Έτος: 2010-2011 . Τμήμα: Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία(Λευκάδα). Μάθημα: Εισαγωγή στη Πληροφορική(πρώτο εργαστήριο που κάνω στη ζωή μου ως φοιτητής). Φοιτητές:20 άτομα στην τάξη. Μπαίνει ο Καθηγητής και το πρώτο πράγμα που λέει ειναι ..ανοίξτε τα Pc.Σας πληροφορώ ότι απο τους 20 τα άνοιξαν οι 18 ..οι δυο δεν είχαν ιδέα να ανοίγουν Pc. Το επόμενο πράγμα που λέει ο Καθηγητής ειναι δημιουργήστε ενα φάκελο στην επιφάνεια εργασίας.. απο τους 20 το έκαναν οι 12. Περίπου το 40-50% έπιαναν για πρώτη φορά Pc.Οπότε εδώ το ερώτημα δεν είναι φταίει ο φοιτητής ή ο Καθηγητής για αυτή την κατάσταση.Ίσως φταίει και ο τροπος εισαγωγής στα ΤΕΙ.. ΑΕΙ.. όπου σου λένε δήλωσε όσες σχολές θες.. δεν σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις αυτό που θες.. να μπεις σε ενα ΤΕΙ -ΑΕΙ χωρίς Πανελλαδικές και δώσεις εξετάσεις σε αυτο που θα επιλέξεις.Ενα χάος.Αυτό το γράφω ,γιατί στο βίντεο αναφέρθηκε φταίει ο Καθηγητής ή ο φοιτητής.Πολύ καλά βίντεο..συνεχίστε.
Φαντάσου, εγώ μπήκα το 2001 πολύ πριν το Facebook και το RUclips κάνει τον μέσο άνθρωπο να ασχολείται. Έβλεπα φοιτητές που δεν ήξεραν ότι η κίνηση του πονιτικιού μεταφέρεται στην οθόνη. Αλήθεια! Είχα δει έναν φοιτητή που νόμιζε ότι για να κουνήσει το ποντίκι, έπρεπε να το περιστρέψει προς την κατεύθυνση της κίνησης. Δεν μιλάμε τώρα για βαριές έννοιες όπως IP, CPU, OS, RAM, HDD. Αυτό που είπες για το σύστημα εισασγωγής είναι μεγάλη αλήθεια. Πολύ σπασμένο.
Καλησπερα σας Υπαρχει καποιο βιντεο που να εξηγειται ολες αυτες τις εννοιες που αναφερατε πχ agile testing branches κλπ; Ή γενικοτερα καποιο βιντεο στο οποιο μιλατε για αυτες τις σημαντικες εννοιες που δεν διδασκονται στις σχολες τις οποιες θα ταν πολυ καλο οι φοιτητες να ψαξουν μονοι τους;
Αγαπη για το αντικειμενο, υπομονη και επιμονη παιδια.. απο ΤΕΙ και Πανεπιστημια στην Ελλαδα δυστυχως το μονο που λαμβανεις ειναι abuse να μαθεις C και για το ηλιακο συστημα (οντως υπηρχε τετοιο μαθημα στη σχολη μου). Για Testing και Agile απο καθηγητες που δε ξερουν να γραφουν html μη περιμενει κανεις τιποτα. Αμα δεν ασχοληθεις μονος σου παει το τραινο.
Στο ΤΕΙ Κεντρικης Μακεδονιας (Σερρες) παντως περα απο τα μαθηματα προγραμματισμου (αντικειμενοστραφης, βασεις, δομες κλπ) εχουμε και μαθημα σχετικα με testing, repositories, agile μεθοδολογιες και το πως ειναι περιπου τα πραγματα σε εργασιακο περιβαλλον, project management και θεωρουσα οτι ο προγραμματισμος ειναι λιγο αδικειμενος σε σχεση με το προγραμμα της σχολης. Παλι καλα να λεω δηλαδη.
