Ajung sa muncesc si cate 12 ore pe zi, si chiar daca o fac cu cea mai mare place, oboseala ma prinde din urma. Cred ca e deja vremea ca si banii sa munceasca pentru mine!
Ești un adevărat profesionist,te admir pentru ce faci și te urmăresc cu mare interes! Dacă erai în Bucuresti as fi luat niște ședințe de consiliere financiară !
Net Worth-ul a evoluat de la a avea doar niște simple economii, în a avea un Fond de Urgență care să-mi acopere 4 luni de cheltuieli curente, a avea un portofoliu de investiții alcătuit în principal din ETF-uri de tip Indice care mi-ar putea asigura cheltuielile pe minim 5 ani dacă aș alege să nu mai muncesc deloc și să trăiesc exclusiv din investiții, și a deține o afacere al cărei profit a crescut de la an la an. Deci, arată destul de bine din punctul meu de vedere. 🙂
@@ovidiutarcu poti face un video despre cum sa traiesti din investitii? De ex daca ai acumulat 100k euro in portofoliu...ce faci dupa? Cum traiesti din asta? Astfel incat sa nu pierzi banii. Eu ma tot gandesc ca daca vine o criza si portofoliul scade cu 30%...deja esti intr-o situație nu prea buna.
Illussion ar fi o idee buna ca portofoliul tău sa ai 60-70% actiuni/crypto/mai nou NFT , poți alege doar primele 2 adică actiuni/crypto , pe diferite piețe gen S&P 500 și indici piețe emergente iar restul de 30-40% din portofoliu sa ii ții in Cash sau obligațiuni și sa faci mereu aceasta recalculare a portofoliul , adică dacă bursa creste la 90% vinzi acțiunile cu creșterea cea mai puternica și păstrezi banii in obligatiuni , când bursa cade faci inversul , cumperi actiuni la reducere . De aici vorba nu îți pune toate ouăle într-un singur Cos. Multă bafta 😉
@@alexneaacsu4409 pai tu vorbești de rebalansare. De acord. Dar eu ma refer la momentul cand ai 100k in portofoliu (actiuni si oblig de ex, 80-20) si vrei sa nu mai investesti ci sa traiesti din suma asta DAR fara sa se termine. Intelegi?
@@IluSsIoNnN ok am înțeles ce doreai tu acum , eu gândesc ca odată la 3-5 ani va fi o piața in cădere din punct de vedere statistic și atunci ar fi bine sa faci rebalansarea portofoliului și ca sa trăiești din ei in mod normal la sfârșitul fiecărui an / Exercițiu financiar poți scoate spre exemplu 6-7% din portofoliu , asta dacă ești un investitor acceptabil și Reușești sa obții un randament de 8-10% anual și in acest mod ar trebui procedat. Sau dacă ai actiuni cu dividend , poți scoate dividendele respective, lunar/trimestrial , cam așa văd eu lucrurile , dar o suma de 100k $ nu știu dacă îți va aduce “ liniștea “ financiară tind sa cred undeva la 250k in zilele noastre . O zi buna ✌️
Iunge frumos ca ti ai facut si eu mi am facut dar am intilnit infractori care te fura si iti distrug existenta aceasta este realitate, acum nu an incredere mai ales ca am mers sa ma interesez si toata lumea descurajeaza procesu invesitilor se discuta intre oameni ca aceasta miciuna este arma cu care devin bogatii bogati de fapt ii ajuti pe ei tu nu mai apuci doar sa mori ori sa zaci intr un carucior cu rotile ,eu ma bucur ca te ai dezvoltat si ca ai reusit, insa altii au fost atacati
In aceasta situatie ce ai face daca ti se fura munca si banul, te leaga ca sa nu te misti,nu o sa ti vina sa crezi motive dar e adevarat, invidia pentruca ai muncit corect nu bei la o masa cu mizerabili oameni e trist ce sint in stare sa faca poate mi ai face un Video cu astfel de idei unde sa pot avea Erfolg, in ce consta disciplina banilor o am cum nimeni nedreptatea insa mi a schimbat cursu ,si nu imi pot CISTIGA increderea ,oricum iti multumesc din suflet
Felicitari pentru continut, Ovidiu! Impreuna cu partenerul meu ne dorim sa incepem sa investim si ne intrebam daca diversificarea portofoliului sa fie la nivel individual sau ca si cuplu (fiecare sa investeasca intr-un singur instrument). Sunt foarte curioasa de inputul tau si cum ai alege tu pentru a avea un grad cat mai ridicat de eficienta. Multumesc :)
Dacă aș fi în situația ta, aș aborda lucrurile la nivel de cuplu. Aș face conturi separate pe numele fiecăruia și aș investi identic în ambele, dacă aș avea comision de tranzacționare zero, sau in fiecare în câte un instrument ca să plătesc mai puține comisioane. Dar fără o situație clară nu aș putea spune mai mult. 🙂
Felicitări pentru răbdare și consistență, Ovidiu. Mă bucur că toată munca începe să aducă roade. Am 2 întrebări: - Cum de nu te-ai băgat și pe stocks care să-ți aducă dividende? - Nu ai investit deloc in crypto?
