@@ArdaiThomasInvestments se vede diferenta, am si eu unele bunute, godox dar presupun ca rode cu asta se ocupa, oricum sunet si imagine excelenta, pe langa informatii!
Informații foarte utile. Cu o parte din probleme m am confruntat si eu mulți ani și nu știam cum sa le rezolv. M-au ajutat foarte mult sfaturile dumneavoastra și pot spune ca acum am plante foarte frumoase și sănătoase!
Salutare Dan! Foarte informativ clipul! In acelasi timp si simplu, un clip de salvat, astfel incat sa te intorci la el cand ai probleme. Treaba cu rasucirea frunzelor am patit o si eu, si banuiala mea ai confirmat o, adica am fertilizat in exces.
Multumesc Mihai.. O saptamana intrega pentru a gasi materialul potrivit.. Este unul din clipurile la care am lucrat cel mai mult.. Nu a fost usor sa adun toate simptomele la frunze.. Ar mai fi si altele.. Dar sa zicem ca acestea sunt cele mai frecvente simptome la citrice.
Mulțumesc frumos. Cum sa prezintă amelancher? Nu ați mai revenit cu acest subiect în primăvara. M-aș bucura să-mi spuneți că ați rezolvat problema. O seară frumoasă 👍
Bună ziua domnul ardai am și eu un lămâi cu vârsta de 10 11 ani și de când vă urmăresc l-am adus în stadiul de înflorire are peste 200 de flori și câteva fructe mici care au început să cadă ,doar ce l-am Băgat în casă dar temperatura este constantă la23,5
Posibil din cauza schimbărilor de temperatură și intensitatea luminii. Udați doar când este nevoie. Nu fertilizați până ce nu se stabilizează. Aveți posibilitatea să puneți poze pe pagina Facebook al canalului Ferma Ardai? Dacă da.. faceți dinou descrierea pentru a ști că sunteți dumneavoastră. Poze făcute de aproape cu suficientă lumină la frunze subtitrat ghiveci și tăvița de sub ghiveci.
Bună ziua...Am cumpărat în primăvara de la dedeman un lamai la reducere, avea și o lămâie mică,..Am inteles ca trebuie sa ii tund acum toamna,dar eu am fructe in copacel care sunt verzi,nu s-au ingalbenit încă mai pot sa il tund dacă are fructe???
Cel mai bine să lăsați în primăvara pt tuns. Toamna se tunde doar dacă este necesar din motive de spatiu. Deci lăsați până în primăvara. Mai exact cand se văd primii muguri de floare
Bună seara. Aveți nevoie de o lupă pentru a observa prezența dar și dispariția lui. După tratament frunzele vor rămâne identic. Fără monitorizarea lui nu știm dacă tratamentul a funcționat.
Sau.. puteți acționa mecanic împotriva lui. Paianjenul roșu nu suportă apa. Tocmai de aceea se înmulțește, hrănește și se ascunde în partea inferioară a frunzelor. Cu lupa se poate observa. Știind că urăște apa, îl combatem cu apă. Depinde cât de mare este planta dumneavoastră. Dacă este de dimensiuni medii se poate face și acum în casă. Izolati cu pelicula de bucătărie tot ghiveciul, astfel încât să nu intre apă în substrat/pământ. Cu dușul treceți cu apă peste toată planta, mai ales în partea inferioară a frunzelor. Mă repet, înveliți bine ghiveciul, inclusiv pământul cu pelicula. Atât pentru a nu vă creea probleme la substrat, dar și protejarea lui împotriva căderii eventualelor ouă de păianjen în momentul spălării. Atenție!! potriviți apa la temperatura camerei (aproximativ) A doua zi după spălare verificați cu atenție prezența păianjenului cu ajutorul lupei. Repetați această spălare de 3 ori la interval de 7 zile
Bună seara. Tre să căutați prezența păduchilor lânoși sau țestoși. Se pot elibera cu produse piretro, biologice sau chimice. Se găsesc produse împotriva păduchelui lânos și țestoși în fitofarmacie, florarii sau Dedeman. Sau puteți opta pentru o soluție făcută în casă. 3 căței de usturoi presați la 250 ml apă. Cu soluția obținută spălați toată planta. Frunze față spate, lăstari ramuri trunchi. Pentru a spăla vă ajutați de o pensulă cu parul moale. Treceți cu pensula și la încheietura frunzei. Faceți acest tratament de 3 ori la interval de 7 zile. Preventiv cu aceeași soluție stropiți o dată pe lună..
