Ben de makalemin 1,5 yıl bekletildiği bir dergiden edindiğim acı tecrübemin sonucu olarak bir tavsiye paylaşayım. Göndereceğiniz derginin ,bir üniversitenin enstitü dergisi ise, önceki sayılarındaki makalelere tek tek bakın. Eğer sayının geneli o üniversitenin hocalarının makalelerinden oluşuyorsa ve o üniversitenin hocalarının yazdığı makalelerin geldiği tarih ile kabul tarihi arasında 1-2 ay gibi kısa bir süre varsa o dergiye ASLA makale göndermeyin. Böyle bir dergi büyük ihtimalle kendi üniversitesinin hocalarına çalışıyordur ve sizin makalenizi uzun süre belki de hiç dikkate almayacaktır.
keşke bütün danışman hocalar sizin gibi düşünerek öğrenci yetiştirse. hepsi ben yaptım sizde yapın düşüncesinde. Tecrübelerini paylaşmaktan bile korkan insanlar nasıl bilim adına çalışabilir ki? nasıl ülkesine faydalı olabilir ki? Bu yaptığınız o kadar büyük bir iyilik ki bize ne kadar zaman kazandırdığınızı neler kattığınızı hiç bir sözle ifade edemem. Bize rehberlik edip yolumuzu aydınlattığınız için minnettarım. Sizi kutluyorum saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Ben tezimi yazarken dergipark’tan yararlanıyordum. Sadece dergi yok bir sürü makale ve tez de içeriyor son zamanlarda academia baya yardımcı oldu mail atıyordu konumla alakalı çalışmaları tavsiye ederim. Çok zorlu bir süreç kim uğraşıyorsa kolay gelsin. Hocamızın bu site aracılığıyla katkısı çok zaman ayırıp faydalı içerikler ürettiği için müteşekkirim.
Hocam, sizi mesai arkadaşlarımdan biri önerdi. Özellikle kanalınızın gelirinin bağış yapılması dikkatimi çekti. Yüksek lisans yapmamın planlama aşamasındayım. Videonuzda, kişisel gelişim kitaplarından ve/veya mesleki tecrübelerimden elde ettiğim bir çok veriyi kısıtlı zamanda çok güzel işlemenizi memnuniyetle müşahade ettim. İyi ki varsınız. Bilgi, tıpkı mutluluk gibi paylaştıkça çoğalmalı.
Bu sayfayı istatistik adındayken takipteydim. Son zamanlarda içerikleri değişse bile kalitesi her zaman iyi olmuştur. Teşekkürler babişko Asuman’ın mucidi doçent Osman 😅
Değerlendirmeleriniz için teşekkürler. En başta belirttiğiniz yöntem olan kaynakçaya bakma bence en kesin ve en iyi yöntem Elsevier çok mantıksız dergiler önerebiliyor bazen. Tek iyi yanı dediğiniz gibi kabul oranı ve hakemlik sürati bilgilerini veriyor olması.
Daha lisans öğrencisi olmama rağmen sizin videolarınızı (çok sık olmasa da) takip ediyorum. Ben de bir akademisyen olmayı hayal ediyorum ve hem şimdiden süreç hakkında bilgi sahibi olabilmek hem de lisans sürecinde literatürden nasıl haberdar olabileceğimi keşfetmek için çok yararlı bir kanalsınız, teşekkürler :)
akademik yada ekonomik kaygım olmadan yakıtımın merak olduğu fakat makaleyi yayınlamanın makaleyi üretmekten daha zor olduğu bir durum yani fikri anlatmaya çalışmak fikirden daha önemli olmamalı bu konuda destek olacak her türlü katkı ve emeğiniz için teşekkür ederim
Hocam sayenizde yüksek lisans tezimi tamamladım. (SPSS videoları için çok teşekkürler). Sizden aldığım ilhamla nöropazarlama alanında doktora tezi yazıyorum. Umarım bir gün tanışma şansımız olur. Harcadığınız zaman için kuru kuruya da olsa (şimdilik elimden bu geliyor) bir teşekkür etmek isterim.
