Revealing The Secrets Of Living In A Safe Home | Manifesto | Curtain Walls | Seismic Isolators

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 26 сен 2024

Комментарии • 125

  • @Warmachine76
    @Warmachine76 Год назад +3

    Sayin Üstad, MÂLESEF bizim millet in (genel olarak) zihniyeti şu, en güzeli, en sağlami bende olsun veya yapayım ama ucuz olsun hatta çok ucuz , çelişkili düşünce Herkesin anlayacağı tarzda anlatıyorsunuz, emeğinize sağlık, başarılar diliyorum. Saygılar

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад +1

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

  • @ozhansemen3429
    @ozhansemen3429 Год назад +3

    Allah senin gibi kardeşlerimizi başımızdan eksik etmesin

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад +2

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Amin.

  • @aliyildirim8019
    @aliyildirim8019 4 месяца назад

    ben bir vatandaşım Antımı çok çok çok beyendim ve her gün Televizyonda yayınlansın Allah senden razı olsun kardeşim selamlar Tamamen dogru

  • @en-gin
    @en-gin Месяц назад

    Anlatımınızı çok beğendim. Madem deprem ülkesiyiz, sınav konusunu sadece yeni mühendislerimize değil, piyasada iş yapan tüm mühendis ve mimarlara da yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu sayede ölümcül sorunların sonlanması ve çözümü için, durum ösym tarafından her iki senede bir yapılacak olan sınav ile sertifikalandırılan mühendis ve mimarlar iş yapabilir şartına dönüştürülürse, güncel mevzuata uygunlukları onaylanan ve yetkinliklerinden şüphe duyulmayan meslek erbabları yetişecektir. Önerim biraz sert gelebilir fakat her depremde can kaybı yaşayan bir ülkede bu sertlik çoktan gerekliliğe dönüşmüş durumda. Umarım sizler kadar bilgili ve işini bilen meslek sahipleri ile denk geliriz. Sevgiyle kalın..

  • @emind7818
    @emind7818 Год назад +2

    Kardeşim Allah senden razı olsun ben hükumetin yerinde olsam bu işin başına seni geçirirdim. O kadar güzel anlatmışsın ki herşey açık seçik ortada neden o kadar çok yıkım olmuş. Kanalın ve sen harikasın takipteyim kardeşim herşey gönlünce olsun.

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад +1

      Onore oldum, yorumunuz için teşekkür ederim. Sizin de her şey gönlünüzce olsun.

  • @ziyaozkara3083
    @ziyaozkara3083 Год назад +3

    Sevgili Meslektaşım; Öncelikle emeklerin için teşekkür ederim. Hazırladığın videoları büyük ilgi ile izliyorum. C25 ve ya C30 diyorsun ne yazık ki , ne acı ki bir çok meslektaşımızla yaptığım sohbetlerde betonu tanımadığını C30/37 ne anlama geliyor diye sorduğumda mukavemeti 30 ile 37 arasında olan betondur diye cevap alıyorum , hangisinin silindir mukavemeti , hangisi küp mukavemeti olduğunu hatta ve hatta numune kabının ölçülerini bile bilmiyorlar. Sizden ricam; çok güzel bilgiler paylaşıyorsunuz ve toplumun belli kesimine çok faydalı oluyorsunuz , ben 60 yaşında bir inşaat mühendisi olarak yeni yetme bir çok meslektaşımızın alfabenin A sında olduğunu görüyor ve ümitsizliğe kapılıyorum , önce betonu anlatınız , ağregadaki metilen mavisi deneyinden bahsediniz, beton eleklerinden , su/çimento oranından bahsediniz , mikserlerdeki yıkama tanklarının iptal edilmesinin gerekliliğinden bahsediniz ki daha faydalı olasınız.

    • @NT-ds8ic
      @NT-ds8ic Год назад +1

      Evet bu konular önemli. Anlatılması çok iyi olur.

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад +1

      Merhaba Ziya Bey, önerileriniz çok değerli. Sizin gibi bir meslek büyüğümüzden böyle bir yorum almak işi daha da anlamlı kılıyor. Çok teşekkür ederim. Önerilerinizi listeme ekledim.

  • @senolgungormus3405
    @senolgungormus3405 Год назад +1

    Ağzına yüreğine emeğine sağlık kardeş demekki insan dürüstçe hakkıyla hem insanları güzel bir şekilde bilgilendirip dürüstçe parasını kazanabiliyor 🤲🏻

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад +1

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim Şenol Bey.

  • @serdarozen9649
    @serdarozen9649 9 месяцев назад

    İşin ehli olduğunuz çok net ortada.Başarılar dilerim.

