Μονόπριζο ασφαλείας, προστατευτικό υπέρτασης. Προστατεύει όντως; (Σχηματικό διάγραμμα)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 25 окт 2024

Комментарии • 36

  • @petroslempla362
    @petroslempla362 7 дней назад +3

    Ωραίο σεμινάριο, αρκετά κατατοπιστικό. Να στε καλα.
    Πολυ ενδιαφέροντα τα βίντεο σας. Ευχαριστούμε.

  • @ΑνέστηςΚουλούρης
    @ΑνέστηςΚουλούρης 6 дней назад +1

    Πολυ καλη παρουσιαση εχεις κανει.μπραβο σου.

  • @DimitrisPhd
    @DimitrisPhd 6 дней назад +4

    Χρόνια μετα την ασπαιτε προσπαθω, γιατι κανεις δεν μ το ειπε ουτε σε προπτυχιακο ουτε σε μεταπτυχιακο επιπεδο, να καταλαβω πως δουλευει το mov... σε 10 λεπτα μο εξηγησες οτι δεν κατάφεραν οι αλλοι χρονια...Αψογος υπερευχαριστω! συνεχισε ετσι

    • @lefteriskosteletos9134
      @lefteriskosteletos9134 6 дней назад

      Φιλαράκι και γω ασπαιτε ειμουν.η πρώτη γενιά που έγινε από σελετε σε ασπαιτε το 2002.με χατζαρκη και Βασιλάκη καθηγητές.α είχαμε και τον γουτη.ποτε πηγές εσύ?

  • @kosteogamer
    @kosteogamer 5 дней назад +2

    Σε πτώσης τάσης η ανεβοκατέβασμα ρεύματος προτείνουμε σταθεροποιητή τάσης για μπλακ αουτ η διακοπή ρεύματος ένα καλό upc για να μην χάσεις την εργασία που κάνεις στον υπολογιστή μπρίζα ασφάλειας σε κανένα ψυγείο πλυντήριο και καλύτερη περίπτωση όπως είπες Αντικεραυνικη προστασία μέσω του πίνακα ωραίο βίντεο καλές γνώσεις μας δίνεις επιτέλους μου Λύθηκε μια απορία τι ηταν εκείνο το gpt και τι λειτουργία κάνει 😅😅

  • @TheDestructorOfficial
    @TheDestructorOfficial 6 дней назад +1

    Ωραιος!

  • @billakosl.a3227
    @billakosl.a3227 7 дней назад +1

    Ωραίο βιντεάκι και η λεπτομέρεια πόσο σοβαρή είναι με το προτεκτ

  • @Stelios.Posantzis
    @Stelios.Posantzis 7 дней назад +1

    Πολύ ωραίες οι πληροφορίες και πιστεύω ότι λύνουν την απορία του μέσου αγοραστή όσον αφορά το ποια είναι η λειτουργία αυτών των συσκευών, αν και ο αγοραστής που δεν έχει στοιχειώδεις γνώσεις ηλεκτρονικών ίσως να μη μπορεί να την παρακολουθήσει την εκπομπή. Ίσως μόνο το συμπέρασμα να ενδιαφέρει τον τελευταίο και όχι οι λεπτομέρειες. Δεν ξέρω σε τι ακριβώς απευθύνεται αλλά ίσως μία περίληψη στη εισαγωγή να ενδιέφερε πολλούς.

  • @Stelios.Posantzis
    @Stelios.Posantzis 7 дней назад +1

    Δεν ξέρω εάν αυτό θέλατε να πείτε αλλά στο 1:15 ακούγεται σαν να εννοείτε ότι αυτές οι συσκευές προστατεύουν κατά βάση από κεραυνούς. Οι συσκευές αυτές παρέχουν κάποια προστασία από υπέρταση (υπό προϋποθέσεις). ΟΙ κεραυνοί δεν το ίδιο συχνοί σε όλες τις περιοχές. Αντίστοιχα οι υπερτάσεις (π.χ. από βλάβες δικτύου) δεν είναι το ίδιο συχνές παντού. Κάποιος λοιπόν που νομίζει ότι σπάνια πέφτουν κεραυνοί στην περιοχή του αλλά βλάβες στο δίκτυο συμβαίνουν συχνά ίσως να σκεφθεί λανθασμένα ότι δεν την χρειάζεται.
    Κάτι άλλο (που ίσως όμως να άξιζε δική του εκπομπή ολόκληρη) είναι το πως διαλέγει κανείς συσκευή προστασίας για ένα επαγωγικό φορτίο, π.χ. ένα μικρό ψυγείο, ένα μεγάλο ψυγείο, ένα κλιματιστικό, ένα αφυγραντήρα κλπ. Νομίζω ότι αυτό είναι άλλο ένα ερώτημα που θα έπρεπε να απασχολήσει τον όποιο αγοαραστή.