Hiçbir yerde bulunmayan bilgilerin altın tepside sunulması vol 123. :) Hocam karşılıksız yardımlarınız paha biçilmez, bu bilgileri insanlar yıllarca tecrube ettikten sonra kazanıyor. Siz insanların bunu yaşaması yerine kestirme yol sunuyorsunuz,hatta direk hedefe ışınlanma da denebilir. Saolun, bu tarz kestirme yolları beklemekteyiz. :))
Araştırma ödevi hazırlayanlar, kitap, tez, makale yazanlar. akademikarama.com web sitesine girin. Kutucuklara anahtar kelimeler yazıp önce "Tamam" butonuna, sonra "Ara" butonuna tıklayın. Milyonlarca makale içerisinde sizin aradığınız kelimeler hangi makalelerin içerisinde geçiyorsa anında karşınızda. Bu web sitesinin özelliği makale başlıklarında değil, makale içeriklerinde arama yapabiliyor olması. Hem de saniyeler içinde. Böylece internetteki "çöp" diye tabir edilen bilgiler görmezden gelinir. Sadece sizin için en kıymetli makaleler gösterilir. Bilimi keşfedin...
Sizden ricam "makale nasıl yazılır" oynatma listesi içerisine SCI, SCI-E, Open Access vb. sistemlerin farklılıklarını paylaşabilirseniz çok sevinirim. Birde Türkiye'den gönderilen makalelere büyük dergiler Prof-Edit hizmeti almalısınız diyorlar ve fiyatları aşırı yüksek bu sorunlar nasıl aşılabilir bir video da anlatabilirseniz çok sevinirim.
Çok yararlı bir konuya temas etmişsiniz. Tebrikler. Ancak bu sözü geçen dergilerde kabul onayı gelince iş bitmiyor, bunu da söylemeniz gerekir. Hakem ve editörden geçen makalenin basımı için ciddi paralar (fee) isteniyor. Bunların Tubitak ve üniv.lerce yeterince desteklenmemesini de anlatmanızı rica ederim. Bir Öğr. Üyesi (tuzu kuru olanlar hariç) çıplak maaşıyla kaç adet yabancı makale yazabiliyor; kaç bilimsel tebliğ sunabiliyor ya da proje de yer alabiliyor?!
Öncelikle güzel sözleriniz için teşekkürler Osman hocam, belki alandan alana değişiyor olabilir ancak bizim alanda para isteyen prestijli bir dergi bulunmuyor. Ancak kimi alanlarda prestijli dergilerin dahi basım için para istediğini duymuştum. Bu durumda mutlaka üniversitelerin ve tbütakın destek sunması gerekli
@@AkademikLink bahsettiğiniz basım süresi kısa olan makaleler genelde paralıdır, 1.5 yıl olanlar ücretsiz. Benim alanımda dergilerin çoğu ciddi paralar istiyor 1500$ civarı. Open access diye geçiyor, tüm maliyetler yazara yükleniyor. Benim de mantığıma oturmayan bir durum.
Merhaba Hocam, Türkiye'deki Üniversitelerin çıkardığı veya başka bir çok dergiler SSCI SCI tarafından tarandığını belirtmiş. Acaba ben mi yanlış anladım. Türkiye'deki dergilerden SSCI SCI tarafından taranan dergiler yok mu? SSCI SCI tarafından taranıyorsa bu ne anlama geliyor? Bu derginin kaliteli bir dergi olduğunu kanıtlıyor mu? Akademik açıdan ulusal ve uluslararası dergilerin değeri ile ilgili bir sıralama mümkün mü? Makale gönderecek dergi seçiminde akademik değer açısından ne kadar dikkat etmeliyiz?
