Arkadaşlar herkes matematikle fen arasında kaldım demiş matematiği sevmeyen matematik yazmasın lütfen mesleğini sevmeyen hocalardan matematik dinlemek zorunda kalıyoruz sonra :) sevgiler. Sibel hocam çok teşekkürler arkadaşlara yol gösterdiğiniz için.
Hemşirelik ve Fen bilgisi öğretmenliği arasında çok kararsızım maaş ve atama yönünden hemşirelik ama rahatlık açısından fen öğretmenliği ama bu saydıklarımda hemşirelik ve fen bilgisi öğretmenliğini çok seviyorum ikisinide
Arkadaslar kpss de kimse sizin hangi universiteden mezun oldugunuza bakmiyor herhangi bir üniversiteden mezun olarak kendinizin calismasiyla atanabilirsiniz
Video fazlasıyla yararlı çok teşekkür ederim❤ bu sene ilk defa girdim sınava ilk mat ogrt hedefliyordum gelmedi fen bilgisi öğrt düşünüyorum şuan da sizce gitmelimiyim ve fen den mat a geçiş yapabilir miyim
4 года назад
Yatay geçişle ilgili Zeynep hocayla bir video çekeceğiz detaylı bilgi veririz orada. Fakat geçmenin garantisi yok. Fen bilgisinde de kalabilirsin. Bu ihtimali göz önünde bulundurarak karar ver. Ek olarak, yatay geçiş için iyi bir ortalama ve çok çalışma gerekir. Yani feda senesi gibi bir sene geçirmen gerek. Tüm bunları bir değerlendir bakalim.
Mat, fkb lise düzeyinde anlatilmiyor diymi benim fizik kısmında eksiigim var ve açıkçası sevmiyorum pek ama lisede de sevmesemde çalışmak zorunda oldugum bir bölümdü ama biyoloji ve kimya derslerini seviyorum bölümü okurken çok zorlanır miyim
Fizik üniversite fiziği olarak anlatılıyor. Serway Fizik benzeri üniversite kitaplarına bakarak detaylı olarak konuları görebilirsin. Fizik 1 ve 2 dersleri zorlar.
@ teşekkürler Uludağ universitesi fen bilgisi öğretmenliğini düşünüyorum sıralamama göre düşük kalıyor ama yaşadığım sehirde olduğu için daha rahat okurum diye seçicem. Bide bölümü önerir misiniz atamalar çok sıkıntılı mi 4yil sonra atamalar çok düşer mi ?
3 года назад
@@busra1017 atama konusunda tahmin yapmak çok zor. Her sene değişkenlik gösteriyor maalesef.
Hangi Universitede okuduğumuz çok çok önemli mi? Mesela bana şuan da Adiyaman üniv. Harran Üniversit felan geliyor buralarda fen bilgisi ögretmenligi okumanin dezavantajlari nelerdir?Bildirlendirirsenizz çok sevinirim.
Çok güzel anlatmışsınız çok açıklayıcı olmuş bursa Uludağ üniversitesi ile Eskişehir Osmangazi üniversitesi arasında kaldım sizce hangisini seçmeliyim?
4 года назад
Bana sorarsanız Bursa Uludağ derim. Anabilimdalı başkanı sayın Salih Çepni hoca bile tek başına tercih nedeni olabilir. Fakat il, kampüs olanakları, ulaşım gibi faktörleri araştırıp ona göre karar ver mutlaka.
Hocam benim hayalim doktor olmak ilerde öğretmen olduktan sonra tıp okuyabilir miyim? Hem öğretmenlik yapıp hem tıp okuyabilir miyim? (Okul müdürü kolaylık sağlar mı ) yoksa öğretmenlik mesleğini bırakmam mi lazım tıp okumam için ?
Merhabalar . 152 bin sıralamam var ve hacettepe fen bilgisi ogretmenligi yazdim . Çok karışık bi alımı var ama geçen sene 173 bine kadar almış . Sizce bana bu sene gelir mi
Fen bilgisi ogretmenligi ders iceriklerine baktigimda lise kimya biyoloji fizik mufredatiyla ayni oldugunu gordum gercekten ayni mi yoksa bi tik ustune eklenmis hallerini mi goruyoruz
3 года назад
Bazı konular aynı, bazıları daha ileri seviye. Dersi anlatan hocaya da bağlı olarak ders içeriğinin seviyesi farklılaşıyor.
İlköğretim matematik öğretmenliği ve hemşirelik arasında kaldım. Ilkoğretim mat öğrt istiyorum ama istanbulda tutmuyor ve şehir dışına çıkmakta pek istemiyorum. Marmarada hemşirelik tutuyor gećen videodaki arkadaşınız marmarada hemşirelik ve ilköğretjm mat öğrt çift anadal yapmıştı. Bunun olasılığı çok mu düşük yani ortalamamı yüksek tutarsam yapabilirmiyim ? Yoksa birazda şans işimi , çift anadal icin kontenjan verilmeme gibi bi durum olurmu? Bu sene şehir dışnda okuyup yatay geçiş yaparsam istanbulda ilköğretim mat öğrt okuma olasılığım daha mı yüksek olur ?
Marmarada bölüm kontenjaninin en az yüzde 20si kadar çap kontenjanı açılmak zorunda. Bunun yanında ortalamanızın yüksek ve bölümde belli bir yüzdenin icinde olmanız gerekiyor, ÖSYM puanı da etkili. Detaylı bilgiyi üniversitesinin çift anadal yönergesinde başvuru koşulları kısmında bulabilirsiniz.
Merhaba fen bilgisi öğretmenliğini tercih edecegim. Çift anadal veya yan dal yapmak zor mu kurallari var mi? Örneğin pdr dediniz sayisal olarak o bolumu de okuyabilir miyiz onu secebilmek icinde yks puani mi gecerli? Cevaplarsaniz çok sevinirim.
4 года назад
Çift anadal ve yandal ile ilgili detaylı bilgi vereceğimiz bir video gelecek, lütfen takipte kalın. Tabiki kuralları ve zorlukları var. Fakat güzellikleri de var. Video kısa zamanda gelecek,sevgiyle kalın.
merhaba ben kocaeli fen bilgisi öğretmenliği istiyorum fakat ailem kocaelinde okuduğu için kocaeli üniversitesinin çok zor olduğunu, eğitim konusunda öğrencileri çok sıktığı için önermiyorlar ama ben bunun kpss için avantaj olduğunu düşünüyorum sizce doğru mı?
4 года назад+1
Zorluk olmadan güzel şeyler olmuyor. Çalışarak her zorluğu aşabilirsiniz. Kocaeli Üniversitesi hakkında pek bilgim yok maalesef.
@@otuzbes2775 esogü mezunuyum son sene çalıştım. Üniversitr zaten çok iyi bir kıvama getiriyor seni sen çalılırsan atanıyorsun.Son sene günde 4 5 saat çalıştım.Arkadaşlarımdan benimle beraber 12 kişi çalıştı 8 kişi atanacağız kalanlar ise sınırdan kaçırdı.62 mezunuz 14 15 i atanıyor fakat zaten çalışan 20 kişiydik...
@@yasinkaya4002 evet aslında atanma açısından baktığımız zaman fen bilgisi öğretmenliği daha mantıklı gözüküyor fakat fizyoterapi de sağlık alanında hiç bitmez yani Su an atanma açılısından çok kötü olabilir ama 4 sene sonra ne olacağını kestirmek zor o yüzden hala kararsizim maalesef
Merhaba bir şey soracağım.Şu an hazırlık dönemindeyim ama bölüm değiştirmek istiyorum.1 sene beklememe gerek var mı yoksa 1 dönem geçmesi yeterli mi ? Eğer fen bilgisi öğretmenliğine geçersem baştan basliyorum değil mi ?
4 года назад
Not ortalaması ile geçiş yapmak istiyorsanız Hazırlık sınıfında not ortalaması oluşmadığından 1 sene bölümü okumanız gerekir. Eğer ösym puanınız ile değişiklik yapacaksanız o zaman beklemeye gerek yok.
