What do students in Japan learn about Greece?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 10 фев 2025
  • ✔️Τι μαθαίνουν για την Ελλάδα οι μαθητές στην Ιαπωνία;
    ●Η Ελλάδα και η Ιαπωνία καθιέρωσαν διπλωματικές σχέσεις το 1899. Από το 1960 υπάρχει ελληνική πρεσβεία στο Τόκιο και ιαπωνική πρεσβεία στην Αθήνα από το ίδιο έτος που αποφασίστηκε να αναβαθμιστεί το ιαπωνικό προξενείο το οποίο άνοιξε το 1922 και ξανάρχισε το 1956. Το προξενείο έκλεισε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (1935-45). Από τότε οι δύο χώρες έχουν πολύ καλές σχέσεις σε όλους τους τομείς και συνεργάζονται στενά.
    ●Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δημιουργήθηκαν με την υπογραφή της Συμφωνίας για τη φιλία, το εμπόριο και την ναυσιπλοΐα. Έχουν επίσης συναφθεί οι ακόλουθες διμερείς συμφωνίες:
    1956: Συμφωνία για την κατάργηση των βιζών για τα μη διπλωματικά διαβατήρια.
    1973: Συμφωνία αεροπορικών μεταφορών.
    1981: Συμφωνία στον τομέα της εκπαίδευσης.
    2002: Σχέδιο δράσης για την προώθηση των Ελληνο-Ιαπωνικών σχέσεων.
    2022: Ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, ανακοίνωσε από το επιχειρηματικό Φόρουμ του "ΣΕΒ" τις προοπτικές συνεργασίας, αλλά και τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τις ιαπωνικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, της υψηλής τεχνολογίας, καθώς επίσης και του τουρισμού".
    ●Το 2024 ανακηρύχθηκε ως Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας - Ιαπωνίας. Στο πλαίσιο των σχετικών εκδηλώσεων, η Υπηρεσία Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας παρουσιάζει, μέσα από το αρχειακό υλικό που διαθέτει, έκθεση εγγράφων και άλλων τεκμηρίων με σκοπό την απεικόνιση ορισμένων εκ των σημαντικοτέρων στιγμών της ιστορίας των σχέσεων των δύο κρατών.
    Οι επίσημες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας ξεκινούν με την υπογραφή της πρώτης διμερούς Συνθήκης Φιλίας, Εμπορίου και Ναυτιλίας μεταξύ των δύο κρατών, η οποία υπεγράφη το 1899, πριν από 125 χρόνια. Σκέψεις και προκαταρκτικές ενέργειες για τον διορισμό Άμισθου Προξένου της Ελλάδας στην Ιαπωνία είχαν γίνει ήδη από το 1873, όμως οι προξενικές σχέσεις εγκαινιάσθηκαν επισήμως το 1905 με τον διορισμό Πρόξενου της Ελλάδας στη Γιοκοχάμα. Οι διπλωματικές σχέσεις εγκαθιδρύθηκαν το 1918, με τη σύσταση Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκυο.
    ●Υπάρχει ελληνική κοινότητα που ζει στην Ιαπωνία περίπου 300 ατόμων. Οι περισσότεροι από αυτούς απασχολούνται από πολυεθνικές εταιρείες, αν και ορισμένοι είναι επιχειρηματίες που έχουν εγκατασταθεί εκεί σε μόνιμη βάση.
    Πηγές:
    Σχολικά βιβλία Ιαπωνίας

Комментарии • 38

  • @balanarsatan
    @balanarsatan 5 дней назад +25

    Οι Ιαπωνες ειναι Ωραιοι. Σεβαστος Πολιτισμος, περαντων αναφορων σε'μας. Φυσικα ομορφο το οτι αναφερουν πραγματα για'μας.
    Να εισαι Καλα.

    • @Skbenc94
      @Skbenc94 11 часов назад

      Χαχαχαχα πάτα και δες τι ήταν το unit 731 και θα δεις πόσο ωραίοι είναι

  • @ailafy
    @ailafy 3 дня назад +15

    Ο εθνικός ποιητής των Ιαπώνων είναι ο Λευκάδιος Χερν, μισός έλληνας, μισός ιρλανδός. Στη Λευκάδα στις εκδηλώσεις προς τιμήν του ποιητή είναι πάντα παρούσα η Ιαπωνική Πρεσβεία.

    • @salarycat
      @salarycat День назад +3

      Νομίζω οι περισσότεροι Ιάπωνες δεν ξέρουν ότι είναι ξένος, πόσο μάλλον Έλληνας. Στην Ιαπωνία τον ξέρουν ως Yakumo Koizumi.