SSCı noktasında çok az türkçe dergi var maalesef hocam, ancak SCI'da sayıca daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Bu indekslerde taranması derginin kaliteli bir dergi olduğuna işaret eder genel olarak. Üniversitelerin dünya sıralamalarında hocalarının sadece bu indekslerde yapmış olduğu yayınlar dikkate alınır örneğin.
Merhaba Hocam Türkçe bir makale yabanci bir derge sitelerde yayınlayabilme şansımız var mı? Yoksa ingilizceye çevirmemiz lazim Şimdiden çok teşekkürler.
Bu dergilerde basmak için ingilizce makale yazmak mı lazım?Yeni başlayanlar için bi yol var mı, kaliteli bir makale oluşturup bu tür ulauslararası dergilerde yayınlamak için?
Hocam merhaba. Yüksek lisans öğrencisiyim, tez dönemindeyim. Daha yeni araştırma görevlisi olarak göreve başladım, bu sebeple bilgi eksikliği yaşıyorum ve size sormak istedim. Tezde kullanmak üzere veri toplamadan önce etik kuruldan izin almak gerekiyor, en azından benim bağlı olduğum enstitüde böyle. Peki makaleler için de böyle bir şey var mı? Varsa dergiden dergiye değişiyor mudur? Umarım sorumu açıklayabilmişimdir :)
Merhaba Hocam Türkiyedeki bir dergi ile yurtdışında olan bir dergide yayınlatmamızın ne farkı var bir de makaleye kendim tek başıma ( yl tezi) yazar olmamın bir sakıncası var mı
Merhaba hocam, Emekleriniz için çok teşekkürler, umarım sizin gibi akademisyenlerin sayısı artar. Size danışmak istediğim bir konu var yardımcı olursanız sevinirim; Yüksek lisans öğrencisiyim, tez konumun özgün olması konusunda titiz davranmaya çalışıyorum. Ancak bulduğum konunun özgün olup olmadığından nasıl emin olabilirim bilemiyorum. Bu konuda bana yol gösterirseniz çok sevinirim.
Sayın hocam, iyi günler. Ön test ve son testten oluşan likert ölçekli bir veri setim var. Ön test ve son test için tek bir güvenirlik analizi mi yapmalıyım, yoksa ikisi için cronbach's alpha değerini ayrı ayrı mı yorumlamalıyım?
Hocam merhaba, rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Yardım konusunda Effective Altruism methodunu kullanırsanız az yardımla çok daha insana ulaşabilirsiniz. Benim bağış yaptığım kurum One Acre Fund. Diğer kurumları araştırıp istediğinizi seçebilirsiniz. Sevgiler :)
degerli arkadaslar, lise mezunuyum, hobby olarak automotive electronics ile mesgulum ( yazilim ve donanim). Egitim amacli arastirmalarim, birikimimlerin sayesinde gozler onunde duran ama kesfedilmemis bir konuyu kesfettigimi dusunuyor ve bu konuda bir makale yazmak istiyorum, google da yaptigim arastirmalar da bu konu hakkinda daha once makale yazilmadigini gordum ama bundan emin olmak istiyorum, birde makalemin telif haklarini nasil elde edebilirim, bu 2 konuda bilgi ve goruslerinize ihtiyacim var,, tesekkur ediyorum
Hocam bir şey sormak istiyorum. Makalemi birden fazla dergiye göndersem sorun olur mu? yani bir dergiden çıkan sonucu beklemeden başka dergilere de gönderme gibi bir durum söz konusu mu ? Bu konuda bilgili olan arkadaşlar da soruma yardımcı olabilirlerse sevinirim
Hocam www.pooltext.com/ sitesi var makaleler ile dergileri buluşturan. Güzel bir site. Güvenmek size kalmış.Sağlık alanında deneyimledim. Başka bölümlerde var mı bilmiyorum
(Bu yorumu, kanalin bazi videolarina yaziyorum.)Size destek olmak istiyorum ama para vermiyor/ veremiyorum. Lakin, cok kolay ve paraya donusen bir destek vermek icin; youtube algoritmalarinda one cikmaniz amaciyla bir nokta koymak bile olsa yorum yapmak istedim(zaten her videoyu begeniyorum) Sonra da okuyanlarin da en azindan bunu yapmasi icin nokta koymak yerine bu yaziyi yaziyim dedim. Hersey para vermek degil. Ben de en azindan bunu yapabiliyorum. Umarim her Turk size abone olur, yorum yapar ve begenir ki milyonlarca abone ile cok para kazanirsiniz/kazaniriz ve egitimi destekleriz. Bu arada reklamlarinizi da atlamadan izlemeye calisiyorum. Size cok guvendigim icin bunu yapiyorum ve bu kanali sizin degil bizim kanalimiz olarak goruyorum. Lutfen bir ekip kurun ama kanalin yuzu ve denetcisi siz olun.
