Toni Heiskanen & Janne Piiroinen | Bitcoin

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 3 ноя 2024

Комментарии • 19

  • @bitcoinavainvapauteen9152
    @bitcoinavainvapauteen9152 3 года назад +9

    Kiitos Isak ja Wili hyvin järjestetystä ja hyvähenkisestä keskustelusta. Aina ilo ja kunnia päästä keskustelemaan tärkeästä aiheesta fiksujen ihmisten kanssa 😊
    Mikäli katsojille heräsi kysymyksiä keskustelun pohjalta, niin vastaamme niihin mielellämme täällä, Twitterissä tai Bitcoin: Avain vapauteen -kirjan avulla. Iloa päiväänne!

    • @Futucast
      @Futucast  3 года назад +4

      Kiitos paljon teille käynnistä, oli ilo :)

    • @ThePalle69
      @ThePalle69 3 года назад

      Toivottavasti vielä saatte ilmoituksen vaikka 2 viikkoa jaksosta onkin. Ehdin nyt vasta kuunnella.
      Ensiksi rakentavaa palautetta. Isac Raution pitkiin monologeihin ja name droppailuun vailla järjen häivää tai pointtia meinaa mennä hermo. Tahtoisin kuulla hyvää keskustelua enkä mukafiksua termien ja nimien tiputtelua johon ei edes liity kysymystä. Lisäksi nyt olisi kerrankin ollut tietäjiä paikalla joten olisi ollut kiva kuulla aitoa opponointia bitcoinia vastaan eikä vaan jees-mieheilyä ja samaa mieltä olemista. Olisitte vaikka googlanneet arguments against bitcoin jos itseltä ei sellaisia löydy. Tosi yksikantainen jakso, tuli mieleen eniten ehkä mainos.
      Sitten asiaan:
      Bitcoinitietäjille pari kysymystä jotka vaivaavat koko hommassa ja ehkä nasevia kommentteja jaksoon. Alkuun nasevat kommentit:
      - Eikö kirjan kirjoittajilla tosiaan ole lainkaan bitcoinia omistuksessa vai miten muuten voivat jakson lopusssa kertoa olevansa vain hyvän asialla ilman sidonnaisuuksia, omistuksista olisi ollut totuuden nimissä hyvä ainakin mainita.
      - bitcoinia voi tuottaa myös puhtaalla energialla kohta: uskon että jokainen energiayhtiö pyrkii energiantuoton, tehon ja hinnan optimointiin oli energian käyttökohde sitten jääkaappi tai bitcoin
      + tällä hetkellä bitcoinin viralliseksi valuutaksi tai tätä pohtivat maat lienevät kehitysmaita joissa halvin energia taitaa kuitenkin olla se hiili tai muu uusiutumaton. Olisi melko luonnollista että bitcoinia valuuttana käyttävät maat myös louhivat sitä. Olisi kiva nähdä jokin kaavio miten suuri osa bitcoinista tuotetaan uusiutuvilla energianlähteillä ja mikä ei.
      - en ymmärrä miksi bitcoinin käyttö ei voisi rajata instituutioiden taholta. Mainitsitte ettei turkissa tämä onnistu, mutta kehtaisin väittää että esim kiinassa tai jenkeissä (tahtotilan löytyessä) tämä onnistuu melko vaivattomastikin. Varmasti standard oil tai microsoftkin luulivat ettei yritystä noin vain hajoteta, mutta toisin kävi. Kiinassa peosessi lienee jo aloitettu louhinnan kieltämisellä ja aika helposti sekin onnistui.
      - afganistanilainen joka ottaa bitcoinit 12 sanalla mukaan maasta paetessaan: Miten eroaa tavallisista verkkopankkitunnuksista? Lisäksi jotenkinhan hänen on ollut siirtää rahat alunperin bitcoinalustalle jotta sitä on voinut hankkia -> tähän tietääkseni pankkitunnukset vaaditaan. Bitcoin siis pankkitunnuksettomien pelastajana ei näkemykseni mukaan voi toimia.
      - Podissa ei käyty lainkaan läpi konkreettisia esimerkkejä niistä ”pilvenpiirtäjistä” aavikolla. Lähinnä vain haipattiin sitä pikku mökkiä.
      - Bitcoinin perustaja ei varmastikaan ole epäitsekäs: mistä tiedetään ettei hän ole bitcoinejaan myynyt tai myy kun rahan arvo saavuttaa huipun. Eihän anonymiteetti ole tae hyvistä aikeista
      Ja kysymyksiin joita tässä myt tulee mieleen:
      - pankkijärjestelmä on vuosikymmenten saatossa kehittynyt. Ei aina ollut instituutioita hallitsemassa rahaliikennettä. Silti nykyaikainen pankkijärjestelmä on ”evoluution” varrella kehittynyt ja varmaanki ihan syystä. Se pystyy vastaamaan nykymarkkinoiden haasteisiin. Korona aikana eurooppa olisi ollut melko kusessa ilman korkopolitiikkaa ja keskuspankkien rahanpainantaa/ohjausta. Tällaista ei ymmärtääkseni bitcoinilla voi tehdä? Miksi talous olisi vakaampi jos rahanhintaa ei voi säädellä?
      - Kapitalismi ja nykymaailma vaatii talouden kasvua, koko ajan isompaa kakkua, jotta elintaso voi tasaisesti nousta. Eikö bitcoinin kaltainen valuutta, jota on fiksoitu määrä pysäyttäisi lopulta talouskasvun?
      - jatkuva likviditeetti ja transaktiot 24/7 ovat hyvä asia ja iso plussa kryptoille, mutta uskoisin tässäkin olevan vain pankkimailman jämähtäneet toimintatavat takana. Ei siis tarvita koko rahoitusjärjestelmän vaihtamista vaan asennemuutos pörsseissä.
      - Mitä nykyjärjestelmässä on loppujen lopuksi vikana paitsi pankkien virka-ajat?
      - eikö pankkien tilien jäädytys esim pakotetarkoituksessa tai rikosoikeudellisista syistä ole loppujen lopuksi hyvä asia. Bitcoinhan suosii tällä hetkellä lähinnä rikollisia ja hämärien kauppojen tekijöitä. Miksi ihmisten rahankäytön tulisi olla valvomatonta? Tavoitteena kuitenkin on yhteiskuntarauha ja selvät pelisäännöt kaikilla.
      - bitcoin on ollut olemassa sen yli 10 vuotta, lohkoketjut vielä pidempään. Mitä realistisia käyttötarkoituksia näille voisi tulevaisuudessa löytyä joita vielä ei ole keksitty.
      Pakko sanoa, että seuraan kyllä asiaa innolla ja omistankin vähän bitcoinia. Nämä kysymykset vaivaavat ja en tällä hetkellä realistisesti usko että siitä voi saada muuta kuin hyvän tuoton rahalleen haipin kasvaessa. Eli kupla.

