Pentru un filolog este mare aplecarea pentru a face ceva util la confort.Si eu fac diferite inbunatatiri cu toate ca am o varsta si nu sant de ,specialitae, constructor. Am vazut meseriasi care mai mult au stricat decat au remediat.Munca inobileaza.Noi nu avem nevoie de nobili!
După normativele vechi ar fi trebuit sa aveți la nivelul tavanului o rezistenta termica R de minim 5. Standardul Nzeb cel nou recomanda o rezistenta minima de R =6,5. Puteți alege produse de termoizolație cu valoare lambda cât mai mic dar prețul e mare sau exact cum ați spus produse cu valoare lambda mai mare dar compensați prin grosime. Și neapărat căpriorii îngropați in cel puțin 10 cm de termoizolație suplimentar le ceea ce s-a pus între ei. Și neapărat spre interior folie bariera de vapori. Înspre pod se poate podii cu scândură sa folosiți spațiul pt depozitare șamd. În cam 30-35 de cm puteți obține o rezistenta termica de R=6,5 fără stress și cu costuri rezonabile. Dacă puneți între straturile de vata săruri de acid boric nu stau șoriceii întrucât nu le place mirosul, iar pt om sau animale de pe lângă casa e safe.. Sau varianta eco : piele de șarpe. Daca găsiți un șarpe mort, uscat, sau pielea acestuia când naparleste și îl puneți în pod în veci nu veți avea șoricei. Simt mirosul și o iau la fuga. Iar sub învelitoare ( sub țiglă) e bina sa se pună folie permeabila la vapori. Spor și bafta! Haideți ca nu e chiar asa complicat 😉
Sunt un total nepriceput si intreb din mare curiozitate: de ce folie bariera vapori in interior si permeabila doar spre exterior? Pentru un nepriceput ca mine nu pare logic.
@CENTURION.CARPATIC pt ca acolo unde trăiți ( la interior ) se fac vapori ( respirație, duș , gătit, transpirație etc) . Acesta migrează impreuna cu aerul cald de la interior spre exterior ( e un principiu de la fizica , nu îl detaliez aici dar credeți-mă pe cuvânt, fizica nu minte) . Dacă aerul cald încărcat cu vapori de apa nu este blocat de bariera de vapori ce credeți ca se întâmplă ? Întra în termoizolatie . În zona de intrare termoizolatia are o temperatura apropiata sau identica cu a mediului interior, dar pe masura ce vaporii de apa întra în contact cu straturile exterioare ale izolatiei ( sa zicem ca în casa sunt 20 de grade iar afara - 3 grade ) va apărea condensul. Condens= termoizolație uda . O haina uda iarna nu tine de cald . La fel si izolația. Asta a fost ptvbariera de vapori la interior înaintea termoizolatiei . Acum de ce folie permeabila la vapori pe exterior : protecție a termoizolație fata de praf , infiltratii de ap dinspre exterior și permeabilitate spre exterior , pt ca în perioadele calde de ex , dacă ar fi ceva umezeala în straturile de izolație sa permita acesteia sa migreze spre exterior , încurajând uscarea termoizolației.
Folosiți Konix, se pune 1 linguriță pe foc și va transforma fumul din horn ca nisipul și cred ca se va intama la fel dacă nu puteți /nu ajungeți sa curățați Șemineul. Se găsește la magazine gradinarit etc.
Salut Sabine.....!! La obiect ca întotdeauna...!! O vorbă spune că "cine nu muncește nu greșește".... E lucru mare să și recunoști când greșești și să-i ajuți și pe alții care vor să învețe din greșeala ta, pentru că e mult mai "ieftin" să faci bine de la început...! Când am emigrat în 2002 în Israel cineva mi-a spus vorba asta pe care încerc să o aplic.... "suntem prea săraci ca să cumpărăm lucruri ieftine....."!
Felicitări domnule Sorin!Știți de ce va urmărim și va apreciem? pentru că în spațiu acesta, foarte puțini reușesc să răspundă nevoilor telespectatorilor.Este nevoie in egală măsură de exemple,dar și de greșeli...astfel,că dvs.raspundeti în prim plan "așa da,așa nu" Eu personal, tare mult m-am folosit de greșeli,(de fapt,alegeri) pentru că era cat pe ce sa le fac și eu.Pentru asta va apreciez!
Sa fiti numai bine sanatos cu familia si toate neamurile sa va calce pragul cat de des ca atunci ii bine! Eu am consruit o mansarda dupa ce am aruncat acoperisu vechi si acum am podul mic neizolat deasupra tavanului mansardei
La acoperiș se poate rezolva destul de ușor dar nu foarte ieftin. Nu știu dacă aveți astereala la acoperiș. Dacă nu este, puteți monta intre grinzi placaj, OSB, chiar scânduri. Montarea se face pe lețele pe care stau țiglele sau se pun pe corni o scândura care să țină astereala. Pe acea scândura se poate pune apoi lambriu sau altceva ca să nu se vadă spuma poliuretanică. Montate astfel încât sa nu existe spațiu liber spre exterior. Apoi pusa spuma poliuretanica pentru izolare termica (atenție, este și spuma poliuretanica pentru izolare fonica). Aproximativ 7 cm (echivalentul a 15cm de polistiren de calitate aproximativ). Ca și cost, aproximativ 15 euro/metru pătrat. Apoi acoperit cu lambriu. Care izolează și el.
