Judecata de apoi Ep. 1 - Lenovo ThinkBook 15 G2

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 10 сен 2024
  • 🛑 Un Lenovo mișto: bit.ly/Laptop-...

Комментарии • 30

  • @miftosaurus
    @miftosaurus 2 месяца назад +1

    ... pare făcut cu ce stocuri de plăci şi piese mai avea Lenovo prin depozit! :)

  • @stefanb528
    @stefanb528 2 месяца назад +1

    Asta e unul din efectele secundare ale pandemiei, chip shortage etc...etc... Eu am prins la curatat un Lenovo V15-1WL cu pasta termica doar pe cpu, in schimb igpu-ul curat asa cum a iesit din fabrica

    • @DaneluRepairs
      @DaneluRepairs  2 месяца назад +1

      Dar in cazul acelui Lenovo V15-iWL poate sa fie alta chestie acolo, nu igpu-ul; vad ca sunt de obicei acest model de laptop e cu cpu i-uri cu U in coada, adica cu PCH/chipset in cpu, pastila aia mica dreptunghiulara, de siliciu; si acolo nu se pune pasta termica din fabrica, chiar mai mult, e si gaura in tabla de sub heatpipe; producatorii zic asa: chipsetul se incalzeste mai putin decat cpu-ul si de aceea nu punem acolo pasta termica sau pad termic, ca procesorul sa nu incinga suplimentar chipsetul; dar, e de vorbit aici, sunt multe necunoscute si nu am nici eu o idee clara cum e mai bine.

  • @BeniaminAdam
    @BeniaminAdam 2 месяца назад

    👍

  • @dacicus090
    @dacicus090 Месяц назад

    Eu imi aspir laptopul(Lenovo Legion 5 2019) saptamanal, il tin pe un notebook pad inalt, tin lichidele departe si tot are praf pe sitele de la ventilatoare. Vreau sa il desfac sa il curat bine cu o pensula in interior. In trecut am neglijat toate astea in cazul unui un Dell Studio 1555(prost gandit, aerisit...), plus vreo 2 scapari neintentionate si am avut probleme cu el.

    • @DaneluRepairs
      @DaneluRepairs  Месяц назад

      @@dacicus090 este normal, pentru că praful este în aer și de aceea apare pe site.
      Cam orice aparat are nevoie de curățire praf. Dar, mare atenție cu scăpările chiar și neintenționate, nu fac deloc bine laptopurilor.
      Spor la curățat de praf 😊

  • @The_Chips24
    @The_Chips24 2 месяца назад

    Unde e al doilea slot de m2 e in felul urmator, posibil ca daca schimbi bateria cu un model mai mare, e posibil sa elibereze acel slot , poti sa cauti pe net lenovo b50-80 sa vezi ce aerisit este inauntrub

    • @DaneluRepairs
      @DaneluRepairs  2 месяца назад

      De obicei se lasa din fabrica loc, nu trebuie ca eu daca vreau sa pun si al doilea ssd, sa fiu nevoit sa schimb si bateria... oricum, sunt 95% sigur ca acel al doilea m2 nu este functional.
      Si da, in multe din laptopurile de cativa ani incoace, mai ales dupa ce s-a renuntat la unitatea optica, este foarte mult loc liber la interior.

  • @George-fo5yg
    @George-fo5yg 2 месяца назад +1

    la fel de bun ca fratele lor mai mic idepad 100-115 ibd etc niste leptopuri low cost cu upgrade la ram si ssd si mare diferenta nu tot procesorul sta in youtube in 100% se blocheaza desigur i3-5005u care cred ca e mai bun gen 1 decat a5 gen bun de nimic nici pe linux nu e wow de thinkbook ce sa mai zic e laptopul ala daca nu ma insel cu displayul multifunctional la ideapad intelegi low cost(dar tot prea scump 1500+ la vremea lui poate merita dar acuma nici de fel nu merita )dar la thinkbook nu ma asteptam la asta zici ca este un laptop facut homemade

    • @DaneluRepairs
      @DaneluRepairs  2 месяца назад

      @@George-fo5yg cum s-ar spune, csf, ncsf 😅
      De obicei laptop-urile se judecă la prețul de nou, la sh intervin multe variabile.
      Atenție, este thinkbook, nu Thinkpad(asta este seria aia supercunoscută) dar oricum, calitatea fabricației este tare low.