Mulțumesc mult pentru apreciere, Emanuel! 🙏😊 1. Am câteva investiții în companii din România care plătesc dividende dintr-un experiment în care am încercat să replic indicele BET. Însă mi-am dat seama că e prea dificil dacă nu ai sume consistente de investit lunar. Iar motivul pentru care nu mă axez pe ele este faptul că, dacă nu folosești banii de dividende ca să trăiești, atunci este mai ineficient din punct de vedere fiscal să primești dividende și să le reinvestești decât să fie reinvestiți automat de către fond. 2. Am niște investiții în crypto rămase în portofoliu din 2018. Însă de când au devenit din nou mainstream, nu am mai adăugat nimic la ele.
Salut Ovidiu, felicitari pentru materialele postate! O intrebare totusi daca poti detalia de ce spui ca investitia intr-o asigurare unit-linked a fost cea mai proasta investitie; a fost momentul prost sau produsul in sine nu este ok? Merci!
Salut Ovidiu, devreme despre asta, dar totuşi, in caz de necaz cu brokerul, care sunt acţiunile si paşii pentru restabilirea a tot ce aveai in cont? Poţi face un videou pe aceasta temă?
Salut si felicitari pentru activitate! Am o intrebare legata de fonduri de investitii Randamentul lor depinde si de numarul de persoane care investesc? De ex la un fond Bt property sunt 2 persoane iar valoarea unitatii toto scade.Daca se retrage un investitor mai puternic dintr-un fond va scadea unitatea?La fel la etf de ex pe SP500..Adica ele depind doar de evolutia bursei sau si de ""balene""? Multumesc
Randamentul lor depinde de instrumentele financiare din portofoliu. VUAN-ul se calculează în funcție de acesta. În consecință, chiar dacă ai 2 investitori, dacă unul se retrage și vinde tot, dacă nu poate mișca semnificativ piața nu influențează prețul unității. Piața de Capital este prea mare pentru a fi influențată de balene, iar în general scăderile de preț sunt cauzate de vânzări în masă. Adică mai mulți investitori, care dețin mai multe active și care vând simultan.
După noile studii primele 5-6 companii din S&P dețin aproape 25% din acest fond , e puțin probabil sa fie ușor influentabil de balene dar de o corecție sau de o piața in scădere ar trebui sa fii pregătit . Numai bine ✌️
Salut, Pe platforma Trading 212, la vânzarea acțiunilor din US, ne rețin ei direct impozitul sau il declaram noi la anaf si plătim 10%. (Nu am înțeles legea cu dubla impunere). Ma gândesc ca la indicii din bursa Germana, fiind în EU, nu ne rețin ei nimic. Mulțumesc, ne-ai fost mereu de mare ajutor cu informațiile 🙏🙏🙏🙏
În general, singurele impozite care se rețin la sursă sunt cele pe dividende. Și acolo se aplică tratatul de evitare a dublei impuneri. Ca să plătești un impozit mai mic decât ar trebui în mod normal. Nu contează țara din care vin dividendele. Însă există anumite state care nu impozitează la sursă dividendele celor care nu sunt cetățeni așa cum este Irlanda. Câștigurile din aprecierea valorii instrumentelor financiare sunt impozitate doar în România și vor trebui declarate prin Declarația Unică în anul ulterior celui în care au fost realizate.
