Sezons Keçi ve Koyun Çiftliği - Kurudere Köyü Pınarhisar Kırklareli Günlük 1 sağmal keçi TMR'si; Manav Yem Gold Keçi Süt 21 yemi - 1 kg (0,5 kg x 2 öğün) Mısır kırığı - 0,2 kg (0,1 kg x 2 öğün) Doğal ve taze çayır-mera otları - serbest (ad libitum, günde ortalama 8 saat otlatma ) Yonca kuru otu ve diğer kuru kaba yemler, çayır ve meradan yeterince istifade edilmediği dönemde ilave olarak verilmektedir. Kaya tuzu serbest (gebeliğin son 1,5 ayı hariç) Oğlak besleme programı; Doğumdan sonra anne sütü ilk 60 gün serbest, 80. güne kadar sınırlı Oğlak büyütme yemi 10. günden itibaren 100. güne kadar serbest, daha sonra sürüdeki oğlaklar kasaplık ve damızlık olarak ikiye ayrılıyor Yonca kuru otu ilk 100 gün serbest, daha sonra çayır ve meraya çıkıyorlar Kaya tuzu serbest Çepiç besleme programı Çayır merada otlatma serbest Yonca ve diğer kuru kaba yemler ilave takviye Manav Yem Gold Çepiç besi yemi (kış ve koç katımı döneminde sınırlı) Arpa - mısır kırığı dönemsel ihtiyaca göre sınırlı Kaya tuzu serbest
Başarılar dilerim. Çiftliği ve hayvanlar hakkında vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler. Trakyamızın gururu Sezons keçi ve koyun çiftliğini her zaman haberli olarak ziyaret edebilirsiniz.
Allah bereketini artırsın çok çok güzel maşallah birini bir etsin derlerya aynen öğle, her konuda çok dikkatli olmalı günümüz malum temkinli olunmalı, örnek bir başlangıç inşallah besiciliğin çoğalması dileği ile hepinize başarılar diliyorum!
Maşallah gayet bakımlı gözüküyor hayvanlar. Siz de işinizin ehlisiniz belli. Yalnız oğlak çevirme diyince bi yüzüm düştü her ne kadar yediğimiz etler tarlada yetişmese de insan yavruların akıbetini duyunca bir üzülüyor. Bir sonraki videolarda ona dikkat ederseniz çok memnun olurum. Başarılar hocam. :)
Hocam yuksek bedel oduyoruz teke icin akrabalik olmasin diye dediniz. Akrabalik orani yukselrse ne sorun olur peki , neden dikkat edelim akrabaligin dusuk olmasina ?
Uğur Bey, merhaba. Bir sürüde akrabalık düzeyi arttıkça çekinik genlerin baskın hale gelmesi ve anomali oranının artması söz konusu olmaktadır. Aşağıda linki bulunan ders dokümanında bulunan ilgili bölümü sizinle paylaşıyorum: Akrabalı Yetiştirmenin Zararları • Akrabalı yetiştirme uygulanan sürülerde vücut küçülür ve incelir, konstitüsyon zayıflar • Döl verimi düşer, üreme hızı azalır ve kısır kalma oranı artar. • Yaşama gücü zayıflar, hastalıklara ve çevre şartlarına karşı dayanıklılık azalır. • Büyüme ve gelişme kabiliyeti zayıflar, verimler azalır. • Kalıtsal kusurlar, anomaliler, konstitüsyonal hastalıklar, merkezi sinir sistemi hastalıkları artar. • İç güdüde gerileme olur. • Albinoluk artar. Detaylar için bkz. eders.manas.edu.kg/pluginfile.php/7829/mod_folder/content/0/HAYVAN%20ISLAHI%20II%20PowerPoint%20Sunusu.pdf?forcedownload=1
Yemler her ne kadar saklanması açısından sağlık gibi olsada, yonca balyalarını, torbalanmış yemlerden ayırmalıyız. Sensör olması şart. Nem ısı ışık bakteri co co2, nitrit, nitrat, S, clor, flor, Ca, P, vb.ortamın bulaşıklığı vb. Sera gazlarının yemleri vitamin mineral gibi kayıplara yol açmaması sağlanabilir. Hatta sensörler dışkıların atıldığı altlık kısımlarının, kirlilik ve bakteriyel enf. Yönünden, daha modern şekilde teknolojik yeniliklerle donatılmış, hijyenik sağaltımlarının, hastalık önlemek açısından sağlanması önem arz eder.
