In primul rand mi se pare facatura. Placile alea erau puse la misto, nu aveau niciun lipici pe ele. In al doilea rand presupunand ca nu era un aranjament asa de show, ala care a lipit placile le-a lipit in puncte folosind spuma de montaj si lasand gol in spatele placilor, implicit aer de unde a rezultat condensul si mucegaiul. Corect ar fi fost lipitul cu adeziv pe toata suprafata, fara goluri de aer. E adevarat ca ideal e sa izolezi la exterior dar acolo unde nu se poate ce faci? Trebuie izolat la interior.
Normal că e cam făcătură acest video. Dacă ar fi așa ca în video, atunci ar fi condens sub toate casele vechi cu parchet cum se monta parchetul pe vremuri, pe un cadru de lemn montat pe pardoseala de beton, se băteau blane de lemn și pe blanele de lemn se punea parchetul. Nicăieri nu veți vedea mucegai sub parchetul de modă veche, mizerie da, dar mucegai niciodată. Dacă nu sunteți siguri de lipsa aerului între polistiren și zidărie, atunci puneți primul strat la perete, din polistiren perfect extrudat (verde) de minim 1 centimetru sau din alea de 2,5, și peste ele continuat cu alte straturi de diverse, dar trebuie să închizi conturul într-o tocărie de lemn, nu se face așa, lucrare de amatori. Se închide conturul de plăci de extrudat ERMETIC cu tocăria de lemn/termopan uși și ferestre, dar se prinde cu o soluție de contact total între polistiren și zidărie și bride de prindere care să țină polistirenul presat pe zidărie. Iar între plăcile de polistiren se pune folie de extracție umezeală din perete, care și folia aia este specială, tot împotriva mucegaiului și folia aia de extracție umezeală, se montează plăcile de polistiren cu foliile de extracție umezeală printre contactul dintre plăcile de polistiren, dar depinde mult de ceea ce este și de partea cealaltă a zidului, dacă ai baie sau bucătărie pe partea cealaltă a zidăriei, atunci trebuie și pe fața cealaltă a zidului lucrat pentru calitatea uscării suprafețelor, dacă ai burlane pe partea exterioară a zidăriei, se amenajează special zidăria un metru stânga-dreapta verticalei burlanului, plus cu riduri în V să cadă înspre verticală și apoi să facă unghi spre exterior ca să alunece scurgerea de apă afară de pe zid indiferent dacă și cât curge burlanul rupt. Nu se face frate prostie de amatori, bine, o fi fost un bătrân sărman cu sau fără pensie, care a lipit și el niște plăci pe perete cum a putut, nu e exclus. Dar o lucrare bine gândită nu creează niciodată probleme. MAI DEGRABĂ RIȘTI IGRASIE CÂND ÎL PUI LA EXTERIOR, CĂ NU ȘTII CE GAURĂ APARE, CUM PLOUĂ TORENȚIAL ȘI NINGE ȘI ALEA ALEA ȘI TE TREZEȘTI CU IGRASIE PE AMBELE FEȚE ALE ZIDĂRIEI, și să vezi atunci cum dai totul jos de pe exterior și chemi firmele specializate în bulina roșie, mult mai riscant este la exterior. Oricum zidăria trebuie lucrată bine de tot înainte de izolație, pe orice față a zidăriei.
Exact ! Daca ar fi lipit placile cu (material adeziv polistiren ) cu gletiera pieptan , nu mai era nevoie de un profesionist 😁 eu aveam aceeasi problema , dar le-am lipit bine , polistiren de 4 cm , am 12 ani si nicio problemă de atunci ...doar facturi mai mici la caldura 😉👍
@@tomitaserban2490 Dar peste polistiren nu ai pus nimic care sa opreasca umezeala din aerul cald din incapere sa patrunda prin polistiren si sa ajunga la peretele rece?
Aveți dreptate. Problema este că acel polistiren a fost lipit in puncte. Dacă era aplicat un adeziv bun pentru polistiren, PE INTREAGA SUPRAFAȚĂ, pentru a împiedica să rămână aer între perete și polistiren, cred că nu vor apărea probleme cu mucegaiul.
Peste polistirenul ala . 😃😃😃pus la misto si de 10 cm grosime ...mai bine puneai o fata de masa peste ele ... Daca ai facut filmarea asta la ohăiala cu vreun scop de a lua laickuri sau altd scopuri , puneai naibi unul de 2 sau maxim 3 cm nu de 10 cm ... Care cretin ar face in casa lui cu grosimea aia sa îi ea din spatiu ....
Daca polistirenul era tencuit si pe masa de spaclu aplica hidroilozatie lichida pensulabila ( penosil , ceresit cl... ) in doua straturi si in colturi armat cu fibra de sticla, atunci vaporii din interior nu intrau in spatele termoizolatie si nu intra in contact cu peretele de beton rece si nu se forma condens , astfel nu se forma nici mucegai. Diferenta de temperatura creaza diferenta de presiune al aerului astfel aerul cald care are presiunea mai mare va gasi cele mai mici locuri unde sa scapa spre zone cu presiune mai mica (zonele reci) al aerului ( aerul va circula prin inbinarile panourilor si prin panoul de polistiren degeaba credem ca prin ele nu trece nimic). Hidroizlatie lichida va fie ca o bariera de vapori, apoi suprafata tratata cu hidroizolatie lichida se poate tencui si vopsi. Degeaba lipiti polistirenul pe toata suprafata cu pieptan am avut apartament de bloc astfel facut si era plin cu mucegai si asa, obligatoriu la blocurile slab izolate un strat de bariera de vapori etans si armat la inbinari.
FACATURA ...Prosteala pe fata Au placat ei peste mucegai pt. filmuletu asta. Cine isi izoleaza si nu finiseaza peretele Nici macar nu au tras patu au placat in jurul ei:)))) mai e si meseriasu care se urca incaltat la om in pat BRAVO. DA AU drreptate nu se placheaza in interior asa cum au facut-o ei. Vrei izolare termica la interior fa-o cu materiale corespunzatoare - Folie reflectiva - Folie termotap - placiTermostop - Pluta etc...
Eu am toti petetii exteriori izolati cu pol de 3cm PE INTERIOR si nu am probleme. Dar adezivul s-a aplicat pe toata suprafata placii, nelasand spatiu pt dezvoltarea mucegaiului. Peste s-a pus plasa cu glet. Lucrare facuta in 2007.
mucegaiul era acolo dinainte. Condensul se produce cand aerul cald din camera se loveste de peretele rece. In urma producerii condensului se dezvolta floarea de mucegai. Niciodata nu se va intampla asta in spatele polistirenului indiferent cum este el montat (in puncte sau cu piaptanul) Fenomene de acest gen pot aparea in spatele polistirenului doar daca spatiul respectiv a fost afectat de mucegai si nu a fost curatat corespunzator iar peretele este afectat de igrasie.