RESPECT Dom Sabin Felicitări Frumoasa Casă Frumoasa Ușa de Șemineu foarte veche și Și foarte rezistenta Mă Bucur Că Lumea de la Oraș apreciază casele de La Țară Mai Ales Acum După Pandemie Sau Saturat De Bloc😃😄🤗🤔🙏🙏🤗🇷🇴
celuloza,din experienta mea este cea mai buna izolatie termica si in aceelasi timp fonica (in mansarda am celuloza,iar in terasa am spuma cu celula inchisa,intr-adevar spuma sporeste si rezistenta acoperisului ,dar este o diferneta de 2grade celsius )
Cu tot respectul domnule Gherman , imi permit să fac câteva mici observații. Podul casei dvs fiind nelocuit nu se justifică termoizolatia la nivelul căpriorilor, soluția tehnică se numește pod rece, izolația termică se montează la nivelul planșeului de lemn pe care l-am observat la începutul filmului. D.p.d.v. higrotermic reabilitarea termică a unei clădiri se gândește ca un tot unitar, anvelopa termică trebuie să fie continuă. O termografie ar putea identifica punțile termice ,iar un specialist va poate elabora un plan de reabilitare, ce vă scutește de cheltuieli inutile si greșeli flagrante. Lucrurile sunt destul de complicate, Dorel nu stăpânește noțiuni elementare de termodinamica, nu are cum să vadă problema in ansamblul ei. Pierderile de căldură pot apare spre sol, prin tot soiul de punți termice, prin subdimensionarea izolației termice, lipsa de etanșeitate transportă aerul cald spre exterior, etc etc.
@Gheorghe Ro bine ochit, bine lovit. Problema e că arhitecții noștri nu știu ce e aia termo. Știu că trebuie stâlpi cărămidă și polistiren. De aceea avem case noi de toată jena. La o casa veche nu găsești ușor pe cineva sa te ajute la termoizolare și hidroizolare. Inclusiv bogatul lui peste o face din cărămidă și polistiren. Aici e problema de educație. Din păcate nu avem timp sa studiem noi că proprietari cum trebuie să își facă treabă o casa și ne lăsăm pe mana lui Dorel. Logica e simpla. Daca investești într-o casă cum trebuie, ea îți oferă cheltuieli infime. De vina sunt meseriași. Punct
:) Buna sa fie inima la toată lumea :) Eu unul as merge cu spuma daca vrei sa bagi bani :)) sau faci sistem cu perna de aer ce nu costă chiar atâta :) Cât despre încălzire :) un puffer de 500 litri face sigur treabă bună. Ar merge bine în compensație și cu panouri solare daca tot sunt la 1000 lei.
Eu am 2 straturi de vata in pod, adica 20 cm, cel la vedere cu Al in jos. Dar, inainte, am umplut cu spuma absolut toate rosturile dintre scandurile care formeaza astereala si sunt multumit. Pe pereti am 15 cm polistiren. Cu centrala pe gaze am iesit la 400 lei pe luna pt o vila de 170 mp
@@MikeGamesReview Pereții la parter sunt in sistem Amvic (polistiren-beton-polistiren) iar la etaj BCA căptușit cu 10 cm polist. la exterior și 2 cm rigiterm la interior.
Toate acoperisurile sunt dezvelite de zapada mai ales daca bate soarele pe ele .Nu de alta dar sunt gandite sa plece zapada cat mai repede de pe ele . In zonele de munte acoperisurile sunt mai ascutite iar in zonele de campie sunt mai domoale - vorbesc de unghiul dintre ape . In zonele desertice sunt plate ... Daca doriti sa evitati spunerea de lucruti eronate ,ramaneti la domeniu in care aveti pregatire ,adica la stiintele sociale -consider ca filologia/gazetaria fac parte din stiinte sociale si nu din stiinte tenhice . Asa lucreaza 'meseriasii' din ziua de azi - lucrari de unica folosinta (comparativ cu aparatele de unica folosinta) - o lucrare trebuie facuta nu numai sa fie functionala ci si sa se poata face mentenanta la ea . De fapt asta e spiritul societatii in care traim . Daca ar fi o lucrare in care se asifura mentenanta ar fi de 2 ori sau de 3 ori pretul unei lucrari simple si nimeni nu plateste acum ce va fi in viitor -solutia e plata sa se faca atunci ,adica in cazul de fata sa se extraga semineul,curatat ,pus la loc si reparat ... sau contruit un cadru metalic si prins amovibil . Atentie la spuma ca spuma e impermeabila iar lemnul care e in pod trebuie sa respire si din contradictia asta se lasa cu mucegai si odata intrat in lemn iese precum petele permanente din haine care se indeparteaza cu foarfeca - la lemn focul e sfant . Daca se las asa ,cu umezeala o sa putrezeasca dar se spune ca ce arde nu putrezeste . Semineul acela vechi ma intereseaza ...
Domnule Gherman, eu locuiesc intr-o localitate langa Galati unde deocamdata nu avem alimentare cu gaze naturale. Cumpar an de an lemne de foc pentru centrala termica si pentru soba de teracota. Am vazut pe Google Earth (Street View) ca la dumneavoastra in Feleacu exista retea de gaze. Va intreb de ce ati ales sa incalziti cele doua case utilizand combustibil solid? Noi abia asteptam sa trecem la incalzirea pe gaze si sa scapam de toate problemele in legatura cu lemnele de foc!