Keçi sütüne her geçen gün talep artmaktadır (Süt, peynir, dondurma). Şu anda sütü doğrudan mandıraya veriyorlar. Trakya ve Güney Marmara Bölgesi'nde ortalama 1 lt keçi sütü soğutulmamış 4 TL, soğutulmuş olarak 4,25-4,30 TL'dir.
Merhaba benim keçim 3ay önce doğum yaptı şimdi sütünde kan oluyor bunun sebebi nedir acaba beni bilgilendirirseniz 😔 sevinirim şimdiden teşekkür ederim
Rabia Yücel, merhaba. Keçinizin memesinde bakteriyel kaynaklı bir mastitis (kara solos vb denilen) şekillenmesine bağlı olarak süte kan karışıyor olabilir. Ya da travmaya bağlı bir kılcal damar kanaması neticesinde süte kan karışıyor olabilir. Bu durumu size en yakın bir Klinisyen Veteriner Hekime danışmanızı ve mümkünse keçinizi muayene ettirmenizi tavsiye ederim. Geçmiş olsun dileklerimle.
@@drfurkandilber damar catlakligi olduğunu bunun için kandurdurucu ilaç kullandık ve geçmedi şimdi sütü kesmemiz söylendi başka bir tedavi uygulanacak miş ama ben sütten nasıl kesicegimi bilmiyorum daha doğrusu çok zorlanıyorum bunun kolay bir yolu keçiye zarar vermeden sütten kesmem mumkunmu acaba
@@rabiayucel1509 keçinizi sütten kesmek için konsantre yemi tamamen kesmenizi, sadece kaba yem vermenizi, gün aşırı sağım yapmanızı, gerektiğinde sınırlı miktarda su vererek süt üretimine ayrılan su miktarını azaltmanızı tavsiye ederim.
Sürünün ağırlıklı ırkı Saanen'dir. Çok az miktarda Maltız ve Alpin ırkı melezleri bulunmaktadır. Saf ırk Saanen tekeler ile sürünün tamamının Saanen ırkına dönüşümü devam etmektedir.
MaşaALLAH TabarakALLAH ALLAH Nedim Bey barakat ve sağlık versin. Yaş ve fiyatlar nelerdir? İrtibat numarası nedir? ... MashaALLAH TabarakALLAH May ALLAH grant Nedim Bey barakat and health. What are the age and prices ? What is the contact number?
Önce seveceksin öyle uzaktan değil gerçekten istiyormusun bu işi onu kendine sor. Eğer bu işi yapacağım dersen git araştır nasıl yapılır nasıl bakılır ne yer ne içer ? Bizim ülkemizde bu konularda uzman olmayan yok ama başarılı olan da yok hocam onun için yurt dışında bu işler nasıl uygulanıyor bak öğren . Tamam öğrendim dediğinde bu işe gir.
Mehmet Çelik Hocam, merhaba. Emeklilik sonrası önce 5-6 çiftliği ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Tabiri caizse önce uygulamalı stajer çobanlık yapmanızı tavsiye ederim. Daha sonra çiftliklerdeki işleyişe adapte olabileceğinize kanaat getirdikten sonra bu işe yatırım yapmanızı tavsiye ederim. Malum kaynaklarımız sınırlı, bu kaynakları doğru kullanmalıyız. Hayvancılıkta ilk yatırım maliyetlerinin görece yüksek olması nedeniyle, genelde 3-4 yıldan önce tam anlamıyla karlılık sağlanmaz. Alt yapı çalışmaları bittikten sonra ve işletme tam kapasite çalışmaya başladıktan sonra karlılık ortaya çıkacaktır. Önemli olan doğru adımlar atmak, sebat etmek ve 4-5 yıl mücadele etmektir. Saygılarımla
@@drfurkandilber öncelikle çok teşekkür ederim şimdiden ufak ufak bu gibi videolar izliyorum sizinde verdiğiniz bilgiler çok kıymetli bu çerçevede inşallah başarılı oluruz
Xayal SALIMLI, merhaba. Şu anda Azerbaycan'da bayimiz bulunmamaktadır. Size tır bazında yem sevkiyatı yapabiliriz. Size ayrıntılı bilgi vermek için bize telefon numaranızı furkandilber@manavgroup.com.tr mail adresine gönderebilir ya da videonun açıklama kısmında bulunan iletişim telefon numaralarını arayarak, sizinle daha detaylı görüşme sağlayabiliriz. İyi çalışmalar dilerim.
