Întreținerea conteaza cel mai mult , acolo in intretinere se vede adevarata valoare a mașinii! Km sau anul de fabricatie sunt doar niste cifre fara prea mare valoare daca masina nu a fost intretinuta si exploatata corect!
Întreținerea asta e subiectiva. O tine neamțul 200mii km și pe cartea servis în cca 5 ani vezi doar schimbul de ulei și filtre la 30k. Pe urma auzi mașina din Germania, întreținută...
Penultima mașină a avut cea mai bună întreținere posibilă cu schimburi de ulei și filtre la fiecare 10.000km. Dar a fost condusă foarte sportiv,la limită. Sincer cu toți banii cheltuiți pe întreținere eu nu aș cumpăra mașina aia hahahahaha
Felicitări pentru ce faceți! Chiar este nevoie de un pic de educație în domeniul achizițiilor de mașini second hand. Multi oameni strâng bani din greu și se trezesc că au luat țeapă cumpărând cine știe ce rablă.
@@masinapotrivita salutare, spune-mi te rog ce părere ai despre mașinile Audi a 4 2017-2019 S-tronic? Între aceasta sau un BMW seria 3 automat ce ai alege? Mulțumesc frumos
@@adrianflorin9251 Mai degrabă Seria 3 automat cu cutie de viteze de la ZF cu convertizor de cuplu.. foarte fiabila . Decât DSG'urile păcătoase de la VAG . In principiu păcătoase , dar cer și întreținute minuțios.. ulei schimbat exact la timp.. 60.000 km am auzit că e cifra recomandata ..
Cea Mai buna alegere este sa îți iei exact mașina pe care ți-o permiți , și cumperi una echilibrata și km acceptabili și an bun! Toți isi doresc BMW, Audi, Mercedes , Porsche etc, dar nu toți isi permit și aici intervin ratele, împrumuturile și problemele.
In realitate e greu sa fii cumpatat. Prin Romania conceptul de educatie financiara e inexistent. Eu locuiesc in Germania si observ un stereotip, autoturisme noi, puternice, galagioase, conduse exclusiv de baieti intre 20+ si maxim 35-40ani, in mare parte de origine turca, bineinteles baietii imbracati in trening tip pijama si de cele mai multe ori cu barba aranjata, nu mai zic ochelari de soare si cand e noapte afara. Acesti baieti cel mai probabil au un serviciu, dar locuiesc inca cu parintii si platesc leasing 1000-2000euro la un autoturism pe care il conduc doar in weekend de ici pana colo. In vacanta si alte excurii sigur sigur calatoresc cu autoturismul de familie al parintilor. In Romania garantez ca daca cineva nu are rate la locuinta isi cumpara ceva autoturism premium sclipicios si il parcheaza pe spatiul verde din fata blocului sau in noroi dupa caz.
La noi in Romania exista riscul de teapa aproape peste tot .. pentru că așa e formata mentalitatea aici la noi . Este la moda expresia : putini km.. din germania.. păstrată de la Neamț..bani ok.. că în germania mașinile ieftine sunt bune.. ceea ce nu e adevărat.. și tot așa .
