Strangere surub protectie electrica - Surubelnita dinamometrica vs strans la mana...:-)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 21 окт 2024

Комментарии • 54

  • @IonNana
    @IonNana 3 года назад +14

    Acum daca tu trebuie sa o strângi la 3 si o strângi la 4,3 -Ai mai respectat specificațiile producătorului ?
    Acum eu personal strâng cu dinamometrica si verific apoi cu mana (deci la finalul fiecărui tablou eu mai iau la rând la mana fiecare şurub fără dinamometrica )

  • @MariusHiFii
    @MariusHiFii Год назад

    Fain ! Multa informatie de calitate ! Sanatate si spor !

  • @tazyx4297
    @tazyx4297 3 года назад +1

    Frumos. Arata bine Siemens astea, marfa. O zi faina. 🍷🍷

  • @fratelofratello8784
    @fratelofratello8784 3 года назад +5

    Salutare "Nenea Adrian",
    văd că ți-a scris Ștefan (de la Proiecte Diverse...) și nu te-a certat că nu folosești dinamometrica, sau poate numai în privat... 😂😂😂
    Glumeam bineînțeles, sunteți doi profesioniști. 😉
    Mulțumim pentru tot ceea ce faceți pentru noi !
    La mai multe înainte, să trăiți că ne trebuiți ! 😎

  • @ToolsandTravelAddict
    @ToolsandTravelAddict 3 года назад +1

    Frumos video , new friend👍frumoase scule👍

  • @lawrentzyulwr
    @lawrentzyulwr 3 года назад +1

    Interesant ar fi un dispozitiv care masoara forta stransului la mana...Este adevarat ca multi si-au format mana...dar interesant ar fi sa stie la cati Nm si-au format-o :)

  • @johnygold23
    @johnygold23 8 месяцев назад

    Va salut! O curiozitate legata de subiectul strângerii: cat de tare strangem suruburile de pe bara de nul/impamantare astfel incat sa nu afectam conductorul dar in aceleași timp sa avem o legatura perfecta? In al doilea rand, care legatura este mai solida, cea pe bara cu surub sau cea din disjunctor (1p+n daca astfel renuntam la bara) ?

  • @ionelbocancea9250
    @ionelbocancea9250 3 года назад +2

    Adi, te rog, lasă linkul unde pot găsi șurubelnița dinamometrică plus trusa de biți. Mulțumesc frumos.

  • @mihaimitran9089
    @mihaimitran9089 2 года назад

    Salut Adrian, îmi poți spune unde as putea găsi cupluri de strângere pentru anumite mărimi de șuruburi pentru cablurile de cupru și aluminiu?

  • @Costel8294
    @Costel8294 3 года назад +1

    Mai postam si noi ceva,ca a trecut 5 zile de la ultima postare?

  • @radutmariuscatalin6097
    @radutmariuscatalin6097 3 года назад +1

    Salutare Adi ! Am aceeași problema cu bosch go 2 ... cred ca nu ține acumulatorul ! Scrie-ne și noua ce rezolvi cu garanția și care este problema lor , ce ne interesează pe noi ... cauza , nu efectele ! Spor ! Nici nu am folosit-o ...

    • @alarmelectricsistem
      @alarmelectricsistem  3 года назад

      Tocmai de asta am rămas mirat. Nici nu am reusit sa o utilizez prea mult...🙁

    • @radutmariuscatalin6097
      @radutmariuscatalin6097 3 года назад +1

      @@alarmelectricsistem cred ca sunt o mare dezamăgire bosch go 2 !

    • @alarmelectricsistem
      @alarmelectricsistem  3 года назад +1

      Până acum așa se pare...🙁

    • @radutmariuscatalin6097
      @radutmariuscatalin6097 3 года назад

      @@alarmelectricsistem părerea mea ca acumulatorul nu ține foarte mult , chiar dacă nu o folosim în sarcina, decât bazaita în gol , sau " ciordesc curent " problema de fabricație !

    • @catalinnicolaeeftimie918
      @catalinnicolaeeftimie918 3 года назад +2

      Problema de autonomie ține de fapt de o încărcare insuficientă. Ledul semnalizează încărcare finalizată cu mult înainte de a fii real acest lucru. Încărcarea finală se produce de fapt încă 35-40 min de la semnalizarea ledu-lui verde aprins continuu. Pentru “neîncrezători” un Dr.USB inserat într-e cablul de încărcare și sursa în comutație(alimentator”!!!

