Slendid comentariu;parcă ai fi la catedră și ti-ai susține cursul ,fluent ,curgător,fără pauze cu îîîî și mai ales,fară expresia "ca și" care e folosită mai ales de politicienii tembeli! Meriți felicitări,amice!
Buna ziua! Foarte instructive si la obiect toate explicatiile oferite de dvs. Am o nelamurire cu privire la desenul varfului. Acesta reprezinta varful privit din lateral (mai exact inclinatia varfului inspre luciul apei) sau o vedere de sus (varful paralel cu luciul apei). Multumesc si cat mai multe lectii online va doresc !
Un sonar de gen deeper ajută, evident. Eu consider să cumpăr un sonar deoarece se întâmplă să merg pe zone necunoscute de mine, cu puţine informaţii despre substrat şi pentru un interval de timp scurt. În consecinţă, eu îi văd rostu pentru partide scurte de pescuit pe zone cu puţine informaţii. Deci în asemenea situaţii uşurează treaba cu identificarea substratului. Dar totuşi, sondarea cu plumb este metoda folosită de mine în continuare. Adevărul este că oferă satisfacţii mai mari ştiind să sondezi cu plumbul zona şi astfel pecuieşti în partide ce pot avea succes. Ce cred eu că ar mai fi util din partea proprietarilor de bălţi comerciale este dacă ar avea ei deja o hartă al substratului de la acel lac. Nu în ultimul rând, vreau să vă mulţumesc pentru aceste informaţii ce din punctul meu de vedere sunt foarte utile şi explicate foarte bine. Mult succes în continuare şi fire întinse.
Sonarul are avantaje și dezavantaje. E greu, trebuie lanseta dedicata, nu știu dacă se poate lansa foarte departe plus ca e destul de scump. Cu un pic de exerciţiu se poate învață sondarea cu plumbul.
Clar. Plumbul este cel mai la îndemână. Eu fac cu plumbul și este eficient. Dacă se face corect. Oricum, cu timpul înveți cum să faci o sondare ce să ducă la partide reușite. Eu mai am de învățat la asta, dar contează foarte mult să o faci.
Mulțumesc, sunt un incepator. Ideea e buna dar daca ai lua o Pluta culisanta si un opritor care aluneca incet sau nu e foarte strans si ai acata plumbu de carlig (Daca tai din plumb si bagi in gaura o bucata de lemn de exemplu...) ai afla mai repede si mai exact adancimea.....si nu cred ca un submarin Chinezesc costa mult, ca sa aflam exact unde is pesti sau cum e fundu apei (nu stiu daca e voie asa ceva, spunemi tu te rog)...sau ce parere ai despre ideea mea ? Fir intins...eu inca nu am voie sa pescuiesc, trebuie sa dau un examen primadata (Germania) Mersi de clipuri, explici foarte bine 👍🎣🥇
Depinde foarte mult de sezon, de configurația locației, etc. Primăvara când începe sa se încălzească o sa vezi ca peștii stau pe apa mai mica și profita de soare la prânz. Vara la prânz cauta apa mai adâncă și oxiginata, dacă ești pe un lac în zona călugărului. Etc
@@PescuitcuAlex multumesc frumos de raspuns.Ma interesa daca atunci cand gasim diferentele de adancime unde plasam momeala pe diferenta de nivel sau in groapa(in locul mai adanc)?ma gandesc ca pe substrat unde e mai drept ,sau pe urcarea substratului!multumesc faci o treaba deosebita!
Salut, am incercat si eu, doar ca la inceput de cand cadea plumbul in apa ma uitam la varful lansetei si era deja detensionat. Pe urma am vazut ca trebuie sa stopez tamburul inainte ca plumbul sa atinga apa. Si asa nu prea ajung cu plumbul departe. Nu prea imi iese bine, cum trebuie sa fac stopul ala mai exact? Si inca o intrebare: trebuie sa am fir textil? Sau merge si mono? Multumesc si felicitari pt video-ul foarte calitativ!
@@PescuitcuAlex I-ti dau dreptate intr-un fel dar tot ce spui tu in clip este valabil numai pe lacuri fara curent de apa ! Pe apele curgatoare ( Dunare , Delta unde pescuiesc mare perioada din an ) nu poti folosi metoda pe care ai prezentat-o ! In varianta târâş fara carlig afli cel mai bine pragurile , butuci , cociocul etc.
