Ερωτήσεις του κοινού στον Γιάνη Βαρουφάκη στην Αλεξανδρούπολη

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 30 окт 2017
  • Ερωτήσεις του κοινού μετά την ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη, στην εκδήλωση του DiEM25, στο Δημοτικό Θέατρο, στην Αλεξανδρούπολη

Комментарии • 52

  • @kssgpv
    @kssgpv 5 лет назад +2

    αυτο το συστημα 5 ερωτησεις και μετα απαντας, δεν πετυχε.. καποιες δεν απαντηθηκαν ποτε

  • @pit180969
    @pit180969 6 лет назад +13

    Θα σχολιάσω κάτι φαινομενικά άσχετο αλλά παρακαλώ διαβάστε το. Το κοινοποιώ όπου μπορώ. Δεν έχει ακριβώς σχέση με τον Βαρουφάκη αλλά και αυτός θα πρέπει να ήξερε όταν ήταν υπουργός οικονομικών. Πάντως διαβάστε το, όλα έγιναν ακριβώς έτσι:
    Το δημόσιο χρέος της χώρας, όταν παραιτήθηκε ο Καραμανλής τέλος του 2009, ήταν στα 220 δισεκατομμύρια Ευρώ. Και ήταν 220 δις μετά τα 23 δις που δανείστηκε ο Καραμανλής και έδωσε στις τράπεζές μας ως "κρατικές εγγυήσεις". Χωρίς αυτά, το δημόσιο χρέος μας ήταν δηλαδή στα 200 δις.
    Μετά το εγκληματικό PSI που κάναμε το 2012 με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο, χάσαμε πάνω από 100 δις (χώρια από αυτά που έχασαν οι ιδιώτες). Δηλαδή το επίσημο Ελληνικό κράτος, όλα του τα δημόσια ταμεία έδωσαν για αυτό το “χρέος” 100 δισεκατομμύρια Ευρώ. Και άρα αντί το δημόσιο χρέος της χώρας στα τέλη του 2012 να πάει στα 120 δισεκατομμύρια Ευρώ (100 δις χωρίς αυτές τις ...κρατικές εγγυήσεις του Καραμανλή), πήγε στα …320 δις.
    Δείτε και το διάγραμμα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΔΝΤ, εκεί φαίνεται πολύ καθαρά αυτό που λέω.
    www.indexmundi.com/greece/public_debt.html
    Στο διάγραμμα φαίνεται και μια αύξηση του χρέους το 2009. Είναι επειδή ακριβώς και με τον Καραμανλή δανειστήκαμε και δώσαμε τα 23 δις ως κρατικές εγγυήσεις στις τράπεζες, αλλά μετά αυτός …παραιτήθηκε.
    ΦΕΚ 250, 9 Δεκεμβρίου 2008 - 23 δις
    Και οι τράπεζες το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων το επέστρεψαν. Δεν τα «χρειάστηκαν» αφού δεν ήξεραν τι, πως και γιατί αυτός παραιτήθηκε. Επειδή το 2008 δεν είχαμε δώσει ακόμα στις τράπεζες το χρέος μας ήταν κάτω από 200 δις και το 2009 πήγε στα 220 δις, λόγω των δις που δανείστηκε ο Καραμανλής. Και παρόλο που οι τράπεζες μετά αυτά τα 23 δις τα επέστρεψαν, χρειάστηκαν στη συνέχεια περισσότερα από διακόσια δισεκατομμύρια Ευρώ. Αυτό δεν είναι λίγο ...περίεργο; Και βέβαια δεν επέστρεψαν στη συνέχεια τίποτε άλλο.
