İnşaatlarda kullanılan kule vinçleri yakın zamana kadar üretemiyorduk. Konstruksiyon olarak zaten her şey ortada ama elimizdeki çelik kalitesi bunu yapmaya yetmiyordu, çeliği de bize satmıyorlardı. Motor konusunda da en uygun malzemeye sahip ddeğilsin, o en sağlam malzemeye ulaşabilirsen onu işleyecek takım da gerekiyor. O en iyi çeliği delecek matkap ucun yok gibi düşünün. Mıknatıs ve lityumda Çine bağlısın, işleme aparatlarında Japonya, Amerika ve Almanya'ya bağlısın. Bunları sana satabiliyorlar ama o zaman da üretimin fizibil olmuyor.
00:05 - Trump’ın Başkanlığı ve Finansal Piyasalar ile Ekonomik Politikalar Üzerindeki Potansiyel Etkileri 01:28 - Amerika’nın Vergi Politikaları ve Küreselleşmenin Etkileri 03:55 - Merkel Sonrası Almanya’nın Ekonomik Başarısının Sürdürülemezliği 05:08 - Almanya’nın Ekonomik Zorlukları ve Küresel Güçlerle Rekabeti 07:39 - Küresel Ekonomik Kaymaların Doğu Ülkelerini Batıya Karşı Avantajlı Hale Getirmesi 09:01 - Japonya’nın Ekonomik Duraklaması ve Çin’in Zorlukları 11:43 - Küresel Tedarik Zinciri Karmaşıklıkları ve Çin’i Dışlama Riskleri 13:00 - Türkiye’nin Yerli Üretim Potansiyeli ve Teknoloji Bağımlılığı 15:39 - Trump Sonrası Yerli Teknoloji Üretiminin Ekonomik Zorlukları 16:55 - Trump’ın Politikalarının Küresel Pazarlar ve Rekabet Üzerindeki Ekonomik Sonuçları 19:11 - Batı’nın Ekonomik Yaptırımları ve Rusya’ya Olan Bağımlılık Sorunları 20:29 - Küreselleşmenin Yerel Ekonomilere ve Üretim Stratejilerine Etkisi 22:47 - Pandemi Sonrası Çin’e Bağımlılığı Azaltma Stratejilerinin Yeniden Gözden Geçirilmesi 24:04 - Çalışan Ücretleri, Asgari Ücret ve Toplumsal Sorunlar 26:40 - Trump Sonrası Ekonomik Tahminler ve Enflasyon Kontrol Stratejileri 27:56 - Küresel Politikalar ve Sınırlamalar Karşısında Ekonomik Teorilerin Zorluğu 30:39 - Türkiye’nin Bütçe Açığı ve Ekonomik Krizleri 31:56 - Sıkı Para Politikalarının Amerikan Ekonomisi Üzerindeki Etkileri 34:12 - Banka Sahipliğinin Krediye Erişim ve Düzenlemeler Üzerindeki Etkileri 35:23 - Çin’in Türkiye’nin Otomotiv Pazarına Yatırımları ve Düzenleyici Zorluklar 37:44 - Teknolojiye Adaptasyonun Türkiye’nin Ekonomik Dayanıklılığı İçin Önemi 38:59 - Trump Sonrası Hipotetik Ekonomik Senaryolar
@@ruwukiez arkadaşın günahını almayayım belki kendi elleriyle yazdı ama herhangi birisini kullanabilirsin. tek yapacağın videonun transkriptini atıp timestamplere böl demek
çine kotaların artması savaşa dönüşmediği sürece bizim işimize gelecek bir gelişme. daha az teknoloji gerektiren sektörlerde avantaj yaratacaktır. ancak burada en önemli sorun türkiyenin enerji maliyetlerini makul seviyeye indirmesi gerekir, işçilik türkiyede pahalı değil. avrupaya göre ucuz kuzey afrikaya göre pahalı. videoda da bahsedildiği gibi buradaki önemli nokta işçiliğin pahalı/ucuz olması değil, işçilik ücretlerinin insanların barınmaya, gıdaya, eğitime ve sağlığa insani seviyelerde ulaşabilmesini engellemesi. insanların temel ihtiyaçları konusunda endişe duymayacak seviyede gelir elde etmeleri ucuzluk veya pahalılıkla açıklanamaz. bu 3 kritik ihtiyacın kesintisiz, ucuz ve kaliteli şekilde temin edilmesi sadece ve sadece otoritenin bunu istemesi ile sağlanabilir, bu alanlarda kar maksimizasyonu düşünülemez. yazılım, turizm vs gibi hammadde bağımsız sektörlerde gelişme ise bundan daha büyük planlar gerektirir. eğer ilk aşamada bir imalat ülkesi olmayı hedefliyorsak işçilik maliyetinden daha çok işçilerin temel yaşam standartlarına daha kolay ulaşmasını hedeflemeliyiz. bir gömlekte 10 cent kar etmeyi işçilik maliyetinden kısarak çözmek bunların çözümü olamaz.