@ bahar dönemi kontenjan durumunu göre eğer puanım son yerleşen de yüksek ise geçiş yapabiliyorum yani
4 года назад
@@esrabkan hayır. Söylediğiniz not ortalaması ile yatay geçiş için 1.sınıfın bitmesi gerekiyor. Yani hazırlık bittikten sonra kendi ösym puanınızın yettiği baska bir bölüme geçebilirsiniz. Veya hazırlık biter sonra 1.sınıf biter ve üniversite not ortalamanızla gerekli şartları sağlarsanız bölüm değiştirebilirsiniz.
@ eğer ösym puanınız ile değişiklik yapacaksınız o zaman beklemeye gerek yok derken,o nasıl oluyor ?
4 года назад
@@esrabkan diyelim ösym puanınız yani üniversiteye girdiğiniz puan 350. 350 ve aşağısındaki puanlardaki bölümlere kendi isteğinizle geçiş yapabiliyorsunuz. Bunun için ortalamaya gerek yok.
İlk başta sivas cumhuriyet üniversitesi fen bilgisi öğretmenliğine gitsem bi yıl sonra daha iyi bir üniye geçmek istesem sadece ünide ortalamamı yüksek mi tutmam gerekiyor
4 года назад+1
Ortalama ve YKS puanı belirli yüzdelerde etkiliyor. Ortalama daha ağırlıkta.
Selam abla sorum su bana hacettepe marmara yildiz teknik ege bursa hepsi geliyor ama bana mersin universitesi yaz diyorlar bende bu buyuk sehirlerde zorlanacagimi dusunuyorum mersin 250 bin onu yazincada siralamama yazik oluyor sizce ne yapmaliyim ama ben cok buyuk sehirlerde yapamam maddi ve manevi olarak bi akil verirmisjn bide yuksek lisanstan sonra unide hoca olmak icin sinavlara mi giriyoruz
4 года назад
Maddi ve manevi açıdan zorlanacağını düşünüyorsan mutlu olduğun yer en iyisidir. Fakat kendini geliştirmek için çabalaman gerekebilir. Ikinci sorunun cevabı için bir video çekeceğiz.
merhaba bana marmara fen bilgisi ögretmenligi geliyo ama yıldız teknik ile marmara arasinda kaldim kampüs olarak marmara göztepe kampüsu nasil acaba yurt imkanlari hakkinizda bir bilginiz varmı bide egitimi nasil?
4 года назад
Eğitimi hakkında videoda gerekli bilgileri bulabilirsin, ben Marmara mezunuyum. Göztepe kampüsü çoğu kişi eleştirse de, biraz küçük ve kalabalik olsa da merkezi bir yerde olmakla birlikte sıcak bir atmosferi vardır. Yurt imkanı olarak ise üniversitenin içerisinde yurtlar bulunmakla birlikte yakin KYK yurtları da var. YTÜ de gayet iyi bir seçim olur. Sadece teknik üniversitedir, Marmara ise yıllardır eğitim fakültesi ile bilinir. Tek öne çıkan yan budur. Bunun dışında 2 üniversite de eğitim açısından oldukça iyidir.
@ Bende YTÜ ve Marmara üni arasında kaldım. Acaba teknik üni olmanın avantajı veya dezavantajı nedir?
4 года назад+1
Aslında dezavantaj diyemeyiz. Marmara Üniversitesi köklü bir eğitim fakültesi geleneğine sahip, ilk mezunlarını 1887de vermiş. YTÜ, teknik üniversite olup Eğitim Fakültesi 2003 yılında kurulmuştur. Her iki üniversite de nitelikli mezunlar vermektedir. Karar verirken kampüs olanakları, sosyal aktiviteler, ulaşım, yurt gibi sizin için önemli etmenleri göz önünde bulundurarak karar verin.
Trakya üni ve pamukkale üni fen bilgisi öğretmenliği hakkında ne düşünüyosunuz
4 года назад+1
Trakya üniversitesi geçen yıl kontenjanını dolduramadı. Pamukkale ise doldurabildi. Nedenini bilmiyorum. Konum, kampüs, akademik kadro vs etkili olabilir. Pamukkale önce, Trakya sonra geliyor bu durumda. Bu arada, Trakya Üniversitesi fen bilgisi öğretmenliğinde çok sevdiğim ve çok değerli bir hocamız araştırma görevlisi kadrosunda. Eğer Trakyaya gidersen selamımı söylersin:)
Merhaba, sizce ege üniversitesinde fen bilgisi ögretnenligi nasıl? Fen bilgisi ögretmenligini en başta listeme almamistim bile lakin daha sonra atamalarinin gayet normal oldugunu duydum şuan ebelik mi yoksa fen bilgisi ögretmenligimi diye gidip geliyorum sizce ne yapmaliyim?
4 года назад
Ege Üniversitesi hakkında pek bilgim yok. Ebelik mi fen bilgisi öğretmenliği mi tartışması için ise son videomuzu izlemeni öneririm. Sevgiler.
Ben de ebelik yazdım ama öğretmenlik hep aklımda muhtemelen gecicem mutlu değilim dersleri lise kimya ve biyoloji si acaba ilk dönem çünkü ben ikinci dönem geçip onları alcam
@@fatmanurdemirel7922 fb ögretmenliginde de yoğun fizik orta düzey kimya var benim pek iyi degil fizigim ve kendime güvenemiyorum açıkçası bu yüzden belki bende geçiş yapabilirim yani kendine güveniyosan fkb de ona göre geçis yap derim
Lisede ben de fizik görmedim ama bu bölüme girdim ve fiziğin ilk vizesinde sınıf birincilerinden olmuştum. İş sende bitiyor, ilgin varsa her türlü öğrenebilirsin
Hocam tanıtımı yapan arkadaş belli başlı üniversitelerden bahsetmiş benim puanım tutmuyor Dicle üniversitesi fen yazacam çok çalışırsam kendimi gelistirirsem kpss de üni etkiliyor mu ? Sevdiğim için yazıyorum bölümü
4 года назад+1
Kpss'de üniversite sorulmaz. Sıkı çalışma ile KPSS başarılabilir. Fakat temeliniz kuvvetli olmalı, değilse kuvvetlendirilmeli. Aksi taktirde zor.
İlköğretim matematik öğretmenliği istiyodum ama çıkmadı maalesef :) öğretmenliği seviyorum ve dediğiniz gibi vazgeçirmeye çalışıyorlar hemsireliğe yönelme durumum var sizinde yorumunuz benim için önemli 🌸
4 года назад+3
4 sene sonra kendini öğretmen olarak mı mutlu görüyorsun hemşire olarak mı? Bu sorunun cevabı önemli. Ilköğretim matematik istiyorsan sana şöyle bir hikaye anlatayım. Kanalımızda ilköğretim matematik bölüm tanıtımı çeken Zeynep hoca, fen bilgisi öğretmenliği ile üniversiteye başlayıp yatay geçiş ile ilköğretim matematik öğretmenliğine geçti. Gideceğin üniversitenin böyle bir imkanı var mı ve gerekli not ortalamasını sağlayabilir misin? Bunları düşünerek boyle bir yol da izlenebilir ama tabiki sana bağlı,garantisi yok.
