Γ. Λαγαρίας: Γιατί η Fed προχώρησε σε γενναία μείωση επιτοκίων

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 17 ноя 2024

Комментарии • 20

  • @galperis4829
    @galperis4829 Месяц назад

    Πολύ αξιόλογη παρουσία και ανάλυση του ζητήματος!!!

  • @stevelamprou
    @stevelamprou Месяц назад

    Με συγχωρείτε κ Λαγαρία μου, αλλά όταν η FED προχωρά σε επιθετική μείωση, τα ομόλογα με κουπόνια του 4, 5 και 6% πρέπει να ανεβαίνουν.

  • @ipsa-uae9050
    @ipsa-uae9050 Месяц назад +1

    Μυρίζεται ο κύριος. Σαν τον Σαμαρά που κάτι μυριζόταν. Και του ήρθε το ανάποδο.

  • @letsgodancin1
    @letsgodancin1 Месяц назад +3

    Καθαρά πολιτικό παιχνίδι στην Αμερική γιατί όπως είπατε τα νούμερα δεν βγαίνουν. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να βγάλουν τους Δημοκρατικούς ξανά και το συγκεκριμένο interest rate cut ήταν για τα μάτια του κόσμου..

  • @dimitrioschalikias3816
    @dimitrioschalikias3816 Месяц назад

    Για να λέμε και τα θετικά μας πλήρωσε ή Αμερική σήμερα και χθες για να είμαστε ακριβείς.

  • @stellanews6190
    @stellanews6190 Месяц назад

    Γιατί πέφτουν οι αποδοσεις των μακροχρονιων ομολόγων με την πτώση των επιτοκιων; δεν είναι προσυμφωνημενη η ετησια απόδοση / επιτόκιο που αποδίδουν στους επενδυτές;

    • @alexandrosa4138
      @alexandrosa4138 Месяц назад +4

      Γενικα οι αποδόσεις των ομολόγων στην αγορά είναι μεταβλητές και επηρεάζονται από τις διακυμάνσεις των επιτοκίων, τα κουπόνια που δίνονται στους κατόχους των ομολόγων είναι σταθερά.

    • @akiskarorimakis741
      @akiskarorimakis741 Месяц назад

      @@alexandrosa4138 Για να το καταλάβω γιατί κι εγώ έχω την ίδια απορία. Η απόδοση του κουπονιού είναι προσυμφωνημένη, αλλά αυτό που μεταβάλλεται είναι η τιμή του όταν διαπραγματεύεται στη δευτερογενή αγορά; Γίνεται να μου το εξηγήσεις με ένα παράδειγμα με ένα 10ετές, αξίας 10.000 που έχει συμφωνηθεί κουπόνι 5%?

    • @tasossalavatis1720
      @tasossalavatis1720 Месяц назад +1

      @@akiskarorimakis741 εφοσον εχει αγοραστει το ομολογο δεν μεταβαλεται επιτα το επιτοκιο .. αλλα αν παω να παρω το ιδιο ομολογο αυριο το επιτοκιο πιθανον θα ειναι διαφορετικο , καθε μερα αλλαζει . η δευτερογεννη αγορα ειναι άλλη περιπτωση.

    • @nikosapostolakis7895
      @nikosapostolakis7895 Месяц назад

      ​​@@akiskarorimakis741 Caveat: Δεν είμαι οικονομολόγος, αυτή είναι η δική μου ερμηνεία.
      Όταν τα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας πέφτουν, τότε και τα επιτόκια των ομολόγων πέφτουν. Κατά τη δική μου ανάγνωση, αν έχεις ένα ομόλογο ήδη στην στην κατοχή σου την ώρα που τα επιτόκια πέφτουν, τότε αυτό έχει εγγενώς μεγαλύτερη αξία, εφόσον το επιτόκιο του κουπονιού του είναι μεγαλύτερο από τα επιτόκια που επικρατούν στην αγορά.
      Στο παράδειγμά σου, αν έχεις αγοράσει ένα 10-ετές με κουπόνι 5%, αυτό σημαίνει ότι θα σου δίνει 5% το χρόνο. Όταν τα επιτόκια της αγοράς πέσουν κάτω από το 5% (έστω 4%), τότε η αξία του ομολόγου σου αυτομάτως γίνεται μεγαλύτερη, εφόσον δίνει 1% παραπάνω το χρόνο από ότι τα ομόλογα που θα βγουν με 4%. Επομένως, δεδομένου ότι η αρχική αξία του ομολόγου ήταν 10.000, η αξία του στη δευτερογενή αγορά θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη (λόγω της πλεονάζουσας 1% απόδοσης).

    • @alexandrosa4138
      @alexandrosa4138 Месяц назад

      @@akiskarorimakis741 Σωστά το λες και σύμφωνω με τον @tasossalavatis1720 Η απόδοση είναι προσυμφωνημένη του κουπονιού στην ονομαστική του αξία όμως, όταν κάποιος θα αγοράσει ένα ομόλογο στην δευτερογενή αγορά, πέρα δηλαδή από κάποια εταιρία που το εκδίδει, η τιμή του ομολόγου μεταβάλλεται. Αν για παράδειγμα από 10000 πάει στα 11000 εσύ το κουπόνι που θα λάβεις θα είναι για το 10000 που είναι η ονομαστική αξία του ομολόγου.