flu tvdeki sessiz katıldığım sohbetlere o kadar çok alıştım ki bu ekiple bi akşam yemeğinde sohbete katılsam alışkanlıktan sadece susar takip ederim konuşulanları
Hakan bey çin araçları için dediklerinize katılıyorum. Yanlız çin araçların en büyük sorunu servisi olmadığını eklemek isterim. Bu büyük bir sorun haline gelecektir. Geç de olsa severek izliyorum.
1 numaralı maliyet işçilik değil aslında. üzerinde oynanması en kolay ve hızlı maliyet işçilik. hammadde, enerji ve makina (amortisman) maliyetleri genel olarak uluslararası borsalarda belirlenen ve üzerinden oynanması çok zor olan maliyetler. (devletlerin enerji maliyetlerinde verdiği teşvikler bunu yapabilecek devletler için geçerli)
videonun ‘gec yayinlamasi’ disinda efsaneydi. gec derken ben gec izlemek durumunda kaldigim icin; yoksa videodaki konunun bu secime ozel bi tarafi yok; her zaman gecerli olan bi acidan yorumlanmis; gece gece kafamiz acildi cok sukur
çin meselesine tersten de bakmanız gerekir. çin kendi topraklarında üretilmeyen her şeyi yasaklıyor. hatta kendi ülkesinde üretilen bazı şeyleri dahi kısıtlaıyor, yurtdışına satışı için üretimine izin veriyor. telif zaten çinde geçersiz bir durum, yazılım konusunda da tümüyle batıyı yasaklıyorlar. yani çin ek vergi falan getirmeyi bırak, direkt yurtdışından ürün/hizmet alımını yasaklıyor.
Bor içeren el dezenfektanları, çamaşır ve bulaşık deterjanları bir süredir marketlerde dikkatimi çekiyor. Aranan bor madenleri bulundu sanırım. 😄 Çok keyifli bir sohbetti. Teşekkürler. 🎉
Çemenli pastırma ise daha klasik bir seçenektir. Bu çemen, pastırmaya yoğun bir lezzet ve koku katar. Pastırmanın yoğun tadını, baharatı ve hafif acılığını sevenler için bu ideal tercih olacaktır. Bu nedenle çemenli pastırma da çok yaygın olarak tüketilmektedi...Birçok şehirde pastırma, sucuk yapılır, güzel yapılır, kötü yapılır, o tartışılır ama pastırmanın anavatanı, memleketi Kayseri'dir.Sivas Ticaret Borsası tarafından 2020 yılında Sivas pastırmasına yönelik başlatılan Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alımı süreci tamamlandı. ve 2020 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil başvurusunda bulunduk. Gerekli incelemeler tamamlandı ve pastırma 30 Mayıs’ta Sivas'a tescil edildi.Pastırma orijinal tescil ve telif hakkı 30 Mayıs 2020 de Sivas 'a verildi.
@ istediğiniz kadar tescilleyin kardeşim. sizin 4 sene önce tescillediğiniz pastırmayı ben bugün 35 yıllık ömrümde ilk defa duyuyorsam o tescilin bir hükmü yoktur. ayrıca siz tüm Kastamonululara pastırma hırsızı diyemezsiniz. Buradan Kastamonu'yu ve Kastamonuluları Koruma ve yaşatma Derneği'ni bu hadsıze haddini bildirmeye davet ediyorum.
