שלום, קודם תודה, כיף לשמוע את הסרטונים שלך! אשמח לשאלה: כרגע לא התקבלתי לאוניברסיטת תל אביב (הנדסת חשמל) ואצטרך עוד שנה להשלמה, אני מכוון למערכות הספק, השאלה אם כדאי לי ללמוד עכשיו במכללה (מכון לב) השנה או שכדאי לחכות עוד שנה לאוניברסיטה אני מודע לזה שבהנדסה לא כדאי מכללה, השאלה אם למערכות הספק יש לזה כזה משמעות כמו לשאר ההתמחויות, כאילו הרמה של הלימודים תספיק לי, יקבלו אותי למקומות עבודה?
אני צריך את עזרתך. מתחיל שנה ב בהנדסת חשמל והתחלתי את הלימודים במטרה ברורה להתמחות בזרם חזק. לאחר שחקרתי יותר לעומק אני מתחיל לראות שלפחות לפי איך שזה נראה זה תחום לא כל כך טוב. יש לי כמה חברים בלימודים שרוצים ללכת לRF, אמרו לי שזה תחום של אנטנות ושיש בו גם עבודה מעשית בשטח, כלומר משהו תזוזתי יותר. האם זה נכון? בנוסף, האם זה נכון שבגיל 40 הייטק הופך ללא רלוונטי?
פחות מכיר את המסלול. עבודת המחקר שלי עוסקת בשילוב של ידע בהנדסת חשמל עם מערכות רפואיות וחייב להגיד שזה מאוד מעניין ומעשי. אם אתה מאוד אוהב את התחום לך על זה ואם אתה מתלבט אז הייתי ממליץ לך לפתוח אתר דרושים ולחפש מה הידע שנדרש לכך בתעשייה ולראות האם יש את הקורסים הללו במסלול התמחות. בהצלחה. מידע שלי הוא דעה בלבד
אתה יכול להרחיב עוד קצת על RF . אני בקרוב מתחיל משרת סטודנט בתחום RF . שמעתי שזה תחום מאוד טוב . אני מאוד רוצה ללמוד את התחום הזה ולהוסיף גם מחשבים . מה דעתך בנושא ?
היי, RF זה תחום מעולה. יש בו כמובן פחות משרות מתחום המחשבים. אתה יכול להיכנס לאתרי דרושים ולראות כמה מהנדסי rf וכמה שנות ניסיון נדרש בכל עבודה. אם התחום מעניין אותך אז תלך ללמוד אותו. במידה ויהיו לך קשיים בלמצוא בו עבודה אז תוכל לחפש בתחום המחשבים.
היי רומן, אני בן 38 ללא ניסיון בעולם ההייטק. לאחרונה השלמתי בגרויות ופסיכומטרי והתקבלתי לאוניברסיטת תל אביב, תואר בהנדסת חשמל. רציתי לשאול האם יש טעם להתחיל ללמוד בהנחה שרק בגיל 42-43 אסיים את התואר ואצא לשוק? אני שואל כיוון שאני כל הזמן שומע אנשים שמדברים על עניין הגיל וזה ממש מוריד אותי. אשמח לתשובה מאדם עם ניסיון שכמוך.
אני מאמין שחברות גדולות מסתקלות קצת יותר על הגיל אך זה לא בהכרח. זה תלוי מאוד במעסיק ובמי שעושה את ראיון העבודה. יש המון חברות קטנות וסטארטאפים שיעדיפו מישהו בוגר יותר שעבר דרך בחייו ולא אחד שרק סיים וכל יום יכול לקום ולעזוב, גיל הרבה פעמים מראה על יציבותו של אדם. במקרה שלך הגיל זה הדבר האחרון שצריך לעניין אותך, בגיל 38 ללכת ללמוד ולהתקבל לאוניברסיטה כזו תובענית זה מראה שיש לך את זה ואסור להתעלם מכך. תעשה את המקסימום שאתה יכול ואני בטוח במאה אחוז שאם אתה טוב והמעסיק שלך לא מקובע אז גם בגיל 60 יקחו אותך. אם אתה מודאג מנושא של ניסיון אז אתה יכול להתחיל ממשרת סטודנט ולצבור ניסיון בתואר. יכול להיות אפילו שתאהב את האקדמיה ותרצה להיות מרצה או חוקר
@@רמיעמדי-ג2ג מסלול של אלקטרואופטיקה הוא מסלול מעניין. מבחינת הקושי זה תלוי מאוד במוסד. אם אתה מתחבר מאוד לתחום אז היתי ממליץ לך ללמוד אותו. מקצוע זה מבוקש יותר בתעשייה צבאית, לא בטוח שתמצא מהר מאוד עבודה ספציפי בתחום זה. כמובן שזה תלוי בהרבה גורמים. ממליץ לך לבחור כמה קורסי מחשבים ותכנות בנוסף למסלול זה. מקווה שזה עזר
פשוט: למי שיש ממוצע נמוך - מערכות הספק. ממוצע גבוה - הכל השאר. קל מאוד למצוא עבודה במערכות הספק, אך המשכורת בהתאם, מתחילים עם משכורת של מזכירה ועם השנים מגיעים עד למשכורת של מנופאי, שם זה עוצר.
