Näin kävi tällä kertaa! Ainakin yritin! Videolla käyn läpi 20 oppimiskokemusta, jotka jäivät muistiin 63 päivästä ja 401,5 tunnista lukemista. Joka tapauksessa! Tärkein oppi on se, että koskaan ei pidä luovuttaa. Nauttikaa kesästä ja opiskelusta! PS. Lisään myöhemmin aikaleimat vielä kaikista kohdista erikseen!
Hei Aaro! Tiesitkö, että "epäonnistuminen" on parasta aivoillesi sillä silloin opit parhaiten? Yrittämällä ja ponnistelemalla kuka vain voi päästä haluamaansa tavoitteeseen. (Edit: Luin ton kirjasta: rajaton mieli -Jo Boaler, ehdottamasti kannattaa lukea! Suosittelen😊)
Ihana, kiitos! Tämän videosi oli mitä mie tarvisin kuunnella nyt. Minulla on ollut semmosta pettymys olo ja haluaisin luovuttaa unelmani. Päätin että valmistaudun paremmin ja jatkan kyllä. Kiitos ja terveisiä.
Kauppatieteiden valintakoe 4.6.2024. Nyt alkaa lukeminen ja opiskelu! Sun videos toi jotenkin tosi positiivisen lähestymisen fiiliksen koko projektille, että oli pakko informoida kuinka hyvä ja positiivinen vaikutelma tästä jäi. Ehdottomasti vinkkejä korvankin taakse tuli. Kiitos Aaro!
Tulipahan tehtyä. Ainakin sait kokemusta, mitä et olisi saanut, jos et olisi yrittänyt, vaikka lopputulos olisikin ollut sama. Aikaa ei saa takaisin, siksi se on parempi käyttää järkevästi. Eilen koettu kipu on huomisen voima.
Itekki tehny oikiksen pääsykoetta 3 kertaa, toisella hakukerralla jäi ihan parin pisteen päähän ja korona kevät en päässyt edes toiseen vaiheeseen, kaikki mitä sanot on totta. Mullakin kertyi tunteja kuukauden aikana ihan sikana ja aina tuntu siltä ettei riittänyt ja sitä stressin määrää on ollut joka ikinen kerta aivan järjetön. Kiitti vinkeistä! Tsemppiä hakemiseen ja opiskeluun! Et oo yksin. 💯
Tää oli törkeen hyvä!!! Oon menossa nyt lukioon ja huomasin videon aikanaz että tavat joilla mä opin parhaiten on just samanlaiset metodit kuin sinulla tässä kokeeseen valmistautumisessa. Aika jännä😅
Entä jos hakisit tradenomiksi ja lukisit hyväksi osan fysioterapiaopinnoista ja sitten valmistumisen jälkeen hakisit kauppatieteen maisterihaussa suoraan maisterivaiheeseen tradenomin papereilla?
@@AaroHuttunen Se on myös oma suunnitelma. Samk:iin opiskelemaan tradenomiksi. 100% verkkototeutus, niin ei ole väliä missä asuu. Suuntautuminen rahoitukseen ja sit valmistumisen jälkeen kauppatieteiden maisterihaussa joko rahoitukseen, laskentatoimeen tai taloustieteeseen. Sivussa ajankuluksi sijoittamista ja päiväkauppaa. Rahantuloa ei voi estää.
Todella hyvä asenne sulla😊 kyllä sulla on aikaa vaikka mihin vielä. Parasta onkin oppia ”epäonnistumisista”. Oon ihan ihmeissäni miten nykyään nuorilla ja ehdottomasti sulla on niin hyvä itseluottamus kaikkeen mitä tekee. Sä tuut ihan varmasti pääsemään just sinne mihin haluat, sun asenteelle ei ole esteitä🙏😊 Kiitos videoista mitä teet ja opetat vanhempaakin sukupolvea myös hyvään asenteeseen ja periksiantamattomuuteen. Kiitos!
Kiitos itsellesi! Nykynuoriin en itse taida lukeutua, ei todellakaan ole ”itseluottamus” mikään vahvuus ollut, mutta tässä on kuitenkin onneksi oppinut luottamaan. 😊
Vaikka tuntuu hyvältä idealta lukea 8h päivässä 6 päivää viikossa 2 kuukauden ajan, niin ainakin itsellä toiminut paremmin se että lukee esim. 4x60min, 10 min tauoilla, viitenä päivänä viikosta, vaikka 5 kk. Lukuaika suunnilleen sama molemmissa skenaarioissa, mutta jälkimmäisessä ajallisesti tehokkuus parempi ja kerkeää oikeasti painaa asiat sinne pitkäaikaiseen muistiin ja yhdistellä asioita mielessä.
