Hocam bu projeyi iot cloud üzerinden yapsanız da biz de uygulasak evimizde zira yeni blynk uygulaması çok berbat ve aylık ücret talep ediyor..çoğu geliştiricilerin artık blynk kullandığını sanmıyorum
üstadım istekte bulunduğum kombi termostat devresini gerceklestirdiğiniz icin cok tesekkur ederim ben soğuk şehirde yaşıyorum emeğinize sağlik selamlar👍
benzer bir blynk uygulamasını bende yaptım. 5 ayrı evde 3 senedir. çalışıyor. şimdi blynk2,0.edgent ile daha güzel oldu wifi bağlanma ve şifre işleri kolaylaşmış.
Röle yerine optokuplör'de kullanılabilir. Ben PC817 kullanacağım. Daha küçük, daha az enerji tüketir ve daha ucuzdur. Eksi yönüleri kesinlikle ters bağlanmamalı, AC gerilimi anahtarlayamamakta ve en fazla 30V gerilime dayanabilmektedir.
Net ve gereği kadar ayrıntılı anlatımın, farklı özellikleri olan bir geliştirme kartı kullanarak işlevsel projeler üretmen ve paylaşman ; ülkemize havada karada büyük hizmetlerin olduğunun göstergesi. Kanalın daha da büyüyecek inşallah. Bu konulara meraklı gençler burada dolup taşacak. Arduino ile bir iki transistör lamba falan sürmekten başka uğraşmadım. 1S lipo ve pro mini gibi hafif bir denetleyici ile bas bas bağıran "uçak/quad kayıp buzzer" yapmayı planlamıştım. Düşen quadın pili çıksa bile ötmeye devam edecek. Ürünün hazırı var lakin kendim yapmak istedim. Bir iki ufak buzzer, speaker falan denedim lakin hiç birisi bas bas bağırmadı. :) Bende vazgeçmiştim. Belki ileriki videolarından birinde planlayabilirsin. Başarılar kardeşim.
Teşekkür ederim evimde generall marka kablosuz termostat kullanıyorum insanı deli ediyor 1 gün çalışıyor bağlantı kopuyor 3gün çalışıyor yine kopuyor bunu yapıcam kesin çok sağolun.
Emeğinize sağlık çok güzel projeler.Bu projede ekran kullanımı cep tel vs imkanı olmadığı takdirde modüller üzerinde bir enkoder ile set noktası ayarı yapılabilirse sanırım daha kullanışlı olur.
Bir önceki çalışmanızı ilk deneyimin di yaptım 3 haftadır kullanıyorum ama mesela 24 dereceyken bır anda 23.9 oluyor kombı açılıyor 24 oluyor kapanıyor bu videoda bahsettiğinizi uygulamak lazım gayet kullanışlı oldu kombının pirizine usb Li aldım çok güzel oldu odanın içinde sus vardı duvarsa 2 tane pawerbank vardı pıllerını topladım 3 gün şarj gıdıyor onumuzdekı hafta faturam gelecek tekrar paylaşırım ama ilk videonuzda yaptığınız bence daha kullanışlı daha güzel
Elinize sağlık. Siz fikirden yola çıkıp kendiniz yapmışsınız. Bu da daha derli toplu hali oldu diyelim. Kutular vs şart değil yine kişiselleştirilebilir.
Çok güzel bir anlatım gerçekten. aynı projeyi farklı komponentler ile bir kaç ay önce bende yapmıştım bridge özelliği ile fakat kombiye montajını yapmaya fırsatım olmadı.
@@MucitPilot komponent demek doğru mu tam bilmiyorum ama verici kısmında wemos d1 mini, 16x2 lcd ve rotary encoder kullanmıştım. verici kısmında ESP-01s ve ona uygun bir röle modülü kullandım ama modülü tasarlayan her kimse bildiğiniz üzere esp'nin çalışması için enable , gpio0 ve gpio2 pinlerine pullup direnç koymamış ve rölenin pinlerinin arasında bir koruma yok. 220v ile kullanmak tehlikeli olabilir buradan herkesi uyarayım.
Hocam öncelikle elinize sağlık ben bir öğrenci olarak okulda gerekli olan proje dersi için bu projeyi yapmak istiyorum fakat herşeyi yaptım sensörler sürekli ya yanlış okuyor yada sürekli sensör arızası verip bi kaç saniye sonra okuyor - okumuyor tarzında oluyor ne yapabilirim yardım edermisiniz farklı olarak ayrıca sensörden okuyan bi devre yaptığımda sorun çıkmıyor ama kombi devresini kurunca ve sensörü takınca sürekli yanlış okuyor yada okumuyor arıza veriyor.
Teşekkür ederim. Sesle ilgili yorumu son zamanda çokça aldım. Son videomda bir çözüm bulmaya çalıştım. Vaktiniz olursa en son yüklediğim akıllı ev kuruyoruz 5 isimli videomu izleyip ses seviyesini kıyaslar mısınız?
Bu kanal daha kaçbinler görecek inşallah, yolun açık olsun, Bu video için özellikle teşekkür edrim komutanım, süper süper ve süper bir video.olmuş, kombimde kullanıcam, emeklerine sağlık.....
Paylaşım için teşekkürler, güzel anlatımınız içinde teşekkür ederim fakat indirilen dosyalarda oda ünitesi için kod var fakat kombi için olan kod yok, rica etsem ekleyebilir misiniz?
Merhaba, videoyu çektiğiniz zaman blynk hangi sürümü kullandınız bilmiyorum ama şu anki sürümde WidgetBridge hata veriyor. Son sürümde iki nodemcu haberleştirmeyi denediniz mi?
Harika bir video olmuş, umarım yakın zamanda değeriniz anlaşılır gerçekten kaliteli içerikler üretiyorsunuz. Ayrıca ESP8266 ile uzaktaki bir prizi kontrol etme videosu çekebilir misiniz?
Merhaba aynı projeyi yapmak istiyorum fakat esp'nin 3.3v çıkışı olduğundan röleyi tetikleyemiyorum. Sizin röle 3.3v uygun mu yoksa nasıl sorunu çözebilirim?
Hocam öncelikle merhabalar Proje için çok ama çok teşekkür ediyoruz.Projeyi kullanmaya başladım.Lakin blynk 2.0 güncellemesi ile birlikte artık ben ve benim gibi bazı arkadaşlar kullanamaz oldu.BLYNK 2.0 için yeniden kod ve güncelleme yaparsanız çok ama çok Seviniriz.Simdiden çok teşekkür ederiz.
Emeğine sağlık yararlı bir uygulama ama eski blynk kapandı yeni blynk lot uygulamasına göre uyarlarlayabilirmisiniz ve oda termostatı direk kombi modülüyle konuşup kombi modülü blynk uygulamasına bilgi yollarsa olurmu
Yüksek amperli bir cihazı tetiklemek istiyorsak röle yerine SSR ve oda değil de bir haznenin ısısını kontrol altında tutmak istiyorsak sensor yerine K-Type probe kullanabilir miyiz? SSR muhtemelen olabilir 2-32V / 40A çalışanları var.