Buna dimineata. Va felicit pentru vlogurile realizate si pentru luarile de pozitie pe care le aveti. Legat de amenajari, pt-ca asa am ajuns sa va urmaresc fiind si eu implicat intr-un astfel de proces, as dori sa stiu daca termosemineul de la Ibormed il folositi atat pentru producerea de apa calda menajera cat si pentru incalzire. Am retinut aspectele legate de izolarea podului si cred ca am sa-mi schimb planurile! Stiu ca v-ati instalat incalzire in pardoseala de la Bjorn. Cat de multumit sunteti de acest sistem? Poate realizati un vlog si despre acesta! Face fata singur la incalzirea locuintei? Va multumesc pentru ceea ce faceti si va doresc multa sanatate tuturor!
Buna ziua, Termosemineul face apa calda indirect, prin serpentina care trece printr-un boiler electric de 200 de litri. Încălzirea e cu sistem Schluter (provensystem.ro) și sunt super mulțumit de eficienta sistemului. Este un vlog despre Schluter, “Cum am ales încălzirea in pardoseala”, e pe contul meu de RUclips. Sa aveți spor și sănătate :)
@@SabinGhermanOficial Multumesc, am vizionat din nou acele vloguri. Am uitat denumirea sistemului. Stiam doar ca era vorba de un sistem ingust, lucru care ma intereseaza si pe mine!
Buna dimineața. Din fericire, sunt greșeli care pot fi reparate. Plus că, ne mai țin și ocupați reparațiile astea, grădina, familia... E bine să avem mintea ocupată tot timpul, cu lucruri bune. Am văzut pe aici că unii s-au trezit cu fața la cearșaf. Va doresc un weekend liniștit...si...ignorați ce trebuie ignorat. Ia să îmi termin eu cafeaua de băut😜
@@SabinGhermanOficial Multumesc mult. Am terminat cafeaua...si am primit un mesaj de la o f bună prietenă din orașul meu natal si acum sunt f supărată. Ea si familia ei, sunt oameni f credincioși, merg săptămânal la biserică. Si mi-a spus că preotul impreună cu familia lui au toți covid. Si au imbolnăvit mai multe persoane printre care si ea cu soțul ei. Au făcut toți forme grave și efectiv se chinuie să supraviețuiască. Ce este interesan .e că aceste cazuri de imbolnăviri de la biserică, nu sunt mediatizate, probabil se incearcă mușamalizarea lor, din motive evidente...sub deviza "Dzeu vă apără, biserica e un loc sigur". Chiar ea mi-a spus să nu le spun si prietenilor noștri comuni pt că toți îi vor sări în cap criticând-o pt că a mers la biserică fără să se gândească la siguranța familiei ei. Mă întreb...oare câte cazuri asemănătoare sunt...si se ascunde acest lucru ?
Ati lovit intr-un punct nevralgic. Romanul nu e facut sa recunoasca atunci cand face greseli, mai ales pe banii lui. Cand intrebi, a... totul perfect, merge exact cum voiam. Si asta e un motiv pentru care ideile si lucrurile se copiaza prost de catre oameni neinstruiti si se perpetueaza fara ca procesul sa se imbunatateasca. O casa nu e un chiosc pe care il darami daca dai faliment.
Buna dimineata !normal ar fii ca si ,,gospodarii "tarii sa-si recunoasca greselile. Bagat-il pe Ginger in casa din cind in cind .Soarecii nu se mai apropie de teritoriul lui
Buna ziua. Imi spuneti va rog daca dupa ce ati pus vata ati montat si sub ea o folie bariera de vapori? Sau a ti asezat vata direct pe grinzile de lemn? Acum dupa atata timp nu au aparut probleme de mucegai?
@@SabinGhermanOficial Ginger poate să vă lămurească mai bine. Mintea mea de țăran , analfabet "very"funcțional nu poate să aprecieze valori de "n" k . Mare grijă, să nu depășească Ginger perioada critică. Cu cât mai puțină căldură de la Ginger cu atât mai multă vată la căsuță. PS: remarca mea fiind tardivă( în satul transilvănean timpul se măsoară cu ceva întârzâiere) vă recomand să izolați cu lână podul! Căldură optimă!
Buna seara. Îmi permit să adaug și eu un comentariu. Cum te uiți de jos in sus, am rigips, 2cm aer, folie aluminizată, vata bazaltica 30cm și OSB de 10. Consum curent ptr tot( apa, apa calda, încălzire, mâncare, etc)nu e scump curentul, e prost abonamentul. Eu sunt mulțumit. Nu e reclamă. Casa neizolată de care zic e a mea și se poate vedea in Arad. Apropo.ro in vata nu sta șoarecul niciodată. 😀
Te salut omule Sabin! Îmi place mult când vorbești despre case! Și faptul că vorbești despre casa ta! Acu', așa, că noi regățenii ne-am simțit mereu dați la o parte că mâncăm și simțim altfel...că regele trăiește la București, dă baluri și curtezanele vorbesc 'franțuzește'... cum se făceau casele la voi înainte? Adică înainte de '89? Da, sincer, aveați umezeală în beci? Pivniță, sau cum îi spuneți? Că zăpadă a fost timpul... și la daci, și în vechiul imperiu și la comuniști! 🧘 Să nu spui că acu' zăpada umezește altfel! 👽 Cu atâtea soluții hiper calificate și autorizate TUV! eeee.. 🔥 toate bune!
Buna Poate casele nu sunt la fel grosime pereti, materiale orientarea caselor, izolatie in pod etc. Casa consuma echivalentul pierderilor de caldura Sanatate va doresc
Bună ziua, cel de 109 L are avantajul că este mai mare ca volum de apă care o încălzește? față de 17 L cât are acum, pentru că și acesta este tot cu flacără direct pe bazin, am și eu ceva asemănător și tot consum mare de lemn am.
