@@hristachedinu8451, daca v-ati fi uitat cu atentie la clip, ati fi inteles ca unele soiuri de rosii pe care le am eu nu au tufa foarte bogata, astfel ca din experienta anilor trecuti am facut cum am considerat eu ca este mai bine. Pe mine nu ma intereseaza cum planteaza unul sau altul, sau cum scrie pe undeva, pe mine ma intereseaza sa plantez rosiile asa cum imi este mie bine. Iar pentru mine 80 cm intre randuri este un minim de care am nevoie, iar 60 cm intre plante, la fel, cred ca este foarte bine. 70 cm intre randuri este prea putin pentru mine, mai ales cand leg, copilesc, culeg, etc., si nu vreau sa stau sa ma inghesui printre randuri. De asemenea, 30 sau 40 cm intre plante, pentru mine este prea putin.
Fiecare face cum vrea , dar eu respect ce scrie într-o carte de agricultură editată până in 1989 și am cultivat roșii soiul Cristal , fiind foarte frunzoase distanța am mărito la 460 cm.
@@hristachedinu8451, in cartile de agricultura de pe timpuri se scria si ca productia de grau la hectar trebuie sa fie de 10.000 kg, insa in realitate nu atingea niciodata nici macar 5000 kg. :)) Ideea este ca trebuie sa faci in asa fel incat sa-ti fie tie bine in gradina, nu cum scriu altii. ;)
[ ] Bună ziua...Mi-am făcut pe balcon cca 15 fire de rasaduri tomate care au crescut f. frumos cam de 20 cm și ma interesează sa îmi spuneți , va rog frumos, când trebuie sa le plantez în garadinita și cu ce sa le stropesc după ce le plantez in gradinita pt a nu se îmbolnăvi. Mulțumesc anticipat pt raspuns.
Buna, Cu ce ati stropit rasadurile ca sa fie și sa rămână sănătoase pana la plantarea lor in camp. Si cu ce le mai stropiți dupa aceea ? Mulțumesc anticipat pt raspuns.
Chiar ma gandeam cand plantezi rosiile, ai lucrat sistematic si nu e simplu ... bravo, insa, nu stiu daca o sa reziste daca nu sunt stropite, avand in vedere ca tu esti pe sistem bio si numarul relativ mare de rasaduri sunt predispuse, rosiile trebuie putin ajutate doarece din cubul de pamanat din alveaola nu prea au avut hrana suficienta avand in vedere ca din cauza vremii nu le-ai putut planta, poate le ajuti cu putina drojdie si cenusa. Abia astept sa le vad peste ceva vreme la culoarea verde spre negru (culoarea care exprima sanatate si putere).
Răsadurilor nu se plantează decât seara,se mai pune în cuib un pumn de îngrășământ natural,dar înainte de toate se udă cuibul,la sfârșit se apasă pământul să iasă aerul.
Eu le-am plantat ziua și nu au nimic. Da, cu siguranță este mai indicat seara, însă fiecare plantează când are timp. Cât timp pământul este de bună calitate, chiar nu văd sensul îngrășământului în cuib (vă recomand să vedeți clipul cu roșiile mele de anul trecut, să vedeți ce frumuseți de roșii am avut). Iar partea cu apă în cuib, înainte de plantare, chiar nu sunt de acord cu dvs. Plantez un răsad, nu un pom, iar cât timp pământul are destulă umiditate, așa cum a fost cazul meu, chiar nu are niciun sens. Oricum, vă mulțumesc.
Informatii foarte bune si utile, multumesc! Cu un singur lucru nu sunt de acord, cu plantele modificate genetic gen ardei negri, vinete violet, rosii vinete. De cand e lumea asta rosiile sunt rosii, vinetele sunt vinete etc..
permiteti-mi sa va contrazic. Primele rosii din lume nu au fost rosii, iar eu cultiv soiuri, nu hibrizi. Soiul de tomate Negro Azteca (originare din america de Sud), de exemplu, care nu este de culoarea rosie, se trage din primele rosii de pe Terra. Cu vinetele si ardeii mov nu stiu ce sa zic, am incercat si eu sa vad, insa am renuntat la ei ca nu am fost incantat deloc.