Bilen arkadaşlar sorum olacaktı Ben de yeni bir keçi çiftliği kurma gibi bir düşüncedeyim 1 ilk başta kaç keçiyle başlamam lazım 2. Sorumda kurduğum yer nasıl olmalı veya yerleri nasıl olmalı Saygılarımla selamlıyorum Kolay gelsin ☺️
Sunucumuz videonun 8.45 dakikasinda ERKEK OGLAKLAR VE DISI OGLAKLAR diye kecileri ayirarak bahsetti yanilmiyorsam.Acaba dili mi surttu Veteriner arkadasimizin.
Gördüğüm kadarı ile 12, şer keçi adet keçi sağımı yapılan 2 adet istasyon var. ( Başka varsa bilemem. ) Kısacası 24 adet keçi aynı anda otomatik olarak sağılabiliyor. Her 24 adet keçi sağımı yaklaşık 10 dakika sürdüğünü kabul edelim, 100 adet keçi yaklaşık olarak 40 dakikada sağılır. Hadi yaklaşık olarak 100 keçi 30 dakikada sağılır diyelim. Çitlik sahibinin dediğine göre çiftlikte 6.000-adet keçi var. Peki 6.000-adet keçi kaç saatte sağılır.? 100 keçinin 30 dakikada sağıldığını varsayarsak, 1000 adet keçi 300 dakikada yani 5 saatte sağılabilir. 6.000 adet keçide 30 saatte sağılabilir. Keçilerin sabah ve akşam sağıldığını söylüyorlar. Arkadaşlar keçileri kaçıracam birisi şu işin doğrusunu bana anlatsın.
Pardon düzeltiyorum. 2 adet süt sağım istasyonu var ve aynı anda 48 adet keçi sağılabiliyor. 48 adet keçinin 5 dakikada sağıldığını varsayalım. 100 adet keçide 10 dakikada sağılır diyelim. 1000 adet keçi 100 dakikada, hadi 60 dakikada sağıldı diyelim. 6.000 adet keçi 600 dakikada ancak sağılabilir. Yani 10 saatte sağılabilir. Birde sabah ve akşam sağıldığını düşünün 20 saate ihtiyaç var. Diyelimki keçilerin 6.000 birden değilde günde 3.000 tanesi sağılıyor bu sefer günde sırf sağım işi için 10 saate ihtiyaç var. Yani 5 saat sabah 5 saat akşam. 3.000- keçi için. Çiflik sahibi buranın kapasitesi 12.000 keçilik diyor. Nasıl olacak bu iş sırf sütü sağamazsın mümkün değil. Çok fazla sallıyor veya hesap kitap biraz kıt gibi.
Nevzat bey bence çiftlik sahibi beye dedikleriniz çok ayıp. 12.000 kapasite deniliyor fakat sizin kendinizinde dediği gibi 6.000 hayvan var ve sabah 2:30 saat akşam 2:30 saat sürüyor . Gidip çiftliği gezmiş biri olarak söylüyorum bunu sizin gibi evde oturup atıp tutarak değil. Ayriyeten emin olun ki çiftlik sahibi bey fazlasıyla düşünüyordur sağım saatlerini. Ne de olsa bu işten para kazanan bu işin başındaki kişi kendisi keşke o olmayan aklınızı yormasanız böyle şeyler için. He eğer çok akıllıysanız siz kurarsınız böyle çiftlik bizde sizin videolarınızı izleriz.
@@zeynepocak7858 Ben sunulan videoyu izleyerek ve verilen verilere bakarak hesaplamayı yaptım ve hadi bir anda 48 adet keçiyi 5 dakikada sağsınlar dedimki 5 dakikada 48 adet keçiyi sağmaları mümkün değil. Video görüntülerinde herşey net olarak gözüküyor. Öyleyken 48 adet keçiyi 5 dakikada sağsınlar diyerek süreyi kısalttığım halde 6.000- adet keçiyi ancak 600 dakikada sağabilirler.Yani 10 saatte. Keçiler günde iki kere sağıldığına göre sırf sağım işi için günde 20 saat sağım işi var.? Ben hesabı kitabı olan birisiyim. İşletme sahibiyim. Aklımda var Allaha şükür. Bana kızacağınıza hesap kitapla bana bilmediğimi gösterebilirdiniz, yapamayıp hakareti tercih ettiğinize göre haklıyım.
