Sizleri sıkmadan, direk cevabı ve nedenin göstermek adına videoyu kısa ve detay vermeden hazırladım. Ancak neden petek suyu sıcaklık ayarının yüksek tutulması gerektiğini detaylı olarak merak edenler için şunları söyleyebilirim. - Videoda da belirttiğim gibi petek suyu sıcaklık ayarı net olarak 60 derece değil, 55-60-70 derece aralıklarında tutulabilir. - Bunun nedeni dış ortam hava sıcaklığı yüksek olduğunda kombi ile termostatın 55 derecelerde de uyumlu olarsk çalışabilmesi. - Örneğin dış ortam sıcaklığı eksi değerlerdeki soğuk kış şartlarında petek suyu sıcaklığınızı 50 derecelerde ayarladınız. 22 derece istediğiniz oda sıcaklığı için termostat kombiyi devreye almasına rağmen kombi 50 derece biraz üstündeki sıcaklığı gördüğünde yanmayı durdurur. 50 derece altına düştüğünde tekrar yanmayı başlatır. Bu termostatın müdahalesi ile değil sizin ayarladığınız sıcaklık nedeniyle olur. Kombinin durduğu zaman aralığında oda tekrar soğumaya başlarsa oda termostatı bir türlü odayı istenen sıcaklığa getiremez ve bu kısır döngü devam eder. Ancak, - Kombiyi 60-70 derecelik petek suyu sıcaklık ayarı yapmanız durumunda kombi petekleri yüksek sıcaklıklara çıkarıp odayı istenen sıcaklığa getirecektir. Sonrasında termostatın talimatıyla devre dışı olur. Pompa durur. Bu süreçte petekler hala yüksek sıcaklıkta olduğu için oda ısınmaya devam eder. Evin yalıtımına bağlı olarak 0,5 - 1 derece arası fazladan yükselir. Bu sayede örneğin 22 derece istediğiniz oda sıcaklığı 22,5 - 23 dereceye kadar çıkar. Oda sıcaklığınız termostatta ayarladığınız sıcaklığın altına düşüne kadar ne kombi nede kombi içerisindeki sirkülasyon pompası çalışmaz. Yani fazladan bir enerji sarfiyatı yapmaz. Hatta evinizin ısı yalıtımı iyiyse kombinin tekrar devreye girene kadar peteklerin buz gibi olduğunu hissedebilirsiniz. Aslında tasarruf ve konfor noktası bu noktadır. Termostat kullanarak evinizi hem istediğiniz sıcaklıkta tutar, hemde petekleri gereksiz yere ısıtmamış olursunuz. - Neden ben 60 derecelerde tutuyorum? Kombi çok soğuk olmayan havalarda 50 derecede de termostatla uyumlu çalışır. Ancak 50 dereceye ayarladığımda ve kombi devreye girip evi ısıttıktan sonra termostat talimatıyla devre dışı olduğunda petekler 60 dereceye göre nispeten daha soğuk oluyor. Buda kombinin tekrar devreye girme süresini kısaltıyor. Yani 50 derecede kombi 30 dakikada bir devreye giriyorsa, 60 derecede 45 dakikada bir devreye giriyor. 60 derecede daha fazla gaz yakıyor ancak daha uzun bekliyor. Sonuç, daha sıcak, daha konforlu ve daha hesaplı bir ısınma şekli ortaya çıkıyor.
Hocam peki alttan ısıtmada yeni malzemeler kullanılsa bile 50 derece üzerine kesinlikle çıkarılmaması söyleniliyor. Bu konuda yorumunuz nedir? Bazı kombilerde alttan ısıtma modu olduğu belirtiliyor. Ancak markaların sitesinde bu konuda açıklama ve çalışma mantığı ile ilgili bilgi yok.
Termostatınız 0.5 derece aralıkla çalışıyorsa normal. Zaten termostatınız 22.5 da devre dışı olup 21.5 da devreye giriyor. Aradaki 1 derecelik farkta hissedilir. 40-45 dereceleride denediniz mi?
Aynı kombi bende de var 50 de yakıyorum ve yaklaşık 1 derece kadar üstüne atıyor ilk yanmada hemen çikmiyor istediğim dereceye de hemen gelmiyor yanma 56 bazen 57 yi buluyor ve tekrar yanıyor bu seferde çok yakmış oluyor 45 de yakmayı denedim bu seferde 47 ye kadar çıkıyor orada zorlanıyor bide sıcaklık yanma durduktan sonra derece yükseliyor termostat ta petege yakın ilk yanmada 7,8 dk kadar yanıyor yani yaptigimiz tasarrufu götürüyor ama gündüz birazda günes varsa akşama kadar ısı sabit kalıyor ve yakmıyorum burda sorun 22 istiyorsak yanmayı 21.9 a ayarlasak ve 22.1 de dursa oda olmuyor 22.5 veya 6 ,7 gibi gidiyor bunu nasıl çözücez
Video için teşekkürler. Petek suyu sıcaklığını 60 a çıkarın demişsiniz ama ben Viessman vitodens 100 kullanıyorum. Petek suyunu 40 yaptığım zaman evde durulmuyor. Acaba dediğiniz petek suyu sıcaklığı mı yoksa musluk suyu sıcaklığı mı? Onu da geçenlerde 60 a çıkarmıştık hararet yaptı, servis gelip 50 dereceye düşürdü.
Merhaba termostadı bu gün bağlattım. Daha normal havalarda suyun derecesi 45 47 arası kullanıyordum ve petekler hep sıcaktı bu gün termostat takıldı. Çalışırken peteklere elini dokunduramıyorsun, 23 dereceye ayarladığım için o dereceyi bulunca duruyor ve uzun süre çalışmıyor o esnada petekler buz gibi.😊
Budurum biraz piskopajik olarak rahatsız edebiliyor.odasıcak petegin sıcak olup omamasının bir önemi olmadığı halde petege ellendiğinde sığuk olunca rahatsız edebiliyor.
Burada mantık hatası var gibi. Kombinin termostatsız 40 derece yakılması yeterli iken 60 derece çalıştırılmasında fazladan gaz tüketmez mi? Özellikle ılıman kış aylarında. Videoda 60 derecede daha az çalışacak deniliyor ama o az çalışmasındaki gaz tüketimi tek seferde yakılmıyor mu? Çünkü az çalışınca geçen sürede su daha fazla soğuyacak. Bu çay demlediğinizde çaydanlığın altını kısık ateşte bekletmek ile kapatıp su soğudukça her seferinde yeniden suyu ısıtmak gibi.
Abi eline dilene sağlık çok güzel anlatmışsın aynen katılıulrım dediklerine. Benim de aynı şekilde cihazım var ama bir sorum olacak. -termostat odayı istenilen ısıya çıkardıktan sonra duruyor ve kombide duruyor. Hava sıcaklığı düşünce tekrar çalışana kadar su ve petekler soğuyo, kombi bu sıcaklığı yerine getirene kadarda extra enerji harcıyor bunun önüne nasıl geçeniliriz? Bu durum daha fazla enerji tüketimine sebep olmuyor mu? Bence oluyor !
Bahsettiğin durumda daha fazla petekleri ısıtmak için daha fazla enerji harcadığı doğru. Ancak bu termostat olmayan kombiye göre daha az. Çünkü önemli olan petek suyunu sıcak tutmak değil, ev ısısını sabit tutmak. Kombi durduğunda sirkülasyon pompasıda durduğu için buradan kazanılan enerji suyu tekrar ısıtmak için verilen enerjiye sayılabilir. Yani bu durum oldukça normal. Bu durum evden çıkarken kombiyi kapatmakla aynı durum değil. Bununla karıştırmamak lazım.
Su sıcaklığını 55 derecenin üzerine çıkartmak ta pek uygun değil.en ideal su sıcaklığı 50 55 derece .su sıcaklığı 60 derece ve üzeri olduğunda oda sıcaklığı istenilen set değerine geldiğinde kombiyi durdurur fakat halen peteklerde 55 60 derece sıcaksu evi ısıtmaya devam eder bundan dolayı oda sıcaklığını 23 derece ayarlasan bile 25 derecelere kadar yükselir.
Yaklaşık 8 senedir cosa kullanıyorum. İlk zamanlar senin dediğin gibi kullandım günlük sarfiyat 5-7 metre küp arasındaydı. Daha sonra deneme yanılma ile 45c yaptım şuan bütün komşularımın 3/1 fatura ödüyorum.
@@ozgurocal6685 bursa. Yalnız video da kombinin durmaması için 60 yapın denmiş sonuçta 65 olunca yine duracak bu mantıkla 90 yapmak gerek. Burada asıl çözüm eviniz hangi sıcaklığa ne kadar sürede ulaşıyor ona göre ayar yapmakta fayda var
Amac konforsa genelde denildiğigibi. 60 70 yapılabilir asıl amac tasarufsa evinize göre ayarlamalısınzı.odatemostatı kullanmıyodunuz tasaruf olsundiye temostattaktınız. Kombiyi 60 a 70 ayarladınız temostatıda 25 veya30 yaptınız baktınız fatura daha yüksek geldi.bunun sebeplerinden biride evinizin izalasyondurumu.havanın çok soğuk olduğu durumda oda sıcaklıgı temostatı kullanmazken kombiyi hic 60 a70 ayarlamadığınızdan oda sıcaklıgınız 25 30 gelmiyodu simdi kombiniz yüksek ayarlı oldugundan geliyor daha fazla yakmış oluyorsunuz diyelim böyle havalarda temostat yokken 45 te kulanıyo dunuz.şimdide 45 te kulanıyorsunuz.vidiyoda denildidigibi kombi odayı temostatın ayarladığınız sıcaklıga cıkaramıyacagından temostat yokmuşgibi çalışacak tır yani busürede tasafuf yapılmıyacaktır.fakat fazladanda yakmıyacaktır.havanın sadece uygun oldugu zamanlarda tasaruf yapacaktır örnek bursa gibiyerde öğle vakti ve havanın çok soğuk olmadığı zamanlarda.sonucta aysonunda faturanız daha düşük gelmiş olacaktır.sizin evinizin izalasyonu iyi alttan üstten yanıyorsa sizin eviniz ensoğuk zamanlada bile kombi endüşükte çalıştığı durunda bile ısındığından siz oda temostatı kulanınca deteceyi 90 da yapsanız oda temotatı ayarlanan sıcaklığa gelince kapatacagından faketmez zaten.
Video için çok teşekkür ederim. Size bir sorum olacak: Bu termostat "Com ve NO" uçlarının cihaz içerisinde bir röle yardımıyla kısa devre yapılması mantığı üzerine çalıştığına göre; Aynı ev içerisinde birden fazla termostatı farklı odalara koyup, ana ünitelerini de kombideki klemense paralel bağlayarak kullanabilir miyiz?
Hocam video kısa ve bilgilendirici öncelikle emeğinize sağlık. Sorum şu kombiyi 55 dereceye veya 60 derece ayarladık farketmez, cosa v4 aldım kablosuz ilk kez kullanacağım için soruyorum. Kombiye bağladık dereceye 55-60 yaptık fakat oda temostatı olduğu için salona koyduk orayı ısıttı buna tamam. Geçtik yatak odasına orasu 55 derece kombi sıcaklık vermiyor mu ? Yoksa sadece kablosuz termostatın orayı mı ısıtıyor? ( daha kullanmadık havalar henüz sıcak)
Termostatın olduğu noktadaki sıcaklıklar dikkate alınır. Bu odanın sıcaklığı düştükçe kombi devreye girer. Kombi devredeyken diğer odaların petekleride ısınır. Ancak diğer odaların sıcaklık kontrolü termostat ile yapılmaz. Eğer diğer odakar çok sıcak oluyorsa termostatik vana ile peteklerin sıcaklıkları kontrol edilebilir
Tam 15 yıldır kablolu oda termostatı kullanıyorum....Oda sıcaklığı ayarladığınız termostat ayarından yüksek ve aynı ise kombi asla yanmaz...Termostat hangi odada ise diğer odaların sıcaklığı farklı oluyor..Her oda ve salon aynı ısınmıyor...Evin dengesine göre termostadı ayarlayın..Benim termostat en mazbut sıcak odada... Üç yanı sıcak...Kışın termostadı 23 yan 25 sön ayarlıyorum..Bu oda ile salon ve odalar her zaman ısınmada 2 C fark ediyor....Burada 23 oldumu salon 21 burada 25 oldumu salon 23 demek..Bu ayarda bırakırsam evin sıcaklığı her zaman 21 - 23 arası gidip geliyor...Kombi ayarı iyi havada 40 C de orta havada 45 de en soğuk havada 50 C de devamlı duruyor..Kendi başına + 10 veya --10 C inip çıkıyor... El sürmüyorum... Yoğuşmalı ECA Confeo Premix... Kombi.. Çok memnunum....Yoğuşmalı kombiyi 57 C üzerinde yakarsanız yoğuşma yapmaz... Normal hermetik kombi gibi çalışır.. Buharın sıcaklığını geriye kazanamaz...Yoğuşma sınırı 57 C...Çok soğuk iklimde ev ısınmıyorsa kombiyi 60 C de yakın ..Yetmiyorsa 65 C de yakın....Evi ısıtın..... Yoğuşma yapacağım diye evde titremeyin....Hasta olmayın....
Benim tavsiyem, Modülasyonlu olmayan ac kapa termostat kullanıyorsanız dışarıdaki havanın sıcaklığına göre kombininizin sıcaklık ayarını değiştirmelisiniz. Aksi halde termostat kombiyi uzun süre çalıştırmaz sonra evin sıcaklığı düşünce birden yüklenir. Evdeki hava birden artar birden azalır, yumuşak bir geçiş olmaz. Peki nasil olacak, ornek olarak disaridaki hava cok soguk degilse kombiyi 40 dereceye alacaksin. Disarisi cok soguksa 55, 60, 65 vs. dereceye alacaksin. Pompaniz biraz daha fazla calisacak ama cok onemli degil. Termostati da kac derecede kendini rahat hissediyorsan ona alacaksin. Benim tavsiyem 22 derece. Benim bu soyledegim ortalama bisey. Cunku daireninizin yalitimi ve komsularinizin evlerini isitmalari gibi baska faktorler de var. Özetle anlattım.