Multumesc pt raspuns si am înțeles ca le-ati stropit cu Cromax de când erau cat de cat mici rasadurile, dar ma întrebam cu ce le mai stropiți in camp acum când deja le-ati plantat ca sa se păstreze sănătoasein camp ? Asta ma interesează pt ca am si eu in gradinita vreo 20 fire de rosii si vreun sa nu se îmbolnăvească. De asta va întrebam cu ce le mai stropiți acum la radacina cat si foliar ca sa va rămână sănătoase plantele. Multumesc
Mi-e teama ca nu pot sa va recomand cu ce sa stropiti, intrucat nu as vrea sa influentez in vreun fel cu parerea mea. Va recomand totusi sa mergeti la un magazin fito-sanitar si sa intrebati acolo. Dar, ca idee, eu in anii trecuti am stropit cu zeama bordeleza.
Buna , sunt începătoare si as avea o intrebare : eu cand am pus rasadurile am pus vro 4-5 semințe intr un cuib... Si s au prins toate, cand le scot sa le plantez in pamant se pune tot cuibul cu cele 4 seminte? Mulțumesc
@@matahari7030, eu le-am stropit inainte de inflorire și duoă ce s-au format fructele / etaje, când au intrat în pârg, iar vârfurile, unde erau flori, nu le-am stropit.
Vă rog să-mi spuneți dacă pot să stropesc roșiile și ardeii cu. Ca Rio Top și Vertab? Unele sint înflorite unele nu. Sint începătoare și nu prea cunosc bine. Vă mulțumesc.
Din păcate nu vă pot răspunde la această întrebare. Eu nu sunt specialist, sunt un om simplu care-și cultivă niște legume pentru consum propriu. Plus de asta eu nu folosesc tot felul de produse chimice pentru tratamente. Vă recomand să mergeți la un magazin în care se vând astfel de produse, le spuneți despre ce este vorba și veți primi indicații. Îmi pare rău că nu vă pot ajuta.
M-am gândit și eu la asta inițial. Am vrut să pun două rânduri la 50, spațiu de 80 și 50 între plante, însă la final am optat pentru varianta asta. Cu sistemul pe două rânduri mi-a fost teamă că nu voi putea face mulcirea cu iarbă eficientă (în seara asta va fi publicat clipul cu mulcirea solului cu iarbă printre răsaduri-dacă doriți să-l urmăriți). De asemenea, nu se pune problema de spațiu, pentru că mai am o parcelă de 100 și ceva de mp unde mai vreau să pun una-alta. Mulțumesc mult oricum pentru sfaturi.
Doamne, cit va invidiez gradina atit de organizata! Si am o intrebare tehnica: cind se poate incepe stropirea rasadurilor cu zeama bordeleza? Cu multumiri pt tot ceea ce urcati in youtube ...
Nu ma invidiati, ca sunt altii care au gradini/curti mult mai bine organizate, mult mai frumoase. Eu voi stropi rasadurile cu zeama bordeleza inainte de inflorire.
De la socul termic, mai exact de la arsura solara. Nu au fost suficient de mult aclimatizate, iar dupa ce au luat un prim contact direct cu razele soarelui, au fost afectate. Dar varful a ramas verde, corect? Stati, ca acum am citit cu atentie. Le-ati stropit dupa plantare? Cu ce? De ce? Nu se stropesc cu nimic rasadurile dupa plantare. Doar se uda la radacina cu apa cand sunt plantate si gata, nimic altceva.
In privinta tratamentelor nu imi dau cu parerea, intrucat nu sunt specialist si nu sunt in masura sa ma exprim. Va recomand sa mergeti la un magazin de fitosanitare si va indruma ei. Nu vreau sa va suparati pe mine, insa acest subiect este o responsabilitate pe care nu pot sa mi-o asum. Eu nu folosesc chimicale la legumele mele, deci chiar nu am ce sa spun.