    Αντί το χρέος μας λοιπόν να είναι στα τέλη του 2012 στα 100 δις, πήγε στα …320 δις. Το 70% του χρέους προέκυψε από τι ακριβώς; Από κάτι που κανείς δεν μας λέει, από τη "χρηματοδότηση" των τραπεζών μας. Δώσαμε στις ιδιωτικές μας τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ, για τις "ανακεφαλαιοποιήσεις" τους, περισσότερα από διακόσια δισεκατομμύρια Ευρώ. Σε δυόμιση χρόνια. Ξεκινήσαμε το 2010 με τον Παπανδρέου και ολοκληρώσαμε το 2012 με τον Παπαδήμο και με τον Σαμαρά.
    ΦΕΚ 65, 6 Μαΐου 2010 - 15 δις
    ΦΕΚ 148, 3 Σεπτεμβρίου 2010 - 25 δις
    ΦΕΚ 113, 18 Μαΐου 2011 - 30 δις
    ΦΕΚ 203, 14 Σεπτεμβρίου 2011 - 30 δις
    ΦΕΚ 256, 9 Δεκεμβρίου 2011 - 60 δις
    ΦΕΚ 52, 12 Μαρτίου 2012 - 30 δις
    ΦΕΚ 180, 20 Σεπτεμβρίου 2012 - 40 δις
    Μόλις μας κυβερνήσουν άλλοι, θα κατηγορηθούν όλοι οι νυν και οι πρώην κυβερνώντες μας για εσχάτη προδοσία (η οποία δεν παραγράφεται, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών) και θα γίνει ένας επίσημος λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους.
    Τότε κανένας Ευρωπαίος, κανένας δανειστής, κανένας τοκογλύφος, κανένας «εταίρος» μας, δεν θα μπορεί να μας πει τίποτε επειδή δε θα δεχτούμε αυτό το χρέος και δε θα πληρώνουμε μέχρι να λήξει ο λογιστικός έλεγχος.
    Αλλά όλοι οι διεφθαρμένοι, προδότες πολιτικοί μας σκλάβωσαν έναν λαό με πρόσχημα το χρέος. Για να υφαρπάξουν οι «εταίροι» μας ότι πολύτιμο έχει η Ελλάδα, από την δημόσια περιουσία της (η οποία ξεπουλιέται χωρίς λόγο και αιτία) μέχρι τον ορυκτό της πλούτο. Τον ορυκτό πλούτο (πετρέλαια και φυσικό αέριο) που μέχρι πρότινος …ούτε που γνωρίζαμε ότι υπήρχε. Και την Ελληνική ΑΟΖ δεν έχουμε ακόμα και σήμερα ανακηρύξει, αφού δήθεν φοβόμαστε τους Τούρκους. Και όμως η Κύπρος επί Τάσου Παπαδόπουλου ανακήρυξε τη δική της ΑΟΖ και μας παρακαλούσε να ανακηρύξουμε ταυτόχρονα και εμείς τη δική μας. Και σημειώστε ότι η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων Ευρώ, το οποίο το γνωρίζουν οι πάντες (αυτοί που πρέπει) εδώ και δεκαετίες.
    Με πρόσχημα λοιπόν ένα χρέος που είναι δήθεν χρέος, γίνονται όλα αυτά. Και εμείς ακόμα κοιμόμαστε και περιμένουμε να μας σώσει ο …Κούλης.