  • @henaa5555
    @henaa5555 3 года назад +6

    Hyvä jakso! Kirja luettu 👍 selkeä ja mielenkiintoinen, voin suositella kaikille! Kiitokset tekijöille :)

  • @MrHakis
    @MrHakis 3 года назад +3

    NFT:stä puheen ollen, voisitteko tehdä niistä jakson?

  • @jane673
    @jane673 3 года назад +5

    Kiitos ilmaisesta kirjasta, latasin sen jo😊👍

  • @jane673
    @jane673 3 года назад +4

    Tämä oli hyvä 👍

  • @kale9983
    @kale9983 2 года назад +1

    On väärin sanoa, että kaikki kryptovaluutat ovat ottamassa käyttöön PoS-protokollan. Esim Kadena on toimiva PoW L1, joka ratkaisee blockchain dilemman

  • @kuka5e
    @kuka5e 3 года назад

    Good stuff!! Tack Isak & Wili!!

  • @jane673
    @jane673 3 года назад +2

    Kun louhitaan niin, pitääkö olla todella tehokas kone, että löytyy jotain?

    • @Futucast
      @Futucast  3 года назад +4

      Kyllä, mutta yksi kone ei enää riitä pitkälle vaan louhijat liittyvät yhteen niin sanottuihin pooleihin ja louhivat yhdessä ja jakavat sitten tuoton suhteessa pooliin vuokrattuun konetehoon. Alussa pystyi louhimaan kannettavalla tietokoneella, mutta nykyään käytetään erikoiskoneita, jotka on optimoitu vain ja ainostaan louhintaan. / William

  • @jennia9368
    @jennia9368 2 года назад +1

    Lisää asiaa voisin kuunnella Bitcoinista, Ethereuimista ja Altcoineista 😊 NFT:t jne.. Metaverse?

    • @Futucast
      @Futucast  2 года назад

      Kannattaa alkuun katsoa Jyri Engeströmin jakso, siellä puhutaan NFT:sta 😎

  • @lovermaker4601
    @lovermaker4601 2 года назад

    Cro to the moon