Eu nu am auzit de așa ceva. De ce v-ați dori să puneți două plante în același loc? Vor crește, vor avea tufele dese, iar asta înseamnă lipsa aerisirii a plabtei, deci șanse extrem de mari să se îmbolnăvească.
@@gheorghestefan3642, puneți plantele la o distanță suficientă încăt să fie bine aerisite. Unii pun la 30 cm, alții la 50 cm. Eu am pus parcă la 60 cm.
După plantare doar cu un biostimulator organic, nu cu alte soluții chimice fungice sau insecticide. Planta este în stres și nu are nevoie de un stres în plus.
Imi place cum ai facut, dar nu-mi place ca distantierele de 0,80 si cel de 0,50 sunt prea subtiri, iar ciocanul prea mic, trebuia unul de 10 kg nu de 5 kg.....😃🤣😃🤣 Acuma pe bune, ardeii iuti nu se pun la un loc cu ceilalti ardei pt ca risti sa iasa toti ardeii iuti..... Nu stiu daca ai spus, cand ingropi radacinile rosiilor in pamant cum ai facut, trebuie sa fie indreptate toate in aceiasi directie pt a nu le rupe cand se pun aracii......
Am mai auzit asta cu ardeii iuți, însă eu n-am pățit niciodată să fie iuți ardeii grași sau kapia când au fost lângă cei iuți. De ce se iuțesc? De la polenizare?
1. Uitați-vă la clipurile precedente, cu toate etapele (semănat semințe, repicat, stropiri cu cropmax, rărire). 2. Prahova. 3. Am mulcit solul cu iarbă (urmăriți clipurile cu mulcirea), deci sper să nu fie nevoie să le irig. Doi ani nu le-am irigat, datorită mulcirii. 4. Abonați-vă la canalul meu de RUclips ca să vedeți cum le voi lega. 😉
Am vazut un videoclip cu o sticla de 2 litri intepeta cu un ac sau cui suptire deasupra fundului la 2 degete ,se umple cu apa si se pune dop ,apoi se aseaza linga rosie cu partea unde picura spre rosie se ingroapa sticla in pamint de 3 sau patru degete.Se umple sticla cu o pilnie cind se goleste.
Mulcite cu iarbă verde + tocătură de crengi și apă. Mulcirea cu iarbă a ajutat mult, le-a oferit azotul necesat pentru masa foliară. Îmi pare rău totuși că nu le-am oferit un îngrășământ organic care să aibă azot, asta când erau mici. Acum este prea târziu. Le voi aplica în curând un îngrășământ, când vor începe să se ciacă fructele.
Lopatica aia este super-mega speciala. :)) S-a nimerit sa i se rupa manerul exact dupa primul rand de rasaduri plantat, si cum eram bagat in priza, m-am descurcat cu ce am avut. :))
O metodă naturală de a limita să spunem sau de a minimiza problemele cu limacșii este aceea de a turna conținutul unei sticle de bere într-un recipient nu foarte înalt; spre exemplu decupând două găuri într-o sticlă de lapte și îngropând puțin fundul ei în pământ. Mirosul puternic al berii va atrage limacșii care vor muri, iar aceasta va trebui înlocuită cam la 3 - 4 zile.
@@cristiannegoita80 Am urmărit de la început pana a-ți terminat de plantat roșiile și cu ultimul rand de ardei iute maro, și vinete. Nu am înțeles de ce e iarba acolo. Bănuiesc să nu vă murdăriți pe picioare. Mulțumesc că mi-ați răspuns, o să caut din nou.
Anul acesta voi planta la distanță mai mică, dar anul trecut am plantat așa pentru că am lăsat plantele cu doi lăstari. Urmăriți clipurile publicate după acesta.
Bravo Cristi ești un gospodar
Multumesc!
Mulțumesc pentru explicarea plantatiei
Mă bucur că v-a fost de folos acest clip.
Bravo !Felicitări.Va multumesc pentru tot ceea ce.ne arătați.
Multumesc si eu! :)
Bravo Cristi. Esti un fermier de valoare. Explici clar,teoretic si practic pentru cei care nu stiu. Multumesc!