כל הכבוד לך שאתה ככה מדבר ישיר ומשתף מהנסיון שלך.תודה
תודה לך על ההסבר !
מעולה! תודה רבה לך על ההסבר! זה עוזר מאוד!
היי רומן תוכל להרחיב על התמחות באלקטרואופטיקה?
15:18 הכי נכון שיש !! הפרופסורים מנותקים לגמריי משוק העבודה
היי רומן, יש דרך לפנות אליך במייל/טלפון - להתייעצות פרטנית? גם בתשלום כמובן. תודה.
אני במסלול מערכות משובצות מחשב קשה עם תוכנה לעבור תקשורת? או לנסות שוב ללמוד שפת סי מחוץ לתואר?
שלום, קודם תודה, כיף לשמוע את הסרטונים שלך!
אשמח לשאלה: כרגע לא התקבלתי לאוניברסיטת תל אביב (הנדסת חשמל) ואצטרך עוד שנה להשלמה, אני מכוון למערכות הספק, השאלה אם כדאי לי ללמוד עכשיו במכללה (מכון לב) השנה או שכדאי לחכות עוד שנה לאוניברסיטה
אני מודע לזה שבהנדסה לא כדאי מכללה, השאלה אם למערכות הספק יש לזה כזה משמעות כמו לשאר ההתמחויות, כאילו הרמה של הלימודים תספיק לי, יקבלו אותי למקומות עבודה?
אני לא חושב שבאוניברסיטה יש בכלל מערכות הספק, רק מכללות מציעות את זה, ובכללי לא קשה למצוא עבודה בתחום הזה (גם ליוצאי מכללות)
מה התמחות יותר טובה
תקשורת או נחשבים
המלצת על מחשבים..
אצלנו במוסד יש מערכות משובצות מחשב (אימבדד), זה כולל כן?
התמחות מאוד מעשית. יש המון עבודה בשוק בתחום זה. מכיר אנשים שלמדו התמחויות אחרות ובסופו של דבר מצאו את עצמם עושים הסבה לאימבדד
רומן תוכל לעשות סרטון כזה גם להנדסת תוכנה בבקשה.
אני אברר לך ואחזור אלייך. אם תוך שבוע לא אחזור אלייך תן לי תזכורת. שבוע טוב
@@ביתספרחרוץ-רומןגלגור סבבה תודה.
שבוע טוב.
@@ביתספרחרוץ-רומןגלגור שלום רומן ביקשת שאני אזכיר לך.
היי, אני אנסה למצוא פתרונות לשאלתך. עקב הקורונה ואי מפגש עם אנשים זה מקשה טיפה
@@ביתספרחרוץ-רומןגלגור אוקיי תודה
בטכניון מציעים גם מערכות לומדות (/למידת מכונה). מה חושב? הבנתי שהתחום נהיה חזק בשנים האחרונות וזה משתלב טוב עם עיבוד אותות ותמונות
רומן, באיזה מוסד למדת?
אני צריך את עזרתך. מתחיל שנה ב בהנדסת חשמל והתחלתי את הלימודים במטרה ברורה להתמחות בזרם חזק. לאחר שחקרתי יותר לעומק אני מתחיל לראות שלפחות לפי איך שזה נראה זה תחום לא כל כך טוב.
יש לי כמה חברים בלימודים שרוצים ללכת לRF, אמרו לי שזה תחום של אנטנות ושיש בו גם עבודה מעשית בשטח, כלומר משהו תזוזתי יותר. האם זה נכון?
בנוסף, האם זה נכון שבגיל 40 הייטק הופך ללא רלוונטי?
מה אתה אומר על מסלול ביו הנדסה
פחות מכיר את המסלול. עבודת המחקר שלי עוסקת בשילוב של ידע בהנדסת חשמל עם מערכות רפואיות וחייב להגיד שזה מאוד מעניין ומעשי. אם אתה מאוד אוהב את התחום לך על זה ואם אתה מתלבט אז הייתי ממליץ לך לפתוח אתר דרושים ולחפש מה הידע שנדרש לכך בתעשייה ולראות האם יש את הקורסים הללו במסלול התמחות.