Sezons Keçi ve Koyun Çiftliği - Kurudere Köyü Pınarhisar Kırklareli
Günlük 1 sağmal keçi TMR'si;
Manav Yem Gold Keçi Süt 21 yemi - 1 kg (0,5 kg x 2 öğün)
Mısır kırığı - 0,2 kg (0,1 kg x 2 öğün)
Doğal ve taze çayır-mera otları - serbest (ad libitum, günde ortalama 8 saat otlatma )
Yonca kuru otu ve diğer kuru kaba yemler, çayır ve meradan yeterince istifade edilmediği dönemde ilave olarak verilmektedir.
Kaya tuzu serbest (gebeliğin son 1,5 ayı hariç)
Oğlak besleme programı;
Doğumdan sonra anne sütü ilk 60 gün serbest, 80. güne kadar sınırlı
Oğlak büyütme yemi 10. günden itibaren 100. güne kadar serbest, daha sonra sürüdeki oğlaklar kasaplık ve damızlık olarak ikiye ayrılıyor
Yonca kuru otu ilk 100 gün serbest, daha sonra çayır ve meraya çıkıyorlar
Kaya tuzu serbest
Çepiç besleme programı
Çayır merada otlatma serbest
Yonca ve diğer kuru kaba yemler ilave takviye
Manav Yem Gold Çepiç besi yemi (kış ve koç katımı döneminde sınırlı)
Arpa - mısır kırığı dönemsel ihtiyaca göre sınırlı
Kaya tuzu serbest
Bilgiler için teşekkürler
1
1
Trakyada bir çok çiftliğe gittim bu da dahil kasaplık keçi almıştık. Gerçekten çok disiplinli ve iyi bir çiftlikti tek bir sinek bile yok. Başarılar
Abdullah bey Trakya da saanen bildiğiniz aile işletmesi yada başka işletme varmı?
Abdullah bey merhabalar ben edirne havsanın köyündeyim damızlık önerebilceğiniz bir keçi çiftliği varmı
Çok güzel program olmuş. Çiftliği her yönüyle incelemişsiniz. Teşekkür ederiz
Hayranlıkla izledim. Böyle işletmelerin sayısının atması dileğiyle emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.
Örnek olabilecek işletmelerin yayınlanması güzel bir katkı. Emek veren herkese teşekkürler.
Çok aydınlatıcı bilgiler mevcut.elinize, dilinize sağlık.üretici firmanın da,hizmet ve başarısı yuksek derecede.bol kazançlar
Harikalar mimi keçiler, çok da düzenli ve eğitimli yetişmişler süpeeer! Zevkli çalışmalar!
Allahım yaa çok güldüm nasılda sıralarını beklerler sağılmak için
Yem yemek için bekliyorlar sağılmak icin değil
@@jozefsamsun8860 RUTİN YAPILAN ŞEYLERİN FARKINDA OLUYOR HAYVANLAR YANİ İKİNİZİN DEDİĞİ DE YANLIŞ DEĞİL
Başarılar dilerim. Çiftliği ve hayvanlar hakkında vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler. Trakyamızın gururu Sezons keçi ve koyun çiftliğini her zaman haberli olarak ziyaret edebilirsiniz.
Fuat Bey, biz teşekkür ederiz. Nice yıllar hep birlikte çalışmak dileğiyle. Sağlıcakla kalınız.
Damızlık teke satışınız mevcutmu Fuat bey
Manav Yem doğru işler yapmaya devam ediyor.
Allah işlerinizi rast getirsin çalışan ciftcilerimizi işlerini kolaylastirsin sevimli hayvanlariniza hastalık vermesin
Amin, iyi dilekleriniz için teşekkür ederiz.
Başarılarınızın devamını dilerim. Temelinde yatan hemen hemen herşeyi ayrıntılarıyla anlatmışsınız. Furkan kardeşim emeğinize sağlık. 👍👍
Teşekkür ederiz, eksik olmayın. Sağlıcakla kalınız.
Bu işletmenin koyun bölümünün ayrıntılı videosunu da çekersiniz inşallah işletme gerçekten çok güzelmiş.
Allah kolaylık versin Emeğinize saglık başarılarınızın devamını dilerim
Maşallah keçilere koyunlara allah berketini artırsın
Allah bereketini artırsın çok çok güzel maşallah birini bir etsin derlerya aynen öğle, her konuda çok dikkatli olmalı günümüz malum temkinli olunmalı, örnek bir başlangıç inşallah besiciliğin çoğalması dileği ile hepinize başarılar diliyorum!