    • @pit180969
      @pit180969 6 лет назад +5

      Μάθετε ότι και στην Ισλανδία ξεκίνησαν να κάνουν ακριβώς το ίδιο κόλπο, παρόλο που δεν είναι καν στην ΕΕ και φυσικά δεν έχει Ευρώ. Χρωστούσε η χώρα πολλά δισεκατομμύρια για τις "ανακεφαλαιοποιήσεις" των τραπεζών της. Αναλογικά με τον πληθυσμό της χρωστούσε περισσότερα ακόμα και από ότι το δικό μας "χρέος".
      Και οι ιδιωτικές της τράπεζες …ήθελαν και άλλα. "Χρειάζονταν" να κάνουν και άλλη ...ανακεφαλαιοποίηση.
      Παρόλο λοιπόν που το δέχτηκαν όλοι οι πολιτικοί της και το ψήφισαν όλα της τα κόμματα στη βουλή, αρνήθηκε ο πρόεδρος της Ισλανδίας να δώσουν και άλλα χρήματα, αρνήθηκε να δανειστεί η Ισλανδία και άλλα χρήματα για τις τράπεζές της.
      Ο πρόεδρος της Ισλανδίας (κύριος Γκρίμσον) έκανε το μόνο που μπορούσε να κάνει (βάσει Ισλανδικού συντάγματος). Αρνήθηκε να υπογράψει για να πάρουν επιπλέον δάνεια και να ανακεφαλαιοποιήσουν ξανά τις τράπεζές τους και κάλεσε το λαό σε δημοψήφισμα. Το ίδιο που θα μπορούσε να κάνει και ο δικός μας πρόεδρος της δημοκρατίας. Στο δημοψήφισμα αυτό, το 93% του λαού της Ισλανδίας αρνήθηκε να ξεχρεώσει τις τράπεζες εις βάρος του, αρνήθηκαν να πληρώσουν οι ίδιοι οι πολίτες τα χρέη των τραπεζών. Το 93% των Ισλανδών. Αυτό σε ποιο ΜΜΕ μας το άκουσε κανείς; Οι τράπεζες χρεοκόπησαν και οι τραπεζίτες κλείστηκαν στη φυλακή για τα χρέη αυτά. Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια που έγιναν πρόσφατα και την πήγαν Αγγλία και Ολλανδία για τα χρέη της, δικαιώθηκε οριστικά η Ισλανδία και τώρα δε χρωστάει σε κανέναν.
      Που σημαίνει ότι ακόμα και αν εμείς ως Ελλάδα χρειαζόμασταν πράγματι τόσο χρήμα για τις τράπεζές μας (αποκλείεται αλλά ...λέμε) και εάν ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε από μόνοι μας τις “χρηματοδοτήσεις” των ιδιωτικών μας τραπεζών (και όχι η ΕΚΤ όπως σίγουρα ισχύει αλλά λέμε ...εάν) θα μπορούσαμε να διαγράψουμε το χρέος αυτό, με παράδειγμα την Ισλανδία. Τα δικαστήρια θα μας δικαίωναν και όσοι μας έδωσαν χρήματα μπορούν να ξεχάσουν τα χρήματα αυτά εφόσον πήγαν για τις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών. Ή να τους τα δώσει η ΕΚΤ που εκδίδει το Ευρώ κατά το δοκούν, χωρίς αντίκρισμα σε χρυσό όπως είχε το χρήμα κάποτε.
      Αφού φημολογείται ότι η ΕΚΤ πληρώνει τα πρόστιμα στην Αμερική για τις Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες...
      Φημολογείται επίσης, ότι λόγω της γεωγραφικής της θέσης έχει και η Ισλανδία τεράστιο ορυκτό πλούτο στην τεράστια ΑΟΖ της. Όπως έχει και η Ελλάδα…
      Άρα λοιπόν την αιτία του Ελληνικού προβλήματος αποτελούν οι …υδρογονάνθρακες και θα εξηγηθώ. Εμάς όμως μας έπεισαν ότι το δήθεν χρέος μας δημιουργήθηκε επειδή πληρώναμε μισθούς και συντάξεις ή επειδή είχαμε πάρα πολλούς δημοσίους υπαλλήλους ή επειδή πάντα οι ...προηγούμενοι ήταν σπάταλοι και έκαναν κακοδιαχείριση.
      Μιλάμε λοιπόν για ...δάνεια και για ...χρέη, μάθετε ότι η χώρα δανείστηκε μόνο και μόνο για να χρωστάει και όχι για άλλο λόγο. Εδώ και λίγα χρόνια ξεπουλιούνται τα πάντα, ότι αποφέρει πλούτο για τη χώρα ξεπουλιέται χωρίς καμιά αιτία. Και τα χρήματα δεν τα παίρνουμε, αλλά πάνε προς ...αποπληρωμή δανείων.
      Ο ΟΠΑΠ πχ δόθηκε με χρήματα όσο κέρδος είχε σε ένα χρόνο, για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ πήραμε 45 εκατομμυριάκια (και μάλιστα μιλάμε για εκατοντάδες συρμούς, εκατοντάδες χιλιόμετρα ράγες, δεκάδες σταθμούς κλπ κλπ, καινούριος προαστιακός σιδηρόδρομος, χιλιάδες επιβάτες καθημερινά). Λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, ΟΛΘ κλπ. Ξεπουλάμε ότι αποφέρει κέρδος για τη χώρα, έτσι ώστε στο τέλος η Ελλάδα να μη βγάζει άλλα χρήματα για να μπορεί να ξεχρεώνει αυτά που δήθεν χρωστάει…
      Δε θα βγάζουμε άλλο κέρδος από την εθνική μας περιουσία και θα ...αναγκαστούμε να δώσουμε τον ορυκτό μας πλούτο.
      Για να ...ξεχρεώνουμε.
      Τον ορυκτό πλούτο (πετρέλαια και φυσικό αέριο) που μέχρι πρότινος ...ούτε που γνωρίζαμε ότι υπήρχε. Και την Ελληνική ΑΟΖ δεν έχουμε ακόμα και σήμερα ανακηρύξει, αφού ...φοβόμαστε τους Τούρκους. Και όμως η Κύπρος επί Τάσου Παπαδόπουλου ανακήρυξε τη δική της ΑΟΖ και μας παρακαλούσε να ανακηρύξουμε ταυτόχρονα και εμείς τη δική μας. Και σημειώστε ότι η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων Ευρώ, το οποίο το γνωρίζουν οι πάντες (αυτοί που πρέπει) εδώ και δεκαετίες.
      Αυτός είναι και ο λόγος που γίνεται η φτωχοποίηση της Ελλάδος.
      Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην Αφρική, η χώρα με τις μεγαλύτερες εξαγωγές πετρελαίου είναι η ...Νιγηρία. Και ο λαός της πεθαίνει της πείνας.

