hocam son videolarınızda müzik teorisini kendi yaklaşımınızla anlatmanız beni çok mutlu etti. teori kısmına bakış açımı değiştirdi. önceden müzik teorisine ilerledikçe zorlaşan, aklımın almayacağı komplekslikte bir şey sanıyordum. bu yüzden müzik teorisi çalışırken en küçük aklıma yatmayan yerde korkup çalışmaya ara veriyordum. okulda aldığım advanced calculus, fluid dynamics gibi derslerin teorisinden korkmazken müziğin teorisinden korkuyordum. "müziği hayata geçirin" videonuzdan itibaren müzik teorisine bakış açımı olumlu yönde değiştirdiniz. artık yeni bir konsept gördüğümde korkup bırakmak yerine heyecanla "bakalım bunla neler yapabilir" düşüncesiyle yaklaşıyorum. takip ettiğim bir kaç kanal ve yayınla birlikte bu "müziksel gelişim" yolculuğuma çok yardımınız dokunuyor. emeğiniz için teşekkür ediyorum. sıradaki videolarınızı heyecanla bekliyorum.
Değerli Muhammed Ali Çınar yalnız değilsiniz, Doruk Somunkıran'ı keşfettiğimden beri müziğimde hatrı sayılır bir gelişme var. Özellikle yapımcılar ve müzik teorisinden korkanlar olarak sizlere sonsuz müteşekkiriz Doruk hocam.
Matematikten korkana: “matematik zor değildir, matematikten korkulur” dediğim gibi; müzikte kurallardan bahsedene: “müziğin kendisi teoridir” diye cevap veririm. Güzel Türkçeniz ve harika anlatımınız için çok teşekkürler
Sevgili üstadım 60 küsur yaşında Türk Musıkisi temel bilimler mezunu ve halâ musıkiyi ve ud çalmayı öğrenmeye çalışan bir talebe olarak söylüyorum; müzik adına en nitelikli neşriyatlar sizinkiler. Kutlarım efendim. Sağlıkla kalınız.
9:52 çok doğru söylemişsiniz hocam. hiç sevmem öyle saçma sapan gaza getirici cümleleri. şans da gerçekten önemli bir faktör. bir çok yetenekli müzisyenleri de şanssız olmaları karamsarlığa itiyor. kendini olumsuz sorgulatıyor maalesef.
Düzenleme yapan yada öğrenmek isteyen arkadaşlarımız, genelde hep işin sonunu merak ediyorlar, doğru mix nasıl yapılır dünya standartlarında mastering evde nasıl yapılır gibi, ama kayıt alma tekniklerini merak eden neredeyse yok, doğru kayıt nasıl alınır, hangi enstrüman nasıl mikrofonlanır gibi, yani aslında mix kaydı almaya başladığınız anda başlıyor, bu konulara da değinirseniz çok sevinirim hocam, heyecanla takip ediyorum sizi iyi çalışmalar diliyorum.
Hocam ağzınıza sağlık, ara ara hissettiğim müzisyen yalnızlığını kırmak için müziğin bende uyandırdığı hislere odaklanıyorum. Müziğe bakış açısından benzer şeyleri düşündüğümüzü görmek beni motive etti çok teşekkür ederim.
Anlatım tarzınızı çok sevdim. Merak uyandırıcı. İlgi çekici. Görsel efektler kulanılması daha kalıcı hale getiriyor. Duyarak görerek anlayarak yol almak süper. Allah'ın Rasulün selam ve bereketi üzerinize olsun. Doruk Hocam. Sizi Seviyorum. Rabbim Çalışmalarınızı Muzaffer eylesin. Harika projelere imza atıyorsunuz
Motivasyonumu kaybettiğimde sizin videolarınızı tekrar izliyorum. Kendizine has anlatım şeklinizle verdiğiniz bilgileri kolayca kavrayıp uygulayabilmek bir kenara, güleryüzünüz ve sohbetinizle umut veriyorsunuz. İyi ki varsınız Doruk abi, çok teşekkür ederim. 😌
İlham ve özgüven kazandırıyorsunuz hocam. Şahsen tanıma şansım henüz olmasada bir abi gibi görüyorum sizi. İyi ki varsınız. Can kulağıyla dinliyorum sizi. Öğütleriniz hep aklımda olduğu için, yeni bir şarkı yaptığımda içinde sizde olacaksınız. Yeni fark ettim sizi ama geç kalmadım tam zamanı . Teşekkür ederim.