Bu ülkenin sizin gibi faydalı bilim insanlarına ihtiyacı var. İyi ki varsınız.
Güzel sözleriniz için teşekkürler Saygın hocam
Ben de makalemin 1,5 yıl bekletildiği bir dergiden edindiğim acı tecrübemin sonucu olarak bir tavsiye paylaşayım. Göndereceğiniz derginin ,bir üniversitenin enstitü dergisi ise, önceki sayılarındaki makalelere tek tek bakın. Eğer sayının geneli o üniversitenin hocalarının makalelerinden oluşuyorsa ve o üniversitenin hocalarının yazdığı makalelerin geldiği tarih ile kabul tarihi arasında 1-2 ay gibi kısa bir süre varsa o dergiye ASLA makale göndermeyin. Böyle bir dergi büyük ihtimalle kendi üniversitesinin hocalarına çalışıyordur ve sizin makalenizi uzun süre belki de hiç dikkate almayacaktır.
keşke bütün danışman hocalar sizin gibi düşünerek öğrenci yetiştirse. hepsi ben yaptım sizde yapın düşüncesinde. Tecrübelerini paylaşmaktan bile korkan insanlar nasıl bilim adına çalışabilir ki? nasıl ülkesine faydalı olabilir ki? Bu yaptığınız o kadar büyük bir iyilik ki bize ne kadar zaman kazandırdığınızı neler kattığınızı hiç bir sözle ifade edemem. Bize rehberlik edip yolumuzu aydınlattığınız için minnettarım. Sizi kutluyorum saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Ben tezimi yazarken dergipark’tan yararlanıyordum. Sadece dergi yok bir sürü makale ve tez de içeriyor son zamanlarda academia baya yardımcı oldu mail atıyordu konumla alakalı çalışmaları tavsiye ederim. Çok zorlu bir süreç kim uğraşıyorsa kolay gelsin. Hocamızın bu site aracılığıyla katkısı çok zaman ayırıp faydalı içerikler ürettiği için müteşekkirim.
Allah senden razı olsun Hocam. Siz gerçekten bu ülkenin akademik camiasına çok şey kattınız. Halen de katıyorsunuz.
uzun zamandır aklımda olan ve iki haftadır sürekli aradığım sorunun cevabı bu videodaymış meğer gerçekten çok değerli bilgiler aldım çok teşekkürler
Hocam bu konuyu araştırıyordum, videoyu görünce çok sevindim. Çok faydalı olmuş. Emeğinize, yüreğinize sağlık. Teşekkür ederim.
Teşekkürler hocam, bir faydası olursa ne mutlu bana
Hocam, sizi mesai arkadaşlarımdan biri önerdi. Özellikle kanalınızın gelirinin bağış yapılması dikkatimi çekti. Yüksek lisans yapmamın planlama aşamasındayım. Videonuzda, kişisel gelişim kitaplarından ve/veya mesleki tecrübelerimden elde ettiğim bir çok veriyi kısıtlı zamanda çok güzel işlemenizi memnuniyetle müşahade ettim. İyi ki varsınız. Bilgi, tıpkı mutluluk gibi paylaştıkça çoğalmalı.