Prin izolare, stratul de finisare ( adezivul cu plasa fibra, glet si lavabila ) nu mai preia temperatura rece din placa blocului, cu toate acestea daca plecati intr-o vacanta cateva zile si apartamentul nu este incalzit, aceasta zugraveala se raceste. In momentul cand veniti acasa si incalziti incaperea, creati toate conditiile de formare a condensului. Pe toata perioada rece trebuie sa pastram temperatura constanta in locuinta.
Izolatia la interior este cea mai buna si eficienta pt ca nu mai încalzești peretele fie el din bca, caramida ,beton, etc. dar este mai costisitoare si ia din spatiu. Betonul este un material rece are nevoie sa fie încalzit mereu, de aceea izoland la int vei încalzi doar aerul si costul va fi mic ,numai ca trebuie calculat punctul de roua ca acesta sa aiba loc in polistiren. Dupa mine polistirenul are mai multe avantaje, dar enumar 1 care este imp si anume ca nu absoarbe apa pe cand vata absoarbe si face ca sa piarda din termoizolatie, pt ca apa creeaza punte termica, mai ales daca este montata la ext. Polistirenul montat la ext va face ca apa acumulata in perete sa nu poata fi eliminata la ext si atunci vom avea efect de sera la int, adica umiditate mare. Daca se doreste montarea la ext a polistirenului acesta trebuie sa fie perforat ca un ciur pt a permite respiratia peretelui. Exista în comerț polistiren perforat, openTherm de la Baumit
Polistirenul nu se pune la interior decat in cazuri exceptionale! 1) Faptul ca nu se mai poate incalzi peretele ca sa radieze apoi caldura in mediu este un lucru rau, intradevar dureaza mai mult sa incalzesti casa dar dupa aceea e mai usor de mentinut, per iarna consumandu-se mai putina energie pentru incalzire, plus confortul termic mai ridicat (te simti mai bine cand totul in jur este cald). 2) Peretii nu o sa respire si practic o sa iti curga apa pe ei, vaporii de apa nu au unde se duce, tot timoul vei resimti umiditatea din aer si atunci se produce efectul de sera! Pe principiul tau, ar fi mai bine ca animalele sa aiba blana la interior dar uite ca mama natura s-a gandit ca e mai bine la exterior! :)
Mucegaiul se formeaza la suprafata, nicidecum pe interior ( intre perete si polistiren ). Mucegaiul, de obicei incepe de la colturi si se extinde. Colturile sunt mai reci pentru ca acolo se fac legaturile placilor si prin reparatie se transmite mai repede temperatura rece din exterior. Placile de polistiren se lipesc cu sdeziv special iar acesta trebuie intins pe toata suprafata placii, nu mamaligi. Nu folosim polistiren de 10 cm la interior, de 3 cm este destul de bun.
Cum spuneam mai jos, mucegaiul sau igrasia, se formeaza la suprafata ( prima data apare pe suprafata zugravita, lavabila, si cu timpul patrunde in glet si poate ajunge pana la adeziv ). Acesta apare si pe izolatia cu polistiren in caz ca suprafata zugravita apuca sa se raceasca.
Mai oameni buni, acel mucegai s-a format acolo pentru ca termoizolarea nu s-a facut corect. O termoizolare interioara se face cu profil metalic etansat cu banda de pereti, vata minerala/polistiren si bariera de vapori, pentru a nu permite vaporilor sa condenseze pe perete si sa dea nastere mucegaiului. Faptul ca aplica polistiren pe interior si nu mai simtit "raceala" peretilor nu inseamna ca am termoizolat casa. Pentru a nu fi probleme, trebuie calculat si punctul de roua.
Nenea mesterul sa-mi raspunda. De ce nu a fost lipit cu adeziv polistirenul? Ce a mai avut peste polistiren? Rigips? Rigips nu a avut ca nu vad caroiajul. A facut mucegai deoarece polistirenul nu a fost apicat asa cum trebuie, adica cu adeziv , eventual dibluri. Daca a pus polistirenul la misto in puncte a avut loc sa intre umezeala si sa sa se condeseze pe perete. Am casa izolata si la exterior si la interior de 10 ani si nu am asa ceva sub polistiren Voi ce recomandati?......sa punem polistiren cu voi?
iti spun eu cum sta treaba. Peretele atrage umezeala iar odata absorbita de perete ea incewarca sa patrunda prin interiorul peretelui. polestirenul este un bun izolator si nu da voie umezelii sa treaca , astfel peretele devine ca un burete. Polistirenul trebuie aplicat pe exterior si peste el un strat impermeabil.
Maryan Sova In primul rand polistirenul acesta din film nu a fost aplicat corespunzator, in sensul ca este lipit punctual si nu are plasa de fibra si nici masa de spaclu . Polistirenul se lipeste pe toata suprafata cu adeziv si rosturile dintre placi se umplu cu spuma poliuretana care expandeaza foarte putin (nu spuma de montat ferestre PVC).Sunt de acord ca polistirenul se pune pe exterior , dar se poate pune si la interior(daca s-a pus in prealabil si pe exterior) fara probleme daca este pus corect.Daca mesterii din Romania lucreaza case cand afara plaua si sunt -3 grade la ce sa te astepti sub izolatie? Asa ceva se lucreaza vara cand peretele este uscat. Oricum prezentarea din film este banala si sunt de acord cu mucegaiul care a aparut in cazul prezentat. Micegaiul este o ciuperca si in primul rand trebuie indepartat si dupa aplicata izolatia. Oare a fost facut asa ceva in cazul prezentat? Nu cred.....
Maryan Sova eu am izolatie pe interior si am dat jos o bucata din balcon, surpriza parfum numic ,desi curgea apa de pe geam. am pus poliesterul direct pe beton (nu ca in video) si fara mila
ideea este ca in romania este posibil sa se fi trezit un "destept" sa faca asa ceva nu este exclus, dar sincer chiar trebuia dat to gletul jos dupa spalat cu antimucegai regeltuit amorsa etc... plus poate un var alb antibacterian peste el daca dorea punea culoarea!
Salut tuturor.sunt novice și nu am cunostiinte despre izolație .nu am posibilitatea de a izola afara.ce părere aveți?mult mucegai și umezelea interior....m-am gândit la următoarea soluție....vata bazaltica și un rand de BCA.va rog să mă sfătuiți...este o soluție pentru a izola și a scăpa de mucegai ?mulțumesc...eventuala și hidroizolație in baie...
