Buna ziua! Ati putea face un videoclip cu functiile din clasa a 9 a? Explicati foarte bine si sunt sigura ca un astfel de videoclip nu m ar ajuta doar pe mine, cat si pe multi alti elevi. Succes in continuare!
Buna seara! Va pot spune ca acest videoclip ma ajuta enorm atat cu pregatirea pentru simulare cat si pentru bac. Veti face curand si ceva despre algebra pentru clasa a 12 a? Multumesc mult!
Hey, ar fi misto ca inainte de a explicat notiuni matematice sa arati diferite domenii in care se aplica (eventual si cum). de exemplu inainte de clipul acesta am folosit chatGPT pt a explica niste derivate si mi-a dat si domeniile de activitate unde se folosesc derivatele. In continuare un raspuns partial din GPT: "Calculul diferențial este o ramură a matematicii care se ocupă cu studiul modului în care funcțiile se schimbă. Esențial, el se concentrează pe conceptul de derivată, care măsoară rata de schimbare a unei funcții față de variabilele sale. ... Exemple de Aplicare Fizică: Calculul diferențial este folosit pentru a descrie mișcarea corpurilor, schimbările de viteză și accelerație. Economics: Este folosit pentru a modela și analiza costurile marginale și veniturile marginale. Inginerie: Aplicat în analiza și proiectarea sistemelor dinamice și a circuitelor." Suntem satui de notiuni teoretice invatate in scoala romaneasca fara sa stim cum si unde sa le aplicam. Mersi.
Derivata ln(x) este 1/x deoarece aceasta reprezintă rata de variație a funcției ln(x) în raport cu x, la un anumit punct x. În matematica, această rata de variație se numește derivată și poate fi calculată prin intermediul limitelor. Pentru a ilustra, considerăm funcția ln(x) și ne gândim la schimbarea acestei valori în raport cu schimbarea valorii x la un punct specific x. Dacă ne apropiem de acest punct prin creșterea valorii x cu o cantitate infimă dx, atunci putem estima schimbarea valorii ln(x) ca fiind ln(x + dx) - ln(x). Această diferență poate fi aproximată prin raportul dintre dx și x, adică (ln(x + dx) - ln(x)) / dx. În limită, când dx devine infim, această valoare converge către 1/x. Astfel, derivata ln(x) poate fi definită ca fiind limita raportului dintre schimbarea valorii ln(x) și schimbarea valorii x la un punct x, adică 1/x.
Buna ziua! La minutul 27:45 cand derivam din nou, baza primei derivate adica (x-1) la a 2-a nu trebuie scrisa din nou cu totul la a 2-a? Adica rezultatul sa fie 2 supra (x-1) la a 3-a? Va multumesc pt munca depusa!
Buna ziua, imi cer scuze daca va deranjez. As vrea sa va intreb, ce trebuie sa invat neaparat la matematica pentru evaluarea natioanala, pentru ca este foarte multa materie iar examenul apare peste doua luni. Mi-ar fi de mare folos daca mi-ati raspunde. Va multumesc !
Frumos, m-au ajutat si la bac in a 12-a. Acum ma ajuta la restanta la Poli in anul 4
Bruhhh 😂😂
Acum vărule cum o mai duci in viața?
ai luat restanta?
O treabă minunată! Totul este lămurit scurt, clar și cuprinzător, mulțumesc! Țineți-o tot așa!
Medic din tf2
14:21 nu trb 3x-1 dc ai pus 3x -3
Probabil sa incurcat.
chiar cautam comentariul asta ))
aia zic sefule
21:47 nu trtb sin3x dc ai pus cos3x ca nu ai derivat
Buna seara, puteți face un videoclip cu integrale, exact ca acesta cu derivate, va rog din suflet!
Explicați foarte frumos!
Multumesc foarte mult!
Buna ziua! Ati putea face un videoclip cu functiile din clasa a 9 a? Explicati foarte bine si sunt sigura ca un astfel de videoclip nu m ar ajuta doar pe mine, cat si pe multi alti elevi. Succes in continuare!
multumesc mult, totul foarte bine explicat
te iubesc femeie
😂
Doamne,sunt super ,super incantata că ați postat clip cu materie liceu..in special A.M...🤗🤗🤗❤️❤️❤️🙏🙏
Mulțumesc din suflet...🙏🙏🙏
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤗🤗🤗🤗🤗🤗
❤
Buna seara! Va pot spune ca acest videoclip ma ajuta enorm atat cu pregatirea pentru simulare cat si pentru bac. Veti face curand si ceva despre algebra pentru clasa a 12 a? Multumesc mult!
