Ποια είναι τα Βασικά Λάθη στο Βιογραφικό,

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 28 сен 2024
  • Λέμε τι προσέχουμε σε ένα #βιογραφικό. Κάνουμε review 2 #CVs που μας στείλατε
    Δήλωσε συμμετοχή στo Laravel, React ή Docker workshop: bit.ly/sn-works...
    Ή πες μας τι workshop θες: bit.ly/WhatWorkshopSN
    =====================
    Είστε ομάδα και χρειάζεστε βοήθεια πάνω σε Docker, React, Laravel, Symfony, Drupal, testing, Agile Methodologies; Επικοινωνήστε μαζί μας SocialNerds.gr
    =====================
    Ευχαριστούμε πολύ τη Human Factor για την παραχώρηση του χώρου και του απαραίτητου εξοπλισμού.
    GreekDigitalCommunity.com
    Συμμετέχοντες,
    Nikos Chapsas ( / elfocrashdev )
    Thanos Korakas
    Thanos Nokas

Комментарии • 16

  • @SocialNerdsGR
    @SocialNerdsGR  2 года назад

    Συμπλήρωσε ανώνυμα τη νέα Έρευνα Μισθού Προγραμματιστή: bit.ly/sn-salary-survey

  • @Tilemaxos46
    @Tilemaxos46 4 года назад +3

    Στο πρώτο βιογραφικό έχει βάλει σαν τίτλο τον πτυχίο που έχει πάρει από το ΙΕΚ γι αυτό είναι και 2 χρόνια η εκπαίδευση. Όπως επίσης έχει βάλει τη στρατιωτική θητεία σαν επαγγελματική εμπειρία "συγκαλυμμένη", Επαγγελματική εμπειρία το ΚΕΠΙΚ κακά τα ψέμματα δεν το λες :P Γενικά παρουσιάζει θεωρώ περίεργα τα όσα έχει κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μη φανεί που δούλεψε, που σπούδασε κτλ Για τον δεύτερο με καλύψατε ;)

  • @ΑναστάσηςΠαπάζογλου

    Δεν ήξερα να φτιάχνω καθόλου καλό βιογραφικό. Σήμερα που σας παρακολούθησα ήσασταν για εμένα ένα καλό σχολείο. Κράτησα 11 πράγματα σε σημειώσεις για να βελτιώσω το βιογραφικό μου.Κάνετε πολύ καλή δουλειά.

  • @Blighter23
    @Blighter23 4 года назад +4

    παιδιά με συγχωρείτε αλλά η εκπαίδευση ενός ανθρώπου στο βιογραφικό με τίποτα δεν μπορεί να υπονομευτεί τοσο πολύ και να πάει κάτω ακόμη και απο τα technical skills όπως λετε στο 2ο βιογραφικό. Οι δεξιότητες πολλές φορές είναι "αμφισβητίσιμες" αλλα το που και πόσο έχει σπουδάσει ένας υποψήφιος είναι πολύ πιο ασφαλές. Προσωπική μου γνώμη ειδικά στην Ολλανδία που εργάζομαι κοιτάνε αρκετά την εκπαίδευση και την διάρκειά της, όχι όπως την εργασιακή εμπειρία βέβαια.

    • @nickchapsas
      @nickchapsas 4 года назад

      Εδώ που εργάζομαι εγώ, (Λονδίνο), η εκπαίδευση δεν μας απασχολεί καθόλου αν υπάρχει εμπειρία ή κάποιο project που μπορεί να κάνει back up τα skills τα οποία έχει κάποιος στο βιογραφικό του. Το πτυχίο δεν σε κάνει προγραμματιστή σε καμία περίπτωση. Η hands-on εμπειρία σε κάνει.