Selamlar hocam videolarınızı her gün izliyorum ve anlatmış olduklarınızdan ötürü her zaman kendime güvenim daha fazla artıyor. emeğinize ve naif sesinize sağlık çok teşekkür ederim umarım sizden eğitim almak nasip olur saygılar.
Çok güzel bilgiler tecrübe aktarımı harika cimrilik yapıp bilgi paşlaşmaktan kaçınmayan bir insan ve bir sanatkar hep varolun. ingilizceye verdiginiz cevapda muhteşemdi:))
Üstadım müthiş yerlere dokunmuşsunuz. Özellikle müziğe yeni başlayan arkadaşlardan tutun, bu işi profesyonel olarak yapan insanlara kadar ilham verecek konular. Teşekkür ederim. Sevgiler...
Akıcı ve güzel Türkçenizle, görselleri zenginleştirmekle videolarınızı izlenebilir kılıyorsunuz. Verdiğiniz bilgiler ve fikirler bir müzisyen için çok önemli. Çok güzel bir kaynak oluşturuyorsunuz hocam. Teşekkürler ve tebrikler. Lütfen devam edin :)
Hocam ben 5. Sınıfım sizin şu sesten muzigi videosunu izliyorum şimdide bu videonu izledim ve dedimki vaybe adam hayatını muzikle gecirmis cok tesekkurler❤
Bence de öncelik miks değil teori ve diğer şeyler. Pozitifliğiniz, yardımcı oluşunuz, ilham vericiliğiniz ile takdirden öte hayranınızım. Udemy, patreon gibi yerlere teori ile ilgili eğitimler eklerseniz emeklerinize bir nebze katkımız da olur.
Hocam yüreginize sağlık çok güzel anlatmışsınız herşeyi... belgeselin devamı gibi olmuş ...özellikle müzikte zor..ve motivasyon.. bölümü beni çok etkiledi eminim bir çok kişiye ışık olucaktır. Teşekkür ler.
Hocam konservatuar sınavına hazırlananlar için bir kaç tüyo verebilir misiniz? Müzik teknolojileri bölümünden bahsediyorum. Sözlü mülakatta dikkat etmemiz gerekenler veya yollayacağımız eserlerde dikkat etmemiz gerekenler neler? Hangi ince dokunuşlar bizi daha hakim kılar olaya? Yardımcı olabilirseniz çok minnettar olurum teşekkür ederim
Değerli hocam deniz deryasınız. Anlattıklarınızı can kulağı ile dinliyorum. Sizden bir ricada bulunabilir miyim. Teknoloji her gün gelişiyor. Bugünün teknolojisi ile amatör bir home studio kurmak için hangi özelliklerde ve ne tip bir bilgisayar almamızı önerirsiniz. Minimum configürasyonu ne olmalı? Bu konuda bir video yaparsanız çok faydalı olur hocam. Saygılar..
Hocam merhaba, emeğiniz için ne kadar teşekkür etsem az. Bir çok hocadan alamadığım teorik bilgiyi sizden büyük bir heyecanla almaktayım. Sesten Müziğe belgeselinizi hemen bitmesin diye not alarak her gün birer bölüm izliyordum, bugün tam da 9. bölümü izleyecekken videolara erişemedim. Büyük bir hayal kırıklığı içerisindeyim. Tam da bütün arkadaşlarıma tavsiye etmişken böyle bir şeyle karşılaştım. TRT’nin sitesinden de erişemedim nazar değdirdik galiba :( Acaba nasıl ulaşırım?
Sayın hocam 90 larda sanırım mix masterinğ yokdu yani bu günki teknoloji yokdu günümüzdeki şakıcılar iyi yorumlayamadıkları için mi yeni teknolojiden faydalanılıyor. açıklık getirmeniz mümkün mü saygılar.
