Βασικές μετρήσεις (Riso, RCD, Z) με το όργανο πιστοποίησης Macrotest 5035

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 25 авг 2024
  • Γεια σας, σε αυτό το βίντεο θα δείτε τις μετρήσεις που κάνουμε με ένα όργανο πιστοποίησης για να συμπληρώσουμε την ΥΔΕ κατά ΕΛΟΤ HD 384. Αυτές οι μετρήσεις είναι η αντίσταση μόνωσης, η λειτουργικότητα του ρελέ διαρροής και η σύνθετη αντίσταση του βρόχου σφάλματος. Τα αποτελέσματα κρίνονται ικανοποιητικά ή όχι σε σύγκριση με κάποιους πίνακες που δεν φαίνονται στο βίντεο.

Комментарии • 24

  • @POLO3511
    @POLO3511 4 года назад +5

    μπράβο φίλε ! ωραίος! λύνεις απορίες πρακτικές που δεν υπάρχουν τόσο λεπτομερείς στο ιντερνετ!! ευγε! συνέχισε έτσι με αναλυτικά βίντεο !

  • @nikolaoskampitsis7030
    @nikolaoskampitsis7030 3 года назад +3

    Συνάδελφοι είναι πολύ καλός ο κύριος και πολυ διαβασμένος, μπράβο πολυ καλο το βίντεο σου

  • @panosantonopoulos4880
    @panosantonopoulos4880 2 года назад

    Να είσαι καλά ρε φίλε, ευχαριστούμε πολύ

  • @Ni_Ko13
    @Ni_Ko13 2 года назад

    Ευχαριστουμε πολυ

  • @panagiotispappas2237
    @panagiotispappas2237 3 года назад

    Συγχαρητήρια για το κανάλι σου ,πολύ ωραίο βίντεο, είναι δυνατόν να δείξεις την μέτρηση της αντίστασης βρόγχου σφάλματος από τον πίνακα με την βοήθεια των ακροδεκτών του μηχανήματος μεταξύ των καλωδίων φάσης-ουδετέρου και όχι μέσω της πρίζας.

  • @vassiliseuthimiou8093
    @vassiliseuthimiou8093 3 года назад +1

    Ωραίο βίντεο, καλό θα ήταν να προσθέσεις και την μέτρηση συνέχειας αγωγών προστασίας στο βίντεο σου.

  • @EruElectrics
    @EruElectrics 4 года назад +1

    Πρόδρομε πριν λίγο ανακάλυψα ότι έχεις κανάλι στο YT. Μπράβο ρε συ.
    Τα όργανα στην Ελλάδα δεν έχουν επιλογή για 250V τεστ στη αντίσταση μόνωσης; Στην Αγγλία όταν κάνουμε τεστ σε παλιότερες εγκαταστάσεις πάντα το κάνουμε στα 250V για να μην καεί τίποτα κατά λάθος στα 500V. L-N θα δώσει λάθος έτσι κι αλλιώς οπότε δεν το κάνουμε καν, μόνο L-E και N-E. Αυτό σου επιτρέπει να κάνεις το τεστ με όλες τις καταναλώσεις συνδεμένες.
    Ένας άλλος τρόπος να το κάνεις αυτό είναι να βάλεις ενώσεις L, N στον ένα κροκόδειλο και στον άλλο τη γείωση. Αυτό βολεύει πολύ ειδικά όταν αλλάζουμε τον πίνακα και βάζουμε RCBOs (σόρρυ δεν θυμάμαι τον Ελληνικό όρο) καθώς θα δώσει λάθος εάν το κύκλωμα είναι συνδεμένο, ακόμα και εάν τεστάρεις στην έξοδο.

