Merhaba elinize emeğinize sağlık bişey sormak istiyorum mesela bu ürünü satacaksınız şuan piyasa değeri ortalama ne olabilir bilmeseniz de bi tahmin verebilir misiniz ?
merhabalar.bişey sormak istiyorum.mesela epoksiyi hazırladık ama kullandığımız kalıba fazla geldi.fazla kalan epoksiyi başka bir uygulamada kullanabiliyormuyuz ?tşkler...
Uv reçine, uv ışık ile sertleşen, kuruyan bir reçine türü. Ben aliexpress'ten temin etmiştim ama Türkiye'de şu web sitesinden temin edebilirsiniz. www.seffafepoksi.com/uv-ile-kurlesen-epoksi-recine-25-gr-kopyasi
Bu videodaki pleksileri sipariş verirken istediğim ölçülerde kesilerek gelmesini sağlamıştım. Daha sonra ise bir şerit testerem oldu onunla istediğim ölçülerde kesebiliyorum.
Merhaba, bu projede vakum makinesi veya başka bir makine kullanılmadı, görsellerde de görüldüğü gibi az miktar baloncuk bulunmaktadır. Eğer başlangıç aşamasındaysanız ve bu tür ekipmanlarınız yok ise şunlara dikkat ediniz. *Özellikle kış aylarında reçine soğukta bekletilir, soğukta bekleyen reçinenin viskozitesi yüksek olur, yüksek viskoziteli reçine karıştırıldığında normalden çok fazla baloncuk oluşturur. Bunu aza idirmek için kullanmadan önce reçine şişesini bir süre sıcak suda bekletip o şekilde karışımı hazırlayınız.(Not: Reçineyi aşırı ısıtmayın, sıcak olan reçine hızlı tepkimeye girerek hız sertleşme yapar ve baloncuk, sararma, çatlama gibi problemlere yol açar.) *Karışımı hazırlarken yavaş bir şekilde karıştırınız. *Karışım hazırlandıktan sonra 5-10 dakika kadar dinlediriniz, oluşan hava kabarcıklarının bir kısmı yüzeye çıkacaktır. *Döküm yaparken bir çubuk veya benzeri bir şeyden yadım alarak tek bir noktadan döküm yapınız. *Mümkünse kalıplarınızı yatık bir pozisyonda oluşturunuz, böylece hava kabarcıklarının çıkacağı mesafe kısalacağı için daha kolay dışarıya atılırlar. Ayrıca reçineniz yatay kalıplarda daha az ısınma yapacaktır buda baloncuk oluşumunu etkileyen faktörlerdendir. *Baloncuklardan kurtulmak için en etkili yöntemler vakumlama veya basınç tankı (pressure pot) yöntemleridir. Bütçeniz var ise ihtiyacınıza göre ikisinden birini almanızı şiddetle tavsiye ederim.
Eline sağlık çok güzel maşallah bide kardeşim şu malzemeleri aldığın yeri bi link koyarsan çok iyi olur taşrada zor bulunuyor özellikle led devre açma kapa düğmesi bi zahmet
Yapalım diyeceğiz de lakin pahalı hobi asasen pahalida değil tamamen bir atoyle gerek spiralinden mengenesi ne bizim harcimiz değil,güzel çalışma tebrikler
Puedes de a poco, yo invertí el uso de un molde de macetero para una lámpara espantacuco y no necesitas lijar, la pones sobre una base de luz led y quedo bonito. De a poco te haces de lo del video si eso es necesario para ti, yo por lo pronto voy de a poco😊
Thanks, what you call the star effect is the air bubbles inside. These bubbles originate from the mixture and from the air spaces inside the flowers and are formed completely spontaneously. Didn't implement anything special to do this.👍
Merhaba uv reçine kullanmak şart değil ama bu tür çalışmalarda en az belli olacak yapıştırıcı uv yapıştırıcı olduğunu düşünüyorum. Kötü görünüm bırakmayacak başka yapıştırıcılarda kullanılabilir. Uv ışık ve reçine markası tavsiyem yok, bütçenize uygun bir uv ışık almanızı, alırken 395NM ibaresinin gecmesine dikkat ediniz. Kullandığım uv reçineyi ben aliexpresten satın aldım aynısını şurada buldum, buradan sipariş verebilirsiniz. www.seffafepoksi.com/uv-ile-kurlesen-epoksi-recine-25-gr-kopyasi
Selam hocam, bende epoxy ile lamba yapiyorum 2 asamali kaliba doktum ve ikinci asamada episi kalibimin icinde catlamalar ve bulutumsu figurler olustu. Bu neden ola bilir. Tesekur ederim.
Selam, döküm işlemini iki kat halinde uyguladınız, Kullandığınız epoksinin Markası + modeli nedir? Döküm yaptığınız her bir kat kaç cm kalınlığındaydı. Ortan sıcaklığınız ortalam kaç dereceydi.
Satın aldığınız epoksinin üzerinde veya kullanım talimatında belirtildiği orana göre yapılmalıdır. Her markanın karışım oranı aynı olmayabiliyor. Genelde derin döküm epoksilerin karışım oranı 2:1, 3:1 olsada benim kullandığım Resinin Mass Pro 10:4(2.5:1) olarak karıştırılmalıdır.
Uv epoksiyi ben Aliexpress ten temin etmiştim, şuanda aynı epoksiyi burasıda satıyor www.seffafepoksi.com/uv-re%C3%A7%C4%B0ne-60-gr Farklı bir yapıştırıcı da kullanabilirsiniz, yapıştırıcı kuruduğunda kötü bir görünüm bırakmaması yeterli.
Kalıp tan çıkardıktan sonra yüzeyde bir sıkıntı yok ise olduğu gibi kullanabilirsiniz eğer yüzeye bir müdahale yaptıysanız ve bunu örneğin 80 lik zımpara ile yaptıysanız bundan sonra ki zımpara numaraları katlayarak gitmesi yeterlidir. Örneğin 80 'den sonra 160, 320, 600, 1000, 2000 gibi, bu numaralar olması şart değil örneğin 160 bulamıyorsanız 180, 320 yerine 360 numaraları kullanılabilir. Dediğim gibi başlangıçta yüzeyi düzeltmek için kaçlık zımpara kullandıysanız sonrakiler katlayarak devam etmesi yeterli oluyor.
Thanks; These are these air bubbles from the resin and flowers. If air bubbles are not desired, they can be avoided by using a vacuum chamber and a pressure vessel.
Şuanda Resinin mass kullanıyorum fakat her fırsatta zam yapmaları artık beni yıldırdı şuanda farklı bir markaya geçmeyi düşünüyorum. Daha tam karar veremedim ama sanırım Arc markasına geçeceğim.
Çok uzun zamanda olan durumunu bilmiyorum test etme fırsatım olmadı, bir yıllık çalışmamda sararma gözlemlemedim. Sararmayan epoksi yok denilebilir, sararma ömrünü epoksinin kalitesi, kullanıcının güneş ışığına maruz bırakması ve epoksi karışımını hazırlayan ustaya göre değişiklik gösterecektir.
Kalın döküm olarak sadece tek bir marka kullandım şuana kadar bu yüzden bu iyidir veya kötüdür diyemem. Benim kullandığım Resinin Mass ürünü. Eğer daha önce epoksi ile çalışmadıysan kesinlikle ufak çalışmalar yaparak başlayın ve elinizde uygun makineler yok ise sonuç sizin için eziyet olacaktır hatta sonuca ulaşamayabilirsiniz. Ufak çalışmalar ile başlayarak kendinizi geliştirdilkçe daha büyük işlere geçiş yaparsınız.
Bu işi yapmaya başlamadan sevip sevmediğini anlayamazsın, Videolarda çok basit geliyor herkese ama göründüğü gibi değil. İnce döküm epoksi kullanarak küçük kolye gibi çalışmalar ile başlangıç yapabilirsin, epoksiler taşındıkça, zımpara ve parlatma adımlarında kendinizi geliştirdikçe zamanla çalışmalarınızı ufak ufak büyüterek ilerleyebilirsin. Bu arada da bu işin sana uygun olup olmadığını anlamış, boşuna ekipman gibi şeylere yatırım yapmamış olursun.
Üstadım videolarının hepsini izledim hepsi çok güzel olmuş. Bende hobi olarak başlayacağım. Kolye ile mi başlamalıyım? İlk başlangıç için hazır kalıp mı almalıyım? Gravür cihazı alacağım fakat evde kullanımı nasıl olur ses olayının bi çözümü var mı?
Çok teşekkür ederim; Öncelikle küçük objeler ile başlayın. Eğer elinizde gerekli aletler yok ise özellikle zımpara makinesi büyük objelerde bu zımpara olayı çok yorucu ve zor oluyor. Kolye ile başlamanız işi öğrenmenize, reçineleri tanımanıza yardımcı olacaktır. Kalıp olarak hazır kalıp kullanacak olursanız yaptığınız çalışmayı sırlayacaktır. Kendi kalıplarınızı hazırlamak isterseniz reçine plastik ve kauçuk malzemelere tutunamıyor herhangibi bir plastik malzeme ile tek kullanımlık kendi kalıplarınızı oluşturabilirsiniz ben bunun için Asetat kağıdı kullanıyorum. Gravür cihazı çok yüksek devirlerde kullanmadığınızda aşırı ses çıkarmıyor fakar aşırı toz çıkarıyor ben bunun için elektrikli süpürge kullanıyorum. Çok aşırı saatler çalışmayacağınız için ses konusunda da sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.
Hocam ben de evim için böyle güzel şeyler yapmak istiyorum ancak ihtiyacımız olan malzemeler listesi gibi bir liste hazırlayıp bize gönderebilir mısınız? Bir de şu makina var ya ürünleri ilk yonttuğunuz onun ismi nedir hic bir yerde bulamadım:)
Kullandığım zımpara makinası Einhell Tc Us 400. Bu işte tecrübeniz yok ve ilk defa yapacaksanız şiddetle küçük kolye gibi çalışmalar yaparak başlamanızı öneririm. Kendinizi geliştirdikçe daha büyük çalışmalara geçiş yaparsınız. Videoda bu tür çalışmalarım elle hızlı ve çok kolay olduğu algısı yaratıyor ama göründüğü gibi değil bu yüzden ufak çalışmalar ile başlayarak işin zorluklarını ve püf noktalarını tecrübe edinmenizi tavsiye ederim.
