Lisede bilgisayar programcılığı okudum kazanmama rağmen şartlar oluşmadığı için mühendislik okuyamadım. 13 yıldır %10 mektepli %90 alaylı olarak çalışıyorum. Arkadaşlar çok sevdiğim bir söz vardır. Diplomanla ağırlanır, bilginle uğurlanırsın. Her üniversite okuyan süper coder anlamına gelmez kimse kendini kandırmasın..
kardesım e mailini yazarmısın sana bir şeyler sormak istiyorum veya mesenger dende ulaşma şansım var mı sana fazla zamanım kalmadı hızlı dönüş yaparsan seviniirim :)
Alaylı bir Oyun geliştiricisiyim. 4 yıldır kendi kendime öğreniyordum 2020 eylülde ilk işime girdim. Görgüsüzlük olsun diye değil yanlış anlaşılmasın, 4.5k maaşım var remote çalışıyorum yani evdeyim. Pandemi açısından da güzel. Üniversite okuyanların genel problemi, kendileri okula karı kız peşinde koşmaya gittikleri için, vakitlerini okey oynayarak harcadıkları için mezun olduklarından hiçbir halt bilmediklerinin farkına varınca. Bir de üstüne alaylı yazılımcıların o imkanlara bile sahip olmadan kendilerine fark atmış olduğunu fark edince zorlarına gidiyor. Alttaki Blondi Foks müptezeli buna bir örnek mesela. Ha bu arada. Sadece öğrenmekle kalmadım Orta seviye Unity eğitimleri daha optimize, clean kod yazımları anlattığım bir youtube kanalım var. Ek olarak Lise Sözel mezunu bir yazılımcıyım :)) Ne matematik ne ingilizce biliyordum bu işe başladığımda. Özetle Facebook gruplarındaki boş beleş yorumlara çok inanmayın onlar başarısız olmuş ve sizi de aşağı çekmek isteyen insan artıkları sadece. Bu arada yanlış anlaşılmasın bu video ile ilgili bir eleştiri değildi bu bazı yorumlara cevaben yazdım.
Hangi yazılım dilinden başlayım diye soranlar var. Canın hangisinden istiyorsa ondan başla kardeşim. Bir yazılım dilini öğrenmeye başlayınca ve diğer yazılım dillerinede göz gezdirince hemen hemen tüm yazılım dillerinin birbirine benzediğini göreceksin. Benim şahsi görüşümdür yazılımdanda önemli şey algoritma. Algoritmayı becerirsen gerisi hikaye.
Şu soruya verilmiş bugüne kadar gördüğüm en güzel cevap. Çoğunluk bildiği dili övüyor. Ben genelde bu soruya soruyla karşılık veriyorum. "Hayalindeki projeyi söyle?" sonuçta kullanılacak teknolojiler projeye göre seçilir. Tabi bu biraz teknik bir cevap oluyor. Sizin cevabınız çok daha teşvik edici.
Türkiyede diplomaya bakıyor olabilirler ama yurt dişinda kesinlikle böyle bir şey yok , en büyük şirketler bile diplomayi gerekli görmüyor işi bilip bilmediğinle ilgileniyorlar senin okul bilginde çok tecrübeni sorguluyorlar , bir sürü arkadaşım var makine mühenisliği bitirdi yurt dişina mail attilar davet aldılar orda program bilgisi yeterli olan başladı.
0 ingilizce altyapisiyla basladigim ingilizce ögrenme serûvenim 5 yil sonunda cok cok iyi oldu!Liseyi 1998 de bitirdim ve 36 yasindan sonra bu dili cabalayip ögrendim!Etrafimdaki gencler,ûniverstide òn hazirlik okuyan,parayi veripte en iyi okullara giden dost ve arkadaslarim ne yazikki dökûlûyor!Isteyipte basarilmayacak sey yoktur!Jokey olmak için "at"olmaya gerek yok.Basarinin en buyuk örnegi Jose moruhinyo,,,,,Ümitlerinizden vazgecmeyin.Yeterki calisin...
Arkadaş bu işin en güzel yanı internet üzerinden bir çok kaynak bulunmasıdır. Üniversitesini okumuş arkadaşlara saygım büyük ancak bu iş belli bir yere kadar diploma ile gider sonrası kendini geliştirmeye bakar. Diploma alabları ve bu işe gönül veren herkesi tebrik ederim. Gönül kırdıysam affola. İyi çalışmalar.
Diksiyonunuza hayran kaldım. Sanki karşınızda çok samimi olduğunuz bir dostunuz/kardeşiniz varmışta ona nasihat edercesine yaptığınız anlatıma da hayran kaldım. 😊 Hayatınızda başarılar dilerim. Sizin gibi abilere ihtiyacımız var.
6 лет назад+5
Est. muhabbet ediyoruz, guzel dusunceleriniz icin cok tesekkurler.
Ben hayatımda böyle faydalı böyle samimi anlatan bir abi görmedim be, Allah ne verdiyse katlasın çok daha fazlasını kazan inşallah yüzün hep gülsün çok teşekkür ederim sana
Arkadaşlar ben ve benim gibi bir iş arkadaşım da alaylı ve hala da çalışıyoruz. Ayrıca şunu da ekleyeyim benim tanıdığım en iyi yazılımcılardan birisi de üniversite okumadan yazılımcılık yapıyordu. Bu sebeple olabildiğince kendinizi kapatıp bir dilin belli bir alanında en iyi olmaya çalışırsanız bence başarılı olursunuz. Özellikle girmek istediğiniz şirketin istediği özellikleri öğrenirseniz işiniz daha kolay olur.
Türkiye şartlarında KOLAY DEĞİL. Ancak AVRUPADA ÇALIŞMAK İSTERLERSE ve yetkinlikleri varsa bize göre çok kolay. İnanılmaz bir açık var. Kimse ne okuduğunuzu sormuyor bile. Yaptığınız projelere bakılıyor.
Belki fikir olur genç kardeşlere 7 aydır alaylı çalışıyorum. Kursa gittim sağlık meslek mezunuydum. Ama gerçekten çok çalıştım sınıfta bir tek ben ödevleri yapıyordum. Hatta hoca bir sayfalık bir web sitesi istediğinde ödev için ekşi sözlüğün basit bir versiyonunu yapmıştım benden başka ödevi yapabilen yoktu. Tabii ki kurs bitince hemen iş bulamadım. Boşta kalmayayım diye 8ay bir kafeye girdim part-time ve arta kalan zamanımın tamamında kendi projelerim ile uğraşıyordum. Bu arada internetten iş bakmaya devam ettim. Çok yer ile görüştüm ama kendimi yeterli görmediğim için ilerletmedim. Sonra daha net iş tanımı olan bir yer gördüm. Javascirpt developer ilanıydı ve okul şartı göremedim. Hemen başvurdum çok kötü geçti ama gitmeden bir proje verirseniz yeteneğimi göstermek için istediğiniz sürede veririm dedim. 3 gece uyumadan sabah işe gidip akşam projeyle uğraşarak son saniyede gönderdim ve işi aldım. Patronum 7 ay sonra çok yetenekli olduğumu söyledi ve üniversitesini okumamı istedi vs. şimdi ekmeğimi bu sektörden yiyorum, hafta sonu iznim var ve istediğim projeyle uğraşabiliyorum maaşım iyi, oturarak müzik dinleyerek çalışıyorum. Sanırım kilit nokta merakınız olması. web sektöründe ilerledim çünkü 7 yaşımdan beri web siteleri ile vakit geçiriyordum ve arka planları öğrenme imkanım olunca çok eğlendim. Button Hover'ını keşfettiğimde çok şaşırmıştım. Sorusu olan varsa iletişime geçebilir. Bu da futbol simulasyonu > github.com/onurhancaglan/Soccer_Simulator
Yazdıklarınızı okudum, Python dilini öğreniyorum bende elle tutulur bir şeyler yapmak istiyorum ama ne yapabilirim kararsızım bunun yanına ne ekleyebilirim,bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba yazılıma ilgim çok bilgim yok 1Milyon istihdama kayıtlıyım dersleri ücretsiz alabiliyorum ama nereden başlamalıyım çok bir fikrim yok C# ile başlasam iyi olur diye okudum birkaç yerde bilgim çok çok az olduğu için. Kısa sürede öğrenirim öğrenme yetim daha çok uygulayarak daha kısa sürede öğreniyorum nerden başlamamı önerirsiniz? 4 yıllık yazılım ya da bilgisayarla ilgilisi olmayan eşit ağırlık bölümü okumayı düşünüyorum şimdilik sizi tebrik ederim bu arada
@@dilalataskran2078 c# Java gibi nesne tabanlı programlama üzerine başlayabilirsiniz. Yine de çok dert değil siz yeterki başlayın sonra zaten çözdükten sonra istediğiniz dili kolaylıkla ogrenirsiniz
Arkadaşlar mühendislik okumadım lakin bilgisayar programcılığı okudum.Ünide bişey öğrendiniz mi derseniz hiç bişey öğrenmedim desem yeridir. Mühendislik içinşunları söyleyebilirim. Gittiğiniz üniversite çok önemli.Örneğin yakın arkadaşım doğu tarafında bilgisayar mühendisliği okudu şuan fabrikada işçi,iş bulamadı.Üniversiteyi seçmeden önce orada eğitim almış mezun olmuş biriyle sohbet etmeniz çok iyi olacaktır. Şahsen ben alaylıyım arkadaşlar. Yazılım şirketine girdiğimde 400tl para verdiler bana askeri ücret o zamanlar ne kadardı hatırlamıyorum.Yıl 2013-2014 falandı. Orada tabiri caizse usta,çırak ilişkisi ile kendimi geliştirim. Udemy'den kurslar satın aldım oradan sürekli kendimi geliştirmek için uğraştım.Halen yazılımcıyım diyemiyorum çünkü benim yaptıklarım devede kulak gibi bişey. Öyle kardeşlerimiz varki piyasada cidden hepsini tebrik ediyorum.Herşey gönlünüzce olsun inşallah.Başarılar dilerim hepimize.
günde 2 saat çalışın 5 sene sonra kral olursunuz. 5*300= 1500*2=3000 saat. 3 bin saatte 4 tane dili çok akıcı ve hatasız konuşacak kadar öğrenebilirsiniz yazılım mı öğrenemeyecekmisiniz. düzenli olarak çalışın.