    • @New_electricians
      @New_electricians  4 года назад

      Βασικά αν τα έχεις όλα στον αέρα δεν θα καεί τίποτα... έχει την επιλογή 230 αλλά επειδή είναι και η τάση λειτουργίας θεωρώ ότι δεν έχει πολύ νόημα. Καλύτερα μεγάλη τάση για πιο σίγουρο αποτέλεσμα. Με ανακάλυψες....χαχαχα

    • @EruElectrics
      @EruElectrics 4 года назад

      @@New_electricians Βασικά η επιλογή για 250V βολεύει πάρα πολύ όταν τεστάρουμε παλιότερες εγκαταστάσεις καθώς δεν χρειάζεται να φας 1 ώρα να αποσυνδέει τα πάντα και άλλη μία να τα ξανασυνδέσεις. Επίσης είναι καλή πράξη γιατί σου δείχνει ότι δεν υπάρχει κάτι ευαίσθητο στο κύκλωμα και μετά μπορείς να το ξανακάνεις στα 500V
      Στην Αγγλία όλα τα ενοικιαζόμενα σπίτια πρέπει να τεστάρονται κάθε 5 χρόνια, όποτε είναι κάτι που το κάνουμε αρκετά συχνά.

  • @thelmech93
    @thelmech93 2 года назад +1

    Άλλο ένα εξαιρετικό βίντεο! Όταν έχει κάποιος μεράκι για κάτι φαίνεται!
    Έχω κάποιες ερωτήσεις:
    Εναλλακτικά δε θα μπορούσα να κατεβάσω τον ΔΔΡ και να βάλω το κορκοδειλάκι στην έξοδο της φάσης του (για να γλιτώσω περισσότερη διαδικασία)?
    Έπειτα στην μέτρηση αντίστασης μόνωσης στην περίπτωση Ν-ΡΕ μου αρκεί να το κάνω μια φορά συνολικά ή πρέπει να το κάνω και για κάθε ουδέτερο ξεχωριστά, βγάζοντάς τον από την μπάρα των ουδετέρων? Τέλος, στο χαρτί της ΥΔΕ ποια αντίσταση μόνωσης γράφω? Μεταξύ Ν-ΡΕ ή μεταξύ L-PE ή αυτή που θα είναι μικρότερη?

  • @kospap1252
    @kospap1252 Год назад

    Ηλεκτρολόγε γεια ,σε μέτρηση βρόχου σφάλματος στην Αθήνα το όργανο μου βγάζει ένδειξη 67 ωμ , αυτή είναι και η αντίσταση γείωσης του ηλεκτροδίου? Η κάτι μου έχει ξεφύγει,

  • @user-tn2jo6vm4f
    @user-tn2jo6vm4f 3 года назад

    Πολύ ωραίο το βίντεο σε ευχαριστούμε πολύ.. Μια ερώτηση στην τελευταία μέτρηση για τον βρόχο σφάλματος από την στιγμή που γράφει η ασφάλεια 6000αμπερ εσύ γιατί μέτρησες 459 αμπερ? Και με το 0.5 ομ τι εννοείς?

    • @panospsihoulas3783
      @panospsihoulas3783 Год назад

      Το ρεύμα βραχυκυκυκλωσης της γραμμής που θα περάσει σε περίπτωση σφαλματος

    • @georgesamaras2922
      @georgesamaras2922 5 месяцев назад

      Τα καλωδια απ πριζα μεχρι την ασφαλεια και την γειωση ολο το κυκλωμα μαζι με τις ενωσεις 0.5ohm. εντωμεταξυ δεν ξερω γιατι τεσταρουν 500V με το μηχανημα ενω τα 230-250Vrms δεινουν Vpeak 340V (ριζα 2 = 1.41) σε μονοφασικο. 6000A ειναι το στιγμιαιο ρευμα . Τα 10Α, 16Α ειναι οταν φορτωνεις με καταναλωσεις με τις ωρες. Οι λεγομενες καμπυλες Πχ η ασφαλεια 10Α Ι 1.05 (5%) 10.5Α θα κανει ωρες να πεσει θερμικα. Σε I=2 , 20A θα πεσει σε 3 λεπτα ξερω γω. Οι λεγομενες καμπυλες B,C,D,K (ρευματα εκκινησης πχ για επαγωγικα φορτια πχ D-class ασφαλεια I = 20x σηκωνει 200A, 10A ασφαλεια στην εκινηση συσκευης .. Το στιγμιαιο θεωρητικα ειναι για βραχυκυκλωμα αναλογως σε ποιο σημειο της καμπυλης τασης πετυχεις, px 230V peak -> 340V / 0.5 ohm = 680A -> αλλα η ασφαλεια αντεχει 6000Α και αυτη ειναι η ηλεκτρομαγνητικη λειτουργια.. Τα καλωδια γενικα εχουν ενωσεις που λειτουργουν σαν αντιστασεις αλλα σου 6000Α στην ειδικη περιπτωση που εχεις πχ πριζα στην ασφαλεια στο 1 μετρο 0.1ohm x2 0.2ohm = 340V / 0.2 = 1700A.