Tosiaan en 8h varsinaisesti lukenut vuorokaudessa, vaikka sitä painotan. Erilaisia keinoja oli useita, enkä pakottanut itseäni opiskelemaan, jos keskittyminen tuntui huonolta. Itselläni ei kuitenkaan enempää aikaa ollut käytettävissä, niin ei tuollaista rytmiä voinut kokeilla. 😊
@@AaroHuttunen Usein nonfictionin ja self-helpin raja on vähän häilyvä. On ihan puhtaita self help kirjoja, mut sit on kirjoja joista 90% on nonfiction asiaa ja 10% on sitä self helppiä jonka takia kirja sit leimaantuu self helpiksi mikä on aika sääli jos moni sit jättää periaatteesta lukematta. Vaikka eipä self helpissä mitään pahaakaan ole
Hei! En ole sinun videoihin ennen kommentoinut, mutta nyt näen tarpeen tehdä niin. Puhut ja painotat videolla käytännössä maasta taivaisiin opiskeluajan ja menestyksen suoraa verrannollisuutta, joka on idiomaattista. Valintakoe perustuu kurssin kokonaisuuden hallitsemiseen ja sitä ei saavuteta tietyllä lukumäärällä. Tehokkuus on se, joka ratkaisee. Laskujeni mukaan luit noin 6-7h päivässä, mikä on luultavasti aivokapasiteetillesi liian iso pala purtavaksi. Aivosi eivät pysty tallentamaan tietoa tietyn pisteen jälkeen, joka voi sinun tapauksessa olla esim. 5 tuntia. Keskity tehokkuuteen - älä sekuntikellon näyttämään lukemaan. Tällä saavutat paremmat tulokset. Sama pätee myös treenatessa, josta varmaan itsekin tiedät paljon;) Onnea jatkoon!
Jep, kohtuus kaikessa. Toki riippuu myös alasta, mille hakee. Jossain painotetaan pikkutarkkojen asioiden opettelua, jossain kokonaisuuksien hahmottamista, syy-seuraussuhteiden ymmärtämistä ja asioiden suhteuttamista konkretiaan. Itsekin hain kahdesti yliopistoon ja tein ensimmäisellä kerralla sen virheen, että opiskelin kuin hullu. Ja opiskelin aivan vääriä asioita. Keskityin epäolennaisten asioiden tankkaamiseen ja stressasin tosi paljon siitä, etten vain epäonnistuisi. En ollut lopulta lähelläkään sisäänpääsyä. Toisella kerralla otin rennomman mindsetin, opiskelin lähes joka arkipäivä sen verran, kun hyvältä tuntui ja viikonloput lepäsin. Opiskelu oli toisella kerralla jo niin kivaa ja rentoa, että huomasin vapaa-ajallakin peilaavani oppimiani asioita arkeeni ja yhdistelin erilaisia teorioita omaan elämään. Opettelin paljon myös vastaustekniikkaa, koska oman alani pääsykokeessa oli myös esseekysymyksiä. Ja sieltä se koulupaikka sitten napsahti. Mutta todellakaan opiskeltujen tuntien määrä ei kerro mitään! Laadulla on suurempi merkitys. Vaikka opiskellessa tuntuisikin siltä, että on palautunut tarpeeksi ja kykenee omaksumaan uutta, asia ei ehkä ole niin.
Kiitokset kommentista. Ehdottomasti näin. Mahdollisimman järkevästi aikaa pyrki käyttämään, eihän tuo aika tietenkään pelkkää lukemista sisällä, vaikka sitä painotan. Eikä se väkisin puurtamiseksi missään vaiheessa kuitenkaan mennyt, jos tuntui siltä, ettei jaksa keskittyä niin sitten päivän opiskelu oli siinä.
