Η Οργανική Ουσία στα ακτινίδια.Organic matter in kiwis

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 20 сен 2024
  • Πισαλίδης Αθανάσιος
    Γεωπόνος Τ.Ε
    Κατερίνη-Πιερία

Комментарии • 26

  • @nikiexarhou3994
    @nikiexarhou3994 3 года назад +2

    Πολυ καλό και κατατοπιστικο βιντεο.Μπραβο σας!!!

  • @xabiselef6632
    @xabiselef6632 3 года назад +1

    Εξαιρετικη και κατατοπιστικη η παρουσιαση του θεματος...Συγχαρητηρια και στους δυο δημιουργους.. Εχω την πεποιθηση οτι τα αποτελεσματα μετα τη χρηση του συγκεκριμενου προιοντος θα ειναι θεαματικα.

  • @michalis-poulimenos
    @michalis-poulimenos 3 года назад +1

    ΠΟΛΟΥ ΩΡΑΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!!!!!!!

  • @petranst5982
    @petranst5982 21 день назад

    Ηθελα να ρωτησω ρίχνοντας οργανικα λιπάσματα μετα απο ποσο καιρο στην ουσία βλεπουμε καποια δοαφορα ? Χρειάζονται χρόνια η ειναι σχετικα σύντομος πχ 1-2 χρόνια?

  • @axtina100
    @axtina100 3 года назад +2

    bravo orea parousiasi👍

  • @Nikolasmar
    @Nikolasmar 3 года назад +3

    πολύ σωστά αυτά που είπατε θα ήθελα να μιλήσετε γενικά για τις καλλιέργειες και όχι μόνο για τα ακτινίδια αλλά και να πω ότι η κάλυψη του εδάφους με φυτά μεγάλης ποικιλίας όσο περισσότερο γίνεται είναι το σημαντικότερο από όλα. Μια ασπίδα για το έδαφος που το προστατεύει από την διάβρωση από τις μεγάλες θερμοκρασίες οι ρίζες των φυτών οργώνουν το έδαφος βελτιώνουν την διαπνοή την βιολογία του εδάφους και φυσικά την οργανική ουσία και το έδαφος μπορεί και συγκρατεί μεγάλες ποσότητες νερού . Ακόμα φέρνουν στην καλλιέργεια σου περισσότερα ωφέλημα έντομα και πολλά άλλα.
    προϋπόθεση βέβαια είναι να μη γίνεται καθόλου κατεργασία του εδάφους το no till που λένε στο εξωτερικό . Υπάρχουν παραδείγματα αγροτών στην Αμερική και όχι μόνο όπως ο Gabe Brown ο Ray Archuleta γεωπόνος αγρότης και πολλοί άλλοι που έχουν καταργήσει τελείως τα λιπάσματα και τα ψεκάσματα με εκπληκτικά αποτελέσματα ,για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί υπάρχουν όλα στο διαδίκτυο αλλά και ένα ντοκιμαντέρ το kiss the ground. Εκεί βέβαια έχουν μηχανές που φυτεύουν σπόρους χωρίς να σκάβουν το έδαφος εδώ δεν ξέρω αν υπάρχουν, το ψάχνω αλλά δεν ξέρω και από μηχανήματα δεν έχω τρακτέρ και εδώ στην Κρήτη μόνο φρέζες και τουρμπίνες έχουν.

    • @kiwiman10
      @kiwiman10  3 года назад

      Φίλε μου, συμφωνώ και επαυξάνω σε ότι είπες για τον ρόλο της οργανικής ουσίας στο έδαφος!Το θέμα του βίντεο είχε να κάνει με την οργανική ουσία στα ακτινίδια λόγω περιοχής και λόγω της δικής μου εξειδίκευσης πάνω στην συγκεκριμένη καλλιέργεια.Αυτο όμως δεν σημαίνει ότι αυτά που ειπώθηκαν στο βίντεο δεν αφορούν το σύνολο των καλλιεργειών.
      Σε ευχαριστώ πάντως για την θέαση του βίντεο και για το σχόλιο σου!

  • @ΚωσταςΤσικος-π3ι
    @ΚωσταςΤσικος-π3ι 3 года назад +1

    Μπραβο Σακη!!Κατατοπιστικοτατος οπως παντα!!!

    • @kiwiman10
      @kiwiman10  3 года назад

      Να είσαι καλά φίλε Κώστα,σε ευχαριστώ πολύ!

  • @almond.xanthi
    @almond.xanthi 3 года назад +2

    Καλημέρα πολύ ωραίο το βίντεο μπράβο σας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω γίνετε ενσωμάτωση η απλά την αφήνουν πάνω στο χώμα; γιατί δεν άκουσα να λετε κάτι γιαυτό. Και μια παράκληση κάντε ένα βίντεο για το πότισμα τής ακτινιδιας σταγόνες η μπεκ κυβικά νερό ευχαριστώ.

    • @kiwiman10
      @kiwiman10  3 года назад +2

      Κατ'αρχήν σ'ευχαριστώ για την θέαση του βίντεο και τα καλά σου λόγια.Η εφαρμογή της τύρφης γίνεται επιφανειακά περιμετρικά του κορμού στην ζώνη ανάπτυξης της ρίζας.Μπορεί να γίνει και ενσωμάτωση της στο έδαφος απλά επειδή το ακτινίδιο είναι επιπολαιόριζο φυτό και δεν θέλουμε να κόψουμε τις επιφανειακές ρίζες,δεν εφαρμόζουμε ενσωμάτωση.