Multumesc! Sunt doar un om simplu care incearca sa ofere familiei lui legume si fructe sanatoase si gustoase, atata tot! :)
Distanță de plantare in câmp la roșii e de 70 cm între rânduri și 30 - 40 cm. între plante.
@@hristachedinu8451, daca v-ati fi uitat cu atentie la clip, ati fi inteles ca unele soiuri de rosii pe care le am eu nu au tufa foarte bogata, astfel ca din experienta anilor trecuti am facut cum am considerat eu ca este mai bine.
Pe mine nu ma intereseaza cum planteaza unul sau altul, sau cum scrie pe undeva, pe mine ma intereseaza sa plantez rosiile asa cum imi este mie bine.
Iar pentru mine 80 cm intre randuri este un minim de care am nevoie, iar 60 cm intre plante, la fel, cred ca este foarte bine.
70 cm intre randuri este prea putin pentru mine, mai ales cand leg, copilesc, culeg, etc., si nu vreau sa stau sa ma inghesui printre randuri.
De asemenea, 30 sau 40 cm intre plante, pentru mine este prea putin.
Fiecare face cum vrea , dar eu respect ce scrie într-o carte de agricultură editată până in 1989 și am cultivat roșii soiul Cristal , fiind foarte frunzoase distanța am mărito la 460 cm.
@@hristachedinu8451, in cartile de agricultura de pe timpuri se scria si ca productia de grau la hectar trebuie sa fie de 10.000 kg, insa in realitate nu atingea niciodata nici macar 5000 kg. :))
Ideea este ca trebuie sa faci in asa fel incat sa-ti fie tie bine in gradina, nu cum scriu altii. ;)
Apreciez munca dvs si apreciez canalul pe care il gasesc deosebit.
Mulțumesc tare mult!
Va
Apreciez
Mult
Felul
Cum
Munciti
Va
Multumesc
@@tubistela2049 mulțumesc
Te felicit. Ești un om muncitor. Sa ai noroc.
Multumesc! Toate cele bune si dvs.!
Mulțumesc pentru
Multumesc pentru plantarea roșiilor . Ardeiul se planează la 35, 40 cm pe rând și 50 între rânduri. Dar fiecare are stilul său .
Tocmai ma pregătesc astazi sa plantez;
Multumesc pentru sfaturi!
Mă bucur dacă v-a fost de folos acest clip.
Spor la treabă! 🙂
Bună dimineața, la fel plantez și eu, fac o mică gropiță lângă tulpină pe care o umplu cu apă, spor la treabă cu sănătate
Mulțumesc tare mult. Asemenea!
Frumos explicat. Multumim.
Mulțumesc și eu!
Mă bucur că v-a fost de folos acest clip. 😊
Super Cristian ! Bravo ție !
Multumesc!
Bravo. Imi place tot cea ce faci. Nota 10
Multumesc mult!
Mulțumesc pentru informații! 🍅🍅🍅
Cu drag! Multumesc si eu!
Mulţumesc!!!👏👏👏
Multumesc si eu!
Bravo domnule !!!
Mulțumesc!
Este f corec Felicitări
Mulțumesc! 😊
Multumesc meat fost de inteles
Multumesc si eu!
THIS IS REALLY JOB AND PLANTS ROSII FRUMOASE BRAVO DL.👍🥰
Multumesc!
buna ziua, multumesc pentru clip! Super util... Voiam sa va intreb daca vindeti din produsele acestea
Bună ziua. Mulțumesc și eu!
Tot ce cultiv la mine în grădină este pentru consum propriu. 🙂
[ ] Bună ziua...Mi-am făcut pe
balcon cca 15 fire de rasaduri tomate care au crescut f. frumos cam de 20 cm și ma interesează sa îmi spuneți , va rog frumos, când trebuie sa le plantez în garadinita și cu ce sa le stropesc după ce le plantez in gradinita pt a nu se îmbolnăvi. Mulțumesc anticipat pt raspuns.
Buna, Cu ce ati stropit rasadurile ca sa fie și sa rămână sănătoase pana la plantarea lor in camp. Si cu ce le mai stropiți dupa aceea ? Mulțumesc anticipat pt raspuns.