  • @elektrikahectorfernandezol5341
    @elektrikahectorfernandezol5341 3 года назад

    No entiendo por que grabas el medidor, si en todo el video NO se ve absolutamente nada.🙄🙄🙄

  • @user-fm1cz4qd6m
    @user-fm1cz4qd6m 4 года назад

    Πολύ ωραίο βιντεάκι ότι έψαχνα ήταν , απλά έχω κάποιες ερωτήσεις αν έχεις την καλοσύνη .
    Όταν λες οι καταναλώσεις εκτός εννοείς αποσυνδεεις ψυγεία κουζίνα πλυντήρια λάμπες κτλ; Ποιες είναι οι μη αποδεκτες τιμές μετρήσεων και τι μπορούμε να διορθώσουμε ; Ευχαριστώ πολύ.

    • @New_electricians
      @New_electricians  4 года назад +1

      Ναι εννοώ ότι αποσυνδέουμε όλες τις καταναλώσεις και έχουμε τις γραμμές ελεύθερες. Οι αποδεκτές και μη τιμές μπορείς να τις βρεις στους πίνακες του ΕΛΟΤ. Και το τι διορθώνουμε είναι μεγάλη συζήτηση...

  • @vagelisvag4391
    @vagelisvag4391 4 года назад

    Ωραίο βίντεο μπράβο .θέλω να κάνω μια ερώτηση.οταν μετράμε βρόχο σφάλματος το ρεύμα βραχυκυκλωσης τι αντιπροσωπεύει ? Είναι το μέγιστο ρεύμα που μπορεί να αντέξει το καλώδιο σε περίπτωση βραχυκυκλώματος?και ο μικροαυτοματος πρέπει να έχει μικροτερη τιμή από το ρεύμα βραχυκυκλωσης του καλωδίου για να πέσει ώστε να μην αρπάξει φωτιά το καλοδιο ? Σωστά το λέω η κάνω λάθος?

    • @corsakias
      @corsakias 4 года назад

      vagelis vag λαθος. Ειναι το μεγιστο ρευμα που θα δημιουργηθει στο βραχυκυκλωμα. Οποτε η ασφαλεια θα πρεπει να το αντεξει και φυσικα να ανταποκριθει με πτωση αυτης. Συνηθως οι ασφαλειες ειναι ενταξει, το ρευμα ειναι μικρο οποτε εχουμε καθυστερηση της πτωσης αυτης με οτι συνεπαγεται αυτο.

  • @AndreasLeon82
    @AndreasLeon82 3 года назад +1

    Πολυ ωραια και αναλυτικοτατα ολα , μια ερωτηση μονο οταν εχουμε εγκατασταση που κατοικειται κανονικα με οτι αυτο συνεπαγεται συσκευες , φωτιστικα ασφαλειας , ηλεκτρονικα ballast η λαμπες τροφοδοτικα κτλ γενικα οτιδηποτε μπορει να προκαλεσει " επιστροφη " αρα μη πραγματικες η ακομα και μηδενικες μετρησεις τι κανουμε???

  • @kerasonas
    @kerasonas 3 года назад

    Το όργανο που μπορεί να το βρεί κάποιος ; πόσο κοστίζει ;