    • @pit180969
      @pit180969 6 лет назад +2

      Αυτό που πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε είναι ότι την οποιαδήποτε χρηματοδότηση των τραπεζών ("ανακεφαλαιοποιήσεις" και "κρατικές εγγυήσεις") την αναλαμβάνει η χώρα από μόνη της, ΜΌΝΟ εφόσον έχει εθνικό νόμισμα που το εκδίδει η ίδια. Και μόνο τότε. Και μόνο επειδή εκδίδει μόνη της το χρήμα. Και ακριβώς επειδή η χώρα εκδίδει μόνη της το χρήμα.
      Αυτό γίνεται ανέκαθεν, από τη δημιουργία του χρήματος και του τραπεζικού συστήματος.
      Στην Ελλάδα, επειδή ακριβώς έχουμε Ευρώ, τη χρηματοδότηση των τραπεζών θα έπρεπε να την αναλάβει η ΕΚΤ που εκδίδει το Ευρώ, αφού αυτή εκδίδει το χρήμα.
      Θα έπρεπε…
      Δεν μπορεί η ΕΚΤ να συμμετέχει μόνο στα κέρδη και τη χασούρα να την αναλαμβάνει μόνο του το κάθε κράτος.
      Και προσέξτε, μπορεί αυτό που γράφω να ακούγεται από κάποιον ειδήμονα πολύ …ερασιτεχνικό. Γράφω ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε να αναλάβει τη χρηματοδότηση όλων των τραπεζών… Θα το εξηγήσω και αυτό λοιπόν.
      Καταρχάς είμαι σίγουρος ότι οι ελληνικές τράπεζες δε χρειάζονταν περισσότερο χρήμα ακόμα και από το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας, σε δυόμιση χρόνια για …χρηματοδότηση. Άρα όλο αυτό με το «χρέος» μας είναι κόλπο των διεθνών τοκογλύφων, με «συνεργάτες» το διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα, για να μας αρπάξουν ολόκληρη τη δημόσια περιουσία μας. Στη συνέχεια θα αναφέρω πως όταν παλαιότερα επί δραχμής χρειάζονταν χρηματοδότηση η …Τράπεζα Κρήτης, έκανε τον έλεγχο η Τράπεζα της Ελλάδος και στη συνέχεια η Ελλάδα χρηματοδοτούσε. Ολόκληρη η Ελλάδα και όχι η …Κρήτη. Που σημαίνει ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε να ελέγξει εάν πραγματικά κάποια τράπεζα χρειάζονταν τόσο χρήμα για ...ανακεφαλαιοποίηση και μετά ολόκληρη η ΕΕ να χρηματοδοτούσε. Και αναφέρομαι σε όλες τις τράπεζες της ΕΕ που διαχειρίζονται Ευρώ. Η ΕΕ θα έπρεπε να χρηματοδοτήσει όλες τις τράπεζες της Ευρώπης και άρα όλες οι χώρες να συμμετείχαν, ανάλογα όμως με την οικονομική δυνατότητα της κάθε χώρας.
      Είναι λοιπόν φανερό ότι αυτές οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών είναι εκβιασμός. Είναι οικονομικός στραγγαλισμός όποιων χωρών επιθυμεί το «σύστημα». Δεν είναι άλλωστε τυχαίο οι ελληνικές τράπεζες σε περίοδο κρίσης να "χρειάστηκαν" περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια Ευρώ σε δυόμιση χρόνια. Και αυτά να προστέθηκαν στο δημόσιο χρέος της χώρας...
      Και πριν και μετά από αυτά τα δις που πήραν για χρηματοδότηση οι τράπεζες, αυτές χρειάστηκαν μόνο κάτι εκατομμύρια.-