Sunteți bun la astfel de Podcast uri, politica și delirurile despre holocaust uri în România , murdărirea numelor eroilor românilor , lăsați le celor informați 👍😏
Bade grseala ce ai facut o este ca nu sti vorba acea ,nu exista meserias ce executa lucrari proaste ci client tantalau ce plateste lucrarea,atat Laszlo din Timisoara !
Casa d-voastra este net superioara caselor din America pe structura de lemn ,pereti de placaj si gibroc ,acoperis de amestec bitum si pietris ,ornamentat cu plastic ce imita piatra , zgomotoase si vibreaza cind mergi si care la incendiu dispar in citeva minute.Avantajul :se construiesc in citeva sapatamini si sunt calduroase iarna. Cu o pretul unei asemenea case poti sa-ti faci citeva ,,adevarate " in Romania.
Eu am încercat sa păstrez la casa mică farmecul, “savoarea” aia speciala a anilor ‘70, cu materiale locale și - pe cât se poate - naturale :) E mai simpla, mai pe gustul meu :)
Probabil că nici la fundații nu sa izolat bine și acolo se mai pierde niste căldură, cu o camera termo-scanare se poate observa cel mai bine unde fuge caldura
Felicitari! Un român care sa-si recunoasca greselile... mai rar. Pe lângă asta, din greseli învățăm mult mai bine. Jos pălăria!
Bună dimineața! Mulțumesc pentru informațiile prețioase! Omul din greșeli învață! Să fiți sănătos !
Respect pentru recunoasterea greselilor! Jos palaria
Bună dimineața
Mulțumim pentru informații și sinceritate
Sănătate și doamne ajută 😊✌️
Bună dimineața, domnule Gherman !
Toate cele bune !🙏
Pentru un filolog este mare aplecarea pentru a face ceva util la confort.Si eu fac diferite inbunatatiri cu toate ca am o varsta si nu sant de ,specialitae, constructor. Am vazut meseriasi care mai mult au stricat decat au remediat.Munca inobileaza.Noi nu avem nevoie de nobili!
☕ cu sinceritate. O meritați. După o săptămână de drumuri năucitoare merg astfel de emisiuni. Zi buna!
Avem de învățat toți cei care dorim să amenajăm o casă la țară ! Ideea este sa nu ne zgârcim în anumite etape ale modernizării !
Va apreciez sinceritatea, mult respect...
Mulțumim pentru sfaturile date.
După normativele vechi ar fi trebuit sa aveți la nivelul tavanului o rezistenta termica R de minim 5. Standardul Nzeb cel nou recomanda o rezistenta minima de R =6,5. Puteți alege produse de termoizolație cu valoare lambda cât mai mic dar prețul e mare sau exact cum ați spus produse cu valoare lambda mai mare dar compensați prin grosime. Și neapărat căpriorii îngropați in cel puțin 10 cm de termoizolație suplimentar le ceea ce s-a pus între ei. Și neapărat spre interior folie bariera de vapori. Înspre pod se poate podii cu scândură sa folosiți spațiul pt depozitare șamd. În cam 30-35 de cm puteți obține o rezistenta termica de R=6,5 fără stress și cu costuri rezonabile. Dacă puneți între straturile de vata săruri de acid boric nu stau șoriceii întrucât nu le place mirosul, iar pt om sau animale de pe lângă casa e safe.. Sau varianta eco : piele de șarpe. Daca găsiți un șarpe mort, uscat, sau pielea acestuia când naparleste și îl puneți în pod în veci nu veți avea șoricei. Simt mirosul și o iau la fuga. Iar sub învelitoare ( sub țiglă) e bina sa se pună folie permeabila la vapori. Spor și bafta! Haideți ca nu e chiar asa complicat 😉
Mulțumesc mult :)
Sunt un total nepriceput si intreb din mare curiozitate: de ce folie bariera vapori in interior si permeabila doar spre exterior? Pentru un nepriceput ca mine nu pare logic.
@CENTURION.CARPATIC pt ca acolo unde trăiți ( la interior ) se fac vapori ( respirație, duș , gătit, transpirație etc) . Acesta migrează impreuna cu aerul cald de la interior spre exterior ( e un principiu de la fizica , nu îl detaliez aici dar credeți-mă pe cuvânt, fizica nu minte) . Dacă aerul cald încărcat cu vapori de apa nu este blocat de bariera de vapori ce credeți ca se întâmplă ? Întra în termoizolatie . În zona de intrare termoizolatia are o temperatura apropiata sau identica cu a mediului interior, dar pe
masura ce vaporii de apa întra în contact cu straturile exterioare ale izolatiei ( sa zicem ca în casa sunt 20 de grade iar afara - 3 grade ) va apărea condensul. Condens= termoizolație uda . O haina uda iarna nu tine de cald . La fel si izolația. Asta a fost ptvbariera de vapori la interior înaintea termoizolatiei . Acum de ce folie permeabila la vapori pe exterior : protecție a termoizolație fata de praf , infiltratii de ap dinspre exterior și permeabilitate spre exterior , pt ca în perioadele calde de ex , dacă ar fi ceva umezeala în straturile de izolație sa permita acesteia sa migreze spre exterior , încurajând uscarea termoizolației.
@@gabrieltalnaci5724 Ok! Multumesc foarte mult!