  • @Emwaris
    @Emwaris 2 месяца назад

    Stii cum sa scoate un supervison pe un thinkpad l15 gen 3 ? am incercat sa scot CMOS 10-15 min dar degeaba, oare sa fie pe chip TPM?

    • @DaneluRepairs
      @DaneluRepairs  2 месяца назад

      @@Emwaris sincer, nu știu și nici nu fac astfel de chestii, din motive evidente. Baftă.

  • @liviurosca
    @liviurosca Месяц назад

    Dezamăgitor, mai ales pentru un ThinkPad care se vrea un laptop orientat în special pentru companii.

    • @DaneluRepairs
      @DaneluRepairs  Месяц назад

      salut Liviu; nu nu, sa nu facem o nedreptate, ca se invarte IBM-ul in mormant 😅
      Este de fapt un ThinkBook, nu un ThinkPad; dar greseala ta, imi da de gandit; ca nu esti primul ci al doilea om care si scrie un comentariu, fix cu chestia sta; ceea ce ma duce nitel cu gandul "oare nu au ales ei cuvantul/familia asta de laptopuri", gandindu-se ca oamenii le vor asocia cu binecunoscuta familie ThinkPad???? hmm

  • @Wildenza
    @Wildenza 2 месяца назад

    Salut!
    Recent am dat peste canalul tau.
    O intrebare am deocamdata, care sunt cele mai comune cauze ale arderilor componentelor ?

    • @DaneluRepairs
      @DaneluRepairs  2 месяца назад

      Salut; bine ai venit :)
      Te referi ca in cazul de fata, cu arderea cpu-ului?

    • @DaneluRepairs
      @DaneluRepairs  2 месяца назад +1

      Ca un raspuns general, ar fi asa, nu neaparat in ordinea aceasta(ma refer la laptopuri):
      - proiectare proasta
      - proiectare gandita sa se comporte asa
      - useri fara minte(curs lichide si lasat asa, umblat cu incarcatoare de la alt laptop, alta mufa, alt voltaj, fortat etc); tot aici includ "bagat fortat un stick usb in hdmi"...
      - lovituri fizice puternice, gen " a cazut laptopul de pe masa"
      - cum am mai zis si mai sus, lichide, apoi utilizatorul il lasa asa/la soare/il usuca cu feonul, laptopul porneste, dar ceva lichid ramane la interior, si dupa o luna sau mai multe luni, se formeaza oxizi care mananca din trasee de pe placa de baza sau chiar si componente(de obicei rezistorii)
      - ceasu' rau, pisica neagra 😂😂
      Cam astea ar fi.