Minulta jäi tämän kevään yo kirjoituksissa yhden aineen pisteet tavoitearvosanasta, mikä perfektionisti-itseäni jäi tietysti harmittamaan. Sain kuitenkin todistusvalinnan kautta paikan haluamastani kauppatieteellisestä. Ymmärrän valintakokeen raadollisuuden, varsinkin nyt, kun sen kautta aiempaa vähemmän otetaan kouluihin opiskelijoita. Suosittelenkin, jos tulevaisuudessa ajattelet hakea esimerkiksi uudelleen kauppikseen, opiskelemaan lukion kursseja ja käydä korottamassa vanhoja kirjoitusten tuloksia. Toki avoimen väylän yliopistokurssit tai valintakoe toimivat, mikäli intoa riittää niitä varten opiskeluun. Tsemppiä sulle Aaro tulevaisuuden tavoitteihin - ovatpa ne opiskeluun tai muihin asioihin liittyviä👍🏻
Yksi vinkki, kun olen pariin pääsykokeisiin lukenut (onnistuen), että lukuaikana kannattaa keskittyä VAIN määrättyihin pääsykoekirjoihin, ellei toisin ohjeisteta :) Eli kaikki muu materiaali täytyy sulkea pois, jotta voi oppia juuri sen, mitä pääsykokeessa kysytään, eli pääsykoekirjojen sisällön :) Poikkeuksena toki, jos pääsyvaatimukseksi mainitaan, että myös laajaa yleistietoa annetusta aihepiiristä vaaditaan. Tehokkuus sisältää sen, että käyttää aikansa vain vaadittuun, olennaiseen sisältöön :)
Vanhan valintakokeen läpäisseenä on sanottava että se entinen koe oli paljon relevantimpi kauppatieteitä varten. Samalla perehtyi jo yliopistossa opiskeltaviin asioihin eikä kerrattu vain lukion kirjoja.
En hyödyntänyt kavereita - sanotaan, että laskin oli astetta parempi mitä kokeessa saisi käyttää, mutta eipä tuollakaan noissa kysymyksissä mitään tehnyt.
Itsellä isoin yksitäinen apu oli kirja björn wahlroos - miksi maallamme ei ollut malttia vaurastua. Koulupaikka sieltä sitten napsahti landekauppiksesta.
Miksi et kokeilee avoin yliopisto? Aaltoyliopistossa on tarjolla 60op eli vuoden opinnot senjälken voit hakea avoimen väylän kautta tutkinto opiskelijaksi. Ja jos saat paikka sun aikaisempaa opinnot hyväksi luetaan eli heti toka vuoden opinnot aloitat.
Se että valintakokeen kautta tänä vuonna valitaan vain murto-osa sisään, niin asettaa mielestäni sellaiset ihmiset hieman erilaiseen arvoon, joilla opiskelu ei ole esim. maistunut lukiossa tai ei ole lukion päättötodistusta. En tiedä huomioiko tätäkään moni, jotka täällä ovat kommentoineet, että ”äly ei vain riittänyt”. Jos mielit vielä uudelleen hakemaan kauppikseen, niin mielestäni kannattaa harkita vakavissaan avoimen väylää. Lähinnä pointti on se, että ne tunnit mitä nyt käytit valintakokeeseen, niin voisit hyvin käyttää kauppiksen kursseihin ja hakea niiden perusteella sisälle. Käytännössähän tällöin pystyy skippaamaan ekan vuoden. Tsempit tulevaan! Tästä rykäisystä messiin ne posit ja tavoittelemaan niitä unelmia!
Kiitos. Ehdottomasti väylä sellainen vaihoehto jota miettinyt paljon, oikeastaan jo aikaisempina vuosina (tosin muihin opintoihin silloin). Tuskin itse uudestaan tällaista lukuprojektia otan eteen, koska keinoja on kuitenkin paljon opiskelemaan pääsemiseksi. Tässä hetken fiilistelen mitä sitä tekee ja mihin sitä asettuu. Älyä tai ei, niin se nyt ei jää ratkaisevaksi tekijäksi tässä mahdollisuuksien maassa.
Itsellä kävi sama juttu, mutta en oikeen ees lukenut koska valmistuin tänä keväänä ylioppilaaksi, niin ei ollut hirveesti motivaatiota lukea uudestaan. Mutta aikaa on, tunnen henkilöitä ja sukulaisia jne. jotka ovat kouluun pääseneet 24vuotiaina tai jopa 30 vuotiaina. Veli pääsi vasta 3 hakukerralla 22 vuotiaana. Myöhästä ei ole ja koen että aikaa on, ei ole KIIRE😊
Miusta on rohkeaa ja hyvä aina yrittää! Ja vaikka tää nyt on ihan kamala klisee, niin onneksi voi aina yrittää uudelleen, eikä luovuttaa. Aina sinne kouluun joku pääsee ja se joku voit olla juuri sinä :) Korkeakouluihin on nykyisin oikeasti tosi vaikea päästä ja monta hyvää hakijaa jää ilman koulupaikkaa. Se on raadollista. Itse olen tuon pääsykoepettymyksen käynyt läpi useamman kerran. En päässyt yliopistoon psykologiaa opiskelemaan, vaikka hain useamman kerran, tein paljon töitä, luin ja tiesin, että se olisi miun paikka ja se, mitä eniten haluan. No, toki opiskelen tällä hetkellä AMKissa terveydenhoitajaksi, enkä halua sinänsä menneitä märehtiä, vaikka kyllä se harmittaa edelleen ja on semmonen arka aihe. Itsekin aloin kyllästyä siihen, kun ihmiset asiasta kyselivät ja jokaiselle joutui aina erikseen selittämään, että no en päässyt.