O zaman da miks ve mastering vardı, ama bugün kötü bir performansı kurtarmak için sahip olduğumuz olanaklar yoktu. Dolayısıyla eskiden stüdyonun kapısından giremeyecek insanlar bugün teknoloji sayesinde dinleyicilere teknik açıdan düzgün bir performans sunabiliyor.
doruk hocam benimde bir sorum var... bildiğiniz üzere bizim bir sesi diyebilmemiz için o sesin saniyede en az 20 defa titremesi gerekiyor bu konuyu, tel gibi doğrudan titreşen maddelerde algılamamız kolay oluyor, fakat mesela 2 tahtanın bir birine vurulduğunda yada 2 taşın vs... nasıl bir titreşim oluşturup ses çıkardığını anlayamadım siz bu soruya cevap verebilir misiniz ?
@intizar-ul ferec onlar da titreşiyor ama çok daha kısa süreliğine. Süresi kısa dahi olsa işitme aralığımızın içinde kalırsa biz o titreşimi ses olarak duyabiliyoruz. Bu arada bazı taşların sesleri tonal nitelik taşıyor. Taşlardan yapılan müzik enstrümanları var. Lithophone diye arama yaparsanız örneklerini bulabilirsiniz.
Merhaba hocam ben kendime evde bir stüdyo kurmak istiyorum cubase 5 veya 10 ama hiç bir bilgiye sahib değilim stüdyo ile ilgili eğitim almak istiyorum size nasıl olasirim yada bana nasıl yardımcı olabilirsiniz teşekkürler
Muzik teorisi bilerek muzik yapmayi haritayla geziye cikmaya benzetiyorum ama her yapacagim gezi icin harita da gerekmiyor. Teoriden temel duzeyde anladogini dusundugunuz ama guzel sarkilar yapmis muzisyenlerden örnek verebilir misiniz?
Bu ne güzel bir benzetme ve yaklaşım! Örnek olarak linkteki sanatçıyı verebilirim. Armonik açıdan oldukça zengin şarkılar yaptığı halde doğru düzgün nota okuyamadığını Berklee'de yaptığı bir atölye çalışmasında kendi ağzından duymuştum: ruclips.net/video/RpEfAV1T5b0/видео.html
Hocam musadenizle bir soru sormak istiyorum cevabını başka yerde maalesef ki bulamadım. Aralıkları kullanırken çalacağımiz notayı daima tonige göre mi sevmeliyiz . Demek istediğim mesela c majördeyiz, sırası ile do ve sol çaldık burda fa, do majorun perfect 4 u ama sol un minör 7 si yani en son çaldığımiz notaya göre mi yoksa hep tonige göre mi gitmeliyiz
Ne amaçla kullanmak istediğinize bağlı. Akor derecelerini adlandırmak istiyorsanız o anki akorun kök notasını referans almanız gerekir. Modal/tonal bir çerçeveden bakıyorsanız, dediğiniz gibi toniğe göre düşünmeniz gerekir.
Doruk hocam siteniz erişime kapanmış sanırım, sitenizdeki yazılara erişebilmemizin bir yolu var mıdır? Bir de Udemy'de müzik teorisi ile ilgili ders vermeyi düşünüyor musunuz?
Sitemi yenileme aşamasındayım. Eski ve yeni içerikler yakında tekrar erişime açılacak. Udemy'de müzik teorisi dersi üzerinde çalışmaya başladım, önümüzdeki aylarda yayına almayı hedefliyorum.
hocam son videolarınızda müzik teorisini kendi yaklaşımınızla anlatmanız beni çok mutlu etti. teori kısmına bakış açımı değiştirdi. önceden müzik teorisine ilerledikçe zorlaşan, aklımın almayacağı komplekslikte bir şey sanıyordum. bu yüzden müzik teorisi çalışırken en küçük aklıma yatmayan yerde korkup çalışmaya ara veriyordum. okulda aldığım advanced calculus, fluid dynamics gibi derslerin teorisinden korkmazken müziğin teorisinden korkuyordum. "müziği hayata geçirin" videonuzdan itibaren müzik teorisine bakış açımı olumlu yönde değiştirdiniz. artık yeni bir konsept gördüğümde korkup bırakmak yerine heyecanla "bakalım bunla neler yapabilir" düşüncesiyle yaklaşıyorum. takip ettiğim bir kaç kanal ve yayınla birlikte bu "müziksel gelişim" yolculuğuma çok yardımınız dokunuyor. emeğiniz için teşekkür ediyorum. sıradaki videolarınızı heyecanla bekliyorum.