Slmlar hocam öncelikle teşekkür ederim güzel bir çalışma olmuş. Bu devreyi bende yapmak istiyorum eski elektronikçiyim yazılım bilgim yok, Benim bir sorum olacak, malzemelerin çogu var elimde sadece ekranlarım farkllı 1 adet 128x64 oled ve nokia arduino 5110 ekran var bu ekranları nasıl kullanabilirim. Yazılımda nereleri değiştirmem gerekiyor yardımcı olabilirmisiniz.
hocam tam istediğim gibi termostat ama bir sorunum var. Nodemcu Esp 12E için derleme hatası alıyorum. Nasıl düzeltebilirim. :0:9: error: expected identifier before numeric constant C:\Users\ugur_\OneDrive\Belgeler\Arduino\libraries\blynk-library-master\src\ESP8266_Lib.h:39:7: note: in expansion of macro 'ESP8266' class ESP8266 { ^ :0:9: error: expected unqualified-id before numeric constant C:\Users\ugur_\OneDrive\Belgeler\Arduino\libraries\blynk-library-master\src\ESP8266_Lib.h:39:7: note: in expansion of macro 'ESP8266' class ESP8266 { ^ "WiFiUdp.h" için birden fazla library bulundu Kullanılıyor: C:\Users\ugur_\OneDrive\Belgeler\ArduinoData\packages\esp8266\hardware\esp8266\2.7.4\libraries\ESP8266WiFi Kullanılmıyor: C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.42.0_x86__mdqgnx93n4wtt\libraries\WiFi exit status 1 NodeMCU 1.0 (ESP-12E Module) kartı için derleme hatası.
@@MucitPilot Hocam Blynk Kütüphanesini silip tekrar yükleyince düzeldi. Şimdi derleme hatası vermedi. İlginize ve emeğinize teşekkür ederim. Takıldığım bi sorum olursa yine sorabilirim. :)
Adana'da yaşıyorum ama son 1 haftadır donuyoruz, kombiyi kökledik :) Bende ilk projelerimde d11 veya d22 sıklıkla kullanıyordum ve başıma çok işler açtı. Aman sizde dikkat edin. Ciddi kalibrasyon problemleri olabiliyor, yan yana çalışan 2 adet d22 çok farklı değerler gösterebiliyor, yada ömrü en fazla 1 yıl oluyor. Araştırma sonuçu www.kandrsmith.org/RJS/Misc/Hygrometers/calib_many.html sitesinden karşılaştırma sonuçlarını baz alarak HTU21D ve BME280 kullanmaya başladım. Sensorler 2 yıldan fazla sorunsuz çalışıyorlar. d22 görünce aklıma geldi, deneyimi paylaşmak istedim. Tekrar elinize, emeğinize sağlık hocam. projelerinizi zevkle takip ediyorum.
Merhabalar, haklısınız son 1 haftadır etrafa ve Toroslara yağan karların titretici soğunu yaşıyoruz :) Tecrübe paylaşımı ve ikazınız için çok teşekkür ederim. Dikkate alıp deneyeceğim. Saygılar selamlar
selamın aleyküm hocam öncelikle emeginiize saglık çok güzel bir çalışma olmuş.Mobil üzerinden kontrol ettiginiz uygulamayı nerden indircez bulamadım yardımcı olurmususz
Mrb bu projeyi ds18 ile uzun zamandır kullanıyorum sizin sayenizde yaptım şimdi blynk eski sürümü kapatma kararı aldı haliyle proje çalışmayacak sizden ricam aynı projeyi başka nasıl verimli kullanabiliriz kısa bir video cekermisiniz
Blynk da tanimladim herşeyi isi ve nem değerlerini görüyorum. Ama sürekli 0 lanip yeniden değer geliyo blynk a sürekli 0 laniyo değerler yeniden geliyo direnç de kullandım 10 k 1 k gibi değişik şekilde dht11 sensör kullandım modül olarak değil sadece sensör
Merhaba; bu projeye zaman ayarı eklemek istiyorum nasıl yapabilirim acaba. Şu zamanda açılsın şu ısıya gelince kapansın gibi yani nasıl bir kod yazılması gerekir, yetersizim de bu konuda yardımcı olur musunuz.Teşekkürler
Hocam elinize sağlık çok güzel olmuş ben de dht11 esp8266 ve bir role ile yaptım fakat şu kombinin altında kısa devre durumunda olan klemensi söküp roleye bağladım yani kombi çalışır vaziyette iken uzaktan blyink ile kapat aç yapabiliyorum sadece. Aklımda deli sorular vardı bu durumu ayar mekanizması ile yapabilir miyim diye siz yapmışsınız. Ama işte benim anlamadığım kombi de ki şu çıkışı nereye bağlıyor nasıl yapıyoruz. Bir veritabanı da kurmadan 🧐
Ha siz 27 derece yapınca yani oda sıcaklığı 27 yi geçince kombi kapanıyor. Benim demek istediğim kombi ayarını uzaktan yapabilmek yani bizim kombi 30 ile başlayıp 50 ye kadar gidiyor ben bu durumu uzaktan yani Blynk uygulaması ile 35 yapmak istiyorum mesela.
@@servetavci89 merhaba, onu yapabilmeniz için kombinin yazılımı ile konuşturmanız gerekir ki bu da zor nispeten. O yüzden kombideki 40derece 50derece çalışma ayarı yerine ortam sıcaklığına göre ayarlamak daha basit
@@MucitPilot ben de öyle düşündüm haklısınız, araştırmalarım da bu durumu mqtt ile sağlayanlar olmuş, konuyla ilgili bilgiye ulaşabilirseniz video paylaşırsanız çok sevinirim. Tekrar çok teşekkür ederim ilginiz ve bilginiz için.
Bir dakika... Kombinin termostat kontaklarına 220V mu gönderiyoruz? Röle çıkışı kombinin güç kablosuna mı gidiyor termostat bağlantısına mı? O 220V AC lamba neyi temsil ediyor?
@@onderdursun9246 Onu anladım da... videodaki 220V AC ile yanan lamba neyi temsil ediyor? Kombinin güç fişinin takılı olduğu prize mi 220V gönderiyoruz, röle üzerinden, yoksa kombinin termostat kontaklarına mı 220V AC gönderiyoruz? Normalde bir harici termostat, kombiye termostat kontaktları üzerinden takıldığında, ayarlanan sıcaklığın aşılıp, altına düşülmesine göre kombinin kalorifer suyu ısıtma sistemini durdurur veya çalıştırır. Böylece kombiye adını veren özelliği, musluklardan sıcak su verme özelliği bu termostat işleminden etkilenmez. Eğer kombiyi güç girişinen çalıştırıp durdurursak, kombi güç almadığında, muslukları açınca da su ısıtmaz. Öbür senaryoda kombinin termostat kontaklarına 220V AC verirsek, sanırım sorun olur. Belki bazı kombilerin termostat kontakları 220V AC ile tetikleniyordur, bilmiyorum.
@@famousadequately ayn dediğin gibi arkadaşım kombinin termostat uçlarına baglicaksin roleyi 220 e siğil videoda temsili aç kapa yapıyor izlersen ama blynk 31 Aralık'ta kapatıyor bu proje çalışmayacak bende başka nasıl yapabiliriz diye araştırıyorum blynk iot karışık ve pahali
sizden bi ricam olabilirmi acaba lütfen şu iki üniteyi birbirine nasıl tanıtıyoruz bunu bi videosunu çekip siteye koyarmısınız rica ediyorum kafayı yicem herşey bitti token kodunu girip devreyi çalıştıramadım devre bana bakıyor ben devreye
Merhaba elinize sağlık güzel uygulama burda kodda bir değişiklik yaparak merkezi sistemde dereceyi manuel ayarlayacağımız iki buton koysak daha iyi olurdu en azından internet olmayan evlerde de rahat kullanım olurdu diye düşünüyorum bu konuda destek sağlayabilirmisiniz?
Bugün kombimde test ettim yaptığım uygulamayı ancak blynk ile ilgili problem var. Blynk bizim telefondan ayarladığımız değeri bir süre sonra kaybediyor bakıyorum istenilen sıcaklığa ulaşmamasına rağmen röleyi kapatmış sonra uygulamadan tekrar dokununca açıyor. En iyisi programlarken başlangıç değeri belirlemek.
Demirdokum atromix marka kombi kullaniyorum, videoda anlatilan proje ile on/off yapiliyor ancak ben ebus protokolu uzerinden kombinin sicakligini ayarlamak (modulasyon) istiyorum, boyle bir iletisimi kombi ile nasil saglayabilirim?