    • @Blighter23
      @Blighter23 4 года назад +2

      @@nickchapsas Δεν νομίζω οτι κάποιος ανεκπαίδευτος μπορεί να πιάσει δουλειά στον τομεά αυτόν εκτός και αν έχει καταφέρει να έχει μεγάλη εργασιακή εμπειρία. Σε όλες τις θέσεις εργασίας βασικό requirement ειναι ένα σχετικό πτυχίο και πολλές φορές ένα μεταπτυχιακό. Το PhD που αναφέρατε στο βίντεο και σε άλλα σχόλια δεν είναι πτυχίο για εύρεση εργασίας αλλα για ακαδημαϊκή πορεία τις περισσότερες φορές, ή και για άλλες θέσεις που η εκπαίδευση είναι βασικός παράγοντας(πχ στατική ανάλυση, μεταγλωττιστές, κτλπ). Επίσης στα 2 βιογραφικά που δείξατε δεν έχουν καθόλου εργασιακή εμπειρία για να μην λάβεις υπ'όψιν την εκπαίδευση. Κανείς δεν λέει οτι η εργασιακή εμπειρία δεν είναι σημαντική, αλλα αυτός ο μηδενισμός της εκπαίδευσης είναι πρωτοφανής. Καλή συνέχεια.

    • @nickchapsas
      @nickchapsas 4 года назад

      @@Blighter23 Ίσως μιλάμε για άλλες χώρες. Στην Αγγλία το πτυχίο σε καμία περίπτωση δεν είναι requirement. Μπορεί στην Ολλανδία να είναι αλλιώς. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που έχω δουλέψει είτε δεν έχουν καθόλου πτυχίο ή έχουν κάτι άσχετο όπως πτυχίο σε literature, art και history (και πολλά άλλα). Είναι ένας αστεία εύκολος τομέας για να μπεις αν έχεις την θέληση και την όρεξη να μάθεις μόνος σου. Έχω κάνει review πάνω από 500 βιογραφικά και έχω προσλάβει πολλά άτομα. Η μόνη φορά που το πτυχίο έπαιξε τον οποιοδήποτε ρόλο ήταν όταν το πτυχίο ήταν το μόνο πράγμα που κάποιος είχε για αν δείξει και το αστείο είναι ότι όλες τις φορές αυτός που είχε μόνο ένα Bachelor ή ένα Master έχανε την δουλεία από κάποιον που δεν είχε κάτι σχετικό αλλά ήξερε να γράφει. At the end of the day όλοι κρίνονται στο coding test και στα technical questions. In any case αυτή είναι η εμπειρία που έχω εγώ σε μεγάλες εταιρίες της Αγγλίας. Σεβαστή η όποια άλλη άποψη

  • @geopro1032
    @geopro1032 4 года назад +1

    Ερώτησις άσχετου;
    - Όλα αυτά τα εντυπωσιακά βιογραφικά σε word γίνονται;

    • @manoschatzakis3898
      @manoschatzakis3898 4 года назад +1

      Καλησπέρα. Υπάρχουν κάποια έτοιμα templates σε word που τα χρησιμοποιούν αρκετοί, καθώς και έτοιμα templates online, οπως το CV της Ευρωπαικής Ένωσης, στο οποίο μάλιστα αν θυμάμαι καλά απλά γράφεις τα στοιχεία που θες να φαίνονται και στα φτιάχνει μόνο του. Γενικά όμως η πλεοψηφία των (ακαδημαϊκών) βιογραφικών γράφονται σε LaTeX μέσω κάποιας εφαρμογής πχ TexStudio η Overleaf (που είναι και online), το οποίο είναι κάτι ανάμεσα σε word και scripting. Γενικά δίνει παρπάνω ελευθερία στο φορμάτ και θεωρώ πως κάνει πιο εντυπωσιακά πράγματα (μάλιστα έτσι γράφονται τα ακαδημαϊκά papers). Αν θες να το δοκιμάσεις υπάρχουν ήδη πολλά έτοιμα templates που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, ώστε να μην χρειάστει να γράψεις ούτε μία γραμμή κώδικα. Μπορείς να τσεκάρεις: www.overleaf.com/gallery/tagged/cv