  • @Newtux
    @Newtux 7 месяцев назад

    Emirhan Bey sizler gibi işinde yetkin ve toplum çıkarlarını ön plana koyan kıymetli mühendislerimizden oluşan kalabalık (örneğin 2.000 kişilik) bir denetleme mercii oluşturulup, siyaseten güçlü bir şekilde desteklenip maddi açıdan da herhangi bir müteahhite ezilmeyecek kadar isimli ve maddi imkana sahip bir güçle (kurumsal olarak) inşaatların tüm statik işlerini bu yapının onaylaması sağlanmalı diye düşünüyorum. Sanıyorum Almanya örneği bu şekilde diye duymuştum. Ayrıca belediyelerin iskan yetkisi de yine bu yapıya devredilmeli. Selamlar.

  • @ziyaturkseven1508
    @ziyaturkseven1508 Год назад +2

    Bu güzel çalışmanızın , sözünü ettiğiniz mevcut eksiklerin giderilmesinde büyük bir itici güç olacağına inanıyorum.Elinize sağlık.

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад +1

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Bütün bu eksikliklerin farkında olduklarını düşünüyorum. Umarım müteahhit lobisini aşabilirler de bir şeyler düzelir.

  • @santiyesefi577
    @santiyesefi577 Год назад +2

    Mükemmel bir video olmuş elinize sağlık sizin gibi mühendislere ihtiyacımız çok fazla hatta insanlara demeliyim bu hassasiyet her bölümde gerekli

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад +2

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Sektörümüz çok hassas olunmasını gerekli kılıyor ancak; instagram kullanıyorsanız eğer Cevdet Şentürk hocamız dün bir paylaşım yaptı. Bir yapı denetim görevlisi şantiyede silahla tehdit edilmiş ve bunu sosyal medyada anlatmış. Koşullar böyleyken nasıl istediğimiz hassasiyete ulaşacağız?

  • @aliyildirim8019
    @aliyildirim8019 7 месяцев назад

    Ağzına sağlık türkiyede denetim yok çok çok teşekkürler

  • @aliyildirim8019
    @aliyildirim8019 6 месяцев назад

    Ağzına sağlık söylediğiğin heşeye katılıyorum bilgiler için çok çok teşekkürler

  • @gorkemhasipek1611
    @gorkemhasipek1611 Год назад +1

    Elinize, emeğinize sağlık. Bir meslektaşınız olarak çok teşekkür ederim. Herkese önereceğim videonuzu izlemeyi. Bir öneri olarak perde de pek mümkün değil ama kare diyebileceğimiz kolonlarda çiroz yerine yavru etriye kullanmalıyız. Çirozların tam olarak sardığı imalatla nadir karşılaşıyoruz maalesef.Keza pas payı da kancadan dolayı imalatta (şahsen dikeyde minimum 5cm olmalı) çok düşüyor. Sıklaştırma minimum fi10 8 cm lere kadar düşmeli. Asmolen tamamen kalkmalı. Bindirme boyları artmalı. Yumuşak kat şartları ağırlaştırılmalı. Su yalıtımı da betonarme imalat kadar önemli, denetime ve standarta tabi tutulmalı(bahsettiniz).Bu işler küçümsenecek işler değil meslektaşlarımızın değeri verilmeli. Perde oranı, saplama kiriş, kısa kolon, 1 şantiye şefi, beton denetimi, zemin iyileştirme, I katsayısı, ivme değeri … Zaten atladığınız pek bişey yok gibi 👏🏻🙏🏻

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад

      Değerli yorumlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim. Hepsi çok değerli ve çok haklı öneriler. Umarım bizim gördüklerimizi, düşündüklerimizi; yönetmelikleri yazanlar da düşünüyordur. Umarım yönetmeliklerde güzel revizeler yapıldığını görürüz.

  • @cahitcankaraarslan4686
    @cahitcankaraarslan4686 Год назад +2

    👍👏 Ağzınıza emeklerinize sağlık.

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

  • @Totti-002
    @Totti-002 Год назад +2

    Hocam bir mimar olarak çok keyifle dinledim. Emeğine sağlık... Özellikle videonun son kısmını daha dikkatle dinledim.. Yapılması gerekenleri söylenmesi gerekenleri söylemişsiniz ancak güç siyasetin elinde... Belkide aramızdan bazıları elini taşın altına koyup siyaseti yönlendirmek adına yola çıkmalı. Yoksa biz hep doğruları söyleriz ama çözüm olmaz... Aynı yıkımları tekrar tekrar yaşar bu halk. Dönüşüm biraz da halktan başlamalı sanırım ama o köprüyü ilk olarak belki de meslek odaları kurmaya bi yol açmalı.