Dış sıcaklık yüksekse ve ev yalıtımlıysa zaten termostat kombiyi devreye almıyor. Sizin dediğiniz aslında tamda bugünlerin örneği. Gündüz sıcak, gece ayazda önerdiğiniz konu kullanılabilir değil diye düşünüyorum
Yerden ısıtmalı sistemde de aynı mı oluyor. Termostat kullanarak 50-60 derecede kullanmak mı daha iyi termostat kullanmadan 35-40 arası derece mi daha iyi. Tşk.
Peki termostat takıldığında peteklerdeki vana ayarının bi önemi var mı? Yani bütün vanaları en son dereceye getirsek yine termostat sıcaklığı otomatik mi ayarlıyor?
Termostat bulunduğu odanın sıcaklığına göre devreye girip çıkar. Örneğin termostat salonda ise salon sıcaklığına göre kombi çalışıp durur. Diğer oda sıcaklığının bir önemi bulunmaz. Eğer diğer odalarda sıcaklık çok artıyorsa odalardaki peteklerin vanaları ayarlanabilir. Termostatın bulunduğu odada petek vanalarının tam açık olması daha iyidir. Ayrıca diğer odalara termostatlı petek vanalarıda düşünülebilir.
Kardeş emeğine sağlık yalnız eksik bilgi vermişsiniz.! Oda termostati 22-23 derecede kombi istersen 60-70 olsun eğer oda içinde ki 22 derece sıcaklığı bulana kadar yine kombi su sıcaklığı 60 üzeri olduğunda ntc kombi yi durdurur. Burada önemli olan oda termostatli kullanılan evlerde oda ısısını ne kadar çabuk yakalarsak o kadar çabuk kombi duracaktır.onun için yüksek derecelerde çalıştırılırsa kombi,oda o kadar çabuk ısınma yapacaktır. Ve akabinde oda termostati kombi ye dur komutu yapacaktır. Saygılar emeğine sağlık tşk.
Bunu eksik bilgi olarak düşünmeyin. 60 derecelere geldiğinde kombide gaz valfi zaten gazı kısacak. Gaz kısılması halinde 60-70 derecelerde petek suyu sıcaklığı hala yükselmeye devam ediyorsa kombi zaten dursun. Yüksek petek suyu sıcaklığı evi ısıtmaya devam edecek. Sizin eksik diye bahsettiğiniz konudan yola çıkarsak kombiyi zaten max petek suyu sıcaklığı noktasına getirip hızlıca ısıtabiliriz.
baymak lectus 65 kw kullanıyorum sıcak su ve petek ayırma kartım yok suyu 60 yaparsam petekde 60 olacak bu cihaz işimi görürmü yada ayırma kartı almam gerekirmi ne tür bir yol izlemem gerek
Abi saygilir cok güzel uzun yıllar bakilicak bir video olmus emegine bilgine teşekkürler. Bir sorum var arada kaldim cevaplarsan cok memnun kalicam kombi 55 de diyelim oda termostatini 22 derece yapmakla daha sicak olsun ev diye 25 derece yapmak arasinda fatura farki olurmu. Yani mantıken 22 ye gelince duran kombi sonucta derece dusunce tekrar 22 olana kadar çalışıyor.Termostati 25 yapıncada mantık ayni sonucta sadce evi 25 yapana kadarki isitmak icin tuketim farki faturaya yansir gibi geliyor ev 25 e ulustiktan sonra 22 deki gibi derece dusunce devreye giricek sonuçta fatura aynı olmazmi 22 yada 25 derecelik evde fatura farki olurmu lutfen cevapla abi tesekkurler.
Tam aradığım video buymuş demek ki. 3 hafta önce tam yoğuşmalı vaillant 90lt su tanklı kombi takıldı, oda termostatı da var, ancak ne yaptıysam ayarlarını bir türlü bulamadım. Havalar -2 civarı seyrediyor, dış sıcaklığı ölçen alet var evin dışında ayrıca. Oda termostatında istenilen oda sıcaklığını 20 dereceye ayarlıyorum, petekler soğuk oluyor, oda termostatından ayarlara bakıyorum, petek su sıcakliğı 35 derece diye gösteriyor. Oda sıcaklığı 17 derecelerde kalıyor. Oda termostastı olduğu için kombi üstünde petek suyu sıcaklığı da ayrıca ayarlanmıyor ilginç şekilde. Mecburen oda termostatından istenilen sıcakliğı 22,5 23 derecelere getiriyorum, petek suyu sıcaklığı otomatik 55 58'lere çıkıyor. Ama bu durum böyle normal mi? Yani istenilen oda sıcaklığı 20 dersem, oda soğuk oluyor, istenilen sıcaklığı kendi isteğimden 2 3 derece yüksek yaparsam oda ancak ısınıyor. Bu mantıkla mı kafadan hesaplayacam hep istediğim sıcaklığı?
Selamın aleyküm Allah razı olsun çok başarılı bir anlatım olmuş. Bir sorum olacak size. Aynı kombi var bende termostatı taktım oda sıcaklığını 23.5 aldım kombiyi de 55 aldım ama kombi 60 olduğunda ateşleme duruyor sıcak su sirkülasyonu çalışıyor termostat da ateşleme devam ediyor ama dediğim gibi kombi durmuş bunun nedeni nedir nasıl yapmam gerekiyor yardımcı olursanız memnun olurum teşekkür ediyorum şimdiden.
Sürekli çalışmaya devam ediyorsa kombi sıcaklığını biraz daha arttırabilirsiniz. Ev 23,5 dereceyi yakalayamadan kombi hedeflenen sıcaklığa ulaştığı için duruyor. Aslında normal bir durum. Eğer 23,5 derece bir noktada yakalanırsa kombi duracaktır. Şahsi tavsiyem 22 derece veya 22,5 derece bir ev için daha ideal bir sıcaklık.
Metin bey merhaba. Honeywell marka oda termostatı kullanıyorum. Kombi bağlantı aparatında yeşil ışık sürekli yanar durumda ama yanındaki kırmızı ışık yanıp sönüyor. Termostat devre dışı. Ne yapabiliriz?…
Video için teşekkürler buna benzer bşr sorunla bir kaç günden beri uğraşıyordum, yeni aldığım eca marka oda termostadı istenilen sıcaklığa geldiğinde alev ilareti çıkıyor fakat kombi çalışmıyordu ancak elle derece ile oynadığımda çalışıyordu kombi eca confeo plus kombi derecesi 40 taydı 😀 ve birde bende ki kombide anakart üzerinde 2 ayrı yerde termostat girişi var bende ki bağlantı sol tarafta bulunan dış hava sensörü ve oda termostat yazan yerde bu konuda bilginiz varmı
ÖNEMLİ ikinci kez yazıyorum kombim aden oda termostatı elle çevirilenlerden kombimi kaç derecede kullanmam gerek dijital olmadığı için ayarlayamadım yardımcı olurmusun.
Doğru olan şudur eve göre parametreler değişir o yüzden bir ayara sabit kalınmaz deneme yanilmayla daha doğru sonuçlar şahsen ben aldım. dış sıcaklık oda sıcaklığı kombi petek sıcaklığı ve kombi parametre ayarları hepsini deneyerek bana en uygun olanı yaptım daha az faturayla daha konforlu ısınma sağladım böyle söylemeniz daha uygun olur fikrimce
50-60 derece arası dememin sebebi bu zaten. Ama bu söyleminizde dış ortam sıcaklığına katılmıyorum. Dış ortam sıcaklığı gece gündüz farklılık gösterir. Kombilerde dış ortam sıcaklığını ölçen cihazlar için giriş bulunuyor. Böyle bir cihaz yoksa dış ortam sıcaklığına göre hareket etmek sürekli sıcaklık ayarını değiştirmek anlamına gelir.
Yaaa 10 yıldır oda termostati kullanıp memnun olmayan ben meğer yanlus kullaniyirmussum. Üzülsem mi bunu gördüğüme sevinsem mi bilemefim. Tesekkur ederim geç de olsa öğrendim.
Hocam peki termostatli ve 60 C de kullanimda cift petekli odalardaki peteklerin ikiside acilmali mi. Yani evdeki acik petek sayisini azaltmak termostatli sistemde uygun mudur?
Termostatın olduğu odada petek sayısını düşürmek kombinin devrede kalma süresini uzatır. Diğer odalarda ihtiyacınıza göre fazla petekleri kapatabilirsiniz. Zaten oturma odasına göre diğer odaların daha düşük sıcaklıkta olması tavsiye ediliyor.
İyi akşamlar, benim kombim baymak brötje modeli. Çok fazla ayara sahip Bi kombi. Termostat olarakda eca takılı. Su sıcaklığı 50 oda içi ayarı ise 22 derecede. Benim de sıkıntım. Dış ortam sıcaklığı 13-16 derece arası olsa bile ev içi ısı 22 nin altına düşmeden 22.6 larda falan komut almadan devreye girmesi. Bu konuda da bilgi verirseniz sevinirim.
Üstadım bulunduğumuz yer ılıman iklim. Apartmanımız ısı yalıtımlı ve ara katta oturuyorum.2+1 ev. Termostat var. Kombi 40 derecede çalışıyor. Ve gündüz pek yakmıyorum. Soğuk havalarda 50 derece alıyorum ama nadiren. Geçtiğimiz ay 678 TL fatura geldi. Üst kat komşumuz 60 derecede yakıyor. 1300 TL fatura geldi. Buna ne dersiniz peki..
Kablosuz Oda termostati bağlı Demirdöküm atron marka kombi Eco modda çalışıyor kaç derecede kullanmalıyım Eco modda kombiyi ve termostatı teşekkürler emeğinize saglik
Teşekkürler çok güzel bir bilgi. Bende geçen gün oda termostatı taktım randıman alamadım, petek sıcaklığını düşük tutuyormuşum onu fark ettim sayenizde. 👍
Eca kombi sıcaklığını 45 ve üzeri yaptığım zaman emniyet ventilinden su atıyor su basıncını düşürüyor ve arızaya geçiyor termostatı iptal edip çalıştırdığımda sıkıntı olmuyor sebebini sorabilirmiyim
Bendede termostat var ve ben Termostat: 25°C Kombi:43°C Ev müstekil ve ısı yalıtım yok evde 4 kişilik bir aileyiz Ortalama doğalgaz gider:1400₺ Aynı mahallede komşumdada termostat var Termostat: 22°C Kombi: 60°C Ev müstakil ve evde ısı yalıtımı var evde 2 kişilik bir aile Ortalama doğal gaz gider: 2200₺ Sana sorum bir kaç tane sorum var 1:)kimin daha çok evi ısınıyor 2:)kim daha çok yakıt parası ödüyor 3:)bu işte kim karlı Bu videoyu yaparken sen ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama kombi ve petek döşeyenler yada servislerin ağzıyla bi video yapmışsın ezbere Petek bağlayanlar ve serviste senin dediğini söylediler fakat deneme yanılma yöntemi birazda araştırarak hem güzel bir ısınma hemde az yakıt ödüyorum kendi şartlarında NOT:Birde kombi barının 1.5-1.8 gibi yüksek olmasına gerek yok 1.0-1.1 Maximum 1.2 olmadı yeterli tesisatta kaçak yoksa yüksek bar kombi deki pompayı zorluyor ve düşük bar sistemdeki suyun daha çabuk ısınmasını sağlıyor ek bilgi
Erzurum gibi yerde 75 e alalım o zaman.Ama yüksek sıcakliğada ayarlı olduğunda örneğin 22 ye ayarlı termostat 22.5 da kapanıyor,bu defada petekler çok isindigindan 23 leri geçiyor..
23'e çıktıktan sonra tekrar 22'nin altına düşme zamanı uzuyor. Kombi daha az aralıklarla devreye giriyor. Değişen bir şey yok. Erzurum gibi soğuk yerlerde 75'e alın diye bir durum yok. Benim bu videoda anlatmak istediğim termostatta istenilen sıcaklık için kombi devreye girdiğinde bir daha devre dışı olmadan odayı o sıcaklığa ulaştırması gerektiği. Bunun için ideal sıcaklığı sizin belirlemeniz gerekiyor. Ama soğuk havalarda 40-50 dereceler bunu yapamıyor. 👍
değişen çok şey var. bir gününüzü ayırıp, kademe kademe kombi sıcaklığını düşürün. ben 54 derecede tutuyorum. kombi kapandıktan sonra oda sıcaklığı yarım dereceden fazla yükselmiyor. fazla yükselirse gereksiz gaz harcanır.
Hocam benim termostat 21 dereceye ayarlı kombiyi 65 derece yaptım çünkü 55-60 ta kendi durduruyordu. Şimdide peteklere el değmiyor resmen daha 21 dereceye ulaşmadı. Normal mi 65 derecede çalışması? Hermetik bu arada kombi
Eviniz sıcaklığı hissedilir derecede yükseliyor ve termostat hala 21 dereceye ulaşmıyorsa termostat ölçümünde bir problem olabilir. 65 derece yapmakta problem yok ancak bu sıcaklıkta 21 dereceyi rahat bulması gerekiyor. Tabi burda evin ısı yalıtımıda önemli. Petekler dediğiniz gibi el değmeyecek kadar ısındığında evin içerisinde sıcaklığın yüksek olduğunu hissediyorsanız mümkünse faeklı bir cihaz veya alet ile ev sıcaklığını ölçün. Buna göre termostata kalibrasyon yapılması gerekebilir.