Pulverizați apă pe frunze în fiecare dimineață. Trebuie hidratată planta. Se poate și limpezi substratul in oarecare măsură. Udați de sus, udați cu răbdare, lăsați să se scurga multă apă prin substrat. Important după această limpezire parțială a substratului să nu lăsați apă în tavita de sub ghiveci. Următoarea udare probabil va fi după 10 12 zile. Substratul va fi foarte îmbibat cu apă, deci atenție mare.
Preferabil ar fi să puneți câteva poze pe pagina Facebook al canalului Ferma Ardai. Faceți poze la frunze, subtitrat și tăvița de sub ghiveci. Atașați o mică descriere să știu despre ce este vorba
Am un lămâie de 2 ani,l-am avut afară, dar de două săptămâni l-am adus în interior. Afară începuse sa-i pice din frunze(precizez,că frunzele erau f, verzi). Adus în interior, continuă sa-i pice frunzele. Va rog,să-mi ziceți,care ar fi cauza?. Mulțumesc.
Bună seara. Am nevoie de mai multe detalii. Ce temperaturi aveți în casă, dacă este expus la lumina directă. Modul de udare. Cel mai bine ar fi să puneți poze pe pagina Facebook al canalului Ferma Ardai. Dacă reușiți, faceți o descriere cu informațiile care le-am enumerat mai sus.
Mulțumesc pentru raspuns. V-am zis ,frunzele sunt f,verzi,atat ca îi pică frunzele. Îl am poziționat în partea sudică lângă fereastră. Oricum ,va urmăresc toate posturile si am ce invata. Mi de aprecieri.
Salut Dan, ca intotdeauna ne inveti lucruri iteresante si utile. Dar la Montreal lucrurile nu se petrec la fel si eu am un caz asemanator cu lipsa potasiului la lamai dar fruzele se ingalbenesc de la baza spre virf si cad. Nu stiu ce sa fac, 2 lamai au pierdut toate frunzele si alti 2 sint pe cale sa piarda fruzele si fructele. Am postat 2 dialoguri pe situl de colaborare facebook acum 20 ore din care unul a fost aprobat i unul este in asteptare.
Bună.. Am aprobat postarea. Maine mă uit cu atenție. Acum sunt obosit și mâine dimineață mă trezesc devreme. Nu vreau să fac lucrurile pe grabă. O zi bună vă doresc 😉👍
Bună seara. Posibil să fie din cauza substratului necorespunzător. Cu timpul PH ul se modifică din cauza apei de la robinet. Dacă PH ul este mai mare de 6,5 lămâiul nu poate asimila elementele nutritive. Chiar dacă fertilizarea este corectă și constanta. Aceleași simptome în cazul în care nu este fertilizat. Pentru a vă da un răspuns mai precis, puteți pune poze pe pagina Facebook al canalului Ferma Ardai. Faceți o mică descriere. Pozele să fie făcute cu suficientă lumină, de aproape. Câteva poze la frunze, substrat și tăvița de sub ghiveci
Bună ziua. Se udă când este nevoie.. Să nu se usuce de tot substratul, doar puțin în suprafață, cam 2 cm.. Dar nici să nu-l înecăm cu apă, fiind iarnă, sunt în repaus vegetativ, și deci consumă mai puțină apă. Substratul neapărat unul specific citricelor cu PH 5.. max 6. Pentru mai multe detalii și îndrumări precise vă invităm pe pagina Facebook al canalului Ferma Ardai. Puneți câteva poze, faceți o mică descriere ca și aici. Vom fi bucuroși să vă ajutăm în toate privințele cultivând lămâiul dumneavoastră.