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад +2

      Çok haklısınız ancak odalar da halkımız için değil, kendi üyelerinin çıkarı için savaşıyor. 2 gün öncesinin örneğini anlatmak istiyorum. Ben Kütahya'da ikamet ediyorum. Burada, şantiyelerde; bütün mühendislik dalları her yerde şantiye şefi olabiliyor. Yani örneğin bir projede; imalat kalemlerinin oranı açısından makine tesisat grubu %10, elektrik grubu %15, inşaat kalemleri grubu %75 ise; normalde inşaat mühendisi veya mimarın şantiye şefi olması gerekir. Doğru olan budur. Zaten makine mühendisi ve elektrik mühendisi betondan demirden anlamaz.
      Odalar bu depremden sonra artık bu uygulamayı desteklediklerini belediye başkanına ilettiler. Buraya kadar bir sorun yok. Ancak cuma günü makine mühendisleri odası, üyelerinden gelen tepkiler üzerine karardan caydı ve belediyeden bu kararın iptalini isteyecek.
      Şu da var ki; belediyenin karar alması için odanın görüşüne ihtiyacı yok ama siyaseti biliyorsunuz, herkesi memnun etme çabaları...
      Yani özetle; şantiyeye bile gitmeyecekler, gitseler de anlamayacaklar ama para karşılığında o şantiyenin nitelikli bir şef sahibi olmasını engelleyecekler. Çünkü inşaat mühendisine göre çok çok ucuz paralara imza atıyorlar. Bizim milletimiz bu kadar kötülüğü hak etmiyor...
      Kusura bakmayın, odaların konusu açılınca içimi dökmüş oldum :)

    • @Totti-002
      @Totti-002 Год назад

      @@emirhanaydin haklısınız hocam.. Burada ortak aklı da bulmak lazım. Bazen meslek insanları da kendi çıkarı için yanlış kararlar alabiliyor. Şili örneğini incelersek işte; yürekli ve lider karakterli yöneticilere ihtiyacımız var. Ümidim yok ama umarım düzeliriz halk olarak...

  • @aliyildirim8019
    @aliyildirim8019 7 месяцев назад

    çok çok doğruTeprikler teşekkür

  • @omerermis469
    @omerermis469 Год назад +1

    👏👏👏 ağzına sağlık, video sonunu kesinlikle izleyin.

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад +1

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

  • @dursunylmaz8179
    @dursunylmaz8179 10 месяцев назад

    Selam, katılıyorum, japon inşaat yönetmeliğinden yararlanılmalı. Salona da yatay kiriş olabilir. Karot alınca, yapı zayıflıyor, ses dalgalı cihazlar sık ölçümle kullanılmalı. İki yapı arası 15 cm. ve 30 metrede bir 5cm.aralıkta, kauçukla dilatasyon gerekli. DURSUN YILMAZ Silivri

  • @ersinaydemir1045
    @ersinaydemir1045 Год назад +1

    Harika, senin gibi mühendisler sayesinde sektör gelişip ilerleyecek

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

  • @gokaycalisan4153
    @gokaycalisan4153 Год назад +1

    Tebrik ederim çok güzel anlatmışsınız, sizi alkışlıyorum 👏👏👏

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

  • @GezEgen2
    @GezEgen2 Год назад +1

    Ağzına sağlık hocam… nefessiz izledim.

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

  • @ümitsandıkçı-h2r
    @ümitsandıkçı-h2r 4 дня назад

    Tebrikler üstadım 45 dakika da inşaat sektörünün içinde bulunduğu durumu çok güzel özetlediğin gibi çözümlerini de sunmuşsun....
    Ülkede en önemli olanın ; para kazanma isteği olduğu sürece ne yasa ne kanun, depremde bizi kurtarmayacak maalesef ki...
    Videonun sonunda ki açıklamaya istinaden, aklıma geldi şu soru geldi; acaba şuan mecliste ki bütün milletvekillerinin yüzde kaçının 1. derece akrabaları müteahhit ????

  • @fatmaeraslan3271
    @fatmaeraslan3271 Год назад

    Agziniza saglik cok guzel bir Video olmus. Herkes izlemeli. Ulkemizdeki insaat sektorunun durumlari gozler önüne seriyor hem sorgulamaya sevk ediyor. Bence bu saatden sonra cok katli bitisik nizam,bahcesi bile Park yeri olmayan dairelerden uzak durmaliyiz. Ellerinde kalsin o evler. Insanca yasanabilen evlere Para verip alin lutfen

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim 🙏

  • @erencan.s
    @erencan.s Год назад

    35:54 ya bu taşıyıcı sistem içerisinden boru geçirmesek ne iyi olur. Her binaya, merdiven yanına vs bir şaft ayarlanabilir.

  • @a.kemalaydn628
    @a.kemalaydn628 Год назад

    Emirhan bey çok ama çok güzel ders gibi bilgilendirme olmuş. Özellikle Videonun sonundaki haykırışlarınız ülkemizde bu sektörün nasıl olması gerektiğini belirtmişsiniz. Size Tşk. ederim.

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim 🙏

  • @keremcetinsarac3936
    @keremcetinsarac3936 Год назад

    Cok degerli bilgiler için sonsuz tesekkur ederim.Yaptiginiz videonun mümkün oldugunca farkindalik yaratmasini dilerim,tabii ki aydinlanmak,bilgilenmek,sorgulamak, dusunmek,yargilamak isteyenler için...Saygilarimla...