    • @pit180969
      @pit180969 6 лет назад +2

      Τα προηγούμενα τα έκανα copy-paste από αλλού που τα κοινοποιώ.
      Όταν ο κ. Βαρουφάκης έκανε την πρόταση στον κ. Τόμσεν δεν μας εξήγησε εάν του είπε πως ακριβώς προέκυψε αυτό το «χρέος».
      Επίσης, μετά την …κωλοτούμπα του κ. Τόμσεν, δεν μας είπε εάν τον απείλησε ότι αυτό θα το αποκαλύψει, θα το αναφέρει εκτενώς και αναλυτικά στα ΜΜΕ…
      Ίσως τότε βλέπαμε και άλλη …κωλοτούμπα.
      Άκουσα τον κ. Βαρουφάκη και αναγνωρίζω ότι και ο ίδιος παραδέχεται ότι το χρέος μας είναι …δήθεν χρέος.
      Είπε πως πιστεύει ότι μας δημιούργησαν το χρέος αυτό για να διασωθούν Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες.
      Εγώ πιστεύω ότι μας καταχρέωσαν για να μας αρπάξουν τα πάντα. Ο τελικός σκοπός είναι η λεηλασία της Ελλάδος από τους ...συμμάχους μας και η υφαρπαγή ολόκληρου του πλούτου της χώρας (ορυκτού και επίγειου).
      Για να το καταφέρουν αυτό μας πρόσθεσαν πρώτον ένα δήθεν χρέος, δεύτερον καταργούν το τρίπτυχο (στην ουσία καταργούν τον Έλληνα, την ελληνική ταυτότητα) και τρίτον μας στέλνουν για ...επιβίωση εκτός χώρας φέρνοντας στην Ελλάδα τους ...αντικαταστάτες μας (οι οποίοι δε θα έχουν λόγο και γνώση για να αντιδράσουν και να πούνε οτιδήποτε).
      Επίσης, αν δε δίναμε αυτά τα πάρα πολλές δεκάδες διακόσια δις και φαλίριζαν οι τράπεζες κανείς δε θα έχανε τις καταθέσεις του όπως νομίζουν πολλοί, αφού τα χρήματα δε βρίσκονται στα ταμεία των τραπεζών αλλά έχουν δοθεί από τις τράπεζες για δάνεια και δεν υπάρχουν σε ρευστό.
      Τέλος, δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι χρωστάμε, τι υποτίθεται πως χρωστάμε. Με ενδιαφέρει η συμφωνία του Λονδίνου το 1953 και η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του γερμανικού χρέους (το οποίο και ανέφερε, με τη βοήθεια των Αμερικανών που τώρα δεν ξέρουν τίποτε…).
      Ενός χρέους που δημιουργήθηκε πριν τον βππ και το μεγαλύτερο μέρος του χρέους αυτού το διαγράψαμε, παρόλα τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Γερμανοί κατά τον βππ… Σε μια εποχή που το χρήμα είχε κάποιο αντίκρισμα (σε χρυσό, ενώ στην εποχή μας το χρήμα δημιουργείται κατά το δοκούν).
      Και από τότε είναι και το κατοχικό "δάνειο", που είναι μάλιστα διεθνώς αναγνωρισμένο (μέχρι και ο Χίτλερ ξεκίνησε την αποπληρωμή), με τους τόκους και σε σημερινές τιμές πάνω από 500 δισεκατομμύρια Ευρώ...
      Αυτά πότε θα μας τα δώσουν; Ή μάλλον, για να το γράψω καλύτερα, τα χρήματα αυτά πότε θα τα απαιτήσουμε; Υπάρχουν και τα διεθνή δικαστήρια... Και το κατοχικό δάνειο είναι σίγουρο χρήμα και δεν έχει σχέση με πολεμικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις.
      Και τώρα οι ίδιοι αυτοί δε συμφωνούν στη διαγραφή του δικού μας χρέους. Ενός χρέους που όλοι συμφωνούν πως το μεγαλύτερο μέρος του (περίπου 70%) δημιουργήθηκε για την «χρηματοδότηση» (χρηματικές εγγυήσεις και ανακεφαλαιοποιήσεις) των ιδιωτικών τραπεζών μας. Τάχα δήθεν ότι τα χρήματα τα ήθελαν οι τράπεζές μας.