Örgün eğitim olmadan kendi eğitiminizin sorumluluğunu alan bireyler daha başarılı oluyor bu kanıtlandı, örneğin İngilizce yi okulda öğrenmekte zorlanırsınız isterseniz okulsuz kendi başınıza daha iyi öğrenirsiniz yazılım da böyle
Hocam çok değerli, donanımlı birisin yolun açık olsun çok teşekkürler bu video için... Ben de Tarihçiyim :) ama yazılımla yatıp kalkıyorum; bizim gibi yanlış yönlendirilmiş, gençliği heba edilmiş insan maalesef çok...
yıllar önce bu yorumu yazdığım zaman yazılıma yeni başlamıştım çok teşekkürler ya sayenizde o günleri hatırladım @yazilimilkadim'ın da yeri ayrıdır. 😊Şimdi Türkiye'deyim İsviçre'deki bir firmaya React & Node.js geliştiren bir Developer olarak çalışıyorum. Süreç zarfında İngilizce mi de geliştirmeye çalıştım çabalayınca bir şeyler oluyor cidden.@@workhardandneverstop3184
Bilgisayar mühendisliği okumasamda her zaman ilgim olmuştu çeşitli web sitelerim oldu hatta parada kazandım vs vs ama üniversitede bu bölümü okuyamamıştım, 2 sene önce android studio'ya sarmıştım bende hatta amatörde olsa bir uygulama yazıp google playe yüklemiştim ufakta bi bug'u vardı çözemediğim :) O zamanlar bir işte çalıştığım için bir süre sonra daha ilerletemez hale gelmiştim, en son askerlik için işten ayrılıp askerliği yapıp geldim ve artık dedim hiç bir şeyle uğraşmayıp yazılıma tamamen kendimi vereceğim ve şuan bunun üzerinde ilerlemekteyim, eğer bu konuda başarılı olabilirsem buradan yorumu yine güncellerim :)
6 лет назад+5
Aynen devam Tunahan, sakin birakma, ilk baslarda zorlanmalar dogal. Urettikce cok guzel yerlere geleceksin. Basarilar diliyorum.
Yazılıma 2 yıl önce başladım alanım oyun geliştirme, yazılıma başlayınca üniversiteyi bıraktım. Bir sene öyle devam ettim ve ailemin ikna etmesi üzerine tekrar sınava girdim (sözelci olduğum için) yazılımı kazanamadım bilgisayar programcılığına gittim, 2 ay sonra bıraktım çünkü çooook yavaş ilerliyor okulda dersler benim 4 günde geldiğim konuya okulda 7 haftada geldik. Bende gereksiz olduğu için okulu bıraktım ve bir daha ne olursa olsun okumamaya karar verdim. Basit de olsa google playde yayınlanmış bir oyunum var, ikinci oyunum da %30 falan bitti, ramazan başlamadan yayınlanacak o da inşallah. Ramazandan sonra ise odtü teknokentte işe girmek niyetindeyim. O tip yerlerde diploma pek önemsenmiyor.
Tam da sizin gibi dusunenlerdenim. Birisinin anlatmasiyla okulda verilen eğitim sınırlayıcı ve yavaş ilerliyor. Örneğin C# dilini Microsoft' tan başkası daha iyi bilemez. Başarılar hocam kolay gelsin.
aynen devam kardesim, hizini azmini kaybetme. Bir yerlerden bir 4 yillik fakulte de bir sekilde bitir mutlaka. Onun da ayri bir artisi var. Basarilar diliyorum
Ben bunu çalışma hayatı maaşlı iş için değil, kendi yazılım fikirlerimi hayata geçirmek için istiyorum.kendi işimin kendi yazilimcisi olmak istiyorum. Çünkü tam bir fikir makinesiyim. Benim de yeteneğim fikirlerim.... 😊
4-5 yıllık üni süreci bana gayet uzun geliyor hem kendini en iyi şekilde geliştirebilir hem de üstüne sayısız proje yapabilirsin iş sadece azim ve istikrarda bitiyor
Masaüstü, mobil, web programlama alanında zilyon yazılımcı bulunuyor ama gömülü sistem programlamaya gelince adam bulamıyorsun. Gençler gömülü sistem üzerine gitmeli. Gömülü sistemden kastım ARM ATMEL PIC vb. Arduinodan bahsetmiyorum ama.
teşekkür ederiz mesleğine saygı duyan birisinden öneriler almak çok değerliydi. çevresinde bu vizyonda insanlar bulmakta zorlanan alaylı arkadaşlar için bu tarz videolar çok değerli oluyor.
Blog sizlere yardımcı olabilir ; www.cemreacar.com/blog Ayrıca Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım üzerine sorularınız olursa buradan yardımcı olabilirim ; www.cemreacar.com/iletisim
Selam yaptınmı bir şeyler ? acaba bana ulaşabilir misiniz ? Birlikte projeler yapabiliriz. Ben de 17 yaşındayım, cloud database ile çalışma, access ve sql veritabanı gibi çoğu şeyde bilgim var Lise 3 üm. Üniversitenin bana pek bir şey katmayacağını düşünüyorum ve benim gibi düşünen ve benim gibi çalışan kişileri arıyorum. Eğer birlikte çalışmak, yardımlaşmak isterseniz. Bu arada ana hedefim mobil programcılık. En fazla bu konuda çalışıyorum ve ileride de bu alan üzerinden çalışmaya devam edeceğim. Ulaşmak isterseniz mail adresim batuhankarababa@gmail.com
Abi 6 dakika 15 saniye bu olayın mümkün olduğunu anlatmaya çalışmışsın seninde değindiğin üzere evet karmaşık cümleler kurmuşsun. Haberin olsun istedim. Saygılarımla:)
4 года назад+2
bi iki defa izleyince anlasiliyor, sabirsiz olmaz, basarilar...
Hocam, Bilgisayar Mühendisliği bölümüne coğrafya matematik türkçe ot ıvır zıvır derslerden full yapanlar girebiliyorken proje yapma seviyesinde olan öğrenciler o dersleri yapamıyor diye bölüme giremiyor. Türkiyede her bölüm için geçerli. O ıvır zıvırları biliyosan mühendis de olursun tıp seçer doktor da olursun... Liyakat sıfır. Yeteneğe göre değerlendirme sıfır. Neyse zaten hal ortada.
5 лет назад
Sen kendini gelistirmeye bak kardesim. Alaninda iyi isen zaten bir sekilde sivrilip basarili olabiliyorsun. Cok fazla ornegi var. Basarilar...
anlamadığım konu şu o kadar bilgi donanıma sahip olduğumu varsayarsam ve zeka komitem yuksek varsayalım, neden gidip bir işveren ile çalışmalıyım donanıma sahip biri neden işveren çatısında kölelik sistemine tabii tutulsun... asla katılmıyorum önümüz yapay zeka ve robot teknolojisi... alaylıllar okullullar, okullular alaylılar arasındaki fark "diploma";
@@Kaerureall 10 ay önce yazmışım yazılım öğrenebilirmiyim dediğimde hayır öğrenemezsin demişlerdi şuan Python html sql bide temel seviye css JavaScript biliyorum web alanında fullstack, front end yada backend de ilerlemeyi düşünüyorum :)
Ben söylenenlerin aksine bir şeyler yazayım. İstanbul'da bir üniversitede bilgisayar mühendisliği okuyorum, ders notum da oldukça yüksek, ancak verilen eğitimden hiç memnun değilim, hatta bırakmayı düşünüyorum. Diploma denen kağıt parçası dışında, bu eğitimin hiçbir şey katmayacağını fark ettim. Programlama ve bölüm dersleri olağanüstü verimsiz ve kötü geçiyor, hocaların kod yazmayı bildiklerinden şüpheliyim. Ancak hiç işinize yaramayacak fizik öğretirler... Zaten toplasanız, hatta matematik derslerini de ekleseniz bölümde 15 ders falan çıkar işe yarayacak onları da 2 dönem + bir yaz okulu yapar 1 senede bitirirsiniz, ama üniversite diploması adı altında size 40 ders verip 4 senenizi yiyorlar. Bir kere her şey teste dönmüş, kod yazmak falan yok, proje yok, pratik yok, böyle programlama falan öğretilmez, ama sırf diploma diye, bölüm bilgisayar mühendisliği diye bunu kendi çabasıyla öğrenenlerin üzerinde tutacaklar; ona üzülüyorum. Ayrıca herkes kopya çekiyor ve hile yapıyor, hala eğitimin neyini savunuyorlar anlamıyorum. Alaylı kelimesi pek hoşuma gitmiyor, günümüzde Amerika'nın en iyi okulları derslerini internete koyuyorlar. Bu derslerin kalitesi Türkiye'deki eğitimin çok çok üzerinde, bunları takip ederek çok şey öğrenebilirsiniz, ancak diploma alamıyorsunuz. Ne yapmalıyım bilemiyorum, 4 senemi sırf diploma almak için mi harcamalıyım? Yazılım becerisi anlamında, okuldaki eğitimin en ufak katkısı olmayacağını biliyorum.
Hocam umut oluyorsunuz bana çok teşekkür ederim orman endüstri mühendisliği kazandım bu yıl ama hedefım yazılımdı ilk yıl 1.6mn bu yıl iste 400 k yaptım fakat yetmedı ama bu 4 yılda okurken bı yandan kendimi geliştircem
aklım almıyor ben üniversite mezunu bir insandan daha temiz daha iyi code yazabilirken neden onun elinde bir kağıt parçası var diye yüksek şirketlere başvurabiliyor
Birsey diyeyim, bende ilk okul mezunuyum yazılım öğrenmek gibi bi hedefim var ve diploma konusuna gelirsek, sen iyi bir programcısındır ve iyi bir kodcusundur ama asıl sorun şu bence; işe başvurduğun yerdeki kişiler genelde uni mezunu olduğu için yanlarına gelecek ise başlayacak kişininde kendileri gibi yerlerden gelmesini istemesi bence.
abi 2 yıllık bilgisayar programcılığı uzaktan okuyorum seneye biticek inş.DGS ile anadolu üniversitesi açık öğretim fakültesi yönetim bilişim sistemleri okumayı düşünüyorum devam etsemmi etmesemmi diyede düşünmüyo değilim . frontende merakım var tabi ilerde yapay zeka gibi bir planımda var.açık öğretim okursam işe girmede eksisi olurmu? açık öğretimin yurtdışı değeri nedir yada yurtdışı denkliği varmıdır? türkiye ve avrupa için ayrı ayrı değerlendirirsen sevinirim abi (AB vatandaşlığım var) yani abi beni bu profilde değerlendirirsen fikrin nedir çok kararsızım?