Valla sağolun Hocam verdiğiniz bilgiler için. Tamamdır küçük bir şeyler deneyerek başlarım inşallah. ☺️ Sizin kadar iyisini yapamasam bile bi hobi olarak oyalarım kendimi 🌿 Tekrar sağolun!!!
Rica ederim nedemek, eğer üzerine düşerseniz benim kadar iyi olacağına inanıyorum, bu işte yapılması gereken adımlar belli özverili bir çalışmayla üstesinden gelinemeyecek hiç bir şey yok, dediğim gibi ufak çalışmalarla tecrübe edinerek ilerlemeniz sizi daha iyi bir noktaya taşıyacaktır. Büyük objelerde uygun alet edevat kullanılması çalışmanın daha kolay bitirilmesine yardımcı olacaktır. İlk aşamada zımpara makinesi almanızı tavsiye etmiyorum, bu işe temel bir başlangıç yapmanızı, ilerleyen bu süreçte ne tür çalışmalar yapacağınıza karar vererek ihtiyacınız olan makineleri buna göre almanızı tavsiye ederim.
orada bugun olusu 6. 7 bin tl lik makine var hobi bizim ulkemizde pahali bi zevk bunun bi tik ilerisine gectinizde 15 bin tl nin ustunde makine yatirimi ister ve arkadasin dedigi gibi bilgi ve tecrubeniz yoksa o cihazlar Allah muhafaza sakat birakir
Kalın döküm. Kalın döküm ile büyük hacim aynı şey. Ama şöyle bir durum var aldığınız markanın teknik özelliklerini inceleyin, kalın döküm ürünlerde 5-7 cm kalınlıklara kadar çıkılabiliyor, bazıları ise kalın döküm olarak geçiyor ama maximum 3cm döküme müsade ediyor.
ışıklandırma için kullandığınız ürünlerin linkini verme şansınız var mı?, güç kablosunu taktığınız adaptörün önemi var mı fazla güç gelip yakma ihtimali yok mu mesela
Burada kullandığım led 12 volt adaptör ile çalışan mercekli modül led. Fazla güç uyguladığınızda yanacaktır. Standart 12volt 1Amper bir adaptörle çalıştırmanız şart. Burada kullandığımın linki urun.n11.com/arduino-urunleri-ve-setleri/2li-mercekli-mini-modul-led-beyaz-12v-072w-P454202659 Daha güçlü bir ışık için ise (1.5w olanını tercih etmelisiniz) şunu tavsiye ederim urun.n11.com/serit-led/mercekli-modul-led-15w-1-10-20-50-100-adet-tum-renkler-P390455998
Eğer epoksi ile tecrübeniz yok ise ince döküm epoksi kullanarak kolye ve benzeri çalışmalar ile başlangıç yapmanızı kendinizi geliştirdikçe adım adım ilerleyerek daha büyük çalışmalara geçiş yapmanızı tavsiye ederim.
Puede encontrar la cantidad de epoxi que usará calculando el volumen. Por ejemplo, se necesitarán aproximadamente 750 gr de epoxi para un molde de 15x10x5 cm.
Bende böyle bir pano yapmak istiyorum ama kişinin fotoğrafını kullanarak. Fotoğraf png olarak çıkartılıyor mu yada çıkartamazsam bile normal a4'e basılı fotoğrafı şeffaf hale nasıl getirip epoksi pano yapabilirim acaba? Birine doğum günü hediyesi yapmak istiyorum
Fotoğraf çıktısı alma konusunda bir fikrim yok bu yüzden tavsiyede bulunamam. Epoksi ile bu boyutlarda bir çalışma yapmanız mümkündür fakat tek seferde bu kadar kalın bir döküm yapmayı planlıyorsanız tecrübe edinmeden bunu yapmanızı tavsiye etmem. Epoksi göründüğü gibi masum bir kimyasal değildir. Doğru kullanılmadığında ısınır ve bir çok aksaklığa sebep olarak çalışmanızın çöp olmasına sebep olabilir. Bu yüzden genellikle ince döküm reçineler ile ufak kolye ve benzeri çalışmalarla başlangıç yapılmasını tecrübe edindikçe daha büyük çalışmaları katmanlar halinde dökerek ilerlenmesini ve ardından derin döküm reçineler ile tek seferde dökümler yapılarak ilerlenmesini tavsiye ederim.
Bitkileri yapıştırmak için UV reçine kullanıyorum bu reçine UV ışık ile kuruyarak sertleşmektedir. Uv reçineyi şeffaf ve kötü bir görünüm bırakmadığı için tercih ediyorum. Siz Uv reçine yerine kötü bir görünüm bırakmayacak farklı yapıştırıcılarda kullanabilirsiniz.
Hocam bazı yerlerde epoksi 2.5 cm fazla dökülmez vs diyorlar sararma çatlama olur diyorlar ama sizin dökümünüz bayağ kalın ? Buna açıklık getirirmisiniz
Evet söylenenler doğru aslında, öncelikle uygulamanıza uygun reçine tercih edilmeli, bu tarz çalışmalarda tek seferde dökebilmek için kalın döküm epoksi kullanılmalı. Bu kalınlık ta döküm yapılabilmesi için kullandığınız reçinenin teknik özelliklerini bilmelisiniz. Bununla birlikte kullandığınız epoksi miktarı ve ortam sıcaklığına bağlı olarak döküm yapabileceğiniz kalınlık değişiklik gösterecektir. Kullandığım epoksi Resinin Mass epoksimarket.com sitesinde ürünün teknik özellikleri yazıyor ve sayfanın en altında bir grafik var bu grafiğe uyduğunuz sürece çalışmalarınızda bir sorun yaşamazsınız. Özetle; Epiksinin özelliği + kullanılan miktar + ortam sıcaklığı Projenizin döküm kalınlığını belirleyen faktörlerdir. Not: Her kalın döküm epoksi aynı sonucu vermez her markanın kendine özel teknik özellikleri vardır.
Epoksi ile ilgili tecrübeniz yok ise bu tür büyük çalışmalar ile başlamanızı tavsiye etmem, kolye gibi ufak çalışmalar ile başlayarak zımpara ve parlatma aşamalarında kendinizi geliştirdikten sonra adım adım çalışmalarınızı büyütürek ilerlemeniz daha iyi olacaktır. Bu tür tek seferde döküm için kalın döküm epoksi reçine olarak aramalısınız. Bu videoda Resinin Mass Pro ürünü kullanıldı.
It's not very clear in the video. There are defects on the surface. This needs to be done in order to obtain a better and quality surface. This process gives a higher quality appearance.
Merhaba, serbest çalışmalar yapıyorum, sipariş üzerine çalışmıyorum. Bu tarz sipariş üzerine çalışma yapan bir yer varmı bilmiyorum. Ama etsy.com internet sitesinde arama yaparak filtrelerden mağaza konumunu türkiye seçerseniz türkiyeden satıcılar çıkacaktır. Bu satıcılar ile iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.
Kabaca hesaplamak için hacim hesabı yapabilirsiniz. Örneğin kalıbın boyutları 15cmx10cmx5cm = 750gr gibi bir epoksi gider böyle bir kalıba az gelmemesi için kalıbın büyüklüğüne bağlı olarak 30,50gr fazladan koyarak ayarlayabilirsiniz.
@@atasoy çok sağolun karışımı karıştırırken tahta doktor cubuğu kullanıyorum bu mikro kabarcığa neden olurmu ve son olarak arc 150 kullanıyorum direk 4 cm kalın döküm yapsam sıkıntı olurmu
Mikro kabarcığa yapacak birşey yok karışım esnasında ne kullanırsanız kullanın mikro kabarcık oluşacaktır. Mikro kabarcıklar döküm sonrası kaybolacaktır. ARC150 ile maximum 3 cm'e kadar döküm yapılabilir ama bu kalınlık doğru koşulların sağlanması sonucu mümkündür. Kalın döküm işlmelerinde kullanılan epoksi miktarı, uygulanacak kalınlık ve en önemliside ortam sıcaklığı. Bunlar çok önemli. Eğer bu epoksi ile 4cm döküm yaprsanız çok aşırı bir şekilde ısınacaktır. Ayrıca size tavsiyem daha önce epoksi ile hiç çalışmadıysanız kesinlikle kolye gibi ufak çalışmalar ile başlamanızı, epoksiyi tanıdıkça ve bu parlatma sürecini kavradıkça daha büyük çalışmalara geçiş yaparsınız.
Thanks, I'm glad you like it. This thick casting resin is the kind used in castings such as large volume tables and tables. Working as a layer depends on the job you do, as well as on the thickness of the cast in one go, which is allowed by the resin you use. For example, if the resin you bought is suitable for casting up to a maximum thickness of 3 cm in one go, you need to cast in layers for thicker works. If you cast too thick at one time, the resin will heat up, turn yellow, and cause bubbles and cracks. I hope you found an answer to your question.