7-8 ülke tank motoru yapabiliyor diye bir şey yok, yapmayı tercih etmiyor motor yapmak zor bir şey değil bunu seri üretime stabil-maliyetsiz olarak sokmak zor. Motora yatırım yapacağına diğer taraflara yöneliyor çoğu ülke. Köprü yapamıyoruz iddiasına gelirsek gayet de yapabilme kapasitemiz vardı ama işlerine gelmedi patronlar teknoloji transferi istediler, finansörler/japonya kredi verdi hükümet o "iyi ekonomi dönemini" politikası için kullandı. Siyasi tercih bu. 28:54 herfiler lütfettiği için telefonla konuşmuyoruz, siyasi ekonomik tercih bu şekilde sadece. Sömürü zihniyeti bu. Siyasi figür eksik "konuşacak kadar" teknolojimiz ve insanımız var çip yapan üniversitelerimiz var, her şey gibi siyasi tercihe bakıyor bu da. Şu ülkeye siyasi bir irade olsa ve yağma/akrabacılık kültürü gitse çoğu şeyi yapabiliriz. Aydınların bu kadar teslimiyetçi konuşması üzdü beni açıkcası.
Hocam, japonya ihracat 90 yılından itibaren büyümesine devam etti, özellikle büyük firmalar nezdinde, verilerden gördüğümüz iç pazar doygunluğu ve eşgüdüm küçük girişimci startup azlığı, üstüne sübvanse edilen esnaf ve küçük orta işletmelerin verimsizliği....
İlker hocam ülke nasıl ayakta duruyor gibi sorduğu şey büyük oranda turizm bu yıl sonu cari açık 75 milyar $ ı aşabilir bunun yaklaşık 60 milyar$ ını turizm kapatacak gerisi merkez bankası rezervleri borsa, tahvil, swap (yabancı yatırımcı yüksek faiz kazançları için) girişleriyle ancak kapanabilir.
@@helloworld963var elbette ama ithalatı karşılamaya yetmiyor özellikle enerji ithalatımızı enerjide yılda 55-60 milyar$ dolarları aşan ithalatımız var.
Gelecek haftanın videosunu açıklıyorum; “Murat kurum kazanırsa İbb’de neler olur”
Azına Sağlık. Bu nasıl bi saçmalık anlamadım.
Ne saçma olmuş bu iş.
😂😂😂
Ahahahahaha
@@ORKANORKAN1 ahahhahaha
Çok geç yayına girmiş seçimden önce yayınlansaydı keşke
Ya da hatta seçimden sonra çekilseydi.
Önceden yayına girsin de hocanın lafıyla borsadan kağıt alın di mi?
Bunu yazmaya geldim başkası yapsa abiiğğğğ Fransız youtuberlar böyle değil ya Türkler yapamaz yağğğğ derler
Niye oyunu mu değiştirecektin
stajyerler uyuyo benje hojam
abi siz içeride ne yapıyorsunuz? Biraz daha erken paylaşsaydınız videoyu Trump'dan sonra ne olacak başlığıyla yayınlardınız artık.
Haksız olduğunuz tek nokta yok.
😂
Hiçbir ekonomi programı bu kadar eğlenceli ve açıklayıcı olamaz herhalde. Teşekkürler hocam, teşekkürler flutv
1 ay önceki hijayeleri şimdimi yayınlıyorsunuz :)
hakan hocam en cok flu tv de ekonominin hakkini veriyor bence .lutfen daha sık program yapin.tesekkurler.
Bu programın yeni bölümünü ne zaman görsem mutlu oluyorum ❤
En top bölüm olmuş, ağzınıza sağlık
29:31 Engin Arık, Toryum. Sayın Erkcan Özcan Hocamızla bir bölüm gelse güzel olur aslında...
Videoların sonunda verdiğiniz tüyolar çok işime yarıyor🤪
İnşaatlarda kullanılan kule vinçleri yakın zamana kadar üretemiyorduk. Konstruksiyon olarak zaten her şey ortada ama elimizdeki çelik kalitesi bunu yapmaya yetmiyordu, çeliği de bize satmıyorlardı. Motor konusunda da en uygun malzemeye sahip ddeğilsin, o en sağlam malzemeye ulaşabilirsen onu işleyecek takım da gerekiyor. O en iyi çeliği delecek matkap ucun yok gibi düşünün. Mıknatıs ve lityumda Çine bağlısın, işleme aparatlarında Japonya, Amerika ve Almanya'ya bağlısın. Bunları sana satabiliyorlar ama o zaman da üretimin fizibil olmuyor.