Bu sayfayı istatistik adındayken takipteydim. Son zamanlarda içerikleri değişse bile kalitesi her zaman iyi olmuştur. Teşekkürler babişko Asuman’ın mucidi doçent Osman 😅
Değerlendirmeleriniz için teşekkürler. En başta belirttiğiniz yöntem olan kaynakçaya bakma bence en kesin ve en iyi yöntem Elsevier çok mantıksız dergiler önerebiliyor bazen. Tek iyi yanı dediğiniz gibi kabul oranı ve hakemlik sürati bilgilerini veriyor olması.
Dediğiniz gibi en sağlıklısı kaynakça üzerinden gitmek Serdar hocam.
Daha lisans öğrencisi olmama rağmen sizin videolarınızı (çok sık olmasa da) takip ediyorum. Ben de bir akademisyen olmayı hayal ediyorum ve hem şimdiden süreç hakkında bilgi sahibi olabilmek hem de lisans sürecinde literatürden nasıl haberdar olabileceğimi keşfetmek için çok yararlı bir kanalsınız, teşekkürler :)
ne kadar erken bu konularda bilgi edinmeye başlarsanız yolunuzu o kadar doğru çizebilrisiniz Deniz hocam.
En basitinden yüksek lisans ve doktora yapmak isteyenlere yönlendirme açısından ilham kaynağı oluyorsunuz
akademik yada ekonomik kaygım olmadan yakıtımın merak olduğu fakat makaleyi yayınlamanın makaleyi üretmekten daha zor olduğu bir durum yani fikri anlatmaya çalışmak fikirden daha önemli olmamalı bu konuda destek olacak her türlü katkı ve emeğiniz için teşekkür ederim
Doktora sürecindeyim çok faydalı oldu hocam teşekkürler 😊
Valla sayenizde ben hiç bir tezi hazırlayamadım ama olsun :D Seviyorum videolarınızı izlemeyi ^^
:)) teşekkürler Sabri hocam
Teşekkürler hocam, video çok faydalı.
Hocam iyi ki böyle bir video çekmişsiniz. Çok faydalı oldu emeğinize sağlık
Güzel bilgiler için teşekkür ederiz. Index, sci, ssci gibi kavramlar ile ilgili bilgilendirici video çeker misiniz?
Hocam sayenizde yüksek lisans tezimi tamamladım. (SPSS videoları için çok teşekkürler). Sizden aldığım ilhamla nöropazarlama alanında doktora tezi yazıyorum. Umarım bir gün tanışma şansımız olur. Harcadığınız zaman için kuru kuruya da olsa (şimdilik elimden bu geliyor) bir teşekkür etmek isterim.
Bir faydamın dokunduğunu bilmekyeterli hocam benim için, güzel mesajınız için teşekkürler, tanışmak için her zaman beklerim.
İlk fırsatta hocam...
Teşekkürler hocam
Hiçbir yerde bulunmayan bilgilerin altın tepside sunulması vol 123. :)
Hocam karşılıksız yardımlarınız paha biçilmez, bu bilgileri insanlar yıllarca tecrube ettikten sonra kazanıyor. Siz insanların bunu yaşaması yerine kestirme yol sunuyorsunuz,hatta direk hedefe ışınlanma da denebilir.
Saolun, bu tarz kestirme yolları beklemekteyiz. :))
Teşekkürler Egemen hocam, elbette elimden geldiğince bu tür videoları da eklemeye çalışacağım :)
Teşekkür ederiz. Çok verimli oldu.
Hocam türkiyede bilime büyük bir destek veiryorusun. Tesekkurler. Bizim universitedeki hocaların neredeyse tamami lise öğretmeninden hiç farki yok
Araştırma ödevi hazırlayanlar, kitap, tez, makale yazanlar.
akademikarama.com web sitesine girin. Kutucuklara anahtar kelimeler yazıp önce "Tamam" butonuna, sonra "Ara" butonuna tıklayın.