Folosiți Konix, se pune 1 linguriță pe foc și va transforma fumul din horn ca nisipul și cred ca se va intama la fel dacă nu puteți /nu ajungeți sa curățați Șemineul.
Se găsește la magazine gradinarit etc.
Sănătate și ție D-le Gherman.
Salut Sabine.....!! La obiect ca întotdeauna...!! O vorbă spune că "cine nu muncește nu greșește".... E lucru mare să și recunoști când greșești și să-i ajuți și pe alții care vor să învețe din greșeala ta, pentru că e mult mai "ieftin" să faci bine de la început...! Când am emigrat în 2002 în Israel cineva mi-a spus vorba asta pe care încerc să o aplic.... "suntem prea săraci ca să cumpărăm lucruri ieftine....."!
Succes în continuare....!!!
BUNA ZIUA DOM.GHERMAN UN PONT ;UITATI-VA LA '''CASE BUNE '''' CU TIFUI.
Bună dimineața domnule cu căsuța frumoasă!
Săru’mâna, Doamnă:)
Bună dimineața dl Gherman, f instructiv emisiunea de astăzi.
Felicitări domnule Sorin!Știți de ce va urmărim și va apreciem? pentru că în spațiu acesta, foarte puțini reușesc să răspundă nevoilor telespectatorilor.Este nevoie in egală măsură de exemple,dar și de greșeli...astfel,că dvs.raspundeti în prim plan "așa da,așa nu" Eu personal, tare mult m-am folosit de greșeli,(de fapt,alegeri) pentru că era cat pe ce sa le fac și eu.Pentru asta va apreciez!
👏👏👏felicitari si.multumim....
jur, fiinta asta este extrem de simpatica
Cine, nea Sabin sau pisica? :)
@@halljamenjeninnen1310 Domnul Gherman,
clar si picica e simpatica ;o
Bine de știut. Eu vă mulțumesc.
Sa fiti numai bine sanatos cu familia si toate neamurile sa va calce pragul cat de des ca atunci ii bine!
Eu am consruit o mansarda dupa ce am aruncat acoperisu vechi si acum am podul mic neizolat deasupra tavanului mansardei
Ms bucur că recunoșteți greșelile sunteți superb !!!!
La acoperiș se poate rezolva destul de ușor dar nu foarte ieftin. Nu știu dacă aveți astereala la acoperiș. Dacă nu este, puteți monta intre grinzi placaj, OSB, chiar scânduri. Montarea se face pe lețele pe care stau țiglele sau se pun pe corni o scândura care să țină astereala. Pe acea scândura se poate pune apoi lambriu sau altceva ca să nu se vadă spuma poliuretanică. Montate astfel încât sa nu existe spațiu liber spre exterior. Apoi pusa spuma poliuretanica pentru izolare termica (atenție, este și spuma poliuretanica pentru izolare fonica). Aproximativ 7 cm (echivalentul a 15cm de polistiren de calitate aproximativ). Ca și cost, aproximativ 15 euro/metru pătrat. Apoi acoperit cu lambriu. Care izolează și el.
Ami place ca esti sincer.respekt
Om sincer și corect, îmi place, vă admir sincer ‼️🤦😂😂👍🥰👏🤷🌹✌️🙋
RESPECT Dom Sabin Felicitări Frumoasa Casă Frumoasa Ușa de Șemineu foarte veche și Și foarte rezistenta Mă Bucur Că Lumea de la Oraș apreciază casele de La Țară Mai Ales Acum După Pandemie Sau Saturat De Bloc😃😄🤗🤔🙏🙏🤗🇷🇴
Ne uitam, ne uitam :)))
Aveți o casa superba !
Salut. Mulțumim asemenea.
Salutare să fii tare cu adevăru.
superba casuta
celuloza,din experienta mea este cea mai buna izolatie termica si in aceelasi timp fonica (in mansarda am celuloza,iar in terasa am spuma cu celula inchisa,intr-adevar spuma sporeste si rezistenta acoperisului ,dar este o diferneta de 2grade celsius )
O zi de duminică frumoasă
Cu tot respectul domnule Gherman , imi permit să fac câteva mici observații.
Podul casei dvs fiind nelocuit nu se justifică termoizolatia la nivelul căpriorilor, soluția tehnică se numește pod rece, izolația termică se montează la nivelul planșeului de lemn pe care l-am observat la începutul filmului.
D.p.d.v. higrotermic reabilitarea termică a unei clădiri se gândește ca un tot unitar, anvelopa termică trebuie să fie continuă.
O termografie ar putea identifica punțile termice ,iar un specialist va poate elabora un plan de reabilitare, ce vă scutește de cheltuieli inutile si greșeli flagrante.
Lucrurile sunt destul de complicate, Dorel nu stăpânește noțiuni elementare de termodinamica, nu are cum să vadă problema in ansamblul ei.
Pierderile de căldură pot apare spre sol, prin tot soiul de punți termice, prin subdimensionarea izolației termice, lipsa de etanșeitate transportă aerul cald spre exterior, etc etc.
Da, Dar când e casa veche de 50 de ani...
@Gheorghe Ro bine ochit, bine lovit. Problema e că arhitecții noștri nu știu ce e aia termo. Știu că trebuie stâlpi cărămidă și polistiren. De aceea avem case noi de toată jena. La o casa veche nu găsești ușor pe cineva sa te ajute la termoizolare și hidroizolare. Inclusiv bogatul lui peste o face din cărămidă și polistiren. Aici e problema de educație. Din păcate nu avem timp sa studiem noi că proprietari cum trebuie să își facă treabă o casa și ne lăsăm pe mana lui Dorel. Logica e simpla. Daca investești într-o casă cum trebuie, ea îți oferă cheltuieli infime. De vina sunt meseriași. Punct
Multa bafta ... Multumim, invatam si noi !