      Εμείς Γιάννη, τι πραγματικά θέλουμε με το Ευρώ; Να έχουμε νόμισμα που όμως δεν ελέγχει το κράτος; Να έχουμε νόμισμα που δεν το δημιουργούμε μόνοι μας, αλλά το δημιουργεί ο ιδιωτικός τραπεζικός τομέας και το δανείζει στο κράτος με επιτόκιο; Δεν έχουμε κρατικό τραπεζικό σύστημα, αλλά ιδιωτικό και αυτό θεωρείται ...καλό; Επειδή εκδίδει το ...Ευρώ; Τώρα μπορούμε να ταξιδεύουμε σε όλη την Ευρώπη (που πλέον δεν ταξιδεύουμε) χωρίς να χρειάζεται να μετατρέπουμε αυτό το νόμισμα; Φοβόμαστε μη τυχόν και φύγουμε από αυτό το Ευρώ. Το Ευρώ γιατί δημιουργήθηκε; Εις όφελος ποιων;
      Ούτε μας είπε κανείς ότι με παράδειγμα την Ισλανδία, διαγράφουμε το 100% του δήθεν χρέους μας.
      Και αναφέρομαι σε δήθεν χρέος αφού, ούτε αυτό μας το λένε, το 70% του δημοσίου χρέους προέκυψε από τη "χρηματοδότηση" των τραπεζών μας.
      Η «Ελληνική» μας κυβέρνηση, πλήρες υποταγμένη στις απαιτήσεις των δανειστών, δεν έχει κάνει ούτε καν λογιστικό έλεγχο του χρέους, για να δούμε πόσο είναι τελικά το δημόσιο "χρέος", πόσα λεφτά πήγαν για τη «χρηματοδότηση» των ιδιωτικών τραπεζών μας που διαχειρίζονται Ευρώ και προσμετρήθηκαν στο δημόσιο χρέος.
      Όταν μας κυβερνήσουν Έλληνες (και όχι ελληνόφωνες), κατηγορηθούν και κλειστούν φυλακή όλοι οι νυν και οι πρώην κυβερνώντες μας για εσχάτη προδοσία (η οποία δεν παραγράφεται ούτε με το νόμο περί ...μη ευθύνης υπουργών) και γίνει ένας επίσημος λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους, τότε κανένας Ευρωπαίος, κανένας δανειστής, κανένας τοκογλύφος, κανένας "εταίρος" μας, δεν θα μπορεί να μας πει τίποτε, επειδή δε θα δεχτούμε αυτό το χρέος και δε θα πληρώνουμε μέχρι να λήξει ο λογιστικός έλεγχος...
      Αν παραμείνουμε στο Ευρώ, υπάρχουν απλές λύσεις, αφού υποτίθεται ότι θέλουμε μια …ενιαία Ευρώπη:
      Ότι εισάγει μια χώρα της ευρωζώνης από εταιρία άλλης χώρας της ευρωζώνης, η εταιρία αυτή θα πληρώνει το ποσοστό του φόρου της όχι στην εφορία της χώρας στην οποία βρίσκεται, αλλά στην εφορία της χώρας που πωλούνται τα προϊόντα αυτά.
      Επίσης, θέλουμε ενιαία Ευρώπη, αλλά ξεχωριστά οικονομικά το κάθε κράτος. Με δικές του τράπεζες, τις οποίες μόνο του θα τις ...χρηματοδοτεί. Η ΕΚΤ θα συμμετέχει μόνο στα κέρδη...
      Αυτά μπορεί να τα θέλει ο Σόιμπλε, αλλά ούτε σωστά είναι, ούτε δίκαια, ούτε τίμια.
      Και τέλος, ότι κατασκευάζεται εκτός ευρωζώνης, θα πρέπει να εισέρχεται στην ευρωζώνη με δασμούς (πχ. τα "γερμανικά" φάρμακα της Bayer, κατασκευάζονται στο Μπαγκλαντές).
      Αυτά σκέψου τα Γιάννη Βαρουφάκη, πιστεύω όλα είναι πολύ εύκολο να γίνουν και προπάντων δίκαια, αλλά ποιος θα τα πει, ποιος θα τα επιβάλλει…
      Εκτός αυτού, αυτό το "χρέος" μας διαγράφεται εύκολα και μόνιμα από τα διεθνή δικαστήρια (βλέπε Ισλανδία αλλά και …Μεταξά).-