Merhabalar. Ebus ile esp konuşturan yazılar gördüm ancak tam olarak nasıl yapıldığını inceleme fırsatım olmadı. Ebus kabaca 0-10v için 0, 12-20v için 1 değeri okuyarak iletisen bir seri veriyolu. Ebustan gelen bu voltaj değerini modüle edecek ara bir devre kurmadan esp ile konuşturmak mümkün değil. Eğer o devreyi yaparsanız bazı kütüphaneler bu modulasyonu 0-3v aralığı için hallediyor. Tüm bilgim bu kusura bakmayın.
elinize sağlık stabil çalışıyor güzel proje nacizane fikrim ısı nem sensörünü si7021 kullanırsanız cok süper olur okuma sı anlık ve cok hızlı ayrıca programı derleyemiyrum neden aceba librariler mevcut ama kart için derleme hatası veriyor
@@MucitPilot DİKKAT: bu 1 ESP8266TimerInterrupt kütüphanesindeki 'Timing,Control,Device,Time,Timer,esp8266' kategorisi geçerli değil. 'Uncategorized' olarak ayarlanıyor. buda 2 Adafruit_Sensor\Adafruit_Sensor.cpp:2:26: fatal error: avr/pgmspace.h: No such file or directory son olarak Error compiling for board NodeMCU 1.0 (ESP-12E Module).
Hocam bu sisteme Manuel buton ekleyeceğim, hiç bir butona basılmadığında ana menüye geri dönmesi için nasıl bir kod yazmalıyım. 3 adet butonum var ve bunlar dahili PULLUp direnci ile bağlı yani low sinyali alınca çalışıyor
Merhabalar öncelikle eline sağlık çok güzel anlatmışsın. Bir sorum olacak. Kombinin termostat girişi kuru kontak mantığıyla çalışıyor. Peki senin yaptığın gibi 5v röle sıkıntı yaratır mı? 220v röle kullanılabilir mi? Kombinin anakartına zarar verir mi?
Yaptım da dht11 yanda çalışanlardan çok etkileniyor 2 derece fazla gösteriyo. Kutuya bile koymadım koysam daha çok gösterir eminim. Kabloyla dışarı uzatsak da çirkin görünecek. Acaba xiaomi termometre ile mi yapsak hem daha şık hem gerçekçi sonuç.
@@MucitPilot Uzaktayken doğru ölçüyor da yanındaki komponentler ısı yayıyor. Geçici çözüm olarak ölçülen değerin 3 eksiğini kullanıyorum kodlamada. Xiaomi ürünüm gelince ona geçicem daha düzgün bir görüntü için.
Merhabalar blynk platformunda tokenden hariç ekstra 2 anahtar daha istiyor template id sanırım birde device kodu buna göre değiştirebilir miyiz acaba rica etsem blynk de bağlantı sağlayamadim
Hocam proje üstünde bir kaç değişiklik yapmaya çalışıyorum. Sensör olarak Ds18B20 kullandım sonuç güzel hem daha hassas hem de Blynk'e veriler anlık gidiyor. Ama bir sorunum var. Gpıo 9 ve 10 pinlerinden butonlarla slider (sıcaklık set değeri) değiştirmek istiyorum. Butonları tanımadım, void setupta input olarak girdim, 10k dirençlerini de kullandım. Ama butonlara basınca nodemcu kendimi resetliyor. İstediğim butonun birine basınca slider yani istenilen sıcaklık değeri arttırmak ya da azaltmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?
Merhaba. Kodlar bu adreste wikifactory.com/+OttoDIY/otto-diy/contributions/e5e79712e0a51477fe55f9bd7fd98fb60e620c78 Aynı yerde kodların içinde kütüphane sayfa linkleri de var
bende şunu söylemek istiyorum. odada duran üniteyi pilli yapmak istiyorum fakat pil tüketimi ürkütücü bu nedenle dakikada 1 veya 2 dakikada 1 kombi ünitesine veri göndeip kapamaya alsa kendini daha iyi olmaz mı? deepsleep kullansak nasıl olur? kombi ünitesinide 2-3 dakika sonra veri almazsan üztündeki sensörü kullan diye yapılabilir mi? bu arada başarılarınızın devamını diliyorum ben daha yeniyim ve sizin videolarınızı izleyerek bişeyler yapmaya çalışıyorum hobi olarak :) kolay gelsın
Merhabalar, pil tüketimi konusunda haklısınız. Evet oda ünitesine deepsleep yapılabilir. Merkezi ünitede zaten heartbeat kontrolü yapıyorum yani oda canlı mı diye kontrol ediyorum. Oradaki kontrol aralığını yükselterek yapmak mümkün.
Merhabalar, Homekit ve IOS mecrası hakkında çok bilgi sahibi değilim ancak önümüzdeki dönemde daha merkezi olarak kontrol edilebilen akıllı yaşam alanı projeleri için Raspberry ve Home Assistant birleşimini ele almayı düşünüyorum.
elinize emeğinize sağlık çok açıklayacı ve faydalı bir paylaşım olmuş.blink ayarları ile ilgili biraz bilgi verebilirmisiniz ayrıca token numaraları ile ilgili kafam karıştı kaç tane token var bu projede ve wifi ye bağlanınca girilecek token numarasını nereden temin edicem burada takıldım kaldım
@@MucitPilot bahsettiğiniz blink videonuzu buldum inceledim o sorunumu şimdilik hallettim fakat token sorunumu halen çözemedim blink serverinin mail adresime yolladığı token numarasını sizin nereye yazmalıyım ve hangi yazılımda yazmalıyım combi ünite tarafımı oda ünite tarafımı ve wifi ye bağlanırken girilecek token kodunu nasıl yapacağımı anlamadım
@@MucitPilot hocam bu maile gelen tokeni her iki ünitenin içinemi gireceğiz yani aynı kodu iki üniteyede girecekmiyiz veya hangi üniteye girmemiz gerekiyor
Hocam güzel proje yaptim kullaniyorum 1 1.5 aydir ve bi sorunum var aslinda dht sensorum dijital derecemdeki sonucun uzerinde gosteriyodun yazilimla kalibre ettim fakat role tetiklendiginde dht olmasi gerekenden daha hizli yukseliyor role ve dhtye espnin enerjisi bolununce yanlis olcum yapiyor sanirim bu sorunu nasil cozebilirim fikriniz varmi acaba tespitim dogrumu espnin gucumu yetmiyordur sizcede ve cozumu ne olabilir ?
Hocam bu kodları oda ünitesi olmadan sadece kombi ütitesini kullanarak kullanabilir miyiz? Bende 1 tane Nodemcu var videoda "oda ünitesi hata verse (çalışmasa) bile kombi ünitesindeki sensör devreye girer kullanıma devam edersiniz" demiştiniz. Ben sadece kombi ünitesi ile çalıştıramadım acaba çalışır mı diye sormak istedim. Kodları aynen olduğu ve tarif ettiğiniz gibi yüklüyorum eksiğim sadece oled ekranım yok zaten o da çalışmasına engel değil herhalde. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Merhaba, evet çalışır ama kodun başında ekran başlatılan satır var. Açıklamaları okuyun görürsünüz orada eğer ekran bulunamazsa kod sonsuza kadar orada döner ve çalışmaz. O kısmı silerseniz çalışacaktır
@@MucitPilot hocam Kodunuzda ufak tefek değişikliklerle DHT22 yerine DS18B20 sensör ve Oled ekran yerine 16x2 Lcd ekran çalışmalarım var. Şu anda ds18b20 sensör ile sadece kombi ünitesinde çalışır durumda. 2. Esp kartı sipariş vereceğim o da gelince sizin projenizi eğer başarılı olursam sensör olarak DS18B20 ekran olarak ta 16x2 Lcd ekran olarak yapmaya çalışacağım ve kendi evime de bunu kullanmayı düşünüyorum.