Αυτό είναι πολύ θετικό! Τίποτα δε σε προετοιμάζει για το level μιας κανονικής δουλειάς, αλλά είναι πολύ καλό να ξέρουν οι φοιτητές ότι ο "Προγραμματισμός δεν είναι μόνο κώδικας".
Καλησπέρα σας παιδιά, ωραία τα λέτε σε γενικές γραμμες. Είμαι στο πανεπιστημιο του Πειραια, και προσφατα πηρα την αποφαση να ασχοληθω σοβαρα (στο εκτο ετος). Αυτο που εχω καταλαβει σαν μια γενικη εικονα ειναι οτι η σχολη σου δινει τα ερεθισματα και σου δειχνει το πως να διαχειριζεσαι τα προβληματα που συνεχως θα προκυπτουν σε ενα project. Aπο κει και περα ειναι προφανως στο χερι σου να το εξελιξεις. Ωστοσο το δικο μου τμημα εχει την ταση να μας βαζει συνεχως σε νεες τεχνολογιες, ανανεωνοντας το προγραμμα σπουδων, αλλαζοντας υλη και αυξανοντας τις απαιτησεις.
Γειά σας. Άσχετος είμαι, ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, προσπαθώ να μάθω c από you tube Δημήτρης πσουνης για arduino. Για εποικινωνια μέσω ίντερνετ 2 arduino για on line εποικινωνια μέσω server κατά που πέφτει η υπόθεση;
Είπατε ότι καμία άσκηση που θα κάνεις στη σχολή δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα συναντήσεις στη δουλειά......τι προτείνετε για να είσαι πιο κοντά με την πραγματικότητα????
Ο καλύτερος τρόπος είναι η ασχολία με open source projects. Διάλεξε ένα project που σου αρέσει π.χ. React, Angular, Laravel, Node. Υπάρχουν άπειρα. Μπες στο GitHub και δες τι open issues έχουν. Διάλεξε ένα και ξεκίνα να το φτιάχνεις.
Αυτό είναι πολύ καλή ερώτηση Στέφανε. Εν ολίγοις, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει ηλικία για κάτι τέτοιο. Αλλά η απάντηση είναι πιο σύνθετη. Δώσε μας λίγο να το σκεφτούμε και πιθανόν θα επανέλθουμε με video.
γεια σας παιδια θελω να σας κανω μια ερωτηση... για μενα ή στο βιογραφικο μου ποτε μπορω να βαλω οτι "ξερω" μια γλωσσα προγραμματισμου...θελω να πω οτι το να λες οτι ξερεις μια γλωσσα προγραμματισμου πρεπει να ξερεις την συνταξη της;;να κανεις εργασιες με αυτην; ή να ξερεις απολυτα το α και το ω γιαυτην...λιγο με μπερδευει αυτο....
Καλημέρα, μπορεί να σε βοηθήσει αυτό ruclips.net/video/wzMg-BFutA4/видео.html Σε γενικές γραμμές προτείνουμε να είσαι λακωνικός. Καλύτερα να βάλεις 2-3 γλώσσες προγραμματισμού που σου είναι οικείες, παρά 10 που τις έχεις δει μία φορά. Και ακόμα και έτσι κάντο σε επίπεδα π.χ. "Deep understanding of Java, familiar with C++".
Μια χαρά τα λέτε παιδιά. Η γνώμη μου είναι ότι προγραμματισμό μαθαίνουμε μόνοι μας. Καμιά σχολή δεν μας μαθαίνει. Το μόνο που μπορούμε να πάρουμε από τις σχολές είναι η έμπνευση και τα ερεθίσματα καθηγητών και συμφοιτητών.