    • @TechGuruGR
      @TechGuruGR  6 дней назад

      Είναι μία βασική προστασία για υπερτάσεις, από ότι και να προκύπτει, είτε ανωμαλίες δικτύου ή κεραυνό που πέφτει κοντά, σίγουρα όχι πάνω στο κτίριο.

  • @Stelios.Posantzis
    @Stelios.Posantzis 7 дней назад

    7:39 Απ' όσο ξέρω στα ελληνικά αποδίδεται πολύ καλά ακριβώς όπως μεταφράζεται κατά λέξη, δηλ. λυχνία εκκένωσης αερίου.
    Δεν ισχύει το ίδιο για το ηλεκτρονικό κύκλωμα. Η λέξη κύκλωμα στα ελληνικά αποδίδει από μόνη της και το ίδιο το κατασκευασμένο κύκλωμα (αναλόγως τα συμφραζόμενα) και το σχεδιάγραμμα του κυκλώματος, συνήθως όμως όταν λέμε κύκλωμα αναφερόμαστε στην δεύτερη περίπτωση (σπανίως να πούμε π.χ. σχεδιάγραμμα ή σχέδιο αναφερόμενοι σε ηλεκτρονικό κύκλωμα), τουλάχιστον στην καθομιλουμένη. Πάντως δεν είναι σωστή η κατά λέξη μετάφραση από τα αγγλικά σε αυτήν την περίπτωση για την απόδοση του αντίστοιχου όρου. Στα αγγλικά πάντως υπάρχουν δύο διαφορετικοί όροι: ένας για το σχέδιο/σχεδιάγραμμα και ένας για το κατασκευασμένο κύκλωμα.

  • @distribiter
    @distribiter 7 дней назад +2

    Εξαιρετικη αναλυση!
    Το apc αν το αγορασες τωρα το πηρες ακριβα γιατι το προιον εχει καταργηθει απο την apc και εχει ανεβει η τιμη στο ελαχιστο στοκ στα μαγαζια.
    Οταν ηταν στη παραγωγη κοστιζε φθηνα και αυτο 9-11 ευρω.
    Τωρα εχει ερθει στην αγορα ενα philips το CHP7010W/10 το οποιο αναφερει οτι παρεχει προστασια 3 κατευθυνσεων. Εννοει οτι εχει 3 βαριστορ σαν το APC?
    Λογω παραλληλης συνδεσης με προβληματιζει αν προλαβαινει να προστατεψει , η apc στα specs δινει 1ns χρονο αντιδρασης. Δεν θα μπορουσαν για πιο σιγουρη προστασια να βαλουν αυτο το κυκλωμα εν σειρα?

    • @TechGuruGR
      @TechGuruGR  6 дней назад +1

      Κοίταξα τιμές skroutz σήμερα, δε θυμάμαι πόσο είχε, πάνε χρόνια. Για το Philips δεν το ξέρω τι εννοεί. Όταν λέμε σε σειρά; Πως να μπει σε σειρά το varistor, δε μπαίνει...