Salut Ovidiu, nu demult mi-am deschis cont la Xtb, am analizat etf-urile şi nu văd multe variante de ales. Însă singur de multe ori ai mentionat ca te folosesti de brokerii tradeville pentru investiţii în Romania si XTB pentru investiţii in afara Romaniei, vreai prin asta sa spui ca nu deţii multe variaţii de etf sau deţii mai multe, şi chiar în forma de cfd (cu levreage x1)? Sau mai ai un broker? Cam cîte etf-uri ai? Deţii si ceva în afara de etf (acţiuni, ş.a.)? Scuze dacă deja ai mentionat deja dar nu am observat.
1. Nu dețin multe variații de ETF-uri. Am 4 în total și doar cu deținere (fără CFD-uri). 2. Folosesc și Trading 212 pentru o parte din Portofoliul Public. 3. Am și câteva acțiuni individuale și câteva criptomonede, dar ele reprezintă sub 10% din portofoliul meu. Miezul îl reprezintă ETF-urile.
Întreb doar. Oare toată aceasta strădanie nu este mai degrabă pentru a fugi de sărăcie? Unde e valoarea vieții, distracția, familia, emoțiile pozitive? Este minunat modul de gândire însă lipsește spontaneitatea. Și eu ma strădui sa economisesc și am chash dar sunt multe lucruri de care nu m-am bucurat. Lucruri și plăceri mici. E o părere.
Cred că Ovidiu se concentrează să ne ajute cu educația financiară, nu neapărat vrea să fie un Complete Life Coach. E ca și cum profesorul de matematică m-ar învăța despre geografie. Sunt 2 domenii diferite.
Construirea mai multor surse de venit nu exclude să te bucuri de banii pe care-i câștigi sau să faci lucruri care te împlinesc spiritual. Eu întotdeauna am în buget bani pentru distracții și îmi fac timp pentru lucrurile care sunt importante pentru mine atunci când este nevoie. 🙂
Dacă analizezi din punct de vedere efort/randament, investițiile pentru că acolo nu trebuie să fac aproape nimic. 😁 Celelalte în schimb necesită implicarea mea. Dar toate sunt aproximativ la fel de profitabile.
Salut Ovidiu!
Mulțumesc, pentru sfaturi!
O zi buna!
Cu drag! 🙂
singurul youtuber din romania la care i-am dat subscribe! continut de calitate
Mulțumesc mult pentru apreciere și încredere! 🙏😊
Ajung sa muncesc si cate 12 ore pe zi, si chiar daca o fac cu cea mai mare place, oboseala ma prinde din urma. Cred ca e deja vremea ca si banii sa munceasca pentru mine!
Pentru asta sunt investițiile. 🙂
Ești un adevărat profesionist,te admir pentru ce faci și te urmăresc cu mare interes!
Dacă erai în Bucuresti as fi luat niște ședințe de consiliere financiară !
Se poate si online. Eu am fost foarte multumit.
Mulțumesc mult pentru apreciere! 🙏😊
După ce termini de parcurs materialele din curs, dacă mai ai întrebări, putem programa o ședință online. 🙂
L-am salvat si ma uit imediat :))
👍
Omule te felicit.Mai am super mult de munca!
Mulțumesc pentru apreciere! 🙏😊 ... Spor la treabă și nu uita că fiecare dintre noi are propria călătorie. 🙂
Salutari, din curiozitate întreb, in toată aceasta perioada, care este net worth-ul lui Ovidiu Tarcu?
Net Worth-ul a evoluat de la a avea doar niște simple economii, în a avea un Fond de Urgență care să-mi acopere 4 luni de cheltuieli curente, a avea un portofoliu de investiții alcătuit în principal din ETF-uri de tip Indice care mi-ar putea asigura cheltuielile pe minim 5 ani dacă aș alege să nu mai muncesc deloc și să trăiesc exclusiv din investiții, și a deține o afacere al cărei profit a crescut de la an la an.