Maşallah gayet bakımlı gözüküyor hayvanlar. Siz de işinizin ehlisiniz belli. Yalnız oğlak çevirme diyince bi yüzüm düştü her ne kadar yediğimiz etler tarlada yetişmese de insan yavruların akıbetini duyunca bir üzülüyor. Bir sonraki videolarda ona dikkat ederseniz çok memnun olurum. Başarılar hocam. :)
Çok tatlılar ya insandan daha medeniler sanki, sıraya girmeyi biliyor hayvanlar
Kolay gelsin Nedim bey
Maşallah. Çok güzel bir teşkilat
Gurur duydum kentimiz ve ülkem adına
😂😂😂😂bende galiba çiftçilik yapçam insanlar ile uğraşçağıma hayvancılık en güzel iş 🌹🌹
Sadece hayvanlarla uğraşsan iyi orada da üç kağıtçı larla uğraşacaksıniz burda gördüğün bir yüzü
Maşallah süper hayalimdeki iş
Kolay gelsin inşallah kardeşim
Sizden ricamız her hafta hayvan pazarı videosu cekermisiniz severek izliyoruz
Aksaray Hayvan Pazarı çekimini yaptık. Yakından kanalda.
@@mutluhayvanlarinizicin teşekkür ederim ama her hafta istiyoruz
Millette ne arazi toprak var bizde ev yapmaya yer yok......guzel memlekette yaşıyorlar Türkiye cennet vatan be
Kazanciniz bpl olsun cok temiz ciflik olmus
Masha’a Allah.. cok guzel
Benden iyi yaşiyorlar maşallah
MaSallah cok güzel kac ay süt veriyor 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Bu işletmede bulunan keçiler, süt verimlerine göre ortalama 240 - 270 gün sağılmaktadır.
Emeğine sağlık kardeşim.
17.40 a çok güldüm 😃👍
kolay gelsin
Maşallah
Keçiler yem yemeyi bıraktı seni dinliyor hocam 😁 Yem masrafından bu şekilde tasarruf edebilir miyiz ?😁😁
Neden olmasın.. :)
Hocam yuksek bedel oduyoruz teke icin akrabalik olmasin diye dediniz. Akrabalik orani yukselrse ne sorun olur peki , neden dikkat edelim akrabaligin dusuk olmasina ?
Uğur Bey, merhaba. Bir sürüde akrabalık düzeyi arttıkça çekinik genlerin baskın hale gelmesi ve anomali oranının artması söz konusu olmaktadır. Aşağıda linki bulunan ders dokümanında bulunan ilgili bölümü sizinle paylaşıyorum:
Akrabalı Yetiştirmenin Zararları
•
Akrabalı yetiştirme uygulanan sürülerde vücut küçülür ve incelir, konstitüsyon zayıflar
•
Döl verimi düşer, üreme hızı azalır ve kısır kalma oranı artar.
•
Yaşama gücü zayıflar, hastalıklara ve çevre şartlarına karşı dayanıklılık azalır.
•
Büyüme ve gelişme kabiliyeti zayıflar, verimler azalır.
•
Kalıtsal kusurlar, anomaliler, konstitüsyonal hastalıklar, merkezi sinir sistemi hastalıkları artar.
•
İç güdüde gerileme olur.
•
Albinoluk artar.
Detaylar için bkz. eders.manas.edu.kg/pluginfile.php/7829/mod_folder/content/0/HAYVAN%20ISLAHI%20II%20PowerPoint%20Sunusu.pdf?forcedownload=1
İnsan gibi öylemi hani akraba evliklerinde çocukların sakat doğumu gibi hayret
Çok harika hayvanlar. Bir saanen fiyatı nedir almak istesek şehir ler arası
ماشاء الله
Yemler her ne kadar saklanması açısından sağlık gibi olsada, yonca balyalarını, torbalanmış yemlerden ayırmalıyız.
Sensör olması şart. Nem ısı ışık bakteri co co2, nitrit, nitrat, S, clor, flor, Ca, P, vb.ortamın bulaşıklığı vb. Sera gazlarının yemleri vitamin mineral gibi kayıplara yol açmaması sağlanabilir.
Hatta sensörler dışkıların atıldığı altlık kısımlarının, kirlilik ve bakteriyel enf. Yönünden, daha modern şekilde teknolojik yeniliklerle donatılmış, hijyenik sağaltımlarının, hastalık önlemek açısından sağlanması önem arz eder.