Hocam Termostatın kalibrasyonunu iki Farklı cihazla test ettim sapma 0.1 derecenin altında. Daha bu sene ilk defa çalıştırdık yeni açtık yani acaba daha duvarlar falan ısınmadığı için mi bu şekilde? Mesela şu an 21 e ulaşıp durdu 1 saat kadar duruyo (tam net değil tahmini söylüyorum) yarım saat kadar çalışıyo. Daha açalı 7 saat oldu 6 metreküp gaz tüketmiş böyle olursa aksaya çalışcaz
Hedeflenen sıcaklığa geldiğinde kombinin duruyor olması peteklerden gelen sıcak hava dalgasını kesiliyor anlamına gelmez. Kazan suyu sıcaklığı ne kadar fazla olursa sıcaklık yukarı doğru çıkmaya devam edecektir. Hedeflenen sıcaklık 22.4 değil 23 lere veya daha üstüne doğru ilerleyecektir. Bu da sıcaklık konforu oluşturmayacak sıcaklık dalgalanması sürekli hissedilecektir. Yıllardır bu işe kafa yormuş, farklı kombinasyonlarla sonuçları gözlemlemiş biri olarak nacizane görüşümü belirtmek istedim. Stabil sıcaklık isteyen düşük kazan suyu sıcaklığı ve hassasiyeti yüksek oda termostatı ile bu sonucu elde edebilir. Burada oda termostatı nın konumu da önemlidir. Dış cephe duvarında olmayacak pencereden kapıdan hava akımından uzak yerden 1.5 metre yükseklikte merkezi bir konumda olması önemlidir. Ayrıca sonuçları etkileyen bir çok parametre var. İklim, kombinin enerji verimliliği, oda termostatı nın hassasiyeti ve konumu, kazan suyu sıcaklığı, dış cephe yalıtımı, evin cephesi, pencerelerin ısı cam olup olmaması, yerden veya petekle ısınması, sistemin mobil veya petekten peteğe giden sıcak su akışı olması, çevrenizdeki dairelerin evlerini ne kadar ısıttığı gibi bir çok farklı durumunda olduğunu hatırlatmak isterim. Herkesin handikapları kendisine özel olacağı için kullanıcılar şartlarına ve sıcaklık anlayışlarına göre bir ayar belirleyebilirler. Herkese selamlar.
@@Mkoyunc Kombi kazan suyu sıçaklığını 45 dereceye, oda termostatınıda 23 dereceye ayarlıyorum. Kendi şartlarımda stabil konforlu bir sıcaklığı elde edebiliyorum.
Merhaba. Sizce termostat kullanmak tek yaşayan ve işten geldiğinde sabah uyanana kadar kombi çalıştıran birisi için fayda sağlar mı yoksa tüketim artar mı?
Her ne kadar evden çıkarken kombiyi kapatmak daha çok yakar deselerde ben bu duruma pek inanmıyorum. Termostat olursa ve kombiyi kapatmazsanız evde değilkende evi ısıtmaya devam eder. Ancak ben yine termostat kullanıp sadece evde olduğumda devreye alıcam derseniz tasarruf edebilirsiniz. Bütçeniz nedir bilmem ancak uzaktan kontrol edilebilen ve programlanabilen termostatları kullanırsanız sizin için çok mantıklı
Metin bey Buderus yoğuşmalı kombi ve Buderus termostat rf20 rt için 22 derece oda sıcaklığında kazan 38 derece kombi haliyle durdu,ev soğudu,25 derecenin altına düşmedi oda ancak soğuk yerler soğudu kalebodur mutfak,ev yerden ısıtma, tekrar 42 derece yaptım.termostat için 26 derece yaptım.nasil duzeltirblir bu durum tek kombi çalışmıyor ilk durumda
Şunu merak ediyorum ben 21 dereceye ayarladım 20.4 e geldiğinde kombi devreye giriyor ve yaklaşık 25 dakika çalışıp 21.4 dereceye gelip duruyor sonra tam 1 saat sonra derece düşüp tekrar kombi devreye giriyor. Bu sistem doğru mu
Muhtemelen termostat 0.5 derece aralıkla çalışıyor. Bu nedenle normal. Termostatınızda bu ayar varmı bilmiyorum. Ama çalışma aralığını ayarlayabiliyorsanız aralığı düşürebilirsiniz.
Merhaba. Burada 60 derece kesin bir değer değil. Önemli olan kombiyi, oda sıcaklığının termostatta ayarladığınız sıcaklık değerine gelene kadar hiç durmadan çalışacağı sıcaklık değerinde getirmek. Örneğin havaların nispeten sıcak olduğu zamanlarda 52-53 derecelerde kombi termostat ile beraber uyumlu çalışabilir. Yani dış hava sıcaklığı yüksek olduğu için oda anında ısınır ve termostat kombiyi devre dışı edebilir. Ama çok soğuk havalarda oda zor ısındığı için kombiyi 55 derece yapsanız bile oda bir türlü istenilen sıcaklığa gelemeyebilir. Bu nedenle kombi 55 derece üstünde termostat istemediği halde devre dışı olur. Buda bir kısır döngüye sebep olur. Ben ideal olarak 60 dereceyi uygun buluyorum. Ama şunu kesin ve net söyleyebilirim. Oda termostatlı bir kombinin kış modunda 50 derecenin altında çalıştırılması tasarruftan çok zarar ettirir. (Cevap biraz uzun oldu. Aklında bu şekilde soru olacak kişilere cevap olması adına)
Benim Demirdöküm öyle değil oda termostadı kaçta ise aynı sucaklığa gelene kadar çalışıyor kombinin ayarı 40 derece olmuş 60 derece olmuş fark etmiyor önemli olan oda termostadının ayarı
Merhaba yeni evliyim eşim demirdöküm yoguşmalı kombı almıs petek sıcaklığın ı 35 te yakıyorum 665 tl fatura gelmiş karşı komşum 60 derecede yakıyor 590 tl gelmiş ben hıc bısey anlamadım neden böyle ne yapmam gerekiyor oda Termostatı da yok
Tüm petekleri yakmak gaz tüketimini artırır. 50 - 55 dereceleri deneyin. Eğer kombi tek girişte termostatın istediği sıcaklığa getiremiyorsa 60 derecede yapabilirsiniz.
Ben Adana da ikamet ediyorum ve hava genelde çok soğuk olmuyor malumunuz ama fatura 750 geldi mesela 41 derece kombi sıcaklığı termostat da 24 25 derecede yanlış mi yapıyorum nasıl bir uygulama yapmam yerinde olur
@@halil5542 24de cok 21-22 ideal sonra cocuk ilk soguk gorusunde hasta oluyor. Koruma icgudusuyle o kadar sicak yapmaniz hem o yavrucak hem cebiniz icin iyi degil 😅
Metin Bey merhaba, general life ht250rf modelinde oda termostati aldim. Klasik termostatlar gibi belli bir sıcaklığa ayarlayınca ayarlanan sıcaklığın belli bir derece altına inince çalışan ve belli bir dereceye çıktığında duracagini düşünüyordum. İlk zamanlar cihazin bozuk olduğunu düşündüm. Sonrasinda araştırmalarim neticesinde TPİ algoritmasi diye bir özelliği varmış cihazin. Bu özellik evin genel sıcaklık haritasini cikararak istenilen oda sıcaklığına ne kadar surede ulaşıldığını ve bu sıcaklığı nasil koruyacağını öğreniyormuş. Örneğin ben termostatı 22 dereceye ayarladım bazen 21 dereceye kadar inebiliyor sıcaklık ve kombi ara ara çalışıyor, kombi derecesini de 60a ayarladım. 1 günlük hesaplamam da 7m3 gaz yakmiş, biraz bana fazla geldi. Kombim yoğuşmalı değil, evim 3+1, evde ısı yalıtımı var. Kombi derecesi 60’ta ideal mi yoksa azaltmam daha mı iyi olur?
Algoritmaya bağlı çalışan termostatlarda kombinin petek suyu sıcaklık ayarını değiştirdiğinizde algoritma tekrar hesap yapar. Yani bir süre farklı sıcaklıklar oluşabilir. Siz kombi sıcaklığını sabit yapabilirsiniz. Ayarlayacağınız derece evi kolayca ısıtmaya yetecek kadar olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Çok soğuk havalarda 55-60 derecelerde de tutabilirsiniz.
@@ahmetvarol4211 hayır yakmıyor dediğim gibi yakıyor mart ayında kombi devreye giriyor kapanıyor 0.6 kw günde 1 kere devreye giriyor yâda 2kez havaya göre
Termostat iyidir hoştur konfor sağlar fakat bu bazı sıkıntıları beraberinde getirir, örnek verecek olursam 5 yıllık kombiye siz termostat takayım derseniz sonunda kombiyi patlatırsınız sebebine gelecek olursak. Yılların verdiği ekipmanların yıpranmışlığı sonunda yüksek sıcaklıkta çalışması sonucu boruları patlatır hele ki damlatma yeşerme var ise hiç bulaşmayın termostata kış günü tasarruf yapacağım diye ayazda kalırsınız. İkincisi sürekli yapılan aç kapa durumu yine kombi anakartının yıpranmasına neden olabilir. Tercih sizin tabiki yeni evlerde kesinlikle taktırın 😊
Merhabalar hocam. 95m2 2+1 Kuzey cephe ara kat dıştan 6cm köpük mantolamalı bir daire baymak star bridge 24f kombi var elimde kombinin orjinal kendi termostatını kullanıyorum. Oda ısısını 22.5 dereceye ayarladım. Petek suyu da 50 derecede. Kombi geceleri güzel çalışıyor ama gün içerisinde 1 veya 2 sefer devreye giriyor. Petekte dolaşan su tamamen soğuk oluyor kombi devreye girdiğinde ise var gücüyle yakıyor. Buda sanki aç kapa yapıyor gibi durum oluyor kombide. bu durum fazla gaz sarfiyatına sebep olmaz mı peteklerdeki su tamamen soğuyup kombi devreye girdiğinde 50 derece yakıyor.
Aslında cevabı siz vermiş oluyorsunuz. Gündüz sadece 1-2 kez girmesi oda termostatından dolayı. Eğer termostat olmasaydı gündüz oda sıcaklığına bakmaksızın daha fazla devreye girecekti ve ayrıca sirkülasyon pompasıda sürekli devrede kalacaktı. Oda termostatı bu durumdan tasarruf ettiriyor zaten. Dediğiniz doğru, petekler tamamen soğuyor, ancak suyu tekrar ısıtmak için harcadığı enerji, suyu sürekli sıcak tutmak için harcadığı enerjiden çok daha az oluyor. Anlattığınıza göre evinizi gayet tasarruflu bir şekilde (termostatsız kullanıma göre) ısıtabiliyorsunuz. Sorun yok.
Hocam eca oda termostatını vaillant kombide kullanıyorum. sıcaklık ayarım da kombide 55derecede iç ortam ise 23 derece. normalde çalışıyor ama bazı geceler bir bakıyorum kombi devreye girmemiş sıcaklık 22 derece ve altına inmiş, kombide ise F şeklinde uyarı var. reset yapınca düzeliyor yenileme butonuna basınca ama bu durum bazen evde hesap edilmeyen sogukluga neden oluyor cocuk odasında ozellikle. bu hata neden kaynaklı olabilir.
@@mtnaygn hocam öncelikle cevap için teşekkürler. sürekli aynı hatayı vermiyordu şimdi baktım ev sogudu ama kombi yanmadı ekra resmi de aldım F 04 hatası. ara ara kombi çeşmeden sıcak su da vermiyor. ateşleme yapacak gibi yapıyor ama ekrandaki alev simgesi çıkmıyor. bunu da ekstra bilgi olarak söylemek istedim.
Mrb hocam geçen ay aldım taktım termostat takili olduğu zaman 6metre küp harcamis termostat iptal ederek denedim aynı metre küp kullanmışım normalmi nerde hata var
70 derece aşırı fazla paran varsa sıkıntı yok yogusmanin mantığı kalmıyor bu arada. 40 derece az. ev ısınır zamandan dolayı termostatın anlamıyor kalmıyor 40da olsa 40 derece sirkülasyon çalışıyor hemde gaz olmadan ama en ideal ayar 48 55 arasıdır evde yalıtım yoksa termostat takmak yanlış kosullur uygunsa 55 geçme. Yanlış yönlendirme. 70 ne ya hocam.
İzolasyon olmayan bir evde kombi yakmak zaten maliyetli. Bunun termostat ile hiç alakası yok. 70 derecelerde de yaktım. Çok para ile alakası yok. 70 derecede ısınan petek odanın sıcaklığını daha uzun süre yüksek tuttuğu için kombinin tekrar devreye girme süresi uzar. Kullandığım termostatın çalışma grafik kayıtları var. Sizinle paylaşayım. Birinde 50 derecede yaktığım kombinin çalışma süresi 5 saat 54 dakika. Diğerinde ise 65 derecede yaktığım kombinin çalışma süresi 3 saat 39 dakika. Dış ortam sıcaklıklarınında aynı olduğunu görebilirsin.
1 Ocak 2021 Kombi 40 derece drive.google.com/file/d/10KDAlMk7BVpbCagm9C80IgH3RRs_QZZ-/view?usp=drivesdk 2 Ocak 2021 Kombi 65 Derece drive.google.com/file/d/10MnMav8n--oXbksjcxX5GH-NuNanAz3C/view?usp=drivesdk
Evim yalıtımsız ve üst kat komşularda biraz cimri gündüz karı koca çalıştığı için yakmıyorlar yeni baymak kombi aldım duotect 24 kw termostat taktırayımmı faydası olurmu GERÇİ CEVAP VERMİYORSUN ÜÇÜNCÜ YAZIŞIM AMA OLSUN BİR KEZ DAHA DENEDİM CEVAP LÜTFEN BENİM İÇİN ÖNEMLİ TERMOSTAT 2000 CİVARI.