Eu înțeleg acest ce vrea să spună. Decât să izolăm cu polistiren,mai bine folosim gletul ActktivTerm. Eu am o soră care și-a instalat o cameră pe afară și înăutru cu polistiren.Și iarna face igrasie . Am o vecină care a izolat pe afară și face igrasie.A izolat și înăutru și nu mai are igrasie.meseriașii nu știu ce să-ți recomande!!Sun și ei din ce aude Cineva care a studiat în acest domeniu de umezeală. Nu știu vine detectează cu un aparat pereți … dar cine a folosit acest glet Aktvterm nu-i pe aici să ne spună.
Polistirenul se pune doar la EXTERIOR! SI DOAR pe perete de beton. Vata bazaltica poate fi folosita pe peretw de caramida doar la EXTERIOR. Pt. Interior, se pune vata minerala. Oricum acest video e facatura.
Si daca ar fi pus material pe toata suprafata polestirenului tot ar fi aparut mucegai?? Ma refer sa fie lipit pe toata suprafata lui polistirenul. Pareri??
Gresit ... exact intre perete si polistiren. Gresit si cu colturile. Tocmai ca polistirenul nu e aplicat corect de suport (perete) lasa un spatiu considerabil, ceea ce duce la aparitia unui punct de diferente de temperaturi, automat condens. Condens care apare intre polistiren si perete. Studiati mai in amanunt problema !
Lasand trucajul ieftin de film... -polistirenul se foloseste la exterior (daca va aduceti aminte pe sticla de spirt scrie .. pt uz extern :)) ) - montarea a fot necorespunzatoare... puncte (probabil silicon)
daca ala ce a montat polistirenu tragea adezivul cu un piaptan pe toata suprafata peretelui nu aparea mucegaiul...da a pus pe puncte si normal ca a ramas spatiu intre perete si polistiren....acolo a prosperat mucegaiul :)
@@florinr.183 Și încă ceva, dau cu adeziv pe perete cu pieptăn, lipesc extrudat, dupa care peste extrudat lipit pe perete, dau tot cu adeziv, s-au încep sa trag direct glet? Ms de răspuns. 👍👍
prietene mai ales ca ai izolat la interior pui adeziv pe toata placa si nu pui glet ce ai pus tu sau silicon si plasa de pe placa undei asa de priceput esti incat a ramas placa alba sau asa ai lasato ca decor
meseriasilor am construit 2 case la una am izolat o camera si pe interior cea mai mare gresala sa izolezi o camera pe interior a fost cea mai rece camera cu doua calorifere in ea nu se incalzesc pereti polistirenu se pune doar la exterior
fratilor cat de nebun sa fii sa izolezi cu polestilen de 10 pe interior acest om care incearca sa faca acest scenariu nu cred ca-l crede nimeni .cei de la amvic cum fac ?doar nu va luati dupa acest nebun polistilenul e fff bun atat pe interior cat si pe exterior
@ aktivTHERM, ceea ce spui este total fals, induci oamenii in eroare: 0:46 "polistirenul, asa cum bine stiti, nu lasa peretele sa respire"... nimic mai fals. Aici am oprit clipul, si nici nu am vreo intentie sa urmaresc pana la final. Polistirenul EXPANDAT este pretabil la izolarea fatadelor, pe exterior; polistirenul EXTRUDAT (ala tare) nu lasa peretele sa respire, deoarece are capilaritate ZERO. Acest tip de polistiren se utilizeaza la izolarea teraselor inversate, a sapelor, a exteriorului fundatiilor. Ceea ce prezinti in video este o varza totala, deoarece aia care au "izolat" peretele, au facut-o prin aplicarea adezivului in puncte si mai grav, nu au dat un strat de glet peste plasa de fibra de sticla, sa acopere masa de polistiren. Normal ca acolo s-a facut o punte termica, iar intre polistiren si perete a avut loc destul sa intre vapori de apa (imbibat cu miros de sosete si chiloti nespalati ai proprietarilor); la contactul cu peretele rece de afara (deoarece peretele ramane rece atata vreme cat izolarea NU se face pe exterior), s-a creat condens, si au aparut ciuperci. Izolarea corecta se face pe exterior, iar atunci cand nu se poate, se executa pe interior, si intrucat peretele la interior este neted, se aplica adeziv pe toata suprafata placii de polistirem, si se aplica glet + plasa. Incearca sa explici cum trebuie sa fie facuta izolatia, si nu mai induce oamenii in eroare cu afirmatii false. Nici nu ma pot uita la restul clipului :((
@@catalintimofti1117 Bossule daca izolezi pe exterior cu expandat corect si inauntru ai caldura ,polistirenul nu v-a lasa caldura sa iasa astfel peretele v-a fi cald iar apa nu v-a condensa pe acesta astfel nici mucegaiul nu v-a aparea. Si ce va tot bateti capul cu polistirenul cand pana la acesta este vopseaua lavabila care nu lasa peretele sa respire.
Mama frate, ai avut rabdare sa scrii asa un raspuns corect lung ? Foarte tare! Spunemi te rog daca este recomandata izolarea cu ampora extrudata in interiorul locuintei daca in locuinta exista ceva pete de unezeala? Te salut!
@@goagal007 bosulețule ,vopseaua lavabilă, chear dacă este un plastic lichid ,văzută la microscop are o structură SPONGIOASĂ ,ca un burete , și fiind aplicată subțire pe perete ,DA = peretele vopsit cu vopsea lavabilă "respiră" ,adică nu formează o suprafață impermeabilă (ca un sac de naylon,de exemplu )! + k am văzut la mine pe tavan : era o țiglă deranjată pe casă, am avut pată de la apa de ploaie pe tavan.....apoi pata s-a uscat.. Dacă lavabila e inpermeabilà ,cum a trecut apa ? Dacă dai un stat de amorsă pe perete și lavabilă peste peretele încă umed,tu crezi că amosa și peretele rămân umede dedesupt ,sub lavabilă ......?