merhaba, tekrar kış geliyor :) herhangi bir güncelleme mevcutmu? bende de var blynk ile bir proje ancak kodlarım seninki kadar detaylı değil ama araçlar aynı sayılır
Merhaba, Dht 22 bahsettiğiniz gibi kasa içinde etkileniyor kasayada hava delikleri açmıştım ben birkaç denememde, kasanın dışınma almak en sağlıklısı, bride dht daha doğrusu ısı nem sensorleri için kalibrasyon yapılırsa daha doğru ölçüyor kaynakları alta eklerim musait olunca incelersiniz, InterlinkKnight kanalındada sensor karsilastirmalari var HDC1080 u basarili bulmus ondan da kullanabilirsiniz eğer dht22 cok iyi sonuclar vermezse istediginiz sekilde projenizde, benim çizdiğim basit bir kasa vardı daha dogrusu biraz ozellestirgim onunda size stp veya fusion360 dosyasını yollayabilirm www.kandrsmith.org/RJS/Misc/hygrometers.html www.kandrsmith.org/RJS/Misc/Hygrometers/calib_dht22.html www.kandrsmith.org/RJS/Misc/Hygrometers/calib_many.html InterlinkKnight - Best Temperature/Humidity Sensor For Arduino? Accuracy Test
Merhabalar, evet dışarı almak en mantıklısı. Ayrıca kalibrasyon konusu için teşekkür ederim. Genelde ortamdan 1 derece fazla okuyor bu modüller kalibrasyon şart
Hocam selamlar. Çok fazla hata alıyorum konuyla ilgili yardımcı olabilir misiniz? İnstagram, mail, whatsapp vs farketmez nasıl derseniz.. i.hizliresim.com/XGWloQ.png
Merhaba aldığınız hatalar kütüphanelerin düzgün yüklenmemiş olması ile alakalı. Kütüphaneler birden fazla yerde var. Sanırım hem uygulamadan yüklenmiş hem de klasöre kopyalanmış olabilir. Hepsini kaldırıp temiz bir yükleme yapar mısınız
Kısa sürede takipçilerinizin artması gayet normal çünkü gerçekten anlatımınız,çalışmalarınız ve tüm projeleriniz net ve anlaşılır.Çok teşekkür ederiz.
Merhabalar, teşekkür ederim güzel yorumlar için. Videodaki kartlarda blynk kullanımı adında bir videom var onu inceleyebilir misiniz
@@MucitPilot Hallettim biraz kurcalayınca o yüzden mesajdan sorduğum yeri silmiştim.Çok teşekkür ederim.
Hocam bu projeyi iot cloud üzerinden yapsanız da biz de uygulasak evimizde zira yeni blynk uygulaması çok berbat ve aylık ücret talep ediyor..çoğu geliştiricilerin artık blynk kullandığını sanmıyorum
üstadım istekte bulunduğum kombi termostat devresini gerceklestirdiğiniz icin cok tesekkur ederim ben soğuk şehirde yaşıyorum emeğinize sağlik selamlar👍
Merhabalar, rica ederim. Selamlar
benzer bir blynk uygulamasını bende yaptım. 5 ayrı evde 3 senedir. çalışıyor. şimdi blynk2,0.edgent ile daha güzel oldu wifi bağlanma ve şifre işleri kolaylaşmış.
Aynı kodlar çalışıyor mu? Değişiklik yaptınız mı?
Röle yerine optokuplör'de kullanılabilir. Ben PC817 kullanacağım. Daha küçük, daha az enerji tüketir ve daha ucuzdur. Eksi yönüleri kesinlikle ters bağlanmamalı, AC gerilimi anahtarlayamamakta ve en fazla 30V gerilime dayanabilmektedir.
Çok iyi bu projeyi yapmaya başlıyorum Eline egemeklerine saglik
Net ve gereği kadar ayrıntılı anlatımın, farklı özellikleri olan bir geliştirme kartı kullanarak işlevsel projeler üretmen ve paylaşman ; ülkemize havada karada büyük hizmetlerin olduğunun göstergesi. Kanalın daha da büyüyecek inşallah. Bu konulara meraklı gençler burada dolup taşacak. Arduino ile bir iki transistör lamba falan sürmekten başka uğraşmadım. 1S lipo ve pro mini gibi hafif bir denetleyici ile bas bas bağıran "uçak/quad kayıp buzzer" yapmayı planlamıştım. Düşen quadın pili çıksa bile ötmeye devam edecek. Ürünün hazırı var lakin kendim yapmak istedim. Bir iki ufak buzzer, speaker falan denedim lakin hiç birisi bas bas bağırmadı. :) Bende vazgeçmiştim. Belki ileriki videolarından birinde planlayabilirsin. Başarılar kardeşim.
Abi çok teşekkürler güzel yorumların için.
Teşekkür ederim evimde generall marka kablosuz termostat kullanıyorum insanı deli ediyor 1 gün çalışıyor bağlantı kopuyor 3gün çalışıyor yine kopuyor bunu yapıcam kesin çok sağolun.
Teşekkür ederim
Emeğinize sağlık çok güzel projeler.Bu projede ekran kullanımı cep tel vs imkanı olmadığı takdirde modüller üzerinde bir enkoder ile set noktası ayarı yapılabilirse sanırım daha kullanışlı olur.
Bir önceki çalışmanızı ilk deneyimin di yaptım 3 haftadır kullanıyorum ama mesela 24 dereceyken bır anda 23.9 oluyor kombı açılıyor 24 oluyor kapanıyor bu videoda bahsettiğinizi uygulamak lazım gayet kullanışlı oldu kombının pirizine usb Li aldım çok güzel oldu odanın içinde sus vardı duvarsa 2 tane pawerbank vardı pıllerını topladım 3 gün şarj gıdıyor onumuzdekı hafta faturam gelecek tekrar paylaşırım ama ilk videonuzda yaptığınız bence daha kullanışlı daha güzel
Elinize sağlık. Siz fikirden yola çıkıp kendiniz yapmışsınız. Bu da daha derli toplu hali oldu diyelim. Kutular vs şart değil yine kişiselleştirilebilir.
@@MucitPilot tabi öncü olduğunuz ve bilgilendirme yaptığınız için teşekkür ederim 🙏
@@mustafayukarkay1900 rica ederim
Çok güzel bir anlatım gerçekten. aynı projeyi farklı komponentler ile bir kaç ay önce bende yapmıştım bridge özelliği ile fakat kombiye montajını yapmaya fırsatım olmadı.
Teşekkür ederim. Farklı komponent derken neler mesela?
@@MucitPilot komponent demek doğru mu tam bilmiyorum ama verici kısmında wemos d1 mini, 16x2 lcd ve rotary encoder kullanmıştım. verici kısmında ESP-01s ve ona uygun bir röle modülü kullandım ama modülü tasarlayan her kimse bildiğiniz üzere esp'nin çalışması için enable , gpio0 ve gpio2 pinlerine pullup direnç koymamış ve rölenin pinlerinin arasında bir koruma yok. 220v ile kullanmak tehlikeli olabilir buradan herkesi uyarayım.
Hocam öncelikle elinize sağlık ben bir öğrenci olarak okulda gerekli olan proje dersi için bu projeyi yapmak istiyorum fakat herşeyi yaptım sensörler sürekli ya yanlış okuyor yada sürekli sensör arızası verip bi kaç saniye sonra okuyor - okumuyor tarzında oluyor ne yapabilirim yardım edermisiniz farklı olarak ayrıca sensörden okuyan bi devre yaptığımda sorun çıkmıyor ama kombi devresini kurunca ve sensörü takınca sürekli yanlış okuyor yada okumuyor arıza veriyor.
Güzel proje , aydınlatıcı, eğitici ve ilham verici. Teşekkürler.