Milyonlarca makale içerisinde sizin aradığınız kelimeler hangi makalelerin içerisinde geçiyorsa anında karşınızda. Bu web sitesinin özelliği makale başlıklarında değil, makale içeriklerinde arama yapabiliyor olması. Hem de saniyeler içinde.
Böylece internetteki "çöp" diye tabir edilen bilgiler görmezden gelinir. Sadece sizin için en kıymetli makaleler gösterilir.
Bilimi keşfedin...
That was a won.der.ful conversation. Thanks soo much
Videolarınız çok yararlı hocam Teşekkür ederiz iyiki varsınız. Saygılarım
*Verdiğiniz bilgiler ülkemiz geleceği için çok faydalı. Emeğinize sağlık değerli hocam...*
hocammm taylor and francis ı soyleyen ilk kışısın dinledğim hocalarmız arasında...yolum acıldı .motive oldum.yayın benı beklesın :)
Sizden ricam "makale nasıl yazılır" oynatma listesi içerisine SCI, SCI-E, Open Access vb. sistemlerin farklılıklarını paylaşabilirseniz çok sevinirim. Birde Türkiye'den gönderilen makalelere büyük dergiler Prof-Edit hizmeti almalısınız diyorlar ve fiyatları aşırı yüksek bu sorunlar nasıl aşılabilir bir video da anlatabilirseniz çok sevinirim.
allah razı olsun be hocam
Çok yararlı bir konuya temas etmişsiniz. Tebrikler.
Ancak bu sözü geçen dergilerde kabul onayı gelince iş bitmiyor, bunu da söylemeniz gerekir.
Hakem ve editörden geçen makalenin basımı için ciddi paralar (fee) isteniyor. Bunların Tubitak ve üniv.lerce yeterince desteklenmemesini de anlatmanızı rica ederim.
Bir Öğr. Üyesi (tuzu kuru olanlar hariç) çıplak maaşıyla kaç adet yabancı makale yazabiliyor; kaç bilimsel tebliğ sunabiliyor ya da proje de yer alabiliyor?!
Öncelikle güzel sözleriniz için teşekkürler Osman hocam, belki alandan alana değişiyor olabilir ancak bizim alanda para isteyen prestijli bir dergi bulunmuyor. Ancak kimi alanlarda prestijli dergilerin dahi basım için para istediğini duymuştum. Bu durumda mutlaka üniversitelerin ve tbütakın destek sunması gerekli
@@AkademikLink bahsettiğiniz basım süresi kısa olan makaleler genelde paralıdır, 1.5 yıl olanlar ücretsiz. Benim alanımda dergilerin çoğu ciddi paralar istiyor 1500$ civarı. Open access diye geçiyor, tüm maliyetler yazara yükleniyor. Benim de mantığıma oturmayan bir durum.
Yine harika bir taktik, çok teşekkürler :)
Editör inceleme süresi çok önemli gerçekten, makalemin biri 7 ay falan beklemişti :)
Aynen öyle hocam güzelim makaleler kimi zaman yıllarca inceleme aşamasında takılıp kalabiliyor.
İyi ki varsınız hocam
1500 kişi beğenmiş ve sadece 3 kişi beğenmemiş. bu bir rekor olmalı.
iyi ki varsınız hocam :)
Hocam tesekkurler
hocam çok teşekkür ederiz
Merhaba Hocam, Türkiye'deki Üniversitelerin çıkardığı veya başka bir çok dergiler SSCI SCI tarafından tarandığını belirtmiş. Acaba ben mi yanlış anladım. Türkiye'deki dergilerden SSCI SCI tarafından taranan dergiler yok mu? SSCI SCI tarafından taranıyorsa bu ne anlama geliyor? Bu derginin kaliteli bir dergi olduğunu kanıtlıyor mu? Akademik açıdan ulusal ve uluslararası dergilerin değeri ile ilgili bir sıralama mümkün mü? Makale gönderecek dergi seçiminde akademik değer açısından ne kadar dikkat etmeliyiz?