בהצלחה. מידע שלי הוא דעה בלבד
מה ההבדל בין מדעי המחשב להנדסת אלקטרוניקה ומחשבים מה יותר טוב מה יותר בטוח מה יש עבודה?
אם כבר הולכים למחשבים, מה ההבדל ממדעי המחשב?
@@יוסףיצחקגיאן-ח9ט
הנדסת מחשבים פותחת הרבה מאוד כיווני תעסוקה בעתיד-גם חומרה גם תוכנה
מדעי המחשב זה ישר הולכים לתכנות.חג שמח
אתה יכול להרחיב עוד קצת על RF .
אני בקרוב מתחיל משרת סטודנט בתחום RF .
שמעתי שזה תחום מאוד טוב .
אני מאוד רוצה ללמוד את התחום הזה ולהוסיף גם מחשבים . מה דעתך בנושא ?
היי, RF זה תחום מעולה. יש בו כמובן פחות משרות מתחום המחשבים. אתה יכול להיכנס לאתרי דרושים ולראות כמה מהנדסי rf וכמה שנות ניסיון נדרש בכל עבודה. אם התחום מעניין אותך אז תלך ללמוד אותו. במידה ויהיו לך קשיים בלמצוא בו עבודה אז תוכל לחפש בתחום המחשבים.
היי רומן, אני בן 38 ללא ניסיון בעולם ההייטק. לאחרונה השלמתי בגרויות ופסיכומטרי והתקבלתי לאוניברסיטת תל אביב, תואר בהנדסת חשמל.
רציתי לשאול האם יש טעם להתחיל ללמוד בהנחה שרק בגיל 42-43 אסיים את התואר ואצא לשוק?
אני שואל כיוון שאני כל הזמן שומע אנשים שמדברים על עניין הגיל וזה ממש מוריד אותי. אשמח לתשובה מאדם עם ניסיון שכמוך.
אני מאמין שחברות גדולות מסתקלות קצת יותר על הגיל אך זה לא בהכרח. זה תלוי מאוד במעסיק ובמי שעושה את ראיון העבודה. יש המון חברות קטנות וסטארטאפים שיעדיפו מישהו בוגר יותר שעבר דרך בחייו ולא אחד שרק סיים וכל יום יכול לקום ולעזוב, גיל הרבה פעמים מראה על יציבותו של אדם. במקרה שלך הגיל זה הדבר האחרון שצריך לעניין אותך, בגיל 38 ללכת ללמוד ולהתקבל לאוניברסיטה כזו תובענית זה מראה שיש לך את זה ואסור להתעלם מכך.
תעשה את המקסימום שאתה יכול ואני בטוח במאה אחוז שאם אתה טוב והמעסיק שלך לא מקובע אז גם בגיל 60 יקחו אותך.
אם אתה מודאג מנושא של ניסיון אז אתה יכול להתחיל ממשרת סטודנט ולצבור ניסיון בתואר.
יכול להיות אפילו שתאהב את האקדמיה ותרצה להיות מרצה או חוקר
@@ביתספרחרוץ-רומןגלגור
תודה רבה על התשובה
ניתן ליצור איתי קשר בתגובות לקבל מידע מפורט יותר
תודה רבה רומן שהשכלת אותנו במידע מפורט.לכל מי שנמשך לצד הפיזיקלי של ה. חשמל, מה דעתך על בחירה במסלול אלקטרואופטיקה ונגזרותיו? תודה מראש
@@רמיעמדי-ג2ג מסלול של אלקטרואופטיקה הוא מסלול מעניין. מבחינת הקושי זה תלוי מאוד במוסד. אם אתה מתחבר מאוד לתחום אז היתי ממליץ לך ללמוד אותו. מקצוע זה מבוקש יותר בתעשייה צבאית, לא בטוח שתמצא מהר מאוד עבודה ספציפי בתחום זה. כמובן שזה תלוי בהרבה גורמים. ממליץ לך לבחור כמה קורסי מחשבים ותכנות בנוסף למסלול זה. מקווה שזה עזר
פשוט: למי שיש ממוצע נמוך - מערכות הספק.
ממוצע גבוה - הכל השאר.
קל מאוד למצוא עבודה במערכות הספק, אך המשכורת בהתאם, מתחילים עם משכורת של מזכירה ועם השנים מגיעים עד למשכורת של מנופאי, שם זה עוצר.
יועץ בתחום הראיונות עבודה🤔 ולא הצלחת למצוא עבודה בעצמך🤔
לך לישון