@@hasanerciyas3523 Bizde de kombi buderus gb062 var. RC100 kablolu termostad var. Sabahdan akşama kadar 8mt küp gaz yakıyor. Faturamiz 1300 TL geldi. KOMBİ 60 DERECEDE TERMOSTAD 25 DERECEDE BU DERECEDE DEVREYE GİRİYOR OYLELİKLE PETEKLER SİCAK OLUYOR. BU DERECENİN ALTİNDA PETEKLERE HİC SİCAK SU GELMİYOR.VE SOĞUK KALİYOR. Hem kombi hem termostad modulasyonlu olmasına rağmen böyle yüksek geldi. En üst katta oturuyoruz 2+1 daire yan cephemizde sağ ve solda daireeler var. Yanlardan ısı kaybımiz yok. Arka cephe daire var ısı kayibi yok. Lakin üst kat çatı yüksekte mebranli üstü kiramitli. Ön cephe Güney cephe ısı yalitimsiz. En Alt bodrum üstü komşumuzda aynı şekilde arka cepheli evi ön cephesi yalıtımlı başkada yok yani bişey dairesinin. Kombisi Airfel marka termostadı uzaktan kablosuz markasi bilmiyrm. Radyatörleri tek petek kanallı . Ve eni 30 mu 40 cmlik Anlamış çözmüş değilim napmam gerek biri bana çıkar yolu gosterirmi
@@ykurcen123 Usta ben söktüm kombiden termostatın bağlantısını şimdi kafam rahat termostat varken sabahtan akşama 8 mt gaz kombi şimdi 24 saatte 8 mt gaz yakıyor yarı yarıya indi kombi bugüne kadar 37 derecede yaniyor evin içi gayet güzel en son katta oturuyorum çatı var ama çatıda izalasyon yok evin 4 bir cephesi açık sadece duvarda yalıtım var tavsiyem söküp 1 hafta denemeniz farkı görmeniz ev 140 mt kare 11 mt petek var en son faturam 1185 TL geldi
@@hasanerciyas3523 beyfendi deniycem. Kusura bakmayın anca mesajınızı gördüm. Bir alt komşumun yeni taktirdilar gaz sayaçları çok ağır dönüyor. 2gundur 2metre küp yakkti takması yani ilerlemiyo 🙄 Sizce nedir sebebi .? Benim ki 12-15m3 küp yakmış 😔 Bir yol bulmam gerek .
Oda termostatiyka daha az yakıyor deniyor ama o ancak havalar çok soğuk olduğu zamanlar doğrudur ben çok denedim şuan oto termostadi devre dışı çevremdeki birçok kişi ben iptal ettim sonuçları gosterdim onlarda iptal ettirdi
@@bsosys Buderus kombide termostadda birde şöyle bir olay var yorumumda anlatmak istediğimi yanlış cümleler seçerek farklı anlamlar çıkmış aslında hava sicakken ve kişi sayisi cokken evde odo termostadi mantıklı ama havalar soğukken ben iptal ediyorum şuan misafirler var ve havalar çok soğuk değil derece 21,5te ve evin sıcaklığı 22 22,5 arası insan çok çünkü sıcak su harici kombi çalısmiyor ama termostat olmasa çok calisir onu bir soyleyeyim yanlış anlaşılmalar olmasın ılık hava ve kişi sayısı çoksa hanede termostatli 51derece soğuk hava kişi sayısı azsa termostatsiz 40 derece şahsi düşüncem denedim bu şekilde verim aldım
Metin Hocam selamlar, bugün beko marka kombime yetkili servis tarafından beko termostat takıldı. Takan usta modemle cihazı check ettiğinde herhangi bir problem gözlemlemedim. Yalnız 1-2 saat sonra şu durumu gördüm. Ben oda sıcaklığını 23,5 dereceye termometreden ayarlamama rağmen ateşleme sinyali kombiye gönderdiğinde kombi ev ısısı istediğim dereceye gelmeden kendi kafasına göre kapatıyor. Videodan dediklerini uygulaadım su sıcaklığını 55 petekleride 55 olarak ayarladım lakin yine termometrede istediğim sıcaklığa gelmeden kombi kafasına göre takılıyor. Çok video izledim soruna en yakın çözümü senin videonda bulduğum için paylaşmk istedim. Destek olabilirsen çok sevinirim. Saygılar..
Öncelikle su sıcaklığını 55 derece yapmanıza gerek yok. Kullanma suyu sıcaklığı için 55 derece çok fazla. Diğer sorunuzda ise eğer farklı bir problem yoksa 55 derece yetmiyor olabilir. Termostat kombiyi devreye aldıktan sonra kombiyi takip edin. Henüz ev ısınmadan petek suyu sıcaklığı 55 dereceyi aşıyorsa kombinin durması çok normal. 60 dereceyi deneyebilirsiniz.
Termostat takıldıktan sonra kombinin modülasyon ayarı var. Belki usta onu yapmamıştır. Yani termostatı tanıtmadıysa kombiye termost dışında çalışır. Bende de Eca var. Videoyu çeken arkadaş kendi bağladıysa bilir. Bağladıktan sonra kombinin birde programlaması yapılır dijital olarak elle.
Her kombide yok hocam. Bu benim kombi değil. Bende ECA Proteus Plus var. Ondada yok. Proterm kombinin birinde vardı parametre ayarı. Ondada zaten köprüleme yok.
Hocam ferroli marka kombinizin termostat giriş bölğmlerş arızalı olabilir termostadın çalışma mantığında sadece içinde ki röle kablolalaeı birbirine temas ettirip düz kontak yaptırıyorm yani karmaşık bir sistemi yok
Burak bey merhaba, Bazı kombilerde oda termostatı için parametre ayarı istiyor örn:Demirdöküm ve eca' nın yeni kombilerinde.Bağlantınızda herhangi bir problem yok ise kombinize parametre ayarı gerekli olup olmadığını araştırmanızı öneririm.
Merhaba Metin Hocam.. Daıkın marka yeni Yoğuşmalı kombi takıldı.. Cosa marka oda termostatı da taktım.. 5 yaşında kızım var.. Gündüz 22,5 derece. Geceleri 21 derece yapsam.. Bu istenilen sıcaklıklara göre, Kombi petek suyu sıcaklığını 55 derece yapsam olur mu.. Yoksa 60 mı yapayım.. Teşekkürler..
Şimdilik 50 derecelerde tutun. Cosa olması bir avantaj. Bi kaç gün sonra sıcaklık grafiğine ve kombi devrede kalma süresine bakın. Eğer kombi çok fazla devreye giriyorsa petek suyu sıcaklığını yükseltirsiniz.
Güzel bilgiler veriyorsunuz ama kombinin basıncına hiç bakmıyorsun kombinin derecesi 60 dereceye geldiğinde basınç 2.2 bara geldi hiç farkında değilsin. Bugün yarın emniyet ventilinden su akmaya başlar sonra senin bu kombi düşük basınca girip ekranda F5 hatası verip seni sıcak yatağından kaldırıp kombinin başına gidersin
Hocam videonun konusu bu değil. Konuyu araştıran kişiye videoda alakasız bir konudan bahsedip kafa karışıklığına sebep vermeye gerek yok. Başka bir videoda inşallah
@@mtnaygn kombinin içindeki o şambrel gibi balonun havasını göstergeli pompa ile değilde (normalde 2 bar olması lazım) normal gostergesiz bisiklet pompası ile rastgele bir kaç kez bastım inmiştir diye çünkü bir yıl önce kontrol ettridigimde tam inikti. Hata yapmismiyim
Eğer çok soğuk havalarda kombiniz oda termostatının istediği sıcaklığa 50-55 derecelerde getirebiliyorsa bu dereceler normal. 60 dereceye kadar yükseltebilirsiniz.
Sizleri sıkmadan, direk cevabı ve nedenin göstermek adına videoyu kısa ve detay vermeden hazırladım. Ancak neden petek suyu sıcaklık ayarının yüksek tutulması gerektiğini detaylı olarak merak edenler için şunları söyleyebilirim.
- Videoda da belirttiğim gibi petek suyu sıcaklık ayarı net olarak 60 derece değil, 55-60-70 derece aralıklarında tutulabilir.
- Bunun nedeni dış ortam hava sıcaklığı yüksek olduğunda kombi ile termostatın 55 derecelerde de uyumlu olarsk çalışabilmesi.
- Örneğin dış ortam sıcaklığı eksi değerlerdeki soğuk kış şartlarında petek suyu sıcaklığınızı 50 derecelerde ayarladınız. 22 derece istediğiniz oda sıcaklığı için termostat kombiyi devreye almasına rağmen kombi 50 derece biraz üstündeki sıcaklığı gördüğünde yanmayı durdurur. 50 derece altına düştüğünde tekrar yanmayı başlatır. Bu termostatın müdahalesi ile değil sizin ayarladığınız sıcaklık nedeniyle olur. Kombinin durduğu zaman aralığında oda tekrar soğumaya başlarsa oda termostatı bir türlü odayı istenen sıcaklığa getiremez ve bu kısır döngü devam eder. Ancak,
- Kombiyi 60-70 derecelik petek suyu sıcaklık ayarı yapmanız durumunda kombi petekleri yüksek sıcaklıklara çıkarıp odayı istenen sıcaklığa getirecektir. Sonrasında termostatın talimatıyla devre dışı olur. Pompa durur. Bu süreçte petekler hala yüksek sıcaklıkta olduğu için oda ısınmaya devam eder. Evin yalıtımına bağlı olarak 0,5 - 1 derece arası fazladan yükselir. Bu sayede örneğin 22 derece istediğiniz oda sıcaklığı 22,5 - 23 dereceye kadar çıkar. Oda sıcaklığınız termostatta ayarladığınız sıcaklığın altına düşüne kadar ne kombi nede kombi içerisindeki sirkülasyon pompası çalışmaz. Yani fazladan bir enerji sarfiyatı yapmaz. Hatta evinizin ısı yalıtımı iyiyse kombinin tekrar devreye girene kadar peteklerin buz gibi olduğunu hissedebilirsiniz. Aslında tasarruf ve konfor noktası bu noktadır. Termostat kullanarak evinizi hem istediğiniz sıcaklıkta tutar, hemde petekleri gereksiz yere ısıtmamış olursunuz.
- Neden ben 60 derecelerde tutuyorum?
Kombi çok soğuk olmayan havalarda 50 derecede de termostatla uyumlu çalışır. Ancak 50 dereceye ayarladığımda ve kombi devreye girip evi ısıttıktan sonra termostat talimatıyla devre dışı olduğunda petekler 60 dereceye göre nispeten daha soğuk oluyor. Buda kombinin tekrar devreye girme süresini kısaltıyor. Yani 50 derecede kombi 30 dakikada bir devreye giriyorsa, 60 derecede 45 dakikada bir devreye giriyor. 60 derecede daha fazla gaz yakıyor ancak daha uzun bekliyor. Sonuç, daha sıcak, daha konforlu ve daha hesaplı bir ısınma şekli ortaya çıkıyor.
Hocam peki alttan ısıtmada yeni malzemeler kullanılsa bile 50 derece üzerine kesinlikle çıkarılmaması söyleniliyor.
Bu konuda yorumunuz nedir?
Bazı kombilerde alttan ısıtma modu olduğu belirtiliyor. Ancak markaların sitesinde bu konuda açıklama ve çalışma mantığı ile ilgili bilgi yok.
Denedim 60 dereceye ayarladım..22 yerine oda 23.50 a çıktı.Kombi kapanıyor.21.50 derecede yanmasi demek 2 derece inecek.Oda üşüme hissi olusturacak
Termostatınız 0.5 derece aralıkla çalışıyorsa normal. Zaten termostatınız 22.5 da devre dışı olup 21.5 da devreye giriyor. Aradaki 1 derecelik farkta hissedilir. 40-45 dereceleride denediniz mi?
@@hlkozt823 kombiyi kaçta yakıyorsun üstad ? Yoğuşmalı kombi bendeki
Aynı kombi bende de var 50 de yakıyorum ve yaklaşık 1 derece kadar üstüne atıyor ilk yanmada hemen çikmiyor istediğim dereceye de hemen gelmiyor yanma 56 bazen 57 yi buluyor ve tekrar yanıyor bu seferde çok yakmış oluyor 45 de yakmayı denedim bu seferde 47 ye kadar çıkıyor orada zorlanıyor bide sıcaklık yanma durduktan sonra derece yükseliyor termostat ta petege yakın ilk yanmada 7,8 dk kadar yanıyor yani yaptigimiz tasarrufu götürüyor ama gündüz birazda günes varsa akşama kadar ısı sabit kalıyor ve yakmıyorum burda sorun 22 istiyorsak yanmayı 21.9 a ayarlasak ve 22.1 de dursa oda olmuyor 22.5 veya 6 ,7 gibi gidiyor bunu nasıl çözücez
Video için teşekkürler. Petek suyu sıcaklığını 60 a çıkarın demişsiniz ama ben Viessman vitodens 100 kullanıyorum. Petek suyunu 40 yaptığım zaman evde durulmuyor. Acaba dediğiniz petek suyu sıcaklığı mı yoksa musluk suyu sıcaklığı mı? Onu da geçenlerde 60 a çıkarmıştık hararet yaptı, servis gelip 50 dereceye düşürdü.
Merhaba termostadı bu gün bağlattım. Daha normal havalarda suyun derecesi 45 47 arası kullanıyordum ve petekler hep sıcaktı bu gün termostat takıldı. Çalışırken peteklere elini dokunduramıyorsun, 23 dereceye ayarladığım için o dereceyi bulunca duruyor ve uzun süre çalışmıyor o esnada petekler buz gibi.😊
Budurum biraz piskopajik olarak rahatsız edebiliyor.odasıcak petegin sıcak olup omamasının bir önemi olmadığı halde petege ellendiğinde sığuk olunca rahatsız edebiliyor.
Burada mantık hatası var gibi. Kombinin termostatsız 40 derece yakılması yeterli iken 60 derece çalıştırılmasında fazladan gaz tüketmez mi? Özellikle ılıman kış aylarında. Videoda 60 derecede daha az çalışacak deniliyor ama o az çalışmasındaki gaz tüketimi tek seferde yakılmıyor mu? Çünkü az çalışınca geçen sürede su daha fazla soğuyacak. Bu çay demlediğinizde çaydanlığın altını kısık ateşte bekletmek ile kapatıp su soğudukça her seferinde yeniden suyu ısıtmak gibi.
Su soğumuyor ki ama termostat bunun için var zaten
Abi eline dilene sağlık çok güzel anlatmışsın aynen katılıulrım dediklerine. Benim de aynı şekilde cihazım var ama bir sorum olacak.