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim 🙏

  • @4yapraklyonca91
    @4yapraklyonca91 Год назад +2

    3.40 daki konu çok önemli bizim apartmanda 1 kat bodrum varken üstünde 19 kat var ve en ufak sallantılarda bile avize sallanıyor

    • @bariszeren4762
      @bariszeren4762 Год назад

      Derinlik denilirken, anlatımdan, bina taban oturumunun uzun kenarının kısa kenarına oranından bahsediliyor olarak anladım temel derinliğinden ziyade. Ama şu da bir gerçek ki maalesef 17-18 katlı ve bodrum katı bile olmayan binalar görüyoruz.

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад +3

      Merhaba, evet, derinlik derken yapının en ve boyundan bahsettim. Aslında şimdi dinleyince yanlış anlaşılmaya müsait bir kelime seçtiğimi görüyorum. Bağışlayınız. Sizin dediğiniz konu da mutlaka yönetmeliklerle düzenlenmesi gereken bir konu. Bir yapının en az 1/7'si gömüde olmalıdır. Ama ne yazık ki yönetmeliklerimiz burada da yetersiz.

  • @ozgurcakir752
    @ozgurcakir752 Год назад

    Helal olsun size🙏🙏 biz mühendislerin sözcüsü olmussunuz

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад +1

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim 🙏

  • @erencan.s
    @erencan.s Год назад

    36:48 Evet daha maliyetli ama yapı ömrünü inşaatımız ile 50 değil 100 yıl veya daha bile fazla yapmalıyız. ekonomik durumlar malum ama aynı zamanda evi bir insanın yatırımı. Büyüklerimiz de hep düşünüyor, evim çocuklarıma, torunlarıma kalsın diye. Benzer şekilde daha insanın kendi ömründe evi ömrünü tamamlamış oluyor.

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim 🙏

  • @aliinselel8243
    @aliinselel8243 Год назад

    Süperrr emeğinize sağlık Allah yolunuzu açık etsin..

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim 🙏

  • @recepyilsar8304
    @recepyilsar8304 Год назад

    21:35'de değinilen esnek derz kavramı çok çok önemli...
    Doğu Anadolu depreminde yıkılan binaların BÜTÜN kolon-duvar birleşimlerinde, KOLON YÜKSEKLİĞİNCE, esnek derz kullanılmış olsaydı, YUMUŞAK KAT - ZAYIF KAT - KISA KOLON sorunları yaşanmayacak ve bu binaların belki de %90'ı yıkılmamış olacaktı.
    Bu %90 oranını abartılı bulanlara şunu hatırlatmak isterim: İnşaat projeleri hesaplanırken, duvarlarda kullanılacak olan blokların (ve tuğlaların) kolonlara temas etmediği kabulü dikkate alınır ve bina betonarmesi buna göre hesaplanır. Oysa, kolonların deprem kuvvetlerine karşı koyabilmeleri için, bütün yönlerde, en az 2.5-3 cm (*) eğilebilecek kadar bir boşluğa ihtiyaçları vardır. Bu boşluğu bulunmayan kolonlar, deprem kuvvetini kendileri karşılayacakları yerde, bir alt katlarındaki kolona aktarırlar ve bu yüzden (muhtemelen) zemin kat kolonlarına, mühendislerin öngörmediği, çok çok büyük bir yük gelir! Neticede, zemin katta, en zayıf kolondan başlayarak önce BİR TEK KOLON, ve ardından bütün kolonlar kırılarak tüm bina yıkılır...
    Özet olarak şunu söyleyebilirim: Bu kadar büyük CAN KAYBININ EN BÜYÜK SORUMLULARI, "süneklilik, gevreklik, kat ötelenmesi, yumuşak kat, zayıf kat, kısa kolon, kolon narinliği", gibi kavramları inşaat mühendislerine yeterince öğretmeyen İNŞAAT FAKÜLTELERİ PROFESÖR VE ÖĞRETİM ÜYELERİDİR!.
    Sadece bu tip konuları kapsayan, bir mezuniyet sınavında 100 üzerinden 100 alamayan öğrencilere de inşaat mühendisliği diploması verilmemelidir, diye düşünüyorum...
    (*) yaklaşık 3 mt kat yüksekliği için

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад

      Merhaba, değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Evet esnek derz uygulaması yaygınlaşmış olsaydı yıkım bu denli fazla olmayacaktı. Haklısınız.

  • @ilhanimam9843
    @ilhanimam9843 Год назад

    ❤ hocam müthiş bilgiler eline emeğine sağlık 6 şubat milat

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim 🙏

  • @adnan8863
    @adnan8863 Год назад +1

    Süper.Emeğinize sağlık.Kanayan yaralara dikkat çekmeye çalıştığınız için teşekkürler.Bir konuya değineceğim,eski yapılarda karot alma yerine performans testi yapılmalıdır diye düşünüyorum,çünkü sadece karot kriteri çok yetersiz kalabilir,yapıyı beton,donatı duvar vb bir bütün olarak almak gerekir, sizde katılır mısınız?

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад +1

      Tabii ki tabii ki. Performans analizi de yapılmalıdır. Burada konuyu sadece karotta bırakma sebebim; şu an enkazlardan karot alıp bununla yargılama yapmalarından kaynaklanıyor.