  • @mihai-cristianivan7250
    @mihai-cristianivan7250 Год назад

    Va salut!
    O întrebare va adresez: Cum leg impreuna doi conductori cupru unifilari, unul de 2.5 mmp si altul de 1.5 mmp, la una din bornele unui Disjunctor 1P+N de 16A?
    Va mulțumesc anticipat

    • @alarmelectricsistem
      @alarmelectricsistem  Год назад

      Salut. Nu ai voie sa faci asta. Secțiunea de 1.5mmp trebuie protejata de o protecție cu valoare mai mică și secțiunea diferită duce la contacte imperfecte.

    • @mihai-cristianivan7250
      @mihai-cristianivan7250 Год назад

      @@alarmelectricsistem ok! Asa este! Mulțumesc! Dar în cazul în care din tabloul electric trebuie sa trag o priza pentru un router, pot sa ma leg de la un disjunctor dedicat de 1P+N de 16A? Întreb acest lucru deoarece după ce am făcut acest lucru unul din conductori a fost strâns foarte bine iar al doilea mai puțin bine, cu toate că am folosit aceeași secțiune de 2.5 mmp. Posibil noii conductori pe care i-am cumpărat acum.o săptămână să aibă o mică diferența de diametru fata de cei din tabloul montat anul trecut. Cum procedez sa-i conectez pe cei doi conductori de 2.5 mmp la bornele disjunctorului și sa am aceeași strangere fermă pentru amândoi? Nu mai am loc în tablou pentru a monta un disjunctor nou.
      Sau pot sa ma leg de-a lungul conductorului cu cleme vago? Sau conectez cei doi conductori printr-o clema vago 2273-3 iar al treilea conductor îl leg singur la o borna a disjunctorului. Dar atunci circuitul de forță trece printr-o clema vago și nu mai este un circuit dedicat. Nu știu !
      Mulțumesc anticipat!

  • @simicidoru9525
    @simicidoru9525 3 года назад +1

    👍👍👍👍

  • @sorindragos1553
    @sorindragos1553 3 года назад

    Salut Adrian ! In imaginea 2a și 3a de la diferentialul prezentat observ parcă punte între borna N și L2 ? Mă poți lămuri, te rog ! Nu înțeleg. Mulțumesc.

    • @catalinnicolaeeftimie918
      @catalinnicolaeeftimie918 3 года назад

      Am mai răspuns și mai sus unui alt coleg. Acea conexiune se face dacă protecția diferențială se folosește în trei poli,pentru alimentarea unui motor trifazat de exemplu care are nevoie de funcționare de cele trei faze și PE.

    • @sorindragos1553
      @sorindragos1553 3 года назад

      @@catalinnicolaeeftimie918 Multumesc mult !

    • @catalinnicolaeeftimie918
      @catalinnicolaeeftimie918 3 года назад

      Cu plăcere!👍🏻

  • @vaiocostar373
    @vaiocostar373 3 года назад +1

    3-6 Nm,cred că Bosch are 5 Nm ,,aveam Modelu din urmă și l-am stricat,,acu un ixo dar rar tot manual prefer

  • @Domnu.
    @Domnu. 3 года назад +1

    Adrian, ca tot ai adus vorba despre tipul diferentialelor, as dori sa te "provoc" la un test. Stefan a sustinut intr-un video ca daca ai diferential AC si ai un bec cu leduri, o sursa, etc, orice care contine minimum o dioda, acest diferential e inutil. Eu sustin contrariul. Am aprins becuri cu led si am apasat pe test. A functionat. Importanta e forma de unda de alimentare, pentru ca o ia ca referinta pentru comparatie, si daca inainte de diferential punem o dioda, "AC type" nu ar trebui sa mearga. Poti verifica intr-un video? Gresesc eu? Te rog sa nu testezi cu aparatul, pentru ca el iti da pe intrare forma de unda specifica pe care o alegi. Testeaza in casa, la retea, pune dupa un diferential AC un bec incandescent, apoi un bec inseriat cu o dioda. Apoi pune dioda inainte de diferential si becul dupa. In toate combinatiile, simuleaza-i o punere la masa, fie si prin apasarea butonului de test. Sper ca ai inteles.