Abla yatay geçişi biraz araştırdım farklı bölüme geçmek için yks yerleşme puanına göre düzenleme varmış benim puanım o bölüme yetmiyorsa yatay geçiş yapamaz mıyım
4 года назад+1
Yapabilirsin. Not ortalaman ve YKS puanın esas alınarak belirlenen kontenjana göre başvuranlar sıralanarak geçiş yapılır. YKS puanının belli bir yüzdesi alınıyor. Puanı yeten kişi zaten o bölüme giderdi en başından :)
Merhaba tüm yorumları okudum nerdeyse genelde sormak istediğim soruları sormuşlar ama artı olarak ben Ege unisi fen bilgisi öğretmenliği istiyorum Hacettepe ile gazi de gelebilir ama ailem izmirde diye orayi secmek istiyorum Sizce ege nasil bir üniversite eğitim olarak arkadaşlarınızın tecrubesinden Bir de ilköğretim mat Öğretmenliği fene gore daha iyi ataniyor fakat siralamam daha cok doğu tarafina yakın Sizce doğu tarafına gidip yatay geçiş mi yapmalıyım Zor mudur Fen icin ege unisinden yatay ile ilkogretim mata gecis yapabilir miyim Sağolun şimdiden Cok az kaldi Cook kararsizim sorularim cok var kafamda🤦♀️
4 года назад
Ege Üniversitesi yatay geçiş koşullarına bakmanız gerekir. Ege Ünversitesi hakkında pek bilgimiz yok maalesef.
merhaba, labarotuvar dersleri haftada kaç saat, zor oluyor mu nasıl işleniyor? Bir de labarotuvar derslerinden sınav vs. şeyler oluyormu? Cevaplarsanız çok mutlu olurum teşekkürler
4 года назад
Merhabalar. Yeni programda fizik, kimya ve biyoloji lab dersleri ayrı olarak bulunmuyor. Bazı üniversiteler teorik derslerin 1 saatini lab uygulamalarına ayırıyor, bu tabiki üniversiteye hocaya göre değişir. 3.sinifta fen laboratuvar uygulamaları dersi var. O ders ise haftada 2 3 saat oluyor. Sınavlar da yine üniversite ve hocaya göre değişmekte. Marmara'da biz deney hazırlayıp ders planı içerisinde sunuyorduk. Bu şekilde not alıyorduk.
Merhabalar öncelikle teşekkürler videolarınız için. Size bir sorum olacak Sıralamam 250 k Önce 244k lık yeri sonra 247k lık yeri yazacağım acaba bunlardan hangisi gelir. Gelme ihtimalleri kaç?
Merhaba 150 k dayim ve ne yazcagimi bilmiyorum fen bilgisi ogretmeni istiyodum hacettepenin ama gerkes okulun adina kaniyosun atama yok diyolar ne yapmaliyim yardimci olurmusunuz
4 года назад+1
Atama var fakat çalışmak lazım. Bu konu sende fazla kaygı yaratıyorsa sıralamana göre başka bölümlere bakabilirsin.
Merhaba ben lisede fizik ve biyolojiyi kavrayabiliyordum yani anlıyorum ama kimya öyle değildi hep zorlandım dokuz Eylülü kazandım bu sene. Liseye göre fizik kimya ve biyolojide ne kadar zorlanırım?
@@rumeysa3423 mezun oluyorum bu hafta :) ancak son atama sayılarından dolayı canım çok sıkkın çünkü bu bölümü yazarken atama sayıları 800-1000 civarıydı. Onun dışında kimya dersleri liseyle tamamen aynı diyebilirim biyoloji ve fizikte ekstra konular var seni en çok fizik zorlayabilir. Onun dışında üniversite hakkında okulumu seviyorum ama gidebilirsen öncelikle Ege’yi yaz İzmir hakkında konuşuyorum sadece. Bu şekilde
Mezun olmana sevindim umarım istediğin yerlere ulaşırsın. Birkaç sorum olacaktı da müsait olduğunda cevap verirsen çok sevinirim. mesela bölümün en zorlayan kısmı ne günlük düzenli çalışmalarla halledebilir miyiz projeler yapılıyor mu ve o bölümü seçen kişilerin fen bilgisi çok mu iyi
@ yani normalde 2 yıllık yüksek lisansa ek olarak atıyorum 1 yıl daha felan mi okuyoruz
4 года назад
Bilimsel hazırlık şöyle oluyor. Normalde 1 yıl ders dönemi var. Bu ders döneminde yüksek lisans dersleri alınıyor. Fakat bilimsel hazırlık alman gerekirse bazen bu 1 yılın içerisinde bazense bu 1 yılın öncesinde bazi lisans derslerini alman gerekiyor.
Fen bilgisi öğretmenliği mi fizik öğretmenliği mi çok arada kaldım fizikde cerrahpaşa geliyor fende dokuz eylül bursa düzeyi universiteler geliyor yardımcı olur musunuz
Arkadaşlar fen bilgisi ögretmenliğinde 2019 yılında 288 bin ile 2020 yilinda 244 bin ile kapatmış üniversitede 2021 yılında sizce kaç binle kapatır fen bilgisi ögretmenliğinde araştırdığım kadarıyla sıralamalari önceki yillara göre 30 ve 40 bin oynamış bu fazla değil mi 2021 de sizce bu kadar fark olur mu
Biz bu sene sınavda türev integral çıkmayacak diye hic calismadik. Bu bizi çok zorlar mı?
4 года назад+1
Videoyu çektikten sonra bunu ben de düşündüm. Fakat şöyle bir takviye yapılır büyük ihtimalle. İlk sene genel matematik 1 dersinde türev integral eksikleriniz tamamlanacaktır. Veya fizik derslerinin içeriğinde değişime gidilecektir. Tahminim bu yönde. Siz genel fizik temelinizi güçlendirin.
@ genel olarak fizik temelim yok. Kimya ve biyolojim iyi durumda. Ama aşırı gözüm korkuyor. Hassas bir insanım. Ve şu anda fen bilgisi öğretmenliği tek seçeneğim gibi. Ne yapacagimi bilmiyorum. Mühendisliği sırf fizik dersinden ötürü tercih etmeyip fen bilgisi öğretmenliği okumak mantıksız değil mi?
4 года назад
Fizik 1 ve Fizik 2 dersleri mühendislik ve fen bilgisinde içerik olarak neredeyse ortak. Tabiki mühendisler üzerine sonraki senelerde çok daha ağır fizik görüyorlar. Puanın ikisine de tutuyorsa hangi mesleğin sana uygun olduğunu düşünüyorsan onu seçmelisin. Fizik temeli her şartta güçlendirilmeli fakat, bunu unutma.
Merhaba ben fen bilgisi öğretmenliği yazıp üniversitede ilköğretim matematik öğretmenliğine yatay geçiş yapma şansım var mı eğer varsa bu süreç nasıl ilerliyor Bilgi verirseniz çok sevinirim
4 года назад+1
Her üniversitede değişik şartlar olmakla birlikte böyle bir şansınız var. Bununla ilgili video gelecek.
Kimya ve biyolojim iyi ama fiziğim iyi degil çok mu zorlanırim bu durumda cevaplarsaniz sevinirim
4 года назад+1
Bölümde fizik 1 ve fizik 2 olarak teorik fizik dersleri yer alıyor. Bunları yapabilmek için biraz fizik temeli gerekiyor. Eksiklerinizi kapatmanız daha rahat bir dönem geçirmenize olanak sağlar. Dersler başladığı andan itibaren her fizik konusunda daha temel bilgileri çalışıp üzerine üniversite fiziği çalışmakla olur. Aksi halde fizik dersi başınıza bela olabilir.
@ şimdi başlasam fizik dersine bişeyleri en azindan halletsem daha mi işime yariyacak ona göre boş durmaktansa hemen başlarim ama nerden başliyayim konulari yazinca bulabilir miyim acaba
4 года назад
Üniversite fiziğine şimdiden başlamayın. Ayt konularından özellikle kuvvet ve hareket, atışlar, iş güç ve enerji, elektrik ve manyetizma konularını hallederek temel oluşturmanız üniversite 1de sizi rahatlatacaktır. Test mantığı ile çalışmayın. Klasik soru tarzında, işlemleri yaparak çalışın.
sizce kırklareli hemşirelik mi trakya üni fen bilgisi öğrt mi
4 года назад
Hangi mesleği yapabileceğinize ve seveceğinize karar verin. Her ikisi de eşitse sizin için videoları izleyip artı ve eksileri belirleyin. Ona göre karar verin. Size A veya B şıkkı demek benim kararım olur. Oysa bu hayat sizin, karar sizde :)
Fen bilgisi hacettepe geliyor , mat da doğudaki uniler geliyor
4 года назад
@@melikedundar3963 Hangi bölümde daha başarılı ve mutlu olacağını düşünüyorsan onu seçmelisin. KPSS sürecinde alan derslerine çalışırken zorlanmamak ve severek çalışmak için de bu gerekli. Ayrıca bir sonraki videomuz ilköğretim matematik öğretmenliği bölümü hakkında olacak. İzleyip iki bölümü değerlendirebilirsin.