  • @TheErsun34
    @TheErsun34 Год назад

    Emeğine sağlık. ✌

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

  • @celalyigit6083
    @celalyigit6083 Год назад +2

    Hocam beton ömrüne ve dayanımına level atlatan su geçirimsizlik ve latex katkıları var.Bu katkılar ülkemizde neden yaygın bir şekilde kullanılmıyor cidden anlamıyorum.Bu konuya da değinirseniz sevinirim.Bu arada videonun sonundaki mesaj tam film tadında olmuş,tebrik ediyorum.👍

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад +3

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Bizde her şeye maliyet gözüyle bakılıyor, biliyorsunuz. Kişi inisiyatifine bırakırsak da kimse bunu uygulamaz, birkaç istisna hariç. Videonun sonu için tutuklanmayız inşallah. Çok tereddüt ettim koyarken :)

    • @emind7818
      @emind7818 Год назад

      Doğruları söylemekten çekinmeyin kardeşim önemli olan vebal almamak Allah İn rızasını kazanmak.

  • @santiyesefi577
    @santiyesefi577 Год назад +1

    Malesefki merdivenlerde projeye uyulan proje sayısı cok az büyük projeler dışında, çift hasır alt üst olarak verilen proje sadece tek alt hasır yapılarak uygulanıyor merdivenlerin gitmesinin önemli sebebi bu
    Merdivenlerde dediğiniz perde sistemi yapılmadığı takdirde kolonlara bağlamak ayrı dert(kısa kolon etkisi) bağlamamak ayrı dert o yüzden perde sistemi şart
    Ayrıca kendiliğinden yerleşen beton sistemiyle ilgili ne düşünüyorsunuz

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад +1

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Perde konusu bu kanayan yaraya çare olabilir. KYB hakkında; öncelikle kalıplarda sızdırmazlığı sağlayabilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Daha bu konuyu sağlayamıyoruz şantiyelerde ne yazık ki. Bir sonraki aşama olarak neden olmasın?

  • @muratcanokten
    @muratcanokten 10 месяцев назад

    👍

  • @saniyeyigit7194
    @saniyeyigit7194 Год назад +1

    KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BİRKAÇ ARSA BİRLEŞTİRİLEREK BİR KATTA 6 DAİRE OLACAK ŞEKİLDE 800 METRE KARE YERE SAĞLAM BASAN BİNALAR YAPILSA BİTİŞİK NİZAM MODELİNDEN VAZGEÇİLSE GÜZEL ÜLKEM TEKRAR TEKRAR ACILAR YAŞAMASA DİYORUM
    BU ACI SON OLUR İNŞALLAH AMİN AMİN AMİN

  • @mehmeteryalcnm7721
    @mehmeteryalcnm7721 8 месяцев назад

    Emir han.bey. Sizin.vidonuzu..hep..izliyorum.cok.saol.bir sorum .var cif.etriyeli.kolon lardan .hiç bahset mediniz ben 33 yıldır inşat usdasiyim .sizin..anlat.diklarinizi.uygulayan. gör medim.tesek kurler

  • @MuhammetSaral.
    @MuhammetSaral. Год назад

    Hatay da ki Rönesans binasının neden çökmüş olabileceği ile ilgili bir video yapar mısınız? Şantiye fotoğraflarını gördüm kolonlar perde kolon gibi duruyor segregasyon vs de yok gibi kaymak gibi tabiri caizse. Birde kolonların zayıf yönünde değil de kuvvetli olacağı doğrultuda yıkıldı çok tuhaf. Sanki radye ile kolonlar hiç bağlanmamış direkt filizsiz temel üstüne kolonlar kurulmuş gibi temelden sıyrılmış ve devrilmiş zemin kat hariç diğer katlarda duvarlar bile yıkılmamış sağlam kalmış bunun sebebi ne olabilir? Nasıl bir mühendislik yada yapım hatası var bu konu hakkında bir araştırma yapıldı mı yapıldıysa sonucu nedir? Bu bina aslında bir hata yapıldığında gözle kuvvetli gönünse bile nasıl yıkılabileceğinin bir göstergesi. Bunun hatası ne ise bilinmeli bildirilmeli yoksa benim açımdan yeni eski hangi yönetmelikle yapılmış olursa olsun her bina enkaz adayı. Binanın yeni olması sadece enkaz olma olasılığını azaltıyor. Sizin görüşleriniz nedir bize bilgilendirici bir video yapar mısınız?

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад +1

      Merhaba, ilk açıklamalar kısa kolon sebebiyle yıkıldığı yönünde. Ancak resmi açıklamalar gelene kadar beklemek gerek.

    • @MuhammetSaral.
      @MuhammetSaral. Год назад

      @@emirhanaydin ilgili cevabınız için teşekkür ediyorum. Zemin katta prekast (Buhar kürlü beton) üst katlarda düşük dayanımlı beton kullanıldığına dair açıklamalarda var ancak sizden ricam yeterli açıklama yada resim ile bize bir video eşliğinde anlatmanız mümkün müdür?