    • @catalinnicolaeeftimie918
      @catalinnicolaeeftimie918 3 года назад +5

      Îmi permit să vă răspund eu că am făcut și eu teste de acest gen.Cele menționate de dvs. decurg în felul următor,dacă la ieșirea din diferențialul de tip AC apare o„ tensiune continuă și pulsatorie”simulată de dvs. ca și de mine prin redresarea monoalternanță(o diodă) sau bialternanță(o punte redresoare) vom constata că diferențialul v-a face testul de simulare și v-a declanșa.
      Acum lucrurile stau în felul următor,
      1.Dacă toate protecțiile din tablou sunt de tip diferențial tip AC nu vor fii probleme.
      2.Dacă pe general este folosit un diferențial RCCB de tip AC și apoi urmat de protecții MCB iarăși nu vor fii probleme.
      3.Situația critică apare când există în tablouri combinația de MCB și diferențial tip AC cu alimentarea în paralel cum de altfel sunt majoritatea tablourilor executate.Acum dacă pe un circuit protejat cu un MCB apare la ieșirea lui un” curent continuu și pulsatoriu”acesta v-a ajunge din păcate și pe alimentare,implicit pe intrarea diferențialului ducând la blocarea bobinei de declanșare și acum lucrurile nu vor mai sta deloc bine.Protecția diferențială nu v-a mai funcționa.Apeși butonul de test și ”PAUZĂ”!!!
      Având în vedere acest comportament, este periculos să nu recomanzi folosirea protecției diferențiale de tip A, care nu are probleme de funcționare la apariția de ”curenti continuu și pulsatorii”.Dacă știi ce faci și cum faci se poate folosi și cel de tip AC.Fiecare face ce crede de cuviință dar să respecte partea legală și lucrurile să fie făcute RESPONSABIL.
      Sper că a-ți înțeles ce am dorit să spun în aceste explicații.Stimă!

    • @catalinnicolaeeftimie918
      @catalinnicolaeeftimie918 3 года назад +3

      @@ioancodreanu4336 Având în vedere cele prezentate și faptul că folosirea neadecvată a protecțiilor diferențiale de tip AC poate să ducă la nefuncționarea lor nu mă risc sa dezvolt subiectul mai mult decât este cazul.Sunt mulți care vizionează canalul și nu toți au pregătirea să înțeleagă cum funcționează o protecție diferențială cum de altfel sunt mulți care deși au pregătire în domeniu fac ”greșeli flagrante”.
      Dacă Adrian consideră că vrea să dezvolte o discuție mai amplă și să facă un filmuleț pe tema asta e altceva.
      Dar având în vedere că este un subiect mult prea controversat mă îndoiesc că v-a avea această inițiativă.Eu am spus ce am spus pentru cei care au habar și stăpânesc bine această meserie.Să auzim de bine!

    • @Domnu.
      @Domnu. 3 года назад

      @@catalinnicolaeeftimie918 interesanta expunerea si multumesc pentru raspunsul amplu si argumentat.

    • @catalinnicolaeeftimie918
      @catalinnicolaeeftimie918 3 года назад

      Oricând cu plăcere!👍🏻

  • @vaiocostar373
    @vaiocostar373 3 года назад +2

    La Bosch sigur sau dus cărbunii in motor au 2 mici,,trimiteo in garanție,,eu am aruncato na cam enerva,,

  • @Proiectediversediy
    @Proiectediversediy 3 года назад +10

    Bosch profesional 🤣
    te pup.

    • @alarmelectricsistem
      @alarmelectricsistem  3 года назад +4

      Asa sunt eu mai ghinionist...🙈
      Si cu wiha și cu Jokary și cu Knipex...🙁
      Nu se mai fabrica scule de calitate oricât am crede noi ca unele sunt mai strălucite ca celelalte.
      Poti sa nimerești o scula de calitate fără să fie brand și invers...😉 totul tine de noroc.

    • @IonNana
      @IonNana 3 года назад +7

      @@alarmelectricsistem Ai mana grea ,scula nu are nici o vina sa speriat de tine :))

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy 3 года назад +6

      @@alarmelectricsistem Am de la Felo o surubelnita PH 2 (deci simpla) care nu scapa din surub.Scapa Wera si Wiha si ambele sunt SL/PH si asta nu scapa si e la vreo 300 de lei setul.

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy 3 года назад

      @@IonNana Are dreptate man.Nu se mai face calitate cum era odata.