Bu işe başlarken size tavsiyem kolye gibi ufak çalışmalar ile başlangıç yapmanız yönünde olacaktır. Epoksiyi tanıdıkça, zımpara ve polisaj adımlarını kavradıkça kalın döküm epoksi kullanarak daha büyük çalışmalara adım adım geçersiniz. Başlangıç için kabaca gerekli malzemeler şöyle; *Epoksi reçine (kolye için ince döküm olmalı) *Hassas terazi (karışımı hazırlamak için, kolye gibi çalışmalarda çok az miktarlar hazırlanacağı için 0.1gr hassasiyetli olmasına dikkat edin) *Epoksi pigment (Eğer renkli çalışmalar yapacaksanız gerekli) *Kıl testeresi (Kaba şekli kesmek için kullanılabilir) *Hobi Mengenesi (Kesme işlemi yaparken kolaylık sağlıyor) *Zımpara makinesi(kaba şekli vermek için makineniz yok veya alma gibi bir imkanınız yok ise ağaç törpüsü ve metal eğesi ile şekillendirme yapabilirsiniz.) *Su zımparaları - 80, 180, 360, 600, 1000, 1500, 2000 ve 3000 kum (Parlatma öncesi uygulanması gereken zımpara adımları, kolye için bu sıralama yeterli) *Polisaj pastası (Kolyelerde sadece kalın pasta kullanılması yeterli) *Polisaj süngeri *Polisaj işlemini uygulamak için şarjlı matkap yada devir ayarlı matkap *Ahşap koruyucu (çalışmanızda ahşap kullanacaksanız gerekli)
Özel olarak iletişim kurmuyorum. Tüm sorularınızı yorumlarda sorabilirsiniz. En kısa sürede cevaplamaya çalışıyorum. Epoksiyi epoksimarket.com sitesinden Resinin Slim veya Slim Extra tercih edebilirsiniz yada Arc nin ince döküm epoksisini. Pasta olarak 3m, mirka yada menzerna kalın pastalarından birini tercih edebilirsin. Alternatif olarak uygun fiyatlı başlangıç için buna bakabilirsin ty.gl/e3sxnhkc06 Polisaj süngeri olarak orta sertlikte bir sünger almalısınız.
Tam olarak neyi soruyorsunuz anlayamadım, kalıp olarak kullandığım malzemeyi soruyorsanız bu bir 2 mm kalınlığında pleksiglas. Google da arama yaparak ulaşabilirsiniz.
merhabalr bnde yapmak ıstedim hatta yaptım lakin cok kücük kabarcıklar olustu döktükten dökmeden önce yaklasık 45 dakıka bekledım en ufak bır kabarcık olmadı döktükten yaklasın 2 saat sonra kurutulmus cıceklerın yanlarında kabarcıklar olustu ve tüm epoksiyi sardı bunu nasıl engelleyebılırız ve sızın epoksi için önerdiğiniz bir marka varmıdır sorularımı cevaplarsanız cok sevınırım
Merhaba, Benim bu çalışmamda vakum makinesi kullanılmadı ama minimum kabarcık için bir vakum makinesi kullanılması gereklidir. Benim kullandığım epoksi Resinin Mass Pro, epoksimarket.com sitesinden temin ediyorum. 1cm yi geçen kalınlıklardaki çalışmalar için mutlaka kalın döküm epoksi kullanılmalı. Epoksiyi karıştırıken yavaş yavaş karıştırınız. Döküm yaparken tek bir noktadan yavaş bir şekilde dökünüz. Mümkün ise kalıplarınızı yatık bir şekilde hazırlayınız, oluşan hava kabarcıklarını daha kolay dışarı atacaktır. Epoksiyi döktükten sonra çiçeklerin içinde veya çevresinde kabarcıklar kaldı ise onları bir temiz tel yardımı ile dokunarak dışarı çıkmalarını sağlayınız. Kullanacağınız epoksi miktarı ve kalıbınızın kalınlığına göre ortam sıcaklığınızı düşürmeniz gerekebilir, kalınlık artıkça ve kullandığınız epoksi miktarı arttıkça epoksi ısınma yapacaktır. Hızlı kuruma gerçekleşir ise hava kabarcıkları dışarıya çıkamayabilir. Epoksiyi karıştırdıktan sonra kabarcıkların giderilmesi için sıcak su uygulaması yapıyorsanız buna dikkat edin aşırı sıcak suda beklemesi tepkimeyi hızlandırabilir ve hızlı kuruma gerşekleşebilir. Kullandığınız materyaller veya çiçeklerin nemli olmamalarına dikkat edin.
Merhaba; Uv fenerin markasını bilmiyorum, üzerinde de birşey yazmıyor. 3 Adet 1.5V(AAA) küçük kalem pil ile çalışıyor. Markası belli olsada kesinlikle tavsiye etmezdim, ışığı yaktığımda ışık şiddeti aniden yükselip alçalıyor. Bazen sönecek gibi oluyor. Biraz salladığımda düzelir gibi oluyor. İletken devresinde bir sorun var sanırım. Çok kaliteli bir ürün değil.
5:35 dakikadaki zımpara işlemini soruyorsanız çokta özel bir yanı yok, burdaki işlemi uygulama amacım kalıp tan çıkardıktan sonra yüzeyde oluşan kusurları ve eğimi düzeltmek.
Merhaba, tam olarak birşey söyleyemeyeceğim ne olduğunu bilmiyorum, epoksilerin bir çok çeşidi bulunmakta. Bu videoda kullandığımız kalın döküm epoksi, kolye gibi olanlar için ise ince döküm epoksi kullanıyoruz. Daha önce epoksi tecrübeniz olmadığı için size tavsiyem başlangıç olarak kolye gibi çalışmalar ile başlayarak tecrübe kazandıkça daha büyük çalışmalara geçiş yapmanız yönünde olacaktır.
Merhaba, kuruduğunda iz bırakmayan bir yapıştırıcı kullanmanız sıkıntı çıkarmayacaktır. Japon yapıştırıcısını kullanmadan önce bir deneme yapın bazı japonlar kuruduğunda beyazımsı bir kötü görüntü bırakıyor. Ayrıca sürekli kalın döküm ile alakalı sorular ve videolar ile ilgileniyorsunuz. Eğer daha önce epoksi ile ilgili bir tecrübeniz yoksa size tavsiyem ufak kolye gibi çalışmalar ile başlangıç yaparak bu konuda kendinizi geliştiridikçe daha büyük çalışmalara geçiş yapmanız yönünde olacaktır. Aksi taktirde epoksi tecrübeniz olmadığı için çok sorunlar yaşayabilirsiniz.
Evet ilginize teşekkür ederim küçük kolyeler felan yaptım fakat büyük birleyler yapmak istiyorum kendimi geliştirmek için malzemem biraz yetersiz ve yaptığınız işler beni çok etkiliyor gerçekten bu işi çok iyi yapıyorsunuz umarım gelecekte sizin kadar tecrübeli olabilirim
Bir kavanoz dolusu kolye anahtarlık vb ürün yaptım fakat artık daha büyük şeyler yapma isteği var içimde bide keyfi olarak yapıyorum biraz yaptıktan sonra bir kavanozda biriktiriyorum belki hediyelik birilerine veririm ilerde diye düşünüyorum
Bu harika, elinize sağlık, ileride yaptığınız büyük çalışmaların yanında hediye olarak verebilirsiniz. Bu yaptığınız kolye ve anahtarlıklarda zımpara ve parlatma konusunu aşmış olmalısınız. Yapacağınız büyük çalışmalarda şimdiden kolaylıklar ve başarılar dilerim.
Os preços destas luzes variam em função da qualidade, tamanho e intensidade luminosa. Se você pesquisar digitando "UV flashlight" no Aliexpress, pode encontrar muitos modelos em diferentes tamanhos e preços.
Selam; Siz aynısını uygulamak yerine içinde kullanacağınız objenin nekadar yer kapladığını ölçerek ona göre pleksi kestirmelisiniz. Bu çalışmadaki kalıbın ölçüleri hatırladığım kadarıyla 15x10x5cm. Bu çalışmalar ilk denemelerim ve buradaki kalıp oluşturma şeklim aslında hatalı. Kalıpları mümkün olduğu kadar dik değil yatay hazırlamak gerekiyor. Dik hazırlandığında epoksi ısınma ve baloncuk yapıyor. Bu söylediğimi dikkate almanızı tavsiye ederim. Ayrıca daha önce epoksi ile hiç çalışmadıysanız siddetle ince döküm epoksi kullanarak kolye vb. çalışmalar ile başlamanızı bu konuda tecrübe kazandıkça daha büyük çalışmalara geçiş yapmanızı tavsiye ederim.
Zımpara sonrası pasta cila yöntemine alternatif olarak 400 lük veya 600 lük zımpara ya kadar zımparalayıp yüzeye ince bir epoksi uygulayarak tekrar eski parlaklığına kavuşması sağlanabilir. Bir diğer alternatif ise parlak sprey vernik uygulayanlar var ama bunu hiç denemedim.
Merhaba, adı üzerinde ince veya kalın döküm. İnce döküm epoksi ile 1cm den fazla kalın döküm yapılamaz, kalın dökümde ise bu epoksinin özelliklerine ve ortam sıcaklığına göre değişmektedir ama genelde 5cm civarındadır. Bunuda alacağınız epoksinin teknik özelliklerini inceleyerek öğrenebilirsiniz. Örneğin çakıl taşlı lambada ince katlar halinde bir uygulama yapılmıştır. İnce döküm epoksi 24 saat içinde kurur, kalın döküm ise 2 ile 5 gün arasında değişir. O lambada katlar arası uygulama yapabilmek için ilk uygulanan katın tam kurumasada nerdeyse dokunma kıvamında olması gerekir ki bir sonraki kat uygulamasına geçilebilsin. Eğer kalın döküm epoksi kullanılmış olsaydı uygulanan katlar çok ince olduğu için uygulama süresi uzayacaktı ve hatta çok ince ve az epoksi kullanıldığında için kalın döküm epoksinin kurumama ihtimali de olabilirdi. Kısaca uygulayacağımız kalınlığa göre epoksi kullanıyoruz.
Teşekkür ederim, maalesef şuanda satış yapmıyorum ama yakın bir zamanda satış yapmaya başlamayı planlıyorum. Satış yapmaya başladığımda kanalım vasıtasıyla duyuru yapacağım. İlginiz için teşekkürler.