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад +1

      @@MuhammetSaral. İlginiz için ben teşekkür ederim. Tabii ki 🙏

  • @omeragrman8835
    @omeragrman8835 Год назад +1

    Hocam kısa kolon etkisi olmaması için dilatasyon şansımız yoksa kolondan sonra 50 cm perde veya duvardan sonra pencere açsak kısa kolan etkisini bertaraf etmiş olur muyuz..?

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад +1

      50 cm'lik mesafenin yeterli olacağını düşünmüyorum ancak size bu konuda bir sayı da veremiyorum. Çünkü bununla ilgili hiçbir kaynakta net veri yok. Ancak yurtdışı kaynaklarına bir göz atayım. Bir şeyler bulursam kaynaklarımla beraber bu yorumu güncelleyeceğim.

  • @saniyeyigit7194
    @saniyeyigit7194 Год назад +1

    TARIM ALANLARI İMARA AÇILIYORSA FOREKAZIK MECBURİYETİ GELMELİ
    HELEKİ YAKINLARINDAN BİR AKARSU VARSA KESİNLİKLE KANUNEN FOREKAZIK YAPILMASI MECBUR OLMALI

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад +1

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Bu bölgelerde mutlaka özel önlemler alınmalı.

  • @efsertulay6732
    @efsertulay6732 Год назад

    Aşağıdaki yorumu videonun tamamı bitmeden yazmıştım.👇👇
    Videonun finali icin tekrar bişeyler yazmak istedim saolun👏👏

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад

      Merhaba, aşağıdaki yorumu göremedim ancak teşekkür ederim.

    • @efsertulay6732
      @efsertulay6732 Год назад

      Bende şasırdım yorumum yok.
      Sizin inşaat mĵhendisimiz ve şantiye şefimiz olabilmeniz isteğimi dile getirmişdim.tşk
      Ulaşılabilecek bir iletişim buradan başka ricasıyla..

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад

      Web sitemin iletişim bölümünden benimle iletişime geçebilirsiniz: www.emirhanaydin.com.tr

  • @cetincetin9675
    @cetincetin9675 Год назад

    Hocam teşekkürler verdiginiz emek için bi sorum olacaktı;yapı derinligi kısmı yapının eni mi oluyo?

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад +1

      Merhaba, bu kelimeyi daha detaylandırmalıydım. Yanlış anlaşılmış. Evet, bahsettiğim konu en ve boy meselesi. Ancak tem altı derinlik de çok önemli. Yalnız o konuya bu videoda değinmedim.

  • @abdullah__1680
    @abdullah__1680 Год назад +1

    Merdivenler Çelik konstrüksiyon yapılabilir mi?

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад +1

      Yapılabilir. Yine de bağlandıkları noktaların iyi tespit edilmesi, kısa kolon riski oluşturmaması gerekir. Yine de deprem anında hem alt kata hem üst kata bağlı olduğundan akordiyon hareketi yapmaması için etrafının perde olması (burulma düzensizliğine dikkat ederek) daha sağlıklı olabilir. Ancak bunun üzerine çalışmak, düşünmek gerek.

  • @anlozselgin3066
    @anlozselgin3066 Год назад +1

    Emirhan Bey, yönetmelikleri tvlerde yayına çıkan çoğu inşaat mühendisleri profesörleri övüyor ama siz yetersiz buluyorsunuz. Bu akademisyenlerin işin pratiğine ve yaşanan aksaklıklara çok uzak olmalarından mı kaynaklanıyor?