Izolatia se face pe EXTERIOR in cazul prezentat in video... daca faci pe interior aduci punctul de inghet (parca asa ii zice) spre interior si o sa rezulte in... ghici ce... MUCEGAI
ba nene care ai facut filmarea se vede ca esti aneu rau in ceea ce zici fratilor inainte de a da cu anti mucegai pe perete luati si radeti pana la beton sau tencuiala si dupa care aplicati antimucegaiul dupa aplicare lasat sa se usuce cel mult 3zile si urmeaza sa faci ce vrei izolat gletuit si varuit,nu ceea ce zice asta ca daca va luati dupa nenea sef bagati bani peste bani in casa sau gasit toti sefii sa faca filmari la modul renovarii unui apartament sau camera,esti concediat somer team facut
peretele trebuie să respire domnule, să-l ducem la doctor atunci =)) dar ăaia care au placat nu știu să monteze polistiren? ooo da, au făcut repede, să veniți la mine acasă ți să vedem ce se ascunde în spatele polistirenului, asta în cazul în care reușiți să-l dezlipiți ca pe acesta =)) când mai mințiți, faceți un scenariu mai realist
Probabil. Dar gandeste-te asa. Punctele alea favorizeaza crearea unui microclimat intre suprafata de polistiren care in principiu e cald si suprafata peretelui exterior care mai mult decat sigur va fi rece. Acest microclimat nu intalneste intr-o imediata apropiere zona de rece si cea de cald numai buna favorizarii igrasiei? Am invatat la facultate ca asa ceva nu se face. Nu degeaba lumea se chinuie cu folie anticondens la exterior. Dar aia e alta treaba.
sub nici o forma nu se executa termoizolatie la interior ; de ce ? ; daca va folositi numai un pic creierul si realizati unde se face punctul de condens , deja aveti raspunsul ...
Sunt curios cine la invatat sa placheze cu polistiren pe interior ? Daca tot e reclama , lasati oamenii sa pulberize cu clor simplu, 2 lei 1 litru !!!!! voi vindeti clor parfumat 150ml la 50 ron ?
e vrajeala e reclama polistirenul nici nu avea material pe el:))), daca chiar este mucegai trebuie dat jos tot pana la beton, aplicat 3 straturi de clor industrial si refacut iar dupa ce este refacut aerisiti dragii mei cel putin de 2-3 ori pe zi si nu mai aveti probleme,
Domnule, si eu ca femeie rad in hohote de minunile care le scoateti pe gura. Unde e logica barbateasca?! Acel polistiren NU este montat corect, este normal sa se formeze igrasie. Pentru ca D-voastra ati patit, nu inseamna ca polisitirenul nu este benefic. Dumneavoastra ganditi-va de 10 ori inainte de a posta filmari de astea rusinoase (fiindca va faceti de ras, nu de alta). Documentati-va inainte de a posta asa ceva.
Polistirenul extrudat nu se foloseste la interior, amice. Etapele pe care le-ai scris, sunt corecte, mai putin partea cu polistirenul folosit. La interior se foloseste doar polistiren expandat!
Fals! Regula de baza la permeabilitata straturilor este urmatoarea: cele mai impermeabile materiale spre interior si cele mai premeabile spre exterior pentru ca umiditatea sa intre greu in perete si sa iasa usor in atmosfera. Din acest motiv vei observa ca se pue folie de vapori la interior sub griscarton ca vaporii sa nu migreze din interior spre exterior. In concluzie la termoizolari pe interior preferanil este un polistiren extrudat nu expandat deoarece are o permeabilitate redusa la vapori si teoretic ar trebui adaugata o folie aluminizata etansa ca bariera de vapori peste care se aplica placa de rigips sau tencuiala
ba nene dar patul???asa se lucreaza...???si dorel se urca incaltat??vai mama voastra de meseriasi!!! si ce zice ala ca daca deschizi geamul se raceste camera si deaia apare mucegaiul??te si plateste cineva mai manole???
dupa revolutie toti sa pricep la constructii , marele fost strungar sau frezor , dau lecti la alti , ex - vezi butnaru , ce fatza de frezor are ....:))
asa va trebuie ,daca va cere un meserias un pret corect pe manopera de montaj ,va strambati si cautati meseriasi de mintuiala ....bine va facut cine va montat .ieftin si bun
Doamne, dar ce greu vorbiți ! Parcă vă căutați cuvintele cu lumânarea. Asta, așa, ca să treacă timpul, nu ? Ce e aia "decapată de către mucegai" ? Ce, o decapează mucegaiul ? Ne puneți nervii la-ncercare. Vă dau un mare 👎.
In primul rand mi se pare facatura. Placile alea erau puse la misto, nu aveau niciun lipici pe ele. In al doilea rand presupunand ca nu era un aranjament asa de show, ala care a lipit placile le-a lipit in puncte folosind spuma de montaj si lasand gol in spatele placilor, implicit aer de unde a rezultat condensul si mucegaiul. Corect ar fi fost lipitul cu adeziv pe toata suprafata, fara goluri de aer.
E adevarat ca ideal e sa izolezi la exterior dar acolo unde nu se poate ce faci? Trebuie izolat la interior.
Normal că e cam făcătură acest video.
Dacă ar fi așa ca în video, atunci ar fi condens sub toate casele vechi cu parchet cum se monta parchetul pe vremuri, pe un cadru de lemn montat pe pardoseala de beton, se băteau blane de lemn și pe blanele de lemn se punea parchetul. Nicăieri nu veți vedea mucegai sub parchetul de modă veche, mizerie da, dar mucegai niciodată.
Dacă nu sunteți siguri de lipsa aerului între polistiren și zidărie, atunci puneți primul strat la perete, din polistiren perfect extrudat (verde) de minim 1 centimetru sau din alea de 2,5, și peste ele continuat cu alte straturi de diverse, dar trebuie să închizi conturul într-o tocărie de lemn, nu se face așa, lucrare de amatori.
Se închide conturul de plăci de extrudat ERMETIC cu tocăria de lemn/termopan uși și ferestre, dar se prinde cu o soluție de contact total între polistiren și zidărie și bride de prindere care să țină polistirenul presat pe zidărie.
Iar între plăcile de polistiren se pune folie de extracție umezeală din perete, care și folia aia este specială, tot împotriva mucegaiului și folia aia de extracție umezeală, se montează plăcile de polistiren cu foliile de extracție umezeală printre contactul dintre plăcile de polistiren, dar depinde mult de ceea ce este și de partea cealaltă a zidului, dacă ai baie sau bucătărie pe partea cealaltă a zidăriei, atunci trebuie și pe fața cealaltă a zidului lucrat pentru calitatea uscării suprafețelor, dacă ai burlane pe partea exterioară a zidăriei, se amenajează special zidăria un metru stânga-dreapta verticalei burlanului, plus cu riduri în V să cadă înspre verticală și apoi să facă unghi spre exterior ca să alunece scurgerea de apă afară de pe zid indiferent dacă și cât curge burlanul rupt.
Nu se face frate prostie de amatori, bine, o fi fost un bătrân sărman cu sau fără pensie, care a lipit și el niște plăci pe perete cum a putut, nu e exclus.
Dar o lucrare bine gândită nu creează niciodată probleme.