Bi kullandığınız epoksiden epoksiye değişir, epoksinin teknik özelliklerini bilmek ve bunun dışında çıkmamak gerek, kullandığım epoksi Resinin Mass şöyle bir grafik var buna uyduğunuz da sorun yaşamazsınız epoksimarket.com/image/catalog/kalinlik/mass_uygulama_kalinligi.png
Ellerinize sağlık çok güzel oldu. Sormak istediğim bir şey var. Acaba katmanlı dokum yaparken, katman izleri belli oluyor mu? Birde içerisine efekt vermek istediğim zaman dokum yaptıktan sonra kac dk sonra efekt verebilirim? Yani jellesmesinden kastiniz nedir acaba bir videoda yapıyordunuz da. Birde bu epoxyler neden bu kadar pahalı.... Kalin dokum işine girmek çok maliyetli malasef. Kilosu 150tl civarına gelse bu şekilde bir lamba yapmak neredeyse şuan 200tl tutuyor. Malesef suanda ticari olarak satışı zor gibi bence. Siz ne düşünüyorsunuz?
Çok teşekkür ederim. Katmanlı döküm yapıldığında yandan bakıldığında katman izleri belli oluyor. İçine efekt vermek için kesin bir süre veremem, bu kullandığınız epoksi markasının jelleşme süresine, kullanılan epoksi miktarına ve ortam sıcaklığına göre değişkenlik gösterecektir. Şuan kolyelerde uyguladığım ince döküm epokside minimum 2 saat bekliyorum ama dediğim gibi bu bahsettiğim faktörlere göre değişken. Epoksinin neden pahalı olduğunu bilmiyorum ama ülkemizde çok pahalı maalesef. Evet bu şekilde bir lamba yapmak 200 tl yi buluyor, bu işi türkiye pazarı olarak düşünmeyip amerika ve avrupa ya pazarlamayı düşünürseniz ozaman ticareti yapılabilir diye düşünüyorum.
@@atasoy çok teşekkür ederim. Dediginiz gibi Avrupa ve abd pazarı ancak hedef olabilir bu fiyatlarla. En iyisi hobi olarak ufak takılar yapmak. Zevkle takip ediyorum.
Ben de bugün 20 cm yüksekliğinde denedim . Ama çok ısındı ve kalıp patladı. Siz hangi markaları kullanıyorsunuz. Hem 8ncr döküm hem kalın döküm. Bana ikisi içinde marka ve model belirtebilir misin
Un vrai chef d œuvre. Bravo du Maroc
Ur ultimate boss..... I am in hospital but after watching this I thought what a skill... Made my day..... Fantastic job...
Get well soon. I hope you will be fine. I'm glad you like my work. I wish you healthy days.❤
Elerine saglik USTA Ne kadar guzel olmuş
Ben irandan
Teşekkürler 👍👍👍
kesinlikle büyük boyları olmalı muazzam durur.ellerinize sağlık çalışmalarınız harika
Çok teşekkür ederim 👍👍👍
Güzel bir başyapıt, çok güzel... tebrikler
Teşekkürler 👍👍👍
Шедеврально, очень красиво. У Вас золотые руки
Hocam bayıldım çalışmalarınıza siz gerçek bir ustasiniz ayrıca bizimle paylaşmanız da çok güzel ve çok değerli, çok teşekkürler 👏🏅🏆
Çok teşekkür ederim. Beğendiğinize sevindim. 🙏👍👍👍
Золотые руки ! Молодец , мастер своего дела !
Спасибо, я рад, что вам нравится.😊🙏👍👍👍
Eline sağlık üstad .
Teşekkürler
Sangat luarbiasa hasilnya👍
Mantap kreatif👍
👍👍👍
It's working is so good and cleaned ❤️work hard bro
Thanks 🙏❤👍👍👍
Elinize emeğinize sağlık çok güzel... Bilgilendirmeler içinde teşekkürler.
Çok teşekkür ederim 🙋♂️
Merhaba elinize emeğinize sağlık bişey sormak istiyorum mesela bu ürünü satacaksınız şuan piyasa değeri ortalama ne olabilir bilmeseniz de bi tahmin verebilir misiniz ?
merhabalar.bişey sormak istiyorum.mesela epoksiyi hazırladık ama kullandığımız kalıba fazla geldi.fazla kalan epoksiyi başka bir uygulamada kullanabiliyormuyuz ?tşkler...
Hazırlanan epoksi ortalama bir, iki saat sonra kurumaya başlar bu süre içinde başka bir kalıbınız var ise orada kullanabilirsiniz.
Looking so beautiful but polishing work take so much time
Thanks I'm glad you like it.
Good things don't happen quickly, it takes time and effort.
@@atasoy yes I agree your hard work will give you great success and prosperous
eline emeğeine sağlık ustam kullandığın makinelerin vs linklemelerini yapabilirmisin rica etsem
Teşekkürler beğendiğinize sevindim, videodaki herşeyi yazmam zor, merak ettiğiniz şeylerin video dakikasını belirterek sorabilirsiniz.
Ellerine sağlık müthiş olmuş
Teşekkürler
Abone oldum, eline sağlık , süper ötesi bir çalışma
Teşekkürler, beğendiğinize sevindim 👍👍
Amazing! How long will the color last in the flowers?
Можно бесконечно смотреть на три вещи - огонь, воду и мастера за работой! А тут и работа мастера и все стихии вместе, заключенные в произведении!
bu ufak ağaçları yapıştırdığınız yapıştırıcının tam adı nedir acaba?tşkler...
Uv reçine, uv ışık ile sertleşen, kuruyan bir reçine türü.
Ben aliexpress'ten temin etmiştim ama Türkiye'de şu web sitesinden temin edebilirsiniz.
www.seffafepoksi.com/uv-ile-kurlesen-epoksi-recine-25-gr-kopyasi
@@atasoy çok tşkr ederim bilgi paylaşımı için...
Rica ederim kolay gelsin 😊👍👍
pleksilerinizi nasıl kesiyorsunuz istediğiniz ölçüde açaba? cevap verirseniz çok sevinirim. Ellerinize sağlık
Bu videodaki pleksileri sipariş verirken istediğim ölçülerde kesilerek gelmesini sağlamıştım.
Daha sonra ise bir şerit testerem oldu onunla istediğim ölçülerde kesebiliyorum.
Merhabalar baloncuk sorununu nasil aştınız? Birde vakum makinesimi kullandiginiz?
Merhaba, bu projede vakum makinesi veya başka bir makine kullanılmadı, görsellerde de görüldüğü gibi az miktar baloncuk bulunmaktadır.
Eğer başlangıç aşamasındaysanız ve bu tür ekipmanlarınız yok ise şunlara dikkat ediniz.
*Özellikle kış aylarında reçine soğukta bekletilir, soğukta bekleyen reçinenin viskozitesi yüksek olur, yüksek viskoziteli reçine karıştırıldığında normalden çok fazla baloncuk oluşturur. Bunu aza idirmek için kullanmadan önce reçine şişesini bir süre sıcak suda bekletip o şekilde karışımı hazırlayınız.(Not: Reçineyi aşırı ısıtmayın, sıcak olan reçine hızlı tepkimeye girerek hız sertleşme yapar ve baloncuk, sararma, çatlama gibi problemlere yol açar.)
*Karışımı hazırlarken yavaş bir şekilde karıştırınız.
*Karışım hazırlandıktan sonra 5-10 dakika kadar dinlediriniz, oluşan hava kabarcıklarının bir kısmı yüzeye çıkacaktır.
*Döküm yaparken bir çubuk veya benzeri bir şeyden yadım alarak tek bir noktadan döküm yapınız.
*Mümkünse kalıplarınızı yatık bir pozisyonda oluşturunuz, böylece hava kabarcıklarının çıkacağı mesafe kısalacağı için daha kolay dışarıya atılırlar. Ayrıca reçineniz yatay kalıplarda daha az ısınma yapacaktır buda baloncuk oluşumunu etkileyen faktörlerdendir.
*Baloncuklardan kurtulmak için en etkili yöntemler vakumlama veya basınç tankı (pressure pot) yöntemleridir. Bütçeniz var ise ihtiyacınıza göre ikisinden birini almanızı şiddetle tavsiye ederim.
Eline sağlık çok güzel maşallah bide kardeşim şu malzemeleri aldığın yeri bi link koyarsan çok iyi olur taşrada zor bulunuyor özellikle led devre açma kapa düğmesi bi zahmet
Teşekkürler, Açma kapama ve diğer devre elemanlarını n11 de bulabilirsiniz size uygun satıcıdan temin edebilirsiniz.
أشعر بالحمااااس وتنتابني قوة وعزيمة لتفجير مواهبي الشفافة شكرا 💪💪💕💕 😀😃😃😃
👍👍👍
Yapalım diyeceğiz de lakin pahalı hobi asasen pahalida değil tamamen bir atoyle gerek spiralinden mengenesi ne bizim harcimiz değil,güzel çalışma tebrikler
Teşekkürler
Puedes de a poco, yo invertí el uso de un molde de macetero para una lámpara espantacuco y no necesitas lijar, la pones sobre una base de luz led y quedo bonito. De a poco te haces de lo del video si eso es necesario para ti, yo por lo pronto voy de a poco😊
Brilliant work. How did you get that starry 🌟🌟🌟🌟 effect?
Thanks, what you call the star effect is the air bubbles inside.
These bubbles originate from the mixture and from the air spaces inside the flowers and are formed completely spontaneously.
Didn't implement anything special to do this.👍
Thank you for replying. Keep up the good work.
Abi sistemi kurmuşsun anlaşılan ekmekte yiyorsun tebrik ederim seni darısı başımıza😁
Teşekkürler, boş zamanlarımda oyalanıyorum, inşaallah sizinde darısı başınıza, biraz tecrübe edinerek bu seviyelere gelebilirsin. Yeterki yapacağınıza inanmanız yeter.
hocam ellerinize sağlık
benim ricam uv ışık ve uv yapıştırıcı hangi marka model almamız gerekiyor???