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад +3

      Anıl Bey merhaba, değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Hocalarımıza saygı duymakla birlikte görüşlerine katılmıyorum. Hocalarımız idealist bakış açısıyla yaklaşıyorlar ancak akademi, gerçekleri görebilmelidir. Gerçekleri görebilmesi için de herhangi bir şehirde herhangi bir sokak arası şantiyesine girmesi yeterli olacaktır. Bunu yapamıyorlarsa Google Haritalar üzerinden Beşiktaş'ı bi' gezsinler. İnşaat halinde olanlara bakmaları yeterli.
      Kaldı ki, tüm koşullar ideal olsa bile, düşünce yapımız yanlış. Biz istiyoruz ki bina hasar alsın, çatlasın patlasın ama insanlar içinden canlı çıksın. Tamam da niye bu kadar sınırda tasarlıyoruz o zaman? Ekonomik olmalıymış. Öyle diyorlar. Görüyoruz ekonomiyi bir yıllık binalar kullanılamaz hale geldiğinde... Şimdi sil baştan tekrar yap. Hani ekonomikti? Unutmamak lazım; ucuz olan, pahalıdır.
      Bizim yönetmelikteki düşünce yapımız; binaların "kesintisiz kullanım" olarak tasarlanması ve bunun aşağısının kabul edilmemesi olmalıdır. İş; yönetmelikte bitmelidir. Yönetmelik garantör olmalıdır. 2018 yönetmeliğine göre yapılan yapılardan kullanılamaz hale gelenler varsa ki var; yönetmelik başarısızdır. Şimdi o binaların projelerini inceleyecekler, projelerde kusur yoksa "inşaatın uygulamasında kusur var" deyip birilerini hedef gösterecekler. İnşaatta kusur bulmak kolay. Örselenmiş numuneden beton numunesi alırsanız zaten beton dayanımı yetersiz çıkar. Demirlerdeki kancalar 135 derece değil 125 olmuş derler yine suçlu çıkartırlar. Suçlu bulmak, hata bulmak kolay özetle. Mesele binaların yıkılmaması olmalı, yıkıldıktan sonra hata bulmak olmamalı.
      Japonya ile kıyaslıyoruz medyada görmüşsünüzdür. Diyoruz ki "bizim depremlerimiz daha yıkıcı, onların depremleri okyanusun dibinde, derinde ve ivmesi daha düşük."
      E tamam bizim depremlerimiz daha yıkıcı ise; neden Japonya'da binalarda bütün tasarımlar yönetmelik sayesinde perde duvar iken bizde perde yok? Avrupa'ya bakalım. Adamlarda deprem yok ona rağmen bizden daha fazla perde kullanıyorlar.
      İnşaat sektörünü hem piyasa şartlarına bırakıp hem de yönetmelikle alt sınırları düzgün bir şekilde oluşturmazsanız yönetmelik düzgün diyemezsiniz. "Mühendis ön görmeliydi" düşüncesini savunuyorlar. Şantiyelerimizde daha şantiye şefi yokken, yönetmelik oluşturucular da bir zahmet bir şeyleri ön görmeliydi.
      Ve son olarak, yönetmeliklerimizi övüyorsak, neden her on yılda bir yeni yönetmelik çıkarıp köklü değişiklikler yapıyoruz? 1998, 2007, 2018... Şimdi de yeni yönetmelik çıkaracaklar. (veya köklü bir revize) Ama hemen değil. Hemen çıkarırlarsa suçu kabullenmiş olurlar. Bunu yapamazlar.
      Son olarak da şunu eklemek istiyorum. 98 yönetmeliğine kadar "güçlü kolon zayıf kiriş" kuralı yoktu. Yani bunun ehemmiyeti bilinmiyordu. Her yönetmelikte yeni bir şeyler geldi. Belli ki hala bilinmeyen bir şeyler var. Öyleyse güvenlik faktörlerini artırmalıyız. Oluşabilecek ve ön görülemeyecek bütün hataları kapatacak şekilde tasarım yapmalıyız. Bunu da sıfırdan hazırlamaya gerek yok. Japonya Deprem Yönetmeliği orada duruyor. Yıllardır...

  • @karmakarisik59
    @karmakarisik59 Год назад +4

    Bitişik nizam kadar saçma uygulama yok. Hiçbir bitişik evlerde dilatasyon yapıldığını görmedim

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад +1

      Çok haklısınız. Aklım almıyor. Ne cesaret!

    • @saniyeyigit7194
      @saniyeyigit7194 Год назад

      BİTİŞİK NİZAMDA SADECE BİR BLOĞUN 4 DUVARI VARDIR
      DİĞER BLOKLAR 3 DUVAR YAPARAK İŞİ BİTİRİYOR
      GÖLCÜK DEPREMİNDE ÇÖKMÜŞ BİR APARTMAN VARDI
      YANINDAKİ BİNA İSE DİMDİK AYAKTAYDI
      YIKILAN APARTMAN BANYO LAVABOLARINI DUVAR ÖRMEYİP AYAKTA DURAN BİNANIN DUVARINA MONTE ETMİŞ OLDUĞUNU GÖRMÜŞ BİR VATANDAŞIM
      BU MÜTEAHİT 2 DUVAR ÖREREK İKİ BİNANIN ARASINDA APARTMAN YAPMIŞ AMA ÖYLESİNE ÇALMIŞKİ MALZEMEDEN ESKİ YAPILMIŞ APARTMANLAR DİMDİK AYAKTA KALMIŞ 2 DUVARLA İMAL EDİLEN APARTMAN YERLEBİR OLMUŞTU
      ALLAH HEPİMİZİ KORUSUN İNŞALLAH AMİN AMİN AMİN

  • @alperen_kara
    @alperen_kara Год назад

    bugün karot alınan deliklerin çoğu bırakın epoksi tamir harcını, sıva harcıyla yüzeysel kapatılıyor hatta ibb bile hızlı tarama adı altında yaptığı uygulamada karot deliklerini boş birakiyor

    • @alperen_kara
      @alperen_kara Год назад

      ek olarak istanbulda chpli ilçe belediyelerde projeyi odaya kontrol zorunlu akp belediyelerinde ise değil, biliyorsun hükümetle araları pek iyi degil

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад

      Merhaba, bu çok büyük bir hata ne yazık ki. O boşlukların uygun malzemeyle doldurulması gerek. Projelerin odada kontrolü noktasında da; biliyorsunuz odaları etkisiz hale getirme çabaları uzun süredir devam ediyor...