Amacım tam olarak budur. İlham bulmanıza vesile olabildiysem ne mutlu bana.
Değerli Muhammed Ali Çınar yalnız değilsiniz, Doruk Somunkıran'ı keşfettiğimden beri müziğimde hatrı sayılır bir gelişme var. Özellikle yapımcılar ve müzik teorisinden korkanlar olarak sizlere sonsuz müteşekkiriz Doruk hocam.
"mum ateşinden vermekle ışığından birşey kaybetmez" iste ateşleyen cesaret veren bir mum👏👏👏👏
Bütün bunlardan ziyade çok güzel bir Türkçe'niz var. Bizlere ışık oluyorsunuz. Tebrikler.
Matematikten korkana: “matematik zor değildir, matematikten korkulur” dediğim gibi; müzikte kurallardan bahsedene: “müziğin kendisi teoridir” diye cevap veririm. Güzel Türkçeniz ve harika anlatımınız için çok teşekkürler
Sevgili üstadım 60 küsur yaşında Türk Musıkisi temel bilimler mezunu ve halâ musıkiyi ve ud çalmayı öğrenmeye çalışan bir talebe olarak söylüyorum; müzik adına en nitelikli neşriyatlar sizinkiler. Kutlarım efendim. Sağlıkla kalınız.
9:52 çok doğru söylemişsiniz hocam. hiç sevmem öyle saçma sapan gaza getirici cümleleri. şans da gerçekten önemli bir faktör. bir çok yetenekli müzisyenleri de şanssız olmaları karamsarlığa itiyor. kendini olumsuz sorgulatıyor maalesef.
Düzenleme yapan yada öğrenmek isteyen arkadaşlarımız, genelde hep işin sonunu merak ediyorlar, doğru mix nasıl yapılır dünya standartlarında mastering evde nasıl yapılır gibi, ama kayıt alma tekniklerini merak eden neredeyse yok, doğru kayıt nasıl alınır, hangi enstrüman nasıl mikrofonlanır gibi, yani aslında mix kaydı almaya başladığınız anda başlıyor, bu konulara da değinirseniz çok sevinirim hocam, heyecanla takip ediyorum sizi iyi çalışmalar diliyorum.
Hocam ağzınıza sağlık, ara ara hissettiğim müzisyen yalnızlığını kırmak için müziğin bende uyandırdığı hislere odaklanıyorum. Müziğe bakış açısından benzer şeyleri düşündüğümüzü görmek beni motive etti çok teşekkür ederim.
Hocam emeğinize sağlık. Evet biz müziğe gönül vermiş şanslı bir azınlığız.
Anlatım tarzınızı çok sevdim. Merak uyandırıcı. İlgi çekici. Görsel efektler kulanılması daha kalıcı hale getiriyor. Duyarak görerek anlayarak yol almak süper. Allah'ın Rasulün selam ve bereketi üzerinize olsun. Doruk Hocam. Sizi Seviyorum. Rabbim Çalışmalarınızı Muzaffer eylesin. Harika projelere imza atıyorsunuz
Birikimlerinizi bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim
Anlayanlar için sadece müzikle sınırlandırılamayacak önemde dersler ve tavsiyeler. Teşekkürler.
Her zamanki gibi şahane! Eline emeğine sağlık Doruk.
Altın değerinde bilgiler. Teşekkürler Hocam.
Dopdolu bir insansınız 🌸
Motivasyonumu kaybettiğimde sizin videolarınızı tekrar izliyorum. Kendizine has anlatım şeklinizle verdiğiniz bilgileri kolayca kavrayıp uygulayabilmek bir kenara, güleryüzünüz ve sohbetinizle umut veriyorsunuz. İyi ki varsınız Doruk abi, çok teşekkür ederim. 😌
Konuya bakış açına bayılıyorum hocam, bana hep farklı bir bakış açısı kazandırıyorsun.
Daha fazla üretim keyifli olabilir.
sevgiler
İlham ve özgüven kazandırıyorsunuz hocam. Şahsen tanıma şansım henüz olmasada bir abi gibi görüyorum sizi. İyi ki varsınız. Can kulağıyla dinliyorum sizi. Öğütleriniz hep aklımda olduğu için, yeni bir şarkı yaptığımda içinde sizde olacaksınız. Yeni fark ettim sizi ama geç kalmadım tam zamanı . Teşekkür ederim.