Moikka Milja! Aina sitä voi pyrkiä myöhemmin tietysti myös psykologian puolelle, hyvin hieno ala ja tuo nykyinen missä olet varmasti jollain tasolla tukee myös psykologian opintoja epäilemättä. 😊
Kannattaa varmaan noilla näytöillä jakaa opiskelutipsejä. Värikynät ja post-it laput toimii varmaan siel PT-koulussa mihin ainut pääsyvaatimus on että osaa lukea.
Näin kävi tällä kertaa! Ainakin yritin! Videolla käyn läpi 20 oppimiskokemusta, jotka jäivät muistiin 63 päivästä ja 401,5 tunnista lukemista.
Joka tapauksessa! Tärkein oppi on se, että koskaan ei pidä luovuttaa. Nauttikaa kesästä ja opiskelusta!
PS. Lisään myöhemmin aikaleimat vielä kaikista kohdista erikseen!
Pystyks heittää ton historian mindmapin ku syksyl ois historian YO-koe. Täs sähköpostiosote: munbotti1@gmai.com
Hei Aaro! Tiesitkö, että "epäonnistuminen" on parasta aivoillesi sillä silloin opit parhaiten? Yrittämällä ja ponnistelemalla kuka vain voi päästä haluamaansa tavoitteeseen.
(Edit: Luin ton kirjasta: rajaton mieli -Jo Boaler, ehdottamasti kannattaa lukea! Suosittelen😊)
Topi Ehdottomasti juuri näin! 👌🏼
Hyvä Aaro! Mahtavaa positiivisuutta epäonnistumisen hetkellä. Tällaista asennetta arvostan. Tilanteen analysointi, opit mukaan ja eteenpäin.
Kiitos Juha!
Ihana, kiitos! Tämän videosi oli mitä mie tarvisin kuunnella nyt. Minulla on ollut semmosta pettymys olo ja haluaisin luovuttaa unelmani. Päätin että valmistaudun paremmin ja jatkan kyllä. Kiitos ja terveisiä.
Kauppatieteiden valintakoe 4.6.2024. Nyt alkaa lukeminen ja opiskelu! Sun videos toi jotenkin tosi positiivisen lähestymisen fiiliksen koko projektille, että oli pakko informoida kuinka hyvä ja positiivinen vaikutelma tästä jäi. Ehdottomasti vinkkejä korvankin taakse tuli. Kiitos Aaro!
miten meni?
Opiskelijavalinta yhtä kesken, mutta joka tapauksessa pääsin amk-tason kouluun jo sisään mikäli tänä vuonna ei vielä riittänyt!
Tulipahan tehtyä. Ainakin sait kokemusta, mitä et olisi saanut, jos et olisi yrittänyt, vaikka lopputulos olisikin ollut sama.
Aikaa ei saa takaisin, siksi se on parempi käyttää järkevästi.
Eilen koettu kipu on huomisen voima.
En parempaa käyttötarkoitusta tälle ”Korona-ajalle” olisi keksinyt! 👌🏼
Rehellisyys lopulta maan perii. Noin sinnikästä ja fiksua kaveria ei pysäytetä noin vaan.
Vastahan tässä aloitellaan. ✌🏽
Aaro Huttunen Jos oot hakenu jo monta vuotta ja et oo päässy se on merkki et oo vaan tarpeeks älykäs.
Wungabunga Fin sun videoista päättelen et ole itsekään hirveän älykäs
Wungabunga Fin Ensimmäinen kerta.
Wungabunga Fin lol etkö sä ääliö just pyytänyt aaroa lähettämään sulle jonkun historian mindmapin, mut silti sanot hänen olevan vähä-älyinen😂😂
Tärkeä video! Huisisti tsemppiä jatkoon. :)
Kiitän!
Itekki tehny oikiksen pääsykoetta 3 kertaa, toisella hakukerralla jäi ihan parin pisteen päähän ja korona kevät en päässyt edes toiseen vaiheeseen, kaikki mitä sanot on totta. Mullakin kertyi tunteja kuukauden aikana ihan sikana ja aina tuntu siltä ettei riittänyt ja sitä stressin määrää on ollut joka ikinen kerta aivan järjetön. Kiitti vinkeistä! Tsemppiä hakemiseen ja opiskeluun! Et oo yksin. 💯
Muuta videon toistonopeus 1.5. Ole hyvä!