Budur işte..
شكرًا للترجمة
Merhaba çok merak ettiğim şu, keçi sütünün pazarı ( Rağbet ) varmı ? Kendileri mi değerlendiriyorlar yoksa süt olarak toptan mı satıyorlar, sütü satıyorlarsa Lt fiyatı nedir ? Şimdiden çok teşekkür ederim.
Keçi sütüne her geçen gün talep artmaktadır (Süt, peynir, dondurma). Şu anda sütü doğrudan mandıraya veriyorlar. Trakya ve Güney Marmara Bölgesi'nde ortalama 1 lt keçi sütü soğutulmamış 4 TL, soğutulmuş olarak 4,25-4,30 TL'dir.
@@drfurkandilber teşekkürler.
Nası güzeller ya ne akıllı hayvanlar birde sıraya girmiş bekliyorlar allahım yarrabim ☺️🥰🤭🥰
Herkes kendi işini yapsın
Ünvan : MÜDÜR
Meslek : Özel bir kanalda spikerim abi 😅🤣😂
Günlük 1 ton süt sağım oluyor dediğiniz bu çiftlikte kaç tane süt sağılan anaç keçi var
Merhaba benim keçim 3ay önce doğum yaptı şimdi sütünde kan oluyor bunun sebebi nedir acaba beni bilgilendirirseniz 😔 sevinirim şimdiden teşekkür ederim
Rabia Yücel, merhaba. Keçinizin memesinde bakteriyel kaynaklı bir mastitis (kara solos vb denilen) şekillenmesine bağlı olarak süte kan karışıyor olabilir. Ya da travmaya bağlı bir kılcal damar kanaması neticesinde süte kan karışıyor olabilir. Bu durumu size en yakın bir Klinisyen Veteriner Hekime danışmanızı ve mümkünse keçinizi muayene ettirmenizi tavsiye ederim. Geçmiş olsun dileklerimle.
@@drfurkandilber damar catlakligi olduğunu bunun için kandurdurucu ilaç kullandık ve geçmedi şimdi sütü kesmemiz söylendi başka bir tedavi uygulanacak miş ama ben sütten nasıl kesicegimi bilmiyorum daha doğrusu çok zorlanıyorum bunun kolay bir yolu keçiye zarar vermeden sütten kesmem mumkunmu acaba
@@rabiayucel1509 keçinizi sütten kesmek için konsantre yemi tamamen kesmenizi, sadece kaba yem vermenizi, gün aşırı sağım yapmanızı, gerektiğinde sınırlı miktarda su vererek süt üretimine ayrılan su miktarını azaltmanızı tavsiye ederim.
19 yaşındayım 17 koyun aldım şimdi keçilerimin sayısını bilmiyorum inşallah bende çok büyük bir çiftlik sahibi olucam
Bahtın açık olsun kardeşim vaziyet nasıl
Elinize sağlık👍 Lakin Çiftliğin çiftlik irtibatını bulamadım
Videonun açıklama kısmında mevcut
Burası kaç dönüm ve yapım maliyeti ne kadar oldu
Buraya gitmek istiyorum
Kolay gelsin başarılar dileriz keçilerin cinsi ne acaba
Sürünün ağırlıklı ırkı Saanen'dir. Çok az miktarda Maltız ve Alpin ırkı melezleri bulunmaktadır. Saf ırk Saanen tekeler ile sürünün tamamının Saanen ırkına dönüşümü devam etmektedir.
Selamün aleyküm kolay gelsin bereketli olsun bu işi yapmayı düşünüyorum yaza anac keci satışıniz varmı ve gelip çiftliğinizi ziyaret edebilirmiyiz
Özgür Bey;
Nedim OCAK (Sezons Çiftliği) : 0532 231 98 69
Bu bilgilerden çiftliğe ulaşarak bilgi alabilirsiniz.
İyi günler dileriz.
Bu sene erkek dişi oğlak fiyatı tahmini ne kadar teşekkürler
MaşaALLAH TabarakALLAH
ALLAH Nedim Bey barakat ve sağlık versin.
Yaş ve fiyatlar nelerdir?
İrtibat numarası nedir?
...
MashaALLAH TabarakALLAH
May ALLAH grant Nedim Bey barakat and health.
What are the age and prices ?
What is the contact number?
