SM i Kanotsegling, 2023

• Опубликовано: 19 ноя 2023
  • I regn, sol och varierande vindar har SM kanotseglarna tävlat på Lilla Värtan utanför FKI:s klubbholme Måsholmen i Stockholm under tre dagar.
    Under första veckan i augusti 2023 anordnades SM i kanotsegling utanför Djurgården i Stockholm. Arrangör var FKI, Föreningen för Kanot-Idrott. Innan det var dags för själva tävlingarna seglades det en tre dagars eskader för att ge möjlighet att trimma ihop tävlande och utrustningen. Tävlingsdagarna bjöd på bra, varierande och jämna vindar vilket gjorde förutsättningarna optimala för en rättvis tävling. Första dagen bjöd på västlig vind mellan 3-6 m/s och tätt mellan regnskurarna.
    Totalt seglades tio omgångar på de tre dagarna, där vardera omgång var cirka 45 minuter lång. Banan var en kryss/länsbana som seglades tre varv innan man fick gå över mållinjen. Inga större incidenter, bara lätta beröringar vid starterna vilket hör till. Det blir trångt om man har målet att bli först över startlinjen. Räddningsbåten behövde bara bistå vid ett tillfälle.
    Det blev överraskande vinnare i D-klassen och i E-klassen blev det en tight fight mellan tre stycken tävlande. I slutet när de bästa bästa placeringar räknades samma från de tio seglingarna såg resultatet ut som nedan.