Bu yıl 15 yaşıma girdim ve bir şekilde tanıştığım android studio ' da uygulama üstünde çalışıyorum daha önce python ve C# dilleriyle ilgilendim fakat bu yolda kodlarla nasıl büyürüm gözümde çok büyüyor ve tabii en önemlisi çok emek vermeliyim. Biraz gözüm korkmuyor değil. Kodlarken bilmediğim çok şeyle karşılaşıyorum ve anlamıyorum? Kendimi nasıl iyi bir şekilde bu yolda büyütebilirim? ( Söylemeyi unuttum abi video çok güzeldi,teşekkürler!)
5 лет назад
Elif aynen devam, anlamadigin yerlerin olmasi dogal. Bu kisimlari anlamis gibi yaparak gec simdilik ve sadece sonuca odaklan. Bir sekilde urunler projeler ortaya koy. Sonrasi yavas yavas gelisecek. Buyuk hedefler koy kendine yavas yavas, mesela bir e-ticaret sitesi ;) Basarilar diliyorum.
ama simdi şöyle bir şey var hocam veya abi hangisini tercih ederseniz. diyelim top 10daki türkiye üniversitelerine giremiyoruz mesela girdik 100 binde bir okula okul olsun pamukkale bilgisayar mühendisliği burada bu bölümü okuyacağıma kendimi geliştiririm daha fazla zaman ayırırım ona daha iyi bence. siz bu konuda ne düşünüyorsunuz kötüde olsa üniversite orada okunur mu.
Hayret bu videonun giriş videosu yok çok şaşırdım abi :)
6 лет назад+3
Zaman sorunum var kardeşim, amaç zaten siz genç kardeşlerime birkaç fikir vermek. Şimdilik Metalci Geçinen Developer'la idare edin :) Vakit oldukça geyikli introlar yaparız artık.
Alayli olarak calisabilmek icin ise de alinmak tecrubeli insanlarin yaninda kalabilmek gerekiyor.ben de muhendisim ama yazılım da calismak istiyorum.Ama isveren senin hayalin ne diye sormuyor.
sizce esat bey dershaneye gidip üniversiteye kazanıp bilgisayar veya yazılım mühendisliği okumak mı mantıklı yada yazılımda 1 numara ülke olan hindistanda hiç bir sınava girmeden ordaki bir üniversiteden bilgisayar veya yazılım mühendisliği okumak mı mantıklı yahut üniversiteye boşverip bilgeadam gibi kurumlardan kurs görüp sertifika almak mı mantıklı sizce hangi yolu seçmeliyim????? kafam çok karışık cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim....
6 лет назад+9
kardesim sorunun cevabi bu videoda, turkiyede okuyabilirsin. Hindistan yazilimda 1 numara degil, yazilim ameleliginde bir numara. Yaptiklari isler de, cikardiklari adamlar da cogunlukla dusuk kalite. Kurs konusunu hic dusunme derim. Puaninin yettigi kadar okul, bol bol kisisel proje, ve guzel networklerle cok guzel yerlere gelebilirsin. Okul evde proje yapmana da mani degil. Basarilar...
Dün senin videonu izledim pitbull merakından (tesadüfe bak) dedim ki bu adam acaba türk mü bu nasıl rezalet ingilizce ahahahah. Ne tesadüfse bugünde yazılım aklıma geldi burada çıktın diyorum bu tilki logosunu ben nerede gördüm:))
reis boşa okumussun bu yazıyı yazcağına göre 3 dil altyapım var kendim öğrendim çoğu üniversiteye giden tanıdığım benden yardım alıyor bide üni ye gitsem size iş kalmaz o yüzden sen oku dert etme
Abi bu video'yu izle dedin bunu da izledim evet çok güzel şeyler anlatmışsın yine teşekkür ederim fakat benim sorunum Python bilgim var syntaxa hakimim diyebilirim fakat aklıma ne proje yapacağım gelmiyor ne üstüne proje yapacağım daha yeni Mustafa hocanın 300 derslik kursunu bitirdim şimdi de Python ile veri bilimi kursu aldım 48 saat Pyhton da biraz proje üretmeye çalışayım mı yoksa kursa mı odaklanayım.
5 лет назад
Kurs bitirmekten ziyade proje odakli olmaliyiz. Kendine bir proje hedefi koy ve onu gelistirmeye calis. Mesela bir e-ticaret sitesi yapacagim de. Kucukten basla, gelistikce buyuyeceksin. Basarilar...
Iktisat okudum ama kendimi yazilimci olarak gormek istiyorum ama su var ki diplomami da heba etmek istemiyorum. Yeniden lisans okursam 4 yil daha kaybederim diye korkuyorum,bu yuzden iktisat diplomami yazilimcilik alanina yaklastirmak icin hangi alanda master,yuksek lisans yapabilirim?
Merhabalar İngiltere vizemi yeni aldım ve hedefim İngiltere'de vizemi Ankara anlaşmasına çevirmeyi planlıyorum , TR de birçok iş yaptım ama yazılımla ilgili yakından uzaktan ilgisi yok İngiltere'ye gelince part time çalışıp yazılım sertifikası alıp bu sektöre atılmak gibi spesifik bir düşüncem var biliyorum biraz zor bir hedef ama işin realist tarafını size sormak istiyorum sizce şansım nasıl olur ? Cevap için teşekkürler.
5 лет назад+1
Elbette imkansız değil ancak zor. Avrupa'da özellikle tecrübeli adaylar tercih ediliyor. Şu ana kadar yazılımla uğraşmadıysanız gerçekten bu mesleği yapmak istediğinizden emin olmalısınız. Sertifika alınıp sektöre girmek çok mümkün değil, türkiye de dahil. Herşey proje deneyimi. Bu videoda bahsettiğim alanlardan birinde başlayarak şansınızı deneyebilirsiniz. Başarılar...
Android uygulama geliştirmede java ile kotlin arasında nasıl bir tercihde bulunmalıyız? Sektörde bu alanda büyük şirketlerin bu duruma bakış açışı nedir? yani kotline geçişler var mı yoksa büyük çoğunluk hala javada mı devam ediyor? Cevaplarsan çok memnun olurum teşekkürler...
6 лет назад+8
Kotlinle de başlayabilirsin elbette, bir dili öğrenmek hayatının sonuna kadar o dille devam edeceksin anlamına gelmiyor. Evet kotlinle uygulama geliştiren şirketer var. Ama java şu aşamada biraz daha temel ve dominant bir teknoloji. Yani bir java developer birden fazla alanda iş imkanı bulabilir halihazırda dünya çapında bir çok proje javada devam ediyor. Sözün özü yeterki bir yerden başla ve birşeyler üret, gerisini çok da düşünme teknolojiler arası geçişler ileride de gayet mümkün. Başarılar...
Yıldız teknik uni matematik dusunuyorum secmeleri derslerde yazılım muh bilgisayar kodlama web kodlama vs dersler secilebiliyo bu bölümü önerirmisiniz acaba yazılım için
Hocam selamlar :D ilerde slikon vadisinde bir start up kurup başarılı olmak istiyorum mobil uygulama üzerine bir start up kurmak için bilgisayar müh. veya yazılım müh. olarak hangisini okumalıyım veya hangi bölümü okuduğum fark eder mi ?
5 лет назад+1
Hangi bolumden ziyade, kendini ne kadar gelistirip, piyasayi ne kadar analiz edebilmenle ilgili bir durum bu. Uretebildikten sonra imkansiz diye birsey yok. Basarilar...
2 yıllık bilgisayar programcılığı mezunuyum yönetim bilişim sistemlerine geçiş yapmak istiyorum. Sizce bu bölümün dezvanantajı olurmu mühendislik okuyanlar karşısında iş bulma sürecinde ve sonrasında
Selam güzel bir içerik olmuş. Sanırım çoğumuz bizi sıkıştıran çağı farkedip , hem kendi potansiyelimizi keşfetmek isteyip, hemde toplum biçimimizin mecburiyetini bir arada yaşama kaygısıyla kendimize yeni meslek arıyoruz. Konunun önceden oluşmuş kültürüylede pek alakamız yok.Peki bu yazılım gibi görünen Teknoloji ilgimizi şurdan ele alsak nasıl bir bakış edinebiliriz. - Böyle bir çağdayız -Çoğu bilgi ulaşılabilir durumda - Evet kabul gören bir eylemle yücelmemde lazım - Geçinmekte var - Ancak çağ bir o kadar kişisel -Pazar kişisele odaklı - Kendi çağımın teknolojisini fikir edebilme ihtiyacımda var - Belki kendi adıma yada gelecek ve doğa toplum adına bir anlayış sahibi olurum - Ve önümde bir bilgisayar duruyor. - Ne yapabilirim, Beynimin potansiyeli ne - Burası kanal bu ufak adımlara görüş desteği sağlayabilirmi? Saygılar , kolay gelsin..
Esat abi ben bu yaz yazılım öğrenmeye başlamak istiyorum.Ama laptopum eski.. Başlangıç olarak illa yeni bir bilgisayar şartmı? Web programlama öyrenmek için?
2 года назад
sorunun cevabi bitpazarindan londraya olmak videosunda. Eski de olsa is yapabilirsin.
Merhaba. Yaş olarak 35i geçmiş bir yazılımcının iş bulabilme imkanı azalır mı? Ayrıca Tecrübesi olmasa ama ciddi projeler yapmış olsa bilgi birikimi az olan daha genç yazılımcılara göre avantajlı olmaz mı?
5 лет назад+1
Kanalda videosu var, 30 yaşından sonra videosu. Onu izleyin. Herşey proje deneyimi, ama direk yazılım kariyerine başlangıç için 35 yaş biraz riskli. Videoda anlatıyorum başarılar.
@ Öncelikle cevap için teşekkürler. junior posizyonda bir yazılımcı olarak bile iş bulmak da mı risklidir sizce
5 лет назад+1
@@bilg7268 malesef, yasla birlikte ego, tahammul, mental performans gibi konular aciga cikiyor. Kesinlikle is bulamazsiniz demiyorum, ama gemileri yakip sadece buna fokuslanilmaz diyorum. Bir B plani olarak denenebilir.
@ videonuz sayesinde ilk adımımı web sitesi üzerine atacağım android olarak başlarım denemeye diyordum ama web sitesi örneğiniz çok daha mantıklı geldi
Ben 21 yaşındayım 3.kez sınava girdim sayısaldan istediğim puanı yapamadım meslek lisesi çıkışlıyım muhasebe ama çok pişmanım keşke anadolu lisesi veya bilişim bölümünde meslek lisesi okusaysım diyorum eşit ağırlıktan işletme iktisat tuttu ve ailem oraya gitip işte (mali müşavir vs vs.) ol tarzı konuşuyor ama ben hiç sevmiyorum muhasebeyi daha çok proje üretmek bilgisayar ile ilgilenmek grafik 3d modelleme gibi şeylere ilgi duyuyorum ama 2 yıllık bilgisayar programcılığı, siber güvenlik tarzı bölümlere gidebilirim sizce kendimi o bölümden sonra geliştirebilir miyim ilgim olan bir şeyi okumak onunla ilgilenmek istiyorum ailem 4 yıllık diye diğer bölüme baskı yapıyor
4 года назад+4
Herkesten fikir al en son karari kendin ver kardesim. Ileride pisman da olsan benim kararimdi dersin. Kalbinin sesini dinle. Bu sirada da yazilimi gercekten sevdiginden emin ol, bir iki gunluk bir heves olmamali bu konu senin icin. Basarilar...