Salutare din Montreal, Dan si fani ! Prin noiembrie 2018 am vazut 'o ocazie' pe internet, n-am rezistat si am mers si am cumparat-o: Jetta TDI 2006, 5 viteze manual, cod motor BRM. Anuntul spunea ca are cutia de viteze blocata in viteza 5 (de fapt era in 3), motorul avea un tuning facut la un atelier de care nu am auzit (are ceva câstig, mai ales la cuplu - a distrus un ambreiaj in 2 luni) si avea 445 000 km. Pret 650 $; nu mergea nici aerul conditionat, frânele erau la final de viata (daca nu le-as fi schimbat si viata mea ajungea la final...), oglinzile si capota erau de alta nuanta (dar nu se vede din avion) si cred ca avea rugina pe aproape orice componenta. Cureaua de distributie fusese schimbata la 435 000 km deasemenea si axa cu came (factura in bord). Vânzatorul era un adolescent... Am reusit sa o aduc acasa (garaj incalzit) si m-am apucat de lucru: cutie de viteze , compresor de aer conditionat si discuri de la dezmembrari + placute de frâna noi; asta a dus pretul la 1100 $. Avea si actuatorul de turbo (scuze, nu stiu cum i se spune prin RO) stricat, dar am "rezistat" 1 an jumate pâna sa îl repar (9 $ de la dezmembrari + munca de câteva ore). Ok, masina are acum peste 597 000 km, va trebui sa îi schimb din nou distributia. Am mers cam pe unde am vrut cu ea si nu m-a lasat înca pe nicaieri: Florida, Halifax, Banff (toate astea sunt drumuri pe care oamenii normali le fac cu avionul...). Am mai cumparat in trecut masini cu multi km si nu am fost dezamagit, în principiu erau ieftine... Am fost însa dezamagit de 2 masini SH cu vârsta de 3-5 ani si in jur de 100 000 km, ambele cumparate de la reprezentante si cu km reali (chiar erau)... O Honda Civic SI si un VW Jetta Highline. Concluzia mea: sotia conduce masina noua, când masina mea moare, o iau pe a ei si ea trece din nou la masina noua... Masina SH mai cumpar doar daca este foarte ieftina.
Asta e valabil exclusiv pentru cei care se pricep la fiare. Ai fi surpins cati din cei care se uita la acest canal chiar stiu sa dea la cheie, sa umble unde trebuie si unde nu sa astepte pana se strica etc. etc. Clar ca tu esti o exceptie, nu mai vorbim ca mai ai si garaj incalzit presupun ca si luminat si timp sa repari pe genunchi practic orice la autoturism. Nu mai zic ca piata de dezmembrari din SUA/Canada nu e atat de fragmentata ca aici in UE. Plus ca peste lac vorbiti o singura limba.
@@Victor2.0TDIdebuget de fapt vorbim 2 limbi, si franceza și engleză. Nu sunt mecanic, doar că am ceva timp, din cand in cand. Am si cititoare de coduri dar imi lipseste elevatorul, nu am cum sa instalez asa ceva.
Dacă vrei sa faci o comparație utila, cumpăra doua mașini identice, aceeași marca, model. Cea mai bună masina e cea cu km și ani putini si cu reviziile facute la timp. Cele cu km sau ani mulți vor avea probleme specifice dar și în funcție de cum au fost întreținute. In plus, anii mulți înseamnă și uzura morală.
În 2019 am cumpărat o Toyota Yaris 1.0 benzină, an 2012, cu 21.000 km. Am schimbat: fluide (ulei motor, antigel, lichid frână), baterie, discuri frână (erau "colmatate" de rugină). E mașină de navetă (45 km/zi). Era să uit: din 2012 - până în 2019 avusese făcută o singură revizie, din cauză că: "nu am mers cu ea". 😄 Merge bine și consumă ulei doar după 10.000 km de la revizie (0,8 - 1 l intre 10.000 - și 15.000 km). Acum are 70.000 km.
Treaba cu subturatul în oraș la diesel e pericol. Am făcut 2500 km doar în oraș Paris viteza media 29.5km/ora. Mi-a apărut filtru dpf în bord. Am făcut un drum de 50 km dus și 50 întors pe autostrada cu 130 la ora și nu sa stins. Am mai făcut în alta zi un drum de 100km dus și la întoarcere am observat ca dispăruse dpf-ul în bord. Am mai făcut 5000 de atunci dar ii dau mai tare prin oraș.
Conteaza orele de functionare nu doar kilometri, mentenanta dar si calitatea ei si cel mai important stilu de condus ca mai sunt specimene care iau toate gropile bordurile tureaza motoru rece si plecarile de la semafor sunt din a 3.