ego ime se mia omada 5 paidion (4 3gimnasiou 1 likiou) asxoliomaste me ton programatismo, exoume kanonisi oti to proto pragma pou tha ftiaksoume tha ine ena paixnidi kai ipame na to ftiaksoume me tin unity, ego exo ksekinisi na asxoloume me tin unity kai proxorao sxetika kala kai esis me boithisate parapoli, efxaristo :)
@@SocialNerdsGR κάνουμε εγκατάσταση την free pascal program RestApi; {$mode objfpc}{$H+}uses {$IFDEF UNIX}cthreads, cmem,{$ENDIF} SysUtils, fphttpapp, httpdefs, httproute, fpjson, jsonparser;procedure jsonResponse(var res: TResponse; data: String); begin res.Content := data; res.Code := 200; res.ContentType := 'application/json'; res.ContentLength := length(res.Content); res.SendContent; end;procedure timeEndpoint(req: TRequest; res: TResponse); var jObject : TJSONObject; begin try jObject := TJSONObject.Create; jObject.Strings['time'] := TimeToStr(Time); jsonResponse(res, jObject.AsJSON); finally jObject.Free; end; end;procedure greetingEndpoint(req: TRequest; res: TResponse); var jObject : TJSONObject; begin try jObject := TJSONObject.Create; jObject.Strings['greeting'] := 'Hello, ' + req.RouteParams['name']; jsonResponse(res, jObject.AsJSON); finally jObject.Free; end; end;begin Application.Port := 9080; HTTPRouter.RegisterRoute('/time', @timeEndpoint, true); HTTPRouter.RegisterRoute('/greeting/:name', @greetingEndpoint); Application.Threaded := true; Application.Initialize; Application.Run; end. πηγή: medium.com/@marcusfernstrm/create-rest-apis-with-freepascal-441e4aa447b7 Προς αποφυγή παρεξήγησης για χιούμορ έγραψα pascal. Δεν μπορώ να πω ότι είναι από τις αγαπημένες μου γλώσσες. Ακόμα όμως εξελίσσεται και δίνει κάποιες λύσεις. Προσωπικά ανάλογα την περίπτωση Χρησιμοποιώ και την γλώσσα που με βολεύει περισσότερο για να υλοποιήσω κάτι. π.χ. στο rest έχω κολλήσει με flask. θεωρώ πως είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξεις rest. Σε περίπτωση όμως που σχεδιάζω software για mbeded design (προγραμματισμός microcontrollers και micropocessors) Η C++ είναι μακράν η καλύτερη λύση. Αν θες Rest εκεί υλοποιείς μόνο με C++ Ωραία τα βίντεό σας παιδιά συνδυάζετε τη γνώση με το χιούμορ και όποτε βρίσκω την ευκαιρία θα ριχνω και κανένα τρολάρισμα πάντα φυσικά
Συμπλήρωσε ανώνυμα τη νέα Έρευνα Μισθού Προγραμματιστή: bit.ly/sn-salary-survey
Δήλωσε συμμετοχή στα workshops που κάνουμε: bit.ly/2khPvwa
Έτος: 2010-2011 .
Τμήμα: Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία(Λευκάδα).
Μάθημα: Εισαγωγή στη Πληροφορική(πρώτο εργαστήριο που κάνω στη ζωή μου ως φοιτητής).
Φοιτητές:20 άτομα στην τάξη.
Μπαίνει ο Καθηγητής και το πρώτο πράγμα που λέει ειναι ..ανοίξτε τα Pc.Σας πληροφορώ ότι απο τους 20 τα άνοιξαν οι 18 ..οι δυο δεν είχαν ιδέα να ανοίγουν Pc.
Το επόμενο πράγμα που λέει ο Καθηγητής ειναι δημιουργήστε ενα φάκελο στην επιφάνεια εργασίας.. απο τους 20 το έκαναν οι 12. Περίπου το 40-50% έπιαναν για πρώτη φορά Pc.Οπότε εδώ το ερώτημα δεν είναι φταίει ο φοιτητής ή ο Καθηγητής για αυτή την κατάσταση.Ίσως φταίει και ο τροπος εισαγωγής στα ΤΕΙ.. ΑΕΙ.. όπου σου λένε δήλωσε όσες σχολές θες.. δεν σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις αυτό που θες.. να μπεις σε ενα ΤΕΙ -ΑΕΙ χωρίς Πανελλαδικές και δώσεις εξετάσεις σε αυτο που θα επιλέξεις.Ενα χάος.Αυτό το γράφω ,γιατί στο βίντεο αναφέρθηκε φταίει ο Καθηγητής ή ο φοιτητής.Πολύ καλά βίντεο..συνεχίστε.