SSCı noktasında çok az türkçe dergi var maalesef hocam, ancak SCI'da sayıca daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Bu indekslerde taranması derginin kaliteli bir dergi olduğuna işaret eder genel olarak. Üniversitelerin dünya sıralamalarında hocalarının sadece bu indekslerde yapmış olduğu yayınlar dikkate alınır örneğin.
Kralsın hocam, video mük
bagıs :) super hocam tabii sizde
İlaç gibi geldi 🙏🙏
Teşekkürler 🙏🌺
Kralsınız hocam hocam hocam
Çok teşekkür ederiz
İyi ki varsınızz....
Teşekkürler...
Hocam teşekkür ederim
Merhaba Hocam Türkçe bir makale yabanci bir derge sitelerde yayınlayabilme şansımız var mı? Yoksa ingilizceye çevirmemiz lazim
Şimdiden çok teşekkürler.
Hocam, 6:54 tteki dergileri bulamadın. Buraya tek tek yazabilir misiniz dergi adlarını?
Bu videonun altindaki aciklama kisminda hepsinin linkini bulabilirsiniz.
Bu dergilerde basmak için ingilizce makale yazmak mı lazım?Yeni başlayanlar için bi yol var mı, kaliteli bir makale oluşturup bu tür ulauslararası dergilerde yayınlamak için?
Hocam merhaba. Yüksek lisans öğrencisiyim, tez dönemindeyim. Daha yeni araştırma görevlisi olarak göreve başladım, bu sebeple bilgi eksikliği yaşıyorum ve size sormak istedim. Tezde kullanmak üzere veri toplamadan önce etik kuruldan izin almak gerekiyor, en azından benim bağlı olduğum enstitüde böyle. Peki makaleler için de böyle bir şey var mı? Varsa dergiden dergiye değişiyor mudur? Umarım sorumu açıklayabilmişimdir :)
Hocam emeğinize sağlik çok yararlı oldu. Sanırım Edanz artık ücretli bir hizmete dönüşmüş.
daha dün denedim herhangi bir ücret talebi olmadı ama bugün itibariyle değişmiş olabilir belki
Merhaba Hocam Türkiyedeki bir dergi ile yurtdışında olan bir dergide yayınlatmamızın ne farkı var bir de makaleye kendim tek başıma ( yl tezi) yazar olmamın bir sakıncası var mı
Merhaba hocam,
Emekleriniz için çok teşekkürler, umarım sizin gibi akademisyenlerin sayısı artar.
Size danışmak istediğim bir konu var yardımcı olursanız sevinirim;
Yüksek lisans öğrencisiyim, tez konumun özgün olması konusunda titiz davranmaya çalışıyorum. Ancak bulduğum konunun özgün olup olmadığından nasıl emin olabilirim bilemiyorum.
Bu konuda bana yol gösterirseniz çok sevinirim.
Bunun tek yolu literatürü titizlikle okumanız ve konuya ilişkin bir arşatırma yapılmadığını tespit etmeniz.
Abı muhtesemsın
Hocam öğrencilerinki bunu nasıl yapabilir? Mesela öğrenci kongresi ya da dergileri
Hocam merhabalar, yeni yüksek lisans öğrencisi olmuş kişiler için nasıl burs bulabiliriz. Bu konuda yardımcı bir video çeker misiniz?