Urmariti acest clip, va rog:
ruclips.net/video/cFR-VXiELbA/видео.html
Foarte frumos! Ce actiuni luam sa protejam tomatele plantate la exterior impotriva ploilor acide sau asa zisei populare mana?
Stripire cu zeamă bordeleză sau soluție din lapte crud+drojdie+apă.
Voi face un clip în curând cu stropiri împotriva manei.
Salutare, le semeni, sau plantezi...?! În rest toate bune, spor și la cules...!
Carcotas mai sunteti. :)))
Chiar ma gandeam cand plantezi rosiile, ai lucrat sistematic si nu e simplu ... bravo, insa, nu stiu daca o sa reziste daca nu sunt stropite, avand in vedere ca tu esti pe sistem bio si numarul relativ mare de rasaduri sunt predispuse, rosiile trebuie putin ajutate doarece din cubul de pamanat din alveaola nu prea au avut hrana suficienta avand in vedere ca din cauza vremii nu le-ai putut planta, poate le ajuti cu putina drojdie si cenusa. Abia astept sa le vad peste ceva vreme la culoarea verde spre negru (culoarea care exprima sanatate si putere).
Ați urmărit clipurile din vară și toamnă să vedeți ce frumusețe de roșii am avut?
Și le-am stropit. Zeamă bordeleză și Cropmax.
Răsadurilor nu se plantează decât seara,se mai pune în cuib un pumn de îngrășământ natural,dar înainte de toate se udă cuibul,la sfârșit se apasă pământul să iasă aerul.
Eu le-am plantat ziua și nu au nimic.
Da, cu siguranță este mai indicat seara, însă fiecare plantează când are timp.
Cât timp pământul este de bună calitate, chiar nu văd sensul îngrășământului în cuib (vă recomand să vedeți clipul cu roșiile mele de anul trecut, să vedeți ce frumuseți de roșii am avut).
Iar partea cu apă în cuib, înainte de plantare, chiar nu sunt de acord cu dvs. Plantez un răsad, nu un pom, iar cât timp pământul are destulă umiditate, așa cum a fost cazul meu, chiar nu are niciun sens.
Oricum, vă mulțumesc.
@@cristiannegoita80 Plantezi după fișa tehnologică a culturii,în funcție de mai mulți parametri,nicidecum "când ai timp" în rest spor.
Cristian , multumim pt modul cum ai explicat si as vrea sa stiu daca vinzi ceea ce plantezi si de unde esti ?
Ce cultiv în grădina mea este doar pentru consum propriu, nu pentru comercializare. Câmpina, Jud. Prahova.
Mulțumesc.
Informatii foarte bune si utile, multumesc! Cu un singur lucru nu sunt de acord, cu plantele modificate genetic gen ardei negri, vinete violet, rosii vinete. De cand e lumea asta rosiile sunt rosii, vinetele sunt vinete etc..
permiteti-mi sa va contrazic. Primele rosii din lume nu au fost rosii, iar eu cultiv soiuri, nu hibrizi. Soiul de tomate Negro Azteca (originare din america de Sud), de exemplu, care nu este de culoarea rosie, se trage din primele rosii de pe Terra. Cu vinetele si ardeii mov nu stiu ce sa zic, am incercat si eu sa vad, insa am renuntat la ei ca nu am fost incantat deloc.
Multumesc pt raspuns si am înțeles ca le-ati stropit cu Cromax de când erau cat de cat mici rasadurile, dar ma întrebam cu ce le mai stropiți in camp acum când deja le-ati plantat ca sa se păstreze sănătoasein camp ? Asta ma interesează pt ca am si eu in gradinita vreo 20 fire de rosii si vreun sa nu se îmbolnăvească. De asta va întrebam cu ce le mai stropiți acum la radacina cat si foliar ca sa va rămână sănătoase plantele. Multumesc
Mi-e teama ca nu pot sa va recomand cu ce sa stropiti, intrucat nu as vrea sa influentez in vreun fel cu parerea mea. Va recomand totusi sa mergeti la un magazin fito-sanitar si sa intrebati acolo.