Merhaba uv reçine kullanmak şart değil ama bu tür çalışmalarda en az belli olacak yapıştırıcı uv yapıştırıcı olduğunu düşünüyorum. Kötü görünüm bırakmayacak başka yapıştırıcılarda kullanılabilir.
Uv ışık ve reçine markası tavsiyem yok, bütçenize uygun bir uv ışık almanızı, alırken 395NM ibaresinin gecmesine dikkat ediniz.
Kullandığım uv reçineyi ben aliexpresten satın aldım aynısını şurada buldum, buradan sipariş verebilirsiniz.
www.seffafepoksi.com/uv-ile-kurlesen-epoksi-recine-25-gr-kopyasi
Does the stick you use when pouring help reduce the chances of bubbles forming in your Epoxy?
Yes it does.
When you pour it without the use of a stick, the epoxy hits the floor, causing a lot of bubbles to form.
Mükemmel elinize sağlık
Teşekkürler 🙏👍
ELİNİZE SAĞLIK , ÇOK GÜZEL
Çok teşekkür ederim 👍👍👍
Selam hocam, bende epoxy ile lamba yapiyorum 2 asamali kaliba doktum ve ikinci asamada episi kalibimin icinde catlamalar ve bulutumsu figurler olustu. Bu neden ola bilir. Tesekur ederim.
Selam, döküm işlemini iki kat halinde uyguladınız, Kullandığınız epoksinin Markası + modeli nedir?
Döküm yaptığınız her bir kat kaç cm kalınlığındaydı.
Ortan sıcaklığınız ortalam kaç dereceydi.
epoksiyi ve sertleştirici sıvıyı neye göre ayarlıyosunuz,ölçüleri nasıl oluyor acaba???teşekkür ederim...
Satın aldığınız epoksinin üzerinde veya kullanım talimatında belirtildiği orana göre yapılmalıdır. Her markanın karışım oranı aynı olmayabiliyor. Genelde derin döküm epoksilerin karışım oranı 2:1, 3:1 olsada benim kullandığım Resinin Mass Pro 10:4(2.5:1) olarak karıştırılmalıdır.
uv epoksi yi nereden temin ettiniz acaba .yada onun yerine faekli bir ywpistirici kullanabilirmiyiz
Uv epoksiyi ben Aliexpress ten temin etmiştim, şuanda aynı epoksiyi burasıda satıyor www.seffafepoksi.com/uv-re%C3%A7%C4%B0ne-60-gr
Farklı bir yapıştırıcı da kullanabilirsiniz, yapıştırıcı kuruduğunda kötü bir görünüm bırakmaması yeterli.
Efsane👏👏👏👏🌹 ama malzeme şerden dolayı maalesef evde yapılacak bir şey değşk
Çok teşekkür ederim 👍👍👍
This is so gorgeous 😍 Love it! I would love to learn. I would be making everyone l know their own special personalised lamp. Thank you 😊
Thanks 🙏👍👍
thats a LOT of work
Hangi zımparalari kullanacagimiza nasıl karar veriyoruz
Kalıp tan çıkardıktan sonra yüzeyde bir sıkıntı yok ise olduğu gibi kullanabilirsiniz eğer yüzeye bir müdahale yaptıysanız ve bunu örneğin 80 lik zımpara ile yaptıysanız bundan sonra ki zımpara numaraları katlayarak gitmesi yeterlidir. Örneğin 80 'den sonra 160, 320, 600, 1000, 2000 gibi, bu numaralar olması şart değil örneğin 160 bulamıyorsanız 180, 320 yerine 360 numaraları kullanılabilir. Dediğim gibi başlangıçta yüzeyi düzeltmek için kaçlık zımpara kullandıysanız sonrakiler katlayarak devam etmesi yeterli oluyor.
This is super cool how did you get the it to look like there are stars? Are those just air bubbles from the resin or was it on purpose?
Thanks;
These are these air bubbles from the resin and flowers.
If air bubbles are not desired, they can be avoided by using a vacuum chamber and a pressure vessel.
Muy bonita a quedado esa lámpara
Me alegro que te guste, gracias.
şeffaf epoksi için hangi marka modeli kullanıyosunuz yada tavsiye edersiniz
Şuanda Resinin mass kullanıyorum fakat her fırsatta zam yapmaları artık beni yıldırdı şuanda farklı bir markaya geçmeyi düşünüyorum.
Daha tam karar veremedim ama sanırım Arc markasına geçeceğim.
@@atasoy fiyatlara baktım şimdi. çok pahalı. ülkede bi hobiyle bile uğraşmak çok zor malesef.
@@dohcka Malesef fiyatlar konusunda artık diyecek birşey bulamıyorum 😔😔😔
Dekoratif olarak çok güzel olur...👏
Teşekkürler 👍
Abi cok guzel alinmiş. Hangi marka epoksiyi kullandigini yazarmisin
Resinin mass pro
epoksimarket.com
@@atasoy saralma oluyormu bu markada?
Çok uzun zamanda olan durumunu bilmiyorum test etme fırsatım olmadı, bir yıllık çalışmamda sararma gözlemlemedim.
Sararmayan epoksi yok denilebilir, sararma ömrünü epoksinin kalitesi, kullanıcının güneş ışığına maruz bırakması ve epoksi karışımını hazırlayan ustaya göre değişiklik gösterecektir.
@@atasoy anladım abi. Çok saol bilgilerin için
Abi ben öasyapçam epox farklı farklı markalar var sarama yapıyormuş eniyisi hangisidir sehba yapmak için
Kalın döküm olarak sadece tek bir marka kullandım şuana kadar bu yüzden bu iyidir veya kötüdür diyemem.
Benim kullandığım Resinin Mass ürünü.
Eğer daha önce epoksi ile çalışmadıysan kesinlikle ufak çalışmalar yaparak başlayın ve elinizde uygun makineler yok ise sonuç sizin için eziyet olacaktır hatta sonuca ulaşamayabilirsiniz. Ufak çalışmalar ile başlayarak kendinizi geliştirdilkçe daha büyük işlere geçiş yaparsınız.
Abi ben bu işi sevdim nolursun bana soyle nasil yapilir bu iş?
Bu işi yapmaya başlamadan sevip sevmediğini anlayamazsın, Videolarda çok basit geliyor herkese ama göründüğü gibi değil.
İnce döküm epoksi kullanarak küçük kolye gibi çalışmalar ile başlangıç yapabilirsin, epoksiler taşındıkça, zımpara ve parlatma adımlarında kendinizi geliştirdikçe zamanla çalışmalarınızı ufak ufak büyüterek ilerleyebilirsin.
Bu arada da bu işin sana uygun olup olmadığını anlamış, boşuna ekipman gibi şeylere yatırım yapmamış olursun.
Merhaba çalışmalarınız muntazam hangi marka epoksi kullanıyorsunuz acaba?
epoksimarket.com Resinin markalı ürünlerini kullanıyorum.
@@atasoy inanılmaz hocam başarılarınızın devamını dilerim.
Teşekkürler 🙏
Essa fundição espessa que vc diz aí é resina de alta espessura? Ou de alta viscosidade
Espessura da resina (epóxi fundido profundo)
Elinize salıx kullandığınız malzemenin qutusunun resmini atarmısın şeffaf olanı birda karışımını
epoksi reçine'nin görüntüsünü istiyorsunuz sanırım, Resinin Mass Pro olarak aratırsanız ilgili ürüne ulaşabilirsiniz.
Excellent creative work
Thanks
This is very nicely built. 👌
Thanks
Üstadım videolarının hepsini izledim hepsi çok güzel olmuş. Bende hobi olarak başlayacağım.
Kolye ile mi başlamalıyım?
İlk başlangıç için hazır kalıp mı almalıyım?
Gravür cihazı alacağım fakat evde kullanımı nasıl olur ses olayının bi çözümü var mı?
Çok teşekkür ederim;
Öncelikle küçük objeler ile başlayın.
Eğer elinizde gerekli aletler yok ise özellikle zımpara makinesi büyük objelerde bu zımpara olayı çok yorucu ve zor oluyor.
Kolye ile başlamanız işi öğrenmenize, reçineleri tanımanıza yardımcı olacaktır.
Kalıp olarak hazır kalıp kullanacak olursanız yaptığınız çalışmayı sırlayacaktır.
Kendi kalıplarınızı hazırlamak isterseniz reçine plastik ve kauçuk malzemelere tutunamıyor herhangibi bir plastik malzeme ile tek kullanımlık kendi kalıplarınızı oluşturabilirsiniz ben bunun için Asetat kağıdı kullanıyorum.
Gravür cihazı çok yüksek devirlerde kullanmadığınızda aşırı ses çıkarmıyor fakar aşırı toz çıkarıyor ben bunun için elektrikli süpürge kullanıyorum.
Çok aşırı saatler çalışmayacağınız için ses konusunda da sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.
@@atasoy teşekkür ederim
Rica ederim 👍👍👍
UV ışık için el fenerinin ampulünümü değiştirdiniz? UV ışık veren el fenerleri satılıyormu?
Uv ışığı veren fener veya ledler satılmakta.
Kullandığım hazır fener.
Hocam ben de evim için böyle güzel şeyler yapmak istiyorum ancak ihtiyacımız olan malzemeler listesi gibi bir liste hazırlayıp bize gönderebilir mısınız? Bir de şu makina var ya ürünleri ilk yonttuğunuz onun ismi nedir hic bir yerde bulamadım:)
Kullandığım zımpara makinası Einhell Tc Us 400.
Bu işte tecrübeniz yok ve ilk defa yapacaksanız şiddetle küçük kolye gibi çalışmalar yaparak başlamanızı öneririm. Kendinizi geliştirdikçe daha büyük çalışmalara geçiş yaparsınız. Videoda bu tür çalışmalarım elle hızlı ve çok kolay olduğu algısı yaratıyor ama göründüğü gibi değil bu yüzden ufak çalışmalar ile başlayarak işin zorluklarını ve püf noktalarını tecrübe edinmenizi tavsiye ederim.