Imi poti spune ce anume de la algebra?
Buna, ador mult cum ati explicat derivatele, va multumesc !
Foarte interesant si pe inteles! Felicitari!
Hey, ar fi misto ca inainte de a explicat notiuni matematice sa arati diferite domenii in care se aplica (eventual si cum). de exemplu inainte de clipul acesta am folosit chatGPT pt a explica niste derivate si mi-a dat si domeniile de activitate unde se folosesc derivatele. In continuare un raspuns partial din GPT:
"Calculul diferențial este o ramură a matematicii care se ocupă cu studiul modului în care funcțiile se schimbă. Esențial, el se concentrează pe conceptul de derivată, care măsoară rata de schimbare a unei funcții față de variabilele sale.
...
Exemple de Aplicare
Fizică: Calculul diferențial este folosit pentru a descrie mișcarea corpurilor, schimbările de viteză și accelerație.
Economics: Este folosit pentru a modela și analiza costurile marginale și veniturile marginale.
Inginerie: Aplicat în analiza și proiectarea sistemelor dinamice și a circuitelor."
Suntem satui de notiuni teoretice invatate in scoala romaneasca fara sa stim cum si unde sa le aplicam. Mersi.
Ai dreptate! Iti multumesc pt acest mesaj.
Util , am inteles tot. Thanks 💜👍
Ar fi util, daca se poate, sa ne faceti o prezentare cu demostratiile "tabelului de derivate", adica, de ex., de ce (lnx)'=1/x.
Multumesc!
Derivata ln(x) este 1/x deoarece aceasta reprezintă rata de variație a funcției ln(x) în raport cu x, la un anumit punct x. În matematica, această rata de variație se numește derivată și poate fi calculată prin intermediul limitelor.
Pentru a ilustra, considerăm funcția ln(x) și ne gândim la schimbarea acestei valori în raport cu schimbarea valorii x la un punct specific x. Dacă ne apropiem de acest punct prin creșterea valorii x cu o cantitate infimă dx, atunci putem estima schimbarea valorii ln(x) ca fiind ln(x + dx) - ln(x).
Această diferență poate fi aproximată prin raportul dintre dx și x, adică (ln(x + dx) - ln(x)) / dx. În limită, când dx devine infim, această valoare converge către 1/x.
Astfel, derivata ln(x) poate fi definită ca fiind limita raportului dintre schimbarea valorii ln(x) și schimbarea valorii x la un punct x, adică 1/x.
Buna ziua! La minutul 27:45 cand derivam din nou, baza primei derivate adica (x-1) la a 2-a nu trebuie scrisa din nou cu totul la a 2-a? Adica rezultatul sa fie 2 supra (x-1) la a 3-a?
Va multumesc pt munca depusa!
ca si la x la a 2-a, 2-ul cade in fata iar x ramane la a 1-a, ca in formula x la n=nx la n-1
poti de asemenea sa desfaci inainte sa derivezi paranteza cu formula a+b totul la a 2-a= a la a 2 a +2ab+b la a 2 a (cred)
sincer aia am vazut si eu
Ati uitat sa spuneti ce este o derivata a/derivarea unei functii - prima propozitie spusa, altfel totul este cuprinzator.
Mulțumesc mult!
Bună ziua! Mă puteți ajuta la un exercițiu? Vă rog frumos
Buna ziua, imi cer scuze daca va deranjez. As vrea sa va intreb, ce trebuie sa invat neaparat la matematica pentru evaluarea natioanala, pentru ca este foarte multa materie iar examenul apare peste doua luni. Mi-ar fi de mare folos daca mi-ati raspunde. Va multumesc !
Atentie la neatentie!: ruclips.net/p/PLnmTPGJ1y05Pc8K0V99yL1aFNIrVTrFOu
Cauta aici, clipurile pt EN❤
fai un model de evalure nationala clasa a patra
ruclips.net/p/PLnmTPGJ1y05NYE1VJlEjHuSrpmkBWZftB
nu stii nimic
efectiv taci