Ghidarea comportamentala, inhalosedarea, anestezia locala si generala in stomatologia pentru copii

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 7 сен 2024
  • Ghidarea comportamentală, inhalosedarea, anestezia locală și anestezia generală în stomatologia pentru copii, explicate de dr. Amiel Stroianu, medic specialist pedodonție Israel, în cadrul emisiunii noastre dedicate sănătății orale.
    Emisiune realizată cu sprijinul DentalMed Luxury Dental Clinic
    www.dental-med...
    / dentalmedluxuryclinic
    / dentalmedprimaverii
    DentalMed MARRIOTT
    Calea 13 Septembrie, nr. 102, bl. 48A
    București, Sector 5
    Telefon: 0730 081 575
    DentalMed PRIMĂVERII
    Piața Charles de Gaulle, nr. 4-6
    București, Sector 1
    Telefon: 021 402 87 35
    Vă invităm să vă abonați la canalul nostru de RUclips: bit.ly/Subscri...
    ACC Media Channel
    Site: accmediachanne...
    Facebook: / accmediachannel
    Instagram: / accmediachannel
    TikTok: / accmediachannel
    Cecilia Caragea
    RUclips: / ceciliacaragea
    Facebook: / ceciliacaragea
    Instagram: / ceciliacaragea
    TikTok: / ceciliacaragea
    ACC Media Channel - canal online cu emisiuni de sănătate, medicină și stomatologie - este un proiect dezvoltat de agenția ARENA Communications.
    For business inquiries: office@arenacommunications.ro
    TRANSCRIPT: Cecilia Caragea: Astazi, la Dialoguri pentru Sanatate stam de vorba cu domnul doctor Amiel Stroianu! Vom aborda un subiect special - anestezia generala in cazul stomatologiei pediatrice! Stimate domnule doctor, as vrea sa va intreb, inainte de toate, cand recurgeti la o asemenea procedura si care este selectia, filtrele prin care prin care trebuie sa treaca pacientii pana la a le recomanda o asemenea procedura?
    Dr. Amiel Stroianu, medic specialist pedodontie Israel: La anestezie generala, copiii au afectiuni medicale generale, cum ar fi boli genetice, alte boli pe fond, la care pur si simplu copilul nu poate sa deschida gura sau nu poate sa coopereze, retard mental… Sau avem copii care sunt foarte mici, pana in varsta de 4-5 ani, care vor sa coopereze, dar nu reusesc din alte motive - fie ca sunt alintati, fie ca sunt traumatizati din alte interventii sau din alte incercari, in alte cabinete…
    Cecilia Caragea: Asadar, este o procedura care se poate recomanda si copiilor sanatosi, dar care nu reusesc sa fie cooperanti, si copiilor care au afectiuni grave de sanatate!
    Dr. Amiel Stroianu, medic specialist pedodontie Israel: Corect! Cu un mare, mare, mare accent: nu recurgem la anestezie generala ca o prima resursa sau din comoditate sau pentru ca copilul s-a batait un pic pe scaun si nu mai coopereaza! Avem alte filtre prin care putem trece inainte sa ajungem la anestezie generala.
    Cecilia Caragea: Si care sunt aceste alte filtre?
    Dr. Amiel Stroianu, medic specialist pedodontie Israel: Ca sa tratam un copil, intai si intai ne adaptam la varsta lui! Una este sa abordezi un copil de un an si jumatate, doi ani, alta este sa abordezi un copil de patru ani, alta e sa abordezi un copil care merge la scoala sau un adolescent! Deci sunt cinci subgrupuri - pe fiecare il abordezi altfel. In dezvoltarea noastra psihologica, sunt trepte-cheie, pe care trebuie sa le cunoastem. Si trebuie sa adoptam metodele potrivite la intelectul copilului si la abilitatea lui de a coopera sau nu cu cineva care ii cere sa faca ceva… Asa cum merge la gradinita, la scoala sau, ulterior, la alte activitati, cum ar fi la sport.
    Cecilia Caragea: Si, pentru copiii foarte, foarte mici, pentru bebelusi, ce faceti?
    Dr. Amiel Stroianu, medic specialist pedodontie Israel: In cazul bebelusilor, avem o problema obiectiva! Copilul oricum nu poate sa inteleaga. Are sau nu are probleme care necesita interventie imediata, daca se poate amana, amanam. Dar, daca situatiile sunt foarte acute, cum ar fi caria de biberon, si dintii sunt foarte afectati, este destul de eronat, in secolul 21, sa mergi pe premisa ca dintii de lapte nu se trateaza si… sa asteptam sa cada! Pentru ca, la randul lor, netratati, pot da alte afectiuni, infectii care necesita tratamente repetate cu antibiotic din primul an de viata, ceea ce este complet inutil si distrugator pentru sanatatea generala.
    Cecilia Caragea: Asadar, parintii trebuie sa inteleaga ca si dintii de lapte trebuie tratati, pentru ca pot sa afecteze dintii definitivi, dictia copilului, sanatatea generala a copilului… Si inteleg ca ati avut pacienti foarte mici pe care i-ati tratat pentru cariile de biberon sub anestezie generala!
    Dr. Amiel Stroianu, medic specialist pedodontie Israel: Da! Astazi intalnim foarte multi copii care se nasc cu afectiuni de dezvoltare a dintilor sau la care, in foarte scurt timp, dintii se deterioreaza din cauza alimentatiei gresite sau a insistentelor parintilor de a-i adormi cu biberonul, cu solutii indulcite sau cu lapte sau chiar la san…
    Puteti citi continuare transcriptului pe accmediachanne...

Комментарии •