Total de acord cu tine Dane, dar uneori mă deranjează parca accentul asta pe plăcuțele și discurile de frana. Am schimbat personal plăcuțele cu 120 de lei, e o investiție super mica, nu merita să pui accent pe ea.
Am spus acum cateva luni in urma ca mi-am luat o Skoda Scala noua 1l - 110cp - DSG ... masina are azi putin peste 6 luni si a ajuns la aproape 13000 km ... am trecut prin niste schimbari in viata noastra care ne-au dus dintr-o tara in alta, drumuri pe care nu le-am luat in considerare cand am luat masina dar drumuri ce au adunat kilometri. Ca sa raspund la intrebarea ta: O masina cu multi km, cu putini kilometri, veche sau noua, nu inseamna ca e o masina proasta. Soferul/proprietarul este direct responsabil de cum si cat isi doreste sa utilizeze acest dispozitiv. Eu cred ca ar trebui in primul rand sa cauti acei propritari de automobile care stiu cum sa isi trateze masinile si de preferat masini care nu au mai mult de doi proprietari. Respect!
Honda Civic benzina 1.8 ,an 2007-2008 (cred ca pe acolo ne incadram la 5000 euro...sau nu :) )cu putini km/ Golf VI 2009 diesel 2000 cu muulti km...salutare si mult succes in ceea ce faceti,sunteti foarte faini.
Personal am de un an o masina din 2005 diesel cu multi km. Peste 300 mii. Am schimbat franele si distributia ca am vrut eu si era ft ok cea veche, am mai schimbat si uleiul la cutie. Masina in cauza este un opel vectra c 1.9cdti automata. Am facut 30 mii km cu ea si merge perfect. Am ales sa nu ma mai uit la km pentru ca sunt atatea masini cu km dati inapoi că deja una cu multi km dar care merge e si mai ieftina si ai sanse sa fie pusa la punct de un vanzator de buna credinta. Km sunt cifre, important e sa nu fie stătută masina ca atunci ai de schimbat la ea
Am in momentul asta o masina din 2005 cu putini km, o am cam de 4 ani. Din pacate se simte varsta ( si da e brand premium ). Motorul (benzina) si trenul de rulare ( schimbat complet suspensia cand am cumparat-o ) sunt perfecte dar a cam inceput sa scartie, plastice uscate, etc. O mai tin 1-2 ani si o schimb. Ar fi preferabil ceva mai nou cu multi km, dar din pacate din 2010+ a aparut injectia directa, lanturi si alte panarame la motoare. Solutia: masina noua, fara pretentii, macar acolo stii cat dai lunar la leasing, etc.
De la 2005 premium la autoturism nou de buget mi se pare un salt foarte mare. Pentru a rezolva problemele asociate injectiei directe a fost adaugata injectie in poarta supapei adica vechea injectie. Te poti uita la aceste modele daca totusi vrei sa ramai pe second hand si multi km, la cele cu distributie pe lant, neaparat avut istoricul de service cu intervale de schimb de ulei la maxim 20mii nicidecum la 30mii cat scrie in carte.
Am avut in familie un golf 4 1.9 tdi alh din 2002, aproape de noua, pe care am dat-o la 250000km acum 3 ani si ceva si un golf 5 1.9 tdi bru din 2005 de noua pe care am dat-o la 145000km acum 2 ani si ceva. Amandoua intretinute bine, in reprezentata sau service-uri autorizate. Golf-ul 4 l-am dat deoarece incepea sa manance destui bani in tot felul de lucruri care trebuiau schimbate de siguranta din cauza vechimii (ani) iar la golf-ul 5 m-am suparat efectiv ca tot ramaneam cu ea in drum din diferite motive (rezolvam una, pica alta). Am luat dupa aceea un c class de 2018 cu 15000km un an si ceva vechine si un e class din 2016 cu 40000km, 5 ani vechime, ambele benzina. Doar la e class a trebuit sa schimb un furtun de benzina si antena gps, in rest doar consumabile si revizii, doar in reprezentanta. Pe baza experientei cred ca anii conteaza in primul rand, apoi norocul, dupa aceea km... chiar daca intretii masina.