Nedim OCAK (Sezons Çiftliği) : 0532 231 98 69
@@mutluhayvanlarinizicin Teşekkürler Furkan bey
İyi işlere devam edin
...
Thanks Furkan bey
Keep up the good work
@@allmedcom İyi dilekleriniz için teşekkür ederiz. Sağlıcakla kalınız. # Thank you for your good wishes. Stay healthy. #
@@drfurkandilber Siz de Furkan Bey!
Sizinle iletişim kurmanın en iyi yolu nedir?
...
You too Furkan Bey!
What is the best way to contact you?
Keçi şöyle diyor :"Benimlede röportaj yaparmısınız? 😀"
Ben bir öğretmenim emeklilikten sonra bu işi yapmak istiyorum nasıl olursa başarılı olabilirim
Para ile ha birde gene para ile başarılı olabilirsin
Önce seveceksin öyle uzaktan değil gerçekten istiyormusun bu işi onu kendine sor. Eğer bu işi yapacağım dersen git araştır nasıl yapılır nasıl bakılır ne yer ne içer ? Bizim ülkemizde bu konularda uzman olmayan yok ama başarılı olan da yok hocam onun için yurt dışında bu işler nasıl uygulanıyor bak öğren . Tamam öğrendim dediğinde bu işe gir.
Mehmet Çelik Hocam, merhaba. Emeklilik sonrası önce 5-6 çiftliği ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Tabiri caizse önce uygulamalı stajer çobanlık yapmanızı tavsiye ederim. Daha sonra çiftliklerdeki işleyişe adapte olabileceğinize kanaat getirdikten sonra bu işe yatırım yapmanızı tavsiye ederim. Malum kaynaklarımız sınırlı, bu kaynakları doğru kullanmalıyız. Hayvancılıkta ilk yatırım maliyetlerinin görece yüksek olması nedeniyle, genelde 3-4 yıldan önce tam anlamıyla karlılık sağlanmaz. Alt yapı çalışmaları bittikten sonra ve işletme tam kapasite çalışmaya başladıktan sonra karlılık ortaya çıkacaktır. Önemli olan doğru adımlar atmak, sebat etmek ve 4-5 yıl mücadele etmektir. Saygılarımla
@@burhankoparan3785 çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler doğrultusunda uğraşacağım
@@drfurkandilber öncelikle çok teşekkür ederim şimdiden ufak ufak bu gibi videolar izliyorum sizinde verdiğiniz bilgiler çok kıymetli bu çerçevede inşallah başarılı oluruz
Bu hayvanların ürünlerini nerede satıyorsunuz ? Ürünleri sattığınız herhangi bir internet sitesi var mı ?
Azerbaycanda/Bakıda Manav yem varmı?
Xayal SALIMLI, merhaba. Şu anda Azerbaycan'da bayimiz bulunmamaktadır. Size tır bazında yem sevkiyatı yapabiliriz. Size ayrıntılı bilgi vermek için bize telefon numaranızı furkandilber@manavgroup.com.tr mail adresine gönderebilir ya da videonun açıklama kısmında bulunan iletişim telefon numaralarını arayarak, sizinle daha detaylı görüşme sağlayabiliriz. İyi çalışmalar dilerim.
furkan dilber şu an için gərəkli deyil. Ama bilgi almak istərəm. İrəli dönəmdə dəyərləndirmək üçün.
+994506758500
@@xayalsalimli tamamdır, size WhatsApp üzerinden ulaşıyorum. Görüşmek üzere.
Kaç baş hayvan ya orda
Erkek oğlakları nasıl değerlendiriyorlar acaba
Damızlık satışı veya kasaplık olarak
burayı ne kadara kurmuşlardır
En az 10 milyon tl tutar
Bilen arkadaşlar sorum olacaktı
Ben de yeni bir keçi çiftliği kurma gibi bir düşüncedeyim
1 ilk başta kaç keçiyle başlamam lazım
2. Sorumda kurduğum yer nasıl olmalı veya yerleri nasıl olmalı
Saygılarımla selamlıyorum
Kolay gelsin ☺️
Bu çiftlik kapandimi acaba
Burası damızlık dişi satış yapıyormu
Evet yapıyor.
Sunucumuz videonun 8.45 dakikasinda ERKEK OGLAKLAR VE DISI OGLAKLAR diye kecileri ayirarak bahsetti yanilmiyorsam.Acaba dili mi surttu Veteriner arkadasimizin.
Yinede meme başlıkları takılmadan, hemen önce silinmeli.