O halde tercih edilebilir. Tabiki Istanbul Üni. Sıralama olarak daha önde ve daha bilindik eğitim fakültesi olarak. Fakat yaşadığınız yerde kalmak isterseniz bu da önemli bir husus.
Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölüm Tanıtımı 3:27'den itibaren başlıyor. O dakikaya kadar öğretmenlik bölümleri ile ilgili genel açıklama var. Bilginize.
Marmara üniversitesi fen bilgisi öğretmenliği nin çift anadal i var mı ?
Arkadaşlar herkes matematikle fen arasında kaldım demiş matematiği sevmeyen matematik yazmasın lütfen mesleğini sevmeyen hocalardan matematik dinlemek zorunda kalıyoruz sonra :) sevgiler. Sibel hocam çok teşekkürler arkadaşlara yol gösterdiğiniz için.
fen bilgisi öğretmenliği ancak bu kadar güzel tanıtılabilirdi👏🏼
3. videoya göre bence gayet iyiydi. Hocamın diğer videolarını izlemek için sabırsızlanıyorum :)
Çok iyi bir anlatım olmuş gerçekten teşekkür ederim şeffaf bir şekilde degerlendirdiginiz için 🌸
Videoların devamını bekliyoruz.. bence çok faydalı olabilirsiniz bu kulvarda..
Desteğiniz için çok teşekkür ederiz, videoların devamı gelecek 👍
Böyle fikir verici videolara bayılıyorum 🙏
Samsun 19 mayıs hakkında Bi bilginiz var mı eğitim durumu nasıl tercih edilebilir mi
ortam şahane tanıtım ayrı güzel olmuş :)
Hemşirelik ve Fen bilgisi öğretmenliği arasında çok kararsızım maaş ve atama yönünden hemşirelik ama rahatlık açısından fen öğretmenliği ama bu saydıklarımda hemşirelik ve fen bilgisi öğretmenliğini çok seviyorum ikisinide
bende aynı durumdayım
vay be bende aynı durumdayım şuanlık hemşirelik ağır basıyo
ben de aynı durumdayım neye karar verdin ve mutlu musun
@@senanurdogu5831 neye karar verdim
Arkadaşlar ben de aynı durumdayım ne yazdınız neredesiniz şu an
Çok güzel bir anlatım olmuş, tebrikler 👏
Arkadaslar kpss de kimse sizin hangi universiteden mezun oldugunuza bakmiyor herhangi bir üniversiteden mezun olarak kendinizin calismasiyla atanabilirsiniz
Yardımcı olduğunuz için teşekkürler güzel bir içeriğiniz var 🤗
İlginiz için teşekkür ederiz, sevgiler.
@ sayısal 553 bin hangi bölümleri tercih edebilirim
@ sayısal 553 bin hangi bölümleri tercih edebilirim
Yks puanm ilk.mata yetmiyir fakat fen bilg.yazıp sonra ilk.mata yatay geçiş yaparsam ösym puanıma bakılıyor mu
İlk. Fen bilgisi tercih etmek doğru olur mu ya da ataması iyi mi yani geleceği parlak mı?
Her yerdesin knk
@@meow-dt6eu senelik 2000 falan atiyo ama bi bel seme sonra düşer diye korkuyorum
Bizi instagramdan da takip edebilirsiniz: @sanalfakultemiz ✅
Orada da paylaşımlar, soru cevaplar ve dahası olacak!
hacettepe mi gazi mi lütfen dönün
Çok güzel anlatmışsınn 👏👏👏
Video fazlasıyla yararlı çok teşekkür ederim❤ bu sene ilk defa girdim sınava ilk mat ogrt hedefliyordum gelmedi fen bilgisi öğrt düşünüyorum şuan da sizce gitmelimiyim ve fen den mat a geçiş yapabilir miyim
Yatay geçişle ilgili Zeynep hocayla bir video çekeceğiz detaylı bilgi veririz orada. Fakat geçmenin garantisi yok. Fen bilgisinde de kalabilirsin. Bu ihtimali göz önünde bulundurarak karar ver. Ek olarak, yatay geçiş için iyi bir ortalama ve çok çalışma gerekir. Yani feda senesi gibi bir sene geçirmen gerek. Tüm bunları bir değerlendir bakalim.
Merhabalar, staj var mı varsa kaçıncı senede yapılıyor
Mat, fkb lise düzeyinde anlatilmiyor diymi benim fizik kısmında eksiigim var ve açıkçası sevmiyorum pek ama lisede de sevmesemde çalışmak zorunda oldugum bir bölümdü ama biyoloji ve kimya derslerini seviyorum bölümü okurken çok zorlanır miyim
Rez
Fizik üniversite fiziği olarak anlatılıyor. Serway Fizik benzeri üniversite kitaplarına bakarak detaylı olarak konuları görebilirsin. Fizik 1 ve 2 dersleri zorlar.
@ teşekkürler Uludağ universitesi fen bilgisi öğretmenliğini düşünüyorum sıralamama göre düşük kalıyor ama yaşadığım sehirde olduğu için daha rahat okurum diye seçicem. Bide bölümü önerir misiniz atamalar çok sıkıntılı mi 4yil sonra atamalar çok düşer mi ?
@@busra1017 atama konusunda tahmin yapmak çok zor. Her sene değişkenlik gösteriyor maalesef.
@@busra1017 merhaba 3 yıl geçmiş ne yaptınız ben de fizikten korkuyorum
Hangi Universitede okuduğumuz çok çok önemli mi? Mesela bana şuan da Adiyaman üniv. Harran Üniversit felan geliyor buralarda fen bilgisi ögretmenligi okumanin dezavantajlari nelerdir?Bildirlendirirsenizz çok sevinirim.
Bence aldigin eğitim olarak fark olabilir bir de ozel de çalışırken sonuçta daha iyi bir yerde okursan daha iyi eğitim alırsın
Çok güzel anlatmışsınız çok açıklayıcı olmuş bursa Uludağ üniversitesi ile Eskişehir Osmangazi üniversitesi arasında kaldım sizce hangisini seçmeliyim?
Bana sorarsanız Bursa Uludağ derim. Anabilimdalı başkanı sayın Salih Çepni hoca bile tek başına tercih nedeni olabilir. Fakat il, kampüs olanakları, ulaşım gibi faktörleri araştırıp ona göre karar ver mutlaka.
@ peki hacettepe mi gazi mi
Hocam benim hayalim doktor olmak ilerde öğretmen olduktan sonra tıp okuyabilir miyim? Hem öğretmenlik yapıp hem tıp okuyabilir miyim? (Okul müdürü kolaylık sağlar mı ) yoksa öğretmenlik mesleğini bırakmam mi lazım tıp okumam için ?
Merhabalar . 152 bin sıralamam var ve hacettepe fen bilgisi ogretmenligi yazdim . Çok karışık bi alımı var ama geçen sene 173 bine kadar almış . Sizce bana bu sene gelir mi
@@LofiJapan_Girl düz 150k mı. Sanırım bana gelmiyo kndfkdhdjkddh
@@LofiJapan_Girl hacettepe yazdim ilk
@@LofiJapan_Girl Hayir gerek duymuyorum peki sen
@@LofiJapan_Girl evet aslında güzel olur
Ben de Hacettepe fen bilgisi yazdım 🤗
Fen bilgisi ogretmenligi ders iceriklerine baktigimda lise kimya biyoloji fizik mufredatiyla ayni oldugunu gordum gercekten ayni mi yoksa bi tik ustune eklenmis hallerini mi goruyoruz
Bazı konular aynı, bazıları daha ileri seviye. Dersi anlatan hocaya da bağlı olarak ders içeriğinin seviyesi farklılaşıyor.