Dar, ca idee, eu in anii trecuti am stropit cu zeama bordeleza.
Am descoperit in solar la un fir de roșie viermele sârmă cum l asi putea elimina multumesc
Wow, cum ai obținut pământul ala atât de afânat și fin?
Frezat cu motosapa. Urmariti clipurile precedente, sa vedeti cum am arat si frezat pamantul din gradina.
🌹
🙋♂️🙋♂️👍
Buna , sunt începătoare si as avea o intrebare : eu cand am pus rasadurile am pus vro 4-5 semințe intr un cuib... Si s au prins toate, cand le scot sa le plantez in pamant se pune tot cuibul cu cele 4 seminte? Mulțumesc
Doar un fir plantezi
Eu știu că trebuie călite câteva zile înainte de plantare adică să se obișnuiască cu clima aer vânt curenți diferența de temp noapte zi
Domnule Negoita, rasadurile vi le faceti singur ? De unde luati semintele ? Multumesc @
Eu am semințe. Dacă doriți, din toamnă puteți urmări ce stocuri de semințe voi avea.
@@cristiannegoita80 Aveti seminte de siuri romanesti,caci cele din comert modificate genetic nu au gust ???
✍️👌
Vă salut 👋. Întrebarea mea este dacă le puneți ceva bețe 🥢 de susținere?
Da, le voi face un sistem de susținere. Va urma un clip. 😉
As vrea să ne spuneți cu ce stropiți roșiile de mana.
In anii trecut le-am stropit cu zeama bordeleza.
@@cristiannegoita80 când încep să înflorească se mai stropesc cu zeama bordeleză ??
@@matahari7030, eu le-am stropit inainte de inflorire și duoă ce s-au format fructele / etaje, când au intrat în pârg, iar vârfurile, unde erau flori, nu le-am stropit.
@@matahari7030, dar să nu luați în calcul ce fac eu. Mergeți la un magazin de fitosanitare să vă recomande în legătură cu tratamentele.
Vă rog să-mi spuneți dacă pot să stropesc roșiile și ardeii cu. Ca Rio Top și Vertab? Unele sint înflorite unele nu. Sint începătoare și nu prea cunosc bine. Vă mulțumesc.
Din păcate nu vă pot răspunde la această întrebare. Eu nu sunt specialist, sunt un om simplu care-și cultivă niște legume pentru consum propriu. Plus de asta eu nu folosesc tot felul de produse chimice pentru tratamente. Vă recomand să mergeți la un magazin în care se vând astfel de produse, le spuneți despre ce este vorba și veți primi indicații.
Îmi pare rău că nu vă pot ajuta.
@@cristiannegoita80 vă mulțumesc.
Poți face economie de spațiu, plantând în benzi de rânduri: două rânduri la 60, două la 80, apoi, pe rand, 45 cm între plante.
M-am gândit și eu la asta inițial. Am vrut să pun două rânduri la 50, spațiu de 80 și 50 între plante, însă la final am optat pentru varianta asta. Cu sistemul pe două rânduri mi-a fost teamă că nu voi putea face mulcirea cu iarbă eficientă (în seara asta va fi publicat clipul cu mulcirea solului cu iarbă printre răsaduri-dacă doriți să-l urmăriți).
De asemenea, nu se pune problema de spațiu, pentru că mai am o parcelă de 100 și ceva de mp unde mai vreau să pun una-alta.
Mulțumesc mult oricum pentru sfaturi.
Udatul după răsărit în timpul zilei cum udati cu picătura s-au cu cana.
Anul acesta cu găleata.
Doamne, cit va invidiez gradina atit de organizata! Si am o intrebare tehnica: cind se poate incepe stropirea rasadurilor cu zeama bordeleza? Cu multumiri pt tot ceea ce urcati in youtube ...
Nu ma invidiati, ca sunt altii care au gradini/curti mult mai bine organizate, mult mai frumoase.
Eu voi stropi rasadurile cu zeama bordeleza inainte de inflorire.
@@cristiannegoita80 multumesc
@@malam70, cu placere!