Valla sağolun Hocam verdiğiniz bilgiler için. Tamamdır küçük bir şeyler deneyerek başlarım inşallah. ☺️ Sizin kadar iyisini yapamasam bile bi hobi olarak oyalarım kendimi 🌿 Tekrar sağolun!!!
Rica ederim nedemek, eğer üzerine düşerseniz benim kadar iyi olacağına inanıyorum, bu işte yapılması gereken adımlar belli özverili bir çalışmayla üstesinden gelinemeyecek hiç bir şey yok, dediğim gibi ufak çalışmalarla tecrübe edinerek ilerlemeniz sizi daha iyi bir noktaya taşıyacaktır. Büyük objelerde uygun alet edevat kullanılması çalışmanın daha kolay bitirilmesine yardımcı olacaktır.
İlk aşamada zımpara makinesi almanızı tavsiye etmiyorum, bu işe temel bir başlangıç yapmanızı, ilerleyen bu süreçte ne tür çalışmalar yapacağınıza karar vererek ihtiyacınız olan makineleri buna göre almanızı tavsiye ederim.
orada bugun olusu 6. 7 bin tl lik makine var hobi bizim ulkemizde pahali bi zevk bunun bi tik ilerisine gectinizde 15 bin tl nin ustunde makine yatirimi ister ve arkadasin dedigi gibi bilgi ve tecrubeniz yoksa o cihazlar Allah muhafaza sakat birakir
Merhaba bu boyutlarda objeler için kalın döküm büyük hacimmi orta hacimmi kullanıyorsunuz acaba ?
Kalın döküm.
Kalın döküm ile büyük hacim aynı şey.
Ama şöyle bir durum var aldığınız markanın teknik özelliklerini inceleyin, kalın döküm ürünlerde 5-7 cm kalınlıklara kadar çıkılabiliyor, bazıları ise kalın döküm olarak geçiyor ama maximum 3cm döküme müsade ediyor.
@@atasoy Mass pronun kalın dökümünde orta ve büyük hacim seçeneği var oyüzden sordum hocam
Mass Pro büyük, mass lite orta, isimlere dikkat ediniz.
ışıklandırma için kullandığınız ürünlerin linkini verme şansınız var mı?, güç kablosunu taktığınız adaptörün önemi var mı fazla güç gelip yakma ihtimali yok mu mesela
Burada kullandığım led 12 volt adaptör ile çalışan mercekli modül led. Fazla güç uyguladığınızda yanacaktır. Standart 12volt 1Amper bir adaptörle çalıştırmanız şart.
Burada kullandığımın linki urun.n11.com/arduino-urunleri-ve-setleri/2li-mercekli-mini-modul-led-beyaz-12v-072w-P454202659
Daha güçlü bir ışık için ise (1.5w olanını tercih etmelisiniz) şunu tavsiye ederim urun.n11.com/serit-led/mercekli-modul-led-15w-1-10-20-50-100-adet-tum-renkler-P390455998
@@atasoy teşekkürler tekrardan 👍🏽
Rica ederim kolay gelsin 👍
sıcak silikon makinası ne tavsiye edersiniz???
Bütçenize uygun birşeyler alın derim.
Eğer epoksi ile tecrübeniz yok ise ince döküm epoksi kullanarak kolye ve benzeri çalışmalar ile başlangıç yapmanızı kendinizi geliştirdikçe adım adım ilerleyerek daha büyük çalışmalara geçiş yapmanızı tavsiye ederim.
@@atasoy super cok degerli bir bilgi benim için. evet yeni merak saldim bu hobiye tesekkur ederim.
Elinize sağlık, üstadım ışık techizatını nereden hangi isimle temin edebilirim?
Teşekkürler, "2'li mercekli mini modül led, on off anahtar ve dc güç girişi " olarak aradığınızda ulaşabilirsiniz.
@@atasoy çok teşekkür ederim
@salihkocoglu8939 rica ederim ❤️
Epoksi marka tavsiyeniz var mı?
@salihkocoglu8939 epoksimarket.com ürünlerini kullanıyorum tavsiye de ederim.
Hola. Me encantó tú trabajo. Qué dimensiones tiene la lámpara y cuánta resina epoxi ocupas? No se como es la fórmula. Gracias
Puede encontrar la cantidad de epoxi que usará calculando el volumen.
Por ejemplo, se necesitarán aproximadamente 750 gr de epoxi para un molde de 15x10x5 cm.
@@atasoy Muchas gracias. Felicidades por tú canal. Saludos desde Argentina 🇦🇷
Absolutely beautiful!
Thanks 👍
Bende böyle bir pano yapmak istiyorum ama kişinin fotoğrafını kullanarak. Fotoğraf png olarak çıkartılıyor mu yada çıkartamazsam bile normal a4'e basılı fotoğrafı şeffaf hale nasıl getirip epoksi pano yapabilirim acaba? Birine doğum günü hediyesi yapmak istiyorum
Fotoğraf çıktısı alma konusunda bir fikrim yok bu yüzden tavsiyede bulunamam.
Epoksi ile bu boyutlarda bir çalışma yapmanız mümkündür fakat tek seferde bu kadar kalın bir döküm yapmayı planlıyorsanız tecrübe edinmeden bunu yapmanızı tavsiye etmem. Epoksi göründüğü gibi masum bir kimyasal değildir. Doğru kullanılmadığında ısınır ve bir çok aksaklığa sebep olarak çalışmanızın çöp olmasına sebep olabilir. Bu yüzden genellikle ince döküm reçineler ile ufak kolye ve benzeri çalışmalarla başlangıç yapılmasını tecrübe edindikçe daha büyük çalışmaları katmanlar halinde dökerek ilerlenmesini ve ardından derin döküm reçineler ile tek seferde dökümler yapılarak ilerlenmesini tavsiye ederim.
Kalıp olarak kullandığınız şeffaf malzeme nedir acaba ?
1.5 mm Pleksiglas Levha
Uv ışığını ne için kullanıyorsunuz şart mı onu kullanmak?
Bitkileri yapıştırmak için UV reçine kullanıyorum bu reçine UV ışık ile kuruyarak sertleşmektedir.
Uv reçineyi şeffaf ve kötü bir görünüm bırakmadığı için tercih ediyorum.
Siz Uv reçine yerine kötü bir görünüm bırakmayacak farklı yapıştırıcılarda kullanabilirsiniz.
Hocam bazı yerlerde epoksi 2.5 cm fazla dökülmez vs diyorlar sararma çatlama olur diyorlar ama sizin dökümünüz bayağ kalın ? Buna açıklık getirirmisiniz
Evet söylenenler doğru aslında, öncelikle uygulamanıza uygun reçine tercih edilmeli, bu tarz çalışmalarda tek seferde dökebilmek için kalın döküm epoksi kullanılmalı.
Bu kalınlık ta döküm yapılabilmesi için kullandığınız reçinenin teknik özelliklerini bilmelisiniz. Bununla birlikte kullandığınız epoksi miktarı ve ortam sıcaklığına bağlı olarak döküm yapabileceğiniz kalınlık değişiklik gösterecektir. Kullandığım epoksi Resinin Mass epoksimarket.com sitesinde ürünün teknik özellikleri yazıyor ve sayfanın en altında bir grafik var bu grafiğe uyduğunuz sürece çalışmalarınızda bir sorun yaşamazsınız.
Özetle; Epiksinin özelliği + kullanılan miktar + ortam sıcaklığı
Projenizin döküm kalınlığını belirleyen faktörlerdir.
Not: Her kalın döküm epoksi aynı sonucu vermez her markanın kendine özel teknik özellikleri vardır.
bu epoksiyi nasıl bulurum , ne diye aratıcam. kalıp için Özel bi çeşidi varmı yoksa direk epoksi diye sipariş vereyim mi
Epoksi ile ilgili tecrübeniz yok ise bu tür büyük çalışmalar ile başlamanızı tavsiye etmem, kolye gibi ufak çalışmalar ile başlayarak zımpara ve parlatma aşamalarında kendinizi geliştirdikten sonra adım adım çalışmalarınızı büyütürek ilerlemeniz daha iyi olacaktır.
Bu tür tek seferde döküm için kalın döküm epoksi reçine olarak aramalısınız. Bu videoda Resinin Mass Pro ürünü kullanıldı.
@@atasoy tşkler
Kolay gelsin iyi çalışmalar epoksileri nereden temin ediyorsunuz acaba ?
epoksimarket.com
when you took the plastic of it was like glass already . . so why did you sand and polish ?
It's not very clear in the video.
There are defects on the surface.
This needs to be done in order to obtain a better and quality surface.
This process gives a higher quality appearance.
Is that plexiglass that you're using as mould? If yes where do you find it? Thanks
Yes, it's plexiglass.
I get it from the local shopping sites of the country I live in.
Merhaba benim çiceğim var ve bende böyle bi tasarım istiyorum siz yapıyor musunuz yada yapan yerler nelerdir
Merhaba, serbest çalışmalar yapıyorum, sipariş üzerine çalışmıyorum. Bu tarz sipariş üzerine çalışma yapan bir yer varmı bilmiyorum. Ama etsy.com internet sitesinde arama yaparak filtrelerden mağaza konumunu türkiye seçerseniz türkiyeden satıcılar çıkacaktır. Bu satıcılar ile iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.
Birşey sormak istiyorum mesela bir kalıp yaptım içine kaç gr gideceğini nasıl anlayabilirim ya fazla oluyor yada az
Kabaca hesaplamak için hacim hesabı yapabilirsiniz.
Örneğin kalıbın boyutları 15cmx10cmx5cm = 750gr gibi bir epoksi gider böyle bir kalıba az gelmemesi için kalıbın büyüklüğüne bağlı olarak 30,50gr fazladan koyarak ayarlayabilirsiniz.