Respect pt. tot!
Un weekend minunat 👍👍🤣🤣🤗🤗 mâță cu urechile umflate 🤣🤭🤭🤭
:) Buna sa fie inima la toată lumea :) Eu unul as merge cu spuma daca vrei sa bagi bani :)) sau faci sistem cu perna de aer ce nu costă chiar atâta :) Cât despre încălzire :) un puffer de 500 litri face sigur treabă bună. Ar merge bine în compensație și cu panouri solare daca tot sunt la 1000 lei.
Eu am 2 straturi de vata in pod, adica 20 cm, cel la vedere cu Al in jos. Dar, inainte, am umplut cu spuma absolut toate rosturile dintre scandurile care formeaza astereala si sunt multumit. Pe pereti am 15 cm polistiren. Cu centrala pe gaze am iesit la 400 lei pe luna pt o vila de 170 mp
De ce aveți pereții ? Câtă grosime au
@@MikeGamesReview Pereții la parter sunt in sistem Amvic (polistiren-beton-polistiren) iar la etaj BCA căptușit cu 10 cm polist. la exterior și 2 cm rigiterm la interior.
Toate acoperisurile sunt dezvelite de zapada mai ales daca bate soarele pe ele .Nu de alta dar sunt gandite sa plece zapada cat mai repede de pe ele . In zonele de munte acoperisurile sunt mai ascutite iar in zonele de campie sunt mai domoale - vorbesc de unghiul dintre ape . In zonele desertice sunt plate ...
Daca doriti sa evitati spunerea de lucruti eronate ,ramaneti la domeniu in care aveti pregatire ,adica la stiintele sociale -consider ca filologia/gazetaria fac parte din stiinte sociale si nu din stiinte tenhice .
Asa lucreaza 'meseriasii' din ziua de azi - lucrari de unica folosinta (comparativ cu aparatele de unica folosinta) - o lucrare trebuie facuta nu numai sa fie functionala ci si sa se poata face mentenanta la ea . De fapt asta e spiritul societatii in care traim .
Daca ar fi o lucrare in care se asifura mentenanta ar fi de 2 ori sau de 3 ori pretul unei lucrari simple si nimeni nu plateste acum ce va fi in viitor -solutia e plata sa se faca atunci ,adica in cazul de fata sa se extraga semineul,curatat ,pus la loc si reparat ... sau contruit un cadru metalic si prins amovibil .
Atentie la spuma ca spuma e impermeabila iar lemnul care e in pod trebuie sa respire si din contradictia asta se lasa cu mucegai si odata intrat in lemn iese precum petele permanente din haine care se indeparteaza cu foarfeca - la lemn focul e sfant . Daca se las asa ,cu umezeala o sa putrezeasca dar se spune ca ce arde nu putrezeste .
Semineul acela vechi ma intereseaza ...
Mulțumim de indicații
Cu plăcere, mulțumesc și eu
Domnule Gherman, eu locuiesc intr-o localitate langa Galati unde deocamdata nu avem alimentare cu gaze naturale. Cumpar an de an lemne de foc pentru centrala termica si pentru soba de teracota. Am vazut pe Google Earth (Street View) ca la dumneavoastra in Feleacu exista retea de gaze. Va intreb de ce ati ales sa incalziti cele doua case utilizand combustibil solid? Noi abia asteptam sa trecem la incalzirea pe gaze si sa scapam de toate problemele in legatura cu lemnele de foc!
Probabil o sa combin mai multe surse de Incalzire, de la gaz pana la panouri solare
Buna dimineata. Va felicit pentru vlogurile realizate si pentru luarile de pozitie pe care le aveti.
Legat de amenajari, pt-ca asa am ajuns sa va urmaresc fiind si eu implicat intr-un astfel de proces, as dori sa stiu daca termosemineul de la Ibormed il folositi atat pentru producerea de apa calda menajera cat si pentru incalzire. Am retinut aspectele legate de izolarea podului si cred ca am sa-mi schimb planurile!
Stiu ca v-ati instalat incalzire in pardoseala de la Bjorn. Cat de multumit sunteti de acest sistem? Poate realizati un vlog si despre acesta! Face fata singur la incalzirea locuintei?
Va multumesc pentru ceea ce faceti si va doresc multa sanatate tuturor!
Buna ziua, Termosemineul face apa calda indirect, prin serpentina care trece printr-un boiler electric de 200 de litri. Încălzirea e cu sistem Schluter (provensystem.ro) și sunt super mulțumit de eficienta sistemului.
Este un vlog despre Schluter, “Cum am ales încălzirea in pardoseala”, e pe contul meu de RUclips.
Sa aveți spor și sănătate :)
@@SabinGhermanOficial Multumesc, am vizionat din nou acele vloguri. Am uitat denumirea sistemului. Stiam doar ca era vorba de un sistem ingust, lucru care ma intereseaza si pe mine!
Sfârșit placut de săptămână!
Zile frumoase sa aveți :)
Am făcut recent isolația mansardei cu "lână de lemn". Pare o alegere foarte bună, mult peste vată bazaltică
Buna dimineața.
Din fericire, sunt greșeli care pot fi reparate. Plus că, ne mai țin și ocupați reparațiile astea, grădina, familia...