-termostat odayı istenilen ısıya çıkardıktan sonra duruyor ve kombide duruyor. Hava sıcaklığı düşünce tekrar çalışana kadar su ve petekler soğuyo, kombi bu sıcaklığı yerine getirene kadarda extra enerji harcıyor bunun önüne nasıl geçeniliriz? Bu durum daha fazla enerji tüketimine sebep olmuyor mu? Bence oluyor !
Bahsettiğin durumda daha fazla petekleri ısıtmak için daha fazla enerji harcadığı doğru. Ancak bu termostat olmayan kombiye göre daha az. Çünkü önemli olan petek suyunu sıcak tutmak değil, ev ısısını sabit tutmak. Kombi durduğunda sirkülasyon pompasıda durduğu için buradan kazanılan enerji suyu tekrar ısıtmak için verilen enerjiye sayılabilir. Yani bu durum oldukça normal.
Bu durum evden çıkarken kombiyi kapatmakla aynı durum değil. Bununla karıştırmamak lazım.
Su sıcaklığını 55 derecenin üzerine çıkartmak ta pek uygun değil.en ideal su sıcaklığı 50 55 derece .su sıcaklığı 60 derece ve üzeri olduğunda oda sıcaklığı istenilen set değerine geldiğinde kombiyi durdurur fakat halen peteklerde 55 60 derece sıcaksu evi ısıtmaya devam eder bundan dolayı oda sıcaklığını 23 derece ayarlasan bile 25 derecelere kadar yükselir.
60 derecede 22 derece ayarlıyken ortalama 23,5 dereceye çıkıyor. 24'e kadar yolu var diye düşünüyorum.
Yaklaşık 8 senedir cosa kullanıyorum. İlk zamanlar senin dediğin gibi kullandım günlük sarfiyat 5-7 metre küp arasındaydı. Daha sonra deneme yanılma ile 45c yaptım şuan bütün komşularımın 3/1 fatura ödüyorum.
nerede yaşıyorunuz, dış sıcaklıkta önemli çünkü?
@@ozgurocal6685 bursa. Yalnız video da kombinin durmaması için 60 yapın denmiş sonuçta 65 olunca yine duracak bu mantıkla 90 yapmak gerek. Burada asıl çözüm eviniz hangi sıcaklığa ne kadar sürede ulaşıyor ona göre ayar yapmakta fayda var
Amac konforsa genelde denildiğigibi. 60 70 yapılabilir asıl amac tasarufsa evinize göre ayarlamalısınzı.odatemostatı kullanmıyodunuz tasaruf olsundiye temostattaktınız. Kombiyi 60 a 70 ayarladınız temostatıda 25 veya30 yaptınız baktınız fatura daha yüksek geldi.bunun sebeplerinden biride evinizin izalasyondurumu.havanın çok soğuk olduğu durumda oda sıcaklıgı temostatı kullanmazken kombiyi hic 60 a70 ayarlamadığınızdan oda sıcaklıgınız 25 30 gelmiyodu simdi kombiniz yüksek ayarlı oldugundan geliyor daha fazla yakmış oluyorsunuz diyelim böyle havalarda temostat yokken 45 te kulanıyo dunuz.şimdide 45 te kulanıyorsunuz.vidiyoda denildidigibi kombi odayı temostatın ayarladığınız sıcaklıga cıkaramıyacagından temostat yokmuşgibi çalışacak tır yani busürede tasafuf yapılmıyacaktır.fakat fazladanda yakmıyacaktır.havanın sadece uygun oldugu zamanlarda tasaruf yapacaktır örnek bursa gibiyerde öğle vakti ve havanın çok soğuk olmadığı zamanlarda.sonucta aysonunda faturanız daha düşük gelmiş olacaktır.sizin evinizin izalasyonu iyi alttan üstten yanıyorsa sizin eviniz ensoğuk zamanlada bile kombi endüşükte çalıştığı durunda bile ısındığından siz oda temostatı kulanınca deteceyi 90 da yapsanız oda temotatı ayarlanan sıcaklığa gelince kapatacagından faketmez zaten.
Video için çok teşekkür ederim.
Size bir sorum olacak:
Bu termostat "Com ve NO" uçlarının cihaz içerisinde bir röle yardımıyla kısa devre yapılması mantığı üzerine çalıştığına göre;
Aynı ev içerisinde birden fazla termostatı farklı odalara koyup, ana ünitelerini de kombideki klemense paralel bağlayarak kullanabilir miyiz?
en az ısınan odaya koyarsanız aynı hesaba gelir.
Hocam video kısa ve bilgilendirici öncelikle emeğinize sağlık. Sorum şu kombiyi 55 dereceye veya 60 derece ayarladık farketmez, cosa v4 aldım kablosuz ilk kez kullanacağım için soruyorum. Kombiye bağladık dereceye 55-60 yaptık fakat oda temostatı olduğu için salona koyduk orayı ısıttı buna tamam. Geçtik yatak odasına orasu 55 derece kombi sıcaklık vermiyor mu ? Yoksa sadece kablosuz termostatın orayı mı ısıtıyor? ( daha kullanmadık havalar henüz sıcak)
Termostatın olduğu noktadaki sıcaklıklar dikkate alınır. Bu odanın sıcaklığı düştükçe kombi devreye girer. Kombi devredeyken diğer odaların petekleride ısınır. Ancak diğer odaların sıcaklık kontrolü termostat ile yapılmaz. Eğer diğer odakar çok sıcak oluyorsa termostatik vana ile peteklerin sıcaklıkları kontrol edilebilir
Tam 15 yıldır kablolu oda termostatı kullanıyorum....Oda sıcaklığı ayarladığınız termostat ayarından yüksek ve aynı ise kombi asla yanmaz...Termostat hangi odada ise diğer odaların sıcaklığı farklı oluyor..Her oda ve salon aynı ısınmıyor...Evin dengesine göre termostadı ayarlayın..Benim termostat en mazbut sıcak odada... Üç yanı sıcak...Kışın termostadı 23 yan 25 sön ayarlıyorum..Bu oda ile salon ve odalar her zaman ısınmada 2 C fark ediyor....Burada 23 oldumu salon 21 burada 25 oldumu salon 23 demek..Bu ayarda bırakırsam evin sıcaklığı her zaman 21 - 23 arası gidip geliyor...Kombi ayarı iyi havada 40 C de orta havada 45 de en soğuk havada 50 C de devamlı duruyor..Kendi başına + 10 veya --10 C inip çıkıyor... El sürmüyorum... Yoğuşmalı ECA Confeo Premix... Kombi.. Çok memnunum....Yoğuşmalı kombiyi 57 C üzerinde yakarsanız yoğuşma yapmaz... Normal hermetik kombi gibi çalışır.. Buharın sıcaklığını geriye kazanamaz...Yoğuşma sınırı 57 C...Çok soğuk iklimde ev ısınmıyorsa kombiyi 60 C de yakın ..Yetmiyorsa 65 C de yakın....Evi ısıtın..... Yoğuşma yapacağım diye evde titremeyin....Hasta olmayın....
Servisin bir türlü anlamayıp cevaplayamadığı sorumu cevaplamışsınız teşekkür ederim
Kardeşim öncelikle emeğine sağlık, oda termostadına bağlı kombinin kazan derecesi en tasarruflu en ideal kaç derece olmalı, teşekkürler...
50 altına dusurme termostadda
Benim tavsiyem,
Modülasyonlu olmayan ac kapa termostat kullanıyorsanız dışarıdaki havanın sıcaklığına göre kombininizin sıcaklık ayarını değiştirmelisiniz. Aksi halde termostat kombiyi uzun süre çalıştırmaz sonra evin sıcaklığı düşünce birden yüklenir. Evdeki hava birden artar birden azalır, yumuşak bir geçiş olmaz. Peki nasil olacak, ornek olarak disaridaki hava cok soguk degilse kombiyi 40 dereceye alacaksin. Disarisi cok soguksa 55, 60, 65 vs. dereceye alacaksin. Pompaniz biraz daha fazla calisacak ama cok onemli degil. Termostati da kac derecede kendini rahat hissediyorsan ona alacaksin. Benim tavsiyem 22 derece. Benim bu soyledegim ortalama bisey. Cunku daireninizin yalitimi ve komsularinizin evlerini isitmalari gibi baska faktorler de var. Özetle anlattım.
Dış sıcaklık yüksekse ve ev yalıtımlıysa zaten termostat kombiyi devreye almıyor. Sizin dediğiniz aslında tamda bugünlerin örneği. Gündüz sıcak, gece ayazda önerdiğiniz konu kullanılabilir değil diye düşünüyorum
@zaferzafer ben su sicakligini hava isininca 40 hava soguyunca 60 yapacaksam oda termostatını neden aldım ki. bir mantigi kalmiyor hocam
Program nedir tel
Kullandiginiz
Yerden ısıtmalı sistemde de aynı mı oluyor. Termostat kullanarak 50-60 derecede kullanmak mı daha iyi termostat kullanmadan 35-40 arası derece mi daha iyi. Tşk.
Bnde bunu merak ediyorum beyfendi
Peki termostat takıldığında peteklerdeki vana ayarının bi önemi var mı? Yani bütün vanaları en son dereceye getirsek yine termostat sıcaklığı otomatik mi ayarlıyor?
Termostat bulunduğu odanın sıcaklığına göre devreye girip çıkar. Örneğin termostat salonda ise salon sıcaklığına göre kombi çalışıp durur. Diğer oda sıcaklığının bir önemi bulunmaz. Eğer diğer odalarda sıcaklık çok artıyorsa odalardaki peteklerin vanaları ayarlanabilir. Termostatın bulunduğu odada petek vanalarının tam açık olması daha iyidir. Ayrıca diğer odalara termostatlı petek vanalarıda düşünülebilir.
Abi peki yüksek sıcaklık daha karlı demişsin. O zaman oda termostatıyla 60 yerine 75 derecede yakmak da mı daha karlı kombiyi?
Kardeş emeğine sağlık yalnız eksik bilgi vermişsiniz.!
Oda termostati 22-23 derecede kombi istersen 60-70 olsun eğer oda içinde ki 22 derece sıcaklığı bulana kadar yine kombi su sıcaklığı 60 üzeri olduğunda ntc kombi yi durdurur.
Burada önemli olan oda termostatli kullanılan evlerde oda ısısını ne kadar çabuk yakalarsak o kadar çabuk kombi duracaktır.onun için yüksek derecelerde çalıştırılırsa kombi,oda o kadar çabuk ısınma yapacaktır. Ve akabinde oda termostati kombi ye dur komutu yapacaktır. Saygılar emeğine sağlık tşk.
Bunu eksik bilgi olarak düşünmeyin. 60 derecelere geldiğinde kombide gaz valfi zaten gazı kısacak. Gaz kısılması halinde 60-70 derecelerde petek suyu sıcaklığı hala yükselmeye devam ediyorsa kombi zaten dursun. Yüksek petek suyu sıcaklığı evi ısıtmaya devam edecek. Sizin eksik diye bahsettiğiniz konudan yola çıkarsak kombiyi zaten max petek suyu sıcaklığı noktasına getirip hızlıca ısıtabiliriz.
teşekkürler bu şekil anlatan ben görmedim çok teşekkür ederim
Yerden ısıtmalarda kombi dolaşım suyu kaç derece olmalı ?
baymak lectus 65 kw kullanıyorum sıcak su ve petek ayırma kartım yok suyu 60 yaparsam petekde 60 olacak bu cihaz işimi görürmü yada ayırma kartı almam gerekirmi ne tür bir yol izlemem gerek
Abi saygilir cok güzel uzun yıllar bakilicak bir video olmus emegine bilgine teşekkürler.
Bir sorum var arada kaldim cevaplarsan cok memnun kalicam kombi 55 de diyelim oda termostatini 22 derece yapmakla daha sicak olsun ev diye 25 derece yapmak arasinda fatura farki olurmu.
Yani mantıken 22 ye gelince duran kombi sonucta derece dusunce tekrar 22 olana kadar çalışıyor.Termostati 25 yapıncada mantık ayni sonucta sadce evi 25 yapana kadarki isitmak icin tuketim farki faturaya yansir gibi geliyor ev 25 e ulustiktan sonra 22 deki gibi derece dusunce devreye giricek sonuçta fatura aynı olmazmi 22 yada 25 derecelik evde fatura farki olurmu lutfen cevapla abi tesekkurler.
Evim bu arada alttan ısıtmalı abi 92 metre kare ev ve ara kat kombi ve termostat markasıda Buderus kabolsuz
25 derecede sıcaklığı tutmak için harcanacak enerji 22 derece ye göre daha fazladır. 25 derece de kombi daha fazla devreye girer.
Yerden ısıtma sistemlerinde nasıl olmalı?
Ağzına emeğine sağlık muhteşem bir video olmuş tebrikler...
Tam aradığım video buymuş demek ki. 3 hafta önce tam yoğuşmalı vaillant 90lt su tanklı kombi takıldı, oda termostatı da var, ancak ne yaptıysam ayarlarını bir türlü bulamadım. Havalar -2 civarı seyrediyor, dış sıcaklığı ölçen alet var evin dışında ayrıca. Oda termostatında istenilen oda sıcaklığını 20 dereceye ayarlıyorum, petekler soğuk oluyor, oda termostatından ayarlara bakıyorum, petek su sıcakliğı 35 derece diye gösteriyor. Oda sıcaklığı 17 derecelerde kalıyor.
Oda termostastı olduğu için kombi üstünde petek suyu sıcaklığı da ayrıca ayarlanmıyor ilginç şekilde. Mecburen oda termostatından istenilen sıcakliğı 22,5 23 derecelere getiriyorum, petek suyu sıcaklığı otomatik 55 58'lere çıkıyor. Ama bu durum böyle normal mi? Yani istenilen oda sıcaklığı 20 dersem, oda soğuk oluyor, istenilen sıcaklığı kendi isteğimden 2 3 derece yüksek yaparsam oda ancak ısınıyor. Bu mantıkla mı kafadan hesaplayacam hep istediğim sıcaklığı?
Selamın aleyküm Allah razı olsun çok başarılı bir anlatım olmuş.
Bir sorum olacak size.