  • @konstantinosmavraganis3257
    @konstantinosmavraganis3257 4 года назад +1

    Το θέμα της εκπαίδευσης μπορεί να είναι σχετικά σημαντικό, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Αυτά που λέτε ισχύουν κυρίως για άτομα με 1 μοναδικό πτυχίο που απο την άλλη σε entry level το θεωρό σημαντικό.
    Από την άλλη κάποιο μεταπτυχιακό ή και διδακτορικό ίσως να θέλεις να το δείξεις, ειδικά αν είναι σχετικό με τη θέση. Συνήθως δεν είναι σχετικά με web development, αλλά για άλλες θέσεις αλλάζουν τα πράγματα.
    Οι πιστοποιησεις (certifications) παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στις μέρες μας. Πρέπει κάπου να φαίνονται, ειδικά οι σχετικές με τη θέση.
    Τέλος καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας ότι αρκετά agencies (εταιρείες που παρέχουν υπαλλήλους σε άλλες εταιρείες) μπορεί να έχουνε προαπαιτούμενο πτυχία ή και certifications από τους πελάτες τους. Αυτές οι εταιρείες είναι συνήθως που το απαιτούνε.

    • @nickchapsas
      @nickchapsas 4 года назад

      Γενικά, τουλάχιστον στο Λονδίνο, ό,τι δεν ειναι PhD το αγνοούμε εκτός αν δεν έχεις καθόλου προϋπηρεσία, που τότε θα το δουμε γιατι είναι το μόνο που έχεις at this point. Απο εκεί και περα μας είναι αδιάφορο γιατι η hands-on δουλειά ειναι πολύ πιο σημαντική. Μέχρι και τα agencies για entry level λένε "Bachelor or 1-2 years of relevant experience". Το MSc δεν το έχω δει πουθενά requirement και το PhD το έχω δεί μονο στα τα ερευνιτικά. Ίσως στη Ισπανία είναι διαφοτερικά. Για certifications ισχύει, δεν μιλήσαμε, το ξέχασα τελείως.

  • @stefanospapadakhs6911
    @stefanospapadakhs6911 4 года назад +1

    Καλησπέρα παιδιά μια ερώτηση να κάνω , όσον αφορά το Git , αν έχεις ΄κάνει ένα Project που έχεις ακολουθήσει Tutorials/ Video για να φέρεις αποτελέσματα στο δικό σου Project θεωρείτε "οκ" να το ανεβάσεις στο Git και να το έχεις φυσικά για Portfolio ? και να το έχεις και Linked στο βιογραφικό.

    • @SocialNerdsGR
      @SocialNerdsGR  4 года назад +2

      Αν σου αρέσει εσένα, ναι! Εννοείται! Ίσα ίσα ακόμα και η κριτική που θα πάρεις, θα σε βοηθήσει.

    • @stefanospapadakhs6911
      @stefanospapadakhs6911 4 года назад +1

      @@SocialNerdsGR Ωραια, Ευχαριστώ πολύ

  • @nicknick-mo8rf
    @nicknick-mo8rf 4 года назад +1

    Βασικα λαθη στο βιογραφικο : 1) αν εχουμε παραπανω πτυχια απο οτι χρειαζεται ,δεν τα αναφερουμε
    διοτι ο εργοδοτης θα σκεφτει οτι θα πρεπει να μας πληρωσει παραπανω.
    2)δεν αναφερουμε την οικογενειακη μας κατασταση αγαμοι/ενγαμοι για τον παρπανω λογο.
    3)αν ειμαστε εμφανισημοι επισυναπτουμε φωτογραφια (ειδικα αυτο ισχυει για της κοπελες),αν οχι
    δεν επισυναπτουμε.
    4)ειτε εχουμε ειτε δεν εχουμε εμπειρια ,σε περιπτωση που γνωριζουμε την θεση η τις απαιτησεις
    του εργοδοτη και εχουμε τα απαραιτητα προσοντα αναφερομαστε μονο σε αυτα και οχι σε ολη την βιογραφια της ζωης μας!!!!καθοτι θα νομησει ο εργοδοτης οτι θα απαιτησουμε παραπανω πληρωμη.
    5)τελος ακομη και στο βιογραφικο την συστατικη επιστολη την αιτηση η την συνεντευξη ειτε εχουμε ειτε δεν εχουμε
    εμπειρια αναφερουμε οτι προθεση μας ειναι να αποκτησουμε εμπειρια(η παραπανω εμπειρια) χωρις επιπλεον πληρωμη
    και να κανουμε καφεδες !

    • @vaggelismanousakis6147
      @vaggelismanousakis6147 4 года назад +15

      πως κάνουμε dislike 2 φορές σε ένα comment ξέρεις ?