Abuzer beyin konuya hakimiyeti hayranlık verici. Çok değerli olduğu halde izlenme sayısı çok az kalmış videolardan. Yeni sezondaki dersleri hevesle bekliyorum.
Din bilim çatışma alanları 1)Temel ilkelerde, - Dinin dünya görüşü ile bilimin dünya görüşü çatışıyor. Örneğin bilim her olay, olgu veya sürecin evrenin kendi içinde kalınarak açıklanmalı. -Din ise, evren kapalı bir sistem değildir. -Bilim, doğal her olgunun doğal bir sebebi vardır. -Din, doğal nedenlerin metafiziksel nedenleri olabilir 2) Dini önermelerle, bilimsel önermeler arasındaki çatışma -Din A-B'dir derken, bilim A-B değildir diyor 3) Dinin bakış açısı ile bilimin bakış açısı arasındaki farklar -Dinin insanın eşrefi mahlukat olma bakış açısı - Bilimin bakış açısı bu düşünceye katılmaması
Haberi cümleler, varlık aleminden vakıa ve olgulardan heber vermesi demektir. Bu tarz cümleler doğrulanabilir ve yanlışlanabilir cümlelerdir. İnşai cümleler, bu cümleler doğrulanıp yanlışlanamıyorlar.
Allah razı olsun hocamdan ve emeği geçen kardeşlerimden
Allah razı olsun.
Abuzer beyin konuya hakimiyeti hayranlık verici. Çok değerli olduğu halde izlenme sayısı çok az kalmış videolardan. Yeni sezondaki dersleri hevesle bekliyorum.
-Özdeşlik ilkesi,
-Çelişmezlik ilkesi,
-Üçüncü halin imkansızlığı ilkesi,
-Yeterlik sebep ilkesi
Vahiy-felsefe ilişkisinden,
Vahiy-bilim ilişkisi
10.10.2024
Abuzer Dişkaya vs Diamond Tema
Din bilim çatışma alanları
1)Temel ilkelerde,
- Dinin dünya görüşü ile bilimin dünya görüşü çatışıyor. Örneğin bilim her olay, olgu veya sürecin evrenin kendi içinde kalınarak açıklanmalı.
-Din ise, evren kapalı bir sistem değildir.
-Bilim, doğal her olgunun doğal bir sebebi vardır.
-Din, doğal nedenlerin metafiziksel nedenleri olabilir
2) Dini önermelerle, bilimsel önermeler arasındaki çatışma
-Din A-B'dir derken, bilim A-B değildir diyor
3) Dinin bakış açısı ile bilimin bakış açısı arasındaki farklar
-Dinin insanın eşrefi mahlukat olma bakış açısı
- Bilimin bakış açısı bu düşünceye katılmaması
Haberi cümleler, varlık aleminden vakıa ve olgulardan heber vermesi demektir. Bu tarz cümleler doğrulanabilir ve yanlışlanabilir cümlelerdir.
İnşai cümleler, bu cümleler doğrulanıp yanlışlanamıyorlar.