Not: Ses seviyeniz düşük , diğer videolarda da var aynı sıkıntı haberiniz olsun,
Teşekkür ederim. Sesle ilgili yorumu son zamanda çokça aldım. Son videomda bir çözüm bulmaya çalıştım. Vaktiniz olursa en son yüklediğim akıllı ev kuruyoruz 5 isimli videomu izleyip ses seviyesini kıyaslar mısınız?
@@MucitPilot Bi tık daha yüksek,
Çok başarılı gerçekten ilham verici. Tebrik ediyorum hocam.
Teşekkür ederim.
emeğinize sağlık kapsamlı bir proje olmuş
Aynı uygulamayı blynk 2.0 edgent ile yapmanızı bekliyoruz
Bu kanal daha kaçbinler görecek inşallah, yolun açık olsun, Bu video için özellikle teşekkür edrim komutanım, süper süper ve süper bir video.olmuş, kombimde kullanıcam, emeklerine sağlık.....
Rica ederim. Kolay gelsin
Selamlar, kodu Homekit ile çalışması için tasmota ve HAA (Home accesory architect) ile modifiye etmek mümkün olur mu?
Nodemcu V2 kart ile yapılabilir mi hocam ESP8266 NodeMCU Cp2102 V2
hocam diğer kartın token bilgisini nasıl öğreniyoruz
merhaba bende st7735s tft ekran var bu sisteme nasıl dahil ederim
Paylaşım için teşekkürler, güzel anlatımınız içinde teşekkür ederim fakat indirilen dosyalarda oda ünitesi için kod var fakat kombi için olan kod yok, rica etsem ekleyebilir misiniz?
Çok başarılı bir video olmuş gerçekten emeğinize sağlık.
Teşekkür ediyorum
çok değerli bir paylaşım, teşekkürler.
teşekkür ederim
Merhaba, videoyu çektiğiniz zaman blynk hangi sürümü kullandınız bilmiyorum ama şu anki sürümde WidgetBridge hata veriyor. Son sürümde iki nodemcu haberleştirmeyi denediniz mi?
kodu yükledikten sonra ekranda nokta nokta çıkıyor.yazı rakam yok seri porttan normal görünüyor.sebbei ne olabilir acaba?
Harika bir video olmuş, umarım yakın zamanda değeriniz anlaşılır gerçekten kaliteli içerikler üretiyorsunuz. Ayrıca ESP8266 ile uzaktaki bir prizi kontrol etme videosu çekebilir misiniz?
Merhaba, teşekkürler. Olabilir belki
Merhaba aynı projeyi yapmak istiyorum fakat esp'nin 3.3v çıkışı olduğundan röleyi tetikleyemiyorum. Sizin röle 3.3v uygun mu yoksa nasıl sorunu çözebilirim?
Hocam öncelikle merhabalar Proje için çok ama çok teşekkür ediyoruz.Projeyi kullanmaya başladım.Lakin blynk 2.0 güncellemesi ile birlikte artık ben ve benim gibi bazı arkadaşlar kullanamaz oldu.BLYNK 2.0 için yeniden kod ve güncelleme yaparsanız çok ama çok Seviniriz.Simdiden çok teşekkür ederiz.
Emeğine sağlık yararlı bir uygulama ama eski blynk kapandı yeni blynk lot uygulamasına göre uyarlarlayabilirmisiniz ve oda termostatı direk kombi modülüyle konuşup kombi modülü blynk uygulamasına bilgi yollarsa olurmu
Çok başarılı helal olsun
teşekkür ederim.
Yüksek amperli bir cihazı tetiklemek istiyorsak röle yerine SSR ve oda değil de bir haznenin ısısını kontrol altında tutmak istiyorsak sensor yerine K-Type probe kullanabilir miyiz? SSR muhtemelen olabilir 2-32V / 40A çalışanları var.
Merhabalar, komponent liste ve linkesi eklerseniz proje yapmak isteyen arkaslara yarimci olursunuz emeginize saglik
Hocam şarjı kaç ay gidiyor 2000mAh 18650
mucit pilottt lütfen bu emekler boşa girmesi home asistana falan ekleyelim bu projeyi veya çalısıcak başka yere blynk kapanmışşş :(
Arduino ıde de seçtiğiniz kartı belirtmemişsiniz öğrenebilirmiyim .?
İlk yorum :) emeğinize saglik
ilk yoruma ayrıca teşekkür :)
Blynk uygulamasında kart1 kart2 kısmı görünmüyor nasıl kartları duzenleyebiliriz
Slmlar hocam öncelikle teşekkür ederim güzel bir çalışma olmuş. Bu devreyi bende yapmak istiyorum eski elektronikçiyim yazılım bilgim yok, Benim bir sorum olacak, malzemelerin çogu var elimde sadece ekranlarım farkllı 1 adet 128x64 oled ve nokia arduino 5110 ekran var bu ekranları nasıl kullanabilirim. Yazılımda nereleri değiştirmem gerekiyor yardımcı olabilirmisiniz.
Blynk uygulamsı kapandımı
hocam tam istediğim gibi termostat ama bir sorunum var. Nodemcu Esp 12E için derleme hatası alıyorum. Nasıl düzeltebilirim.
:0:9: error: expected identifier before numeric constant
C:\Users\ugur_\OneDrive\Belgeler\Arduino\libraries\blynk-library-master\src\ESP8266_Lib.h:39:7: note: in expansion of macro 'ESP8266'
class ESP8266 {
^
:0:9: error: expected unqualified-id before numeric constant
C:\Users\ugur_\OneDrive\Belgeler\Arduino\libraries\blynk-library-master\src\ESP8266_Lib.h:39:7: note: in expansion of macro 'ESP8266'
class ESP8266 {
^
"WiFiUdp.h" için birden fazla library bulundu
Kullanılıyor: C:\Users\ugur_\OneDrive\Belgeler\ArduinoData\packages\esp8266\hardware\esp8266\2.7.4\libraries\ESP8266WiFi
Kullanılmıyor: C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.42.0_x86__mdqgnx93n4wtt\libraries\WiFi
exit status 1
NodeMCU 1.0 (ESP-12E Module) kartı için derleme hatası.
Merhaba, telefondan baktım evde değilim ama ilk etapta sanki kütüphane hatası gibi. Ben de kontrol edeyim tekrar. Hata almadım ben ama...
@@MucitPilot Hocam Blynk Kütüphanesini silip tekrar yükleyince düzeldi. Şimdi derleme hatası vermedi. İlginize ve emeğinize teşekkür ederim. Takıldığım bi sorum olursa yine sorabilirim. :)
Hocam NodeMCU 1.0 (ESP-12E Module) kartı için derleme hatası. Alıyorum çözümü nedir benim düşüncem dht11 sensör kütüphanesi çakışıyor.
Nasıl Çözebilirim.
Kutuda ufak delikler açmak yada ufak bir alüminyum soğutma bloğu kullanmak işlemci sıcaklığının sensörü etkilemesine çözüm olur mu ?
Merhaba hocam elektrik kesildiğinde modeme tekrar bağlanmıyor bunun nedeni nedir? Denedinizmi
Adana'da yaşıyorum ama son 1 haftadır donuyoruz, kombiyi kökledik :)
Bende ilk projelerimde d11 veya d22 sıklıkla kullanıyordum ve başıma çok işler açtı. Aman sizde dikkat edin. Ciddi kalibrasyon problemleri olabiliyor, yan yana çalışan 2 adet d22 çok farklı değerler gösterebiliyor, yada ömrü en fazla 1 yıl oluyor. Araştırma sonuçu www.kandrsmith.org/RJS/Misc/Hygrometers/calib_many.html sitesinden karşılaştırma sonuçlarını baz alarak HTU21D ve BME280 kullanmaya başladım. Sensorler 2 yıldan fazla sorunsuz çalışıyorlar. d22 görünce aklıma geldi, deneyimi paylaşmak istedim. Tekrar elinize, emeğinize sağlık hocam. projelerinizi zevkle takip ediyorum.