Salut. Dețin un Sandero 1.4 din 2008, 69k. Eu merg cu ea 95 % în oraș, la un an schimb uleiul (full sintetic) și filtrul ( chiar dacă am facut doar 5000 sau 7000km). Bujiile le-am schimbat la 60.000 chiar dacă funcționau foarte bine, discurile si plăcuțele la 45.000 .... Am schimbat și uleiul la cutia de viteze , plus kit distribuție complet la 4 ani (OEM). Funcționează perfect. Deasemenea mai dețin un Renault Scenic 2 , din 2006 , 1,9td 131 cp, cumpărat de mine in Germania cu TUV german, dar il folosesc doar o dată pe săptămână 10-20 kilometri in afara orașului. Baterie, plăcuțe, discuri, ulei, filtre schimbate. Perfect funcțional. De fapt aș vrea să-l vând pentru că merg puțin cu el. Vă urmăresc cu interes, sunteți deosebiti! Succes in continuare!
Te salut Dane! Am eu o mașina potrivită pentru tine! Fordul meu fiesta din 2008 118000km reali Mașina personală! Ar fi perfecta pentru demonstrația ta!🤣🤣🤣
Eu am un ford focus din 2015 si are 230000 km, istoric la ford, motor de 1,5l si merge impecabil. Am preferat o masina mai noua cu multi km decat o masina mai veche cu putini km (ocazie)
Am avut personal o serie 1 cu 10 ani si 140k km la care s-au stricat foarte multe pentru ca a fost prost intretinuta. In prezent am un x1 care are multi km (260k acum) si 11 ani, e mult mai complex dar e intr-o stare mult mai buna decat cea cu putini kilometri.
ascult videoul asta si in loc de masina eu aud prietena :))) a mea a fost forjata puternic de multi proprietari in cei 4 ani de facultate, apoi tinuta in garaj
Foarte interesanta abordarea si subiectul. Clar de larg interes in Romania. Intr-adevar modul in care a fost intretinuta si condusa masina, de ce "evenimente" a avut parte va fi decisiv in a face alegerea. Totusi km multi (peste 250.000) inseamna si uzura a unor componente, daca nu au fost inlocuite. Eu cred ca o masina tratata cu bun simt de proprietarul anterior are sanse sa nu iti "manance" banutii.
Subiectul este interesant, abordarea este greșită, parerea mea. Cel putin din cum a pus "problema " In video. In primul rand hai sa stabilim ce inseamna multi km! Cunosc persoane care si-au luat diverse masini cu 350-400.000, si ei considera putin. "Motoarele astea duc".ce inseamna putin? Pt mine putini km inseamna 5-20.000 km. Pt altii 150.000.o alta discutie este unde au fost facuti acei km? Una este sa faci 200.000 la drum intins si alta este in oraș, parerea mea. Si peste toate vorbim de întreținere, istoric modul cum a fost condusă, etc. Lucruri care in principiu, nu le vei ști. Doar daca o cumperi de la cunoscuți. Cu stimă!
Chiar la asta ma gandeam azi si căutasem pe olx un Vw up 2017 cu 53mii de km 6500e si altul tot 2017 cu 175mii de km la 4800e.Ma gandesc ca in cea cu 175mii de km in viitor ar fi de schimbat ambreiaj,distribuție adica niste costuri măricele.Internele motorului sunt uzate mult mai mult decât cea cu 53mii de km.As lua masina asta cu mai multi km doar daca as scoate-o mai ieftin astfel încât sa acopere din piesele de schimb.