Abi bu senin dediklerinden yola çıkarak konuşacak olursak ben işletme bölümü seçtim fakat yazılıma ilgim gayet yüksek ve ingilizcem de iyi denebilir bir seviyede. Proje kısmını doldurmak anlamında söylediğin şeyler seçtiğim bölümden ötürü beni ileriyr taşıyabilir mi? Kendime ulaşılabilir hedefler koyup kademeli bir şekilde hedeflerimi yükseltip kendimce en iyi konuma gelmek istiyorum. Üniversiteye başlamadım henüz. Html öğrenmeye başladım, uygulamalı olarak kendimce sürekli deneyerek kendime işlemeye çalışıyorum. Kolay değil fakat imkansız da değil. Eğer ben kendimde bu alanda ilgi çeken bir şey gördüysem ve birikim ve yeteneklerim de bu alana uygunsa eninde sonunda bir düzen oluşur, bir şekilde tabiri caizse yolumu bulurum diye düşünüyorum. Senin de bir fikrini almak isterim doğrusu. Ayrıca sana da başarılar dilerim. Böyle videolarla insanları aydınlatıp; hem realist olarak olaylara bakmasını, hem de içindeki umudu öldürmeyip diri tutmasını sağlayan bir vidro çıkarmışsın. Emeğine sağlık.
5 лет назад+1
Kardesim her videomda soyledigim gibi proje uretebilme yetenegin varsa, hem bugun hem yarin guzel yerlere gelebilirsin. Sadece bu isi gercekten sevdiginden emin olmalisin. Gerisi tamamen tutku meselesi. Calis, uret, gerisi gelecektir. Basarilar diliyorum.
2011 senesinde 30binlerle girdiğim okulda elektronik mühendisliği öğrencisiyim hala. Üniversiteye bazı sebeplerden dolayı gidemedim. Yaşım sebebiyle artık para da kazanmak istiyorum ve okulu bitiremeden okuldan atılma ihtimalim de var. Diploma olmadığı için iş başvurusunda bulunamıyorum. Herkes üniversite mezunu istiyor. Önceden çatapat bildiğim yazılım alanında kendimi tam olarak geliştirmek için çalışmalara başladım. Sıfır değilim ama iyi de değilim. Benim aklıma takılan soru eğer okulu bitiremezsem ve kendimi yazılım alanında tam olarak geliştirirsem bu işten ekmek yiyebilmek için kendi işimi kurmak dışında ne yapabilirim? Bu yaştan sonra tekrar sınavlara girip basit bir bölüm yazıp kendimi tam olarak yazılıma mı adamalıyım? Yoksa açık üniversiteye başlayıp en azından sırf diploma alasıya kadar kendimi geliştirip başka işlerde mi çalışayım? Şu an çok çıkmaza girdim. Bu durumdan nasıl çıkarım bilmiyorum. O kadar emek ve lise mezunu kalabilme ihtimali beni korkutuyor. En azından para konusunda ailemden gelen desteği kendi ellerime almak istiyorum. En kısa sürede en azından tam olarak kendimi geliştirine kadar sadece günlük masraflarımı karşılayabilecek şekilde bir para kazanmak istiyorum. Freelance olarak neler yapılabilir? Herhangi bir önerin var mı? Bu arada web alanında kendimi geliştiriyorum. HTML ve CSS konusunda iyi sayılabilecek durumdayım. Bootstrap kütüphanesini de biliyorum. Şu an JS ve PHP'ye adım atıp bir şeyler yapmam lazım. Bu bilgiyi freelance nasıl paraya dökerim çok fazla bilgim yok? Tüm bu durumumla ilgili bir yol da bir fikir de sen sunarsan sevinirim. Videolarını beğendim onun için sana sorma gereği duydum. Teşekkürler.
Yok, ilköğretim matematik öğretmenliğine geçtim. Mühendisliği bıraktım kısacası. Yarı aileden yarı da freelance iş yaparak geçiniyorum. Maddi olarak kötü durumda da değilim. Bitirip devlette öğretmen olup dışarıdan yazılım projelerine katılmayı ya da kendim bir şeyler yapmaya karar verdim. Düzenli bir maaşı ve kendini her alanda geliştirebilecek zamanı olan bir meslek öğretmenlik. Onun yanında matematiğin özel ders imkanları da mevcut
Arkadaşlar başlığa bakıp ön yargıyla yorum yapmayalım, önce videoyu izleyelim :)
( Soru-cevap etkinliklerini sadece Instagram'da yapiyorum. instagram.com/esatgulkaya )
Bilgisayar programcılığı bölümü ile Yönetim Bilişim sistemleri bölümü yazılım için uygun mudur?
@@BruceLee-cd9gj değildir aşçılık için uygundur
Lisede bilgisayar programcılığı okudum kazanmama rağmen şartlar oluşmadığı için mühendislik okuyamadım. 13 yıldır %10 mektepli %90 alaylı olarak çalışıyorum. Arkadaşlar çok sevdiğim bir söz vardır. Diplomanla ağırlanır, bilginle uğurlanırsın. Her üniversite okuyan süper coder anlamına gelmez kimse kendini kandırmasın..
aynen devam!, başarılar...
kardesım e mailini yazarmısın sana bir şeyler sormak istiyorum veya mesenger dende ulaşma şansım var mı sana fazla zamanım kalmadı hızlı dönüş yaparsan seviniirim :)
Peki kazaniyormusunuz
Kazaniyormusunuz
@@HanEmirrr şuan aldığım net maaş 7 bin tl
Alaylı bir Oyun geliştiricisiyim. 4 yıldır kendi kendime öğreniyordum 2020 eylülde ilk işime girdim. Görgüsüzlük olsun diye değil yanlış anlaşılmasın, 4.5k maaşım var remote çalışıyorum yani evdeyim. Pandemi açısından da güzel. Üniversite okuyanların genel problemi, kendileri okula karı kız peşinde koşmaya gittikleri için, vakitlerini okey oynayarak harcadıkları için mezun olduklarından hiçbir halt bilmediklerinin farkına varınca. Bir de üstüne alaylı yazılımcıların o imkanlara bile sahip olmadan kendilerine fark atmış olduğunu fark edince zorlarına gidiyor. Alttaki Blondi Foks müptezeli buna bir örnek mesela. Ha bu arada. Sadece öğrenmekle kalmadım Orta seviye Unity eğitimleri daha optimize, clean kod yazımları anlattığım bir youtube kanalım var. Ek olarak Lise Sözel mezunu bir yazılımcıyım :)) Ne matematik ne ingilizce biliyordum bu işe başladığımda. Özetle Facebook gruplarındaki boş beleş yorumlara çok inanmayın onlar başarısız olmuş ve sizi de aşağı çekmek isteyen insan artıkları sadece. Bu arada yanlış anlaşılmasın bu video ile ilgili bir eleştiri değildi bu bazı yorumlara cevaben yazdım.
14:48 e istinaden git hesabımda +15 proje vardı işe girdiğimde. Çok doğru
Size nasıl ulaşabilirim
Ben de c# öğrenmek istiyorum fakat youtube da çok az
@@lastidea4925 reis şuanda işler nasıl iyisindir inşallah
@@muhammedavcu knk direkt udemy den kurs al hiç kafanı yorma kurs bitince youtube den devam edersin
Adam her iki tarafında kırmadan güzelce anlatmış
İşte tecrübe
tesekkurler. basarilar...
Hangi yazılım dilinden başlayım diye soranlar var. Canın hangisinden istiyorsa ondan başla kardeşim. Bir yazılım dilini öğrenmeye başlayınca ve diğer yazılım dillerinede göz gezdirince hemen hemen tüm yazılım dillerinin birbirine benzediğini göreceksin. Benim şahsi görüşümdür yazılımdanda önemli şey algoritma. Algoritmayı becerirsen gerisi hikaye.
Şu soruya verilmiş bugüne kadar gördüğüm en güzel cevap. Çoğunluk bildiği dili övüyor. Ben genelde bu soruya soruyla karşılık veriyorum. "Hayalindeki projeyi söyle?" sonuçta kullanılacak teknolojiler projeye göre seçilir. Tabi bu biraz teknik bir cevap oluyor. Sizin cevabınız çok daha teşvik edici.
aynen öyle
Gerçekten iş imkanı var mı
Türkiyede diplomaya bakıyor olabilirler ama yurt dişinda kesinlikle böyle bir şey yok , en büyük şirketler bile diplomayi gerekli görmüyor işi bilip bilmediğinle ilgileniyorlar senin okul bilginde çok tecrübeni sorguluyorlar , bir sürü arkadaşım var makine mühenisliği bitirdi yurt dişina mail attilar davet aldılar orda program bilgisi yeterli olan başladı.
Almanya'da durum gerçekten de böyle mi? orda çalışmayı düşünüyorum.
0 ingilizce altyapisiyla basladigim ingilizce ögrenme serûvenim 5 yil sonunda cok cok iyi oldu!Liseyi 1998 de bitirdim ve 36 yasindan sonra bu dili cabalayip ögrendim!Etrafimdaki gencler,ûniverstide òn hazirlik okuyan,parayi veripte en iyi okullara giden dost ve arkadaslarim ne yazikki dökûlûyor!Isteyipte basarilmayacak sey yoktur!Jokey olmak için "at"olmaya gerek yok.Basarinin en buyuk örnegi Jose moruhinyo,,,,,Ümitlerinizden vazgecmeyin.Yeterki calisin...
Arkadaş bu işin en güzel yanı internet üzerinden bir çok kaynak bulunmasıdır.
Üniversitesini okumuş arkadaşlara saygım büyük ancak bu iş belli bir yere kadar diploma ile gider sonrası kendini geliştirmeye bakar.
Diploma alabları ve bu işe gönül veren herkesi tebrik ederim.
Gönül kırdıysam affola.
İyi çalışmalar.
Diksiyonunuza hayran kaldım. Sanki karşınızda çok samimi olduğunuz bir dostunuz/kardeşiniz varmışta ona nasihat edercesine yaptığınız anlatıma da hayran kaldım. 😊
Hayatınızda başarılar dilerim. Sizin gibi abilere ihtiyacımız var.