Merhabalar, haklısınız son 1 haftadır etrafa ve Toroslara yağan karların titretici soğunu yaşıyoruz :)
Tecrübe paylaşımı ve ikazınız için çok teşekkür ederim. Dikkate alıp deneyeceğim. Saygılar selamlar
@@MucitPilot Hocam antalya bölgesinde mi ikamet ediyorsunuz Toroslar dan bahsetmissiniz.
Emeğine sağlık güzel olmuş.
Teşekkürler
hocam merhabalar kullandığınız oled erkanın tam ismini öğrenebilirmiyim.
selamın aleyküm hocam öncelikle emeginiize saglık çok güzel bir çalışma olmuş.Mobil üzerinden kontrol ettiginiz uygulamayı nerden indircez bulamadım yardımcı olurmususz
Mrb bu projeyi ds18 ile uzun zamandır kullanıyorum sizin sayenizde yaptım şimdi blynk eski sürümü kapatma kararı aldı haliyle proje çalışmayacak sizden ricam aynı projeyi başka nasıl verimli kullanabiliriz kısa bir video cekermisiniz
bu şekilde çalışacak kullanışlı bir video istiyoruz MUCİTPİLOT 2 yıldır kullanıyordum hayatımızı ailecek cok kolaylastırıyor teşekkürler.
Blynk da tanimladim herşeyi isi ve nem değerlerini görüyorum. Ama sürekli 0 lanip yeniden değer geliyo blynk a sürekli 0 laniyo değerler yeniden geliyo direnç de kullandım 10 k 1 k gibi değişik şekilde dht11 sensör kullandım modül olarak değil sadece sensör
Güzel çalışma tebrikler. Bir de kaçak gaz sensörü ekleyebilir mısınız?
teşekkür ederim. evet eklenebilir.
Merhaba; bu projeye zaman ayarı eklemek istiyorum nasıl yapabilirim acaba. Şu zamanda açılsın şu ısıya gelince kapansın gibi yani nasıl bir kod yazılması gerekir, yetersizim de bu konuda yardımcı olur musunuz.Teşekkürler
Çok güzel bir proje emeğinize sağlık
Proje soğutma ve nemlendirme için geliştirilebilirmi destek olurmusunuz
Hocam elinize sağlık çok güzel olmuş ben de dht11 esp8266 ve bir role ile yaptım fakat şu kombinin altında kısa devre durumunda olan klemensi söküp roleye bağladım yani kombi çalışır vaziyette iken uzaktan blyink ile kapat aç yapabiliyorum sadece. Aklımda deli sorular vardı bu durumu ayar mekanizması ile yapabilir miyim diye siz yapmışsınız. Ama işte benim anlamadığım kombi de ki şu çıkışı nereye bağlıyor nasıl yapıyoruz. Bir veritabanı da kurmadan 🧐
Ha siz 27 derece yapınca yani oda sıcaklığı 27 yi geçince kombi kapanıyor. Benim demek istediğim kombi ayarını uzaktan yapabilmek yani bizim kombi 30 ile başlayıp 50 ye kadar gidiyor ben bu durumu uzaktan yani Blynk uygulaması ile 35 yapmak istiyorum mesela.
@@servetavci89 merhaba, onu yapabilmeniz için kombinin yazılımı ile konuşturmanız gerekir ki bu da zor nispeten. O yüzden kombideki 40derece 50derece çalışma ayarı yerine ortam sıcaklığına göre ayarlamak daha basit
@@MucitPilot ben de öyle düşündüm haklısınız, araştırmalarım da bu durumu mqtt ile sağlayanlar olmuş, konuyla ilgili bilgiye ulaşabilirseniz video paylaşırsanız çok sevinirim. Tekrar çok teşekkür ederim ilginiz ve bilginiz için.
Bir dakika... Kombinin termostat kontaklarına 220V mu gönderiyoruz? Röle çıkışı kombinin güç kablosuna mı gidiyor termostat bağlantısına mı? O 220V AC lamba neyi temsil ediyor?
Röle sadece kontaklama yapıyor yani anahtar görevi goruyor
@@onderdursun9246 Onu anladım da... videodaki 220V AC ile yanan lamba neyi temsil ediyor? Kombinin güç fişinin takılı olduğu prize mi 220V gönderiyoruz, röle üzerinden, yoksa kombinin termostat kontaklarına mı 220V AC gönderiyoruz? Normalde bir harici termostat, kombiye termostat kontaktları üzerinden takıldığında, ayarlanan sıcaklığın aşılıp, altına düşülmesine göre kombinin kalorifer suyu ısıtma sistemini durdurur veya çalıştırır. Böylece kombiye adını veren özelliği, musluklardan sıcak su verme özelliği bu termostat işleminden etkilenmez. Eğer kombiyi güç girişinen çalıştırıp durdurursak, kombi güç almadığında, muslukları açınca da su ısıtmaz. Öbür senaryoda kombinin termostat kontaklarına 220V AC verirsek, sanırım sorun olur. Belki bazı kombilerin termostat kontakları 220V AC ile tetikleniyordur, bilmiyorum.
@@famousadequately ayn dediğin gibi arkadaşım kombinin termostat uçlarına baglicaksin roleyi 220 e siğil videoda temsili aç kapa yapıyor izlersen ama blynk 31 Aralık'ta kapatıyor bu proje çalışmayacak bende başka nasıl yapabiliriz diye araştırıyorum blynk iot karışık ve pahali
sizden bi ricam olabilirmi acaba lütfen şu iki üniteyi birbirine nasıl tanıtıyoruz bunu bi videosunu çekip siteye koyarmısınız rica ediyorum kafayı yicem herşey bitti token kodunu girip devreyi çalıştıramadım devre bana bakıyor ben devreye
Merhaba elinize sağlık güzel uygulama burda kodda bir değişiklik yaparak merkezi sistemde dereceyi manuel ayarlayacağımız iki buton koysak daha iyi olurdu en azından internet olmayan evlerde de rahat kullanım olurdu diye düşünüyorum bu konuda destek sağlayabilirmisiniz?
Bugün kombimde test ettim yaptığım uygulamayı ancak blynk ile ilgili problem var. Blynk bizim telefondan ayarladığımız değeri bir süre sonra kaybediyor bakıyorum istenilen sıcaklığa ulaşmamasına rağmen röleyi kapatmış sonra uygulamadan tekrar dokununca açıyor. En iyisi programlarken başlangıç değeri belirlemek.
evet mantıklı bir çözüm olur. elinize sağlık
Hocam çok faydalı olmuş
Teşekkürler
Demirdokum atromix marka kombi kullaniyorum, videoda anlatilan proje ile on/off yapiliyor ancak ben ebus protokolu uzerinden kombinin sicakligini ayarlamak (modulasyon) istiyorum, boyle bir iletisimi kombi ile nasil saglayabilirim?
Merhabalar. Ebus ile esp konuşturan yazılar gördüm ancak tam olarak nasıl yapıldığını inceleme fırsatım olmadı. Ebus kabaca 0-10v için 0, 12-20v için 1 değeri okuyarak iletisen bir seri veriyolu. Ebustan gelen bu voltaj değerini modüle edecek ara bir devre kurmadan esp ile konuşturmak mümkün değil. Eğer o devreyi yaparsanız bazı kütüphaneler bu modulasyonu 0-3v aralığı için hallediyor. Tüm bilgim bu kusura bakmayın.
elinize sağlık stabil çalışıyor güzel proje nacizane fikrim ısı nem sensörünü si7021 kullanırsanız cok süper olur okuma sı anlık ve cok hızlı ayrıca programı derleyemiyrum neden aceba librariler mevcut ama kart için derleme hatası veriyor
Merhabalar, öneri için teşekkürler inceleyeceğim. Bu arada aldığınız hata nedir tam olarak?