Aynı kombi var bende termostatı taktım oda sıcaklığını 23.5 aldım kombiyi de 55 aldım ama kombi 60 olduğunda ateşleme duruyor sıcak su sirkülasyonu çalışıyor termostat da ateşleme devam ediyor ama dediğim gibi kombi durmuş bunun nedeni nedir nasıl yapmam gerekiyor yardımcı olursanız memnun olurum teşekkür ediyorum şimdiden.
Sürekli çalışmaya devam ediyorsa kombi sıcaklığını biraz daha arttırabilirsiniz. Ev 23,5 dereceyi yakalayamadan kombi hedeflenen sıcaklığa ulaştığı için duruyor. Aslında normal bir durum. Eğer 23,5 derece bir noktada yakalanırsa kombi duracaktır. Şahsi tavsiyem 22 derece veya 22,5 derece bir ev için daha ideal bir sıcaklık.
Şimdi kombiyi 55 e ayarladım termostat ise 23 derecede normalmi.
Ozamanda ev soğuk oluyor baya bekleme moduna giriyor o yüzden soğuk oluyor ortam.
Metin bey merhaba. Honeywell marka oda termostatı kullanıyorum. Kombi bağlantı aparatında yeşil ışık sürekli yanar durumda ama yanındaki kırmızı ışık yanıp sönüyor. Termostat devre dışı. Ne yapabiliriz?…
Video için teşekkürler buna benzer bşr sorunla bir kaç günden beri uğraşıyordum, yeni aldığım eca marka oda termostadı istenilen sıcaklığa geldiğinde alev ilareti çıkıyor fakat kombi çalışmıyordu ancak elle derece ile oynadığımda çalışıyordu kombi eca confeo plus kombi derecesi 40 taydı 😀 ve birde bende ki kombide anakart üzerinde 2 ayrı yerde termostat girişi var bende ki bağlantı sol tarafta bulunan dış hava sensörü ve oda termostat yazan yerde bu konuda bilginiz varmı
ÖNEMLİ ikinci kez yazıyorum kombim aden oda termostatı elle çevirilenlerden kombimi kaç derecede kullanmam gerek dijital olmadığı için ayarlayamadım yardımcı olurmusun.
Bu durumda anolok içindemi aynı benim taktigim oda termostadı oda sıcaklığı nın üstüne çıkınca kapatmıyor nedendir usta
Merha Bir sorum olucak Aynı kombi aynı termostat var bağlatları yaptım ama termostat kombiyi ateşlemiyor. Bağlantıyı nasıl yaptınız acaba?
Oda termostatli kullanimin en dogru hali emeğine sağlık
Çok güzel video olmuş.
Bu video nasıl çekilmeli ise öyle çekilmiş teşekkürler❤
usta cok teşekkür ediyorum sonunda aradığım cevabı buldum eline emeğine sağlık
Doğru olan şudur eve göre parametreler değişir o yüzden bir ayara sabit kalınmaz deneme yanilmayla daha doğru sonuçlar şahsen ben aldım. dış sıcaklık oda sıcaklığı kombi petek sıcaklığı ve kombi parametre ayarları hepsini deneyerek bana en uygun olanı yaptım daha az faturayla daha konforlu ısınma sağladım böyle söylemeniz daha uygun olur fikrimce
50-60 derece arası dememin sebebi bu zaten. Ama bu söyleminizde dış ortam sıcaklığına katılmıyorum. Dış ortam sıcaklığı gece gündüz farklılık gösterir. Kombilerde dış ortam sıcaklığını ölçen cihazlar için giriş bulunuyor. Böyle bir cihaz yoksa dış ortam sıcaklığına göre hareket etmek sürekli sıcaklık ayarını değiştirmek anlamına gelir.
Çok yararlı bir video olmuş. Teşekkürler
Emeğinize sağlık,benim merak ettiğim konu termostat oda istendiği ısıya ulaştığında kombi devre dışı kalıyor,bu esnada sıcak su kullanabiliyormuyuz?
Sorun yok. Sıcak suyu kullanmaya devam edebilirsiniz.
@@mtnaygn teşekkür ederim 🙏🙏
Yaaa 10 yıldır oda termostati kullanıp memnun olmayan ben meğer yanlus kullaniyirmussum. Üzülsem mi bunu gördüğüme sevinsem mi bilemefim. Tesekkur ederim geç de olsa öğrendim.
Mrb bende yeni termostat taktırdım nasil kullanıldığı konusunda fikir alabilir miyim sizden
Hocam peki termostatli ve 60 C de kullanimda cift petekli odalardaki peteklerin ikiside acilmali mi. Yani evdeki acik petek sayisini azaltmak termostatli sistemde uygun mudur?
Termostatın olduğu odada petek sayısını düşürmek kombinin devrede kalma süresini uzatır. Diğer odalarda ihtiyacınıza göre fazla petekleri kapatabilirsiniz. Zaten oturma odasına göre diğer odaların daha düşük sıcaklıkta olması tavsiye ediliyor.
İyi akşamlar, benim kombim baymak brötje modeli. Çok fazla ayara sahip Bi kombi. Termostat olarakda eca takılı. Su sıcaklığı 50 oda içi ayarı ise 22 derecede. Benim de sıkıntım. Dış ortam sıcaklığı 13-16 derece arası olsa bile ev içi ısı 22 nin altına düşmeden 22.6 larda falan komut almadan devreye girmesi. Bu konuda da bilgi verirseniz sevinirim.
Metin hocam selamlar bi sey sormak istiyorum bu ürün bütün cihazlar için oluyomu birde bunu internet üzerinden uzaktan kumanda ediyoruz dogrumu
Kullandığım termostattan bahsediyorsanız oda termostatı takılabilen tüm kombilere uyumlu. Uzaktan kontrol edilebiliyor.
Ürünün markası nedir hocam. mars bi kodu varmıdır
Cosa Kombi olarak araştırabilirsiniz
@@mtnaygn tesekkurler hocam
yerden ısıtma sistemli ev için önerir misiniz
Üstadım bulunduğumuz yer ılıman iklim. Apartmanımız ısı yalıtımlı ve ara katta oturuyorum.2+1 ev. Termostat var. Kombi 40 derecede çalışıyor. Ve gündüz pek yakmıyorum. Soğuk havalarda 50 derece alıyorum ama nadiren.
Geçtiğimiz ay 678 TL fatura geldi. Üst kat komşumuz 60 derecede yakıyor. 1300 TL fatura geldi. Buna ne dersiniz peki..
Komşunuzda termostat var mı?
@@mtnaygn var evet.
@@huzayfefezayhu4533 Siz üşüyorsunuz komşunuz ısınıyor. Farkı bu:)
@@mtarikelci biz üşümüyoruz üstadım. Gayet iyi ısınıyoruz. 👍👍
Kablosuz Oda termostati bağlı Demirdöküm atron marka kombi Eco modda çalışıyor kaç derecede kullanmalıyım Eco modda kombiyi ve termostatı teşekkürler emeğinize saglik
Teşekkürler çok güzel bir bilgi. Bende geçen gün oda termostatı taktım randıman alamadım, petek sıcaklığını düşük tutuyormuşum onu fark ettim sayenizde. 👍
Kullandıgınız termostat markası nedir
Beko BK 20 I LCD kombiye uyarmı
60 derecede yoğuşma devreden çıkıyor bazı kombilerde 50 derecede bazı kombilerde 55 dereceden sonra yoğuşmadan çıkıp normal kombi durumuna geçiyor
Usta kolay gelsin kombi 65 te oda sıcaklığı 23-24 ayarlı normal midir?
65 max sıcaklık. İlk olarak 55 te deneyin. Oda socaklığı sizin konforunuza kalmış. Ama bana sorarsanız 22 veya 22,5 dereceye kendinizi alıştırın.
Peki 60 fatura fazla germez mi
Teşekkürler kardeşim.
Eca kombi sıcaklığını 45 ve üzeri yaptığım zaman emniyet ventilinden su atıyor su basıncını düşürüyor ve arızaya geçiyor termostatı iptal edip çalıştırdığımda sıkıntı olmuyor sebebini sorabilirmiyim
Çok farklı sebepleri olabilir ancak ilk bakmanız gereken genleşme tankındaki hava basıncı. Eğer düşükse sistemdeki su basıncı sürekli oynayabilir.
Merhaba yogusmali kombiyi 70 derece ayarda termostati da 21 derecede calistiyorum kombi sicakligi cok mu fazla? Cevaplarsaniz sevinirim
Evet 70 çok çok fazla. 50 55 derece en idealidir
Bendede termostat var ve ben
Termostat: 25°C
Kombi:43°C
Ev müstekil ve ısı yalıtım yok evde 4 kişilik bir aileyiz
Ortalama doğalgaz gider:1400₺
Aynı mahallede komşumdada termostat var
Termostat: 22°C
Kombi: 60°C
Ev müstakil ve evde ısı yalıtımı var evde 2 kişilik bir aile
Ortalama doğal gaz gider: 2200₺
Sana sorum bir kaç tane sorum var
1:)kimin daha çok evi ısınıyor
2:)kim daha çok yakıt parası ödüyor
3:)bu işte kim karlı
Bu videoyu yaparken sen ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama kombi ve petek döşeyenler yada servislerin ağzıyla bi video yapmışsın ezbere
Petek bağlayanlar ve serviste senin dediğini söylediler fakat deneme yanılma yöntemi birazda araştırarak hem güzel bir ısınma hemde az yakıt ödüyorum kendi şartlarında
NOT:Birde kombi barının 1.5-1.8 gibi yüksek olmasına gerek yok 1.0-1.1 Maximum 1.2 olmadı yeterli tesisatta kaçak yoksa yüksek bar kombi deki pompayı zorluyor ve düşük bar sistemdeki suyun daha çabuk ısınmasını sağlıyor ek bilgi
Termostat ayarı çok yüksek kombi 43de devamlı yanar ve fatura yüksek gelir
Soguk havalarda artırıyormusunuz kombi sıcaklığını
Ağzına sağlık hocam
Termostatın 25°C ye ayarlı, peki odan kaç derece.43°C kombi sıcaklık ayarı ile 25°C ye yalıtımsız bir evde ulaşmış olduğunu düşünmüyorum.
Erzurum gibi yerde 75 e alalım o zaman.Ama yüksek sıcakliğada ayarlı olduğunda örneğin 22 ye ayarlı termostat 22.5 da kapanıyor,bu defada petekler çok isindigindan 23 leri geçiyor..
23'e çıktıktan sonra tekrar 22'nin altına düşme zamanı uzuyor. Kombi daha az aralıklarla devreye giriyor. Değişen bir şey yok. Erzurum gibi soğuk yerlerde 75'e alın diye bir durum yok. Benim bu videoda anlatmak istediğim termostatta istenilen sıcaklık için kombi devreye girdiğinde bir daha devre dışı olmadan odayı o sıcaklığa ulaştırması gerektiği. Bunun için ideal sıcaklığı sizin belirlemeniz gerekiyor. Ama soğuk havalarda 40-50 dereceler bunu yapamıyor. 👍
değişen çok şey var. bir gününüzü ayırıp, kademe kademe kombi sıcaklığını düşürün. ben 54 derecede tutuyorum. kombi kapandıktan sonra oda sıcaklığı yarım dereceden fazla yükselmiyor. fazla yükselirse gereksiz gaz harcanır.
Teşekkürler çok başarılı ve açıklayıcı olmuş
Hocam benim termostat 21 dereceye ayarlı kombiyi 65 derece yaptım çünkü 55-60 ta kendi durduruyordu. Şimdide peteklere el değmiyor resmen daha 21 dereceye ulaşmadı. Normal mi 65 derecede çalışması? Hermetik bu arada kombi
Eviniz sıcaklığı hissedilir derecede yükseliyor ve termostat hala 21 dereceye ulaşmıyorsa termostat ölçümünde bir problem olabilir. 65 derece yapmakta problem yok ancak bu sıcaklıkta 21 dereceyi rahat bulması gerekiyor. Tabi burda evin ısı yalıtımıda önemli. Petekler dediğiniz gibi el değmeyecek kadar ısındığında evin içerisinde sıcaklığın yüksek olduğunu hissediyorsanız mümkünse faeklı bir cihaz veya alet ile ev sıcaklığını ölçün. Buna göre termostata kalibrasyon yapılması gerekebilir.
Hocam Termostatın kalibrasyonunu iki Farklı cihazla test ettim sapma 0.1 derecenin altında. Daha bu sene ilk defa çalıştırdık yeni açtık yani acaba daha duvarlar falan ısınmadığı için mi bu şekilde? Mesela şu an 21 e ulaşıp durdu 1 saat kadar duruyo (tam net değil tahmini söylüyorum) yarım saat kadar çalışıyo. Daha açalı 7 saat oldu 6 metreküp gaz tüketmiş böyle olursa aksaya çalışcaz
Mesela 1 derece yükseltmesi 40 dk civarı sürüyo normal mi
Benncihazi başlayamadım kombiye acaba yardımcı olma şansınız varmi
Hedeflenen sıcaklığa geldiğinde kombinin duruyor olması peteklerden gelen sıcak hava dalgasını kesiliyor anlamına gelmez. Kazan suyu sıcaklığı ne kadar fazla olursa sıcaklık yukarı doğru çıkmaya devam edecektir. Hedeflenen sıcaklık 22.4 değil 23 lere veya daha üstüne doğru ilerleyecektir. Bu da sıcaklık konforu oluşturmayacak sıcaklık dalgalanması sürekli hissedilecektir. Yıllardır bu işe kafa yormuş, farklı kombinasyonlarla sonuçları gözlemlemiş biri olarak nacizane görüşümü belirtmek istedim. Stabil sıcaklık isteyen düşük kazan suyu sıcaklığı ve hassasiyeti yüksek oda termostatı ile bu sonucu elde edebilir. Burada oda termostatı nın konumu da önemlidir. Dış cephe duvarında olmayacak pencereden kapıdan hava akımından uzak yerden 1.5 metre yükseklikte merkezi bir konumda olması önemlidir. Ayrıca sonuçları etkileyen bir çok parametre var. İklim, kombinin enerji verimliliği, oda termostatı nın hassasiyeti ve konumu, kazan suyu sıcaklığı, dış cephe yalıtımı, evin cephesi, pencerelerin ısı cam olup olmaması, yerden veya petekle ısınması, sistemin mobil veya petekten peteğe giden sıcak su akışı olması, çevrenizdeki dairelerin evlerini ne kadar ısıttığı gibi bir çok farklı durumunda olduğunu hatırlatmak isterim. Herkesin handikapları kendisine özel olacağı için kullanıcılar şartlarına ve sıcaklık anlayışlarına göre bir ayar belirleyebilirler. Herkese selamlar.
