Toprak Kaynaklı Isı Pompası Toprak Altı devresi/ Bölüm3

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 9 дек 2023
  • TOPRAK KAYNAKLI ISI POMPASI KURULUM VİDEOMUZUN, 3. BÖLÜMÜ OLAN TOPRAK ALTI DEVRESİNİ İZLİYORSUNUZ.
    Yeşil Enerji Isı Teknikleri olarak 22 aşkın süredir ısı pompaları konusunda hizmet vermeye tüm Türkiye genelinde devam ediyoruz.
    #ısıpompası deyince gerçek manada ısı pompasını yansıtan aslında #toprakkaynaklı ısı pompalarıdır. Toprak altında bulunan, yıl boyunca güneş ışınlarını depoladığımız sonsuz enerji kaynağını olan toprak, 1 ila 1.5 metre aşağı indiğimizde sabit bir sıcaklık sunmaya başlar. Biz #havakaynaklı ısı pompalarından %45 daha fazla enerji sunarız toprak kaynaklı ısı pompaları ile. Bu yüzden gerçek manada bakıldığında ısı pompası toprak kaynaklı olandır.
    Bu projemizde ise #nibeS1255 #ısıpompası ve #hpac #soğutma modülü kullandık. 800 mt serme yöntemi ile boru döşedik. Bina tarafında ise yerden ısıtma üzerinden şimdilik ısıtma verirken, daha sonra #fancoil üzerinden soğutma alacak şekilde dizayn yaptık.
    Makine kurulum tarafını 2 bölüme ayırdık ve 2. bölümü de izlemenizi kesinlikle tavsiye ederim. Çünkü müşteri ile röportaj ve sistemin genel anlatımı o bölümde yer alacak. İyi seyirler diliyoruz.
    Herkese bol ısı pompalı günler dileriz.
    www.yesilenerji.net
    www.yesilcizgi.com
    0212 696 70 39
  • НаукаНаука

Комментарии • 33

  • @mustafakocabyk3894
    @mustafakocabyk3894 19 дней назад

    Suyun binadan donusunde de bir guzel selale yapsaniz gorsel bir solende olsa mevcut binada yaratici bir fikir olsa saleli bir ev su sesi insani stresten sikintidan uzaklastirir gorsel bir solen yapsaniz cok daha guzel olur ama

  • @mustafakocabyk3894
    @mustafakocabyk3894 19 дней назад +1

    Yada bu kuyunun 10 m ilerisine bir kuyu daha kazip binadan gelen suyu okuyuya biraksak diyer kuyu da su 3m asagida 3m kuyu yapsak kotan dolayi su derin kuyuya yonecektir bu arada topragin icinde serinleyip diyer kuyuya gidecktir suyu bu arada soguta bilirmiyiz

  • @mustafakocabyk3894
    @mustafakocabyk3894 19 дней назад

    Iki kuyu arasina 10 m kanal kazip temiz micirli bir su kanali olustursak suyun akiskanligini devirdaimi hizlandirmak icin daha mantikli olurmu

  • @mustafakocabyk3894
    @mustafakocabyk3894 19 дней назад

    Kuyuda asagi yukari 15 ton hazir bekleyen su mevcut herdaim 15 ton su bu devir daim icin yeterli olurmu

  • @acmedia63
    @acmedia63 8 месяцев назад +2

    Toprak kaynaklıya iyi bir örnek olabilir, ancak yeterli teknik bilgi vermemişsiniz. Serilen kabloların özellikleri nedir, ısıyı ne ölçüde geçirip taşıyor, dayanımı nedir, Kaç Kw lık bir sistem için toplamda ne uzunlukta kaç parça kanal hat döşendi, KW a göre toprak altı hat uzunluğu ne olabilir nasıl neye göre boyunu hesapladınız, Kablo ekleri nasıl yapılıyor. Geliş gidiş noktalarının sıcaklık değerleri ne mertebelerde gibi biraz bilgi verebilseydiniz. Ayrıca evin galiba bir teknik odası olmamasından dolayı hatlar dışarıdan gitmesi görüntü kirliliği yaratmış, daha düzgün işçiik için nasıl bir ortam olması sizce iyi olabilir, özellikle yeni inşaat yapacak olanlar bu sistemler için planlamaya dikkat edebilirler. belki uzunca oldu ama mühendis olarak detaylar önemli, iyi çalışmalar, Teşekkürler.