@@atasoy çok sağolun karışımı karıştırırken tahta doktor cubuğu kullanıyorum bu mikro kabarcığa neden olurmu ve son olarak arc 150 kullanıyorum direk 4 cm kalın döküm yapsam sıkıntı olurmu
Mikro kabarcığa yapacak birşey yok karışım esnasında ne kullanırsanız kullanın mikro kabarcık oluşacaktır. Mikro kabarcıklar döküm sonrası kaybolacaktır. ARC150 ile maximum 3 cm'e kadar döküm yapılabilir ama bu kalınlık doğru koşulların sağlanması sonucu mümkündür. Kalın döküm işlmelerinde kullanılan epoksi miktarı, uygulanacak kalınlık ve en önemliside ortam sıcaklığı. Bunlar çok önemli. Eğer bu epoksi ile 4cm döküm yaprsanız çok aşırı bir şekilde ısınacaktır.
Ayrıca size tavsiyem daha önce epoksi ile hiç çalışmadıysanız kesinlikle kolye gibi ufak çalışmalar ile başlamanızı, epoksiyi tanıdıkça ve bu parlatma sürecini kavradıkça daha büyük çalışmalara geçiş yaparsınız.
Very nice. What kind of resin is that? I ask this because I see you do just 1 layer. In other videos I see the people do more layers .why?
Thanks, I'm glad you like it.
This thick casting resin is the kind used in castings such as large volume tables and tables.
Working as a layer depends on the job you do, as well as on the thickness of the cast in one go, which is allowed by the resin you use.
For example, if the resin you bought is suitable for casting up to a maximum thickness of 3 cm in one go, you need to cast in layers for thicker works.
If you cast too thick at one time, the resin will heat up, turn yellow, and cause bubbles and cracks.
I hope you found an answer to your question.
Sou do Brasil, muito legal essa obra de arte. Quanto deve ser cobrado nesse produto?
ustm bende boyle uğraş yapmak istiyorum da bana malzemeleri liste yapma sansiniz var mi neler kullanılmalı
Bu işe başlarken size tavsiyem kolye gibi ufak çalışmalar ile başlangıç yapmanız yönünde olacaktır. Epoksiyi tanıdıkça, zımpara ve polisaj adımlarını kavradıkça kalın döküm epoksi kullanarak daha büyük çalışmalara adım adım geçersiniz.
Başlangıç için kabaca gerekli malzemeler şöyle;
*Epoksi reçine (kolye için ince döküm olmalı)
*Hassas terazi (karışımı hazırlamak için, kolye gibi çalışmalarda çok az miktarlar hazırlanacağı için 0.1gr hassasiyetli olmasına dikkat edin)
*Epoksi pigment (Eğer renkli çalışmalar yapacaksanız gerekli)
*Kıl testeresi (Kaba şekli kesmek için kullanılabilir)
*Hobi Mengenesi (Kesme işlemi yaparken kolaylık sağlıyor)
*Zımpara makinesi(kaba şekli vermek için makineniz yok veya alma gibi bir imkanınız yok ise ağaç törpüsü ve metal eğesi ile şekillendirme yapabilirsiniz.)
*Su zımparaları - 80, 180, 360, 600, 1000, 1500, 2000 ve 3000 kum (Parlatma öncesi uygulanması gereken zımpara adımları, kolye için bu sıralama yeterli)
*Polisaj pastası (Kolyelerde sadece kalın pasta kullanılması yeterli)
*Polisaj süngeri
*Polisaj işlemini uygulamak için şarjlı matkap yada devir ayarlı matkap
*Ahşap koruyucu (çalışmanızda ahşap kullanacaksanız gerekli)
@@atasoy peki ustam size numara versem ben ürünleri.sioaris geçtiğim de size atsam baksanız hangisi iyise onu alsak
Özel olarak iletişim kurmuyorum.
Tüm sorularınızı yorumlarda sorabilirsiniz.
En kısa sürede cevaplamaya çalışıyorum.
Epoksiyi epoksimarket.com sitesinden Resinin Slim veya Slim Extra tercih edebilirsiniz yada Arc nin ince döküm epoksisini.
Pasta olarak 3m, mirka yada menzerna kalın pastalarından birini tercih edebilirsin. Alternatif olarak uygun fiyatlı başlangıç için buna bakabilirsin ty.gl/e3sxnhkc06
Polisaj süngeri olarak orta sertlikte bir sünger almalısınız.
Merhaba bu alttaki ürünü nerden temin edebilirm plastikmi o nedir rica etsem
Tam olarak neyi soruyorsunuz anlayamadım, kalıp olarak kullandığım malzemeyi soruyorsanız bu bir 2 mm kalınlığında pleksiglas.
Google da arama yaparak ulaşabilirsiniz.
Evet onu soruyorum çok teşekkür ederim emeğinize sağlık harika oldu🎉
merhabalr bnde yapmak ıstedim hatta yaptım lakin cok kücük kabarcıklar olustu döktükten dökmeden önce yaklasık 45 dakıka bekledım en ufak bır kabarcık olmadı döktükten yaklasın 2 saat sonra kurutulmus cıceklerın yanlarında kabarcıklar olustu ve tüm epoksiyi sardı bunu nasıl engelleyebılırız ve sızın epoksi için önerdiğiniz bir marka varmıdır sorularımı cevaplarsanız cok sevınırım
Merhaba,
Benim bu çalışmamda vakum makinesi kullanılmadı ama minimum kabarcık için bir vakum makinesi kullanılması gereklidir.
Benim kullandığım epoksi Resinin Mass Pro, epoksimarket.com sitesinden temin ediyorum.
1cm yi geçen kalınlıklardaki çalışmalar için mutlaka kalın döküm epoksi kullanılmalı.
Epoksiyi karıştırıken yavaş yavaş karıştırınız.
Döküm yaparken tek bir noktadan yavaş bir şekilde dökünüz.
Mümkün ise kalıplarınızı yatık bir şekilde hazırlayınız, oluşan hava kabarcıklarını daha kolay dışarı atacaktır.
Epoksiyi döktükten sonra çiçeklerin içinde veya çevresinde kabarcıklar kaldı ise onları bir temiz tel yardımı ile dokunarak dışarı çıkmalarını sağlayınız.
Kullanacağınız epoksi miktarı ve kalıbınızın kalınlığına göre ortam sıcaklığınızı düşürmeniz gerekebilir, kalınlık artıkça ve kullandığınız epoksi miktarı arttıkça epoksi ısınma yapacaktır. Hızlı kuruma gerçekleşir ise hava kabarcıkları dışarıya çıkamayabilir.
Epoksiyi karıştırdıktan sonra kabarcıkların giderilmesi için sıcak su uygulaması yapıyorsanız buna dikkat edin aşırı sıcak suda beklemesi tepkimeyi hızlandırabilir ve hızlı kuruma gerşekleşebilir.
Kullandığınız materyaller veya çiçeklerin nemli olmamalarına dikkat edin.
@@atasoy cok tesekkür ederim verdiğiniz bilgiler icin
Rica ederim 🙏👍
how much does it cost?
8:07 What is that cream? beautiful work!
Thanks, I'm glad you like it.
used cream car polishing paste.
Menzerna 400 and 2500
merhebalar üstadım kullandığınız uv fenerin markası ve voltu kaçtır acaba?
Merhaba;
Uv fenerin markasını bilmiyorum, üzerinde de birşey yazmıyor. 3 Adet 1.5V(AAA) küçük kalem pil ile çalışıyor.
Markası belli olsada kesinlikle tavsiye etmezdim, ışığı yaktığımda ışık şiddeti aniden yükselip alçalıyor. Bazen sönecek gibi oluyor. Biraz salladığımda düzelir gibi oluyor. İletken devresinde bir sorun var sanırım. Çok kaliteli bir ürün değil.
Kullandığınız bitkiler canlı mı plastik mi acaba? Canlı bitki kullanımında zamanla görsel deformasyon oluşuyor mu?
Kuru şoklanmış bitki kullanıyorum.
Kurutulmadan kullanımında görsel deformasyon oluşacaktır.
@@atasoy teşekkür ediyorum
Merhaba ilk yaptığınız zımpara işleminin(makine) özel bir yanı varmı bu arada çok güzel olmuş
5:35 dakikadaki zımpara işlemini soruyorsanız çokta özel bir yanı yok, burdaki işlemi uygulama amacım kalıp tan çıkardıktan sonra yüzeyde oluşan kusurları ve eğimi düzeltmek.
@@atasoy teşekkürler gerçekten çok iyiler
Rica ederim, bende çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim.
@@atasoy Hocam merhaba bende reçine almak istiyorumda polyester reçine diiye bişey var o farklı bişeymi
Merhaba, tam olarak birşey söyleyemeyeceğim ne olduğunu bilmiyorum, epoksilerin bir çok çeşidi bulunmakta. Bu videoda kullandığımız kalın döküm epoksi, kolye gibi olanlar için ise ince döküm epoksi kullanıyoruz.
Daha önce epoksi tecrübeniz olmadığı için size tavsiyem başlangıç olarak kolye gibi çalışmalar ile başlayarak tecrübe kazandıkça daha büyük çalışmalara geçiş yapmanız yönünde olacaktır.
Merhaba elinize sağlık bir sorum olacaktı üç reçine yerine Japon döksek işe yarar mı
Merhaba, kuruduğunda iz bırakmayan bir yapıştırıcı kullanmanız sıkıntı çıkarmayacaktır. Japon yapıştırıcısını kullanmadan önce bir deneme yapın bazı japonlar kuruduğunda beyazımsı bir kötü görüntü bırakıyor.
Ayrıca sürekli kalın döküm ile alakalı sorular ve videolar ile ilgileniyorsunuz.
Eğer daha önce epoksi ile ilgili bir tecrübeniz yoksa size tavsiyem ufak kolye gibi çalışmalar ile başlangıç yaparak bu konuda kendinizi geliştiridikçe daha büyük çalışmalara geçiş yapmanız yönünde olacaktır.
Aksi taktirde epoksi tecrübeniz olmadığı için çok sorunlar yaşayabilirsiniz.