Φαντάσου, εγώ μπήκα το 2001 πολύ πριν το Facebook και το RUclips κάνει τον μέσο άνθρωπο να ασχολείται. Έβλεπα φοιτητές που δεν ήξεραν ότι η κίνηση του πονιτικιού μεταφέρεται στην οθόνη. Αλήθεια! Είχα δει έναν φοιτητή που νόμιζε ότι για να κουνήσει το ποντίκι, έπρεπε να το περιστρέψει προς την κατεύθυνση της κίνησης.
Δεν μιλάμε τώρα για βαριές έννοιες όπως IP, CPU, OS, RAM, HDD.
Αυτό που είπες για το σύστημα εισασγωγής είναι μεγάλη αλήθεια. Πολύ σπασμένο.
Καλησπερα σας
Υπαρχει καποιο βιντεο που να εξηγειται ολες αυτες τις εννοιες που αναφερατε πχ agile testing branches κλπ;
Ή γενικοτερα καποιο βιντεο στο οποιο μιλατε για αυτες τις σημαντικες εννοιες που δεν διδασκονται στις σχολες τις οποιες θα ταν πολυ καλο οι φοιτητες να ψαξουν μονοι τους;
MSc ΑΠΘ πληροφορορικη,
διδασκουν project management (agile κτλπ), open source τεχνολογιες (license-communities-git κτλπ), επαληθευση λογισμικου,debugging.
Αγαπη για το αντικειμενο, υπομονη και επιμονη παιδια.. απο ΤΕΙ και Πανεπιστημια στην Ελλαδα δυστυχως το μονο που λαμβανεις ειναι abuse να μαθεις C και για το ηλιακο συστημα (οντως υπηρχε τετοιο μαθημα στη σχολη μου). Για Testing και Agile απο καθηγητες που δε ξερουν να γραφουν html μη περιμενει κανεις τιποτα. Αμα δεν ασχοληθεις μονος σου παει το τραινο.
ποσο γελασα ρε παιδια να ειστε καλα!!! 12:47 παρακαλαει μην πει κανενα ονομα και γινει χαμος!!!! πολυ ωραιο βιντεο για ακομα μια φορα
Στο ΤΕΙ Κεντρικης Μακεδονιας (Σερρες) παντως περα απο τα μαθηματα προγραμματισμου (αντικειμενοστραφης, βασεις, δομες κλπ) εχουμε και μαθημα σχετικα με testing, repositories, agile μεθοδολογιες και το πως ειναι περιπου τα πραγματα σε εργασιακο περιβαλλον, project management και θεωρουσα οτι ο προγραμματισμος ειναι λιγο αδικειμενος σε σχεση με το προγραμμα της σχολης. Παλι καλα να λεω δηλαδη.
Αυτό είναι πολύ θετικό! Τίποτα δε σε προετοιμάζει για το level μιας κανονικής δουλειάς, αλλά είναι πολύ καλό να ξέρουν οι φοιτητές ότι ο "Προγραμματισμός δεν είναι μόνο κώδικας".