MAI DEGRABĂ RIȘTI IGRASIE CÂND ÎL PUI LA EXTERIOR, CĂ NU ȘTII CE GAURĂ APARE, CUM PLOUĂ TORENȚIAL ȘI NINGE ȘI ALEA ALEA ȘI TE TREZEȘTI CU IGRASIE PE AMBELE FEȚE ALE ZIDĂRIEI, și să vezi atunci cum dai totul jos de pe exterior și chemi firmele specializate în bulina roșie, mult mai riscant este la exterior.
Oricum zidăria trebuie lucrată bine de tot înainte de izolație, pe orice față a zidăriei.
Exact ! Daca ar fi lipit placile cu (material adeziv polistiren ) cu gletiera pieptan , nu mai era nevoie de un profesionist 😁 eu aveam aceeasi problema , dar le-am lipit bine , polistiren de 4 cm , am 12 ani si nicio problemă de atunci ...doar facturi mai mici la caldura 😉👍
@@tomitaserban2490 Dar peste polistiren nu ai pus nimic care sa opreasca umezeala din aerul cald din incapere sa patrunda prin polistiren si sa ajunga la peretele rece?
Aveți dreptate. Problema este că acel polistiren a fost lipit in puncte. Dacă era aplicat un adeziv bun pentru polistiren, PE INTREAGA SUPRAFAȚĂ, pentru a împiedica să rămână aer între perete și polistiren, cred că nu vor apărea probleme cu mucegaiul.
Peste polistirenul ala . 😃😃😃pus la misto si de 10 cm grosime ...mai bine puneai o fata de masa peste ele ...
Daca ai facut filmarea asta la ohăiala cu vreun scop de a lua laickuri sau altd scopuri , puneai naibi unul de 2 sau maxim 3 cm nu de 10 cm ...
Care cretin ar face in casa lui cu grosimea aia sa îi ea din spatiu ....
Daca polistirenul era tencuit si pe masa de spaclu aplica hidroilozatie lichida pensulabila ( penosil , ceresit cl... ) in doua straturi si in colturi armat cu fibra de sticla, atunci vaporii din interior nu intrau in spatele termoizolatie si nu intra in contact cu peretele de beton rece si nu se forma condens , astfel nu se forma nici mucegai. Diferenta de temperatura creaza diferenta de presiune al aerului astfel aerul cald care are presiunea mai mare va gasi cele mai mici locuri unde sa scapa spre zone cu presiune mai mica (zonele reci) al aerului ( aerul va circula prin inbinarile panourilor si prin panoul de polistiren degeaba credem ca prin ele nu trece nimic). Hidroizlatie lichida va fie ca o bariera de vapori, apoi suprafata tratata cu hidroizolatie lichida se poate tencui si vopsi. Degeaba lipiti polistirenul pe toata suprafata cu pieptan am avut apartament de bloc astfel facut si era plin cu mucegai si asa, obligatoriu la blocurile slab izolate un strat de bariera de vapori etans si armat la inbinari.
FACATURA ...Prosteala pe fata
Au placat ei peste mucegai pt. filmuletu asta.
Cine isi izoleaza si nu finiseaza peretele
Nici macar nu au tras patu au placat in jurul ei:))))
mai e si meseriasu care se urca incaltat la om in pat BRAVO.
DA AU drreptate nu se placheaza in interior asa cum au facut-o ei.
Vrei izolare termica la interior fa-o cu materiale corespunzatoare
- Folie reflectiva
- Folie termotap
- placiTermostop
- Pluta etc...
corect !
Eu am toti petetii exteriori izolati cu pol de 3cm PE INTERIOR si nu am probleme. Dar adezivul s-a aplicat pe toata suprafata placii, nelasand spatiu pt dezvoltarea mucegaiului. Peste s-a pus plasa cu glet. Lucrare facuta in 2007.
Eu amn placat cu 5 cm extrudat, si tencuiala ciment hidrifug
Salut, cu ce adeziv ai lipit expandatul?
3 cm pe exterior sau interior. .? Nu se înțelege. ..
mucegaiul era acolo dinainte. Condensul se produce cand aerul cald din camera se loveste de peretele rece. In urma producerii condensului se dezvolta floarea de mucegai. Niciodata nu se va intampla asta in spatele polistirenului indiferent cum este el montat (in puncte sau cu piaptanul) Fenomene de acest gen pot aparea in spatele polistirenului doar daca spatiul respectiv a fost afectat de mucegai si nu a fost curatat corespunzator iar peretele este afectat de igrasie.
Prin izolare, stratul de finisare ( adezivul cu plasa fibra, glet si lavabila ) nu mai preia temperatura rece din placa blocului, cu toate acestea daca plecati intr-o vacanta cateva zile si apartamentul nu este incalzit, aceasta zugraveala se raceste. In momentul cand veniti acasa si incalziti incaperea, creati toate conditiile de formare a condensului.
Pe toata perioada rece trebuie sa pastram temperatura constanta in locuinta.
Izolatia la interior este cea mai buna si eficienta pt ca nu mai încalzești peretele fie el din bca, caramida ,beton, etc. dar este mai costisitoare si ia din spatiu. Betonul este un material rece are nevoie sa fie încalzit mereu, de aceea izoland la int vei încalzi doar aerul si costul va fi mic ,numai ca trebuie calculat punctul de roua ca acesta sa aiba loc in polistiren. Dupa mine polistirenul are mai multe avantaje, dar enumar 1 care este imp si anume ca nu absoarbe apa pe cand vata absoarbe si face ca sa piarda din termoizolatie, pt ca apa creeaza punte termica, mai ales daca este montata la ext.
Polistirenul montat la ext va face ca apa acumulata in perete sa nu poata fi eliminata la ext si atunci vom avea efect de sera la int, adica umiditate mare. Daca se doreste montarea la ext a polistirenului acesta trebuie sa fie perforat ca un ciur pt a permite respiratia peretelui.
Exista în comerț polistiren perforat, openTherm de la Baumit
Polistirenul nu se pune la interior decat in cazuri exceptionale!
1) Faptul ca nu se mai poate incalzi peretele ca sa radieze apoi caldura in mediu este un lucru rau, intradevar dureaza mai mult sa incalzesti casa dar dupa aceea e mai usor de mentinut, per iarna consumandu-se mai putina energie pentru incalzire, plus confortul termic mai ridicat (te simti mai bine cand totul in jur este cald).
2) Peretii nu o sa respire si practic o sa iti curga apa pe ei, vaporii de apa nu au unde se duce, tot timoul vei resimti umiditatea din aer si atunci se produce efectul de sera!
Pe principiul tau, ar fi mai bine ca animalele sa aiba blana la interior dar uite ca mama natura s-a gandit ca e mai bine la exterior! :)
Mucegaiul se formeaza la suprafata, nicidecum pe interior ( intre perete si polistiren ). Mucegaiul, de obicei incepe de la colturi si se extinde. Colturile sunt mai reci pentru ca acolo se fac legaturile placilor si prin reparatie se transmite mai repede temperatura rece din exterior.