E bine să avem mintea ocupată tot timpul, cu lucruri bune.
Am văzut pe aici că unii s-au trezit cu fața la cearșaf.
Va doresc un weekend liniștit...si...ignorați ce trebuie ignorat.
Ia să îmi termin eu cafeaua de băut😜
Buna dimineața,
Adevarul e ca, fără munca in curte (și ciuntită și fără rost :))), m-ar fi pus la pământ izolarea asra :)))
Pofta buna la cafei :)
@@SabinGhermanOficial Multumesc mult.
Am terminat cafeaua...si am primit un mesaj de la o f bună prietenă din orașul meu natal si acum sunt f supărată.
Ea si familia ei, sunt oameni f credincioși, merg săptămânal la biserică.
Si mi-a spus că preotul impreună cu familia lui au toți covid. Si au imbolnăvit mai multe persoane printre care si ea cu soțul ei. Au făcut toți forme grave și efectiv se chinuie să supraviețuiască.
Ce este interesan .e că aceste cazuri de imbolnăviri de la biserică, nu sunt mediatizate, probabil se incearcă mușamalizarea lor, din motive evidente...sub deviza "Dzeu vă apără, biserica e un loc sigur".
Chiar ea mi-a spus să nu le spun si prietenilor noștri comuni pt că toți îi vor sări în cap criticând-o pt că a mers la biserică fără să se gândească la siguranța familiei ei.
Mă întreb...oare câte cazuri asemănătoare sunt...si se ascunde acest lucru ?
@@danielad.3695 Buna dimineata ,Daniela !Cel putin bine ca le publici pe social media !🥰
Buna ziua,va rog sa imi spuneti ce termosemine ati folosit la casa cea mare,cel de care spuneati ca are capacitatea de 107 sau 109 L. Multumesc!
Bună ziua, găsiți pe Ibormed.ro
Cum se numeste firma de la Sf.Gheorghe?
Ibormed
termosemineu-ibormed.ro/shop?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAoKeuBhCoARIsAB4WxtcfNeQQn7pDPfuHMX-QNaoV8josNQ_ZdXOrtvyDWRL-aFPPnlpUB60aAoQZEALw_wcB
Buna dnu Gherman...
Săru’mâna
Apreciez sinceritatea Dvs ! Până la urmâ cu material ați izolat ?
Polistiren de 10 cm
Mulțumesc pentru informații.
Ati lovit intr-un punct nevralgic. Romanul nu e facut sa recunoasca atunci cand face greseli, mai ales pe banii lui. Cand intrebi, a... totul perfect, merge exact cum voiam. Si asta e un motiv pentru care ideile si lucrurile se copiaza prost de catre oameni neinstruiti si se perpetueaza fara ca procesul sa se imbunatateasca. O casa nu e un chiosc pe care il darami daca dai faliment.
Buna dimineata !normal ar fii ca si ,,gospodarii "tarii sa-si recunoasca greselile. Bagat-il pe Ginger in casa din cind in cind .Soarecii nu se mai apropie de teritoriul lui
In casa sta, dar acum e la pețit :)
Aveti mult succes cu videoclipuride genul acesta! Ati putea face si despre bucate
Bucatarie? Ori cartofi pai, ori omleta, ori paste cu fructe de mare - și-i gata meniul:)))
Buna ziua. Imi spuneti va rog daca dupa ce ati pus vata ati montat si sub ea o folie bariera de vapori? Sau a ti asezat vata direct pe grinzile de lemn? Acum dupa atata timp nu au aparut probleme de mucegai?
Vata direct in pot; nu e Acoperis cu tabla, deci respira. Nu a apărut mucegai
@@SabinGhermanOficial mulțumesc
👍👍👍👋
Vizualzări nu înseamnă aprecieri. Notorietatea vă aduce vizualizarile($🤣) .
Aveți mare dreptate, vizualizările vă interesează! "Suuccesuri"!
“Multumescuri”. Acum ar trebui sa dati detalii, ca sa fiti înțeles
@@SabinGhermanOficial Ginger poate să vă lămurească mai bine. Mintea mea de țăran , analfabet "very"funcțional nu poate să aprecieze valori de "n" k . Mare grijă, să nu depășească Ginger perioada critică. Cu cât mai puțină căldură de la Ginger cu atât mai multă vată la căsuță.
PS: remarca mea fiind tardivă( în satul transilvănean timpul se măsoară cu ceva întârzâiere) vă recomand să izolați cu lână podul!
Căldură optimă!
Buna seara. Îmi permit să adaug și eu un comentariu. Cum te uiți de jos in sus, am rigips, 2cm aer, folie aluminizată, vata bazaltica 30cm și OSB de 10. Consum curent ptr tot( apa, apa calda, încălzire, mâncare, etc)nu e scump curentul, e prost abonamentul. Eu sunt mulțumit. Nu e reclamă. Casa neizolată de care zic e a mea și se poate vedea in Arad. Apropo.ro in vata nu sta șoarecul niciodată. 😀
Te salut omule Sabin! Îmi place mult când vorbești despre case! Și faptul că vorbești despre casa ta! Acu', așa, că noi regățenii ne-am simțit mereu dați la o parte că mâncăm și simțim altfel...că regele trăiește la București, dă baluri și curtezanele vorbesc 'franțuzește'... cum se făceau casele la voi înainte? Adică înainte de '89? Da, sincer, aveați umezeală în beci? Pivniță, sau cum îi spuneți? Că zăpadă a fost timpul... și la daci, și în vechiul imperiu și la comuniști! 🧘 Să nu spui că acu' zăpada umezește altfel! 👽 Cu atâtea soluții hiper calificate și autorizate TUV! eeee.. 🔥 toate bune!
