FIECARE PERSONALITATE A OMULUI ÎȘI ARE GREUTATEA EI

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 15 сен 2024
  • FIECARE PERSONALITATE A OMULUI ÎȘI ARE GREUTATEA EI
    Când spui „om cu greutate”, la ce te gândești? La greutatea corporală? La kilogramele pe care le arată cântarul? Sau la „greutatea” pe care o are personalitatea acelui om: talente, caracter, abilități, experiență acumulată, inteligență, înțelepciune? Cât timp îți trebuie să treci peste aparențe pentru a vrea să cunoști omul dincolo de kilogramele pe care le vezi? Ești superficial (de suprafață) sau profund?
    Mulți se gândesc, în primul rând, la cum arată corpul, doar așa au fost învățați și educați de societate. Dacă întrebi pe cineva „care este greutatea ta?”, prea puțini sunt pregătiți să spună „greutatea mea este dată de cunoașterea pe care am acumulat-o și de experiența care îmi modelează viața zi de zi”.
    Crezi că ne învață cineva să spunem că adevărata noastră greutate este „aurul” interior, valoarea acumulată în ani buni de studiu a cine și ce suntem? Nu. Suntem învățați să vedem imaginea, să o întreținem, să o judecăm la noi și la alții, să (ne) rușinăm de kilogramele pe care alții ne spun că le-am pus în plus și să ne angajăm într-un război pe viață cu cântarul. Adică suntem învățați că tot ce contează este cum arătăm la suprafață, și că ceea ce este în interior se anulează, nu mai are importanță dacă am depășit un anumit număr de kilograme. Suntem învățați să ne rușinăm de cum arătăm la suprafață; adică suntem educați să fim superficiali și să neglijăm profunzimea, miezul.
    Dar greutatea poate fi dată și de kilogramele de frustrări pe care le acumulăm de-a lungul vieții pentru că lucrurile nu merg așa cum am sperat, cum au arătat în visurile noastre. Fricile, rușinea, vinovăția, ranchiuna, furia, neiertarea atârnă greu pe ”cântarul” vieții noastre.
    Câte kilograme au nemulțumirile noastre? Dar toate planurile pe care le avem în cap dar cărora nu le-am dat drum liber pentru a le realiza?
    Câtă tristețe duce în spate corpul nostru afectându-ne coloana?
    Cât de grele sunt zidurile pe care ni le-am construit pentru a ne proteja de cei care ne „lovesc” cu indiferența, ziduri materializate prin grăsimea depusă?
    Cât cântărește supărarea pe care o purtăm în noi și pe care nu o eliberăm ca să nu-i supărăm pe ceilalți?
    Câte gunoaie cărăm în noi, câte „căcaturi” acumulate din familie ne constipă viața și ne blochează curgerea normală a bucuriei?
    Cât arată cântarul când punem pe el disprețul pe care îl avem când ne uităm la noi și comparăm ceea ce vedem cu ceea ce ni se spune că ar trebui să fim?
    Când ne place de noi, de cine am devenit și ce facem, corpul arată armonios indiferent cât arată cântarul, și ia forma înțelepciunii pe care am acumulat-o. Atunci kilogramele în plus sunt văzute doar de cei care sunt atât de săraci încât tot ce au este doar imaginea pe care și-o apără cu disperare.
    Când nu ne place de noi, corpul arată distorsionat, ca și cum ar fi compus din bucăți ce par separate una de cealaltă.
    A crede că o anumită greutate a corpului rezolvă toate problemele existente în viață arată o naivitate și o superficialitate în gândire. Ar însemna că toate persoanele slabe ar fi fericite și cu viața perfect aranjată. Nu, nu este așa, și se poate vedea asta cu ochiul liber. Oamenii au probleme indiferent de greutatea corporală.
    De ce să fim noi învățați să ne iubim indiferent cum arătăm? De ce să fim educați că o siluetă de invidiat nu valorează nimic dacă nu e însoțită de valoarea caracterului? Pentru că oamenii liniștiți, împăcați cu ei, care se acceptă cum sunt și îi acceptă pe ceilalți nu pot fi manipulați, nu pot fi controlați de alții și nu-și vor vărsa frustrările făcând cumpărături și certându-se cu ceilalți.
    Unii oameni aleg „greutatea” cunoașterii și a liniștii interioare indiferent cât arată cântarul și degetele celor care tot ce știu este să râdă de ei pentru că nu arată conform standardului. Alți oameni aleg „greutatea” pe care le-o dă imaginea căreia îi devin sclavi.
    Fiecare om este diferit. A încerca să îi aduci pe toți în aceleași standarde înseamnă uniformizare, iar asta duce la tiranie.
    Mai multe despre acest subiect voi vorbi în cadrul unei emisiuni în direct transmisă vineri, 07.06.2024, de la ora 20.30 pe canalul meu RUclips și pe pagina mea Facebook. Te aștept cu drag.
    Binețe, Om echilibrat!
    Edith Elisabeta Kadar
  • РазвлеченияРазвлечения

Комментарии • 48