Öğretmenlikte okul önemli mi yani Hacettepe fen bilgisi öğretmenliği mi Eskişehir Osmangazi fen bilgisi öğretmenliği mi ? :)
Hacettepe 👍
Sıralaman kaç bende hacettepe yazdim . Benim 152 bin. Gelmez diye çok korkuyorum
@@ayseylmaz2204 164 bin benim gelir bence geçen sene 173 binle kapatmış oynarsa benimki belki kritik ama seninki kesin bence
@@11tugba28 teşekkürler içim rahatladı 😊 inşallah ikimizinde hakkin da hayırlısı olur
@@ayseylmaz2204 aynen hayırlısı olsun inşallah instagramin var mı tercihler açıklandığında haberleşelim belki aynı yerde oluruz 😂
İlköğretim matematik öğretmenliği ve hemşirelik arasında kaldım. Ilkoğretim mat öğrt istiyorum ama istanbulda tutmuyor ve şehir dışına çıkmakta pek istemiyorum. Marmarada hemşirelik tutuyor gećen videodaki arkadaşınız marmarada hemşirelik ve ilköğretjm mat öğrt çift anadal yapmıştı. Bunun olasılığı çok mu düşük yani ortalamamı yüksek tutarsam yapabilirmiyim ? Yoksa birazda şans işimi , çift anadal icin kontenjan verilmeme gibi bi durum olurmu? Bu sene şehir dışnda okuyup yatay geçiş yaparsam istanbulda ilköğretim mat öğrt okuma olasılığım daha mı yüksek olur ?
hemşirelik oku
Marmarada bölüm kontenjaninin en az yüzde 20si kadar çap kontenjanı açılmak zorunda. Bunun yanında ortalamanızın yüksek ve bölümde belli bir yüzdenin icinde olmanız gerekiyor, ÖSYM puanı da etkili. Detaylı bilgiyi üniversitesinin çift anadal yönergesinde başvuru koşulları kısmında bulabilirsiniz.
gazi ve hacettepe ikilisinden hangisini tavsiye edersiniz?
.
@@meow-dt6eu bilmiyorum ki ben
@@senanurdogu5831 neden
Merhaba fen bilgisi öğretmenliğini tercih edecegim. Çift anadal veya yan dal yapmak zor mu kurallari var mi? Örneğin pdr dediniz sayisal olarak o bolumu de okuyabilir miyiz onu secebilmek icinde yks puani mi gecerli? Cevaplarsaniz çok sevinirim.
Çift anadal ve yandal ile ilgili detaylı bilgi vereceğimiz bir video gelecek, lütfen takipte kalın. Tabiki kuralları ve zorlukları var. Fakat güzellikleri de var. Video kısa zamanda gelecek,sevgiyle kalın.
Sanal Fakülte çabuk çekebilme imkanınız varmı ona göre şu günlerde tercih yapacağım
Merhaba hangi üniversiteyi tercih ettin şu an mutlu musun inşallah cevap verirsin:)
merhaba ben kocaeli fen bilgisi öğretmenliği istiyorum fakat ailem kocaelinde okuduğu için kocaeli üniversitesinin çok zor olduğunu, eğitim konusunda öğrencileri çok sıktığı için önermiyorlar ama ben bunun kpss için avantaj olduğunu düşünüyorum sizce doğru mı?
Zorluk olmadan güzel şeyler olmuyor. Çalışarak her zorluğu aşabilirsiniz. Kocaeli Üniversitesi hakkında pek bilgim yok maalesef.
Yaa cevap verirden çok sevinirim ben de kocaelideyim aynı durumdayız, ne yaptın memnun musun şuan
Sizce fen bilgisi öğretmenliği mi fizyoterapi mi nolur cevap verin
Bende ikisi arasında kaldım karar veremiyorum
fen ilk senemde atandım 2020 esogü mezunuyum.İş imkanı çok
@@yasinkaya4002 biraz daha bilgi verir misin nasıl atandın çok mu fazla çalıştın 😅
@@otuzbes2775 esogü mezunuyum son sene çalıştım. Üniversitr zaten çok iyi bir kıvama getiriyor seni sen çalılırsan atanıyorsun.Son sene günde 4 5 saat çalıştım.Arkadaşlarımdan benimle beraber 12 kişi çalıştı 8 kişi atanacağız kalanlar ise sınırdan kaçırdı.62 mezunuz 14 15 i atanıyor fakat zaten çalışan 20 kişiydik...
@@yasinkaya4002 evet aslında atanma açısından baktığımız zaman fen bilgisi öğretmenliği daha mantıklı gözüküyor fakat fizyoterapi de sağlık alanında hiç bitmez yani Su an atanma açılısından çok kötü olabilir ama 4 sene sonra ne olacağını kestirmek zor o yüzden hala kararsizim maalesef
Merhaba bir şey soracağım.Şu an hazırlık dönemindeyim ama bölüm değiştirmek istiyorum.1 sene beklememe gerek var mı yoksa 1 dönem geçmesi yeterli mi ? Eğer fen bilgisi öğretmenliğine geçersem baştan basliyorum değil mi ?
Not ortalaması ile geçiş yapmak istiyorsanız Hazırlık sınıfında not ortalaması oluşmadığından 1 sene bölümü okumanız gerekir. Eğer ösym puanınız ile değişiklik yapacaksanız o zaman beklemeye gerek yok.
@ bahar dönemi kontenjan durumunu göre eğer puanım son yerleşen de yüksek ise geçiş yapabiliyorum yani
@@esrabkan hayır. Söylediğiniz not ortalaması ile yatay geçiş için 1.sınıfın bitmesi gerekiyor. Yani hazırlık bittikten sonra kendi ösym puanınızın yettiği baska bir bölüme geçebilirsiniz. Veya hazırlık biter sonra 1.sınıf biter ve üniversite not ortalamanızla gerekli şartları sağlarsanız bölüm değiştirebilirsiniz.
@ eğer ösym puanınız ile değişiklik yapacaksınız o zaman beklemeye gerek yok derken,o nasıl oluyor ?
@@esrabkan diyelim ösym puanınız yani üniversiteye girdiğiniz puan 350. 350 ve aşağısındaki puanlardaki bölümlere kendi isteğinizle geçiş yapabiliyorsunuz. Bunun için ortalamaya gerek yok.
İlk başta sivas cumhuriyet üniversitesi fen bilgisi öğretmenliğine gitsem bi yıl sonra daha iyi bir üniye geçmek istesem sadece ünide ortalamamı yüksek mi tutmam gerekiyor
Ortalama ve YKS puanı belirli yüzdelerde etkiliyor. Ortalama daha ağırlıkta.
Bende böyle yapmayı düşünüyorum
Çok teşekkürler video için acaba marmara mı hacettepe mi hangisini seçsem bilemedim
Bende karar veremedim aslında ama hacettepe yazma taraftariyim şu anda biraz daha şehir acısından da rahat edebilmek için
@@eminesimsek8730 aynen bende oyle düşünüyorum ama hacettepe gelmeme ihtimali var bende
@@ayse4194 merhaba okuyor musunuz su an
@@eminesimsek8730 merhaba okuyor musunuz su an
Selam abla sorum su bana hacettepe marmara yildiz teknik ege bursa hepsi geliyor ama bana mersin universitesi yaz diyorlar bende bu buyuk sehirlerde zorlanacagimi dusunuyorum mersin 250 bin onu yazincada siralamama yazik oluyor sizce ne yapmaliyim ama ben cok buyuk sehirlerde yapamam maddi ve manevi olarak bi akil verirmisjn bide yuksek lisanstan sonra unide hoca olmak icin sinavlara mi giriyoruz
Maddi ve manevi açıdan zorlanacağını düşünüyorsan mutlu olduğun yer en iyisidir. Fakat kendini geliştirmek için çabalaman gerekebilir. Ikinci sorunun cevabı için bir video çekeceğiz.
Kaç bindesin?
@@irempoyraz2516 180k
Irem sen
@@rohateryavuz3167 149 nereleri yazdın
merhaba bana marmara fen bilgisi ögretmenligi geliyo ama yıldız teknik ile marmara arasinda kaldim kampüs olarak marmara göztepe kampüsu nasil acaba yurt imkanlari hakkinizda bir bilginiz varmı bide egitimi nasil?