Eu sunt pescar de crap iar ca metoda de sondare folosesc un plumb culisant si o racheta de sondare la capatul liniei si masor mult mai exact cu cat trebuie sa slabesc firul ca racheta sa se ridice la suprafata. Repet eu sunt pescar de crap si pescuiesc cu lansete de crap iar observatia este de fapt o intrebare daca aceasta metoda se poate folosii si la feeder.
Se poate folosi și markerul fără probleme, însă cu feeder ul se lansează mai greu un marker la distante mari. Iar pe râu markerul nu e deloc precis, e valabil doar pt lac
Salut!Ce îmi poți spune despre mulineta Sirius de la Favorite?Din specificații pare o mulineta foarte buna...dar as fi curios de parerea unuia care o deține...
60 de grame o secunda.dome gabor,tommy pickering ,kevin nash..inca ceva..plumbul folosit trebuie sa aiba profil mai suplu.ceea ce prezinti este un plumb de sondat substratul.daca gresesc inseamna ca pana acum am masurat gresit dar au gresit si cei de mai sus
Ideea e și mai simpla dacă undeva plumbul face 2 sec pana la substrat și alta parte face 5 indiferent de greutatea plumbului e clar ca diferența aia înseamnă apa mai mare în partea cu 5 sec
De 15 ani de ma chinui sa invat alti oameni sa nu mai lucreze "la ghici" si "la doamne ajuta" si le tin discursuri de genul (lucrez in transporturi si lichefiere gaze petroliere lichefiate). Am savurat/ascultat cu drag explicatiile tale insa in domeniul pescuitului sunt novice si ti am urmarit explicatiile ce au multa logica dar intampin totusi probleme in a le aplica in primul rand din cauza lansarilor care nu ating punctul dorit si ajung aiurea in apa la distante considerabile de cele precedente facand aproape imposibila cartografierea si nadirea zonelor dorite din motive ce se intind de la lipsa experientei in lansare pana la teama de a nu arunca 3 monturi in aceeasi zona pentru a nu le incurca intre ele. Ceva sfaturi legate de problema primordiala ce mi se pare corectitudinea si exactitatea lansarilor ?
Salut ce parere ai despere Peet wegller ? in balta unde pescuiesc eu crapul sta intre ape de mai bine de 1 luna nu reusesc sa il fac sa coboare , cam toti pescarii se vaita de treaba asta joaca la suprafata dar nu se hraneste pe substrat , daca poti sa imi dai cateva sfaturi
Trebuie să precizezi că la ape curgătoare nu e valabil deoarece plumbul poate curge în secundele respective 20 de metri în josul apei. Când arunc mai6 departe apa6 curge6 mai repede iar eu am scceasi greutate de plumb.
Nu stiu de ce zici cu markerul nu poti sonda substratul. Odata ce mulinezi pe substrat plumbul la fel de bine se poate afla si ce substrat poti avea in plus ai avantajul aflarii adancimii mai exacte. De exemplu ai lansat si incepi sa mulinezi plumbul aluneca pe substrat iar in momentul in care dai de un substrat tare clipsezi firul si in acelasi moment ridici pluta si afli si adancimea corecta a apei in punctul substratului tare.Eu zic ca e mai practic cu markerul. Si nu e nevoie neaparat de o lanseta scumpa pote sa fi si o lanseta care duce greutate pana la 80 g
Poți sonda și cu markerul cel puțin pt adâncime e mai simplu însă pt substrat se agata markerul în praguri, scoici sau agatsturi și nu poți afla exact.
Sondarea te ajută să îl găsești. Când afară e foarte cald nu o să îl găsești pe ăpa mică, când vine primăvara și iese soarele peștele iese din apa adâncă și se duce spre apă mică să se încălzească. Când ai substrat tare și mâl nu pescuiești pe mâl, ai șanse mai mari pe substrat tare și tot asa
@@costibratu8768 fie pe bețele de măsurat fie te ajuți de cm recuperati la o tură de manivelă de mulineta ta. De ex dacă mulineta mea recuperează 80 cm la o tură și am 50 de ture atunci am 40 m
Caut de o săptămână genul asta de explicație și nu am găsit pana la tine, explici pe înțelesul tuturor. Mulțumesc frumos!
Mulțumesc și eu de apreciere! Urmărește canalul, vor urma și alte clipuri cu informații utile!
@@PescuitcuAlex abia aștept!