    • @1Eagler
      @1Eagler 5 лет назад +2

      To ΦΕΚ 65 είναι η δανειακή σύμβαση. Το 148 είναι η άρση του καμποτάζ....
      Εάν 2/2 είναι λανθασμένα , μηδενική αξιοπιστία.

    • @makistriantafilopoulos9706
      @makistriantafilopoulos9706 5 лет назад +1

      PIT COPY PASTE ΠΑΝΤΟΥ!!!! ΠΑΝΤΟΥ ΟΜΩΣ!!!!

  • @ioannislazaridis6159
    @ioannislazaridis6159 6 лет назад +1

    Εντυπωση με κανει οτι δεν φερνει ποτε στην συζητηση την σημασια της σχεσης των ''διεθνως εμπορευσιμων '' και '' διεθνως μη εμπορευσιμων '' αγαθων και υπηρεσιων . Οχι μονο αυτος , αλλα κανενας οικονομολογος δεν φερνει το ζωτικης , για την εθνικη οικονομια , σημασιας αυτο θεμα για συζητηση. Οσο αυτο δεν συζητιεται το χρεος της Ελλαδος θα διογκωνεται ακαταπαυστα . Μαζι με αυτο θα διογκωνεται και το χρεος καθε οικογενειας.

  • @XristoforosLewn
    @XristoforosLewn 3 года назад +1

    Λόγος του νηπιαγωγειου

  • @user-zt4xz1hu3f
    @user-zt4xz1hu3f 5 лет назад +1

    Πολι καιλι συζητηση.

  • @georgeb3101
    @georgeb3101 5 лет назад +1

    Από τις 5 ώρες που έχω δει με τις διαλέξεις του Βαρουφάκη θέλω να ρωτήσω 2 πράγματα.
    1) Όταν είναι κατά της σύνδεσης του πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας επειδή οι φοιτητές εξ ορισμού δεν έχουν καλούς καθηγητές λόγω του ότι ένας καλός καθηγητής δεν θα τον συνέφερε, δεν εννοεί εμμέσως ότι ειναι ένας όχι άριστος οικονομολόγος. Άρα μήπως τα σχέδια ενός μη άριστου οικονομολόγου δεν είναι τόσο αξιόπιστα;
    2) Όταν λέει ότι το γράφημα του ΑΕΠ μετά το grexit το υπολόγισε με το μ.ο. από άλλα παρόμοια περιστατικά όπως Βραζιλία Αργεντινή Αγγλία αυτό δεν αναιρεί το γράφημα; Υπάρχει ανάπτυξη τώρα στις χώρες που ανέφερε ο ίδιος ότι πήρε τα στατιστικά; Η μήπως ξέρουμε εμείς κάτι που δεν ξέρουν αυτοί και θα φέρουμε την ανάπτυξη με ένα εθνικό υποτιμημένο νόμισμα;
    Εάν απλά τζογαρει το grexit και δεν έχει ουσιώδες σχεδιο εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να πιστέψω όλα τα άλλα που λέει περί παράλληλων πληρωμών γιατί και αυτά από κάπου πρέπει να αρχίσουν.
    Εάν κάποιος από το Diem μου επιχειρηματολογήσει για τα παραπάνω ζητήματα με τεκμηριωμένες απαντήσεις θα χαιρομουν ιδιαίτερα γιατί ο Βαρουφάκης, φαίνεται τουλάχιστον, να έχει καλό σκοπό.