Eğitimi hakkında videoda gerekli bilgileri bulabilirsin, ben Marmara mezunuyum. Göztepe kampüsü çoğu kişi eleştirse de, biraz küçük ve kalabalik olsa da merkezi bir yerde olmakla birlikte sıcak bir atmosferi vardır. Yurt imkanı olarak ise üniversitenin içerisinde yurtlar bulunmakla birlikte yakin KYK yurtları da var. YTÜ de gayet iyi bir seçim olur. Sadece teknik üniversitedir, Marmara ise yıllardır eğitim fakültesi ile bilinir. Tek öne çıkan yan budur. Bunun dışında 2 üniversite de eğitim açısından oldukça iyidir.
@ Bende YTÜ ve Marmara üni arasında kaldım. Acaba teknik üni olmanın avantajı veya dezavantajı nedir?
Aslında dezavantaj diyemeyiz. Marmara Üniversitesi köklü bir eğitim fakültesi geleneğine sahip, ilk mezunlarını 1887de vermiş. YTÜ, teknik üniversite olup Eğitim Fakültesi 2003 yılında kurulmuştur. Her iki üniversite de nitelikli mezunlar vermektedir. Karar verirken kampüs olanakları, sosyal aktiviteler, ulaşım, yurt gibi sizin için önemli etmenleri göz önünde bulundurarak karar verin.
marmara üniversitesi göztepe kampüsü maltepeye taşınıcakmış aca bu dogru bir bilgi mi? tasinıcaksa ne zaman taşınır?
@@sezindogan714 Ben üniversiteye başladığımdan beri bu söylenti var fakat hala gerçekleşmedi. Ne zaman gerçekleşeceğini kimse bilmiyor bence :)
Trakya üni ve pamukkale üni fen bilgisi öğretmenliği hakkında ne düşünüyosunuz
Trakya üniversitesi geçen yıl kontenjanını dolduramadı. Pamukkale ise doldurabildi. Nedenini bilmiyorum. Konum, kampüs, akademik kadro vs etkili olabilir. Pamukkale önce, Trakya sonra geliyor bu durumda.
Bu arada, Trakya Üniversitesi fen bilgisi öğretmenliğinde çok sevdiğim ve çok değerli bir hocamız araştırma görevlisi kadrosunda. Eğer Trakyaya gidersen selamımı söylersin:)
@ listeye göre sanırım trakyaya gidicem .. Gidersem söylerim :) teşekkürler
@@eda6540 sıralaman kaç
@@elvan1879 276 senin
@@eda6540 benimde 272k nereleri düşünüyorsun
Merhaba, sizce ege üniversitesinde fen bilgisi ögretnenligi nasıl? Fen bilgisi ögretmenligini en başta listeme almamistim bile lakin daha sonra atamalarinin gayet normal oldugunu duydum şuan ebelik mi yoksa fen bilgisi ögretmenligimi diye gidip geliyorum sizce ne yapmaliyim?
Ege Üniversitesi hakkında pek bilgim yok. Ebelik mi fen bilgisi öğretmenliği mi tartışması için ise son videomuzu izlemeni öneririm. Sevgiler.
Neye karar verdin?
@@fatmanurdemirel7922 deü fen bilgisi öğretmenliği oldu :)
Ben de ebelik yazdım ama öğretmenlik hep aklımda muhtemelen gecicem mutlu değilim dersleri lise kimya ve biyoloji si acaba ilk dönem çünkü ben ikinci dönem geçip onları alcam
@@fatmanurdemirel7922 fb ögretmenliginde de yoğun fizik orta düzey kimya var benim pek iyi degil fizigim ve kendime güvenemiyorum açıkçası bu yüzden belki bende geçiş yapabilirim yani kendine güveniyosan fkb de ona göre geçis yap derim
Fen Bilguisi Ogr. de Yildiz Teknik Üniversitesi mi Marmara Üniveristesi mi daha iyi , yani Yildiz Teknik 'le ilgili bilginiz var mı?
Sıralamanız kaç
@@barebears2621 164 bin
@@f.n.8052 Ben YTU ilk siraya koydum😊
@@elysionoqi7770 Sizin sıralamanız kaç?
@@f.n.8052 157 k
Fen bilgisi öğretmenliğini ingilizce okumak hakkında fikriniz nedir
Akademik kariyer, ingilizce ders anlatma yetkinliği (tabi o seviyeye ulaşmak için çaba gerek). Bunları sağlar. Ama zorlar.
Sizce boğaziçi fen bilgisi öğrt mi okumalıyım yoksa medeniyet üni iö mat öğretmenliği mi ?
Gönlündeki alan hangisi ise onu seçmelisin :)
Lisede gördügümuz fizik Kimya ve Biyoliden çok zor mu alan dersleri? Özelliklede fizik. Şahsen benim lisede fizik temelim yok;(
Tabiki daha genişletilmiş halleri görülüyor. Üniversite fiziği, kimyası ve biyolojisi olarak geçer.
Lisede ben de fizik görmedim ama bu bölüme girdim ve fiziğin ilk vizesinde sınıf birincilerinden olmuştum. İş sende bitiyor, ilgin varsa her türlü öğrenebilirsin
@mccary ben ERÜ' de okuyorum ve şimdilik memnunum. Atama için şimdiden calismak gerek diye düşünüyorum
@@BulutTugba merhaba bende fen ogrt verdim ama kafam karışık sorularım var yardımcı olurmusunuz. İnstagram hesabınız var mı ordan sorayim
@@yksmagduru8422 tabi, eddai_1 den ulaşabilirsiniz
Hocam tanıtımı yapan arkadaş belli başlı üniversitelerden bahsetmiş benim puanım tutmuyor Dicle üniversitesi fen yazacam çok çalışırsam kendimi gelistirirsem kpss de üni etkiliyor mu ? Sevdiğim için yazıyorum bölümü
Kpss'de üniversite sorulmaz. Sıkı çalışma ile KPSS başarılabilir. Fakat temeliniz kuvvetli olmalı, değilse kuvvetlendirilmeli. Aksi taktirde zor.
Hangi üniversite geldi?
👏👏👏
İlköğretim matematik öğretmenliği istiyodum ama çıkmadı maalesef :) öğretmenliği seviyorum ve dediğiniz gibi vazgeçirmeye çalışıyorlar hemsireliğe yönelme durumum var sizinde yorumunuz benim için önemli 🌸
4 sene sonra kendini öğretmen olarak mı mutlu görüyorsun hemşire olarak mı? Bu sorunun cevabı önemli. Ilköğretim matematik istiyorsan sana şöyle bir hikaye anlatayım. Kanalımızda ilköğretim matematik bölüm tanıtımı çeken Zeynep hoca, fen bilgisi öğretmenliği ile üniversiteye başlayıp yatay geçiş ile ilköğretim matematik öğretmenliğine geçti. Gideceğin üniversitenin böyle bir imkanı var mı ve gerekli not ortalamasını sağlayabilir misin? Bunları düşünerek boyle bir yol da izlenebilir ama tabiki sana bağlı,garantisi yok.