0.5 on parempi 😉
Tää oli törkeen hyvä!!! Oon menossa nyt lukioon ja huomasin videon aikanaz että tavat joilla mä opin parhaiten on just samanlaiset metodit kuin sinulla tässä kokeeseen valmistautumisessa. Aika jännä😅
Nauti opiskelusta! 😎 Mahtavaa, kun videosta löytyy samaistumispintaa.
Entä jos hakisit tradenomiksi ja lukisit hyväksi osan fysioterapiaopinnoista ja sitten valmistumisen jälkeen hakisit kauppatieteen maisterihaussa suoraan maisterivaiheeseen tradenomin papereilla?
Ei sillon pääse esittelemään kylterihaalareita ja kehumaan itteään fiksuksi
Hyvä ajatus tämä! Let’s see.
Elmurimm Tähän täytyy sanoa, että henkilökohtaisesti tuskin haalareita edes hankkisin, kun tuo opiskelijaelämä on jo nähty käytännössä. ☝🏽
@@AaroHuttunen Se on myös oma suunnitelma. Samk:iin opiskelemaan tradenomiksi. 100% verkkototeutus, niin ei ole väliä missä asuu. Suuntautuminen rahoitukseen ja sit valmistumisen jälkeen kauppatieteiden maisterihaussa joko rahoitukseen, laskentatoimeen tai taloustieteeseen.
Sivussa ajankuluksi sijoittamista ja päiväkauppaa. Rahantuloa ei voi estää.
Todella hyvä asenne sulla😊 kyllä sulla on aikaa vaikka mihin vielä. Parasta onkin oppia ”epäonnistumisista”. Oon ihan ihmeissäni miten nykyään nuorilla ja ehdottomasti sulla on niin hyvä itseluottamus kaikkeen mitä tekee. Sä tuut ihan varmasti pääsemään just sinne mihin haluat, sun asenteelle ei ole esteitä🙏😊 Kiitos videoista mitä teet ja opetat vanhempaakin sukupolvea myös hyvään asenteeseen ja periksiantamattomuuteen. Kiitos!
Kiitos itsellesi! Nykynuoriin en itse taida lukeutua, ei todellakaan ole ”itseluottamus” mikään vahvuus ollut, mutta tässä on kuitenkin onneksi oppinut luottamaan. 😊
Vaikka tuntuu hyvältä idealta lukea 8h päivässä 6 päivää viikossa 2 kuukauden ajan, niin ainakin itsellä toiminut paremmin se että lukee esim. 4x60min, 10 min tauoilla, viitenä päivänä viikosta, vaikka 5 kk. Lukuaika suunnilleen sama molemmissa skenaarioissa, mutta jälkimmäisessä ajallisesti tehokkuus parempi ja kerkeää oikeasti painaa asiat sinne pitkäaikaiseen muistiin ja yhdistellä asioita mielessä.
Tosiaan en 8h varsinaisesti lukenut vuorokaudessa, vaikka sitä painotan. Erilaisia keinoja oli useita, enkä pakottanut itseäni opiskelemaan, jos keskittyminen tuntui huonolta. Itselläni ei kuitenkaan enempää aikaa ollut käytettävissä, niin ei tuollaista rytmiä voinut kokeilla. 😊
1000 self help kirjan ilme
Sanotaan, että varsinaisia ”self-help” kirjoja ei ole muutamaan vuoteen tullut luettua, vaikka saatat niitä kirjahyllystä paljon löytää.
@@AaroHuttunen Usein nonfictionin ja self-helpin raja on vähän häilyvä. On ihan puhtaita self help kirjoja, mut sit on kirjoja joista 90% on nonfiction asiaa ja 10% on sitä self helppiä jonka takia kirja sit leimaantuu self helpiksi mikä on aika sääli jos moni sit jättää periaatteesta lukematta. Vaikka eipä self helpissä mitään pahaakaan ole
Hei!
