Τα Μυστικά της Συρτής Βυθού: Αρματωσιά με 2 Τεχνητά

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 8 сен 2024
  • Πολλές φορές θα χρειαστεί στο ψάρεμά μας να χρησιμοποιήσουμε 2 τεχνητά. Μια τεχνική που αποδίδει ιδιαίτερα όταν πετύχουμε τα ψάρια κοπαδιαστά και μπορούμε να πάρουμε 2 μαζί συγχρόνως. Επίσης μας δίνει τη δυνατότητα χρήσης δυο διαφορετικών τεχνητών ώστε να έχουμε δυο διαφορετικές επιλογές δολωμάτων για να αρπάξει το ψάρι αυτό που του αρέσει καλύτερα.
    Η χρήση όμως 2 τεχνητών θέλει ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή ώστε να καταφέρουμε να τα αρματώσουμε σωστά για να κολυμπούν και σωστά. Να μην μπερδεύονται τόσο μεταξύ τους όσο και να έχουν τη σωστή πλεύση που θα προσκαλέσει τα ψάρια κοντά τους.
    Εδώ θα δούμε μια πρόταση που είναι αρκετά εύκολη να εφαρμοστεί. Ένα τεχνητό με κοντό παράμαλλο και μήκος 4 οργιές κι ένα τεχνητό με μακρύ παράμαλλο 8 οργιές που συνδέονται στην αρματωσιά μας με έναν έξυπνο τρόπο.

Комментарии • 16

  • @user-vj3vp6vh1s
    @user-vj3vp6vh1s 2 года назад

    Γειά σας !!!!!
    Πριν τα 3 στριφταρια πόσα μετρα πίσω είναι το μολύβι οδηγός??
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

  • @takisverikios319
    @takisverikios319 2 года назад

    Γειασας παιδιά. Πολύ ωραίο και ενδιαφέρον! Μια επιβεβαίωση αν μπορείτε. Στο τελευταίο στριφταρι μπαίνει το μακρύ με το τεχνητό μικρή γλώσσα ώστε να ψαρεύει πιο ψηλά από το κοντό με την μεταλλική. Για να μην μπλέκουν και να έχουν και ωραία παρουσία στο βυθό. Καλά τα έχω καταλάβει? Ευχαριστώ πολύ.

  • @dandakar
    @dandakar 3 года назад

    From which city ate you sailing?

  • @user-bt8zp3tk2r
    @user-bt8zp3tk2r Месяц назад

    Άμα δεν γνωρίζεις το Rapala ξεχασετο πήγαινε καλητερα βουνό

  • @user-sp1tv9kt2u
    @user-sp1tv9kt2u 3 года назад

    To παραμαλλο ειναι τι ιδιο και για τα δυο τεχνητα και τι νουμερο ειναι.

    • @AntonisDrosos
      @AntonisDrosos  3 года назад

      Ο κάθε ψαράς έχει τις δικές του προτιμήσεις κι επιλογές. Αν θέλεις τη δικιά μου επιλογή, συνήθως χρησιμοποιώ στο κοντό παράμαλλο πιο χοντρή πετονιά και στο μακρύ λεπτότερη. Δηλαδή αν βάλω στο κοντό 60άρα στο μακρύ μπορεί να βάλω 50άρα. Αυτό το κάνω και γιατί στο κοντό βάζω μεγαλύτερο δόλωμα με μεγάλη γλώσσα και στο μακρύ μικρότερο δόλωμα ή με πιο μικρή γλώσσα. Καλή συνέχεια!

  • @antonisdimitrakakis4293
    @antonisdimitrakakis4293 Год назад

    Ωραια Ποιο ψαρακι είναι αυτο?

  • @user-sp1tv9kt2u
    @user-sp1tv9kt2u 3 года назад +1

    Φίλε μου μια ερώτηση σε παρακαλώ. Αμα σου τυχει μεγάλο μαγιάτικο πώς το φέρνεις πανω;Εμένα μου εχει τύχει 10 φορες και δεν μπορώ να το κουμανταρο πάει την βάρκα όπου θελει και δεν μπορω να το βγαλω πανω.

    • @AntonisDrosos
      @AntonisDrosos  3 года назад

      Καλησπέρα σου και χρόνια πολλά. Γενικά όταν πιάσουμε κάποιο μεγάλο ψάρι δεν σταματάμε το σκάφος αλλά προχωράμε με μια μικρή σχετικά ταχύτητα. Η πορεία του σκάφους και το βάρος των μολυβιών κουράζουν το ψάρι κι έρχεται πάνω σχεδόν σκασμένο. Αν σταματήσουμε με το πιάσιμο, τότε και τα μολύβια μπορεί να σκαλώσουν στο βυθό και το ψάρι θα είναι μάχιμο και δύσκολο να το χειριστούμε.

    • @user-sp1tv9kt2u
      @user-sp1tv9kt2u 3 года назад

      @@AntonisDrosos Ευχαριστώ για την απάντηση σου εύχομαι Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος.

    • @fnakos
      @fnakos 3 года назад

      @@AntonisDrosos έχεις πιάσει πολλά μεγάλα μαγιάτικα με συρτή βυθού?😂😂😂😂

    • @AntonisDrosos
      @AntonisDrosos  3 года назад +1

      @@fnakos Τα μεγάλα μαγιάτικα πιο εύκολα πιάνονται με άλλες συρτές που έχουν δόλωμα ζωντανό και όχι με το ψεύτικο.

  • @elizasklizi673
    @elizasklizi673 3 года назад

    το παραμαλο παντα αορατο πρεπει να ειναι? και τι χρωμα ψαρακι θελει η συννεφια ? ευχαριστω

    • @AntonisDrosos
      @AntonisDrosos  3 года назад +1

      Καλημέρα σου. Στη συρτή βυθού το παράμαλλο και να μην είναι αόρατο δεν παίζει τόσο μεγάλη σημασία όσο σε άλλες τεχνικές ψαρέματος. Όμως αν είναι να έχουμε έστω και ελάχιστες τσιμπιές παραπάνω γιατί να μην το χρησιμοποιήσουμε; Τώρα όσο αφορά το χρωματισμό του δολώματος αυτό από μόνο του είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που δεν έχει μονολεκτική απάντηση γιατί υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συντελούν σε αυτό εκτός από τον ήλιο και τη συνεφιά όπως είναι το βάθος που ψαρεύουμε, η εποχή που διανύουμε, τα ψάρια που απευθυνόμαστε, η ώρα που ψαρεύουμε και άλλα. Πάντως για να έχεις και μια απάντηση θα σου έλεγα σε ρηχά νερά χρησιμοποίησε χρωματισμούς φυσικούς και στα βαθιά έντονους. Καλή συνέχεια!