Yani kaçta çalışması lazım kombinin
@@Mkoyunc Kombi kazan suyu sıçaklığını 45 dereceye, oda termostatınıda 23 dereceye ayarlıyorum. Kendi şartlarımda stabil konforlu bir sıcaklığı elde edebiliyorum.
Merhaba. Sizce termostat kullanmak tek yaşayan ve işten geldiğinde sabah uyanana kadar kombi çalıştıran birisi için fayda sağlar mı yoksa tüketim artar mı?
Evden çıktığınızda kombiyi kapatıyor musunuz?
@@mtnaygn kalorifer kısmını kapatıyorum
Her ne kadar evden çıkarken kombiyi kapatmak daha çok yakar deselerde ben bu duruma pek inanmıyorum. Termostat olursa ve kombiyi kapatmazsanız evde değilkende evi ısıtmaya devam eder. Ancak ben yine termostat kullanıp sadece evde olduğumda devreye alıcam derseniz tasarruf edebilirsiniz. Bütçeniz nedir bilmem ancak uzaktan kontrol edilebilen ve programlanabilen termostatları kullanırsanız sizin için çok mantıklı
@@mtnaygn teşekkürler
@@mtnaygn demir döküm için tavsiyeniz varmı uzaktan kontrol edilebilen oda termostatı
Metin bey Buderus yoğuşmalı kombi ve Buderus termostat rf20 rt için 22 derece oda sıcaklığında kazan 38 derece kombi haliyle durdu,ev soğudu,25 derecenin altına düşmedi oda ancak soğuk yerler soğudu kalebodur mutfak,ev yerden ısıtma, tekrar 42 derece yaptım.termostat için 26 derece yaptım.nasil duzeltirblir bu durum tek kombi çalışmıyor ilk durumda
Şunu merak ediyorum ben 21 dereceye ayarladım 20.4 e geldiğinde kombi devreye giriyor ve yaklaşık 25 dakika çalışıp 21.4 dereceye gelip duruyor sonra tam 1 saat sonra derece düşüp tekrar kombi devreye giriyor. Bu sistem doğru mu
Muhtemelen termostat 0.5 derece aralıkla çalışıyor. Bu nedenle normal. Termostatınızda bu ayar varmı bilmiyorum. Ama çalışma aralığını ayarlayabiliyorsanız aralığı düşürebilirsiniz.
Hocam merhaba,
Kombi demir dokum nepto, konvansiyonel termostat ise ECA biz de mi 60 derece yapalim?
Merhaba. Burada 60 derece kesin bir değer değil. Önemli olan kombiyi, oda sıcaklığının termostatta ayarladığınız sıcaklık değerine gelene kadar hiç durmadan çalışacağı sıcaklık değerinde getirmek. Örneğin havaların nispeten sıcak olduğu zamanlarda 52-53 derecelerde kombi termostat ile beraber uyumlu çalışabilir. Yani dış hava sıcaklığı yüksek olduğu için oda anında ısınır ve termostat kombiyi devre dışı edebilir. Ama çok soğuk havalarda oda zor ısındığı için kombiyi 55 derece yapsanız bile oda bir türlü istenilen sıcaklığa gelemeyebilir. Bu nedenle kombi 55 derece üstünde termostat istemediği halde devre dışı olur. Buda bir kısır döngüye sebep olur. Ben ideal olarak 60 dereceyi uygun buluyorum. Ama şunu kesin ve net söyleyebilirim. Oda termostatlı bir kombinin kış modunda 50 derecenin altında çalıştırılması tasarruftan çok zarar ettirir. (Cevap biraz uzun oldu. Aklında bu şekilde soru olacak kişilere cevap olması adına)
çok yararlı bir video olmuş teşekkür ederiz. Soru soracağım ama sorulara hiç cvp verilmemis
Benim Demirdöküm öyle değil oda termostadı kaçta ise aynı sucaklığa gelene kadar çalışıyor kombinin ayarı 40 derece olmuş 60 derece olmuş fark etmiyor önemli olan oda termostadının ayarı
Kombide öyle bir özellik varsa doğrudur. Önemli olan oda termostatının ayarı diyerek genelleme yapmanız yanlış
Termostatınız modeli markası nedir
Cosa. Kanalda incelemesini yaptım
Merhaba yeni evliyim eşim demirdöküm yoguşmalı kombı almıs petek sıcaklığın ı 35 te yakıyorum 665 tl fatura gelmiş karşı komşum 60 derecede yakıyor 590 tl gelmiş ben hıc bısey anlamadım neden böyle ne yapmam gerekiyor oda Termostatı da yok
Oda termostatı olmayan hanginiz? Sizmi karşı komşu mu? Siz kaç petek yakıyorsunuz? Komşunuz kaç derecede yakıyor? Birde kombi modelleri aynı mı?
Çok yararlı bir video olmuş çok teşekkürler
Selamın aleyküm oda sıcaklığı 21 derece kombide su sıcaklığı kaç olmalı ve 4+1 ev 3 odayı yakıyorum hepsini yaksam peteklerin fatura oynarmi?
Tüm petekleri yakmak gaz tüketimini artırır. 50 - 55 dereceleri deneyin. Eğer kombi tek girişte termostatın istediği sıcaklığa getiremiyorsa 60 derecede yapabilirsiniz.
Videodaki kombinin genleşme tankında hiç hava kalmamış bar göstergesi 1.2 den 2.2 ye kadar çıkıyor.
Hallettik 😊
Kombi Su Basıncı Neden Yükselir | Kombi Su Akıtıyor. | Genleşme Tankına Hava Basma
ruclips.net/video/vb3HQ5qHOjw/видео.html
Ben Adana da ikamet ediyorum ve hava genelde çok soğuk olmuyor malumunuz ama fatura 750 geldi mesela 41 derece kombi sıcaklığı termostat da 24 25 derecede yanlış mi yapıyorum nasıl bir uygulama yapmam yerinde olur
kombi 55 oda 22 bandında olursa daha az gelir.
@@emrecanozbay3090 anladim hocam ama bebek olduğu için 24 ten aşağı düşürmüyoruz yoksa 22 olsa kombi neredeyse çalışmaz Adana gibi bir yerde
@@halil5542 24de cok 21-22 ideal sonra cocuk ilk soguk gorusunde hasta oluyor. Koruma icgudusuyle o kadar sicak yapmaniz hem o yavrucak hem cebiniz icin iyi degil 😅
Metin Bey merhaba, general life ht250rf modelinde oda termostati aldim. Klasik termostatlar gibi belli bir sıcaklığa ayarlayınca ayarlanan sıcaklığın belli bir derece altına inince çalışan ve belli bir dereceye çıktığında duracagini düşünüyordum. İlk zamanlar cihazin bozuk olduğunu düşündüm. Sonrasinda araştırmalarim neticesinde TPİ algoritmasi diye bir özelliği varmış cihazin. Bu özellik evin genel sıcaklık haritasini cikararak istenilen oda sıcaklığına ne kadar surede ulaşıldığını ve bu sıcaklığı nasil koruyacağını öğreniyormuş. Örneğin ben termostatı 22 dereceye ayarladım bazen 21 dereceye kadar inebiliyor sıcaklık ve kombi ara ara çalışıyor, kombi derecesini de 60a ayarladım. 1 günlük hesaplamam da 7m3 gaz yakmiş, biraz bana fazla geldi. Kombim yoğuşmalı değil, evim 3+1, evde ısı yalıtımı var. Kombi derecesi 60’ta ideal mi yoksa azaltmam daha mı iyi olur?
Algoritmaya bağlı çalışan termostatlarda kombinin petek suyu sıcaklık ayarını değiştirdiğinizde algoritma tekrar hesap yapar. Yani bir süre farklı sıcaklıklar oluşabilir. Siz kombi sıcaklığını sabit yapabilirsiniz. Ayarlayacağınız derece evi kolayca ısıtmaya yetecek kadar olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Çok soğuk havalarda 55-60 derecelerde de tutabilirsiniz.
@@mtnaygn çok teşekkürler geri dönüşünüz için.
@@ahmetvarol4211 termostat derecesini kaçta tutuyorsun
@@ahmetvarol4211 ben 60 derece termostat 20.5 de kullanıyorum kışın ortasında banyo hariç günde 4.5 5 kw
@@ahmetvarol4211 hayır yakmıyor dediğim gibi yakıyor mart ayında kombi devreye giriyor kapanıyor 0.6 kw günde 1 kere devreye giriyor yâda 2kez havaya göre
çok teşekkür ederim.
Termostat iyidir hoştur konfor sağlar fakat bu bazı sıkıntıları beraberinde getirir, örnek verecek olursam 5 yıllık kombiye siz termostat takayım derseniz sonunda kombiyi patlatırsınız sebebine gelecek olursak. Yılların verdiği ekipmanların yıpranmışlığı sonunda yüksek sıcaklıkta çalışması sonucu boruları patlatır hele ki damlatma yeşerme var ise hiç bulaşmayın termostata kış günü tasarruf yapacağım diye ayazda kalırsınız. İkincisi sürekli yapılan aç kapa durumu yine kombi anakartının yıpranmasına neden olabilir. Tercih sizin tabiki yeni evlerde kesinlikle taktırın 😊
2004 model kombi çatır çatır çalışıyor 6 yıldır termostatli
Öyle birşey yok 10 yıldır termostatlı çalışıyor. Sıkıntı yok. Kombinize hersene olmasa bile 2-3 yılda detaylı bakım yaptırın yeter.
Merhabalar hocam. 95m2 2+1 Kuzey cephe ara kat dıştan 6cm köpük mantolamalı bir daire baymak star bridge 24f kombi var elimde kombinin orjinal kendi termostatını kullanıyorum. Oda ısısını 22.5 dereceye ayarladım. Petek suyu da 50 derecede. Kombi geceleri güzel çalışıyor ama gün içerisinde 1 veya 2 sefer devreye giriyor. Petekte dolaşan su tamamen soğuk oluyor kombi devreye girdiğinde ise var gücüyle yakıyor. Buda sanki aç kapa yapıyor gibi durum oluyor kombide. bu durum fazla gaz sarfiyatına sebep olmaz mı peteklerdeki su tamamen soğuyup kombi devreye girdiğinde 50 derece yakıyor.
Aslında cevabı siz vermiş oluyorsunuz. Gündüz sadece 1-2 kez girmesi oda termostatından dolayı. Eğer termostat olmasaydı gündüz oda sıcaklığına bakmaksızın daha fazla devreye girecekti ve ayrıca sirkülasyon pompasıda sürekli devrede kalacaktı. Oda termostatı bu durumdan tasarruf ettiriyor zaten. Dediğiniz doğru, petekler tamamen soğuyor, ancak suyu tekrar ısıtmak için harcadığı enerji, suyu sürekli sıcak tutmak için harcadığı enerjiden çok daha az oluyor. Anlattığınıza göre evinizi gayet tasarruflu bir şekilde (termostatsız kullanıma göre) ısıtabiliyorsunuz. Sorun yok.
@@mtnaygn beninde bir sorum olacak, odamiz 18derece bende termostati 21 getiriyorum..oda sicakligina yani 21 geldiginde termistatdaki alev isareti sonmuyor, normalmi sizce
Termostatların çalışma aralıkları bulunuyor. Termostatıtınız 0.5 aralıkla çalışıyorsa 21.5 derecede alev işareti söner. Yani normal.
General oda termostatı aldım. Kombim hermetik vaillant. Yer İzmir. Sizce kombi kaç derecede durmalı?
50 derece ideal. İzmir için. Havaların çok soğuk olduğu dönemlerde sıcaklığı bi miktar daha arttırabilirsiniz
@@mtnaygn Teşekkürler
Yeni eve taşındım . Evde oto termostat var . Nasıl iptal edebilirim
Hocam eca oda termostatını vaillant kombide kullanıyorum. sıcaklık ayarım da kombide 55derecede iç ortam ise 23 derece. normalde çalışıyor ama bazı geceler bir bakıyorum kombi devreye girmemiş sıcaklık 22 derece ve altına inmiş, kombide ise F şeklinde uyarı var. reset yapınca düzeliyor yenileme butonuna basınca ama bu durum bazen evde hesap edilmeyen sogukluga neden oluyor cocuk odasında ozellikle. bu hata neden kaynaklı olabilir.
F sonrasında bir numara yokmu. Muhtemelen termostat ile ilgili bağlantı sorunu olabilir. Ama Örneğin F5 veya F8 gibi bir uyarı olması lazım
@@mtnaygn hocam öncelikle cevap için teşekkürler. sürekli aynı hatayı vermiyordu şimdi baktım ev sogudu ama kombi yanmadı ekra resmi de aldım F 04 hatası. ara ara kombi çeşmeden sıcak su da vermiyor. ateşleme yapacak gibi yapıyor ama ekrandaki alev simgesi çıkmıyor. bunu da ekstra bilgi olarak söylemek istedim.
Mrb hocam geçen ay aldım taktım termostat takili olduğu zaman 6metre küp harcamis termostat iptal ederek denedim aynı metre küp kullanmışım normalmi nerde hata var
Hava sıcaklıkları aynı mı?
@@mtnaygn evet
70 derece aşırı fazla paran varsa sıkıntı yok yogusmanin mantığı kalmıyor bu arada. 40 derece az. ev ısınır zamandan dolayı termostatın anlamıyor kalmıyor 40da olsa 40 derece sirkülasyon çalışıyor hemde gaz olmadan ama en ideal ayar 48 55 arasıdır evde yalıtım yoksa termostat takmak yanlış kosullur uygunsa 55 geçme. Yanlış yönlendirme. 70 ne ya hocam.