    • @CustomName47
      @CustomName47 2 месяца назад +1

      1. Răcirea proastă: Laptopurile sunt mici și înghesuite, așa că nu prea au loc pentru ventilatoare mari sau radiatoare. Se încălzesc rapid și asta face ca plăcile de bază să cedeze mai ușor.
      2. Probleme cu alimentarea: Laptopurile au sisteme complicate de gestionare a energiei ca să economisească baterie. Dacă se întâmplă vreo creștere de tensiune sau o fluctuație, placa de bază poate să se ardă.
      3. Cum le cari peste tot, laptopurile au mai multe șanse să fie scăpate, lovite sau zgâlțâite. Orice șoc fizic poate să le afecteze componentele interne. Nu-i o problemă să scapi un procesor/placă video/ram pe jos, pentru că sunt destul de rezistente și a fost demonstrat de nenumărate ori acest lucru de către youtuberi (de exemplu mryeester), dar e o problemă când scapi placa de bază pentru că are componente delicate și esențiale pentru gestionarea curentului (de exemplu mosfeturi/condensatori) care dacă nu funcționează corespunzător pot arde o placă de bază.
      4. Componentele integrate: Plăcile de bază de la laptopuri au multe chestii integrate direct pe ele - CPU, GPU, uneori chiar și RAM. Dacă una dintre componentele astea se duce, poate să ardă toată placa.
      5. Surse de alimentare externe: Laptopurile folosesc adaptoare de priză. Ele sunt responsabile pentru convertirea curentului eletric din priză din curent alternativ în curent continuu la tensiune mult mai mică, la care funcționează de obicei omponentele. Practic face ce face sursa unui calculator desktop, dar într-un spațiu limitat, cu componente mai puțin eficiente sau calitative. De obicei cu cât un laptop e mai ieftin, cu atât și adaptorul original e mai de proastă calitate. În plus, dacă folosești un încărcător greșit sau unul de proastă calitate aftermarket, riști să-ți arzi placa de bază mai rapid.
      6. Mulți folosesc laptopurile pe pat, pe canapea, în medii umede sau prăfuite. Toate acestea pot rezulta într-o răcire ineficientă (nu are de unde să tragă ventilatorul aer rece pentru a răcii componente, fiind blocat fie de pătură fie de pozitia în care stă pe birou). Dacă sunt utilizate în medii umede, e de la sine înțeles, apa + curent = posibilitatea de scurt.
      7. Producătorii vor să scoată profit cât de mare pentru fiecare laptop vândut, de aia se fac compromisuri mari la calitatea componentelor. Dacă șasiul e dintr-un plastic ieftin, cu balamale proaste, fii sigur că se face peste tot rabat de la calitate. Asta se traduce în mosfeturi proaste, condensatori de calitate inferioară, diode de protecție, supresorii de tensiune tranzitorie, plăcile de circuite imprimate de slabă calitate, lipsa separatorilor sau a materialelor izolatoare, lipsa unor conectori de calitate, design-uri termice neadecvate ș.a.m.d.
      Producătorii sunt conștienți că ceea ce vinde un produs e „motorizarea” nu calitatea componentelor de pe lângă procesor/placă de bază pentru că pentru un utilizator normal nu au nicio relevanță. Din acest motiv laptopurile business sunt mult mai scumpe decât cele „entry-level” chiar dacă pe hârtie componentele sunt la fel. Cu cât forțezi componente mai puternice pe lângă „structuri de rezistență” proaste cu atât laptopul se va strica mai repede.

    • @Wildenza
      @Wildenza Месяц назад +1

      @@CustomName47 @DaneluRepairs , multam de ambele raspunsuri detaliate.

    • @DaneluRepairs
      @DaneluRepairs  Месяц назад

      ​@@Wildenzacu plăcere 😊

  • @CorneliuPadurariu72
    @CorneliuPadurariu72 2 месяца назад

    M am uitat, cap-coada!😅

    • @DaneluRepairs
      @DaneluRepairs  2 месяца назад

      Nu aveai ce face Cornelușule😅 daca era vreo reparatie de laptop, nici ca te uitai 😅oricum e egal cu zero vizionarea pt ca tu fiind prietenul meu stiu ca folosesti adblock, deci... 👎😂😂
      Ti-am mai zis eu, la clipurile vizionate cel mai mult din Romania, castigul este low low, fata de vizionarile din orice alta parte a lumii... trist, dar adevarat.
      Dar ti-am dat inima :)

    • @DaneluRepairs
      @DaneluRepairs  2 месяца назад

      Apropo, media per vizionare acum este de 2,30 minute, adica in nota obijnuita a canalului.

    • @stefanb528
      @stefanb528 2 месяца назад

      M-am uitat cap coada, dar cu youtube premium 😂

    • @DaneluRepairs
      @DaneluRepairs  Месяц назад

      ​@@stefanb528well done, Stefan 👏