Est. muhabbet ediyoruz, guzel dusunceleriniz icin cok tesekkurler.
Ben hayatımda böyle faydalı böyle samimi anlatan bir abi görmedim be, Allah ne verdiyse katlasın çok daha fazlasını kazan inşallah yüzün hep gülsün çok teşekkür ederim sana
Sağol varol sevgili kardeşim. Başarılar diliyorum.
4 yıllık bir video. Bilgiler hala geçerliliğini koruyor. Ağzınıza sağlık.
Arkadaşlar ben ve benim gibi bir iş arkadaşım da alaylı ve hala da çalışıyoruz. Ayrıca şunu da ekleyeyim benim tanıdığım en iyi yazılımcılardan birisi de üniversite okumadan yazılımcılık yapıyordu. Bu sebeple olabildiğince kendinizi kapatıp bir dilin belli bir alanında en iyi olmaya çalışırsanız bence başarılı olursunuz. Özellikle girmek istediğiniz şirketin istediği özellikleri öğrenirseniz işiniz daha kolay olur.
Ya sorulmaz ama merak ediyorum. Maaşınız ne kadar?
@@muratcay3447 Maaş işi yaptığın şrye göre değişiklik gösterebiliyor diye biliyorum
Türkiye şartlarında KOLAY DEĞİL. Ancak AVRUPADA ÇALIŞMAK İSTERLERSE ve yetkinlikleri varsa bize göre çok kolay. İnanılmaz bir açık var. Kimse ne okuduğunuzu sormuyor bile. Yaptığınız projelere bakılıyor.
insan kaynakları direktörleri sizin kadar açık ve bilgilendirici yorumlar yapmıyor 18 dakika dolu dolu geçti teşekkürler
Yeni keşfettim, benim gibi yazılıma girmek isteyenler için çok faydalı bir video. Bütün kanalınızı tek tek inceleyip, dinleyeceğim. teşekkürler.
Belki fikir olur genç kardeşlere 7 aydır alaylı çalışıyorum. Kursa gittim sağlık meslek mezunuydum. Ama gerçekten çok çalıştım sınıfta bir tek ben ödevleri yapıyordum. Hatta hoca bir sayfalık bir web sitesi istediğinde ödev için ekşi sözlüğün basit bir versiyonunu yapmıştım benden başka ödevi yapabilen yoktu. Tabii ki kurs bitince hemen iş bulamadım. Boşta kalmayayım diye 8ay bir kafeye girdim part-time ve arta kalan zamanımın tamamında kendi projelerim ile uğraşıyordum. Bu arada internetten iş bakmaya devam ettim. Çok yer ile görüştüm ama kendimi yeterli görmediğim için ilerletmedim. Sonra daha net iş tanımı olan bir yer gördüm. Javascirpt developer ilanıydı ve okul şartı göremedim. Hemen başvurdum çok kötü geçti ama gitmeden bir proje verirseniz yeteneğimi göstermek için istediğiniz sürede veririm dedim. 3 gece uyumadan sabah işe gidip akşam projeyle uğraşarak son saniyede gönderdim ve işi aldım. Patronum 7 ay sonra çok yetenekli olduğumu söyledi ve üniversitesini okumamı istedi vs. şimdi ekmeğimi bu sektörden yiyorum, hafta sonu iznim var ve istediğim projeyle uğraşabiliyorum maaşım iyi, oturarak müzik dinleyerek çalışıyorum. Sanırım kilit nokta merakınız olması. web sektöründe ilerledim çünkü 7 yaşımdan beri web siteleri ile vakit geçiriyordum ve arka planları öğrenme imkanım olunca çok eğlendim. Button Hover'ını keşfettiğimde çok şaşırmıştım. Sorusu olan varsa iletişime geçebilir. Bu da futbol simulasyonu > github.com/onurhancaglan/Soccer_Simulator
Yazdıklarınızı okudum, Python dilini öğreniyorum bende elle tutulur bir şeyler yapmak istiyorum ama ne yapabilirim kararsızım bunun yanına ne ekleyebilirim,bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba yazılıma ilgim çok bilgim yok 1Milyon istihdama kayıtlıyım dersleri ücretsiz alabiliyorum ama nereden başlamalıyım çok bir fikrim yok C# ile başlasam iyi olur diye okudum birkaç yerde bilgim çok çok az olduğu için. Kısa sürede öğrenirim öğrenme yetim daha çok uygulayarak daha kısa sürede öğreniyorum nerden başlamamı önerirsiniz? 4 yıllık yazılım ya da bilgisayarla ilgilisi olmayan eşit ağırlık bölümü okumayı düşünüyorum şimdilik sizi tebrik ederim bu arada
@@dilalataskran2078 c# Java gibi nesne tabanlı programlama üzerine başlayabilirsiniz. Yine de çok dert değil siz yeterki başlayın sonra zaten çözdükten sonra istediğiniz dili kolaylıkla ogrenirsiniz
Arkadaşlar mühendislik okumadım lakin bilgisayar programcılığı okudum.Ünide bişey öğrendiniz mi derseniz hiç bişey öğrenmedim desem yeridir. Mühendislik içinşunları söyleyebilirim. Gittiğiniz üniversite çok önemli.Örneğin yakın arkadaşım doğu tarafında bilgisayar mühendisliği okudu şuan fabrikada işçi,iş bulamadı.Üniversiteyi seçmeden önce orada eğitim almış mezun olmuş biriyle sohbet etmeniz çok iyi olacaktır. Şahsen ben alaylıyım arkadaşlar. Yazılım şirketine girdiğimde 400tl para verdiler bana askeri ücret o zamanlar ne kadardı hatırlamıyorum.Yıl 2013-2014 falandı. Orada tabiri caizse usta,çırak ilişkisi ile kendimi geliştirim. Udemy'den kurslar satın aldım oradan sürekli kendimi geliştirmek için uğraştım.Halen yazılımcıyım diyemiyorum çünkü benim yaptıklarım devede kulak gibi bişey. Öyle kardeşlerimiz varki piyasada cidden hepsini tebrik ediyorum.Herşey gönlünüzce olsun inşallah.Başarılar dilerim hepimize.
günde 2 saat çalışın 5 sene sonra kral olursunuz. 5*300= 1500*2=3000 saat. 3 bin saatte 4 tane dili çok akıcı ve hatasız konuşacak kadar öğrenebilirsiniz yazılım mı öğrenemeyecekmisiniz. düzenli olarak çalışın.
Abi bu bilgiler bayaa faydalı oluyor, senin videolar sayesinde ne kadar yanlış düşüncelere sahip olduğumu anladım. Emeğin için çok sağol...
Teşekkürler Asım.
Örgün eğitim olmadan kendi eğitiminizin sorumluluğunu alan bireyler daha başarılı oluyor bu kanıtlandı, örneğin İngilizce yi okulda öğrenmekte zorlanırsınız isterseniz okulsuz kendi başınıza daha iyi öğrenirsiniz yazılım da böyle
Turkiye sartlarinda alayli yazilimci olmaniz cok zor diploma istiyor sirketlerin yüzde 90 ni
Hocam çok değerli, donanımlı birisin yolun açık olsun çok teşekkürler bu video için... Ben de Tarihçiyim :) ama yazılımla yatıp kalkıyorum; bizim gibi yanlış yönlendirilmiş, gençliği heba edilmiş insan maalesef çok...
estagfirullah, gec degil aynen devam. Basarilar...
yıllar önce bu yorumu yazdığım zaman yazılıma yeni başlamıştım çok teşekkürler ya sayenizde o günleri hatırladım @yazilimilkadim'ın da yeri ayrıdır. 😊Şimdi Türkiye'deyim İsviçre'deki bir firmaya React & Node.js geliştiren bir Developer olarak çalışıyorum. Süreç zarfında İngilizce mi de geliştirmeye çalıştım çabalayınca bir şeyler oluyor cidden.@@workhardandneverstop3184
Olgunlaşmış ve usta olan kişilerin ağır başlılığı var. Düzgünlük yüzden okunuyor. Sizler gibi evlatlar yetiştiren anne babalara helal olsun hocam 😊❤️
çok naziksiniz.
@ siz de öyle ☺️❤️
Bilgisayar mühendisliği okumasamda her zaman ilgim olmuştu çeşitli web sitelerim oldu hatta parada kazandım vs vs ama üniversitede bu bölümü okuyamamıştım, 2 sene önce android studio'ya sarmıştım bende hatta amatörde olsa bir uygulama yazıp google playe yüklemiştim ufakta bi bug'u vardı çözemediğim :) O zamanlar bir işte çalıştığım için bir süre sonra daha ilerletemez hale gelmiştim, en son askerlik için işten ayrılıp askerliği yapıp geldim ve artık dedim hiç bir şeyle uğraşmayıp yazılıma tamamen kendimi vereceğim ve şuan bunun üzerinde ilerlemekteyim, eğer bu konuda başarılı olabilirsem buradan yorumu yine güncellerim :)
Aynen devam Tunahan, sakin birakma, ilk baslarda zorlanmalar dogal. Urettikce cok guzel yerlere geleceksin. Basarilar diliyorum.
@ Teşekkurler umarim istedigim gibi olur :)
Tunahan OTSAY web sitesi benimde aşırı ilgimi çekiyor. Hangi programları, dilleri vs. kullanarak yaptın?
hocam ne yaptınız?
Durum nedir abi
Yazılıma 2 yıl önce başladım alanım oyun geliştirme, yazılıma başlayınca üniversiteyi bıraktım. Bir sene öyle devam ettim ve ailemin ikna etmesi üzerine tekrar sınava girdim (sözelci olduğum için) yazılımı kazanamadım bilgisayar programcılığına gittim, 2 ay sonra bıraktım çünkü çooook yavaş ilerliyor okulda dersler benim 4 günde geldiğim konuya okulda 7 haftada geldik. Bende gereksiz olduğu için okulu bıraktım ve bir daha ne olursa olsun okumamaya karar verdim. Basit de olsa google playde yayınlanmış bir oyunum var, ikinci oyunum da %30 falan bitti, ramazan başlamadan yayınlanacak o da inşallah. Ramazandan sonra ise odtü teknokentte işe girmek niyetindeyim. O tip yerlerde diploma pek önemsenmiyor.
Tam da sizin gibi dusunenlerdenim. Birisinin anlatmasiyla okulda verilen eğitim sınırlayıcı ve yavaş ilerliyor. Örneğin C# dilini Microsoft' tan başkası daha iyi bilemez. Başarılar hocam kolay gelsin.
