YTÜ Bilgisayar Mühendisliği dersleri neler?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 8 сен 2024
  • Bu videoda sizlere aldığım dersler hakkında kısaca bilgiler verdim. Derslerde temel olarak neler işlediğimizi, hangi alanda ise yaşadıklarını ve yaptığımız proje, ödevlerden bahsettim.
    #yks
    #dgs
    #bilgisayarmühendisliği
    #lisans
    #yazılımmühendisliği
    #üniversite
    #yıldıztekniküniversitesi
    #ytu

Комментарии • 13

  • @sifirdanmezun
    @sifirdanmezun Месяц назад +2

    Destek Yorum 🎉

  • @miryelbegen
    @miryelbegen Месяц назад

    Hocam çok detaylı ve güzel bir video olmuş teşekkürler.
    Size birkaç soru sormak istiyorum lüten bana yardımcı olur musunuz?
    1-İş bulmakta zorlandınız mı şu anda koç üniversitesi mezunu bile staj bulamıyor diyorlar geçenlerde twiterda görmüştüm.
    2-YTÜ bilgisayar da okuyan bir öğrenci ve odtü bilgisayarda okuyan bir öğrenci arasındaki fark YTÜ bilgisayarda okuyan öğrencinin daha fazla çalışmasıyla kapatılabilir mi yoksa hiç bir zaman fark kapanmaz mı?
    3-YTÜ bilgisayardan mezun olunca yurtdışında çalışma imkanımız var mı sizin yurt dışına giden arkadaşlarınız var mı acaba?
    4-Ben matematik ile fiziği sevdiğim için ve bir şeyler üretmek istediğim için bilgisayar mühendisi olmak istiyorum sizce mesleğimi yaparken mutlu olur muyum.
    5-Hangi özelliklere sahip insanlar başarılı bir bilgisayar mühendisi olabilir.
    6-Yeni mezun ytü bm mezunu biri ne kadar maaşla işe başlıyor acaba?

    • @bariscanyilmaz
      @bariscanyilmaz  Месяц назад

      Selam
      1- Ben 2023te mezun olduğumda 30 mayısta mülakata girmiştim 1 hafta sonra iş teklifi gelmişti. bir çok yere başvuruyordum ve biraz zaman alıyordu. İşe girdikten 1 ay sonra süreç ile ilgili görüşmek isteyen başka firmaların iksı da olmuştu. Şu an ekonomi daha kötü durumda ve bu süreçler zaman alıyor. Staj-iş bunlar maalesef zaman alan şeyler. Hemen bulursan "acaba daha iyi fırsatlar var mıydı" sorusu da insan kendi içeriside bi sorguluyor o yüzden her şeyin zamanı var.
      2- Evet kapatılabilir. Her şey siyah-beyaz değil. Evet ödtü sunduğu akademik kadro ve kaliteli öğrenci potföyü ile çok güzel eğitim sunar ama öğrenci bunlar ile ilgilenmez başka şeyler ile vaktini harcarsa çok da bi anlamı olmaz o ortamın. Belki o rekabetçi zor ortam öğrenciyi fazla zorlayacak ve stres kaynaklı demotive olacak. Aynı sıralam ile daha kolay bir okula gitse belki daha başarılı olacak. Olay öğrencinin kendisinde öyle net bir ayrım da yok öğrenciler arasında ama biraz var kapanmayacak durumda değil. Bir çok farklı seviyeden okuldan olup aynı iş yerinde çalışan insanlar var. Odtü-itü-ankara-ege-kocaeli bu okullardan mezun olup aynı yerde çalışan çok.
      3- Yurt dışına çalışan olarak erasmus stajı ile giden tanıdıklarım var. YL ve doktoraya giden tanıdıklarım var. Mezunlardan yurt dışına giden bir sürü kişi var. YTÜ'de eğitim türkçe olması engel değil yani.
      4- Mutlu olmaman için herhangi bir engel yok. mesleki sebeplerden değil de ülkedeki ekonomik, siyasi ve adaletteki aksaklık mutsuz eder seni. saydığın ilgi alanlarına sahip olan insanlar mühendislik alanında çok başarılılar.
      5- Öğrenme, araştırma ve bir şeyler yapmaya ilgisi olan insanlar herhangi bir mühendislikte başarılı olur. Eğer bazı tekrarlı işleri otomatize etmeyi seviyorsun ve problem çözmeyi seviyorsan bilgisayar mühendisliğinde çok başarılı olursun.
      6- Bu tamamen nerede çalıştığında bağlı. Asgarix2 den başlayıp yukarı gidiyor. nerede işe girdiğine bağlı. peakte işe giren birisi vardı. peakin yeni mezun maaşu 5k$ net örneğin.

    • @miryelbegen
      @miryelbegen Месяц назад

      @@bariscanyilmaz hocam peake boğaziçi odtü itü sabancı koç dışında girebilen var mıdır ki

    • @bariscanyilmaz
      @bariscanyilmaz  Месяц назад

      ytüden arkadaş girdi. onun dışında linkedin profillerine bakarsan başka okulladan insanların girdiğini de görebilirsin. evet okul bu tarz iş yerlerine girerken yardımcı olabiliyor ama tamamen de görmezden gelmiyorlar.

    • @miryelbegen
      @miryelbegen Месяц назад

      @@bariscanyilmaz Hocam şuan tercih dönemindeyiz forumlarda tercihlerle ilgili tartışmalar yapılıyor ve ben de bu tartışmaları takip ediyorum.
      Bahsettiğim forumlardaki başarılı başarısız çoğu kişi şöyle düşünüyor:"Bilgisayar sıralamaları çok yükseldi eğer odtü itü sabancı koç boğaziçi bilkent gelmiyorsa yaptığın sırlamayı boşa harcama tıp yaz"
      Mesela bugün üniversite sınavında 6bin 7 bin sıralama yapan biri marmara üni bilgisayar müh liğine gidebiliyor ve çoğu kişi bu sıralamayı yapan biri tıp yerine bilgisayar yazarsa sıralamasını boşa harcamış oluyor yani marmara bilgisayar bu sıralamayı asla haketmiyor.

    • @bariscanyilmaz
      @bariscanyilmaz  Месяц назад

      Yani üni sıralaması talep ile değişen bir şey doğru bazı okulların eğitim kalitesi o sıralama ile gelenleri muhtemelen tatmin etmeyecek boşuna gelmişler gibi hissedecekler ama burada senin ilgilini çeken bir alan mı değil mi onu da düşünmen gerekli. İlgini çekmeyen bir alansa ve sırf popüler herkes yazıyor diye yazarsan evet orası boşa harcanmış olur. Ama baştan beri istekli biriysen 100. de olsan 100000. senin için doğru tercih olur. GPA yüksek tutarsan daha iyi okullara yatay geçiş de yapabilirsin. Çok da forumdakilere takılma onlar ne o okulları okumuştur ne bu sektörde çalışmıştır.