Explicit si folositor. Multumim. Respect
Mulțumesc
Slendid comentariu;parcă ai fi la catedră și ti-ai susține cursul ,fluent ,curgător,fără pauze cu îîîî și mai ales,fară expresia "ca și" care e folosită mai ales de politicienii tembeli! Meriți felicitări,amice!
Mulțumesc pentru apreciere!
Bravo. Multumim pentru impartasire , si bafta in continurare. Asteptam urmatoarele clipuri!
Mulțumesc pentru apreciere! Fire întinse!
buna recapitularea asta de iarna !
Buna ziua! Foarte instructive si la obiect toate explicatiile oferite de dvs. Am o nelamurire cu privire la desenul varfului. Acesta reprezinta varful privit din lateral (mai exact inclinatia varfului inspre luciul apei) sau o vedere de sus (varful paralel cu luciul apei). Multumesc si cat mai multe lectii online va doresc !
Vedere din lateral
Un sonar de gen deeper ajută, evident. Eu consider să cumpăr un sonar deoarece se întâmplă să merg pe zone necunoscute de mine, cu puţine informaţii despre substrat şi pentru un interval de timp scurt. În consecinţă, eu îi văd rostu pentru partide scurte de pescuit pe zone cu puţine informaţii. Deci în asemenea situaţii uşurează treaba cu identificarea substratului. Dar totuşi, sondarea cu plumb este metoda folosită de mine în continuare. Adevărul este că oferă satisfacţii mai mari ştiind să sondezi cu plumbul zona şi astfel pecuieşti în partide ce pot avea succes. Ce cred eu că ar mai fi util din partea proprietarilor de bălţi comerciale este dacă ar avea ei deja o hartă al substratului de la acel lac.
Nu în ultimul rând, vreau să vă mulţumesc pentru aceste informaţii ce din punctul meu de vedere sunt foarte utile şi explicate foarte bine.
Mult succes în continuare şi fire întinse.
Sonarul are avantaje și dezavantaje. E greu, trebuie lanseta dedicata, nu știu dacă se poate lansa foarte departe plus ca e destul de scump. Cu un pic de exerciţiu se poate învață sondarea cu plumbul.
Clar. Plumbul este cel mai la îndemână. Eu fac cu plumbul și este eficient. Dacă se face corect. Oricum, cu timpul înveți cum să faci o sondare ce să ducă la partide reușite. Eu mai am de învățat la asta, dar contează foarte mult să o faci.
Super
Mulțumesc, sunt un incepator.
Ideea e buna dar daca ai lua o Pluta culisanta si un opritor care aluneca incet sau nu e foarte strans si ai acata plumbu de carlig (Daca tai din plumb si bagi in gaura o bucata de lemn de exemplu...) ai afla mai repede si mai exact adancimea.....si nu cred ca un submarin Chinezesc costa mult, ca sa aflam exact unde is pesti sau cum e fundu apei (nu stiu daca e voie asa ceva, spunemi tu te rog)...sau ce parere ai despre ideea mea ?
Fir intins...eu inca nu am voie sa pescuiesc, trebuie sa dau un examen primadata (Germania)
Mersi de clipuri, explici foarte bine 👍🎣🥇
Si unde ar fi mai indicat sa plasam montura in functie de adancime?frumos clip ,felicitari.abonat👍
Depinde foarte mult de sezon, de configurația locației, etc. Primăvara când începe sa se încălzească o sa vezi ca peștii stau pe apa mai mica și profita de soare la prânz. Vara la prânz cauta apa mai adâncă și oxiginata, dacă ești pe un lac în zona călugărului. Etc
@@PescuitcuAlex multumesc frumos de raspuns.Ma interesa daca atunci cand gasim diferentele de adancime unde plasam momeala pe diferenta de nivel sau in groapa(in locul mai adanc)?ma gandesc ca pe substrat unde e mai drept ,sau pe urcarea substratului!multumesc faci o treaba deosebita!
Multumesc , chiar ma interesat acest film .
Intrebarea mea ,.....merge si cu marcarul la feder cu plumb usor?
Eu folosesc doar plumb. Mai ales cu sistemul interschimbabil după ce găsesc un loc bun, clipsez apoi schimb plumbul cu method.
@@PescuitcuAlex methodul intră în mâl dacă este pe substrat?
Ma scuzi Alex , cu un forfac de flurocarbon este ok pentru method si feder cu cosulet ?
@@angelconstantinpreduti3778poți folosi.
@@PescuitcuAlex si la metod ?
Si uite asa m-ai facut sa ma abonez!!!