Buna
Poate casele nu sunt la fel grosime pereti, materiale orientarea caselor, izolatie in pod etc. Casa consuma echivalentul pierderilor de caldura
Sanatate va doresc
Bună dimineața! Peretele cu piatră e cu tapet 3d? Ați strâns toată zăpada în curtea d-voastră!!! 😊
Ar fi o blasfemie să folosească tapet.Sigur, totul este natural.
E piatra naturală, zidita
@@avocatuldiavolului2921, la o casă de ja construită din cărămidă e mai greu de adaptat formula d-lui Gherman, cred..
Piatra de Feleacu, dintr-aia veche. Am mai văzut șuri făcute asa
Recomand ptr izolatie pamant cu paie, ecologic si ieftin dar munca multa.
@@ciprianmiftode9692 daaasteptule, pamantul e IGNIFUG!
Bună ziua, cel de 109 L are avantajul că este mai mare ca volum de apă care o încălzește? față de 17 L cât are acum, pentru că și acesta este tot cu flacără direct pe bazin, am și eu ceva asemănător și tot consum mare de lemn am.
Cu cât face mai multă apa calda, cu atât e mai economic - asta am văzut din propria experienta
@@SabinGhermanOficial înseamnă că aiai problema și la mine, pe care trebuie să o rezolv. Mulțumesc de răspuns și multă sănătate!
@@lucisoit6864 sănătate și spor sa aveți!
Sunteți bun la astfel de Podcast uri, politica și delirurile despre holocaust uri în România , murdărirea numelor eroilor românilor , lăsați le celor informați 👍😏
cu implementarea nu a fost bine la vata minerala, majoritatea mesterilor nu o stiu pune inghesuita
Ati incercat macar o mână de carbuni fosili dupa prima ardere a lemnelor la acel semineu francez?
Nu, ca am înțeles ca au un miros urat
Zăpada artificiala specială de podea, de 10 cm în pod. Aici în Austria se folosesc cu succes.
Mulțumesc
daca puteti sa evitati spuma din plastic...
Pun celuloza
Bade grseala ce ai facut o este ca nu sti vorba acea ,nu exista meserias ce executa lucrari proaste ci client tantalau ce plateste lucrarea,atat Laszlo din Timisoara !
Dar cu semineele făcute de Andrei ?
Alea sunt in casa noua
Nea Sabine, da' de ce-i bai daca se topeste zapada pe acoperis? Vrei s-o pastrezi pentru vara? :)
Am vrut sa o împachetez și s-o trimit la Mache; poate face un Crăciun fain acuma, ca vine Aprilie
Vata minerala in sine e buna, oridecare ar fi ea. Trebuie doar pusa corect fara goluri, ceea ce e mai greu intr-un spatiu neregulat.
M-am uitat la emisiune desi, nu v-am intrebat de casuta. Aveti Craciun cam lung acolo. Bine ca e Ginger pe casa si nu Rudolf!
Rudolf e in beci, l-am închis ca mânca toată primăvara asta anemică :)))
În Danemarca, izolația la bloc este făcută cu beton pe interior și este foarte cald în case.
E o vorba,príma casa so faci la vecin, a doua la rude, abia a treia sa faci pt tine...
Membranele, folia de vapori, aceasta trebuie sa fie bine aleasa si de calitate, vata bazaltica este imbatabila in izolare
Casa d-voastra este net superioara caselor din America pe structura de lemn ,pereti de placaj si gibroc ,acoperis de amestec bitum si pietris ,ornamentat cu plastic ce imita piatra , zgomotoase si vibreaza cind mergi si care la incendiu dispar in citeva minute.Avantajul :se construiesc in citeva sapatamini si sunt calduroase iarna. Cu o pretul unei asemenea case poti sa-ti faci citeva ,,adevarate " in Romania.
Eu am încercat sa păstrez la casa mică farmecul, “savoarea” aia speciala a anilor ‘70, cu materiale locale și - pe cât se poate - naturale :)
E mai simpla, mai pe gustul meu :)
@@SabinGhermanOficial Asta visez si eu !🥰
Probabil că nici la fundații nu sa izolat bine și acolo se mai pierde niste căldură, cu o camera termo-scanare se poate observa cel mai bine unde fuge caldura
Căsuța e din 1970, nu ma aștept sa fie superbine făcută...
Nu sunteti un roman adevarat , un roman adevarat nu recunoaste niciodata unde o gresit, romanu (aur) le stie pe toate! ☺
👍😂
Campion la "tătii"
Dar cite case ati réussit sa construit domnu Gherman
Casa noua este izolata. Aici pierdeti caldura si prin pereti, podea
Bună ziua! De Raluca Turcan ce ziceți că vrea să ne reducă salariile la minimul pe economie? O să insist să-mi plătească ea rata la bancă după
Bugetara? Și ceilalți din sectorul privat care au salariul minim pe economie cum mama ma-sii fac? Ei nu au rate de plătit?
A spus Raluca Turcan așa ceva? Eu am înțeles că îngheață salariile , nici decum să le reducă ..
@@iuliananagy5340 așa este aveți dreptate, nu reduce nimic 👍😊
Hhuuuuoooo!!!!
Care-i baiu' flacaule, ti-ai dat cu ciocanul peste ghiare? :)