Evet ilginize teşekkür ederim küçük kolyeler felan yaptım fakat büyük birleyler yapmak istiyorum kendimi geliştirmek için malzemem biraz yetersiz ve yaptığınız işler beni çok etkiliyor gerçekten bu işi çok iyi yapıyorsunuz umarım gelecekte sizin kadar tecrübeli olabilirim
Bir kavanoz dolusu kolye anahtarlık vb ürün yaptım fakat artık daha büyük şeyler yapma isteği var içimde bide keyfi olarak yapıyorum biraz yaptıktan sonra bir kavanozda biriktiriyorum belki hediyelik birilerine veririm ilerde diye düşünüyorum
Bu harika, elinize sağlık, ileride yaptığınız büyük çalışmaların yanında hediye olarak verebilirsiniz.
Bu yaptığınız kolye ve anahtarlıklarda zımpara ve parlatma konusunu aşmış olmalısınız.
Yapacağınız büyük çalışmalarda şimdiden kolaylıklar ve başarılar dilerim.
Bir sorum daha olacak kusura bakmayın vaktinizi çok aldım böyle büyük bir ürün için kalın reçine almam gerekiyor değil mi
So beautiful can I buy
Sorry, this item has been sold.
A luz UV é indispensável? Qual sua função?
Eu uso resina UV como adesivo. Esta resina endurece com luz UV. Não endurecerá se a luz UV não for usada.
@@atasoy Essa luz é cara? Onde encontro? Muito obrigado!
Os preços destas luzes variam em função da qualidade, tamanho e intensidade luminosa.
Se você pesquisar digitando "UV flashlight" no Aliexpress, pode encontrar muitos modelos em diferentes tamanhos e preços.
Ellerinize sağlık güzel çalışmalarınız var tebrik ederim. Kullandığınız epoksi hangi marka acaba mahsuru yoksa adını alabilir miyim? Teşekkür ederim.
Teşekkürler, beğendiğinize sevindim.
Kullandığım epoksi Resinin Mass
Selam ürünün ölçüleri ne oldu acaba ona göre pleksi kestireceğimde iyi çalışmalar.
Selam;
Siz aynısını uygulamak yerine içinde kullanacağınız objenin nekadar yer kapladığını ölçerek ona göre pleksi kestirmelisiniz. Bu çalışmadaki kalıbın ölçüleri hatırladığım kadarıyla 15x10x5cm.
Bu çalışmalar ilk denemelerim ve buradaki kalıp oluşturma şeklim aslında hatalı. Kalıpları mümkün olduğu kadar dik değil yatay hazırlamak gerekiyor. Dik hazırlandığında epoksi ısınma ve baloncuk yapıyor. Bu söylediğimi dikkate almanızı tavsiye ederim.
Ayrıca daha önce epoksi ile hiç çalışmadıysanız siddetle ince döküm epoksi kullanarak kolye vb. çalışmalar ile başlamanızı bu konuda tecrübe kazandıkça daha büyük çalışmalara geçiş yapmanızı tavsiye ederim.
@@atasoy anladım aynı ölçülerde fakat yukarıdan değil yandan döküyormuş gibi çalışacağız sanırım doğru mu anlamışım
Evet Doğru, son yaptığım çiçekli lamba videolarında olduğu gibi
Please tell me what is the white stuff that you applied to sand or buff?
If I'm not mistaken, you are asking what I was driving in white at 8:10 minutes.
This is car polishing paste.
@@atasoy yes thank you. I love these I need to learn how to make them asap
Zımparalamadan sonra epoksinin parlatmak için baska yöntem var mı
Zımpara sonrası pasta cila yöntemine alternatif olarak 400 lük veya 600 lük zımpara ya kadar zımparalayıp yüzeye ince bir epoksi uygulayarak tekrar eski parlaklığına kavuşması sağlanabilir.
Bir diğer alternatif ise parlak sprey vernik uygulayanlar var ama bunu hiç denemedim.
kolay gelsin turkiyede alabilcegimiz site varmı acaba urunlerin tam adı nedir ölçümleri
Epoksi Reçine
epoksimarket.com
arcepoxy.com
Bu sitelere bir göz atabilirsiniz.
Epoksi hakkında bir bilginiz yok ise bir araştırma yapmanızı öneririm.
LED lamba yerini el frezesi ile oyarsaniz daha mükemmel olur
O zamanlarda bir frezem olsaydı öyle yaparım 👍👍👍
are the any aalternatives for this machines...probably simple tools
Yes simple tools if you know what you want to do something alternative can be found.
Merhaba bazı videolarınızdaki epoksi eşyalarında sadece ince döküm yaparken bazılarında ince ve kalın döküm yapmışsınız sebebi nedir öğrenebilirmiyim
Merhaba, adı üzerinde ince veya kalın döküm.
İnce döküm epoksi ile 1cm den fazla kalın döküm yapılamaz, kalın dökümde ise bu epoksinin özelliklerine ve ortam sıcaklığına göre değişmektedir ama genelde 5cm civarındadır. Bunuda alacağınız epoksinin teknik özelliklerini inceleyerek öğrenebilirsiniz.
Örneğin çakıl taşlı lambada ince katlar halinde bir uygulama yapılmıştır. İnce döküm epoksi 24 saat içinde kurur, kalın döküm ise 2 ile 5 gün arasında değişir.
O lambada katlar arası uygulama yapabilmek için ilk uygulanan katın tam kurumasada nerdeyse dokunma kıvamında olması gerekir ki bir sonraki kat uygulamasına geçilebilsin.
Eğer kalın döküm epoksi kullanılmış olsaydı uygulanan katlar çok ince olduğu için uygulama süresi uzayacaktı ve hatta çok ince ve az epoksi kullanıldığında için kalın döküm epoksinin kurumama ihtimali de olabilirdi.
Kısaca uygulayacağımız kalınlığa göre epoksi kullanıyoruz.
Ürünlerinizi sattığınız bir yer var mı? Ellerinize sağlık
Teşekkür ederim, maalesef şuanda satış yapmıyorum ama yakın bir zamanda satış yapmaya başlamayı planlıyorum. Satış yapmaya başladığımda kanalım vasıtasıyla duyuru yapacağım. İlginiz için teşekkürler.
did you use real plant in here?
Yes, dried herb was used.
Kullandığınız epokisinin markası nedir acaba
epoksimarket.com Resinin markalı ürünlerini kullanıyorum.
Merhaba, uv ışık tutmaktaki maksat nedir acaba..
Merhaba, yapıştırmak için uv reçine kullanıyorum bu yüzden uv reçinenin kuruması için uv ışık kullanıyorum.
Kalın dökümler kaç cm dökülüyor ben 5 cm biliyordum siz bayağı 10cm falan döktünüz kurudumu
Bi kullandığınız epoksiden epoksiye değişir, epoksinin teknik özelliklerini bilmek ve bunun dışında çıkmamak gerek, kullandığım epoksi Resinin Mass şöyle bir grafik var buna uyduğunuz da sorun yaşamazsınız epoksimarket.com/image/catalog/kalinlik/mass_uygulama_kalinligi.png
Ellerinize sağlık çok güzel oldu. Sormak istediğim bir şey var. Acaba katmanlı dokum yaparken, katman izleri belli oluyor mu? Birde içerisine efekt vermek istediğim zaman dokum yaptıktan sonra kac dk sonra efekt verebilirim? Yani jellesmesinden kastiniz nedir acaba bir videoda yapıyordunuz da. Birde bu epoxyler neden bu kadar pahalı....
Kalin dokum işine girmek çok maliyetli malasef. Kilosu 150tl civarına gelse bu şekilde bir lamba yapmak neredeyse şuan 200tl tutuyor. Malesef suanda ticari olarak satışı zor gibi bence. Siz ne düşünüyorsunuz?
Çok teşekkür ederim.
Katmanlı döküm yapıldığında yandan bakıldığında katman izleri belli oluyor.
İçine efekt vermek için kesin bir süre veremem, bu kullandığınız epoksi markasının jelleşme süresine, kullanılan epoksi miktarına ve ortam sıcaklığına göre değişkenlik gösterecektir. Şuan kolyelerde uyguladığım ince döküm epokside minimum 2 saat bekliyorum ama dediğim gibi bu bahsettiğim faktörlere göre değişken.
Epoksinin neden pahalı olduğunu bilmiyorum ama ülkemizde çok pahalı maalesef.
Evet bu şekilde bir lamba yapmak 200 tl yi buluyor, bu işi türkiye pazarı olarak düşünmeyip amerika ve avrupa ya pazarlamayı düşünürseniz ozaman ticareti yapılabilir diye düşünüyorum.
@@atasoy çok teşekkür ederim. Dediginiz gibi Avrupa ve abd pazarı ancak hedef olabilir bu fiyatlarla. En iyisi hobi olarak ufak takılar yapmak. Zevkle takip ediyorum.
Çok teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Pleksiglası nereden alıyorsunuz bilgi verirseniz sevinirim
www.ecembilgisayar.com/pleksi-levhalar-pmk18
Alternatif olarak N11 mağazalarıda mevcut.
Ben de bugün 20 cm yüksekliğinde denedim . Ama çok ısındı ve kalıp patladı. Siz hangi markaları kullanıyorsunuz. Hem 8ncr döküm hem kalın döküm. Bana ikisi içinde marka ve model belirtebilir misin
epoksimarket.com ürünlerini kullanıyorum, ince döküm için Resinin slim veya slim extra, Kalın döküm için ise Resinin Mass ürününü kullanabilirsiniz.
Kullandıgınız urun slim mi Extra slimmi
Videoda kullanılan Mass kalın döküm epoksi'dir.
Muhteşem elinize sağlık...evde yapmayı düşündüm ta ki zımpara işin içine girene kadar :/
Teşekkürler, evet zımpara işi ev ortamında biraz sorun. 😐
Satılık mı kaç tl :)
Üzgünüm satılık değildi, bunu arkadaşım için yapmıştım.