    • @n55m6a7
      @n55m6a7 3 года назад +2

      Pe faza, (⚡⚡) profesore... 👍👍

  • @ghezuroiuenel7654
    @ghezuroiuenel7654 3 года назад +1

    Wera e wera dar nici wiha nu e de aruncat.Cea dinamometrica e supr de la Wiha sau Hager.

  • @martinelectrician5637
    @martinelectrician5637 2 года назад

    The bits is SL-PZ 2, NO PZ!

  • @nituvasile1751
    @nituvasile1751 2 года назад

    Un mini tort.

  • @catalinnicolaeeftimie918
    @catalinnicolaeeftimie918 3 года назад +3

    Nu pot să cred că ai bafta asta!!!😂😂😂De ce nu ai dat un semn că o luai pe a mea să faci filmulețul!
    Vis-a-vis de încărcare am mai scris dar scriu iarăși pentru cei care mai au Bosch Go 1 și 2. Led-ul verde sau bargraph-ul la Bosch Go 1 semnalizează finalizare încărcare cu mult înainte să fie de fapt real acest lucru. Încărcarea finală se produce de fapt după un interval de 35-40 min de la momentul semnalizării. Se inserează un Dr.USB pe încărcător și se poate vizualiza de oricine acest lucru. Deci Bosch un pic mincinoși. Dar nu se oprește aici, momentul minim de strângere nu este 1,5 Nm ci este de 0,8 Nm pe treapta 1iar cel maxim este de 4,5Nm. Măsurat și comparat cu două dinamometrice de la Wiha acest lucru.
    Mai departe turația maximă declarată este de 360 rotații/minut în realitate nu a depășit 325. Mai mint și ăștia de la Bosch!!!😂
    Acum o întrebare de ce nu ai strâns cu ea la mână și comparai cu cea de la Wera. Butonul de selecție direcție pus pe mijloc și nu mai merge cu motor nici de la buton nici apăsat ( nu că la tine mai era cazul de motor😂)ci devine manuală.
    Eu am abuzat de ceva ani de când au apărut și nu am avut probleme cu niciuna. Cred că ești tu mai ghinionist!😂😂😂
    Acum discutând despre faptul că trebuie sau nu strâns la dinamometrică, pentru mine a devenit mult mai benefic strânsul la dinamometrică pentru a nu pica de fapt în extrema cealaltă și anume de a strânge prea tare! Eu recunosc că aveam tendința să fac acest lucru!😂😂😂
    Acum având în vedere că nu sunt nici ieftine aceste șurubelnițe dinamometrice mă îndoiesc că se v-a observa o folosire în masă de acum încolo!😂😂😂
    Fiecare face cum crede de cuviință dar să o facă “Responsabil”!!!
    Big Like!!!👍🏻👍🏻👍🏻

    • @alarmelectricsistem
      @alarmelectricsistem  3 года назад

      Mai descurajat de tot...😁 cred ca nu o mai duc la garanție, am să o arunc...🙂

    • @catalinnicolaeeftimie918
      @catalinnicolaeeftimie918 3 года назад

      @@alarmelectricsistem Interesant este de văzut ce a picat la ea.Oricum eu zic să o repari.O faci cadou dacă nu îți place!

    • @danst1132
      @danst1132 3 года назад

      Parerea mea - si am mai spus-o ori aici, ori pe canal la Stefan - Bosch a externalizat mult din ceea ce face si a astfel scazut calitatea executiei. Ori e o problema de contacte pe undeva, ori a cedat o componenta electronica. Avand garantie trebuie trimisa, poate sa fie rezolvabil, oricum ai dat ceva bani pe ea. Faina tare nanometrica Wera!!

    • @mihaelaiulianabroscoi469
      @mihaelaiulianabroscoi469 3 года назад

      @@alarmelectricsistem skema cu puntea din.tre l 2 si N la una din skemele de conectare nu o inteleg...daca ma puteti lamuri..multumesc foarte utile clipurile

    • @catalinnicolaeeftimie918
      @catalinnicolaeeftimie918 3 года назад +1

      @@mihaelaiulianabroscoi469 Acea punte pe intrare a nulului N cu faza L2 se face atunci când protecția diferențială este folosită în trei poli de exemplu la alimentarea unui motor trifazat care nu folosește nulul de lucru.

  • @orfescuhoratiu
    @orfescuhoratiu 3 года назад

    milwaukee vs bosch :)

  • @ooltimu
    @ooltimu 3 года назад +1

    Newtoni metru