Videodan aldığım enerji ve bakış açısıyşa hemen stüdyoma kapanıyorum :))
Selamlar hocam videolarınızı her gün izliyorum ve anlatmış olduklarınızdan ötürü her zaman kendime güvenim daha fazla artıyor. emeğinize ve naif sesinize sağlık çok teşekkür ederim umarım sizden eğitim almak nasip olur saygılar.
Elinize, emeğinize sağlık hocam; çok şey katıyorsunuz. Varolun.
Sorunumuzun ne olduğunu anlatamayıp bize tercüman olan adam. Abi süpersin ne zamandır eksiğimi nasıl tamamlarım diye düşünüyordum.
Çok güzel bilgiler tecrübe aktarımı harika cimrilik yapıp bilgi paşlaşmaktan kaçınmayan bir insan ve bir sanatkar hep varolun. ingilizceye verdiginiz cevapda muhteşemdi:))
Üstadım müthiş yerlere dokunmuşsunuz. Özellikle müziğe yeni başlayan arkadaşlardan tutun, bu işi profesyonel olarak yapan insanlara kadar ilham verecek konular. Teşekkür ederim. Sevgiler...
Bu kadar faydalı bi kanal görmedim heralde. Teşekkürler hocam
Hocam doğru vokal kaydı alma teknikleri ile ilgili bir video çekerseniz çok işimize yarar
Teşekkürler hocam, videolarınızdan çok değerli bilgiler elde ediyoruz
Tüm kavramlarla müziğin işlenişini çok sade ve kısa özetlemişsiniz hocam. Paylaşacağımız genel bir kaynak olmuş, nefis!
Akıcı ve güzel Türkçenizle, görselleri zenginleştirmekle videolarınızı izlenebilir kılıyorsunuz. Verdiğiniz bilgiler ve fikirler bir müzisyen için çok önemli.
Çok güzel bir kaynak oluşturuyorsunuz hocam. Teşekkürler ve tebrikler. Lütfen devam edin :)
Yine mükemmel bir video elinize sağlık Hocam
Hocam ben 5. Sınıfım sizin şu sesten muzigi videosunu izliyorum şimdide bu videonu izledim ve dedimki vaybe adam hayatını muzikle gecirmis cok tesekkurler❤
Önce büyüklerinle konuşmayı öğren bence.
Bence de öncelik miks değil teori ve diğer şeyler. Pozitifliğiniz, yardımcı oluşunuz, ilham vericiliğiniz ile takdirden öte hayranınızım. Udemy, patreon gibi yerlere teori ile ilgili eğitimler eklerseniz emeklerinize bir nebze katkımız da olur.
Doruk Bey selamlar. Açıklamalarınız için teşekkürler.
Hocam sizin üstüneze kimseyi tanımam herhalde çok yalın ve doyurucu bir üslubunuz var emeğinize ve yüreğinize sağlık
İyi ki varsınız.♥️
Hocam kanalınızı çok geç keşfettim ama zarardan dönmenin mutluluğu içerisindeyim. Emekleriniz için çok teşekkür ederim.
Çok emek vermişsiniz her zamanki gibi elinize sağlık.
Hocam yüreginize sağlık çok güzel anlatmışsınız herşeyi... belgeselin devamı gibi olmuş ...özellikle müzikte zor..ve motivasyon.. bölümü beni çok etkiledi eminim bir çok kişiye ışık olucaktır. Teşekkür ler.
Teşekkürler Hocam👍😊🎶
Harika insandan harika video!
Hocam çok sağolun. Saygıyla.
1) Bazi şarkıların bildiğin ruhu var. Bu nasıl oluyor?
2) Daha cok ve daha hızlı müzik üretmek için ne yapabilirim?
Elinize, emeğinize sağlık. Çok keyifle takip ediyorum.
🙏🙏🙏 değerli bilgileriniz için teşekkürler hocam, emeğinize sağlık
yine çok faydalı bir video, teşekkürler 🙏
Hocam iyi ki varsınız. Teşekkürler.
Emeğinize sağlık sayın hocam,teşekkürler.
Teşekkürler. Çok faydalı paylaşımlar.
