2022 Zeytinyağı Sürecinde Donduk!

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 16 ноя 2024

Комментарии • 14

  • @muhammetyankays2222
    @muhammetyankays2222 2 года назад +1

    süreç anlatımı için teşekkürler

  • @ilkaysarayva9142
    @ilkaysarayva9142 2 года назад +1

    Merhabalar. Bir önceki videoda almış olduğunuz makinalar kullandığınız bir video yayınladınız mı? Eğer yayınlamadıysanız yayınlamayı düşünüyor musunuz?

    • @sizingibidogal4034
      @sizingibidogal4034  2 года назад +1

      Merhabalar, makinenin kullanımı ve kanaatlerimi anlattığım süreçlerin çekimlerini yaptım ancak işlerimden dolayı montajı biraz yavaş ilerliyor. Çok az kaldı tahmin ediyorum ki önünüzdeki haftaiçi yayınlamış olurum.

    • @ilkaysarayva9142
      @ilkaysarayva9142 2 года назад +1

      @@sizingibidogal4034 cevap için teşekkür ederim. Zeytinciliğe yeni başlayan bir üyeniz olarak özellikle gübreleme (toprak, yaprak)konusunda sıkı takipciniz olma yolunda ilerleyeceğim. İyi günler

    • @sizingibidogal4034
      @sizingibidogal4034  2 года назад +1

      @@ilkaysarayva9142 alakanızdan dolayı ben çok teşekkür ederim 🙂 Sizlere de hayırlı ve bereketli bir zeytin serüveni diliyorum. Bizler de sizin gibi yeniyiz ve emin olun bizler belli bir kalıp çerçevesinde yetişip, şartlanmadığımız için yeniliklere daha açık, aslında daha avantajlayız.

    • @ilkaysarayva9142
      @ilkaysarayva9142 2 года назад

      @@sizingibidogal4034 kesinlikle öyle özellikle artk her kırsal kesim insanından tahlil yaptırmadan bahceye her seferinde 18-46 isimli kimyasal gübre atmamı söylemlerinden özellikle usandım :)

    • @sizingibidogal4034
      @sizingibidogal4034  2 года назад +1

      @@ilkaysarayva9142 😀 o kadar iyi anlıyorum ki. Sizin yaşadığınız bu süreçleri yaşarken ve yaşıyorken yerel halk insanına kimyasaldan uzak durulması gerektiğini ne yazık ki pek anlatamadım. Kimyasalın dönemlik olarak avantajlı gibi gözükse bile uzun vadede daha büyük zararlara yol açacağını izah edemedim. Bugün bölgede oldukça fazla zeytinliği olan, klasik alışagelmiş yöntemlerle işlem yapan biriyle konuştum ve zeytinin aşırı kurtlu olduğunu, aşırı döküldüğünü anlattı. Bu kişi o mahsulü elbette tarlada bırakmayacak, toplayacak sıkacak ve tüketiciye "doğal/organik " diye satacak. Hiçbir ilaç vb bir şey kullanmadım ve yalnızca kaolin kili ile yaptığım uygulama vesilesi ile hasadın tamamında (abartmadan yazıyorum) toplamda 1 kg dahi sinek vuruğu, bit zararlısı yoktu. Demek ki kimyasal olmadan da olabiliyor.

  • @omerbozan9725
    @omerbozan9725 2 года назад +1

    MERHABA KAOLİN KİLİNİ KAÇ DEFA KUUANDINIZ BİDE FAYDA GÖRDÜNÜZ MÜ

    • @sizingibidogal4034
      @sizingibidogal4034  2 года назад

      Merhaba Ömer Bey, Borlu Kaolin kilini Temmuz ayında 1 defa kullandım. Sonrasında hiç yağmur yapmadığı için hasada kadar üzerinde kalmış. Geçen hafta hasadı yaptık (bu süreci de kanalda paylaşacağım) zeytinlerde tek bir tane bile sinek vuruğu, kurtçuk vb bir zararlı yoktu. Aşırı kuraklık ve sıcak tanelerde küçülmeye sebep olmuş ancak yan komşu ağaçlara/tarlalara bakınca bizim tanelerin onlara göre daha sağlıklı olduğunu gözlemledik.

  • @omerbozan9725
    @omerbozan9725 2 года назад +1

    SOLUCAN GÜBRESİ YETERLİ OLDU MU TAM BENİM DÜŞÜNDÜĞÜM ŞEYLERİ YAPMIŞSINIZ BİDE BEN GÜLLECİ BULAMACI DÜŞÜNÜYORUM

    • @sizingibidogal4034
      @sizingibidogal4034  2 года назад

      Geçen hafta tarladan toprak numunesi aldık ve laboratuvara verdik. Sonuçlar bu hafta çıkacak, bekliyorum.
      Benim gözlemim rekoltenin ciddi oranda artışı yönünde oldu. Naçizane önerim fenni gübrelerden uzak durun ve solucan gübresini kullanın ancak ısıl işlem görmemiş olarak temin edin.
      Oldukça ufak bir bahçede, başka yerde ısıl işlem görmemiş solucan gübresi denedim ve olumlu anlamda inanılmaz ciddi bir fark gözlemledim. Bu yıl zeytinliğimize de bu şekilde ürün temin edip uygulayacağım. Çok fazla bilgi sahibi değilim ancak yanılmıyorsam gülleci bulamacını dönem içerisinde bir kaç defa uygulamanız gerekiyor. Bizim ikamet farklı tarla farklı yerlerde olduğundan dolayı ne yazık ki deneme fırsatımız olmadı. Sizin böyle bir sıkıntınız yoksa denemekte fayda var.

    • @omerbozan9725
      @omerbozan9725 2 года назад +1

      @@sizingibidogal4034 BEN ÜRÜNLERİ 10 GÜN SONRA HASAT EDECEĞİM SONRASINDA GÜLLECİ BULAMACI ATACAĞIM ALLAH IN İZNİYLE
      1250 KG SOLUCAN GÜBRESİ ALDIM BUNU SADECE FISTIKTA KULLANACAĞIM ZEYTİN İÇİN DE DENEME OLSUN DİYE Bİ KAÇ AĞACA ATACAĞIM BU ARADA GAZİANTEP TE YAŞIYORUM

    • @sizingibidogal4034
      @sizingibidogal4034  2 года назад

      ​@@omerbozan9725 Şayet gübre de tağşiş yoksa emin olun ki rekoltede farkı göreceksiniz. Rabbim bereketli etsin hasadınızı ve satışlarınızı. Umarım her şey dilediğiniz gibi gider Ömer Bey