    •  4 месяца назад

      @acmedia64 toprak kaynaklı sistemin sizinde bahsettiğiniz detaylardan daha fazlasına sahip. Yani burada biz yüzeysel olarak boruların kaç mt mesafeye döşendiği, nasıl döşendiği gibi bilgileri paylaşıyoruz. Ama sizin veya diğer izleyenlerin projesi var ise bize ulaştıkların da zaten projeleri için gerekli olan bilgileri ve diğer tüm detayları kendileri ile konuşuyor anlatıyoruz.

  • @zaferkabak6637
    @zaferkabak6637 5 дней назад

    Kardeşim bu ișin 500 metre kare kullanım ısıtma allanı 3 Kat zemin kaneferimi daha verimli olurmu ne kadar senelik ceylan faturası tutar kaça işcilik Maliyet tutar ömrü ne kadar döşenen fortum güneş panelide güneş gören çatįya yada karpot üzerine garaç ve elektrik şarz istasyonuda ilave kaça patlar maliyet bazî yerde yeraltîna 60 nan 120 metre sontaş yapıyorlar hangisi daha verimli az ceylan parası tutar kardeşim bizi bilgilendirirsen sevinirim benim Tarlamda pınar var komşumun benim tarlamdan geçiyor kîş günü ıllık yazgünnü soğuk su oraya atılsa kışgünü evi îssıtmak için yazgünnü evi soğutmak için kullanılırmı kardeşim beni bilgilendirirsen Cep ev telefon numarısı yazarsan sevinirim Kolay gelsin kardeşim

  • @Harun-jt9uy
    @Harun-jt9uy 7 месяцев назад

    Böyle bir isin suan maliyeti kac lira olur

  • @hselimb1
    @hselimb1 2 месяца назад +2

    merhabalar, toprak altı borulamayı neden coil şeklinde yani yuvarlar yuvarlak dönerek bobin gibi yapmadınız, tek sıra boru çekerek o kadar uzun kazmak biraz gereksiz değil mi acaba? bir diğer sorum da toprak altı borular kollektöre yaklaşırken yalıtım mı var etrafında 8:00 ? Aksine amaç ısı transferini arttırmak değil mi yalıtım neden?

    •  27 дней назад +1

      Merhabalar daha önce bu konuda çalışma yaptınız mı? Yaptı iseniz şuan aktif çalışan bir sisteminiz var mı? Bu sistemin değerlerini şuan paylaşabilir misiniz? Uzun kazmak gereksiz değil, olması gereken diyebiliriz. Çünkü sizin bahsettiğiniz şekilde ki uygulamalar genelde yurt dışında özellikle Almanyada .ok yaygın. Bunun sebebi genelde yeterli alanın olmaması, 2. sebebi ise sadece ısı pompası ile değil de ilave alternatif bir ısıtma kaynağını da kullanıyor olmaları. Bizim yaptığımız şekilde dış ortam sıcaklığı -30 derece olan bir yerde bile sistemimiz sorunsuz çalışmaktadır. Diğer sorunuz kollektöre yaklaşırken derinliğimiz azaldığı için izolasyon kullanırız. çünkü 13 derece civarında getirdiğimiz ısıyı yüzeye yaklaşırken bırakmamak için. Dışarısı -10 derece ve kar yağmış olduğunda yaklaşık 60 cm alana kadar soğuk çok rahat ilerler. Buda bizim 13 derece olarak getirdiğimiz ısının bir kısmını burada bırakmamız anlamına gelir ki bunu heralde istemeyiz.