Tek 1.0 X te izlediğim seri.
Şurada trump'ın gitmesine birkaç yıl kaldı. Az daha bekleseydiniz ya.
Fransa Colmar'dan saygılarımla selamlıyorum. Lütfen haftalik en az 1 yayin istiyoruz hocamızla. Lütfen.
Cok bilgili ve süper bir bilim insanı.
İşte RUclips'u açınca karşımda görmek istediğim video
Hakan hocamızı hergün olsa dinlerim...inşallah...olmadı haftada 1 mutlaka dinlemek isterim... Bir dönem video çekiyordu...
En sevdigim dizinin yeni bolumu kadar heycanlandim, abi su seriyi azcik sık yapin ne var ya
Programı bitiremeden 2 defa başa alarak filan izledim, o kadar lezzetli olmuş. 🥳🖖🏻
Hakan beyi Dayı şovdaki dayıya benzetiyorum😂 kendisini dinlemek çok keyifli. Teşekkürler !
20:40 Amerikalı Hakan Özerol müthiş olmuş
00:05 - Trump’ın Başkanlığı ve Finansal Piyasalar ile Ekonomik Politikalar Üzerindeki Potansiyel Etkileri
01:28 - Amerika’nın Vergi Politikaları ve Küreselleşmenin Etkileri
03:55 - Merkel Sonrası Almanya’nın Ekonomik Başarısının Sürdürülemezliği
05:08 - Almanya’nın Ekonomik Zorlukları ve Küresel Güçlerle Rekabeti
07:39 - Küresel Ekonomik Kaymaların Doğu Ülkelerini Batıya Karşı Avantajlı Hale Getirmesi
09:01 - Japonya’nın Ekonomik Duraklaması ve Çin’in Zorlukları
11:43 - Küresel Tedarik Zinciri Karmaşıklıkları ve Çin’i Dışlama Riskleri
13:00 - Türkiye’nin Yerli Üretim Potansiyeli ve Teknoloji Bağımlılığı
15:39 - Trump Sonrası Yerli Teknoloji Üretiminin Ekonomik Zorlukları
16:55 - Trump’ın Politikalarının Küresel Pazarlar ve Rekabet Üzerindeki Ekonomik Sonuçları
19:11 - Batı’nın Ekonomik Yaptırımları ve Rusya’ya Olan Bağımlılık Sorunları
20:29 - Küreselleşmenin Yerel Ekonomilere ve Üretim Stratejilerine Etkisi
22:47 - Pandemi Sonrası Çin’e Bağımlılığı Azaltma Stratejilerinin Yeniden Gözden Geçirilmesi
24:04 - Çalışan Ücretleri, Asgari Ücret ve Toplumsal Sorunlar
26:40 - Trump Sonrası Ekonomik Tahminler ve Enflasyon Kontrol Stratejileri
27:56 - Küresel Politikalar ve Sınırlamalar Karşısında Ekonomik Teorilerin Zorluğu
30:39 - Türkiye’nin Bütçe Açığı ve Ekonomik Krizleri
31:56 - Sıkı Para Politikalarının Amerikan Ekonomisi Üzerindeki Etkileri
34:12 - Banka Sahipliğinin Krediye Erişim ve Düzenlemeler Üzerindeki Etkileri
35:23 - Çin’in Türkiye’nin Otomotiv Pazarına Yatırımları ve Düzenleyici Zorluklar
37:44 - Teknolojiye Adaptasyonun Türkiye’nin Ekonomik Dayanıklılığı İçin Önemi
38:59 - Trump Sonrası Hipotetik Ekonomik Senaryolar
🤣 ne gerek var buna reis.
@@admuys ai
@@florentinhonorius613 hangi yapay zekayı kullanıyorlar bu videoları bölümlere ayırmak için?