  • @sirat-elmustekim8535
    @sirat-elmustekim8535 Год назад

    Toki arsa kurası çıkan talihlilerdenim henüz süreç değil ama evimin inşaatını baştan sonra sizin tasarlayıp başında duracağınız şekilde size emanet etmek isterim Hem belki pilot uygulama olmuş olur

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад +1

      Merhaba, ne yazık ki iş yoğunluğumdan dolayı bulunduğum şehirden ayrılma şansım yok ancak; düşündüğünüz şeyi herhangi bir inşaat mühendisi ile de rahatlıkla yapabilirsiniz.

    • @sirat-elmustekim8535
      @sirat-elmustekim8535 Год назад

      @@emirhanaydin teşekkür ediyorum Gaziantep'te tanıdığınız inşaat mühendisi var mı tavsiye edebileceğiniz

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад +1

      @@sirat-elmustekim8535 Ne yazık ki yok. Ancak İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi ile iletişim kurabilirsiniz

  • @tanerkunter3574
    @tanerkunter3574 Год назад

    Özellikle son kısımdaki konuşmanızı ayakta alkışlıyorum.

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim 🙏

  • @redmoon1553
    @redmoon1553 Год назад

    Üsdat hangi projelerde yer aldın

  • @noooname1835
    @noooname1835 Год назад

    Cakma malzeme cakma beton cakma demir'' depreme dayanikli olmayan binalar'' sorun yanlis dusuncenizde' sorun yanlis islerinizde' yerli milli üretim ' yerli milli üretim ' yerli milli üretim ''.. Anlayana farkina varana nokta.

  • @alihankarakaya4270
    @alihankarakaya4270 Год назад

    Çıkma dediğiniz, balkon mu acaba?

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад +2

      Sadece balkon değil, kolondan sonraki konsol bölgesine çıkma diyoruz.

    • @saniyeyigit7194
      @saniyeyigit7194 Год назад +1

      10 METRE EN 15 METRE BOY BİR TEMEL ATILIYOR
      DAHA SONRA 10 METRE OLAN EN 13 METREYE 15 METRE OLAN BOY İSE 18 METREYE ÇIKARILARAK ALTI DAR ÜSTÜ HAYLİ GENİŞ BİR İNŞAAT ÇATIYA KADAR DEVAM EDİYOR
      İŞTE ÇIKMA DENİLEN OLAY İŞTE MODEL OLARAK MANTARA BENZEYEN BİNALAR ÜRETİLİYOR
      GERÇİ İÇERİK OLARAKTA MANTARA BENZETEBİLİRİZ
      ÖYLE OLMASAYDI 6 ŞUBATTA OLAN AFETTE BU KADAR KAYIP OLURMUYDU
      MADDİ KAYIPLARI DEĞİL CANLARIMIZIN KAYIPLARINI SÖYLEMEK İSTEDİM ALLAHIM BİR DAHA YAŞATMASIN İNŞALLAH AMİN AMİN AMİN

  • @noooname1835
    @noooname1835 Год назад

    Ekonomi evet iyi deyil' cünkü esit dagilim olmadigi icin'' ülkede zengini zengin' fakiri fakir zenginlik demek top yekün zenginlikdir bizim ülke de cakma insanlar cok'....
    Ülke olarak halk olarak dusuncelerimizi degistirin..... Anlayana farkina varana nokta..

  • @spyhunter0066
    @spyhunter0066 Год назад +2

    İyiki varsınız, bilgilendirmeye devam.

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

  • @sadk4305
    @sadk4305 Год назад

    Kardeşim benim oturduğum bina 7 senelik 9 katlı her katta 4 daire var bu binaya çelik ile güçlendirme yaptıralım desem bunu kime anlatacağım.

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад

      Merhaba, binanız yeni. Güçlendirmeye ihtiyacı olmayabilir. Öncelikle bir performans analizi yaptırın. Binanızı test etsinler. Bunun için şehrinizdeki uzman bir inşaat mühendisinden destek alabilirsiniz.

  • @bayramaligozutok2376
    @bayramaligozutok2376 Год назад

    Abi ellerine sağlık çok güzel video olmuş ama yorumlarını görsel fotoğraflarla desteklesen bence daha iyi olur

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

  • @santiyesefi577
    @santiyesefi577 Год назад

    Bindirme boylarındada gerekli hassasiyet gösterilmiyor ve bildiğim kadarıyla yeni yönetmelikte daha azaltıldı, inşaat demirlerinin tellenmeleride önemli bir konu fakat onada gerekli hassasiyet gösterilmiyor

    • @emirhanaydin
      @emirhanaydin  Год назад +1

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

    • @saniyeyigit7194
      @saniyeyigit7194 Год назад +1

      @@emirhanaydin BEY İNŞAAT DEMİRİNİN TELLENMESİ KOROZYONA UĞRAYARAK 18 LİK BİR DEMİRİN 16 LIK YADA 14 LÜK DEMİR DURUMUNA GELMESİMİ
      AÇARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM HAYIRLI İŞLER DİLERİM