Maşallah Allah utandırmasın
Süt kuzusu yavruların yaşı en az 6 aydan küçük ise onu kesmekte yemekte caiz değildir.
Arkadaş bunlar keçi değil robot
Hocam bir sorum olacak cvb karsanız sevinirim keçilere besi yemi verilirmi verilsede kaç grm sabah akşam
çok para lazim cokk
Gördüğüm kadarı ile 12, şer keçi adet keçi sağımı yapılan 2 adet istasyon var. ( Başka varsa bilemem. ) Kısacası 24 adet keçi aynı anda otomatik olarak sağılabiliyor. Her 24 adet keçi sağımı yaklaşık 10 dakika sürdüğünü kabul edelim, 100 adet keçi yaklaşık olarak 40 dakikada sağılır. Hadi yaklaşık olarak 100 keçi 30 dakikada sağılır diyelim. Çitlik sahibinin dediğine göre çiftlikte 6.000-adet keçi var. Peki 6.000-adet keçi kaç saatte sağılır.?
100 keçinin 30 dakikada sağıldığını varsayarsak, 1000 adet keçi 300 dakikada yani 5 saatte sağılabilir. 6.000 adet keçide 30 saatte sağılabilir. Keçilerin sabah ve akşam sağıldığını söylüyorlar. Arkadaşlar keçileri kaçıracam birisi şu işin doğrusunu bana anlatsın.
Pardon düzeltiyorum. 2 adet süt sağım istasyonu var ve aynı anda 48 adet keçi sağılabiliyor. 48 adet keçinin 5 dakikada sağıldığını varsayalım. 100 adet keçide 10 dakikada sağılır diyelim. 1000 adet keçi 100 dakikada, hadi 60 dakikada sağıldı diyelim. 6.000 adet keçi 600 dakikada ancak sağılabilir. Yani 10 saatte sağılabilir. Birde sabah ve akşam sağıldığını düşünün 20 saate ihtiyaç var. Diyelimki keçilerin 6.000 birden değilde günde 3.000 tanesi sağılıyor bu sefer günde sırf sağım işi için 10 saate ihtiyaç var. Yani 5 saat sabah 5 saat akşam. 3.000- keçi için.
Çiflik sahibi buranın kapasitesi 12.000 keçilik diyor. Nasıl olacak bu iş sırf sütü sağamazsın mümkün değil. Çok fazla sallıyor veya hesap kitap biraz kıt gibi.
Nevzat bey bence çiftlik sahibi beye dedikleriniz çok ayıp. 12.000 kapasite deniliyor fakat sizin kendinizinde dediği gibi 6.000 hayvan var ve sabah 2:30 saat akşam 2:30 saat sürüyor . Gidip çiftliği gezmiş biri olarak söylüyorum bunu sizin gibi evde oturup atıp tutarak değil. Ayriyeten emin olun ki çiftlik sahibi bey fazlasıyla düşünüyordur sağım saatlerini. Ne de olsa bu işten para kazanan bu işin başındaki kişi kendisi keşke o olmayan aklınızı yormasanız böyle şeyler için. He eğer çok akıllıysanız siz kurarsınız böyle çiftlik bizde sizin videolarınızı izleriz.
@@zeynepocak7858 Ben sunulan videoyu izleyerek ve verilen verilere bakarak hesaplamayı yaptım ve hadi bir anda 48 adet keçiyi 5 dakikada sağsınlar dedimki 5 dakikada 48 adet keçiyi sağmaları mümkün değil. Video görüntülerinde herşey net olarak gözüküyor. Öyleyken 48 adet keçiyi 5 dakikada sağsınlar diyerek süreyi kısalttığım halde 6.000- adet keçiyi ancak 600 dakikada sağabilirler.Yani 10 saatte. Keçiler günde iki kere sağıldığına göre sırf sağım işi için günde 20 saat sağım işi var.? Ben hesabı kitabı olan birisiyim. İşletme sahibiyim. Aklımda var Allaha şükür. Bana kızacağınıza hesap kitapla bana bilmediğimi gösterebilirdiniz, yapamayıp hakareti tercih ettiğinize göre haklıyım.
Ciflim sahibi 6 bin hayvam var dedi hepsi keci demedi buna koyun larda dahil demek istedi
sabahsağdığını akşam sağmıyodur yada 1 gün arayla sağım yapıyolardır vs vs bunlar robot değil performansına durumuna göre sağım yapılır
Maşallah
Maşallah