Placile de polistiren se lipesc cu sdeziv special iar acesta trebuie intins pe toata suprafata placii, nu mamaligi. Nu folosim polistiren de 10 cm la interior, de 3 cm este destul de bun.
Polistirenul la iterior este canceri si barbati devin ipotenti
@@cristinaandreea6641 și ce se pune la interior? Exudatul este bun?
nu puneti polistiren la interior-puneti numai la exterior pentru a muta "punctul de roua"la exteriorul cladirii
am o intrebare.....care e cea mai de buget si buna metoda de a acoperii peretii de caramida interior?
Cum spuneam mai jos, mucegaiul sau igrasia, se formeaza la suprafata ( prima data apare pe suprafata zugravita, lavabila, si cu timpul patrunde in glet si poate ajunge pana la adeziv ). Acesta apare si pe izolatia cu polistiren in caz ca suprafata zugravita apuca sa se raceasca.
Mai oameni buni, acel mucegai s-a format acolo pentru ca termoizolarea nu s-a facut corect.
O termoizolare interioara se face cu profil metalic etansat cu banda de pereti, vata minerala/polistiren si bariera de vapori, pentru a nu permite vaporilor sa condenseze pe perete si sa dea nastere mucegaiului.
Faptul ca aplica polistiren pe interior si nu mai simtit "raceala" peretilor nu inseamna ca am termoizolat casa.
Pentru a nu fi probleme, trebuie calculat si punctul de roua.
Pentru ca izolatia nu a fost facuta. De asta se si numeste izolatie, pentru ca peretele trebuie izolat, nu doar placat decorativ cu polistiren.
Soluția aia magică contra mucegaiului este simplul clor.
mucegaiul era acolo inainte de a pune spuma de mare isolanta :)))
Multumesc frumos pt video
Nenea mesterul sa-mi raspunda. De ce nu a fost lipit cu adeziv polistirenul? Ce a mai avut peste polistiren? Rigips? Rigips nu a avut ca nu vad caroiajul. A facut mucegai deoarece polistirenul nu a fost apicat asa cum trebuie, adica cu adeziv , eventual dibluri. Daca a pus polistirenul la misto in puncte a avut loc sa intre umezeala si sa sa se condeseze pe perete.
Am casa izolata si la exterior si la interior de 10 ani si nu am asa ceva sub polistiren
Voi ce recomandati?......sa punem polistiren cu voi?
iti spun eu cum sta treaba. Peretele atrage umezeala iar odata absorbita de perete ea incewarca sa patrunda prin interiorul peretelui. polestirenul este un bun izolator si nu da voie umezelii sa treaca , astfel peretele devine ca un burete. Polistirenul trebuie aplicat pe exterior si peste el un strat impermeabil.
Maryan Sova
In primul rand polistirenul acesta din film nu a fost aplicat corespunzator, in sensul ca este lipit punctual si nu are plasa de fibra si nici masa de spaclu . Polistirenul se lipeste pe toata suprafata cu adeziv si rosturile dintre placi se umplu cu spuma poliuretana care expandeaza foarte putin (nu spuma de montat ferestre PVC).Sunt de acord ca polistirenul se pune pe exterior , dar se poate pune si la interior(daca s-a pus in prealabil si pe exterior) fara probleme daca este pus corect.Daca mesterii din Romania lucreaza case cand afara plaua si sunt -3 grade la ce sa te astepti sub izolatie? Asa ceva se lucreaza vara cand peretele este uscat. Oricum prezentarea din film este banala si sunt de acord cu mucegaiul care a aparut in cazul prezentat. Micegaiul este o ciuperca si in primul rand trebuie indepartat si dupa aplicata izolatia. Oare a fost facut asa ceva in cazul prezentat? Nu cred.....
Maryan Sova eu am izolatie pe interior si am dat jos o bucata din balcon, surpriza parfum numic ,desi curgea apa de pe geam.
am pus poliesterul direct pe beton (nu ca in video) si fara mila
ideea este ca in romania este posibil sa se fi trezit un "destept" sa faca asa ceva nu este exclus, dar sincer chiar trebuia dat to gletul jos dupa spalat cu antimucegai regeltuit amorsa etc... plus poate un var alb antibacterian peste el daca dorea punea culoarea!
Trebuie curatat pana la placa si pus tunuri de caldura 2 saptamani.Altfel poti da tu cu ce solutie vrei ca ala traieste si la jumatea placii de beton.
Salut dacă izolez peretele pe interio mai am probleme la iarna vitoare sau apare mucigai
Un picior in fund un pas inainte(tot am invatat ceva si din asta macar acuma stim ca nu e bun si avem grija...)Pitarucea are dreptate omu..
"caldura necesara incalzirii spatiului" grele si profunde vorbe
toti care ati facut comentariile aveti dreptate !!!!BRAVO.... ....de altfel am placat al doilea bloc in Piatra Neamt
Salut tuturor.sunt novice și nu am cunostiinte despre izolație .nu am posibilitatea de a izola afara.ce părere aveți?mult mucegai și umezelea interior....m-am gândit la următoarea soluție....vata bazaltica și un rand de BCA.va rog să mă sfătuiți...este o soluție pentru a izola și a scăpa de mucegai ?mulțumesc...eventuala și hidroizolație in baie...
Intr-adevar... este o mare greseala izolarea la interior... izolarea trebuie facuta pe afara.
Eu înțeleg acest ce vrea să spună. Decât să izolăm cu polistiren,mai bine folosim gletul ActktivTerm. Eu am o soră care și-a instalat o cameră pe afară și înăutru cu polistiren.Și iarna face igrasie . Am o vecină care a izolat pe afară și face igrasie.A izolat și înăutru și nu mai are igrasie.meseriașii nu știu ce să-ți recomande!!Sun și ei din ce aude Cineva care a studiat în acest domeniu de umezeală. Nu știu vine detectează cu un aparat pereți … dar cine a folosit acest glet Aktvterm nu-i pe aici să ne spună.
Pai polistirenul se pune pe exteriorul peretelui ,nu pe interior, tu cum pui plapuma ? pe tine sau sub tine.......
Pretul canalelei e acoperita din manopera?😂😂😂😂
Polistirenul se pune doar la EXTERIOR!
SI DOAR pe perete de beton.
Vata bazaltica poate fi folosita pe peretw de caramida doar la EXTERIOR.
Pt. Interior, se pune vata minerala.
Oricum acest video e facatura.
Si daca ar fi pus material pe toata suprafata polestirenului tot ar fi aparut mucegai?? Ma refer sa fie lipit pe toata suprafata lui polistirenul. Pareri??
