Şimdi Anladım Neden Bana Küstüğünü - Notası Eşliğinde Karaoke (Ahenk: Kız Neyi - 4 Ses - B)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 13 сен 2024
  • Beste: Arif Sami Toker
    Güfte: Arif Sami Toker
    Makam: Acemkürdî
    Usûl: Düyek
    Şimdi anladım neden bana küstüğünü
    Böyle miydi ettiğimiz yeminler
    Yazılanlar demek başa gelecek
    Gönlümün sızısı hiç dinmeyecek
    Seni sevmekmiş bütün suçum günahım
    Kimsesizim boynu bükük ağlarım
    Yazılanlar demek başa gelecek
    Gönlümün sızısı hiç dinmeyecek.
    Nasibim yokmuş benim şu sevgiden yana
    Doyamadım aşkına kana kana
    Yazılanlar demek başa gelecek
    Gönlümün sızısı hiç dinmeyecek
    ARİF SAMİ TOKER (1926 - 1997)
    Arif Sami Toker 4 Nisan 1926 tarihinde Gelibolu’da doğdu. İlk öğrenimine Mahmutpaşa Üçüncü İlkokulunda başladı. Cağaloğlu ortaokulunu bitirdikten sonra aynı zamanda Ticaret Lisesi ve İstanbul Belediyesi Konservatuarı’na devam etti. Lise müdürünün izin vermemesi üzerine buradan ayrılarak konservatuardan mezun oldu. Askerliğini bandocu olarak yaptı. Dolayısiyle Batı Mûsikisi hakkında bilgi edindi. Altı ay kadar Merkez Bankası’nda çalıştıktan sonra 1950 yılında amatör ses sanatkârı olarak İstanbul Radyosu’nda göreve başladı. Cevdet Çağla’nın müzik yayınları şefliği sırasında kadroya geçerek radyo kütüphanesini düzenlemekle görevlendirildi. 1954’den başlayarak dört yıllık bir süre içinde İzmir Radyosu Müzik Yayınları şefi oldu. Burada İzmir Türk Mûsikisi Derneği başkanlığını da yapıyordu. İstanbul’a döndükten sonra istifa etti. Ankara Radyosu’nda 1961 yılında altı ay kadar müzik yayınları şefliği yapmıştır. Son görevi İstanbul Radyosu Müzik Müdürlüğü’dür. Buradan da istifa ederek serbest hayata atıldı.
    Sesinin güzelliği daha ilkokul sıralarında dikkatleri çekmiş, Cağaloğlu Ortaokulu mûsiki öğretmeni onu konservatuara götürerek Yusuf Ziya Demircioğlu’na dinletmiş, buraya devam etmesi önerilmişti. Bir süre Sadeddin Kaynak ile Kemal Batanay’dan ders aldıktan sonra Üsküdar Mûsiki Cemiyeti’ne girerek Emin Ongan’ın öğrencisi oldu. Muhlis Sabahattin Ezgi, Udi Vahid Bey, Dr. Hamid Hüsnü Bey gibi ustalardan eserler meşk etti; bu çevrede ünlü bestekâr Lemi Atlı’yı tanıdı. Emin Ongan’ın aracılığı ile Suphi Ezgi ile ilişki kurarak evindeki derslere katıldı. H. Sadeddin Arel’in cumartesi derslerine devam etti. Santuri Ziya Bey’den de bir miktar santur dersleri almıştır. Asıl meşk hocası Ali Rıza Şengel’dir. Keman Emin Bara, Sadi Işılay, Burhanettin Ökte, Safiye Ayla, İzzettin Ökte, Vecdi Seyhun, Hadiye Ötügen, Gavsi Baykara diğer hocalarıdır.
    Eminönü Halkevi’nde mûsiki kursları açtı, öğrenci konserleri yönetti. Safiye Ayla’nın tavsiyesi ile çeşitli sahnelerde okudu; plaklar doldurdu. Bestekâr olarak başlangıçta güzel eserler besteledi. Son eserleri daha çok günlük zevklere karşılık verecek niteliktedir. Yüz yirmi kadar eseri biliniyor. Ölümünden uzun süre önce felç geçirmişti. Çeşitli tedavilerden sonra 27 Nisan 1997 tarihinde vefat etti. 29 Nisan 1997 tarihinde İstanbul’da Kozlu Mezarlığı’nda toprağa verildi.
    Kaynak: Dr. M. Nazmi Özalp-Türk Musikisi Tarihi

Комментарии • 2

  • @HayatSoydan-co7ps
    @HayatSoydan-co7ps Месяц назад

    İlk defa dinliyorum bu şarkıyı hocam.Sevindim dağarcığıma bir şarkı daha eklendi sayenizde.Emeklerin8ze,gönlünize cok tesekkürler ..(Sen Derde Deva ,Gönle Safa Bahtima Yarsın xşarkisini çok rica ediyormmmm.Lütfen.)🙋🙏🙏🙏💐

  • @ilhan.ozalay_41500_TR
    @ilhan.ozalay_41500_TR Месяц назад

    💚🎵🎹🎶🎵🎶🎹🎵💚