@ çok teşekkür ederim tekrardan ❤
Abla yatay geçişi biraz araştırdım farklı bölüme geçmek için yks yerleşme puanına göre düzenleme varmış benim puanım o bölüme yetmiyorsa yatay geçiş yapamaz mıyım
Yapabilirsin. Not ortalaman ve YKS puanın esas alınarak belirlenen kontenjana göre başvuranlar sıralanarak geçiş yapılır. YKS puanının belli bir yüzdesi alınıyor. Puanı yeten kişi zaten o bölüme giderdi en başından :)
@ yaa sizi çok seviyorum rehberlik hocamdan daha iyi rehberlik yapıyosunuz😂 allah razı olsun❤
Biz bu yıl türev integral işlemedik bu bizi çok mu zorlar
Genel matematik 1 ve 2 derslerinde eksiğiniz tamamlanır. Veya fizik dersi ona göre düzenlenir. Telâş yok :)
@matematik ed sayısal da 194bin
Merhaba tüm yorumları okudum nerdeyse genelde sormak istediğim soruları sormuşlar ama artı olarak ben Ege unisi fen bilgisi öğretmenliği istiyorum Hacettepe ile gazi de gelebilir ama ailem izmirde diye orayi secmek istiyorum Sizce ege nasil bir üniversite eğitim olarak arkadaşlarınızın tecrubesinden Bir de ilköğretim mat Öğretmenliği fene gore daha iyi ataniyor fakat siralamam daha cok doğu tarafina yakın Sizce doğu tarafına gidip yatay geçiş mi yapmalıyım Zor mudur Fen icin ege unisinden yatay ile ilkogretim mata gecis yapabilir miyim Sağolun şimdiden Cok az kaldi Cook kararsizim sorularim cok var kafamda🤦♀️
Ege Üniversitesi yatay geçiş koşullarına bakmanız gerekir. Ege Ünversitesi hakkında pek bilgimiz yok maalesef.
Sıralaman kaç ?
@@irempoyraz2516 180k
merhaba, labarotuvar dersleri haftada kaç saat, zor oluyor mu nasıl işleniyor? Bir de labarotuvar derslerinden sınav vs. şeyler oluyormu? Cevaplarsanız çok mutlu olurum teşekkürler
Merhabalar. Yeni programda fizik, kimya ve biyoloji lab dersleri ayrı olarak bulunmuyor. Bazı üniversiteler teorik derslerin 1 saatini lab uygulamalarına ayırıyor, bu tabiki üniversiteye hocaya göre değişir. 3.sinifta fen laboratuvar uygulamaları dersi var. O ders ise haftada 2 3 saat oluyor. Sınavlar da yine üniversite ve hocaya göre değişmekte. Marmara'da biz deney hazırlayıp ders planı içerisinde sunuyorduk. Bu şekilde not alıyorduk.
@ anladım, cevapladığınız için çok teşekkür ederim.
Merhabalar öncelikle teşekkürler videolarınız için. Size bir sorum olacak
Sıralamam 250 k
Önce 244k lık yeri sonra 247k lık yeri yazacağım acaba bunlardan hangisi gelir. Gelme ihtimalleri kaç?
Çukurova mı
@@aatt6125 evet
@@iremnurgurbuz7547 daha gerileri de yazmalısın çü de gelebilir ama..
@@aatt6125 sen nereyi düşünüyorsun
@@iremnurgurbuz7547 çü fen bilgisi iştee
Merhaba 150 k dayim ve ne yazcagimi bilmiyorum fen bilgisi ogretmeni istiyodum hacettepenin ama gerkes okulun adina kaniyosun atama yok diyolar ne yapmaliyim yardimci olurmusunuz
Atama var fakat çalışmak lazım. Bu konu sende fazla kaygı yaratıyorsa sıralamana göre başka bölümlere bakabilirsin.
@ anladım cok sağolun her meslekte illaki zorluk gorecegimizi dusunursek sanirim fende karar verdim
Yazican mi hacettepe . Bende yazicam 152 bindeyim korkuyorum gelmez diye
@@ayseylmaz2204 neyden bahsediyorsun
@@ayseylmaz2204 yazdim mi demek istiyorsub
Merhaba ben lisede fizik ve biyolojiyi kavrayabiliyordum yani anlıyorum ama kimya öyle değildi hep zorlandım dokuz Eylülü kazandım bu sene. Liseye göre fizik kimya ve biyolojide ne kadar zorlanırım?
Instagramin var mi reis ben de orayi istiyorum da
Ne kadar zorlandın nasıldı?
Okuyor musun bölümü memnun musun
@@rumeysa3423 mezun oluyorum bu hafta :) ancak son atama sayılarından dolayı canım çok sıkkın çünkü bu bölümü yazarken atama sayıları 800-1000 civarıydı. Onun dışında kimya dersleri liseyle tamamen aynı diyebilirim biyoloji ve fizikte ekstra konular var seni en çok fizik zorlayabilir. Onun dışında üniversite hakkında okulumu seviyorum ama gidebilirsen öncelikle Ege’yi yaz İzmir hakkında konuşuyorum sadece. Bu şekilde
Mezun olmana sevindim umarım istediğin yerlere ulaşırsın. Birkaç sorum olacaktı da müsait olduğunda cevap verirsen çok sevinirim. mesela bölümün en zorlayan kısmı ne günlük düzenli çalışmalarla halledebilir miyiz projeler yapılıyor mu ve o bölümü seçen kişilerin fen bilgisi çok mu iyi
Eskişehir Osman Gazi mi Erciyes mi sizce fen Bilgisi öğretmenliği
Ben de Erciyes yazdim son tercihime
Fen bilgisi ogretmenliginden molekuler biyoloji alaninda veya biyoteknoloji alaninda yuksek lisans yapılabiliyormu
Bilimsel hazırlıkla kabul eden üniversiteler olabilir. Her bir üniversite için değiştiğinden hepsi için ayrı araştırmanız gerekir.
@ yani normalde 2 yıllık yüksek lisansa ek olarak atıyorum 1 yıl daha felan mi okuyoruz
Bilimsel hazırlık şöyle oluyor. Normalde 1 yıl ders dönemi var. Bu ders döneminde yüksek lisans dersleri alınıyor. Fakat bilimsel hazırlık alman gerekirse bazen bu 1 yılın içerisinde bazense bu 1 yılın öncesinde bazi lisans derslerini alman gerekiyor.
@ yani yüksek lisans yine 2 yıl sürüyor sadece fazladan ders eklenmiş oluyor yıl kaybı yaşanmıyor doğru mu anladım
@@nesrineroglu8489 evet
Fen bilgisi öğretmenliği mi fizik öğretmenliği mi çok arada kaldım fizikde cerrahpaşa geliyor fende dokuz eylül bursa düzeyi universiteler geliyor yardımcı olur musunuz
Atama bakımından fen bilgisi daha avantajlıdır.
@ teşekkür ederim
Arkadaşlar fen bilgisi ögretmenliğinde 2019 yılında 288 bin ile 2020 yilinda 244 bin ile kapatmış üniversitede 2021 yılında sizce kaç binle kapatır fen bilgisi ögretmenliğinde araştırdığım kadarıyla sıralamalari önceki yillara göre 30 ve 40 bin oynamış bu fazla değil mi 2021 de sizce bu kadar fark olur mu
Her sene artmaz bence o kadar. Bu seneki sınavın zorluğuna da bağlı ama yine yükselir gibi geliyo gecen sene kadar olmasada
Biz bu sene sınavda türev integral çıkmayacak diye hic calismadik. Bu bizi çok zorlar mı?
Videoyu çektikten sonra bunu ben de düşündüm. Fakat şöyle bir takviye yapılır büyük ihtimalle. İlk sene genel matematik 1 dersinde türev integral eksikleriniz tamamlanacaktır. Veya fizik derslerinin içeriğinde değişime gidilecektir. Tahminim bu yönde. Siz genel fizik temelinizi güçlendirin.
@ genel olarak fizik temelim yok. Kimya ve biyolojim iyi durumda. Ama aşırı gözüm korkuyor. Hassas bir insanım. Ve şu anda fen bilgisi öğretmenliği tek seçeneğim gibi. Ne yapacagimi bilmiyorum. Mühendisliği sırf fizik dersinden ötürü tercih etmeyip fen bilgisi öğretmenliği okumak mantıksız değil mi?
Fizik 1 ve Fizik 2 dersleri mühendislik ve fen bilgisinde içerik olarak neredeyse ortak. Tabiki mühendisler üzerine sonraki senelerde çok daha ağır fizik görüyorlar. Puanın ikisine de tutuyorsa hangi mesleğin sana uygun olduğunu düşünüyorsan onu seçmelisin. Fizik temeli her şartta güçlendirilmeli fakat, bunu unutma.
