Menopauza precoce și prematură: ce soluții există?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 8 сен 2024
  • ✅Menopauza este o etapă firească în viața oricărei femei, debutul fiind între 45 și 55 de ani. Vârsta medie a intrării la menopauză este de 51 de ani, spune medicul ginecolog Cristina Tănase Damian.
    ✅"Există mai multe tipuri de menopauză. Astfel, există menopauza prematură, până la 40 de ani. Apoi, există menopauză precoce, până în 45 de ani. Și evident, există menopauza normală, între vârsta de 45 și 50 de ani.
    ✅Femeile care intră prematur la menopauză vin la ginecolog cu diferite tulburări de ciclu menstrual. Ulterior, pe firul anamnezei, descoperim că sunt din ce în ce mai multe probleme. Și atunci, vrem să aflăm care sunt cauzele.
    ✅Cauzele pot fi multiple. În primul rând, avem cauzele genetice, anomalii cromozomiale. Sunt situații aparte, pe care din fericire, nu le întâlnim des. Vorbim despre sindromul Turner sau sindromul X fragil. Sunt anumite mutații genetice care duc la menopauză precoce. Iar pacienta știe că se va ajunge în această situație.
    ✅Apoi, vorbim de pacientele cu boli autoimune, precum cele cu artrită polireumatoidă, vitiligo, miastenia gravis, tiroidită autoimună, lupus eritematos sau boala Crohn. Sunt destul de multe boli autoimune care pot să inducă pacientelor menopauza prematură.
    ✅Și infecții precum oreionul pot induce o afectare gonadică, atât la femei cât și la bărbați. La fel SIDA, tuberculoza genitală, malaria sau infecția cu citomegalovirus pot fi cauze. De asemenea, menopauza prematură poate fi indusă de tratamentele gonadotoxice precum chimioterapia sau radioterapia în cancer.
    ✅Menopauza poate fi indusă și de intervenții chirurgicale de la nivelul ovarelor din timpul perioadei reproductive. Acestea pot fi pentru torsiuni de anexe, chisturi ovariene, abcese ovariene. În aceste situații, țesutul ovarian se poate reduce foarte mult" ne-a declarat în interviul video dr. Cristina Tănase Damian.
    ✅Ce e de făcut în aceste situații puteți afla din materialul video realizat cu medicul ginecolog!
    ➡️ Citește aici mai multe despre menopauză- bit.ly/38iTQrw
    ➡️ Dacă ți-a plăcut acest video dă subscribe canalului nostru de RUclips. Apasă pe clopoțel dacă vrei să primești notificări cu noutăți- bit.ly/3J9tOV6
    ➡️ „Ce se întâmplă, Doctore?” (www.ceseintampladoctore.ro sau www.CSID.ro) este cel mai cunoscut brand românesc dedicat promovării sănătății, nutriției corecte, frumuseții și stilului de viata echilibrat care livrează zilnic cititorilor săi știri, articole și emisiuni video, cu sfaturi utile, studii de ultimă oră și informații susținute de cei mai buni experți din România și străinătate.
    Redactorii www.CSID.ro alături de colaboratorii site-ului, medici și specialiști experimentați, prin informațiile furnizate online ajută publicul să facă cele mai bune alegeri în viață,
    Website: www.csid.ro
    Facebook - bit.ly/2WpKjVp
    Instagram - bit.ly/2S95ZWy
    Twitter - bit.ly/2UoxeK8
    ➡️ Intră si TU în comunitatea CSID de pe Facebook: bit.ly/2tiCWl3
    #menopauza #menopauzaprematura #menopauzaprecoce #solutii

Комментарии • 2

  • @mihaelatudose9134
    @mihaelatudose9134 2 года назад

    Foarte multe informații utile!! Mulțumim, dv și doamnei doctor.

  • @evamaria4050
    @evamaria4050 2 года назад +2

    Atâta vreme cât este un hormon propriu organismului, de ce atata manipulare, si frici inoculare viclean cum că generează cancere, etc
    De ce pt tiroida se folosesc hormoni proprii organismului și nu mai face nimeni pot, sau pt pancreas, etc
    Am senzația ca medicina românească a rămas în urmă cu ZECIIII DE ANI.
    Este inadmisibil sa nu găsești în farmacii tratamente firești pt rezolvarea acestor probleme ale menopauzei.
    Probabil că " endocrinologilor" ratați le place cum femeile la menopauza devin niște zombii din pricina lipsei acestor hormoni proprii organismului oricărei femei.
    Cand vb de cancer, mai bine ați pune accent pe E urile din ORICE, inclusiv MEDICAMENTE, AERUL POLUAT MAXIM, APA AȘIȘDEREA, ETC...ETC...