Mulțumesc mult! Canalul meu reprezinta experienta mea de pescar, fără reclama mascată, cu păreri sincere și cu ceea ce eu folosesc.
Cum masor distanta unde locul este ideal de pescuit in urma sondarii?
Putem face sondarea apei si cu un marker e ceva gresit ptr pescuit la feeder????
Se poate face doar dpdv al adâncimii. Sondarea substratului nu o poți face iar ca și lanseu mai ușor lansezi un plumb fata de marker.
Va salut ! Super bun clipul. O întrebare am și eu,Cu markerul, e o alta poveste sau cam tot pe acolo bate,,care i diferența ? Mulțumesc!
Cu markerul poti afla foarte precis adâncimea însă pt sondarea substratului tot plumbul e necesar.
Alex Atodiresei cam da,,Mulțumesc!
Markerul indica adancimea corecta doar pe ape statatoare!
Salut, am incercat si eu, doar ca la inceput de cand cadea plumbul in apa ma uitam la varful lansetei si era deja detensionat. Pe urma am vazut ca trebuie sa stopez tamburul inainte ca plumbul sa atinga apa. Si asa nu prea ajung cu plumbul departe. Nu prea imi iese bine, cum trebuie sa fac stopul ala mai exact? Si inca o intrebare: trebuie sa am fir textil? Sau merge si mono? Multumesc si felicitari pt video-ul foarte calitativ!
Merge și mono însă e neaparat sa pescuiești in clips sau stopezi cu mâna pe tambur.
Salut Alex ! Ai incercat sa afli conformatia substratului prin metoda târâş ? Eu asa aflu informatiile despre substrat !
Am spus și prin video, cu tragerea plumbului pe substrat lanseta îți transmite ce tip de substrat ai. Sondarea e foarte importanta!
@@PescuitcuAlex I-ti dau dreptate intr-un fel dar tot ce spui tu in clip este valabil numai pe lacuri fara curent de apa ! Pe apele curgatoare ( Dunare , Delta unde pescuiesc mare perioada din an ) nu poti folosi metoda pe care ai prezentat-o ! In varianta târâş fara carlig afli cel mai bine pragurile , butuci , cociocul etc.
Cand sunt hop.uri la recuperare,nu e mal pe substrat,e substrat tare.cand e zona maloasa,plumbul vine lent si greoi
Cam asa ceva!
Salut, unde te pot contacta pentru niste sfaturi?
Eu sunt pescar de crap iar ca metoda de sondare folosesc un plumb culisant si o racheta de sondare la capatul liniei si masor mult mai exact cu cat trebuie sa slabesc firul ca racheta sa se ridice la suprafata. Repet eu sunt pescar de crap si pescuiesc cu lansete de crap iar observatia este de fapt o intrebare daca aceasta metoda se poate folosii si la feeder.
Se poate folosi și markerul fără probleme, însă cu feeder ul se lansează mai greu un marker la distante mari. Iar pe râu markerul nu e deloc precis, e valabil doar pt lac
Salut!Ce îmi poți spune despre mulineta Sirius de la Favorite?Din specificații pare o mulineta foarte buna...dar as fi curios de parerea unuia care o deține...
E o mulineta foarte robusta și care rulează foarte bine👍
@@PescuitcuAlex mersi!
60 de grame o secunda.dome gabor,tommy pickering ,kevin nash..inca ceva..plumbul folosit trebuie sa aiba profil mai suplu.ceea ce prezinti este un plumb de sondat substratul.daca gresesc inseamna ca pana acum am masurat gresit dar au gresit si cei de mai sus
Ideea e și mai simpla dacă undeva plumbul face 2 sec pana la substrat și alta parte face 5 indiferent de greutatea plumbului e clar ca diferența aia înseamnă apa mai mare în partea cu 5 sec
Salut, cum fac diferența dintre substratul cu ușoare denivelari de teren și posibile agățători (iarba) etc?
La substrat tare se simte în bat ca mici lovituri iar la iarba dacă tragi de ea simți cum se întinde apoi se rupe.