Sunteți o enciclopedie ! 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Mulțumesc 😉👍
Salutare Dan, excelent clip pe langa informatiile utile, se vede si se aude excelent. Felicitari si multumim!
Salut Mihai. Urmaresc Palcul de ficusi. Frumoase Ghivece si utile.
Microfon profi Rode 😊
@@ArdaiThomasInvestments se vede diferenta, am si eu unele bunute, godox dar presupun ca rode cu asta se ocupa, oricum sunet si imagine excelenta, pe langa informatii!
@@FermaArdai ohoo, multumesc!
Mulțumim!❤️
Cu plăcere 👍😉
Tare de tot explicații
Mulțumesc 👍
Informații foarte utile. Cu o parte din probleme m am confruntat si eu mulți ani și nu știam cum sa le rezolv.
M-au ajutat foarte mult sfaturile dumneavoastra și pot spune ca acum am plante foarte frumoase și sănătoase!
Mulțumesc Lucian..
Așa este. Am avut și eu dificultăți a înțelege unde greșești. Dar până la urmă eforturile au dat rezultate.
Mulțumesc!
Mi a fost de un real folos
Cu plăcere 👍. Doamne ajuta 🙏
Sfaturi foarte valoroase !
Mulțumesc. 😉
super sfaturi. multumim
Cu plăcere 👍😉
Buna seara. Multumim pentru informatii.
Bună seara. Cu plăcere 😉
Salutare Dan! Foarte informativ clipul! In acelasi timp si simplu, un clip de salvat, astfel incat sa te intorci la el cand ai probleme. Treaba cu rasucirea frunzelor am patit o si eu, si banuiala mea ai confirmat o, adica am fertilizat in exces.
Multumesc Mihai.. O saptamana intrega pentru a gasi materialul potrivit.. Este unul din clipurile la care am lucrat cel mai mult.. Nu a fost usor sa adun toate simptomele la frunze.. Ar mai fi si altele.. Dar sa zicem ca acestea sunt cele mai frecvente simptome la citrice.
@FermaArdai cred, 😀 a trebuit sa cauti toate bolile , daunatorii sau carentele, deci dublu felicitari !
Foarte folositor! Mulțumesc.
Salutare. Inca un material util si de calitate
Mulțumesc frumos. Cum sa prezintă amelancher? Nu ați mai revenit cu acest subiect în primăvara.
M-aș bucura să-mi spuneți că ați rezolvat problema.
O seară frumoasă 👍
Da am rezolvat-o cu npk 20. Multumesc. Succes canalului @@FermaArdai
Bună ziua domnul ardai am și eu un lămâi cu vârsta de 10 11 ani și de când vă urmăresc l-am adus în stadiul de înflorire are peste 200 de flori și câteva fructe mici care au început să cadă ,doar ce l-am
Băgat în casă dar temperatura este constantă la23,5
Posibil din cauza schimbărilor de temperatură și intensitatea luminii.
Udați doar când este nevoie. Nu fertilizați până ce nu se stabilizează.
Aveți posibilitatea să puneți poze pe pagina Facebook al canalului Ferma Ardai?
Dacă da.. faceți dinou descrierea pentru a ști că sunteți dumneavoastră.
Poze făcute de aproape cu suficientă lumină la frunze subtitrat ghiveci și tăvița de sub ghiveci.
❤❤❤
Bună ziua...Am cumpărat în primăvara de la dedeman un lamai la reducere, avea și o lămâie mică,..Am inteles ca trebuie sa ii tund acum toamna,dar eu am fructe in copacel care sunt verzi,nu s-au ingalbenit încă mai pot sa il tund dacă are fructe???