  • @kostasrestas
    @kostasrestas 3 года назад +3

    Συγχαρητηρια για την εκπομπη σας! Μια ερωτηση μονο, σε περιπτωση που το ph ειναι ηδη χαμηλο πχ 6
    και ταυτοχρονα ειναι και η οργανικη χαμηλα και επιβαλεται εφαρμογη της,
    ποια οργανικη ειναι αυτη που δε ρηχνει το ph???

    • @NITRO_CHEMICALS
      @NITRO_CHEMICALS 3 года назад +2

      Εάν το pH είναι 6 μπορούμε να φτιάξουμε τό προϊόν αυτό με ισορροπημένο ph 7 προσθέτοντας ανθρακικό ασβέστιο στο μίγμα

    • @Kappadokis-Login-os
      @Kappadokis-Login-os 3 года назад

      @@NITRO_CHEMICALS Κάθε πότε πρέπει να ρίχνουμε αυτήν την τύρφη;

    • @NITRO_CHEMICALS
      @NITRO_CHEMICALS 3 года назад +2

      @@Kappadokis-Login-os Εξαρτάται από το έδαφος και τα προβλήματα πού μπορεί να έχει.... Σίγουρα η επαναληπτική χρήση για 2-3 χρόνια θα είχε τα βέλτιστα αποτελέσματα ....μετά αξιολογούμε πάλι την κατάσταση....

  • @ΛΑΖΑΡΟΣΣΟΥΠΙΑΔΗΣ

    Στην Θεσσαλονίκη σε ποιο κατάστημα μπορώ να βρω τύρφη ακτινιδίων ;

  • @Kappadokis-Login-os
    @Kappadokis-Login-os 3 года назад +2

    Κάθε πότε ρίχνουμε αυτήν την τύρφη; Κάθε χρόνο; Κάθε δύο, τρία χρόνια; Τι προτείνετε;

    • @kiwiman10
      @kiwiman10  3 года назад +3

      καλά είναι να επαναλαμβάνεται η εφαρμογή κάθε χρόνο γιατί μιλάμε για ενα φυσικό οργανικό υλικό που με τον χρόνο αποσυντίθεται όπως όλα τα οργανικά στοιχεία.Βεβαια παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες όπως η αρχική δόση εφαρμογής,η δομή του εδάφους,οι κλιματικές συνθήκες,η κατεργασία του εδάφους κτλ

  • @kostaspapadopoylos6093
    @kostaspapadopoylos6093 3 года назад +1

    Καλησπέρα νέος στη παραγωγή ακτινίδιο εξερετικη δούλεια Θανάση μραβω. Μέχρι ποια επωχη μπορούμε ν ρίξουμε αυτό το υλικό;

    • @kiwiman10
      @kiwiman10  3 года назад

      Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλε μου.Η προσθήκη οργανικής ουσίας δεν έχει εποχή εφαρμογής και μπορεί να εφαρμοστεί οποτεδήποτε.Καλο είναι όμως να εφαρμόζεται νωρίς την Άνοιξη για καλύτερα και ταχύτερα αποτελέσματα ακόμη και την ίδια χρονιά!

  • @linaoleolelinalina420
    @linaoleolelinalina420 Год назад

    Που μπορούμε να σε βρούμε

  • @ΘεοφάνηςΤρεμπολίτης

    Kαλησπέρα Κύριε Πισαλίδη,εκτός από την τύρφη ποιο αλλο είδος οργανικής μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί με την τύρφη?Δοσολογία ανά δέντρο?

    • @BucketheadRobot
      @BucketheadRobot Год назад +1

      Υπάρχει και οργανική ουσία σε υγρή μορφή που χρησιμοποιείται με υδρολιπανση

  • @shaggylabiris7665
    @shaggylabiris7665 3 года назад +1

    Θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε την οργανική ουσία ενισχύοντας ταυτόχρονα και την ανόργανη μέσω κάποιου ετήσιου χειμερινού ψυχανθές(λέω ετήσιο χειμερινό καθώς τη χειμερινή περίοδο θα μπορούσε μόνο να φωτίζεται επαρκώς και αναφέρομαι κυρίως στα πρώτα χρόνια της καλλιέργειας πριν αναπτυχθεί πλήρως το φυτό και θα ειναι εύκολη η δίοδος του φωτός) το οποίο θα τοποθετόυσαμε μεταξύ των γραμμών και θα ενσωματώναμε στο έδαφος στο κατάλληλο στάδιο,πριν την καρπόδεση του δηλαδη?? Γνωρίζουμε ότι τα ψυχανθή πραγματοποιούν αζωτοδέσμευση γι αυτό και αναφέρθηκα σε βοήθεια και της ανόργανης λίπανσης, η οποία βέβαια βοηθάται έτσι και αλλιώς όταν ύπαρχει σωστή οργανική, και πέραν αυτού θα περιόριζαν, ειδικά τα πρώτα έτη της καλλιέργειας που δεν έχουν φτάσει τα δέντρα στη πλήρη μορφή της κρεβατίνας, την ανάπτυξη των ζιζανίων. Ουσιαστικά αναφέρομαι στη μέθοδο της χλωρής λίπανσης. Είναι εφικτό κάτι τέτοιο??

    • @kiwiman10
      @kiwiman10  3 года назад +1

      Βεβαίως και θα μπορούσαμε να "συγκαλλιεργήσουμε" διάφορα ετήσια χειμερινά ψυχανθή και για του λόγου το αληθές σου παραθέτω τα link απο δύο παλαιότερα βιντεάκια μου.ruclips.net/video/7AHtL3TM_C0/видео.html και ruclips.net/video/QjEbKhoKRhU/видео.html

    • @shaggylabiris7665
      @shaggylabiris7665 3 года назад

      @@kiwiman10 Σας ευχαριστώ!