@@emreberber2902 sağolun size de :)
aynen devam kardesim, hizini azmini kaybetme. Bir yerlerden bir 4 yillik fakulte de bir sekilde bitir mutlaka. Onun da ayri bir artisi var. Basarilar diliyorum
@ Peki AÖF diploması olması fark eder mi?
Hocam naptınız girdiniz mi işe
bildiğin yalvarıyorsun öğrenelim diye ...Yolun acıl olsun. Saygılar.
Ben bunu çalışma hayatı maaşlı iş için değil, kendi yazılım fikirlerimi hayata geçirmek için istiyorum.kendi işimin kendi yazilimcisi olmak istiyorum. Çünkü tam bir fikir makinesiyim. Benim de yeteneğim fikirlerim.... 😊
@Yunus Özer rez
,
gerçekten çok gerçekçi ve sistematik bir anlatım olmuş teşekkürler arkadaşa
tesekkurler
4-5 yıllık üni süreci bana gayet uzun geliyor hem kendini en iyi şekilde geliştirebilir hem de üstüne sayısız proje yapabilirsin iş sadece azim ve istikrarda bitiyor
Masaüstü, mobil, web programlama alanında zilyon yazılımcı bulunuyor ama gömülü sistem programlamaya gelince adam bulamıyorsun. Gençler gömülü sistem üzerine gitmeli. Gömülü sistemden kastım ARM ATMEL PIC vb. Arduinodan bahsetmiyorum ama.
ilk yorum :) Özellikle son kısım gerçekten çok yol gösterici olmuş, çok sağolun hocam.
Sen de sağolasın kardeşim.
Her zamanki gibi yine aydınlatıcı bir video olmuş. Eline sağlık...
Sizin kanalı da beğenerek takip ediyoruz hocam. Satranca ilgili arkadaşlara tavsiye ediyorum.
anlatımınız çok güzel olmuş hocam iyi kodlamalar
Eyvallah kardeşim o sizlerin güzelliği. Teşekkürler.
Ağzınıza sağlık. Düşüncelerimde yanılmadığımı gösterdiniz. Teşekkürler.
basarilar...
teşekkür ederiz mesleğine saygı duyan birisinden öneriler almak çok değerliydi. çevresinde bu vizyonda insanlar bulmakta zorlanan alaylı arkadaşlar için bu tarz videolar çok değerli oluyor.
Ilgininiz icin ben tesekkur ederim. Basarilar...
Manidar... issizken bu videoya yorum yazmisim simdi calisiyorum unutup bidaha yazmisim:)
@@megolamal hocam merhaba ben de alaylı yazılımcı olmaya başlayacam size bazı sorularımı sorsam yanıtlarsanız olur mu
okuyacağımız 4 5 senelik universite bence okuyup önümüzdeki engelerin kalkması daha mantıklı diploma olmadan iş bulma şansı az
Blog sizlere yardımcı olabilir ;
www.cemreacar.com/blog
Ayrıca Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım üzerine sorularınız olursa buradan yardımcı olabilirim ;
www.cemreacar.com/iletisim
Videoları çok faydalı abi, emeklerin için teşekkürler.
İlginiz için ben teşekkür ederim.
abi tamda android studio ile uğraşmaya başlamıştım video için sağol.Kafamdaki projelere 4 kolla sarılacağım
Aynen dostum, ful motivasyon... bırakmak yok, üretmek var.
Naptın kardeşim yapabildinmi bişeyler
Selam yaptınmı bir şeyler ? acaba bana ulaşabilir misiniz ? Birlikte projeler yapabiliriz. Ben de 17 yaşındayım, cloud database ile çalışma, access ve sql veritabanı gibi çoğu şeyde bilgim var Lise 3 üm. Üniversitenin bana pek bir şey katmayacağını düşünüyorum ve benim gibi düşünen ve benim gibi çalışan kişileri arıyorum. Eğer birlikte çalışmak, yardımlaşmak isterseniz. Bu arada ana hedefim mobil programcılık. En fazla bu konuda çalışıyorum ve ileride de bu alan üzerinden çalışmaya devam edeceğim. Ulaşmak isterseniz mail adresim batuhankarababa@gmail.com
Valla abi ilk defa birinden bu kadar iyi anladım çok saol allah razı olsun
Eyvallah sagolasin.
hocam siz çok iyisiniz ya.gerçekten çok iyi anlatmışsınız sağolun. videolara devammm :)
tesekkurler basarilar...
Abi 6 dakika 15 saniye bu olayın mümkün olduğunu anlatmaya çalışmışsın seninde değindiğin üzere evet karmaşık cümleler kurmuşsun. Haberin olsun istedim. Saygılarımla:)
bi iki defa izleyince anlasiliyor, sabirsiz olmaz, basarilar...
Alaylı çok tanıdığım. Oldukça iyiler. Çok çok iyi olursanız tabii ki başarılı olursun. Ama bir de diploma olursa baklava üstü kaymak olur
Hocam, Bilgisayar Mühendisliği bölümüne coğrafya matematik türkçe ot ıvır zıvır derslerden full yapanlar girebiliyorken proje yapma seviyesinde olan öğrenciler o dersleri yapamıyor diye bölüme giremiyor. Türkiyede her bölüm için geçerli. O ıvır zıvırları biliyosan mühendis de olursun tıp seçer doktor da olursun... Liyakat sıfır. Yeteneğe göre değerlendirme sıfır. Neyse zaten hal ortada.
Sen kendini gelistirmeye bak kardesim. Alaninda iyi isen zaten bir sekilde sivrilip basarili olabiliyorsun. Cok fazla ornegi var. Basarilar...
3:57 geleceği görmüşsünüz hocam :D
Boyle vıdeolara devam edin lütfen çok guzel olmus
tesekkurler, basarilar.
ne yapıyorsan adam akıllı yap diyorsun aslında video çok hoş +1 abone kazandız.
Hosgeldin.
anlamadığım konu şu o kadar bilgi donanıma sahip olduğumu varsayarsam ve zeka komitem yuksek varsayalım, neden gidip bir işveren ile çalışmalıyım donanıma sahip biri neden işveren çatısında kölelik sistemine tabii tutulsun... asla katılmıyorum önümüz yapay zeka ve robot teknolojisi... alaylıllar okullullar, okullular alaylılar arasındaki fark "diploma";
Bu video sayesinde bu kanalı takibe aldım
Çok güzel video olmuş elinize ağzınıza sağlık.
tesekkurler
hocam yazılım öğreniyorum python 2 haftadır ilk defa bu kadar motive oldum çok teşekkür ederim
müzikli hesap makinesi yapsam mı acaba :D
ğoakfposdkfsd
@@Kaerureall 10 ay önce yazmışım yazılım öğrenebilirmiyim dediğimde hayır öğrenemezsin demişlerdi şuan Python html sql bide temel seviye css JavaScript biliyorum web alanında fullstack, front end yada backend de ilerlemeyi düşünüyorum :)
@@tarkyldz4117 kaynakları nerden izledin? ben de istiyorum da
Merhaba hocam neler yapıyorsunuz nasıl gidiyor
2. Üniversite imkanı ile sınavsiz AÖF PC programcılığına girdim. bilmeyen varsa çok güzel fırsat.
@@kubrateksen8845 Ben de aynı ikilemde kaldım ne yaptınız Kübra hanım ?
Ben söylenenlerin aksine bir şeyler yazayım. İstanbul'da bir üniversitede bilgisayar mühendisliği okuyorum, ders notum da oldukça yüksek, ancak verilen eğitimden hiç memnun değilim, hatta bırakmayı düşünüyorum. Diploma denen kağıt parçası dışında, bu eğitimin hiçbir şey katmayacağını fark ettim. Programlama ve bölüm dersleri olağanüstü verimsiz ve kötü geçiyor, hocaların kod yazmayı bildiklerinden şüpheliyim. Ancak hiç işinize yaramayacak fizik öğretirler...
Zaten toplasanız, hatta matematik derslerini de ekleseniz bölümde 15 ders falan çıkar işe yarayacak onları da 2 dönem + bir yaz okulu yapar 1 senede bitirirsiniz, ama üniversite diploması adı altında size 40 ders verip 4 senenizi yiyorlar. Bir kere her şey teste dönmüş, kod yazmak falan yok, proje yok, pratik yok, böyle programlama falan öğretilmez, ama sırf diploma diye, bölüm bilgisayar mühendisliği diye bunu kendi çabasıyla öğrenenlerin üzerinde tutacaklar; ona üzülüyorum. Ayrıca herkes kopya çekiyor ve hile yapıyor, hala eğitimin neyini savunuyorlar anlamıyorum.
Alaylı kelimesi pek hoşuma gitmiyor, günümüzde Amerika'nın en iyi okulları derslerini internete koyuyorlar. Bu derslerin kalitesi Türkiye'deki eğitimin çok çok üzerinde, bunları takip ederek çok şey öğrenebilirsiniz, ancak diploma alamıyorsunuz. Ne yapmalıyım bilemiyorum, 4 senemi sırf diploma almak için mi harcamalıyım? Yazılım becerisi anlamında, okuldaki eğitimin en ufak katkısı olmayacağını biliyorum.
eğer söylemek istersen hangi ünversitedesin ve kaçıncı sınıfsın?
Yazılımcılık geleceğin mesleklerinden.dünya dijitalleştiği için yazılmcılarada ihtiyac olur büyük ihtimal
Hocam umut oluyorsunuz bana çok teşekkür ederim orman endüstri mühendisliği kazandım bu yıl ama hedefım yazılımdı ilk yıl 1.6mn bu yıl iste 400 k yaptım fakat yetmedı ama bu 4 yılda okurken bı yandan kendimi geliştircem
aklım almıyor ben üniversite mezunu bir insandan daha temiz daha iyi code yazabilirken neden onun elinde bir kağıt parçası var diye yüksek şirketlere başvurabiliyor
Birsey diyeyim, bende ilk okul mezunuyum yazılım öğrenmek gibi bi hedefim var ve diploma konusuna gelirsek, sen iyi bir programcısındır ve iyi bir kodcusundur ama asıl sorun şu bence; işe başvurduğun yerdeki kişiler genelde uni mezunu olduğu için yanlarına gelecek ise başlayacak kişininde kendileri gibi yerlerden gelmesini istemesi bence.