Cel mai bine să lăsați în primăvara pt tuns.
Toamna se tunde doar dacă este necesar din motive de spatiu.
Deci lăsați până în primăvara.
Mai exact cand se văd primii muguri de floare
Cum tratam lamaiul de paianjenul rosu ? ...multumesc anticipat !
Bună seara. Aveți nevoie de o lupă pentru a observa prezența dar și dispariția lui. După tratament frunzele vor rămâne identic. Fără monitorizarea lui nu știm dacă tratamentul a funcționat.
Se tratează cu un acaricid chimic sau biologic. Se găsește în fitofarmacie. Cel biologic îl găsiți în florarii sau Dedeman.
Sau.. puteți acționa mecanic împotriva lui.
Paianjenul roșu nu suportă apa. Tocmai de aceea se înmulțește, hrănește și se ascunde în partea inferioară a frunzelor.
Cu lupa se poate observa.
Știind că urăște apa, îl combatem cu apă.
Depinde cât de mare este planta dumneavoastră.
Dacă este de dimensiuni medii se poate face și acum în casă.
Izolati cu pelicula de bucătărie tot ghiveciul, astfel încât să nu intre apă în substrat/pământ.
Cu dușul treceți cu apă peste toată planta, mai ales în partea inferioară a frunzelor.
Mă repet, înveliți bine ghiveciul, inclusiv pământul cu pelicula. Atât pentru a nu vă creea probleme la substrat, dar și protejarea lui împotriva căderii eventualelor ouă de păianjen în momentul spălării.
Atenție!! potriviți apa la temperatura camerei (aproximativ)
A doua zi după spălare verificați cu atenție prezența păianjenului cu ajutorul lupei.
Repetați această spălare de 3 ori la interval de 7 zile
Multumesc pentru sfaturile utile !
Bună dimineața, am un lămâi și frunzele sunt lipicioase cu ce ar trebui să stropesc?
Bună seara.
Tre să căutați prezența păduchilor lânoși sau țestoși.
Se pot elibera cu produse piretro, biologice sau chimice.
Se găsesc produse împotriva păduchelui lânos și țestoși în fitofarmacie, florarii sau Dedeman.
Sau puteți opta pentru o soluție făcută în casă.
3 căței de usturoi presați la 250 ml apă.
Cu soluția obținută spălați toată planta. Frunze față spate, lăstari ramuri trunchi.
Pentru a spăla vă ajutați de o pensulă cu parul moale. Treceți cu pensula și la încheietura frunzei.
Faceți acest tratament de 3 ori la interval de 7 zile.
Preventiv cu aceeași soluție stropiți o dată pe lună..
@FermaArdai Mulțumesc pentru răspuns!
Domnul Dan, am un lamai ,cred ca l-am fertilizat prea tare,frunzele s-au incretit si sant casante, ce solutie i-mi dati sa nu il pierd, multumesc
Pulverizați apă pe frunze în fiecare dimineață.
Trebuie hidratată planta.
Se poate și limpezi substratul in oarecare măsură.
Udați de sus, udați cu răbdare, lăsați să se scurga multă apă prin substrat.
Important după această limpezire parțială a substratului să nu lăsați apă în tavita de sub ghiveci.
Următoarea udare probabil va fi după 10 12 zile.
Substratul va fi foarte îmbibat cu apă, deci atenție mare.
Preferabil ar fi să puneți câteva poze pe pagina Facebook al canalului Ferma Ardai. Faceți poze la frunze, subtitrat și tăvița de sub ghiveci.
Atașați o mică descriere să știu despre ce este vorba
Am un lămâie de 2 ani,l-am avut afară, dar de două săptămâni l-am adus în interior. Afară începuse sa-i pice din frunze(precizez,că frunzele erau f, verzi).