Idee buna cu masinile, dar sa incerci sa iei acelasi tip sau macar aceeasi marca... sa nu apara dubii de genul tabla de pe dacie e oricum mai proasta decat aia de pe bmw
Consider masina cu multi km si ani putini destul de stresata. La multi km ma refer peste 250k. In fiecare zi mearsa 200 km. In 4 ani face aproape 300k km. Mi se pare enorm. Asta e parerea mea. Poate este gresita. Iar legat de ce sa achizitionezi. Focus 2010 cu putini km si Focus 2010 cu multi km. Ambele 1.6 benzina.
Mai bine ani putini ... degeaba are ani multi si km putini daca a stat in oras cu motorul pornit mai mult timp decat daca ai face 300.000km pt autostrada in mod regulat. Uzura va fi mai mare la o masina chinuita in oras doar ca nu vei sti asta😁
@@OctavianCosco Pai nici ani multi si km putini nu sunt ok, da. Ma gândesc la majoritatea masinilor din Bucuresti care stau numai în aglomeratie. Dacă ai o mașina de 8 ani si mergi cam 20 km pe zi asta inseamna vreo 60k plus concedii hai inca vreo 35k km adica aprox zi 100k km este si mai stresata intr adevar. Ar fi cat de cat ok ani multi si km putini daca masina a mers doar in weekend si in concedii si a stat parcata in garaj. 🤔 Sau cred ca cel mai bun best buy ar fi o masina de 6-7 ani care a mers in fiecare zi cam 60-80 km pe autostrada cu 100km/h plus concedii tot depaseste 200k km. 🤔🤔 dar macar sunt mai multi ani. Naiba stie :)))))
@@alexrobert5867 naiba mai stie🤣 pana la urma conteqza sa fie ok masina😂. E aiurea ca o masina de Bucuresti pe langa ca sta in aglomeratie cu motorul pornit ii mai zapaceste si cutia si ambreiajele... - eu am avut masina de 300.000km care mergea mai bine ca una de 200.000km - in prezent pt ca nu s au mai gasit masini aduse din afara mi am facut curaj si am luat una de bucuresti care a facut in 2 ani 15.000km si restul pana la 200.000 in Germania. Dar in aia 15.000km de Bucuresti i a julit si strambat jantele foarte rau pe borduri si gropi... si jante pe 20'....
Cred ca dintre cele 2 variante cel mai bine este sa alegi mașina care a fost intretinuta .dacă mașina este mai noua dar are 200.k km poti sa te aștepți sa începi sa bagi bani .turbina, mai faci un 50 k începi cu amortizoare ,arcuri ,bascule ,mai cade câte un injector și ex pot continua. Dacă mașina are 7-8 ani și 50 k mergi cel putin încă 5 ani fără nici o problema, poate un capăt de bara ,și ceva furtune pe la antigel dacă este diesel și dacă este cazul ,eventual o distribuție (dar acesta este valabila în ambele cazuri km /an ),în rest nu prea are ce sa îți ceara ,maibales dacă e benzina .
Am cumpărat acum 3 luni un Opel Zafira an 2018 motor 2.0 CDTI diesel cu 230.000 de km.Multi mi-au spus ca este o alegere proasta pt ca în primul rând este Opel,iar în al doilea rand ca are mulți km în 4 ani,dar am mers pe principiul ca este o masina cât de cât noua și ca acești km ia făcut extraurban,masina fiind luata din Germania,un singur proprietar.
Îți recomand A class w169 motorizările mai mari, este cea mai tare mașina pt cupluri și familii mici dpmdv! Poziție la volan(ca in suv ma urc), dotări (senzori fata Spata + parcare laterala automata) , confort (perne de aer la scaun șofer 3 reglări, scaune încălzite), calitatea finisajelor și a construcției, raport - pret calitate (nu este mașina populară) , dimensiuni (super tare pt oraș) iar motorul de 2.0 benz(180 cai sau motorina 140 Cp) foarte bune pt ieșiri! Eu am una model 2008 automata luată in 2018 la 234.000 acum am 290.000 și am schimbat ulei + filtre plus bucse și discuri. Acum vreau sa ii schimb sonda Lambda (se și cere schimbare la 250k) și bujiile ca s a ars una. Am luat-o cu 3700€ și o sa mi-o iau din nou(DACA se duce asta) dar vreau sa încerc varianta de 180 cai benzina. Dar am întâlnit proprietari de b classuri aceeași generație cu 600.000 km și mergea super.