    • @dimi-desp
      @dimi-desp 5 лет назад +2

      Για το πρώτο ερώτημα μπορώ να απαντήσω. Το θέμα είναι ότι δεν κατάλαβες καλά τι είπε. Αναφερόταν μόνο στους διαφημιστές/μάνατζερ. Όχι στους θεωρητικούς (όπως είναι οι οικονομολόγοι). Και αυτό γιατί, όπως είπε, οι καλοί επιτυχημένοι διαφημιστές δε θα κάτσουν να διδάξουν με μικρό μισθό, θα δουλέψουν ως διαφημιστές και θα πάρουν πολλά χρήματα.
      Ναι μεν υπάρχουν εξαιρέσεις παντού, αλλά σαν γενικός κανόνας βγάζει κάποιο νόημα.

    • @lordvader22
      @lordvader22 5 лет назад

      Καλά σου απάντησε ο Δημήτρης στο πρώτο , θα προσπαθήσω κι εγώ τώρα να απαντήσω στο 2ο, χώρις να είμαι υποστηρικτής του Βαρουφάκη αυτή τη στιγμή. Αυτό που είπε ο Βαρουφάκης είναι ότι υπολόγισε τα διάγραμματα των χωρών αυτών που στο παρελθόν βρισκόντουσαν σε παρόμοια κατάσταση , υπολόγισε το μέσο όρο, όταν λέει μεσο όρο δεν εννοεί αυτό που καταλαβαίνεις , μιλάει για μέσο όρο στη θεωρία των σφαλμάτων , όπου με βάση κάποια στοιχεία βγαίνουν κάποια διάγραμματα ( διακεκομμένα, με αιχμές κλπ) υπολογίζοντας το μέσο στατιστικό σφάλμα και τη μέση απόσταση της πραγματικής τιμης σε σχέση με τα στοιχεία προσδιορίζεις με κάποια ακρίβεια μια καμπύλη η οποία αναδυκνυει ορθότερα το φαινόμενο. Επομένως με βάση τις καμπύλες στην περίπτωση των άλλων εθνών τροποποιώντας κάποιες παραμέτρους που σχετίζονται με τα στοιχεία της κάθε περίπτωσης ( πχ πόσο κοντά βρισκόταν η οικονομία της Ελλάδας σε εκείνη της χψ χώρας) προσέγγισε την καμπύλη που αντιστοιχεί στη δική μας περίπτωση. Σχετικά με τις δικές μου γνώσεις μαθηματικών και φυσικής νομίζω χωρίς να είμαι 100% σίγουρος ότι αυτά που αναφέρει είναι ορθά.

  • @1Eagler
    @1Eagler 5 лет назад +1

    52:00 ο Τραμπ πάει για 2η 4ετία.....

    • @npastello
      @npastello 3 года назад

      Καλα πηγε αυτο

  • @melspyropoulos5190
    @melspyropoulos5190 Год назад

    Κύριε Γιάννη ερωτοντα γιατι δν το ρώτησες τι τον ενοχλούσε το δεύτερο Ν κ το βγάλε?γιατι σαυτην την ερώτηση είμαι σίγουρος δν ξέρει ναπαντησει

  • @psychedelic5113
    @psychedelic5113 6 лет назад +3

    Ο τόπος θα δεί προκοπή μόνο έξω από ΕΕ και ΝΑΤΟ. Όσο γρηγορότερα το καταλάβουμε τόσο καλύτερα.