Deci, arată destul de bine din punctul meu de vedere. 🙂
@@ovidiutarcu poti face un video despre cum sa traiesti din investitii?
De ex daca ai acumulat 100k euro in portofoliu...ce faci dupa? Cum traiesti din asta?
Astfel incat sa nu pierzi banii.
Eu ma tot gandesc ca daca vine o criza si portofoliul scade cu 30%...deja esti intr-o situație nu prea buna.
Illussion ar fi o idee buna ca portofoliul tău sa ai 60-70% actiuni/crypto/mai nou NFT , poți alege doar primele 2 adică actiuni/crypto , pe diferite piețe gen S&P 500 și indici piețe emergente iar restul de 30-40% din portofoliu sa ii ții in Cash sau obligațiuni și sa faci mereu aceasta recalculare a portofoliul , adică dacă bursa creste la 90% vinzi acțiunile cu creșterea cea mai puternica și păstrezi banii in obligatiuni , când bursa cade faci inversul , cumperi actiuni la reducere . De aici vorba nu îți pune toate ouăle într-un singur Cos. Multă bafta 😉
@@alexneaacsu4409 pai tu vorbești de rebalansare. De acord.
Dar eu ma refer la momentul cand ai 100k in portofoliu (actiuni si oblig de ex, 80-20) si vrei sa nu mai investesti ci sa traiesti din suma asta DAR fara sa se termine.
Intelegi?
@@IluSsIoNnN ok am înțeles ce doreai tu acum , eu gândesc ca odată la 3-5 ani va fi o piața in cădere din punct de vedere statistic și atunci ar fi bine sa faci rebalansarea portofoliului și ca sa trăiești din ei in mod normal la sfârșitul fiecărui an / Exercițiu financiar poți scoate spre exemplu 6-7% din portofoliu , asta dacă ești un investitor acceptabil și Reușești sa obții un randament de 8-10% anual și in acest mod ar trebui procedat. Sau dacă ai actiuni cu dividend , poți scoate dividendele respective, lunar/trimestrial , cam așa văd eu lucrurile , dar o suma de 100k $ nu știu dacă îți va aduce “ liniștea “ financiară tind sa cred undeva la 250k in zilele noastre . O zi buna ✌️
Este singurul newsletter pe care il ador. Ma bucur mereu cand il primesc 🤗
Mă bucur să aud asta, Adelina! 🙂
Iunge frumos ca ti ai facut si eu mi am facut dar am intilnit infractori care te fura si iti distrug existenta aceasta este realitate, acum nu an incredere mai ales ca am mers sa ma interesez si toata lumea descurajeaza procesu invesitilor se discuta intre oameni ca aceasta miciuna este arma cu care devin bogatii bogati de fapt ii ajuti pe ei tu nu mai apuci doar sa mori ori sa zaci intr un carucior cu rotile ,eu ma bucur ca te ai dezvoltat si ca ai reusit, insa altii au fost atacati
In aceasta situatie ce ai face daca ti se fura munca si banul, te leaga ca sa nu te misti,nu o sa ti vina sa crezi motive dar e adevarat, invidia pentruca ai muncit corect nu bei la o masa cu mizerabili oameni e trist ce sint in stare sa faca poate mi ai face un Video cu astfel de idei unde sa pot avea Erfolg, in ce consta disciplina banilor o am cum nimeni nedreptatea insa mi a schimbat cursu ,si nu imi pot CISTIGA increderea ,oricum iti multumesc din suflet
Felicitări! Abia aștept sa incep cursul tau.
Mulțumesc! 🙂... Spor la studiu!
Felicitari pentru continut, Ovidiu!
Impreuna cu partenerul meu ne dorim sa incepem sa investim si ne intrebam daca diversificarea portofoliului sa fie la nivel individual sau ca si cuplu (fiecare sa investeasca intr-un singur instrument). Sunt foarte curioasa de inputul tau si cum ai alege tu pentru a avea un grad cat mai ridicat de eficienta.
Multumesc :)
Dacă aș fi în situația ta, aș aborda lucrurile la nivel de cuplu.