Normal daca ai placat pe puncte de material și ai umplut peretele de dibluri normal că a apare mucegai
Da nu se mai dibluesc placile alea nu se vede di adeziv cu plasa de armare unde a fost?
Pot pune polistiren extrudat sub parchet?
Gresit ... exact intre perete si polistiren. Gresit si cu colturile. Tocmai ca polistirenul nu e aplicat corect de suport (perete) lasa un spatiu considerabil, ceea ce duce la aparitia unui punct de diferente de temperaturi, automat condens. Condens care apare intre polistiren si perete.
Studiati mai in amanunt problema !
trebuia o folie bariera de vapori in spatele gipscartonului (peste polisitren).
Lasand trucajul ieftin de film...
-polistirenul se foloseste la exterior (daca va aduceti aminte pe sticla de spirt scrie .. pt uz extern :)) )
- montarea a fot necorespunzatoare... puncte (probabil silicon)
Ori unde puneți polistiren o sã facã mucegai EXT-INT. Între perete şi polistiren trebuie camerã cu ventilație naturalã e OK?
Am placat și eu polistiren pe interior dar nu a apărut mucegai dar la m dat jos ca mirosea soluția cu care se fabrica polistirenul
daca ala ce a montat polistirenu tragea adezivul cu un piaptan pe toata suprafata peretelui nu aparea mucegaiul...da a pus pe puncte si normal ca a ramas spatiu intre perete si polistiren....acolo a prosperat mucegaiul :)
Bine punctat.exact ceea ce spui tu am făcut eu in toata casa izolație interioara trasa la pieptan in 10 ani nu am pic de mucegai .
Confirm.
@@florinr.183 Cu ce adeziv ai lipit, poliesteru? Eu am pe o grinda și pe lateral 25 cm, pot sa izolez cu exsudat?
@@nicolaeconstantin4 desigur
@@florinr.183 Și încă ceva, dau cu adeziv pe perete cu pieptăn, lipesc extrudat, dupa care peste extrudat lipit pe perete, dau tot cu adeziv, s-au încep sa trag direct glet? Ms de răspuns. 👍👍
Cand va intelege 'omenirea' ca polistirenul este total contraindicat la interior...
ziditi peretele exterior dupa care altul mai ingust
pe interior cu o camera de aer intr-e ei si nu mai aveti nevoie de poliestiren.
nu e belgia sau anglia daca omul sta ls bloc
Mucegaiul nu se dezvolta si nu supravietuieste decat in spatii umede
prietene mai ales ca ai izolat la interior pui adeziv pe toata placa si nu pui glet ce ai pus tu sau silicon si plasa de pe placa undei asa de priceput esti incat a ramas placa alba sau asa ai lasato ca decor
Polistirenul - Uz extern
meseriasilor am construit 2 case la una am izolat o camera si pe interior cea mai mare gresala sa izolezi o camera pe interior a fost cea mai rece camera cu doua calorifere in ea nu se incalzesc pereti polistirenu se pune doar la exterior
Pai ce se pune la interior pt a evita aparitia mucegaiului?
fratilor cat de nebun sa fii sa izolezi cu polestilen de 10 pe interior acest om care incearca sa faca acest scenariu nu cred ca-l crede nimeni .cei de la amvic cum fac ?doar nu va luati dupa acest nebun polistilenul e fff bun atat pe interior cat si pe exterior
@ aktivTHERM, ceea ce spui este total fals, induci oamenii in eroare: 0:46 "polistirenul, asa cum bine stiti, nu lasa peretele sa respire"... nimic mai fals. Aici am oprit clipul, si nici nu am vreo intentie sa urmaresc pana la final.
Polistirenul EXPANDAT este pretabil la izolarea fatadelor, pe exterior; polistirenul EXTRUDAT (ala tare) nu lasa peretele sa respire, deoarece are capilaritate ZERO. Acest tip de polistiren se utilizeaza la izolarea teraselor inversate, a sapelor, a exteriorului fundatiilor.
Ceea ce prezinti in video este o varza totala, deoarece aia care au "izolat" peretele, au facut-o prin aplicarea adezivului in puncte si mai grav, nu au dat un strat de glet peste plasa de fibra de sticla, sa acopere masa de polistiren. Normal ca acolo s-a facut o punte termica, iar intre polistiren si perete a avut loc destul sa intre vapori de apa (imbibat cu miros de sosete si chiloti nespalati ai proprietarilor); la contactul cu peretele rece de afara (deoarece peretele ramane rece atata vreme cat izolarea NU se face pe exterior), s-a creat condens, si au aparut ciuperci.
Izolarea corecta se face pe exterior, iar atunci cand nu se poate, se executa pe interior, si intrucat peretele la interior este neted, se aplica adeziv pe toata suprafata placii de polistirem, si se aplica glet + plasa.
Incearca sa explici cum trebuie sa fie facuta izolatia, si nu mai induce oamenii in eroare cu afirmatii false. Nici nu ma pot uita la restul clipului :((
POLISTIRENUL ESTE IMPERMEABIL
NU ARE CUM SA LASE UN PERETE SA RESPIRE
@@catalintimofti1117 Bossule daca izolezi pe exterior cu expandat corect si inauntru ai caldura ,polistirenul nu v-a lasa caldura sa iasa astfel peretele v-a fi cald iar apa nu v-a condensa pe acesta astfel nici mucegaiul nu v-a aparea.
Si ce va tot bateti capul cu polistirenul cand pana la acesta este vopseaua lavabila care nu lasa peretele sa respire.
corect!
Mama frate, ai avut rabdare sa scrii asa un raspuns corect lung ? Foarte tare! Spunemi te rog daca este recomandata izolarea cu ampora extrudata in interiorul locuintei daca in locuinta exista ceva pete de unezeala? Te salut!
@@goagal007 bosulețule ,vopseaua lavabilă, chear dacă este un plastic lichid ,văzută la microscop are o structură SPONGIOASĂ ,ca un burete , și fiind aplicată subțire pe perete ,DA = peretele vopsit cu vopsea lavabilă "respiră" ,adică nu formează o suprafață impermeabilă (ca un sac de naylon,de exemplu )!
+ k am văzut la mine pe tavan : era o țiglă deranjată pe casă, am avut pată de la apa de ploaie pe tavan.....apoi pata s-a uscat..
Dacă lavabila e inpermeabilà ,cum a trecut apa ?
Dacă dai un stat de amorsă pe perete și lavabilă peste peretele încă umed,tu crezi că amosa și peretele rămân umede dedesupt ,sub lavabilă ......?
decorativa cand o da?