En ole sinun videoihin ennen kommentoinut, mutta nyt näen tarpeen tehdä niin. Puhut ja painotat videolla käytännössä maasta taivaisiin opiskeluajan ja menestyksen suoraa verrannollisuutta, joka on idiomaattista. Valintakoe perustuu kurssin kokonaisuuden hallitsemiseen ja sitä ei saavuteta tietyllä lukumäärällä. Tehokkuus on se, joka ratkaisee. Laskujeni mukaan luit noin 6-7h päivässä, mikä on luultavasti aivokapasiteetillesi liian iso pala purtavaksi. Aivosi eivät pysty tallentamaan tietoa tietyn pisteen jälkeen, joka voi sinun tapauksessa olla esim. 5 tuntia. Keskity tehokkuuteen - älä sekuntikellon näyttämään lukemaan. Tällä saavutat paremmat tulokset.
Sama pätee myös treenatessa, josta varmaan itsekin tiedät paljon;)
Onnea jatkoon!
Jep, kohtuus kaikessa. Toki riippuu myös alasta, mille hakee. Jossain painotetaan pikkutarkkojen asioiden opettelua, jossain kokonaisuuksien hahmottamista, syy-seuraussuhteiden ymmärtämistä ja asioiden suhteuttamista konkretiaan. Itsekin hain kahdesti yliopistoon ja tein ensimmäisellä kerralla sen virheen, että opiskelin kuin hullu. Ja opiskelin aivan vääriä asioita. Keskityin epäolennaisten asioiden tankkaamiseen ja stressasin tosi paljon siitä, etten vain epäonnistuisi. En ollut lopulta lähelläkään sisäänpääsyä. Toisella kerralla otin rennomman mindsetin, opiskelin lähes joka arkipäivä sen verran, kun hyvältä tuntui ja viikonloput lepäsin. Opiskelu oli toisella kerralla jo niin kivaa ja rentoa, että huomasin vapaa-ajallakin peilaavani oppimiani asioita arkeeni ja yhdistelin erilaisia teorioita omaan elämään. Opettelin paljon myös vastaustekniikkaa, koska oman alani pääsykokeessa oli myös esseekysymyksiä. Ja sieltä se koulupaikka sitten napsahti. Mutta todellakaan opiskeltujen tuntien määrä ei kerro mitään! Laadulla on suurempi merkitys. Vaikka opiskellessa tuntuisikin siltä, että on palautunut tarpeeksi ja kykenee omaksumaan uutta, asia ei ehkä ole niin.
Kiitokset kommentista. Ehdottomasti näin. Mahdollisimman järkevästi aikaa pyrki käyttämään, eihän tuo aika tietenkään pelkkää lukemista sisällä, vaikka sitä painotan. Eikä se väkisin puurtamiseksi missään vaiheessa kuitenkaan mennyt, jos tuntui siltä, ettei jaksa keskittyä niin sitten päivän opiskelu oli siinä.
Minulta jäi tämän kevään yo kirjoituksissa yhden aineen pisteet tavoitearvosanasta, mikä perfektionisti-itseäni jäi tietysti harmittamaan. Sain kuitenkin todistusvalinnan kautta paikan haluamastani kauppatieteellisestä. Ymmärrän valintakokeen raadollisuuden, varsinkin nyt, kun sen kautta aiempaa vähemmän otetaan kouluihin opiskelijoita. Suosittelenkin, jos tulevaisuudessa ajattelet hakea esimerkiksi uudelleen kauppikseen, opiskelemaan lukion kursseja ja käydä korottamassa vanhoja kirjoitusten tuloksia. Toki avoimen väylän yliopistokurssit tai valintakoe toimivat, mikäli intoa riittää niitä varten opiskeluun.
Tsemppiä sulle Aaro tulevaisuuden tavoitteihin - ovatpa ne opiskeluun tai muihin asioihin liittyviä👍🏻
Onnittelut! 🙏🏽 Onhan noita reittejä, tuskin itse lukion kursseja lähden enää seilaamaan läpi, mutta hyvä mahdollisuus sekin ajatus!
Äokhppööpillo
Ppö
Luet vielä pari self-help kirjaa ja opiskelet lisää opiskelua self-helpin kautta niin kyllä se siitä :DDD
Kosketaan jos tulee hyviä pitkästä aikaa vastaan. ✌🏽
Yksi vinkki, kun olen pariin pääsykokeisiin lukenut (onnistuen), että lukuaikana kannattaa keskittyä VAIN määrättyihin pääsykoekirjoihin, ellei toisin ohjeisteta :) Eli kaikki muu materiaali täytyy sulkea pois, jotta voi oppia juuri sen, mitä pääsykokeessa kysytään, eli pääsykoekirjojen sisällön :) Poikkeuksena toki, jos pääsyvaatimukseksi mainitaan, että myös laajaa yleistietoa annetusta aihepiiristä vaaditaan. Tehokkuus sisältää sen, että käyttää aikansa vain vaadittuun, olennaiseen sisältöön :)
Vanhan valintakokeen läpäisseenä on sanottava että se entinen koe oli paljon relevantimpi kauppatieteitä varten. Samalla perehtyi jo yliopistossa opiskeltaviin asioihin eikä kerrattu vain lukion kirjoja.