    • @curufinwe777
      @curufinwe777 День назад +1

      @@salarycat Koizumi ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΤΟΥ!🤣😀😂

    • @vasiliosroutsolias4760
      @vasiliosroutsolias4760 11 часов назад

      @@ailafy Στην καταστροφή της Σμύρνης τότε που οι δήθεν (σύμμαχοι) εχθροί μας στην πραγματικότητα Γάλλοι Ιταλοί Εγγλέζοι αμερικάνοι και άλλοι παρακολουθούσαν την σφαγή των Ελλήνων αμάχων εκεί ευρέθη ένα εμπορικό ιαπωνικό πλοίο που πετώντας τα εμπορεύματα στην θάλασσα έσωσε εκατοντάδες ελληνες Σμυρνιους ,το κράτος ποτέ δεν ευχαρίστησε επισήμως τους Ιάπωνες ναυτικούς ,πολλά χρόνια αργότερα Ελληνοαμερικάνοι σε τελετή έδειξαν την ευγνωμοσύνη τους προς αυτούς .

  • @ΜΑΡΙΑΛΕΝΑΤΣΟΥΔΗ
    @ΜΑΡΙΑΛΕΝΑΤΣΟΥΔΗ 5 дней назад +8

    Απίστευτο!!!!!!Πολύ ωραία δουλειά ευχαριστούμε!

  • @xaxaxaxaxa6417
    @xaxaxaxaxa6417 День назад +14

    Περισσοτερα απο οσα μαθαινουν για την Ελλαδα οι μαθητες στην Ελλαδα .

  • @Animus_HR-8.5
    @Animus_HR-8.5 5 дней назад +14

    Αυτό το επεισόδιο της σειράς πρέπει να είναι εξαιρετικό!

  • @chrisdidi381
    @chrisdidi381 5 дней назад +20

    Όντας fan των anime έχω να πω ότι υπάρχουν άπειρα references στην αρχαία Ελλάδα και τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό σε διάφορες σειρές. Ονόματα χαρακτήρων, "μαγείες", μύθοι και σε πολλές ακόμα κατηγορίες.

  • @roxanirapti379
    @roxanirapti379 19 часов назад +1

    Καλή δουλεια 👍

  • @nickp3065
    @nickp3065 11 часов назад +1

    Τα θρησκευτικά θυμάμαι ότι γράφουν για το Shinto που έχει σχέση με την μυθολογία της Ιαπωνίας αλλιώς μόνο στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο μπορεί να έχει κάποια αναφορά που δεν πολύ δίνουν βάση στο μάθημα. Υπάρχουν πάρα πολλές χώρες που δεν έχουμε ιδέα πως έφτασαν έτσι όπως είναι σήμερα. Δεν το βλέπω τόσο λογικό να βλέπουμε με αρκετή λεπτομέρια για την αμερική και να μην μαθαίνουμε άλλα τουλάχιστον ενδιαφέροντα πράγματα. Για το Πακιστάν για παράδειγμα είδα πρώτη φορά από σειρές τι έγινε τότε μέσα σε μια νύχτα. Δεν χρειάζεται όλα να είναι για τον βαθμό μπορούμε και να μαθαίνουμε και πράγματα που θα μας δείξουν και κάτι διαφορετικό.

  • @humblemindedopoulos
    @humblemindedopoulos 4 дня назад +3

    thanks

  • @chrisp.2103
    @chrisp.2103 День назад +2

    Κατ αρχήν ευχαριστώ για την καλή ενημέρωση. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να μάθουν για τον Κοεζουμι ή αλοιως τον Λευκαδιο Χερν, έναν Έλληνα που τιμάται στην Ιαπωνία για την προσφορά του στο Ιαπωνικό έθνος στην ποίηση και την ιστορία.

  • @Izzybro-n3k
    @Izzybro-n3k 2 дня назад +3

    Ναι θυμάμαι στο δημοτικό 1984 στην Δ τάξη αναφορά στην Ιαπωνία και έναν ιαπωνικό μύθο πως ανακάλυψαν την φωτιά και την μαγειρεμένη τροφή έπεσε κεραυνός κάηκαν τά γουρούνια και μη έχοντας λύση δοκίμασαν τό καμένο κρέας και είδαν ότι είναι πιο νόστιμο πριν έτρωγαν ωμά τά πάντα

  • @georgeflouris7919
    @georgeflouris7919 4 дня назад +6

    Υπαρχει αναφορα στην Ιστορία της Γ' Λυκειου, με το του Στεφανου δραγουμη που ιδρυθηκε το 1906.