@@ruwukiez arkadaşın günahını almayayım belki kendi elleriyle yazdı ama herhangi birisini kullanabilirsin. tek yapacağın videonun transkriptini atıp timestamplere böl demek
Büyük hizmet gardaş la🎉❤
çine kotaların artması savaşa dönüşmediği sürece bizim işimize gelecek bir gelişme. daha az teknoloji gerektiren sektörlerde avantaj yaratacaktır. ancak burada en önemli sorun türkiyenin enerji maliyetlerini makul seviyeye indirmesi gerekir, işçilik türkiyede pahalı değil. avrupaya göre ucuz kuzey afrikaya göre pahalı. videoda da bahsedildiği gibi buradaki önemli nokta işçiliğin pahalı/ucuz olması değil, işçilik ücretlerinin insanların barınmaya, gıdaya, eğitime ve sağlığa insani seviyelerde ulaşabilmesini engellemesi. insanların temel ihtiyaçları konusunda endişe duymayacak seviyede gelir elde etmeleri ucuzluk veya pahalılıkla açıklanamaz. bu 3 kritik ihtiyacın kesintisiz, ucuz ve kaliteli şekilde temin edilmesi sadece ve sadece otoritenin bunu istemesi ile sağlanabilir, bu alanlarda kar maksimizasyonu düşünülemez. yazılım, turizm vs gibi hammadde bağımsız sektörlerde gelişme ise bundan daha büyük planlar gerektirir. eğer ilk aşamada bir imalat ülkesi olmayı hedefliyorsak işçilik maliyetinden daha çok işçilerin temel yaşam standartlarına daha kolay ulaşmasını hedeflemeliyiz. bir gömlekte 10 cent kar etmeyi işçilik maliyetinden kısarak çözmek bunların çözümü olamaz.
Sonunda geldi yeni video yaa, İlker beeeey stajyerleri biraz daha sıkıştıralım lütfen😂
türkiyenin en iyi ekonomi programı kaldığı yerden devam ediyor
İlker hocam,aynen böyle devam :)
En keyifli ekonomi programı. Hocanın enerjisi harika 👌🏻
18:46 da ki yorum efsane ötesi bayıldım :D
Muharrem İnce başkan olursa piyasalar ne olur videosu da bekliyoruz.
Çok erken olmuş bu video seneye yayınlasaydınız keşke
Abiler bu seriye devam. Uzun zamandır bu kadar gülmemiştim. Harikasınız. İyi ki varsınız. Çemenu bizdedur.. :)))
Hakan hocamı özletmeyin bu kadar yaa, valla arayı çok açıyorsunuz :)) yine harika ve eğlenceli bir programdı. teşekkürler flu tv
Like’layıp izlemeye başlayalım King Özerol hocamızı 🫶
Bu kadar eğlenceli bir ekonomi programı daha olamaz :D
ayda bir olsa çok iyi olur bu program.
Eeeeeeeen az ayda bir görmek istiyoruz hocamızı 🎉
Hocam nerelerdesiniz özlettiniz kendinizi 🎉🎉
hemen geldik her zamanki gibi süpersinizzzz
flu tvdeki sessiz katıldığım sohbetlere o kadar çok alıştım ki bu ekiple bi akşam yemeğinde sohbete katılsam alışkanlıktan sadece susar takip ederim konuşulanları
Flutv: Bir video buldum sankiii, dur yayınlayayım:)
21:59 "Tanganika diye bir ülke çıktı"
Tanginaka diye bir ülke var zaten, Tanzanya'nın eski ismi
Şükür kavuşturana ❤Hakan özerol çook özledik
cok geeeec izleyesim kacti resmen :D
Yayına geç girmiş ama hiç eskimemiş. Müthiş
ADAM GELDİ ADAM
Inanılmaz bir programdı.Sanki, stand up show :D
İyi yayınlar.
Çin’e gidecektim. Bahsettiğiniz Çin bankasından Yuan(renminbi) talep ettim, şube müdürü “o ne” dedi. Fıkra bu kadar.
Hakan hocam daha fazla cikmaniz lazim olmuyor böyle
Teşekkür ederim
Hakan Özerol'u kanalda daha fazla görelim lütfen. Programın adı da "Ekonomi öyle anlatılmaz böyle anlatılır" olabilir
yahu hocam olacak is mi bu kadar bekletmek videoyu.....