Niin on moni sanonut myös. Tuli toki katsottua vanhoja kokeita läpi ja samaa mieltä ollaan.
Siellä on jonnet ottanu apua kavereilta/netistä kokeen aikana. Otitko ite?
En hyödyntänyt kavereita - sanotaan, että laskin oli astetta parempi mitä kokeessa saisi käyttää, mutta eipä tuollakaan noissa kysymyksissä mitään tehnyt.
Hyvät vinkit opiskeluun. Tsempit jatkoon!
Itsellä isoin yksitäinen apu oli kirja björn wahlroos - miksi maallamme ei ollut malttia vaurastua. Koulupaikka sieltä sitten napsahti landekauppiksesta.
monta pistettä sait pääsykokeeessa?
Itse otin kofeiinipillerin aamulla ku luin lukulomalla ylpäreihin ja todella hyvin meni.
Mikset kahvia juonu sen sijaan? Onko kofeinipillereissä jonkinlainen hyöty yli kahvin?
@@itsjustanapple5452 Ei maistu paskalta.
Superisti tsemppiä sulle👍🏻🌅💛
Rakastan sinua💖
saitko tiedon että et päässy toiseen vaiheeseen? mistä sen näkee, en oo kyllä saanu mitään tietoa miten meni eka vaihe
Miksi et kokeilee avoin yliopisto? Aaltoyliopistossa on tarjolla 60op eli vuoden opinnot senjälken voit hakea avoimen väylän kautta tutkinto opiskelijaksi. Ja jos saat paikka sun aikaisempaa opinnot hyväksi luetaan eli heti toka vuoden opinnot aloitat.
Ipadin opiskelutekniikka video olis kova
Se että valintakokeen kautta tänä vuonna valitaan vain murto-osa sisään, niin asettaa mielestäni sellaiset ihmiset hieman erilaiseen arvoon, joilla opiskelu ei ole esim. maistunut lukiossa tai ei ole lukion päättötodistusta. En tiedä huomioiko tätäkään moni, jotka täällä ovat kommentoineet, että ”äly ei vain riittänyt”. Jos mielit vielä uudelleen hakemaan kauppikseen, niin mielestäni kannattaa harkita vakavissaan avoimen väylää. Lähinnä pointti on se, että ne tunnit mitä nyt käytit valintakokeeseen, niin voisit hyvin käyttää kauppiksen kursseihin ja hakea niiden perusteella sisälle. Käytännössähän tällöin pystyy skippaamaan ekan vuoden. Tsempit tulevaan! Tästä rykäisystä messiin ne posit ja tavoittelemaan niitä unelmia!
Kiitos. Ehdottomasti väylä sellainen vaihoehto jota miettinyt paljon, oikeastaan jo aikaisempina vuosina (tosin muihin opintoihin silloin). Tuskin itse uudestaan tällaista lukuprojektia otan eteen, koska keinoja on kuitenkin paljon opiskelemaan pääsemiseksi. Tässä hetken fiilistelen mitä sitä tekee ja mihin sitä asettuu. Älyä tai ei, niin se nyt ei jää ratkaisevaksi tekijäksi tässä mahdollisuuksien maassa.
Eikö oo aikomusta hakee uudelleen? Säästä kirjat ja yritä ens kerralla uusiks
Tuskin luen tätä kautta. Onneksi on muitakin vaihtoehtoja. 😊
Avoimen kautta opintoja, uuteen hakuun ja hyväksluet ne tai sit avoimen väylä. Suomessa keinoja on jos halua riittää.
Juurikin näin! Katsotaan mihin päädytään.
Heeei Aaro
Kovan työn ja pettymysten kautta, pääsin unelma kouluun. Vaikka ei pitänyt olla mahdollista jne..
Yst. Abdi Egal
Onnittelut! ☀️😎
suuret onnittelut!
@@penakokkonen3408 Olet huvittava Pena. Ihan tuleva valtion virkamies. Ei mul muuta
@@AaroHuttunen Kiitos Aaro. Olet ihan huippu tyyppi. Suosittelen hakemaan uudestaan. Älä luovuta koskaan!
mitä alaa opiskelet??