Takipteyiz hocam.Saygılar...
Çok güzel bilgiler , teşekkür ederim 👍
Teşekkürler Sayın Hocam 🎇
Süper yararlı bir video. Teşekkürler
Her zamanki gibi süper🙏
Teşekkürler
Hocam bunları boş ver nasıl böyle harika video editleyeceğimizi öğret
Ben kurguyu bakarak değil dinleyerek yapıyorum. Ses oturdu mu görüntü her türlü oturuyor.
çok teşekkürler hocam
Harikasın hocam
🔥
Thanks
sizi geç keşfettiğim için kendime eşşek kafam diyor ve youtube algoritmasını daha çok kınıyorum
Mukemmel :)
Müzik te makamlarla ilgili bir video yapar mısınız Hocam?
Çok iyi video
Güzel
Merhabalar Doruk hocam, armoni ve komposizyon alanlarıyla ilgili pratik ve teorik bilgiyi bir arada kullanabileceğim kaynaklar önerebilir misiniz?
👏👏👏👏
Hocam konservatuar sınavına hazırlananlar için bir kaç tüyo verebilir misiniz? Müzik teknolojileri bölümünden bahsediyorum. Sözlü mülakatta dikkat etmemiz gerekenler veya yollayacağımız eserlerde dikkat etmemiz gerekenler neler? Hangi ince dokunuşlar bizi daha hakim kılar olaya? Yardımcı olabilirseniz çok minnettar olurum teşekkür ederim
Değerli hocam deniz deryasınız. Anlattıklarınızı can kulağı ile dinliyorum. Sizden bir ricada bulunabilir miyim. Teknoloji her gün gelişiyor. Bugünün teknolojisi ile amatör bir home studio kurmak için hangi özelliklerde ve ne tip bir bilgisayar almamızı önerirsiniz. Minimum configürasyonu ne olmalı? Bu konuda bir video yaparsanız çok faydalı olur hocam. Saygılar..
hocam eğer audio signal processing (dsp) ile ilgileniyorsanız bunun hakkında da bilgilerinizi paylaşabilir misiniz?
vokal mix mastering videosu gelir mi hocam ?
doruk bey udemy deki studio one derslerinin daha kapsamlısını yapar mısınız. onlar yetmez oldu :)
Şu an Studio One ile miks ve mastering dersi üzerinde çalışıyorum. Bir ay sonra yayına almayı hedefliyorum. Lütfen takipte kalın 🙂
Doğuştan yeteneğe inanır mısınız, yoksa çevresel koşullar mı yeteneğin üzerindeki belirleyici faktördür?
Doğuştan yeteneğe inanıyorum. Çevresel faktörler bunu parlatabilir veya köreltebilir.
Majör neden eğlenceli, minör neden hüzünlü? Ve ama Nick Cave-Into my heart neden hüzünlü?
Hocam merhaba, emeğiniz için ne kadar teşekkür etsem az. Bir çok hocadan alamadığım teorik bilgiyi sizden büyük bir heyecanla almaktayım.
Sesten Müziğe belgeselinizi hemen bitmesin diye not alarak her gün birer bölüm izliyordum, bugün tam da 9. bölümü izleyecekken videolara erişemedim. Büyük bir hayal kırıklığı içerisindeyim. Tam da bütün arkadaşlarıma tavsiye etmişken böyle bir şeyle karşılaştım. TRT’nin sitesinden de erişemedim nazar değdirdik galiba :(
Acaba nasıl ulaşırım?
Çok teşekkür ederim. Sesten Müziğe videolarını maalesef kaldırmak zorunda kaldım. Ayrıntılar için: ruclips.net/video/nwV8CsHqV1g/видео.html
🙏❤🧿
İngilizce sorusunda ne oldu ?
Sayın hocam 90 larda sanırım mix masterinğ yokdu yani bu günki teknoloji yokdu günümüzdeki şakıcılar iyi yorumlayamadıkları için mi yeni teknolojiden faydalanılıyor. açıklık getirmeniz mümkün mü saygılar.