@@FatihTurhan97 evet bu yorumu yazmışım. Senin dediğine katılıyorum okumak mecburiyet ya girişimcilik fikrin yoksa mecbur okuyacan
abi 2 yıllık bilgisayar programcılığı uzaktan okuyorum seneye biticek inş.DGS ile anadolu üniversitesi açık öğretim fakültesi yönetim bilişim sistemleri okumayı düşünüyorum devam etsemmi etmesemmi diyede düşünmüyo değilim . frontende merakım var tabi ilerde yapay zeka gibi bir planımda var.açık öğretim okursam işe girmede eksisi olurmu? açık öğretimin yurtdışı değeri nedir yada yurtdışı denkliği varmıdır? türkiye ve avrupa için ayrı ayrı değerlendirirsen sevinirim abi (AB vatandaşlığım var) yani abi beni bu profilde değerlendirirsen fikrin nedir çok kararsızım?
Eyvallah samimi adam
Bu yıl 15 yaşıma girdim ve bir şekilde tanıştığım android studio ' da uygulama üstünde çalışıyorum daha önce python ve C# dilleriyle ilgilendim fakat bu yolda kodlarla nasıl büyürüm gözümde çok büyüyor ve tabii en önemlisi çok emek vermeliyim. Biraz gözüm korkmuyor değil. Kodlarken bilmediğim çok şeyle karşılaşıyorum ve anlamıyorum? Kendimi nasıl iyi bir şekilde bu yolda büyütebilirim? ( Söylemeyi unuttum abi video çok güzeldi,teşekkürler!)
Elif aynen devam, anlamadigin yerlerin olmasi dogal. Bu kisimlari anlamis gibi yaparak gec simdilik ve sadece sonuca odaklan. Bir sekilde urunler projeler ortaya koy. Sonrasi yavas yavas gelisecek. Buyuk hedefler koy kendine yavas yavas, mesela bir e-ticaret sitesi ;)
Basarilar diliyorum.
Peki ya ios developer konusuna hiç değinmediniz? İos development mi yoksa android mi? İş bulma konusunda hangisi avantajli?
ama simdi şöyle bir şey var hocam veya abi hangisini tercih ederseniz. diyelim top 10daki türkiye üniversitelerine giremiyoruz mesela girdik 100 binde bir okula okul olsun pamukkale bilgisayar mühendisliği burada bu bölümü okuyacağıma kendimi geliştiririm daha fazla zaman ayırırım ona daha iyi bence. siz bu konuda ne düşünüyorsunuz kötüde olsa üniversite orada okunur mu.
Sizinle aynı durumdayım ne yaptınız hocam ?
Kafamda tek bi soru kalmisdi tesekkurler sorunun cevabini aldim yolum daha aydinlandin artik👏🏻
basarilar.
Hayret bu videonun giriş videosu yok çok şaşırdım abi :)
Zaman sorunum var kardeşim, amaç zaten siz genç kardeşlerime birkaç fikir vermek. Şimdilik Metalci Geçinen Developer'la idare edin :) Vakit oldukça geyikli introlar yaparız artık.
Alayli olarak calisabilmek icin ise de alinmak tecrubeli insanlarin yaninda kalabilmek gerekiyor.ben de muhendisim ama yazılım da calismak istiyorum.Ama isveren senin hayalin ne diye sormuyor.
emeklerinize sağlık hocam
tesekkurler
Cok aciklayici bi paylasim olmus cok tsk ederim yonlendirdiginiz icin
tesekkurler, basarilar.
abey biz bilgisayar programcılığı okuyoz biz ölek mi
sizce esat bey dershaneye gidip üniversiteye kazanıp bilgisayar veya yazılım mühendisliği okumak mı mantıklı yada yazılımda 1 numara ülke olan hindistanda hiç bir sınava girmeden ordaki bir üniversiteden bilgisayar veya yazılım mühendisliği okumak mı mantıklı yahut üniversiteye boşverip bilgeadam gibi kurumlardan kurs görüp sertifika almak mı mantıklı sizce hangi yolu seçmeliyim????? kafam çok karışık cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim....
kardesim sorunun cevabi bu videoda, turkiyede okuyabilirsin. Hindistan yazilimda 1 numara degil, yazilim ameleliginde bir numara. Yaptiklari isler de, cikardiklari adamlar da cogunlukla dusuk kalite. Kurs konusunu hic dusunme derim. Puaninin yettigi kadar okul, bol bol kisisel proje, ve guzel networklerle cok guzel yerlere gelebilirsin. Okul evde proje yapmana da mani degil. Basarilar...
Askerlik eğitimi alıp profesyonel asker olun yada elinize tüfek alıp dağda korucu olun. Boşuna mı 5 sene o kadar okuduk değil mi?
öyle boş okuyan var ki o 5 seneyi dağdaki korucudan kötü kullanıyor o tüfeği :)
Dün senin videonu izledim pitbull merakından (tesadüfe bak) dedim ki bu adam acaba türk mü bu nasıl rezalet ingilizce ahahahah. Ne tesadüfse bugünde yazılım aklıma geldi burada çıktın diyorum bu tilki logosunu ben nerede gördüm:))
Okul kendi kendini geliştiremeyen insanlar için vardır aslan parçası :)
reis boşa okumussun bu yazıyı yazcağına göre 3 dil altyapım var kendim öğrendim çoğu üniversiteye giden tanıdığım benden yardım alıyor bide üni ye gitsem size iş kalmaz o yüzden sen oku
dert etme
@@Xeja bende alaylı takılıyorum. Türkiyede üni okumak 4 seneyi çöp etmektir:)
Cok faydali oldu. Tesekkur ederim.
ilginiz icin ben tesekkur ederim.
Abi bu video'yu izle dedin bunu da izledim evet çok güzel şeyler anlatmışsın yine teşekkür ederim fakat benim sorunum Python bilgim var syntaxa hakimim diyebilirim fakat aklıma ne proje yapacağım gelmiyor ne üstüne proje yapacağım daha yeni Mustafa hocanın 300 derslik kursunu bitirdim şimdi de Python ile veri bilimi kursu aldım 48 saat Pyhton da biraz proje üretmeye çalışayım mı yoksa kursa mı odaklanayım.
Kurs bitirmekten ziyade proje odakli olmaliyiz. Kendine bir proje hedefi koy ve onu gelistirmeye calis. Mesela bir e-ticaret sitesi yapacagim de. Kucukten basla, gelistikce buyuyeceksin. Basarilar...
Ben 11 Yasındayım Ama Bende Bir Yazılımcı Olmak İstiyorum Ama Nasıl Olacagımı Bilmiyorum
Aferin evlat,kesinlikle ol .Matematik ve ingilizcen iyi olsun.
@@Jsmny44 dalgamı gectin dalga gecmediysen teşşekür ederim ztn ingilizcemi geliştirmek icin dualingo kullanıyorum
@@07etoo56 yazılımla ugraştım ama pek beceremedim bu yüzden editörlük ve sosyal muhendislik alanında gelişmeye çalıştım
(7:40-10:00) (12:15-13:15) (14:30-15:00) 17:20
Iktisat okudum ama kendimi yazilimci olarak gormek istiyorum ama su var ki diplomami da heba etmek istemiyorum. Yeniden lisans okursam 4 yil daha kaybederim diye korkuyorum,bu yuzden iktisat diplomami yazilimcilik alanina yaklastirmak icin hangi alanda master,yuksek lisans yapabilirim?
@@berkegktas nasil? biraz daha acar misin?
Bunun üçün data sahəsinə yönələ bilərsiniz. Təbii ki, marağınız varsa
Merhabalar İngiltere vizemi yeni aldım ve hedefim İngiltere'de vizemi Ankara anlaşmasına çevirmeyi planlıyorum , TR de birçok iş yaptım ama yazılımla ilgili yakından uzaktan ilgisi yok İngiltere'ye gelince part time çalışıp yazılım sertifikası alıp bu sektöre atılmak gibi spesifik bir düşüncem var biliyorum biraz zor bir hedef ama işin realist tarafını size sormak istiyorum sizce şansım nasıl olur ? Cevap için teşekkürler.
Elbette imkansız değil ancak zor. Avrupa'da özellikle tecrübeli adaylar tercih ediliyor. Şu ana kadar yazılımla uğraşmadıysanız gerçekten bu mesleği yapmak istediğinizden emin olmalısınız. Sertifika alınıp sektöre girmek çok mümkün değil, türkiye de dahil. Herşey proje deneyimi. Bu videoda bahsettiğim alanlardan birinde başlayarak şansınızı deneyebilirsiniz. Başarılar...
Oldu mu knk inşallah
çok teşekkürler çok faydalı bir video olmuş
basarilar kardesim.
Çok güzel tavsiyeler. Teşekkürler
ilginiz için teşekkürler. Başarılar...
Yazılımcı olmak için hangi bölümü okumak lazım 2 yıllık bilgisayar programcılığı yetmez mi?
Bende onu okuyacam DGS yapabilirim ama dediği gibi kendini gelistirebilitsin.az önce yorumlarda gördüm Google bile diploma şartı aramıyor.
@@burakipek5600 o zaman dgs ye gerek yok
arkası greenscreen mi anlayamadım ama güzel video :D
degil ama kamera focuslayinca oyle bir effect cikiyor ortaya :)
Greenscreen şey mi oluyor hani filmlerde yeşil dublörler oynuyor
Android uygulama geliştirmede java ile kotlin arasında nasıl bir tercihde bulunmalıyız? Sektörde bu alanda büyük şirketlerin bu duruma bakış açışı nedir? yani kotline geçişler var mı yoksa büyük çoğunluk hala javada mı devam ediyor?
Cevaplarsan çok memnun olurum teşekkürler...
Kotlinle de başlayabilirsin elbette, bir dili öğrenmek hayatının sonuna kadar o dille devam edeceksin anlamına gelmiyor. Evet kotlinle uygulama geliştiren şirketer var. Ama java şu aşamada biraz daha temel ve dominant bir teknoloji. Yani bir java developer birden fazla alanda iş imkanı bulabilir halihazırda dünya çapında bir çok proje javada devam ediyor. Sözün özü yeterki bir yerden başla ve birşeyler üret, gerisini çok da düşünme teknolojiler arası geçişler ileride de gayet mümkün. Başarılar...
@ tüm yorumları cevapladığınız için teşekkürler
Hocam lütfen cevap verin !
Lise diplomam yok yazılımcı olmak istiyorum sizce olabilirmiyim,olursamda bu ilerde engel yaratırmı
Yıldız teknik uni matematik dusunuyorum secmeleri derslerde yazılım muh bilgisayar kodlama web kodlama vs dersler secilebiliyo bu bölümü önerirmisiniz acaba yazılım için
sıfırdan başlamanın yollarını arıyorum bir sürü kaynak var ama bir öğretmene ihtiyacım var yinede illa :))
bütün youtube elinin altında, bir çok ders var, birinden biri faydalı olur. Başarılar.
