• Опубликовано: 13 окт 2017
  • Samenvatting van de wedstrijd Kapelle 1 - Wemeldinge 1
    Aan 2 kanten van het veld stond zaterdag een cameraman. Op de tribune de camera van CTV Zeeland en aan de andere kant Kapelleman Dimitrie Lauer die voor RUclips opnames maakt en tevens materiaal voor de trainers opneemt. Vertrekkend burgemeester Stapelkamp langs de lijn evenals oud burgemeester Kramer. De Kapelse derby tussen Kapelle en Wemeldinge stond op het programma. Aan de ene kant de thuisclub die 6 punten heeft en aan de andere kant Wemeldinge dat onder de nieuwe trainer Jordan van Langevelde nog geen punten heeft gehaald.
    Zonder de geblesseerde Maikel Nieuwenhuize die door Wout Vink als laatste man werd vervangen en nog steeds zonder topscorer van vorig seizoen Souliman Abali, startte Kapelle tegen Wemeldinge.
    In de eerste helft een aanvallend Kapelle dat weinig kansen creëert omdat de aansluiting van middenveld naar aanval te traag is. In het eerste half uur slechts 2 kansen. De eerste is in de 27e minuut als Reinier op de paal schiet en 2 minuten later als Jasper met een goed schot de keeper test. Wemeldinge speelt op de counter en krijgt eigenlijk net zoveel kansjes. In de 37e minuut is het wel raak als Reinier een paar man uitspeelt en vanaf de achterlijn passt op Sofyan Azzagari die de verdiende 1 - 0 maakt. Voor de rust nog een goede redding van keeper Justin en een schot van Salim dat over gaat. In de hoop dat we in het tweede deel niet alleen van het zonnetje maar ook van het spel van Kapelle mogen genieten gaan we om de koffie.
    In de tweede helft wordt Jordi op de rechtsback positie vervangen door Niels. Kapelle krijgt meer kansen maar weet deze niet te benutten. Jasper schiet op de keeper, Pito schiet net naast, Rob kopt een goede voorzet van Salim naast. Omdat Kapelle niet scoort blijft het billenknijpen. Want 1 foutje in de verdediging bij een Wemeldinge counter en we zijn 2 punten kwijt. In de 65e minuut moet Justin handelend optreden als de spits van Wemeldinge alleen op hem afkomt. Nadat Jasper in de 82e minuut een enorme kans heeft gemist scoort hij 1 minuut later wel met een kopbal uit een van de door Rob goed genomen hoekschop. 2 - 0 en de wedstrijd is gespeeld. Net voor tijd wordt een zuivere goal van Rob afgekeurd maar dat kan de pret niet meer drukken. We hadden een mooie zonnige middag en we hebben 3 punten. We staan 3 punten achter koploper Yerseke en met 9 punten gelijk met Zaamslag en RCS. Zaterdag zal het echt anders moeten als we Dauwendale, dat 7 punten heeft, achter ons willen houden. De ballen moeten sneller en meer naar spits Marco en de snelheid van Salim, Jasper en Reinier moet en kan meer benut worden. Ik verwacht dat dat tegen een beter voetballende ploeg als Dauwendale moet lukken. 9 uit 4 is mooi maar 12 uit 5 is nog mooier. Tot zaterdag op sportpak Groene Woud.