Dragul meu, între a planta și a semăna exista o diferență! 🙏
Nu stiu la ce va referiti, intrucat acest clip este despre PLANTAREA RASADURILOR.
Adică: două rânduri la 60, apoi lași un spațiu de 80 cm până la următoarea bandă de două rânduri de 80 cm
Nu ați înțeles!
60 cm între plante, pe rând.
80 cm între rânduri.
Buna ziua..nu înțeleg dece s-au albit frunzele la răsaduri după transplantare?... Ieri le-am udat si stropit și azi au cate 2 3 frunze alb-galbui
De la socul termic, mai exact de la arsura solara. Nu au fost suficient de mult aclimatizate, iar dupa ce au luat un prim contact direct cu razele soarelui, au fost afectate. Dar varful a ramas verde, corect?
Stati, ca acum am citit cu atentie. Le-ati stropit dupa plantare? Cu ce? De ce?
Nu se stropesc cu nimic rasadurile dupa plantare. Doar se uda la radacina cu apa cand sunt plantate si gata, nimic altceva.
Am stropit cu cropmax..și da,nu toate răsadurile ai fost afectate și vârfurile sunt verzi...sa mai aștept să văd ce se intampla sau sa le înlocuiesc?
Zeama bordeleza ? Adica solutie de CuSO4 ? In ce concentratie? Și unde gasesc s-o cumpar substanta?
😃
Dar ce se poate face sau cu ce se pot trata pentru ca atunci când se coc se și strica ! Fac viermi ! Ce putem face ?
In privinta tratamentelor nu imi dau cu parerea, intrucat nu sunt specialist si nu sunt in masura sa ma exprim. Va recomand sa mergeti la un magazin de fitosanitare si va indruma ei.
Nu vreau sa va suparati pe mine, insa acest subiect este o responsabilitate pe care nu pot sa mi-o asum. Eu nu folosesc chimicale la legumele mele, deci chiar nu am ce sa spun.
se pot pune si cate doua fire de rosi in cuib?
Eu nu am auzit de așa ceva. De ce v-ați dori să puneți două plante în același loc? Vor crește, vor avea tufele dese, iar asta înseamnă lipsa aerisirii a plabtei, deci șanse extrem de mari să se îmbolnăvească.
@@cristiannegoita80 Am inteles multumesc, deci un fir am sa plantez,multumesc inca odata pt sfat.
@@gheorghestefan3642, puneți plantele la o distanță suficientă încăt să fie bine aerisite. Unii pun la 30 cm, alții la 50 cm. Eu am pus parcă la 60 cm.
@@cristiannegoita80 Sa iti dea d-zeu sanatate pt sfaturile pe care le dai foarte clare pe intelesul tuturor...multumesc!
@@gheorghestefan3642, Multumesc. Toate cele bune!
cu ce le pot stropi dp plantarw?
După plantare doar cu un biostimulator organic, nu cu alte soluții chimice fungice sau insecticide.
Planta este în stres și nu are nevoie de un stres în plus.
@@cristiannegoita80 Este ok daca le stropim cu Cropmax după plantare?😊
Imi place cum ai facut, dar nu-mi place ca distantierele de 0,80 si cel de 0,50 sunt prea subtiri, iar ciocanul prea mic, trebuia unul de 10 kg nu de 5 kg.....😃🤣😃🤣
Acuma pe bune, ardeii iuti nu se pun la un loc cu ceilalti ardei pt ca risti sa iasa toti ardeii iuti.....
Nu stiu daca ai spus, cand ingropi radacinile rosiilor in pamant cum ai facut, trebuie sa fie indreptate toate in aceiasi directie pt a nu le rupe cand se pun aracii......
Am mai auzit asta cu ardeii iuți, însă eu n-am pățit niciodată să fie iuți ardeii grași sau kapia când au fost lângă cei iuți. De ce se iuțesc? De la polenizare?
Va salut, la ce distanta puneti rosiile?
Urmăriți clipul cu atenție și veți găsi toate informațiile necesare.