Yakın kampüs efsane ona kesinlikle bak hiçbir şey bilmediğim halde bir çok şey öğrendim :)
Öğretmenin internet olsun
Hocam selamlar :D ilerde slikon vadisinde bir start up kurup başarılı olmak istiyorum mobil uygulama üzerine bir start up kurmak için bilgisayar müh. veya yazılım müh. olarak hangisini okumalıyım veya hangi bölümü okuduğum fark eder mi ?
Hangi bolumden ziyade, kendini ne kadar gelistirip, piyasayi ne kadar analiz edebilmenle ilgili bir durum bu. Uretebildikten sonra imkansiz diye birsey yok. Basarilar...
2 yıllık bilgisayar programcılığı mezunuyum yönetim bilişim sistemlerine geçiş yapmak istiyorum. Sizce bu bölümün dezvanantajı olurmu mühendislik okuyanlar karşısında iş bulma sürecinde ve sonrasında
Yazılım alanında proje deneyimi Nasıl olacak lütfen detaylı anlatın
Bu video onu anlatiyor. Sonuna kadar izleyin. Basarilar.
Selam güzel bir içerik olmuş. Sanırım çoğumuz bizi sıkıştıran çağı farkedip ,
hem kendi potansiyelimizi keşfetmek isteyip, hemde toplum biçimimizin
mecburiyetini bir arada yaşama kaygısıyla kendimize yeni meslek arıyoruz. Konunun
önceden oluşmuş kültürüylede pek alakamız yok.Peki bu yazılım gibi görünen Teknoloji
ilgimizi şurdan ele alsak nasıl bir bakış edinebiliriz.
- Böyle bir çağdayız
-Çoğu bilgi ulaşılabilir durumda
- Evet kabul gören bir eylemle yücelmemde lazım
- Geçinmekte var
- Ancak çağ bir o kadar kişisel
-Pazar kişisele odaklı
- Kendi çağımın teknolojisini fikir edebilme ihtiyacımda var
- Belki kendi adıma yada gelecek ve doğa toplum adına bir anlayış sahibi olurum
- Ve önümde bir bilgisayar duruyor.
- Ne yapabilirim, Beynimin potansiyeli ne
- Burası kanal bu ufak adımlara görüş desteği sağlayabilirmi?
Saygılar , kolay gelsin..
abi bide bu octave nin siyah arayüzü olanı var indirip kurduğunda geliyor onu nasıl kullanabiliriz
Bu faydalı video için çok teşekkürler
Ilginiz icin ben tesekkur ederim, basarilar
Esat abi ben bu yaz yazılım öğrenmeye başlamak istiyorum.Ama laptopum eski..
Başlangıç olarak illa yeni bir bilgisayar şartmı? Web programlama öyrenmek için?
sorunun cevabi bitpazarindan londraya olmak videosunda. Eski de olsa is yapabilirsin.
Merhaba. Yaş olarak 35i geçmiş bir yazılımcının iş bulabilme imkanı azalır mı? Ayrıca Tecrübesi olmasa ama ciddi projeler yapmış olsa bilgi birikimi az olan daha genç yazılımcılara göre avantajlı olmaz mı?
Kanalda videosu var, 30 yaşından sonra videosu. Onu izleyin. Herşey proje deneyimi, ama direk yazılım kariyerine başlangıç için 35 yaş biraz riskli. Videoda anlatıyorum başarılar.
@
Öncelikle cevap için teşekkürler. junior posizyonda bir yazılımcı olarak bile iş bulmak da mı risklidir sizce
@@bilg7268 malesef, yasla birlikte ego, tahammul, mental performans gibi konular aciga cikiyor. Kesinlikle is bulamazsiniz demiyorum, ama gemileri yakip sadece buna fokuslanilmaz diyorum. Bir B plani olarak denenebilir.
@ Teşekkürler bilgilendirme için
Hocam proje konusunu biraz açabilir misiniz ? Sektör dışında birisi olduğum için uzak geldi bana kavram :)
videoda bahsettigim uzere, insanlara derman olan herhangi bir proje. Bir web sitesi de olur, bir mobil uygulama da olur.
@ şimdi anladım, çok sağ olun cevapladığınız için.
çok güzel video olmuş elinize sağlık
tesekkurler
@ videonuz sayesinde ilk adımımı web sitesi üzerine atacağım android olarak başlarım denemeye diyordum ama web sitesi örneğiniz çok daha mantıklı geldi
Video harbi efsane olmuş
sagolasin
Yazılım İlk Adım çok sade ve net bir video abi analaşılması kolay kafa karıştırmıyor abone oluyorum
Ben 21 yaşındayım 3.kez sınava girdim sayısaldan istediğim puanı yapamadım meslek lisesi çıkışlıyım muhasebe ama çok pişmanım keşke anadolu lisesi veya bilişim bölümünde meslek lisesi okusaysım diyorum eşit ağırlıktan işletme iktisat tuttu ve ailem oraya gitip işte (mali müşavir vs vs.) ol tarzı konuşuyor ama ben hiç sevmiyorum muhasebeyi daha çok proje üretmek bilgisayar ile ilgilenmek grafik 3d modelleme gibi şeylere ilgi duyuyorum ama 2 yıllık bilgisayar programcılığı, siber güvenlik tarzı bölümlere gidebilirim sizce kendimi o bölümden sonra geliştirebilir miyim ilgim olan bir şeyi okumak onunla ilgilenmek istiyorum ailem 4 yıllık diye diğer bölüme baskı yapıyor
Herkesten fikir al en son karari kendin ver kardesim. Ileride pisman da olsan benim kararimdi dersin. Kalbinin sesini dinle. Bu sirada da yazilimi gercekten sevdiginden emin ol, bir iki gunluk bir heves olmamali bu konu senin icin. Basarilar...
Yazılım İlk Adım yönetim bilişim sistemleri yazmayı düşünüyorum sizce nasıl diğer dediğim 2 yıllıklara göre
@@Ali-zz8tp yazabilirsin, kanaldaki universite tercih videosunu da izle.
@@Ali-zz8tp Hocam nasıl gidiyor?
Abi adamsın sen. Helal olsun.
sagol kardesim, basarilar...
etraf çok güzel hangi şehir diye düşünüyordum yurtdışında oldugunu arkadan geçen çöp arabasından anladım
Bizde de guzel yerler var, TR Istanbul'dan ibaret degil ;)
Abi bu senin dediklerinden yola çıkarak konuşacak olursak ben işletme bölümü seçtim fakat yazılıma ilgim gayet yüksek ve ingilizcem de iyi denebilir bir seviyede. Proje kısmını doldurmak anlamında söylediğin şeyler seçtiğim bölümden ötürü beni ileriyr taşıyabilir mi? Kendime ulaşılabilir hedefler koyup kademeli bir şekilde hedeflerimi yükseltip kendimce en iyi konuma gelmek istiyorum. Üniversiteye başlamadım henüz. Html öğrenmeye başladım, uygulamalı olarak kendimce sürekli deneyerek kendime işlemeye çalışıyorum. Kolay değil fakat imkansız da değil. Eğer ben kendimde bu alanda ilgi çeken bir şey gördüysem ve birikim ve yeteneklerim de bu alana uygunsa eninde sonunda bir düzen oluşur, bir şekilde tabiri caizse yolumu bulurum diye düşünüyorum. Senin de bir fikrini almak isterim doğrusu. Ayrıca sana da başarılar dilerim. Böyle videolarla insanları aydınlatıp; hem realist olarak olaylara bakmasını, hem de içindeki umudu öldürmeyip diri tutmasını sağlayan bir vidro çıkarmışsın. Emeğine sağlık.
Kardesim her videomda soyledigim gibi proje uretebilme yetenegin varsa, hem bugun hem yarin guzel yerlere gelebilirsin. Sadece bu isi gercekten sevdiginden emin olmalisin. Gerisi tamamen tutku meselesi. Calis, uret, gerisi gelecektir. Basarilar diliyorum.
Faydalı bilgiler, teşekkürler.
ilginiz icin ben tesekkur ederim.
2011 senesinde 30binlerle girdiğim okulda elektronik mühendisliği öğrencisiyim hala. Üniversiteye bazı sebeplerden dolayı gidemedim. Yaşım sebebiyle artık para da kazanmak istiyorum ve okulu bitiremeden okuldan atılma ihtimalim de var. Diploma olmadığı için iş başvurusunda bulunamıyorum. Herkes üniversite mezunu istiyor. Önceden çatapat bildiğim yazılım alanında kendimi tam olarak geliştirmek için çalışmalara başladım. Sıfır değilim ama iyi de değilim. Benim aklıma takılan soru eğer okulu bitiremezsem ve kendimi yazılım alanında tam olarak geliştirirsem bu işten ekmek yiyebilmek için kendi işimi kurmak dışında ne yapabilirim? Bu yaştan sonra tekrar sınavlara girip basit bir bölüm yazıp kendimi tam olarak yazılıma mı adamalıyım? Yoksa açık üniversiteye başlayıp en azından sırf diploma alasıya kadar kendimi geliştirip başka işlerde mi çalışayım? Şu an çok çıkmaza girdim. Bu durumdan nasıl çıkarım bilmiyorum. O kadar emek ve lise mezunu kalabilme ihtimali beni korkutuyor. En azından para konusunda ailemden gelen desteği kendi ellerime almak istiyorum. En kısa sürede en azından tam olarak kendimi geliştirine kadar sadece günlük masraflarımı karşılayabilecek şekilde bir para kazanmak istiyorum. Freelance olarak neler yapılabilir? Herhangi bir önerin var mı? Bu arada web alanında kendimi geliştiriyorum. HTML ve CSS konusunda iyi sayılabilecek durumdayım. Bootstrap kütüphanesini de biliyorum. Şu an JS ve PHP'ye adım atıp bir şeyler yapmam lazım. Bu bilgiyi freelance nasıl paraya dökerim çok fazla bilgim yok? Tüm bu durumumla ilgili bir yol da bir fikir de sen sunarsan sevinirim. Videolarını beğendim onun için sana sorma gereği duydum. Teşekkürler.
bitirdin mi okulu
Yok, ilköğretim matematik öğretmenliğine geçtim. Mühendisliği bıraktım kısacası. Yarı aileden yarı da freelance iş yaparak geçiniyorum. Maddi olarak kötü durumda da değilim. Bitirip devlette öğretmen olup dışarıdan yazılım projelerine katılmayı ya da kendim bir şeyler yapmaya karar verdim. Düzenli bir maaşı ve kendini her alanda geliştirebilecek zamanı olan bir meslek öğretmenlik. Onun yanında matematiğin özel ders imkanları da mevcut
@@ozdensamet tebrikler hocam pes etmemişsiniz