Aşk olsun size ya o kadar bekledik hocayı kıraathane sohbeti yaptınız: Mercedes BMW
Hakan hocam herzamanki gibi efsanevi.
Hakan bey çin araçları için dediklerinize katılıyorum. Yanlız çin araçların en büyük sorunu servisi olmadığını eklemek isterim. Bu büyük bir sorun haline gelecektir. Geç de olsa severek izliyorum.
1 numaralı maliyet işçilik değil aslında. üzerinde oynanması en kolay ve hızlı maliyet işçilik. hammadde, enerji ve makina (amortisman) maliyetleri genel olarak uluslararası borsalarda belirlenen ve üzerinden oynanması çok zor olan maliyetler. (devletlerin enerji maliyetlerinde verdiği teşvikler bunu yapabilecek devletler için geçerli)
Ooo hocam bayağı bekledik nerelerdesiniz
Teşekkürler
✌️ yine bilgilendik çok şükür
Abi az uzun yapın şunu ya
videonun ‘gec yayinlamasi’ disinda efsaneydi. gec derken ben gec izlemek durumunda kaldigim icin; yoksa videodaki konunun bu secime ozel bi tarafi yok; her zaman gecerli olan bi acidan yorumlanmis; gece gece kafamiz acildi cok sukur
çin meselesine tersten de bakmanız gerekir. çin kendi topraklarında üretilmeyen her şeyi yasaklıyor. hatta kendi ülkesinde üretilen bazı şeyleri dahi kısıtlaıyor, yurtdışına satışı için üretimine izin veriyor. telif zaten çinde geçersiz bir durum, yazılım konusunda da tümüyle batıyı yasaklıyorlar. yani çin ek vergi falan getirmeyi bırak, direkt yurtdışından ürün/hizmet alımını yasaklıyor.
Bor içeren el dezenfektanları, çamaşır ve bulaşık deterjanları bir süredir marketlerde dikkatimi çekiyor. Aranan bor madenleri bulundu sanırım. 😄 Çok keyifli bir sohbetti. Teşekkürler. 🎉
2028 seçiminden önceyi bekleseydiniz yayınlamak için
Bu kadar sürede bu kadar bilgi kitaplardan soğudum okumaya gerek yok. 😂☕🧿👏🏻
Ekstra katmerli bölüm olmuş, ekonomi dinleyip neşelendim yeminle... 😂
Özlenen içeriklerden
Hakan hocam çok itibarlı. Sağolun.
Razi abiye noldu acaba ya ben onun durumuna çok üzüldüm 😢😁
hakan hocayı daha sık bekliyoruz...
Teşekkürler.
Çok iyi seri. Sağol flu
sonunda ya hakan hocamız daha çok gelsin +1
Ben hocanın dudaklarından okudum. Çok mantıklı, bu yöntem ile herkes zengin olabilir.
Hocam nerelerdesiniz ya , çok özledik.
Abi unuttunuzmu naptınız yayınlamayı :)
Hocam, özlettiniz her zamanki gibi 😂
biraz erken yayinlanmissiniz abi
Kayseri pastırması amatör eğlendirir. Asıl pastırma Kastamonu'dan gelir, çemensiz yenir. bilip bilmeden konuşmayalım. 30:05
Çemenli pastırma ise daha klasik bir seçenektir. Bu çemen, pastırmaya yoğun bir lezzet ve koku katar. Pastırmanın yoğun tadını, baharatı ve hafif acılığını sevenler için bu ideal tercih olacaktır. Bu nedenle çemenli pastırma da çok yaygın olarak tüketilmektedi...Birçok şehirde pastırma, sucuk yapılır, güzel yapılır, kötü yapılır, o tartışılır ama pastırmanın anavatanı, memleketi Kayseri'dir.Sivas Ticaret Borsası tarafından 2020 yılında Sivas pastırmasına yönelik başlatılan Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alımı süreci tamamlandı. ve 2020 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil başvurusunda bulunduk. Gerekli incelemeler tamamlandı ve pastırma 30 Mayıs’ta Sivas'a tescil edildi.Pastırma orijinal tescil ve telif hakkı 30 Mayıs 2020 de Sivas 'a verildi.