    • @hselimb1
      @hselimb1 27 дней назад

      Hayir daha once bu konuda bi calisma yapmadim, meslegim bu degil, ydisinda boyle yapildigini gordugum icin meraktan sordum.. aciklama icin tesekkurler 👍

  • @mustafakocabyk3894
    @mustafakocabyk3894 19 дней назад

    Benim binanin yaninda 10m derinliginde su kuyusu mevcut bu kuyuda 3m asagida su ne kadar cekersem cekeyim su seviyesi dusmuyor boyle bir kuyudan suyu pompasi ile kuyudan cekip yerden isitma borularinda gezdirip tekrar kuyuya gondersem isitma ve sogutma saglarmi mevsime gore suyu. Alisini kuyunun dibinden 10 m yapsam isinan suyuda kuyunun ustune biraksam ne denli verimli olur fikir almak istedim

    •  18 дней назад

      @@mustafakocabyk3894 merhabalar, aynı kuyuya suyu geri bıraktığınızda taze su çekmiş olmazsınız bir süre sonra aynı suyu devir daim yaparsınız. Bina serinletmesinde kullanmak bir nebze başarılı olabilir belki ama 14 ila 20 derece arasındaki su ile bina ısıtması yapamazsınız. Her halükarda su kaynaklı bir ısı pompası kullanmalısınız.

  • @Harun-jt9uy
    @Harun-jt9uy 7 месяцев назад +1

    Cevap bekliyorum,bende yaptırmayı düşünüyorum

    •  27 дней назад

      Buradan fiyat veremiyoruz çünkü atoprak kaynaklı sistemler proje işidiri ve tüm detayları ile üzerinde çalışmak gerekir. Kaç kw konulacak, serme mi yapılacak, sondaj mı yapılacak, su kaynaklı mı yaplacak gibi detaylar var. Bunlara göre fiyatlama yapıyoruz.

  • @Gurselkk
    @Gurselkk 5 месяцев назад +3

    hocam bu serme yönteminde ev harici kaç metrekare alana ihtiyacımız var rahat rahat serebilmemiz için bu boruları... Bunu şundan soruyorum devlet 500 metrekare arazi veriyor bunun max 150 metrekaresine ev yapma şartı koşuyor. İlkevim arsa projesi kapsamında İstanbulda 1,5 katlı bir ev yapmayı düşünüyorum ve bu sistemi kurmak istiyorum. İşleme başlamadan önce araziler teslim edildiğinde size hangi kısımda başvurmalıyım ve öncesinde almam gereken yada yapmamam gereken işlemleri belirtebilir misiniz? Malum temel atarken onlara dikkat etmeye çalışayım. Hem ısıtma hem soğutma olarak yapmak istiyorum fancoil kafama yatıyor çünkü ev hava sirkülasyonuda sağlanıyor onla ama işte yerden ısıtmada çok beğeniliyor ısınması çok başarılı ve düşük sıcaklıklarda bile ev ısınabiliyor. İkisinide yaptırsam ne gibi sorunlar çıkar maliyet ne kadar artar(Bunun cevabını yüzdesel verirseniz memnun olurum %20 - %30 gibi). Sonrasına param oldukça güneş paneli ile desteklemeyi düşünüyorum. Velhasılkelam hocam ben bir mühendislik işi istiyorum baştan ona göre planlama yapmak istiyorum
    İyi çalışmalar dilerim sorumun herkese faydası olması dileği ile...

    •  5 месяцев назад

      Merhabalar,
      Ortlama bir bilgi vermek gerekirse yapılacak ya da yapılmış evin m2X3 katı kadar diyebiliriz. Yani 150 m2 bir ev yapılacaksa serme için 450 m2 harici alana ihtiyaç duyuyoruz. Toprak kaynaklı bir proje düşünülürse. Önce tabi ki bina işlemleri tamamlanması iyi olur. Yani teknik oda ortaya çıkınca, toprak altı devresi işlemi yapılarak teknik odaya hatlar çekilip bırakılır. Bina içinde ise soğuk bir bölgede iseniz ve bütçe de uygun ise elbette yerden ısıtma +Fancoill ile de soğutma en iyisi olur. Fancoill adetleri ve boyutlarına göre fiyatları değişiyor. En küçüğü gizli tavan tipi olursa ortlama 250 Eurolardan başlıyor. Buna göre yüzde oranını siz belirleyebilirsiniz.