Aș face conturi separate pe numele fiecăruia și aș investi identic în ambele, dacă aș avea comision de tranzacționare zero, sau in fiecare în câte un instrument ca să plătesc mai puține comisioane.
Dar fără o situație clară nu aș putea spune mai mult. 🙂
Felicitări pentru răbdare și consistență, Ovidiu. Mă bucur că toată munca începe să aducă roade.
Am 2 întrebări:
- Cum de nu te-ai băgat și pe stocks care să-ți aducă dividende?
- Nu ai investit deloc in crypto?
Mulțumesc mult pentru apreciere, Emanuel! 🙏😊
1. Am câteva investiții în companii din România care plătesc dividende dintr-un experiment în care am încercat să replic indicele BET. Însă mi-am dat seama că e prea dificil dacă nu ai sume consistente de investit lunar. Iar motivul pentru care nu mă axez pe ele este faptul că, dacă nu folosești banii de dividende ca să trăiești, atunci este mai ineficient din punct de vedere fiscal să primești dividende și să le reinvestești decât să fie reinvestiți automat de către fond.
2. Am niște investiții în crypto rămase în portofoliu din 2018. Însă de când au devenit din nou mainstream, nu am mai adăugat nimic la ele.
M-ar interesa o consiliere.
Lasă-mi un mesaj pe site-ul meu, dar să cel mai probabil te voi contacta după 3 ianuarie: ovidiutarcu.ro/contact/
Felicitari, Ovidiu!
Mersi, Răzvan! 🙂
Salut Ovidiu, felicitari pentru materialele postate! O intrebare totusi daca poti detalia de ce spui ca investitia intr-o asigurare unit-linked a fost cea mai proasta investitie; a fost momentul prost sau produsul in sine nu este ok? Merci!
Mulțumesc mult pentru apreciere! 🙏😊
Am detaliat motivele mele în acest videoclip: ruclips.net/video/Q1GVwBA2H_c/видео.html
Salut Ovidiu, devreme despre asta, dar totuşi, in caz de necaz cu brokerul, care sunt acţiunile si paşii pentru restabilirea a tot ce aveai in cont? Poţi face un videou pe aceasta temă?
Mi-am notat ideea ta în fișierul cu idei de videoclipuri. Poate voi aborda subiectul într-un clip viitor. Mersi! 🙂
@@ovidiutarcu Ţie îţi mulţumesc🙂
Felicitări Ovidiu! Mulțumim de clip! 👏 👍
Mulțumesc și eu pentru apreciere! 🙏😊 ... Cu drag!
Salut si felicitari pentru activitate! Am o intrebare legata de fonduri de investitii Randamentul lor depinde si de numarul de persoane care investesc? De ex la un fond Bt property sunt 2 persoane iar valoarea unitatii toto scade.Daca se retrage un investitor mai puternic dintr-un fond va scadea unitatea?La fel la etf de ex pe SP500..Adica ele depind doar de evolutia bursei sau si de ""balene""? Multumesc
Randamentul lor depinde de instrumentele financiare din portofoliu. VUAN-ul se calculează în funcție de acesta.
În consecință, chiar dacă ai 2 investitori, dacă unul se retrage și vinde tot, dacă nu poate mișca semnificativ piața nu influențează prețul unității. Piața de Capital este prea mare pentru a fi influențată de balene, iar în general scăderile de preț sunt cauzate de vânzări în masă. Adică mai mulți investitori, care dețin mai multe active și care vând simultan.
După noile studii primele 5-6 companii din S&P dețin aproape 25% din acest fond , e puțin probabil sa fie ușor influentabil de balene dar de o corecție sau de o piața in scădere ar trebui sa fii pregătit . Numai bine ✌️
Salut,
Pe platforma Trading 212, la vânzarea acțiunilor din US, ne rețin ei direct impozitul sau il declaram noi la anaf si plătim 10%. (Nu am înțeles legea cu dubla impunere).
Ma gândesc ca la indicii din bursa Germana, fiind în EU, nu ne rețin ei nimic.
Mulțumesc, ne-ai fost mereu de mare ajutor cu informațiile 🙏🙏🙏🙏
Și eu sunt curios
Are Ovidiu un video despre declaratie. Trebuie depusa oricum pt capital gains ( atunci cand vindeti ).