@ istediğiniz kadar tescilleyin kardeşim. sizin 4 sene önce tescillediğiniz pastırmayı ben bugün 35 yıllık ömrümde ilk defa duyuyorsam o tescilin bir hükmü yoktur. ayrıca siz tüm Kastamonululara pastırma hırsızı diyemezsiniz. Buradan Kastamonu'yu ve Kastamonuluları Koruma ve yaşatma Derneği'ni bu hadsıze haddini bildirmeye davet ediyorum.
Tanganica vatandaşlığına başvurunun ilk şartını söylemem gerek var mı?
7-8 ülke tank motoru yapabiliyor diye bir şey yok, yapmayı tercih etmiyor motor yapmak zor bir şey değil bunu seri üretime stabil-maliyetsiz olarak sokmak zor. Motora yatırım yapacağına diğer taraflara yöneliyor çoğu ülke.
Köprü yapamıyoruz iddiasına gelirsek gayet de yapabilme kapasitemiz vardı ama işlerine gelmedi patronlar teknoloji transferi istediler, finansörler/japonya kredi verdi hükümet o "iyi ekonomi dönemini" politikası için kullandı. Siyasi tercih bu.
28:54 herfiler lütfettiği için telefonla konuşmuyoruz, siyasi ekonomik tercih bu şekilde sadece. Sömürü zihniyeti bu. Siyasi figür eksik "konuşacak kadar" teknolojimiz ve insanımız var çip yapan üniversitelerimiz var, her şey gibi siyasi tercihe bakıyor bu da.
Şu ülkeye siyasi bir irade olsa ve yağma/akrabacılık kültürü gitse çoğu şeyi yapabiliriz. Aydınların bu kadar teslimiyetçi konuşması üzdü beni açıkcası.
Hocam çok açmayın arayı sizi görmeyi dinlemeyi çok istiyoruz🤍
Koronavirüs video su gelir mi ?
Kolay gelsin.
Cahilce soruyorum, dünyada güç, daha iyi ve uyguna üretebilme gücü müdür yoksa tüketim gücü kapasitesi midir?
Hocam, japonya ihracat 90 yılından itibaren büyümesine devam etti, özellikle büyük firmalar nezdinde, verilerden gördüğümüz iç pazar doygunluğu ve eşgüdüm küçük girişimci startup azlığı, üstüne sübvanse edilen esnaf ve küçük orta işletmelerin verimsizliği....
Çok bekledik
bir sonraki bölümde gelecek vizyonu çizip, büyük ekoniomi olmak için doğru hamleleri konuşsanız iyi olur bence.
mükemmel!!
18:36 çok iyi bir özet 😄
4 ay geçti hocam nerdesiniz
Oh yes , sonunda !
Videoyu keşke Trump ın yemin töreninde yayınlasaydınız 😊
Bir dahakini seneye yayınlayın..
-Senelerdir bu ülkeyi batıramadınız, bize mi kaldı bu ya? İlker Canikligil
İlker hocam ülke nasıl ayakta duruyor gibi sorduğu şey büyük oranda turizm bu yıl sonu cari açık 75 milyar $ ı aşabilir bunun yaklaşık 60 milyar$ ını turizm kapatacak gerisi merkez bankası rezervleri borsa, tahvil, swap (yabancı yatırımcı yüksek faiz kazançları için) girişleriyle ancak kapanabilir.
Turizm gelirleri olmasa bu denli cari açığı her yıl finanse etmek mümkün değil.
Sanayi dostum. Türkiye çok fazla ihracat yapıyor. Hala işçilik ucuz.
@@helloworld963var elbette ama ithalatı karşılamaya yetmiyor özellikle enerji ithalatımızı enerjide yılda 55-60 milyar$ dolarları aşan ithalatımız var.
@@alpago942 ihracatı da ithal hammadde kullanarak yapıyoruz ama ithalatın ana kalemi enerji.
Sonraki seçimde yayinlasaydiniz niye acele ettiniz
Ozledimmmmmm 😢😢😢😢
38:50 çok iyi 😂
Hocam peki Büyük Hun Devleti yıkıldıktan sonra Göktürkler ipek yolunu kurarsa bu ticareti nasıl etkiler?
RUclips açtım izleyecek bir şey arıyordum video yüklendiğinde gördüm, izleyim bari bu bir işaret izleyim bari.