    • @acmedia63
      @acmedia63 4 месяца назад

      @Bahsettiğiniz gibi, bina işlemlerinin tamamlanmasından sonra bu konuya bakmak sonra da çözüm bulmak değil, @Gurselkk arkadaşın bahsettiği gibi arazi üzerinde ev planı ve ayrılacak bahçe alanı gibi tüm detayları düşünerek diğer parametreleri de değerlendirerek detaylı planlama yapıp aşamalarını da ortaya çıkarmak gerekiyor. Bunun bir mühendislik çalışması olması lazım, bu nedenle veriler ilişkiler malzeme maliyetler ....detaylar lazım ki modelliyelim.

    •  4 месяца назад

      Maliyetin ne kadar artacağına dair verileri sizin bulmanız gerekecek. Çünkü kaç tane fancoill koyacağınız bilmiyorum. Projeniz kaç m2 ve kaç odanız var bilmiyorum. Her odaya da koyabilirsiniz sadece belirli mahalleri de soğutmak isteyebilirsiniz. Short videolarımız arasında hem fancoill hem de yerden ısıtma hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

  • @cuneytbolukbas9060
    @cuneytbolukbas9060 7 месяцев назад +1

    Buruların içinde su mu dolaşacak

    •  7 месяцев назад

      Evet ama donma önleyici bir malzeme ile birlikte

  • @kas37tr55
    @kas37tr55 4 месяца назад +1

    o suyu devir daim ettirecek pompanin elektrik ihtiyaci ne kadar?Sistem yazin sogutma yapabiliyormu?Ev yerden isitmalimi?Kolay gelsin.

    •  4 месяца назад +1

      Merhabalar
      Suyu devir daim ettirmek için (eğer toprak altına döşediğimiz borulardaki sudan bahsediyorsanız) makine içinde 75 watt max olan bir adet inverterli sirkülasyon pompası ile çeviriyoruz.

    •  4 месяца назад +1

      Tabii ki soğutma yapılabiliyor. Zaten sayfamızda sistemin teknik odasından da videomuz mevcut. Orada soğutma yapmak için gerekli parçaları da göreceksiniz.

    •  4 месяца назад

      Evde yerden ısıtma var ve fancoill cihazları da asılarak aktif soğutma da yapacağız

  • @Gurselkk
    @Gurselkk 8 месяцев назад

    o pimaşı o kadar uzağa koyuyorsunda bakalım herkesin o kadar uzun arazisi varmı şehir içinde onu nasıl yapacağız ?

    •  8 месяцев назад

      Sorun pimaş mı arazi olmaması mı?

    • @Gurselkk
      @Gurselkk 8 месяцев назад +1

      sorun arazi tabiki hocam ben istanbulda yaşıyorum bunu burada nasıl yapabilirim ?@

    •  8 месяцев назад

      @@Gurselkk Hocam arazi yoksa nasıl yapacaksın, yapamazsın. O zaman hava kaynaklı yapıyoruz

    • @Gurselkk
      @Gurselkk 8 месяцев назад

      siz toprak kaynaklı daha verimli demiştiniz sanırım araziye göre değişiyor bende öğrenmiş oldum teşekkürler@

  • @mustekimgungor1096
    @mustekimgungor1096 6 месяцев назад +1

    İşin özünü anlat toprak deyip duruyosun .o derinlikte suyun sıcaklığı nedir.

    •  6 месяцев назад +2

      Video yu iyi izlerseniz kaç derece olabileceğini söylüyoruz. Hem fırça çek, hemde bilgi iste, hayat size güzel.