În general, singurele impozite care se rețin la sursă sunt cele pe dividende. Și acolo se aplică tratatul de evitare a dublei impuneri. Ca să plătești un impozit mai mic decât ar trebui în mod normal. Nu contează țara din care vin dividendele. Însă există anumite state care nu impozitează la sursă dividendele celor care nu sunt cetățeni așa cum este Irlanda.
Câștigurile din aprecierea valorii instrumentelor financiare sunt impozitate doar în România și vor trebui declarate prin Declarația Unică în anul ulterior celui în care au fost realizate.
Salut Ovidiu, vei face pe viitor vreun videoclip cu ce inseamna sa iti faci propria afacere sau care sunt pasii sa ajungi freelancer?
Nu promit nimic, dar dacă va exista interes posibil să creez și un astfel de clip în viitor. Mulțumesc pentru sugestie! 🙂
O recenzie la cărțile citite ne poți face?
În acest clip am prezentat pe scurt câteva din cele care m-au influențat pe mine cel mai mult: ruclips.net/video/vMp_rn4gfv8/видео.html
Dacă se mai schimba puțin treaba cu pandemia poate apari in Barcelona și dam o tura. Ma ofer de ghid ;)
👍
Salut Ovidiu, nu demult mi-am deschis cont la Xtb, am analizat etf-urile şi nu văd multe variante de ales. Însă singur de multe ori ai mentionat ca te folosesti de brokerii tradeville pentru investiţii în Romania si XTB pentru investiţii in afara Romaniei, vreai prin asta sa spui ca nu deţii multe variaţii de etf sau deţii mai multe, şi chiar în forma de cfd (cu levreage x1)? Sau mai ai un broker? Cam cîte etf-uri ai? Deţii si ceva în afara de etf (acţiuni, ş.a.)?
Scuze dacă deja ai mentionat deja dar nu am observat.
1. Nu dețin multe variații de ETF-uri. Am 4 în total și doar cu deținere (fără CFD-uri).
2. Folosesc și Trading 212 pentru o parte din Portofoliul Public.
3. Am și câteva acțiuni individuale și câteva criptomonede, dar ele reprezintă sub 10% din portofoliul meu. Miezul îl reprezintă ETF-urile.
de ce unit-linked a fost o investitie proasta?
Am explicat de ce consider asta în acest videoclip: ruclips.net/video/Q1GVwBA2H_c/видео.html
Întreb doar. Oare toată aceasta strădanie nu este mai degrabă pentru a fugi de sărăcie? Unde e valoarea vieții, distracția, familia, emoțiile pozitive? Este minunat modul de gândire însă lipsește spontaneitatea. Și eu ma strădui sa economisesc și am chash dar sunt multe lucruri de care nu m-am bucurat. Lucruri și plăceri mici. E o părere.
Cred că Ovidiu se concentrează să ne ajute cu educația financiară, nu neapărat vrea să fie un Complete Life Coach. E ca și cum profesorul de matematică m-ar învăța despre geografie. Sunt 2 domenii diferite.
Construirea mai multor surse de venit nu exclude să te bucuri de banii pe care-i câștigi sau să faci lucruri care te împlinesc spiritual. Eu întotdeauna am în buget bani pentru distracții și îmi fac timp pentru lucrurile care sunt importante pentru mine atunci când este nevoie. 🙂
Interesting
🙂
Fun fact : Emojiul 🙂 se folosește când ești stresat sau in pericol ,
Interesant... Eu nu l-am folosit niciodată pentru asta. 😅
am gaze in mine la greu de la salata beouf
😐... Ce pot să zic? Mănâncă mai puțin dacă nu-ți face bine...
Care este cea mai profitabila sursa de venit pe care o ai?
Dacă analizezi din punct de vedere efort/randament, investițiile pentru că acolo nu trebuie să fac aproape nimic. 😁
Celelalte în schimb necesită implicarea mea. Dar toate sunt aproximativ la fel de profitabile.
Iti merge mintea “brici “!
👍
Ceva imi spune ca insumate poate aceste surse de venit nu depasesc 1000€/luna :)
😉