Itellä oppimisvaikeuksia ja lääkikseen yritin nii veikkaan että sulla ei niitä ole,nii tuli fiilis että turha yrittää:--D
Mikä Ipadi toi on?
Mitä hait opiskelemaan?
Tee video elin vuorokauden kuten Pernilla Böckerman
olet viisas millään mikä on jo tapahtunut ei ole väliä vain väliä on tulevaisuudella
Viisaasta kaukana. 😊
Alleviivaus ei toimi, post it kyllä voi toimia
Kofeiini ennen 12 ap
Vaikuttiko yo todistus tohon pääsyyn?
Ei mitenkään. 😊
Katso 0.5 nopeudella - Aaron känniavautuminen 😄
Jk
"Jos et pysty lukemaan kirjaa uudelleen ja uudelleen ei ole mitään järkeä lukea ollenkaan" 😉 Oscar Wild
Tsemppii Aaro 🤗
Itsellä kävi sama juttu, mutta en oikeen ees lukenut koska valmistuin tänä keväänä ylioppilaaksi, niin ei ollut hirveesti motivaatiota lukea uudestaan. Mutta aikaa on, tunnen henkilöitä ja sukulaisia jne. jotka ovat kouluun pääseneet 24vuotiaina tai jopa 30 vuotiaina. Veli pääsi vasta 3 hakukerralla 22 vuotiaana. Myöhästä ei ole ja koen että aikaa on, ei ole KIIRE😊
Onnittelut! 😊 Jep, eihän se tosiaan ikää katso, ja yhtälailla on hienoa opiskella 20-vuotiaana kuin 40-vuotiaanakin. 🤔
@@AaroHuttunen Vuoden päästä sitten uudestaan, nyt vaan pitää nauttia kesästä💪kyllä joskus vielä sääkn pääset sinne minne haluatkin
Parasta tuossa on että olet kuitenkin yritän mennä eteen pään.
Puhun espanjaa, en ymmärrä mitään, mitä sanot, mutta pidän videoistasi💖
Miusta on rohkeaa ja hyvä aina yrittää! Ja vaikka tää nyt on ihan kamala klisee, niin onneksi voi aina yrittää uudelleen, eikä luovuttaa. Aina sinne kouluun joku pääsee ja se joku voit olla juuri sinä :) Korkeakouluihin on nykyisin oikeasti tosi vaikea päästä ja monta hyvää hakijaa jää ilman koulupaikkaa. Se on raadollista.
Itse olen tuon pääsykoepettymyksen käynyt läpi useamman kerran. En päässyt yliopistoon psykologiaa opiskelemaan, vaikka hain useamman kerran, tein paljon töitä, luin ja tiesin, että se olisi miun paikka ja se, mitä eniten haluan. No, toki opiskelen tällä hetkellä AMKissa terveydenhoitajaksi, enkä halua sinänsä menneitä märehtiä, vaikka kyllä se harmittaa edelleen ja on semmonen arka aihe. Itsekin aloin kyllästyä siihen, kun ihmiset asiasta kyselivät ja jokaiselle joutui aina erikseen selittämään, että no en päässyt.
Moikka Milja! Aina sitä voi pyrkiä myöhemmin tietysti myös psykologian puolelle, hyvin hieno ala ja tuo nykyinen missä olet varmasti jollain tasolla tukee myös psykologian opintoja epäilemättä. 😊
Todella hyvä video! Mitä suunnitelmia jatkoksi?
Kiitos! Täytyy tässä hetki harkita seuraavaa siirtoa vielä.
inspiroiva !
Älykkyys ei riitä vaikka pääsisit sisään noilla lukutunneilla. Hyväksy todellisuus.
Se on hyväksytty, ei huolta! Älykkyyttä minulle ei sinänsä suotu taida juurikaan olla, jos peilaa omaan historiaan.
A!
Ei tosiaan vahvaa pohjaa kyllä ollut, kun ei sinne niin vaikeeta oo päästä. Uutta matoa koukkuun
Kannattaa varmaan noilla näytöillä jakaa opiskelutipsejä. Värikynät ja post-it laput toimii varmaan siel PT-koulussa mihin ainut pääsyvaatimus on että osaa lukea.
Puuh
Pystyks heittää mulle ton historian mindmapik vaiks sähköpostiin: Munbotti1@gmail.com
Luulen että parempi tehdä itse, koska tuo omien ajatusten mukaan sekavasti kyhätty. Vaatisi selvitystä miten kaikki siinä etenee. 😁
Siisti tatuointi äijällä
huutista brainletille ei se auta vaikka luet 24/7 jos on lusikalla annettu :dd
Eka