27:30 comfort zone χαχα
Καλησπέρα σας παιδιά, ωραία τα λέτε σε γενικές γραμμες. Είμαι στο πανεπιστημιο του Πειραια, και προσφατα πηρα την αποφαση να ασχοληθω σοβαρα (στο εκτο ετος). Αυτο που εχω καταλαβει σαν μια γενικη εικονα ειναι οτι η σχολη σου δινει τα ερεθισματα και σου δειχνει το πως να διαχειριζεσαι τα προβληματα που συνεχως θα προκυπτουν σε ενα project. Aπο κει και περα ειναι προφανως στο χερι σου να το εξελιξεις. Ωστοσο το δικο μου τμημα εχει την ταση να μας βαζει συνεχως σε νεες τεχνολογιες, ανανεωνοντας το προγραμμα σπουδων, αλλαζοντας υλη και αυξανοντας τις απαιτησεις.
Σε ευχαριστούμε Αναστασία! Πολύ καλό αυτό που κάνει η σχολή σου. Έτσι δίνει αξία σε ένα πτυχίο.
Μπράβο στα παιδιά ! Valuable content σε κάθε video !
Τμήμα Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στο ΕΚΠΑ. Στο 2ο εξάμηνο στο μάθημα των δομών δεδομένων κάνουμε testing
Πολύ θετικό αυτό!
Χατζη?
Γειά σας. Άσχετος είμαι, ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, προσπαθώ να μάθω c από you tube Δημήτρης πσουνης για arduino. Για εποικινωνια μέσω ίντερνετ 2 arduino για on line εποικινωνια μέσω server κατά που πέφτει η υπόθεση;
C++ the king
Και pascal
Μπορείτε να γράψετε το link με τον τύπο αυτόν που λέτε ότι κάνει ansi C και τα παρελκόμενα;
Δε θυμάμαι τι ακριβώς λέγαμε. Θυμάσαι σε ποιο σημείο του video το λέμε;
9:32 εκει που λεγατε οτι εκανε μαθημα και διδασκε και ολα τα αλλα, οπως unit testing, agile ...
Α, ναι! ruclips.net/video/XP4o0ArkP4s/видео.html
και Udacity ειναι καλο
Είπατε ότι καμία άσκηση που θα κάνεις στη σχολή δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα συναντήσεις στη δουλειά......τι προτείνετε για να είσαι πιο κοντά με την πραγματικότητα????
Ο καλύτερος τρόπος είναι η ασχολία με open source projects. Διάλεξε ένα project που σου αρέσει π.χ. React, Angular, Laravel, Node. Υπάρχουν άπειρα. Μπες στο GitHub και δες τι open issues έχουν. Διάλεξε ένα και ξεκίνα να το φτιάχνεις.
Μέχρι ποια ηλικία πιστεύεται οτι μπορεί να ασχοληθεί κάποιος με τον προγραμματισμό (πχ Frond End Developer);
Αυτό είναι πολύ καλή ερώτηση Στέφανε. Εν ολίγοις, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει ηλικία για κάτι τέτοιο. Αλλά η απάντηση είναι πιο σύνθετη. Δώσε μας λίγο να το σκεφτούμε και πιθανόν θα επανέλθουμε με video.
Εεεε κοιτα θανο αυτο με το 1.90 που ειπες για τις λαμπες να στειλω ενα βιογραφικο να με εχετε κατα νου;
Εσύ έρχεσαι μόνο για το style σου δεν χρειάζεται βιογραφικό.
γεια σας παιδια θελω να σας κανω μια ερωτηση...
για μενα ή στο βιογραφικο μου ποτε μπορω να βαλω οτι "ξερω" μια γλωσσα προγραμματισμου...θελω να πω οτι το να λες οτι ξερεις μια γλωσσα προγραμματισμου πρεπει να ξερεις την συνταξη της;;να κανεις εργασιες με αυτην; ή να ξερεις απολυτα το α και το ω γιαυτην...λιγο με μπερδευει αυτο....
Καλημέρα, μπορεί να σε βοηθήσει αυτό ruclips.net/video/wzMg-BFutA4/видео.html
Σε γενικές γραμμές προτείνουμε να είσαι λακωνικός. Καλύτερα να βάλεις 2-3 γλώσσες προγραμματισμού που σου είναι οικείες, παρά 10 που τις έχεις δει μία φορά. Και ακόμα και έτσι κάντο σε επίπεδα π.χ. "Deep understanding of Java, familiar with C++".