@@cristiannegoita80 multumesc, am gasit 👍
Când ai pus semințele de răsad?
În ce județ ești?
Le vei uda cu cana sau prin picurare?
Le vei palisa sau nu?
1. Uitați-vă la clipurile precedente, cu toate etapele (semănat semințe, repicat, stropiri cu cropmax, rărire).
2. Prahova.
3. Am mulcit solul cu iarbă (urmăriți clipurile cu mulcirea), deci sper să nu fie nevoie să le irig. Doi ani nu le-am irigat, datorită mulcirii.
4. Abonați-vă la canalul meu de RUclips ca să vedeți cum le voi lega. 😉
A fost ok plantarea la 50cm? Sau as putea sa fac și 40cm?
Am vazut un videoclip cu o sticla de 2 litri intepeta cu un ac sau cui suptire deasupra fundului la 2 degete ,se umple cu apa si se pune dop ,apoi se aseaza linga rosie cu partea unde picura spre rosie se ingroapa sticla in pamint de 3 sau patru degete.Se umple sticla cu o pilnie cind se goleste.
@@aurabranza4757 vreau și eu filmulețul acesta... cu picurare
@@ginar1807 Cautati pe youtub udare cu petul sau sticla din plastic sa vedeti ce multe videoclipuri gasiti .
La căpșuni ce rețetă aveti pentru o producție buna 🤔
Mulcite cu iarbă verde + tocătură de crengi și apă. Mulcirea cu iarbă a ajutat mult, le-a oferit azotul necesat pentru masa foliară.
Îmi pare rău totuși că nu le-am oferit un îngrășământ organic care să aibă azot, asta când erau mici. Acum este prea târziu. Le voi aplica în curând un îngrășământ, când vor începe să se ciacă fructele.
Explicit.Mulțumim! Da lopățica aia profesională de unde o aveti?🤪🤪🤪
Lopatica aia este super-mega speciala. :))
S-a nimerit sa i se rupa manerul exact dupa primul rand de rasaduri plantat, si cum eram bagat in priza, m-am descurcat cu ce am avut. :))
@@cristiannegoita80 sa aveți spor.Eu mă "lupt" cu limcșii!!!!
@@ediscobaruvasile901, va cred, la cate ploi au fost in ultima vreme...
O metodă naturală de a limita să spunem sau de a minimiza problemele cu limacșii este aceea de a turna conținutul unei sticle de bere într-un recipient nu foarte înalt; spre exemplu decupând două găuri într-o sticlă de lapte și îngropând puțin fundul ei în pământ. Mirosul puternic al berii va atrage limacșii care vor muri, iar aceasta va trebui înlocuită cam la 3 - 4 zile.
@@mariusmax, am incercat si eu, functioneaza! ;)
P
De ce a-ți pus iarbă pe cărări?
Uitați-vă cu atenție la acest clip și veți înțelege.
@@cristiannegoita80 Am urmărit de la început pana a-ți terminat de plantat roșiile și cu ultimul rand de ardei iute maro, și vinete. Nu am înțeles de ce e iarba acolo. Bănuiesc să nu vă murdăriți pe picioare. Mulțumesc că mi-ați răspuns, o să caut din nou.
Se cheamă mulcire .
@@overriderss Mulțumesc frumos. Să vă meargă bine în tot ceea ce faceți, român harnic, vrednic numai cuvinte de laudă.
@@lidiarusu3901 asemeni, o zi frumoasă.
Prea mare distanta de 50cm...pierzi spatiu inutil. E suficient un 25-30cm
Anul acesta voi planta la distanță mai mică, dar anul trecut am plantat așa pentru că am lăsat plantele cu doi lăstari. Urmăriți clipurile publicate după acesta.
Cea mai exotică pentru mine E Roșia....
Vertical 😂😂
Vertical, dar nu oricum. ;)
@@cristiannegoita80 Normal 😂 , cu rădăcinile în jos 😂 .
@@leuleu7038, dar la ce adâncime, aici e şpilu' :))
@@cristiannegoita80 La 10 , 15 centimetri , eu la adâncimea asta plantez iarba indienilor 🌱 😂