@@MucitPilot DİKKAT: bu 1 ESP8266TimerInterrupt kütüphanesindeki 'Timing,Control,Device,Time,Timer,esp8266' kategorisi geçerli değil. 'Uncategorized' olarak ayarlanıyor. buda 2 Adafruit_Sensor\Adafruit_Sensor.cpp:2:26: fatal error: avr/pgmspace.h: No such file or directory son olarak Error compiling for board NodeMCU 1.0 (ESP-12E Module).
@@beyaz58 adafruit kütüphanelerinden biri eksik bu ikinci uyarı için, diğeri de esp interrupt kütüphanesini kaldırıp yeniden kurmanızı tavsiye ederim
@@MucitPilot tşk ederim hallettim sorun yaşayanlar burda en alttaki linkteki klasorleri eklesin forums.adafruit.com/viewtopic.php?f=25&t=168864
@@beyaz58 teşekkürler
Efsane olmuş teşekkürler...
Harika bi proje. Home asistanada entegre edilebilirmi acaba
hocam blynk iptal oldu. blynk 2.0 ile tekrardan yapabilir misiniz. Yazılımı ona göre uyarladım ama role kartı kombiyi tetiklemiyor.
Yeni blynk de iki karti haberlestirme biraz farkli automations uzerinden yapiyorum ben
Hocam bu sisteme Manuel buton ekleyeceğim, hiç bir butona basılmadığında ana menüye geri dönmesi için nasıl bir kod yazmalıyım. 3 adet butonum var ve bunlar dahili PULLUp direnci ile bağlı yani low sinyali alınca çalışıyor
Kodu değiştirmek lazım. Pek vaktim yok şu an bunun için
Merhabalar öncelikle eline sağlık çok güzel anlatmışsın. Bir sorum olacak. Kombinin termostat girişi kuru kontak mantığıyla çalışıyor. Peki senin yaptığın gibi 5v röle sıkıntı yaratır mı? 220v röle kullanılabilir mi? Kombinin anakartına zarar verir mi?
merhabalar, kullandığım 5v rölenin sadece tetikleme mekanizması 5vDC, diğer bağlantılar 220V 10A için yapılmıştır o nedenle kullanabilirsiniz.
Yaptım da dht11 yanda çalışanlardan çok etkileniyor 2 derece fazla gösteriyo. Kutuya bile koymadım koysam daha çok gösterir eminim. Kabloyla dışarı uzatsak da çirkin görünecek. Acaba xiaomi termometre ile mi yapsak hem daha şık hem gerçekçi sonuç.
Evet dht11 pek güvenilmez bir sensör xiaomi çözümü güzel olabilir
@@MucitPilot Uzaktayken doğru ölçüyor da yanındaki komponentler ısı yayıyor. Geçici çözüm olarak ölçülen değerin 3 eksiğini kullanıyorum kodlamada. Xiaomi ürünüm gelince ona geçicem daha düzgün bir görüntü için.
dht11 le kurdum temprotur duwub kalkiyor....dht 11 kullandigim icin ola bilirmi? her iki unitede ayni
bylnk proqraminda her iki unite gostergesi duwub kalkiyor 3sn-5sn de bir
Merhabalar blynk platformunda tokenden hariç ekstra 2 anahtar daha istiyor template id sanırım birde device kodu buna göre değiştirebilir miyiz acaba rica etsem blynk de bağlantı sağlayamadim
Blynk'e bayadır bakmadım. İncelemem lazım.
Hocam size mail attım bir konu hakkında. Geri dönüş yapabilirseniz sevinirim🙂
Abi NodeMcu 5v 2 kanal röleyi çalıştırırmı.
Merhaba, çalıştırır
@@MucitPilot teşekkürler
@@muhammedalicoskun7354 rica ederim
Hocam proje üstünde bir kaç değişiklik yapmaya çalışıyorum. Sensör olarak Ds18B20 kullandım sonuç güzel hem daha hassas hem de Blynk'e veriler anlık gidiyor. Ama bir sorunum var. Gpıo 9 ve 10 pinlerinden butonlarla slider (sıcaklık set değeri) değiştirmek istiyorum. Butonları tanımadım, void setupta input olarak girdim, 10k dirençlerini de kullandım. Ama butonlara basınca nodemcu kendimi resetliyor. İstediğim butonun birine basınca slider yani istenilen sıcaklık değeri arttırmak ya da azaltmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?
Butonlara basınca nodemcu reset atıyorsa ya bağlantıda bir hata vardır ya da kodda bir semantik hata durumu oluşuyordur. İkinci ihtimal daha Yüksek.
Hocam ben de bu işleme yakın bir yerde tıkandım. Yani ben bir buton koyup aç kapat işlemini fiziksel olarak yapmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?
kombi unitesine dht11 4pin bagladim sicaklik alqilamiyor. 10k drenc bagladim....kullandigim malzeme 8266,dht11,10k resistor
4pine gerek yok. sinyalden toprağa 10k direnç atın yeter.
@@MucitPilot esp ile dht11 baglarsam sicakligi serial monitorde gore bilirmiyim? diger baglantilara gerek varmi test icin...oda ya kombi unitesinde?
çox faydalı videodur. mükemmel
Merhaba ben otto robot yaptım bluetooth kontrollü ancak otto dıy sitesinden kütüphane ve kodları bulamadım yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba. Kodlar bu adreste wikifactory.com/+OttoDIY/otto-diy/contributions/e5e79712e0a51477fe55f9bd7fd98fb60e620c78
Aynı yerde kodların içinde kütüphane sayfa linkleri de var
bende şunu söylemek istiyorum. odada duran üniteyi pilli yapmak istiyorum fakat pil tüketimi ürkütücü bu nedenle dakikada 1 veya 2 dakikada 1 kombi ünitesine veri göndeip kapamaya alsa kendini daha iyi olmaz mı? deepsleep kullansak nasıl olur? kombi ünitesinide 2-3 dakika sonra veri almazsan üztündeki sensörü kullan diye yapılabilir mi? bu arada başarılarınızın devamını diliyorum ben daha yeniyim ve sizin videolarınızı izleyerek bişeyler yapmaya çalışıyorum hobi olarak :) kolay gelsın
Merhabalar, pil tüketimi konusunda haklısınız. Evet oda ünitesine deepsleep yapılabilir. Merkezi ünitede zaten heartbeat kontrolü yapıyorum yani oda canlı mı diye kontrol ediyorum. Oradaki kontrol aralığını yükselterek yapmak mümkün.
hocam bende sıcaklık değerleri ekranda sürekli lkendini resetliyor bi 0 oluyor bi -10 anlamadım gitti
Merhaba. Bazı sıcaklık sensörleri böyle hata verebiliyor. Sensörü değiştirip dener misin
@@MucitPilot hocam void setup a dht.begin(); yazınca sorun düzeldi
@@kaandurmus7725 😀e sen en temel şeyi yapmamışsın normal 😉
Selamlar aynı projeyi homekit uyumlu yapabilir miyiz? ESP ve homekit ile beraber pek uygulama yok. Teşekkürler.
Merhabalar, Homekit ve IOS mecrası hakkında çok bilgi sahibi değilim ancak önümüzdeki dönemde daha merkezi olarak kontrol edilebilen akıllı yaşam alanı projeleri için Raspberry ve Home Assistant birleşimini ele almayı düşünüyorum.
@@MucitPilot çok iyi olur merakla bekliyorum...
Oled ekran yazılımda olsa fakat ben eklemesem bi sıkıntı olur mu? Bu yazılımı kullanacağım fakat ekran takmayacağım amacım bu.