De 15 ani de ma chinui sa invat alti oameni sa nu mai lucreze "la ghici" si "la doamne ajuta" si le tin discursuri de genul (lucrez in transporturi si lichefiere gaze petroliere lichefiate). Am savurat/ascultat cu drag explicatiile tale insa in domeniul pescuitului sunt novice si ti am urmarit explicatiile ce au multa logica dar intampin totusi probleme in a le aplica in primul rand din cauza lansarilor care nu ating punctul dorit si ajung aiurea in apa la distante considerabile de cele precedente facand aproape imposibila cartografierea si nadirea zonelor dorite din motive ce se intind de la lipsa experientei in lansare pana la teama de a nu arunca 3 monturi in aceeasi zona pentru a nu le incurca intre ele. Ceva sfaturi legate de problema primordiala ce mi se pare corectitudinea si exactitatea lansarilor ?
Mulțumesc pentru apreciere!
La ce adancime se poate pescuii la method feder , am inteles ca de la 3 m adancime nu se mai recomanda
Poți folosi un pelete feeder, tine mai bine nada sau un coșuleț se tip window. La adâncime mare și umectarea nadei e importanta.
mare caracter ai " alti" cer ceva cascaval pt asemenea lecti
Dacă sunt utile clipurile m ar ajuta o abonare și un share. Mulțumesc, seria continua și cu alte informații utile
@@PescuitcuAlex desigur ca mam abonat dau si share acum
Salut! Pot sa fac aceasta procedura si cu o lanseta de crap? Sau trebuie sa fie neaprat de feeder? Adica sa aiba varful foarte flexibil?
Lanseta de crap nu ajuta pt ca nu are vârful asa de sensibil. Poți încerca însă nu cred ca transmite la fel de bine ca o lanseta de feeder.
Util video
Multumesc pentru apreciere!
Salut ce parere ai despere Peet wegller ? in balta unde pescuiesc eu crapul sta intre ape de mai bine de 1 luna nu reusesc sa il fac sa coboare , cam toti pescarii se vaita de treaba asta joaca la suprafata dar nu se hraneste pe substrat , daca poti sa imi dai cateva sfaturi
Pelet wegller
Poate fi o soluție acolo unde stau peștii între ape, nu am pescuit însă asa. Mai sunt și niște coșulețe flotante de la nisa parcă
@@PescuitcuAlex ms de raspuns
Trebuie să precizezi că la ape curgătoare nu e valabil deoarece plumbul poate curge în secundele respective 20 de metri în josul apei. Când arunc mai6 departe apa6 curge6 mai repede iar eu am scceasi greutate de plumb.
Nu stiu de ce zici cu markerul nu poti sonda substratul. Odata ce mulinezi pe substrat plumbul la fel de bine se poate afla si ce substrat poti avea in plus ai avantajul aflarii adancimii mai exacte. De exemplu ai lansat si incepi sa mulinezi plumbul aluneca pe substrat iar in momentul in care dai de un substrat tare clipsezi firul si in acelasi moment ridici pluta si afli si adancimea corecta a apei in punctul substratului tare.Eu zic ca e mai practic cu markerul. Si nu e nevoie neaparat de o lanseta scumpa pote sa fi si o lanseta care duce greutate pana la 80 g
Poți sonda și cu markerul cel puțin pt adâncime e mai simplu însă pt substrat se agata markerul în praguri, scoici sau agatsturi și nu poți afla exact.
Le am încercat pe amândouă. Mie îmi e mai simplu asa, plus ca folosesc sistemul ics de la Preston și schimb foarte repede plumbul de sondat cu method
@@PescuitcuAlex Adevarul e fiecare cum s-a obisnui, rau nu e nici cum. Care e sistemul ics de la Preston ?
M-ar interesa și am căutat peste tot unde e Peștele nu sa masor 😂😂 facem geometrie in spatiu
Sondarea te ajută să îl găsești. Când afară e foarte cald nu o să îl găsești pe ăpa mică, când vine primăvara și iese soarele peștele iese din apa adâncă și se duce spre apă mică să se încălzească. Când ai substrat tare și mâl nu pescuiești pe mâl, ai șanse mai mari pe substrat tare și tot asa
Pe barajul de la virșolț?, e mîl de 1, 5 metri peste tot, ce facem?, nu mai pescuim?, că tot se prinde pește si așa....
Se prinde normal, însă dacă într un loc ai substrat tare și lângă mal eu aleg tot timpul substratul tare
Altă ocupație nu ți.ai găsit!
Cum masor distanta unde locul este ideal de pescuit in urma sondarii?
@@costibratu8768 fie pe bețele de măsurat fie te ajuți de cm recuperati la o tură de manivelă de mulineta ta. De ex dacă mulineta mea recuperează 80 cm la o tură și am 50 de ture atunci am 40 m