Izolatia se face pe EXTERIOR in cazul prezentat in video... daca faci pe interior aduci punctul de inghet (parca asa ii zice) spre interior si o sa rezulte in... ghici ce... MUCEGAI
punctul de roua
Cu astfel de reclama nu ajungeti departe ! Sunteti niste opincari, cu autointitularea ``specialisti``! Reclama a la ``OTV``!
Rusinica !!!
habar nu aveti de izolatii.
cine face asta interior? daca ar sti un pic de phizica nur ar fi patit asa
Daca ai un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura poti termoizola si la interior linistit pentru o eficienta termica cat mai buna 👌
ba nene care ai facut filmarea se vede ca esti aneu rau in ceea ce zici fratilor inainte de a da cu anti mucegai pe perete luati si radeti pana la beton sau tencuiala si dupa care aplicati antimucegaiul dupa aplicare lasat sa se usuce cel mult 3zile si urmeaza sa faci ce vrei izolat gletuit si varuit,nu ceea ce zice asta ca daca va luati dupa nenea sef bagati bani peste bani in casa sau gasit toti sefii sa faca filmari la modul renovarii unui apartament sau camera,esti concediat somer team facut
peretele trebuie să respire domnule, să-l ducem la doctor atunci =))
dar ăaia care au placat nu știu să monteze polistiren?
ooo da, au făcut repede, să veniți la mine acasă ți să vedem ce se ascunde în spatele polistirenului, asta în cazul în care reușiți să-l dezlipiți ca pe acesta =))
când mai mințiți, faceți un scenariu mai realist
Probabil. Dar gandeste-te asa. Punctele alea favorizeaza crearea unui microclimat intre suprafata de polistiren care in principiu e cald si suprafata peretelui exterior care mai mult decat sigur va fi rece. Acest microclimat nu intalneste intr-o imediata apropiere zona de rece si cea de cald numai buna favorizarii igrasiei? Am invatat la facultate ca asa ceva nu se face. Nu degeaba lumea se chinuie cu folie anticondens la exterior. Dar aia e alta treaba.
Si asta e o varianta ... reclama produsului si-o face incercand sa dea in celelalte ! Gresit
sub nici o forma nu se executa termoizolatie la interior ; de ce ? ; daca va folositi numai un pic creierul si realizati unde se face punctul de condens , deja aveti raspunsul ...
Daca ai un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura poti izola linistit si la interior pentru o eficienta termica cst mai ridicata ✌
Sunt curios cine la invatat sa placheze cu polistiren pe interior ? Daca tot e reclama , lasati oamenii sa pulberize cu clor simplu, 2 lei 1 litru !!!!! voi vindeti clor parfumat 150ml la 50 ron ?
Uite asa se dezinformează omul pe internet
cum de a aparut in mijloc si nu la colturi sau jos i-o fi fost greu sa se aplece.
DACA AU PUS DIRECT PE VAR CUM NAIBA SA NU APARA MUCEGAI... SUNT AMATORI,TREBUIE DAT JOS PAN LA TENCUIALA.
Polistirenu se pune cu plasa prinsă în adeziv cu diburi peste
1. MESERIASII nu pun niciodata izolatie cu placi in polistiren pe interior.
Ma a-ți făcut căcatul praf, mai și filmați.
cea mai buna izolatie la ext aste k vata bazaltica nea masteru
bine de stiut ! nu conteaza altceva decat informatia!
mai ales cand e incorecta
Ce nu am înțeles eu este la ce face reclamă acest individ care crede că prostește pe cineva
e vrajeala e reclama polistirenul nici nu avea material pe el:))), daca chiar este mucegai trebuie dat jos tot pana la beton, aplicat 3 straturi de clor industrial si refacut iar dupa ce este refacut aerisiti dragii mei cel putin de 2-3 ori pe zi si nu mai aveti probleme,
aia nu e izolatie ....e facuta de amatori...
Domnule, si eu ca femeie rad in hohote de minunile care le scoateti pe gura. Unde e logica barbateasca?! Acel polistiren NU este montat corect, este normal sa se formeze igrasie. Pentru ca D-voastra ati patit, nu inseamna ca polisitirenul nu este benefic. Dumneavoastra ganditi-va de 10 ori inainte de a posta filmari de astea rusinoase (fiindca va faceti de ras, nu de alta). Documentati-va inainte de a posta asa ceva.
lasati-va de sportul asta vreti sa luati banii de la youtube sau reclamele pe care le promovati nu va mai agitati degeaba
hai,hai plimba camera de filmat prin alta parte,ca te ai facut de ras ...
Polistirenul extrudat nu se foloseste la interior, amice. Etapele pe care le-ai scris, sunt corecte, mai putin partea cu polistirenul folosit. La interior se foloseste doar polistiren expandat!
Fals! Regula de baza la permeabilitata straturilor este urmatoarea: cele mai impermeabile materiale spre interior si cele mai premeabile spre exterior pentru ca umiditatea sa intre greu in perete si sa iasa usor in atmosfera. Din acest motiv vei observa ca se pue folie de vapori la interior sub griscarton ca vaporii sa nu migreze din interior spre exterior. In concluzie la termoizolari pe interior preferanil este un polistiren extrudat nu expandat deoarece are o permeabilitate redusa la vapori si teoretic ar trebui adaugata o folie aluminizata etansa ca bariera de vapori peste care se aplica placa de rigips sau tencuiala
ba nene dar patul???asa se lucreaza...???si dorel se urca incaltat??vai mama voastra de meseriasi!!! si ce zice ala ca daca deschizi geamul se raceste camera si deaia apare mucegaiul??te si plateste cineva mai manole???
ingineri.... am zis tot, nu?
dupa revolutie toti sa pricep la constructii , marele fost strungar sau frezor , dau lecti la alti , ex - vezi butnaru , ce fatza de frezor are ....:))
asa va trebuie ,daca va cere un meserias un pret corect pe manopera de montaj ,va strambati si cautati meseriasi de mintuiala ....bine va facut cine va montat .ieftin si bun
asta e ca ceri tu si panza dupa om mort ca esti meserias🥴
Umezala din casa se intalneste cu peretele rece si de acolo ciuperca ucigasa
😜
Un video fals
:))))
:)))
Doamne, dar ce greu vorbiți ! Parcă vă căutați cuvintele cu lumânarea. Asta, așa, ca să treacă timpul, nu ? Ce e aia "decapată de către mucegai" ? Ce, o decapează mucegaiul ? Ne puneți nervii la-ncercare. Vă dau un mare 👎.
polistiren de 10 lipit cu spuma titan apoi placa gipscarton 12,5 si gata simplu
polistirenul nu era pus corect fara plasa de armare fara diblu de fixare doar polist gol fara sa se etanseizeze marginea placi cu spuma