Jaap Huibers - Week column - Drinkwaterkwaliteit

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 22 окт 2024
  • Column voor 28 juli 2024 - Drinkwaterkwaliteit, verontreinigen, lever, nieren en de werking van Paardenbloem en Guldenroede.
    Goedemorgen luisteraars,
    Schoon en zuiver drinkwater is van heel groot belang voor onze gezondheid. Je zou water kunnen aanmerken als de belangrijkste, de eerste levensbehoefte voor de mens. Het Nederlandse drinkwater is, gemiddeld, nog redelijk van kwaliteit, maar desondanks kunnen waterleidingbedrijven steeds moeilijker en niet alle ‘ellende’ die in het milieu en vooral het oppervlaktewater terecht komt, uitfilteren, zoals de afgelopen tijd soms griezelig duidelijk wordt. Men doet zijn best, absoluut hulde (!), maar ja, ook de filter en zuiveringstechnieken bij de waterleiding bedrijven weten dikwijls niet wat er aangevangen moet worden met al die heel ingewikkelde chemische troep, plastic nano-deeltjes, medicijn- en bespuitingsresten uit land- en tuinbouw. Hoe dan ook, die fel begeerde en nagestreefde welvaart kent ook heel gevaarlijke kantjes waar veel mensen niet over nadenken, onder het motto: wat niet weet wat niet deert.
    We krijgen via het drinkwater beslist ‘moderne’, meestal chemisch heel ingewikkelde ‘narigheid’ binnen. Kan geen kwaad zegt de overheid, want alles is binnen de toegestane normen. Dat is natuurlijk een heel kreupele ‘halve waarheid’, want het lange termijneffect op de gezondheid is absoluut (nog) niet bekend, omdat het nauwelijks te onderzoeken valt.
    Laten we nu even heel praktisch nadenken. Als er stoffen het lichaam binnenkomen, met name dan via het drinkwater, die eigenlijk niet in ons lichaam thuishoren, dan is het van groot belang, dat we de organen die er voor moeten zorgen, dat die ongewenste troep uit het lichaam wordt verwijderd (voor zover mogelijk…), een steuntje in de rug geven. Twee organen komen in beeld: Nieren en Lever.
    Hoe kun je nieren en lever een handje helpen bij die zware taak, de moderne ellende, zoals medicijnresten, Nano-plasticdeeltjes en in de landbouw en veeteelt gebruikte gifstoffen en antibiotica, die spoorsgewijs in het drinkwater terecht zijn gekomen, zo goed als mogelijk is, uit het lichaam te verwijderen?
    Gelukkig hebben onderzoekers naar de werking van tal van kruiden, vele decennia geleden, als kunnen vaststellen, dat twee kruiden invloed hebben op de werking van nieren en lever. Dat zijn 1. De Guldenroede (in het Latijn: Solidago virgaurea) en de Paardenbloem (in het Latijn: Taraxacum officinalis)./ In de 13e eeuw beschreef de arts/kruidkundige Arnold van Villanova de werking van Solidago. Hij stelde vast, dat Solidago een nierwerking-stimulerend effect heeft. Ook de beroemde Engelse kruidkundige /arts, Culpeper, beschreef in zijn omvangrijke kruidenboek in de 17e eeuw, de gunstige effecten van Solidago op de nieren. Zelf heb ik tal van jaren, door middel van urine testen de werking van Guldenroede daadwerkelijk kunnen meten en aantonen.
    Dan 2. De Paardenbloem. Zo’n prachtig plantje met de goud-gele bloemen. Vroeger, in de Betuwe en het Utrechtse Krommerijngebied, in overvloed te zien onder de bloeiende fruitbomen, maar al vele jaren letterlijk kapot gespoten met gif.
    Paardenbloem, cichorei en andijvie zijn innig verwant, zeg maar familie van elkaar. In de wortel van deze plant bevinden zich tal van zogenaamde ‘bitterstoffen’. En juist die bitterstoffen blijken reinigend voor de lever en de galaanmaak in de lever sterk te stimuleren. Dia aanmaak en afvoer van gal uit de lever is heel belangrijk voor de ontgifting van lever en dus ook ons lichaam, want veel moderne, in feite giftige, chemische verbindingen, worden opgeslagen in de lever en moeten dan via de gal(afvoer) ons lichaam weer verlaten.
    Kortom, als je de nieren wat ‘helpt’ om te ontgiften, is het gebruik van Solidago en Taraxacum, zo nu en dan eens een weekje 2 keer daags 20 druppels, heel zinvol en een letterlijk geschenk voor lever en nieren.
    Waarom zouden we in onze auto de beste motorolie gebruiken om ellende met bijvoorbeeld lagers en wat meer te voorkomen, en niet ook onze ‘eigen-motoronderdelen’, of wel onze organen, van de best mogelijke onderhouds- en beschermende middelen voorzien?
    Het drinkwater zal beslist steeds ‘vervuilder’ raken, want economie en geld wint het altijd van ‘natuur en gezondheid’. Dus lijkt het me reëel en vrij logisch, zelf enige zinvolle maatregelen te treffen, want de huisarts zal je hierin nooit adviseren. Vandaar.
    Luisteraars, graag weer tot de volgende week.
    Copyright, 28-07-2024, Jaap Huibers, Amerongen.

Комментарии •