Merhaba, kod kısmının başında ekran başlatılmazsa sonsuz döngüye gir kısmı var o bölümü silerseniz çalışır
bylinkde uygulamayi paylawa biliyormuyuz yoxsa videoda bakip kendimiz kurmaliyiz?
puan harcayarak paylaşabiliyorsunuz. Ama kendiniz yapın daha iyi.
@@MucitPilot kombi unitesinde sensorsuz yapmak icin kodda cokmu degiwiklik yapmak gerek? kombi diwarda oldugu zaman sensore gerek yok
elinize emeğinize sağlık çok açıklayacı ve faydalı bir paylaşım olmuş.blink ayarları ile ilgili biraz bilgi verebilirmisiniz ayrıca token numaraları ile ilgili kafam karıştı kaç tane token var bu projede ve wifi ye bağlanınca girilecek token numarasını nereden temin edicem burada takıldım kaldım
Merhaba, kanalımdaki blynk ile ilgili diğer videoları seyrederseniz kafanızdaki soru işaretlerini giderebilir
@@MucitPilot bahsettiğiniz blink videonuzu buldum inceledim o sorunumu şimdilik hallettim fakat token sorunumu halen çözemedim blink serverinin mail adresime yolladığı token numarasını sizin nereye yazmalıyım ve hangi yazılımda yazmalıyım combi ünite tarafımı oda ünite tarafımı ve wifi ye bağlanırken girilecek token kodunu nasıl yapacağımı anlamadım
oled ekranda 3 satır yazı yazdırmışsınız alta 1 satır daha yazmayı destekliyormu acaba 128x32 ekran yani alt alta 4 satır yazdırabiliyormuyuz
@@E_erkan 32 satır var. Yazı tipi en küçük olursa destekler sanırım ama çok küçük olur
Blynik uygulamasında yeni üyelik açamiyorum.sorun mu var acaba
ben bir sorun göremedim ama?
Beni blynik ıot uygulamasına gönderiyor.ücretli hale mi geldi program
selamlar elinizdeki nodemcu kartın aynısı bende de var ama herhangi bir kod yüklediten sonra invalid token hatası alıyorum çözümü nedir acaba?
Merhaba, kodun içerisine blynk uygulamasından aldığınız token’ı girmeniz gerekiyor
@@MucitPilot mailime gelen tokenı giriyorum zaten o halde veriyor hatayı
@@gokhankuruoglu6473 bilemiyorum blynk ile alakalı olmalı kodda bir sorun yok
@@MucitPilot teşekkür ederim
@@MucitPilot hocam bu maile gelen tokeni her iki ünitenin içinemi gireceğiz yani aynı kodu iki üniteyede girecekmiyiz veya hangi üniteye girmemiz gerekiyor
Hocam güzel proje yaptim kullaniyorum 1 1.5 aydir ve bi sorunum var aslinda dht sensorum dijital derecemdeki sonucun uzerinde gosteriyodun yazilimla kalibre ettim fakat role tetiklendiginde dht olmasi gerekenden daha hizli yukseliyor role ve dhtye espnin enerjisi bolununce yanlis olcum yapiyor sanirim bu sorunu nasil cozebilirim fikriniz varmi acaba tespitim dogrumu espnin gucumu yetmiyordur sizcede ve cozumu ne olabilir ?
Merhaba elinize sağlık. Olabilir. Bu durumda lm2596 kullanarak dhtye ayrı bir şekilde 5v verin ama ground kablosu esp ile ortak olsun.
@@MucitPilot musait kalip devreye dahil ettigimde sonucunu yine paylasirim takipcilerinizede faydasi olur bence yorumlari okuduklarini dusunuyorum tesekkurler 👍
@@muratgurbuz93 evet bekliyoruz sonuçları 👋🏻
Hocam bu kodları oda ünitesi olmadan sadece kombi ütitesini kullanarak kullanabilir miyiz? Bende 1 tane Nodemcu var videoda "oda ünitesi hata verse (çalışmasa) bile kombi ünitesindeki sensör devreye girer kullanıma devam edersiniz" demiştiniz. Ben sadece kombi ünitesi ile çalıştıramadım acaba çalışır mı diye sormak istedim. Kodları aynen olduğu ve tarif ettiğiniz gibi yüklüyorum eksiğim sadece oled ekranım yok zaten o da çalışmasına engel değil herhalde. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Merhaba, evet çalışır ama kodun başında ekran başlatılan satır var. Açıklamaları okuyun görürsünüz orada eğer ekran bulunamazsa kod sonsuza kadar orada döner ve çalışmaz. O kısmı silerseniz çalışacaktır
@@MucitPilot hocam Kodunuzda ufak tefek değişikliklerle DHT22 yerine DS18B20 sensör ve Oled ekran yerine 16x2 Lcd ekran çalışmalarım var. Şu anda ds18b20 sensör ile sadece kombi ünitesinde çalışır durumda. 2. Esp kartı sipariş vereceğim o da gelince sizin projenizi eğer başarılı olursam sensör olarak DS18B20 ekran olarak ta 16x2 Lcd ekran olarak yapmaya çalışacağım ve kendi evime de bunu kullanmayı düşünüyorum.
Gerekli durumlarda yardım talep etsem yardımcı olur musunuz?
@@ugurozcelik5850 tabii olmaya çalışırım
merhaba,
tekrar kış geliyor :) herhangi bir güncelleme mevcutmu?
bende de var blynk ile bir proje ancak kodlarım seninki kadar detaylı değil ama araçlar aynı sayılır
merhaba, genelde eski projeleri yapıp rafa kaldırıyorum :)
Merhaba, Dht 22 bahsettiğiniz gibi kasa içinde etkileniyor kasayada hava delikleri açmıştım ben birkaç denememde, kasanın dışınma almak en sağlıklısı, bride dht daha doğrusu ısı nem sensorleri için kalibrasyon yapılırsa daha doğru ölçüyor kaynakları alta eklerim musait olunca incelersiniz, InterlinkKnight kanalındada sensor karsilastirmalari var HDC1080 u basarili bulmus ondan da kullanabilirsiniz eğer dht22 cok iyi sonuclar vermezse istediginiz sekilde projenizde, benim çizdiğim basit bir kasa vardı daha dogrusu biraz ozellestirgim onunda size stp veya fusion360 dosyasını yollayabilirm
www.kandrsmith.org/RJS/Misc/hygrometers.html
www.kandrsmith.org/RJS/Misc/Hygrometers/calib_dht22.html
www.kandrsmith.org/RJS/Misc/Hygrometers/calib_many.html
InterlinkKnight - Best Temperature/Humidity Sensor For Arduino? Accuracy Test
Merhabalar, evet dışarı almak en mantıklısı. Ayrıca kalibrasyon konusu için teşekkür ederim. Genelde ortamdan 1 derece fazla okuyor bu modüller kalibrasyon şart
sanrım Bylnk ücretli .. buna benzer ücretsi uygulama varmıdır?
tek kullanıcı olarak ücretsiz kullanabiliyosun tek telefondan
Hocam selamlar. Çok fazla hata alıyorum konuyla ilgili yardımcı olabilir misiniz? İnstagram, mail, whatsapp vs farketmez nasıl derseniz..
i.hizliresim.com/XGWloQ.png
Merhaba aldığınız hatalar kütüphanelerin düzgün yüklenmemiş olması ile alakalı. Kütüphaneler birden fazla yerde var. Sanırım hem uygulamadan yüklenmiş hem de klasöre kopyalanmış olabilir. Hepsini kaldırıp temiz bir yükleme yapar mısınız
@@MucitPilot yanıtınız için teşekkürler çok denedim çözemedim maalesef 😳
Kombin yoksa ver bana hocam 😄
Haha. Peki derdim ama bunu babama söz verdim onların eve takıcaz...
@@MucitPilot e dedinya adanaya lazim degil burda kimse takmiyo 😁
@@serkanguncan babam bursada yaşıyor hocam
@@MucitPilot aa bende bursadayim gelince banada ugra hocam