İzolasyon olmayan bir evde kombi yakmak zaten maliyetli. Bunun termostat ile hiç alakası yok. 70 derecelerde de yaktım. Çok para ile alakası yok. 70 derecede ısınan petek odanın sıcaklığını daha uzun süre yüksek tuttuğu için kombinin tekrar devreye girme süresi uzar. Kullandığım termostatın çalışma grafik kayıtları var. Sizinle paylaşayım. Birinde 50 derecede yaktığım kombinin çalışma süresi 5 saat 54 dakika. Diğerinde ise 65 derecede yaktığım kombinin çalışma süresi 3 saat 39 dakika. Dış ortam sıcaklıklarınında aynı olduğunu görebilirsin.
1 Ocak 2021 Kombi 40 derece
drive.google.com/file/d/10KDAlMk7BVpbCagm9C80IgH3RRs_QZZ-/view?usp=drivesdk
2 Ocak 2021 Kombi 65 Derece
drive.google.com/file/d/10MnMav8n--oXbksjcxX5GH-NuNanAz3C/view?usp=drivesdk
@@mtnaygn hocam sizin uygulamanız hangisi, hangi termostat hangi uygulama ile telefonda görüyorsunuz?
Cosa Kombi Termostatı kullanıyorum
Evim yalıtımsız ve üst kat komşularda biraz cimri gündüz karı koca çalıştığı için yakmıyorlar yeni baymak kombi aldım duotect 24 kw termostat taktırayımmı faydası olurmu GERÇİ CEVAP VERMİYORSUN ÜÇÜNCÜ YAZIŞIM AMA OLSUN BİR KEZ DAHA DENEDİM CEVAP LÜTFEN BENİM İÇİN ÖNEMLİ TERMOSTAT 2000 CİVARI.
40 derecede yaksak kombiye bir zararı olur mu?
Bi zararı olmaz tabiki.
Çok şükür istediğim cevabı alabildim çok teşekkürler
Hocam ben kombiyi 65 derecede çalıştırıyorum 55-60 arası diyosun bu durum sorun teşkil eder mi
Ev ve dış ortam şartlarına bağlı. Konfor olarak 65 derece sizin için daha verimli ise sorun olmaz.
@@mtnaygn eyvallah hocam havalar eksilerde seyredince 65 dereceye çıkartıyorum diğer zamanlarda 55 derecede çalıştırıyorum
Merhaba, termostatın açma kapama aralığı kaç olmalı?
0,1 veya 0,2 aralık bence en iyisi
@@mtnaygneca termostat var 0.4 tu araligi 0.2 düşürdüm inşallah iyi olur
Merhabalar telefonunuzdaki program hangisi bizde indirebiliyozmu
Kullandığım termostatın programı. Cosa termostat kullanıyorum
Memnun musunuz? Modeli nedir?
Merhaba Buderus GB 122i kombi kullanıyorum RC 150 kablolu oda termostatı var oda sıcaklığı 21 dereceye ayarlı akşamdan sabaha 8 mt gaz yakmış kombi 55 derecede duruyor
O Cihaz çok yakıyor ya %94 verim diyorlar ama hikaye rc 150 birde modülasyonlu
@@araskirisoglu5494 malesef dün termostatı soktum iptal ettim bir kaç gün böyle deniyecem yoksa maaşı doğalgaza verecez
@@hasanerciyas3523
Bizde de kombi
buderus gb062 var. RC100 kablolu termostad var. Sabahdan akşama kadar
8mt küp gaz yakıyor. Faturamiz 1300 TL geldi. KOMBİ 60 DERECEDE TERMOSTAD 25 DERECEDE BU DERECEDE DEVREYE GİRİYOR OYLELİKLE PETEKLER SİCAK OLUYOR.
BU DERECENİN ALTİNDA PETEKLERE HİC SİCAK SU GELMİYOR.VE SOĞUK KALİYOR. Hem kombi hem termostad modulasyonlu olmasına rağmen böyle yüksek geldi. En üst katta oturuyoruz 2+1 daire yan cephemizde sağ ve solda daireeler var. Yanlardan ısı kaybımiz yok. Arka cephe daire var ısı kayibi yok.
Lakin üst kat çatı yüksekte mebranli üstü kiramitli. Ön cephe Güney cephe ısı yalitimsiz. En Alt bodrum üstü komşumuzda aynı şekilde arka cepheli evi ön cephesi yalıtımlı başkada yok yani bişey dairesinin.
Kombisi Airfel marka termostadı uzaktan kablosuz markasi bilmiyrm. Radyatörleri tek petek kanallı . Ve eni 30 mu 40 cmlik
Anlamış çözmüş değilim napmam gerek biri bana çıkar yolu gosterirmi
@@ykurcen123 Usta ben söktüm kombiden termostatın bağlantısını şimdi kafam rahat termostat varken sabahtan akşama 8 mt gaz kombi şimdi 24 saatte 8 mt gaz yakıyor yarı yarıya indi kombi bugüne kadar 37 derecede yaniyor evin içi gayet güzel en son katta oturuyorum çatı var ama çatıda izalasyon yok evin 4 bir cephesi açık sadece duvarda yalıtım var tavsiyem söküp 1 hafta denemeniz farkı görmeniz ev 140 mt kare 11 mt petek var en son faturam 1185 TL geldi
@@hasanerciyas3523 beyfendi deniycem. Kusura bakmayın anca mesajınızı gördüm. Bir alt komşumun yeni taktirdilar gaz sayaçları çok ağır dönüyor. 2gundur
2metre küp yakkti takması yani ilerlemiyo 🙄 Sizce nedir sebebi .? Benim ki 12-15m3 küp yakmış 😔 Bir yol bulmam gerek .
Ben off yaptım mı yanmaya devam ediyor durmuyor ne alaka
Yoğuşmali kombilerde bu dediğiniz olası değil çünkü bacada sıcak hava aniden kaybolur ve yoğuşma gerçekleşmez yanlış yönlendirme yapiyorsunuz.
Yoğuşmalı kombide yoğuşma gerçekleşmesinin şartları nedir? Bacada sıcak hava aniden kaybolur dediğiniz konu nedir?
Oda termostatiyka daha az yakıyor deniyor ama o ancak havalar çok soğuk olduğu zamanlar doğrudur ben çok denedim şuan oto termostadi devre dışı çevremdeki birçok kişi ben iptal ettim sonuçları gosterdim onlarda iptal ettirdi
Denediğiniz şey nedir?
@@mtnaygn oda termostatini iptal ettim daha az yaktı
@@djitalkus9364 hangi marka kombi ve oda termostati kullanıyorsunuz
@@bsosys Buderus kombide termostadda birde şöyle bir olay var yorumumda anlatmak istediğimi yanlış cümleler seçerek farklı anlamlar çıkmış aslında hava sicakken ve kişi sayisi cokken evde odo termostadi mantıklı ama havalar soğukken ben iptal ediyorum şuan misafirler var ve havalar çok soğuk değil derece 21,5te ve evin sıcaklığı 22 22,5 arası insan çok çünkü sıcak su harici kombi çalısmiyor ama termostat olmasa çok calisir onu bir soyleyeyim yanlış anlaşılmalar olmasın ılık hava ve kişi sayısı çoksa hanede termostatli 51derece soğuk hava kişi sayısı azsa termostatsiz 40 derece şahsi düşüncem denedim bu şekilde verim aldım
Yuksek ıdıda bar yukselmesı normalmi
Bir miktar yükselmesi normal. Ama çok yükseliyorsa genleşme tankında hava kalmamış olabilir.
Oda Termostatı olan bir evde termostatik vanalara gerek varmı ustam
Termostatın takılı olduğu oda hariç diğer odalarda kullanılabilir. bu sayede daha fazla tasarruf sağlayabilirsiniz
@@mtnaygn teşekkürler ustam
Metin Hocam selamlar, bugün beko marka kombime yetkili servis tarafından beko termostat takıldı. Takan usta modemle cihazı check ettiğinde herhangi bir problem gözlemlemedim. Yalnız 1-2 saat sonra şu durumu gördüm. Ben oda sıcaklığını 23,5 dereceye termometreden ayarlamama rağmen ateşleme sinyali kombiye gönderdiğinde kombi ev ısısı istediğim dereceye gelmeden kendi kafasına göre kapatıyor. Videodan dediklerini uygulaadım su sıcaklığını 55 petekleride 55 olarak ayarladım lakin yine termometrede istediğim sıcaklığa gelmeden kombi kafasına göre takılıyor. Çok video izledim soruna en yakın çözümü senin videonda bulduğum için paylaşmk istedim. Destek olabilirsen çok sevinirim. Saygılar..
Öncelikle su sıcaklığını 55 derece yapmanıza gerek yok. Kullanma suyu sıcaklığı için 55 derece çok fazla. Diğer sorunuzda ise eğer farklı bir problem yoksa 55 derece yetmiyor olabilir. Termostat kombiyi devreye aldıktan sonra kombiyi takip edin. Henüz ev ısınmadan petek suyu sıcaklığı 55 dereceyi aşıyorsa kombinin durması çok normal. 60 dereceyi deneyebilirsiniz.
Termostat takıldıktan sonra kombinin modülasyon ayarı var. Belki usta onu yapmamıştır. Yani termostatı tanıtmadıysa kombiye termost dışında çalışır.
Bende de Eca var. Videoyu çeken arkadaş kendi bağladıysa bilir. Bağladıktan sonra kombinin birde programlaması yapılır dijital olarak elle.
Bu videodaki kombide öyle bir ayar yok. Ama bazı kombilerde termostat takıldıktan sonra parametre ayarı yapılması gerektiği doğru.
@@mtnaygn Her kombide var. Bunada yapmışlardır yoksa çalışmaz. Bende de eca kronos var sizinkinin aynısının yoğuşmalı versiyonu. Parametre ayarı yapmadan çalışmadı.
Her kombide yok hocam. Bu benim kombi değil. Bende ECA Proteus Plus var. Ondada yok. Proterm kombinin birinde vardı parametre ayarı. Ondada zaten köprüleme yok.
Ferroli kombiye eca kablosuz oda termostati bagladik eca kombide calisiyor devreye giriyor fakat ferrroli kombide devreye girmiyor neden olabilir acaba
Çözebildiniz mi ?
Hocam ferroli marka kombinizin termostat giriş bölğmlerş arızalı olabilir termostadın çalışma mantığında sadece içinde ki röle kablolalaeı birbirine temas ettirip düz kontak yaptırıyorm yani karmaşık bir sistemi yok
Burak bey merhaba,
Bazı kombilerde oda termostatı için parametre ayarı istiyor örn:Demirdöküm ve eca' nın yeni kombilerinde.Bağlantınızda herhangi bir problem yok ise kombinize parametre ayarı gerekli olup olmadığını araştırmanızı öneririm.
Benim kombi 18 yıllık bosch eski bir model yinede termostat takılırmi
Kombinin kullanma kılavuzunu internetten bulabilirseniz orada muhtemelen yazar. Net bir şey söyleyemem.
@@mtnaygn teşekkürler kardesim
Merhaba Metin Hocam.. Daıkın marka yeni Yoğuşmalı kombi takıldı.. Cosa marka oda termostatı da taktım..
5 yaşında kızım var.. Gündüz 22,5 derece.
Geceleri 21 derece yapsam..
Bu istenilen sıcaklıklara göre, Kombi petek suyu sıcaklığını 55 derece yapsam olur mu.. Yoksa 60 mı yapayım..
Teşekkürler..
Şimdilik 50 derecelerde tutun. Cosa olması bir avantaj. Bi kaç gün sonra sıcaklık grafiğine ve kombi devrede kalma süresine bakın. Eğer kombi çok fazla devreye giriyorsa petek suyu sıcaklığını yükseltirsiniz.
Merhaba termostat 22 derecede sabit kalırsa veya 20 derece de sabit kalırsa tüketim farklı olurmu yoksa aynı mı olur
22 derece ile 20 derece arasında tabiki tüketim farkı olur. Hatta 0,5 derecelik fark bile bir miktar tasarruf ettirir.
Güzel bilgiler veriyorsunuz ama kombinin basıncına hiç bakmıyorsun kombinin derecesi 60 dereceye geldiğinde basınç 2.2 bara geldi hiç farkında değilsin. Bugün yarın emniyet ventilinden su akmaya başlar sonra senin bu kombi düşük basınca girip ekranda F5 hatası verip seni sıcak yatağından kaldırıp kombinin başına gidersin
🙂 Genleşme tankı hava basıncı düşük. Arkadaştan makine gelecek bekliyoruz. 😉
F5 değil F7 hatası 😉 Farkında olmadığımı nerden biliyorsunuz. Videoda durup dururken bunuda mı anlatayım 🙂
Anlat tabi kardeşim. Sen bu video ları insanlar bilinçlensin diye çekmiyor musun. Onu da anlat bence
Hocam videonun konusu bu değil. Konuyu araştıran kişiye videoda alakasız bir konudan bahsedip kafa karışıklığına sebep vermeye gerek yok. Başka bir videoda inşallah
@@mtnaygn kombinin içindeki o şambrel gibi balonun havasını göstergeli pompa ile değilde (normalde 2 bar olması lazım) normal gostergesiz bisiklet pompası ile rastgele bir kaç kez bastım inmiştir diye çünkü bir yıl önce kontrol ettridigimde tam inikti. Hata yapmismiyim
Cosa nin telefon şarj cihazıyla bağladım ekran bir süre sonra kapanıyor ne yapmam lazim
Ayarlardan ekran sürekli açık tercihini yaptınız mı?
Ağzına sağlık
Peki bu işlem hermetik kombi içinde geçerlimi
Eğer çok soğuk havalarda kombiniz oda termostatının istediği sıcaklığa 50-55 derecelerde getirebiliyorsa bu dereceler normal. 60 dereceye kadar yükseltebilirsiniz.
@@mtnaygn Tamam onu anladım ama oda termostatlı yoğuşmasız kombiler içinde 50 dereceden aşağı olmamasımı gerekiyor
hangi uygulama?
Uygulama kullandığım termostata özel.