Sayın hocam, iyi günler. Ön test ve son testten oluşan likert ölçekli bir veri setim var. Ön test ve son test için tek bir güvenirlik analizi mi yapmalıyım, yoksa ikisi için cronbach's alpha değerini ayrı ayrı mı yorumlamalıyım?
ikisine de ayrı ayrı yapmanız en garanti yol hocam
Hocam merhaba, rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Yardım konusunda Effective Altruism methodunu kullanırsanız az yardımla çok daha insana ulaşabilirsiniz. Benim bağış yaptığım kurum One Acre Fund. Diğer kurumları araştırıp istediğinizi seçebilirsiniz. Sevgiler :)
açıkcası tam olarak ne olduğunıu bilmyorum ama araştıracağım bilgilendirme için teşekkürler
degerli arkadaslar, lise mezunuyum, hobby olarak automotive electronics ile mesgulum ( yazilim ve donanim). Egitim amacli arastirmalarim, birikimimlerin sayesinde gozler onunde duran ama kesfedilmemis bir konuyu kesfettigimi dusunuyor ve bu konuda bir makale yazmak istiyorum, google da yaptigim arastirmalar da bu konu hakkinda daha once makale yazilmadigini gordum ama bundan emin olmak istiyorum, birde makalemin telif haklarini nasil elde edebilirim, bu 2 konuda bilgi ve goruslerinize ihtiyacim var,, tesekkur ediyorum
hocam
editör desteği almak mümkün müdür ?
Pubmed reminer var. Dergi bulmak için faydalı.
Bilgilendirmeniz için teşekkürler Kerim hocam, inceleyeceğim mutlaka.
👍👍👍
Sağlık bilimleri ile alakalı dergileri de bu sitelerden taratabilir miyiz?
evet tüm dergiler yer alıyor
Hocam bir şey sormak istiyorum. Makalemi birden fazla dergiye göndersem sorun olur mu? yani bir dergiden çıkan sonucu beklemeden başka dergilere de gönderme gibi bir durum söz konusu mu ? Bu konuda bilgili olan arkadaşlar da soruma yardımcı olabilirlerse sevinirim
Akademisyenlik düşünüyorum lisans ta makale yazabilirmiyiz
bu dergilerde yayın yapabilmek için makalenin komple ingilizce olması gerekiyor mu ?
Hocam tezimi bitirdim ama Hocam makaleleştirme konusunda hiç yardımcı olmuyor... Uluslararası bir dergide yayınlanacak napacağımı bilmiyorum inanın 😭😔
Son durum nedir?
Hocam yayınlamak istediğim makale türkçe. Yabancı bir dergide yayınlanabilir mi?
Türkçe Dergileri veren bir arama motoru yok mu? İngilizcem yok maalesef.
Hocam makale yayimlamasam mezun olamazmiyim
Lisans mezunları için, bilimsel makale yazarak para kazanmak mümkün müdür?
Mümkün
👏🏼👏🏼
👍😘
👏
Hocam www.pooltext.com/ sitesi var makaleler ile dergileri buluşturan. Güzel bir site. Güvenmek size kalmış.Sağlık alanında deneyimledim. Başka bölümlerde var mı bilmiyorum
Türkçe dergiler için TR Dizin hizmete girdi.
(Bu yorumu, kanalin bazi videolarina yaziyorum.)Size destek olmak istiyorum ama para vermiyor/ veremiyorum. Lakin, cok kolay ve paraya donusen bir destek vermek icin; youtube algoritmalarinda one cikmaniz amaciyla bir nokta koymak bile olsa yorum yapmak istedim(zaten her videoyu begeniyorum) Sonra da okuyanlarin da en azindan bunu yapmasi icin nokta koymak yerine bu yaziyi yaziyim dedim. Hersey para vermek degil. Ben de en azindan bunu yapabiliyorum. Umarim her Turk size abone olur, yorum yapar ve begenir ki milyonlarca abone ile cok para kazanirsiniz/kazaniriz ve egitimi destekleriz. Bu arada reklamlarinizi da atlamadan izlemeye calisiyorum. Size cok guvendigim icin bunu yapiyorum ve bu kanali sizin degil bizim kanalimiz olarak goruyorum. Lutfen bir ekip kurun ama kanalin yuzu ve denetcisi siz olun.
bu şekilde verdiğiniz içten destekten daha güzel ne olabilir hocam, teşekkür ediyorum.
Teşekkürler hocam
hocam çok teşekkür ederiz