ευχαριστωωωωωωω
Μια χαρά τα λέτε παιδιά. Η γνώμη μου είναι ότι προγραμματισμό μαθαίνουμε μόνοι μας. Καμιά σχολή δεν μας μαθαίνει. Το μόνο που μπορούμε να πάρουμε από τις σχολές είναι η έμπνευση και τα ερεθίσματα καθηγητών και συμφοιτητών.
Ναι, σωστά. Που ακόμα και αυτό είναι πολύ καλό.
χαχα, όντος ήτανε αστείο Θάνο, όντος..
ego ime se mia omada 5 paidion (4 3gimnasiou 1 likiou) asxoliomaste me ton programatismo, exoume kanonisi oti to proto pragma pou tha ftiaksoume tha ine ena paixnidi kai ipame na to ftiaksoume me tin unity, ego exo ksekinisi na asxoloume me tin unity kai proxorao sxetika kala kai esis me boithisate parapoli, efxaristo :)
Από μικροί στα βαθιά! Ωραίος
Pascal
ruclips.net/video/gMgvtzFXMsQ/видео.html
@@SocialNerdsGR
κάνουμε εγκατάσταση την free pascal
program RestApi;
{$mode objfpc}{$H+}uses
{$IFDEF UNIX}cthreads, cmem,{$ENDIF}
SysUtils, fphttpapp, httpdefs, httproute, fpjson, jsonparser;procedure jsonResponse(var res: TResponse; data: String);
begin
res.Content := data;
res.Code := 200;
res.ContentType := 'application/json';
res.ContentLength := length(res.Content);
res.SendContent;
end;procedure timeEndpoint(req: TRequest; res: TResponse);
var
jObject : TJSONObject;
begin
try
jObject := TJSONObject.Create;
jObject.Strings['time'] := TimeToStr(Time);
jsonResponse(res, jObject.AsJSON);
finally
jObject.Free;
end;
end;procedure greetingEndpoint(req: TRequest; res: TResponse);
var
jObject : TJSONObject;
begin
try
jObject := TJSONObject.Create;
jObject.Strings['greeting'] := 'Hello, ' + req.RouteParams['name'];
jsonResponse(res, jObject.AsJSON);
finally
jObject.Free;
end;
end;begin
Application.Port := 9080;
HTTPRouter.RegisterRoute('/time', @timeEndpoint, true);
HTTPRouter.RegisterRoute('/greeting/:name', @greetingEndpoint);
Application.Threaded := true;
Application.Initialize;
Application.Run;
end.
πηγή: medium.com/@marcusfernstrm/create-rest-apis-with-freepascal-441e4aa447b7
Προς αποφυγή παρεξήγησης για χιούμορ έγραψα pascal. Δεν μπορώ να πω ότι είναι από τις αγαπημένες μου γλώσσες. Ακόμα όμως εξελίσσεται και δίνει κάποιες λύσεις.
Προσωπικά ανάλογα την περίπτωση Χρησιμοποιώ και την γλώσσα που με βολεύει περισσότερο για να υλοποιήσω κάτι. π.χ. στο rest έχω κολλήσει με flask. θεωρώ πως είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξεις rest. Σε περίπτωση όμως που σχεδιάζω software για mbeded design (προγραμματισμός microcontrollers και micropocessors) Η C++ είναι μακράν η καλύτερη λύση. Αν θες Rest εκεί υλοποιείς μόνο με C++
Ωραία τα βίντεό σας παιδιά συνδυάζετε τη γνώση με το χιούμορ και όποτε βρίσκω την ευκαιρία θα ριχνω και κανένα τρολάρισμα πάντα φυσικά
Ειμαι 16 ξερω φορματ😂😂...ξερω ψευδογλωσσα πολυ καλη και λιγο html