    • @charis000
      @charis000 День назад

      οταν ειναι παραλληλα προστατευει ολες τις πριζες που ειναι στην ιδια γραμμη

  • @zxcvbnmasdfghjkl-c9o
    @zxcvbnmasdfghjkl-c9o 6 дней назад

    Υπάρχει κάποιος πίνακας να μας λέει τα χαρακτηριστικά του Βαριστορ, δηλαδή τα νούμερα που γράφει πάνω στο Βαριστορ σε τι Volt αντιστοιχεί ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    • @TechGuruGR
      @TechGuruGR  4 дня назад +1

      Είναι τα APC PM1W-GR (Varistor 14S471X3) και Hama 108878 (Varistor 14D511K). Μπορείτε να βρείτε datasheet online

  • @madwalker1
    @madwalker1 6 дней назад

    Κάποτε τα APC τα έβρισκες κάτω από 20 ευρώ, ακόμα και 15, τώρα στα ύψη οι τιμή τους. Απ' οτι βλέπω τα varistor κινεζιές πρέπει να είναι και σ' αυτά. Η APC έχει βγάλει και μια φθηνότερη σειρά στα 10-15 ευρώ που μάλλον δείχνει κατώτερης ποιότητας.

    • @distribiter
      @distribiter 6 дней назад +1

      Ειναι κατηργημενο προιον της APC αυτο που ειδαμε στο βιντεο το οποιο ειναι απο τα καλυτερα στην αγορα, ειναι τα τελευταια στοκ με τετοιες τιμες.

  • @nikikonomi4472
    @nikikonomi4472 6 дней назад

    👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

  • @Valadistis
    @Valadistis 7 дней назад +4

    like και ποπκορν

  • @thanasisalexandris3334
    @thanasisalexandris3334 7 дней назад

    Το δεύτερο προστατευτικό είναι καλύτερο γιατί θα βραχυκυλωσει το πρώτο βαριστορ και θα πέσει η ασφάλεια του πίνακα οπότε δε θα καεί η συσκευή μας.... γνώμη μου!😊😊😊

    • @TechGuruGR
      @TechGuruGR  7 дней назад

      ναι ισχυει και αυτο. αλλο ενα varistor δε θα εβλαπτε

  • @thanasisalexandris3334
    @thanasisalexandris3334 7 дней назад

    Η τάση του κεραυνού γιατί δεν πάει στην συσκευή μας που υπάρχει και μικρότερη αντίσταση και πάει στο κύκλωμα των βαριστορ?😮😮😮

    • @TechGuruGR
      @TechGuruGR  7 дней назад

      αφου ειναι πιο μπροστα το varistor θεωρητικα θα φαει πρωτο αυτο το φορτιο αλλα δεν ειναι παντα κανονας φυσικα

    • @geoepi321975
      @geoepi321975 7 дней назад

      Το βαριστορ είναι παραλιλα δεν είναι σε σειρά, αλλά όλα τα τροφοδοτικά έχουν βαριστορ μέσα, οπότε κάνει μια τρύπα στο νερό

    • @TechGuruGR
      @TechGuruGR  6 дней назад

      Σε σειρά δεν έχει νόημα να μπει το mov με τη λειτουργία που έχει. Και πίστεψε με, έχω έρθει στη "δυσάρεστη" θέση να ψάχνω varistor από stock πλακέτες και να μη βρίσκω, γελοίο. Τα τσιγκουνεύονται οι κατασκευαστές και αυτά...Αλλά και varistor να έχει το τροφοδοτικό, θα χαλάσει η συσκευή του χρήστη, άρα μεγαλύτερο κόστος επισκευής, και επίσης δεν έχει και GDT καμία συσκευή. Πολύ σπάνιο.

    • @geoepi321975
      @geoepi321975 6 дней назад

      @@TechGuruGR ναι, το καλύτερο είναι να μπει ένας επιτυρητης τάσης στο πίνακα, με αντικεραυνικο και ένα δείκτη Φ αληθούς ισχύος

    • @TechGuruGR
      @TechGuruGR  6 дней назад +1

      @@geoepi321975 σιγουρα, το κοστος ειναι θεμα για τους περισσότερους ομως

  • @Blackened8319
    @Blackened8319 7 дней назад +3

    Η πιο αποτελεσματική και δωρεάν προστασία από τους κεραυνούς παραμένει το τράβηγμα των συσκευων από την πρίζα.😄😄

    • @TechGuruGR
      @TechGuruGR  6 дней назад +3

      Σωστό. Και να σημειωθεί ότι κλείνοντας το διακόπτη του πολύπριζου απλά και πάλι δεν αρκεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις, καθώς μπορεί να γίνει arc στο εσωτερικό του διακόπτη σε περίπτωση κεραυνού και να περάσει μέσα στις συσκευές και πάλι.