Marmara da ortalamamı yüksek tutup Hacettepe'ye geçme imkanım var mı ?
Hacettepe yatay geçiş şartlarına bakmak gerekir.
@ peki puanımın tuttuğu başka bir üniversiteye yks puanımla geçiş yapabilir miyim ?
@@irempoyraz2516 evet
neden marmaradan farklı bir yere geçmek istiyorsun, marmara ile alakalı bir sorunmu var
@@wwesport6928 ben Hacettepe istiyordum
Marmara üniversitesi fen bilgisi öğretmenliği nin çift anadal i ni bilen var mi ?
Mersin ve Mustafa Kemal üniversitesi hakkında bilgi verebilir misiniz
Maalesef bu üniversiteler hakkında bilgim yok.
Merhaba ben fen bilgisi öğretmenliği yazıp üniversitede ilköğretim matematik öğretmenliğine yatay geçiş yapma şansım var mı eğer varsa bu süreç nasıl ilerliyor Bilgi verirseniz çok sevinirim
Her üniversitede değişik şartlar olmakla birlikte böyle bir şansınız var. Bununla ilgili video gelecek.
Sıralamam 130 odtü fen bilgisi öğretmenliğinin gelme ihtimali var mıdır sizce
Zor gözüküyor.
@@ismimyokbenim5833 nereyi yazdın ?
Biri yardımcı olabilirmi fen biligisi öğretmenliğinfe yüksek lisans yapına maaşda veya farklı bişeyde etken oluyomu
Yüksek lisans yapınca maaş artıyor hem de baya çevremde var
Yüzde 15 artış oluyor.
Çukurova üniversitesinde eğitim nasıl
Cerrahpaşa nasıl sizce
Düşünülebilir. 👍
@@melekgonlu5233 208k
@@melekgonlu5233 gazi belki uludağ dokuz Eylül vs
sınav bittiğine göre yıldız teknik üniversitesinde fen bilgisi okuyorum sorularınız olursa bölüm ders kampüs hakkında cevaplarım
Benim fen temelim fazla yok çok zorlanır mıyım ne yapmalıyım
@@eslemyldz2317 dersler mühendisliklere göre kolay ama normalin üstünde zorluğu var 1,5 sene sonra rahatlarsın ama çünkü kolaylaşıyor
Kpss atamaları 4 yıl sonra ne olur sizce?
@@osmantasci9140 dönemden döneme değişiklik gösteriyor ama kolay olduğunu düşünmüyorum
139k sıralamam var hemşirelik ve mühendislikler tutuyor aklımda fen bilgisi ogretmenligi var siz önerir misiniz?
Kimya ve biyolojim iyi ama fiziğim iyi degil çok mu zorlanırim bu durumda cevaplarsaniz sevinirim
Bölümde fizik 1 ve fizik 2 olarak teorik fizik dersleri yer alıyor. Bunları yapabilmek için biraz fizik temeli gerekiyor. Eksiklerinizi kapatmanız daha rahat bir dönem geçirmenize olanak sağlar. Dersler başladığı andan itibaren her fizik konusunda daha temel bilgileri çalışıp üzerine üniversite fiziği çalışmakla olur. Aksi halde fizik dersi başınıza bela olabilir.
@yani tyt ve ayt fizik konularinin daha ayrıntili hali mi
@ şimdi başlasam fizik dersine bişeyleri en azindan halletsem daha mi işime yariyacak ona göre boş durmaktansa hemen başlarim ama nerden başliyayim konulari yazinca bulabilir miyim acaba
Üniversite fiziğine şimdiden başlamayın. Ayt konularından özellikle kuvvet ve hareket, atışlar, iş güç ve enerji, elektrik ve manyetizma konularını hallederek temel oluşturmanız üniversite 1de sizi rahatlatacaktır. Test mantığı ile çalışmayın. Klasik soru tarzında, işlemleri yaparak çalışın.
@ çok teşekkur ederim yarin Allah kısmet ederse başliyacam bişeylere
Merhaba ben 149 bindeyim Hacettepe geçen yıl 173 le kapatmış sizce gelir mi ?
Gelme ihtimali yüksek
@@LofiJapan_Girl kaç binle yazdın
@@LofiJapan_Girl gelir mi sence bize ?
@@LofiJapan_Girl ona bende karar vermedim sen ?
@@LofiJapan_Girl tamamdır insta adım burdaki gibi zaten sonuçlar açıklandıktan sonra konuşuruz
Pamukkale , balıkesir , çanakkale onsekiz mart hangisini tercih etmeliyim fen bilgisi için
çanakkale bence iyi orası
Hangilerini yazdın tercihde
@@Yldrm55 üçünü de yazdım sırası da balıkesir çanakkale sonra pamukkale
@@Yldrm55 mersin çukurova da yazdım ama onlar gelmiyebilir
@@denizkizideniz8244 sıralaman kaç benziyor tercihlerimiz
sizce kırklareli hemşirelik mi trakya üni fen bilgisi öğrt mi
Hangi mesleği yapabileceğinize ve seveceğinize karar verin. Her ikisi de eşitse sizin için videoları izleyip artı ve eksileri belirleyin. Ona göre karar verin. Size A veya B şıkkı demek benim kararım olur. Oysa bu hayat sizin, karar sizde :)
hemşirelik tabikide.
Nereye gittin
Hangi ünide okudun
Marmara Üniversitesi 2019 mezunuyum.
@ ilköğretim matematik öğretmenliği ile fen bilgisi öğretmenliği arasında kalıyorum . Bu konuda bir fikrin var mı
Fen bilgisi hacettepe geliyor , mat da doğudaki uniler geliyor
@@melikedundar3963 Hangi bölümde daha başarılı ve mutlu olacağını düşünüyorsan onu seçmelisin. KPSS sürecinde alan derslerine çalışırken zorlanmamak ve severek çalışmak için de bu gerekli. Ayrıca bir sonraki videomuz ilköğretim matematik öğretmenliği bölümü hakkında olacak. İzleyip iki bölümü değerlendirebilirsin.
@ tamamdır teşekkürler:)
Çift anadal yapıp ilköğretim matematik öğretmenliği okuma imkanı var mı
Bazi üniversitelerde var.
@ Marmara da olup olmadığı hakkında bilginiz var mı
Marmara'da var.
@ teşekkür ederim
@mccary nasıl yani yks puanları mi
Kars ve muş fen bilgisi öğretmenliği veren var mı?
Maalesef ben
Ben 150 bindeyim sizce Marmara fen bilgisi öğretmenliği gelir mi?
Ne yaptın
@@hayalperestturk6674 marmara yazmistim ama gelmedi gazi universitesi geldi :/
@@seymaseven2021 instagramin var mi sorularim var da hem tanismis oluruz
@@hayalperestturk6674 svn_seyma
272k sıralamam var sizce 293k daki yer gelir mi
Büyük ihtimal gelir.
Neresi geldi?
@@beyzabeyaz44 293klık yer 252k ile kapattı o yüzden orası gelmedi diğer seçenek olan Erzurum geldi . Sana?
Mersin fen kazananlar bana ulasabilirmi
Kac binle mersine gittin
E turev integral biz görmedik ki
Genel matematik 1 ve 2 derslerinde eksiğiniz tamamlanır. Veya fizik dersi ona göre düzenlenir. Telâş yok :)
Istanbul üni cerrahpaşa mı yoksa erciyes üni mi yazsam karar veremiyorum hocam lütfen yardım edin
Erciyes istemenizin özel bir nedeni var mı? Yaşadığınız yere yakınlık vs. gibi
@ evet kayseride yaşıyorum :(
O halde tercih edilebilir. Tabiki Istanbul Üni. Sıralama olarak daha önde ve daha bilindik eğitim fakültesi olarak. Fakat yaşadığınız yerde kalmak isterseniz bu da önemli bir husus.
@@danenavruz9695 erciyese git güzel orası.
@@danenavruz9695 hangi üniversiteye yerleştin? Memnun musun? Bende daha iyi bir üniversiteye gitmekle yaşadığım şehirde (samsun) kalmak arasındayım