Adus în interior, continuă sa-i pice frunzele. Va rog,să-mi ziceți,care ar fi cauza?.
Mulțumesc.
Bună seara.
Am nevoie de mai multe detalii.
Ce temperaturi aveți în casă, dacă este expus la lumina directă. Modul de udare.
Cel mai bine ar fi să puneți poze pe pagina Facebook al canalului Ferma Ardai.
Dacă reușiți, faceți o descriere cu informațiile care le-am enumerat mai sus.
Mulțumesc pentru raspuns. V-am zis ,frunzele sunt f,verzi,atat ca îi pică frunzele. Îl am poziționat în partea sudică lângă fereastră. Oricum ,va urmăresc toate posturile si am ce invata.
Mi de aprecieri.
Salut Dan, ca intotdeauna ne inveti lucruri iteresante si utile. Dar la Montreal lucrurile nu se petrec la fel si eu am un caz asemanator cu lipsa potasiului la lamai dar fruzele se ingalbenesc de la baza spre virf si cad. Nu stiu ce sa fac, 2 lamai au pierdut toate frunzele si alti 2 sint pe cale sa piarda fruzele si fructele. Am postat 2 dialoguri pe situl de colaborare facebook acum 20 ore din care unul a fost aprobat i unul este in asteptare.
Bună.. Am aprobat postarea.
Maine mă uit cu atenție.
Acum sunt obosit și mâine dimineață mă trezesc devreme.
Nu vreau să fac lucrurile pe grabă.
O zi bună vă doresc 😉👍
Am un lamai foarte mare și ii cad frunzele și nici fructele de la înflorirea din vară, nu s au format. Va rog frumos, dați mi un sfat.
Bună seara. Posibil să fie din cauza substratului necorespunzător. Cu timpul PH ul se modifică din cauza apei de la robinet. Dacă PH ul este mai mare de 6,5 lămâiul nu poate asimila elementele nutritive.
Chiar dacă fertilizarea este corectă și constanta.
Aceleași simptome în cazul în care nu este fertilizat.
Pentru a vă da un răspuns mai precis, puteți pune poze pe pagina Facebook al canalului Ferma Ardai. Faceți o mică descriere.
Pozele să fie făcute cu suficientă lumină, de aproape.
Câteva poze la frunze, substrat și tăvița de sub ghiveci
Pagina de fb,cum se numește?
Bună ziua. Pagina Facebook Ferma Ardai
Buna dimineața domnul Dan am o întrebare la dumneavoastră am și eu un lamai cumpărat varog frumos la cat timp se uda și de care pământ este bun
Bună ziua. Se udă când este nevoie.. Să nu se usuce de tot substratul, doar puțin în suprafață, cam 2 cm.. Dar nici să nu-l înecăm cu apă, fiind iarnă, sunt în repaus vegetativ, și deci consumă mai puțină apă.
Substratul neapărat unul specific citricelor cu PH 5.. max 6.
Pentru mai multe detalii și îndrumări precise vă invităm pe pagina Facebook al canalului Ferma Ardai.
Puneți câteva poze, faceți o mică descriere ca și aici.
Vom fi bucuroși să vă ajutăm în toate privințele cultivând lămâiul dumneavoastră.
Buna ziua.Lamaiul meu arata asa e ok..?Multumescruclips.net/user/shorts5MTGLpCa1js?si=q_bYUQ7wUUGlvMTy
Bună seara. Nu reușesc să deschid acest link.
Puteți pune poze pe pagina Facebook al canalului Ferma Ardai.
Va așteptăm 👍
@FermaArdai ruclips.net/user/shorts5MTGLpCa1js?si=Y2n4FtDir0G7DS_y
Încercați va rog acum...multumesc!
@@MM-bd9zv Ghiveciul are gauri de drenaj?..
Văd frunze lucioase.. Sunt lipicioase acele frunze?