O zaman da miks ve mastering vardı, ama bugün kötü bir performansı kurtarmak için sahip olduğumuz olanaklar yoktu. Dolayısıyla eskiden stüdyonun kapısından giremeyecek insanlar bugün teknoloji sayesinde dinleyicilere teknik açıdan düzgün bir performans sunabiliyor.
doruk hocam benimde bir sorum var...
bildiğiniz üzere bizim bir sesi diyebilmemiz için o sesin saniyede en az 20 defa titremesi gerekiyor bu konuyu, tel gibi doğrudan titreşen maddelerde algılamamız kolay oluyor, fakat mesela 2 tahtanın bir birine vurulduğunda yada 2 taşın vs...
nasıl bir titreşim oluşturup ses çıkardığını anlayamadım siz bu soruya cevap verebilir misiniz ?
@intizar-ul ferec onlar da titreşiyor ama çok daha kısa süreliğine. Süresi kısa dahi olsa işitme aralığımızın içinde kalırsa biz o titreşimi ses olarak duyabiliyoruz. Bu arada bazı taşların sesleri tonal nitelik taşıyor. Taşlardan yapılan müzik enstrümanları var. Lithophone diye arama yaparsanız örneklerini bulabilirsiniz.
Merhaba hocam ben kendime evde bir stüdyo kurmak istiyorum cubase 5 veya 10 ama hiç bir bilgiye sahib değilim stüdyo ile ilgili eğitim almak istiyorum size nasıl olasirim yada bana nasıl yardımcı olabilirsiniz teşekkürler
Merhaba, teşekkür ederim. Ders için Modern Müzik Akademisi ile irtibata geçip bilgi alabilirsiniz.
Aa geç kalmışım...
Selam doruk , mail attım size dönüş yaparsanız sevinirim
Muzik teorisi bilerek muzik yapmayi haritayla geziye cikmaya benzetiyorum ama her yapacagim gezi icin harita da gerekmiyor. Teoriden temel duzeyde anladogini dusundugunuz ama guzel sarkilar yapmis muzisyenlerden örnek verebilir misiniz?
Bu ne güzel bir benzetme ve yaklaşım! Örnek olarak linkteki sanatçıyı verebilirim. Armonik açıdan oldukça zengin şarkılar yaptığı halde doğru düzgün nota okuyamadığını Berklee'de yaptığı bir atölye çalışmasında kendi ağzından duymuştum:
ruclips.net/video/RpEfAV1T5b0/видео.html
@@DorukSomunkiran çok teşekkürler🙏
Hocam musadenizle bir soru sormak istiyorum cevabını başka yerde maalesef ki bulamadım. Aralıkları kullanırken çalacağımiz notayı daima tonige göre mi sevmeliyiz . Demek istediğim mesela c majördeyiz, sırası ile do ve sol çaldık burda fa, do majorun perfect 4 u ama sol un minör 7 si yani en son çaldığımiz notaya göre mi yoksa hep tonige göre mi gitmeliyiz
Ne amaçla kullanmak istediğinize bağlı. Akor derecelerini adlandırmak istiyorsanız o anki akorun kök notasını referans almanız gerekir. Modal/tonal bir çerçeveden bakıyorsanız, dediğiniz gibi toniğe göre düşünmeniz gerekir.
Sağolun Hocam çok teşekkürler, bir örnekle açıklayabilir misiniz
Doruk hocam siteniz erişime kapanmış sanırım, sitenizdeki yazılara erişebilmemizin bir yolu var mıdır? Bir de Udemy'de müzik teorisi ile ilgili ders vermeyi düşünüyor musunuz?
Sitemi yenileme aşamasındayım. Eski ve yeni içerikler yakında tekrar erişime açılacak. Udemy'de müzik teorisi dersi üzerinde çalışmaya başladım, önümüzdeki aylarda yayına almayı hedefliyorum.
Hocam ingilizce bilmeden oluyor mu?🤔😴💞🤲🧿
😃
Tam kapalı mı, yarı açık kulaklık mı?
Ne için kullanacağınıza bağlı.
@@DorukSomunkiran yanıt için teşekkür ederim. Digital piyano ve elektro bağlama çalıyorum.
Miks ve genel amaçlı müzik dinleme için kullanacaksanız açık, kayıt esnasında kullanacaksanız kapalı almanızı tavsiye ederim.
@@DorukSomunkiran çok teşekkür ederim. Saygılar.
"Psikolojisyen"
😄🙏🏻