  • @tigerexnemfox35
    @tigerexnemfox35 День назад +3

    Το μόνο που θυμάμαι να λέμε στη τάξη για την Ιαπωνία είναι ότι στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο χτύπησαν τους Αμερικάνους, ενώ οι Γερμανοί τους είχαν πει να μην το κάνουν και μετά το πλήρωσαν πιο ακριβά από κάθε άλλη χώρα .

  • @AGKAGK-id4sh
    @AGKAGK-id4sh 3 дня назад +4

    Πολύ ωραίο βίντεο ο Ιαπωνικός πολιτισμός είναι ενδιαφέρον παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

  • @panagiotispapapanagiotou7929
    @panagiotispapapanagiotou7929 3 дня назад +2

    Προτείνω τα σχολικά βιβλία της μονγκολίας για επόμενο επεισόδιο.

  • @salarycat
    @salarycat День назад +4

    Κρίνοντας από την ερώτηση που μου κάνουν πιο συχνά (αν η γλώσσα της Ελλάδας είναι τα Αγγλικά), μάλλον δεν μαθαίνουν και πολλά στην πράξη. Αντίστοιχα όπως δεν μαθαίνουμε κι εμείς σχεδόν τίποτα για την Ιαπωνία.

  • @ΔημήτρηςΚαλλιοντζής-κ1ε

    Αναφορά στην Ιαπωνία υπάρχει στο βιβλίο Ιστορίας Γενικής Παιδείας Γ Λυκείου σελ. 59 και φυσικά ο,τι υπάρχει στα πλαίσια του Β Παγκόσμιου Πολέμου.

  • @AGKAGK-id4sh
    @AGKAGK-id4sh 3 дня назад +5

    στο σχολικο βιβλίο 2013 της Γλυκείου στην Ελλαδα στην Σελιδα 57 υπαρχει αναφορα στην Ιαπωνια επισης και στην σελιδα 59στο υποκεφαλαιο Η ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΉ Επισης στην σελιδα105 στο υποκεφαλαιο Η Διεθνης οικονομικη Κριση και οι συνεπειες της υπαρχει αναφορα στην ιαπωνια πως το 1931 η Μτζουρια μετατρέπεται σε προτεκτορατο της Ιαπωνίας και πως αρχικά η Ιαπωνία και μετά η ναζιστικη Γερμανία εγκαινίαζαν την εκστρατεία κατά του διεθνούς κράτους δικαιου η οποία οδήγησε στον Β Παγκόσμιο πόλεμο. ΤΕΛΟς Στην σελίδα 128 στο κεφαλαιο Έ με τιτλο ο Β' παγκοσμιος πολεμος υπαρχει αναφορα για τα δυο αντιπαλα στρατοπεδα και για τις 2 ατομικες σε Χιροσιμα και ναγκασακι απο τις Η.Π.Α

  • @Gimi-lu7ue
    @Gimi-lu7ue 8 часов назад

    Οποιος ενδιαφέρεται ας ψαξει την συγκλονιστική ιστορία του Τοκει Μαρου.Το ιαπωνικο εμπορικό πλοιο που εσωσε Έλληνες στην καταστροφή της Σμύρνης την ωρα που τα πολεμικά των " συμμαχων" απλα κοιτουσαν.

  • @Neonlight80
    @Neonlight80 9 часов назад

    Καθόλου για την Ιαπωνία τα ελληνικά σχολικά βιβλία, απαράδεκτοι και σε αυτό,τι να πεις😢

  • @Эрл_Грей
    @Эрл_Грей 2 часа назад

    Γιατί να μαθαίνουν οι Ιάπωνες για μας. Μαθαίνουμε εμείς τίποτα για τους Ιάπωνες ?

  • @basilispasxalis3848
    @basilispasxalis3848 16 часов назад

    ΠΑΟΚ

  • @vasiliosroutsolias4760
    @vasiliosroutsolias4760 5 дней назад +2

    Για τους ινονου δεν μας αναφέρεις κάτι .

    • @MrNektarios1973
      @MrNektarios1973 3 дня назад +1

      Δεν χρειαζοταν.

    • @ΜάρκοςΜπότσαρης-η3ι
      @ΜάρκοςΜπότσαρης-η3ι 2 дня назад +3

      Αϊνού μήπως ;;;

    • @daywalker2668
      @daywalker2668 11 часов назад +1

      αινου οι Ελληνες Ιωνες που ιδρυσαν την απω Ιωνια δηλαδη σημερινη Ιαπωνια,τα λενε και στην μυθολογια τους

    • @vasiliosroutsolias4760
      @vasiliosroutsolias4760 11 часов назад

      @ πολύ σωστά