Eu strang toate facturile si bonurile intrate in întreținerea masinii pentru următorul proprietar pentru a putea fi transparentă 100%,dar in acelasi timp o sa tin si la pret pe acest considerent.Pana acum am achiziționat numai masini noi,dar as vrea in curand sa achiziționez o masina sh si o sa fiu atent la orele de funcționare,la mentenanța masinii cu facturi doveditoare,o sa studiez uleiul daca are sau nu depuneri,stadiul plăcuțelor pentru ca iti dai seama cum s-a mers cu masina doar dupa plăcute.Eu de exemplu la masina personală am 35mii de km si din 12.5mm din plăcute au doar pana in 4mm folosiți,in conditii aproape numai extraurban.Daca plăcuțele sunt mâncate dupa doar 20-30mii de km s-a mers foarte prost cu acea masina.
La o mașină cu cutia automată este normal ca plăcuțele de frână să se uzeze mult mai repede, deci teoria ta cu plăcuțele cade din start. Tu nu ai de unde să știi de când au fost montate plăcuțele și câți km au parcurs. Eu le schimb singur și doar notez km, nu trec de 30 mii km cu un schimb de plăcuțe pentru că mașina este cu cutia automată și are două tone goală, asta nu înseamnă că merg prost.
@@catalinalexandru1794 daca le schimbi in service iti da factura unde sunt menționați km/anul cand au fost schimbate plăcuțele si garantie pe manopera.Eu nu as cumpara o masina cu schimburi si consumabile facute fara facturi.Pe langa ca sunt sigur ca s-au efectuat acele schimburi ,ridica si pretul de revânzare.Eu nu schimb plăcuțele pana nu se aprinde senzorul de uzura.Mi se pare o prostie la o masina noua(care e plină de senzori) sa schimbi ceva care inca merge si e in parametrii.Oricum nu cred ca tin masina mai mult de 80-100mii km cat are garantie si tot plăcuțele astea o sa le aiba si mai mult ca sigur si cauciucurile actuale,la 25mii cele de vara sunt ca noi😅.Fiecare face cum crede si considera.Eu fac schimburi doar in reprezentanta pentru a creste pretul de revânzare.Nu zic ca tu nu ai face o treaba buna schimbând consumabilele acasa,dar nu sunt eu împăcat psihic cu ideea asta.
Depinde de masina si motorizare. Personal am avut 2.0 TDI BKD pe o Skoda din 2006 luat la 390000km reali si in 5 ani de zile cat am detinut-o si 70000km am bagat 300 de lei in motor in garniturile de la pompa tandem si fulia de la alternator. A pornit la sfert si la -20 de grade in varf de munte. Am facut drum de 2500km cu masina fara sa completez ulei si fara pic de stres. Din cei 2500 de km 1250 au fost dintr-o bucata cu 12 ore de condus continuu. Nu am avut NICIO eroare la masina in 5 ani. Masina a fost taxi sau ceva in regim de taxi in Polonia si mai mult ca sigur a fost servisata la timp, pentru ca o masina cu care faci bani o intretii. Km putini sunt degeaba, daca masina a fost detinuta de o persoana care nu stie nici sa citeasca manualul cand e nevoie sa-l citeasca. Si dau un exemplu la Hyundai si Kia...benzinarele cu problemele de consum de ulei la care nu s-a verificat uleiul si s-a mers cu ulei putin in motor...poate sa aiba 100000km la bord sau poate chiar mai putin...motorul ala e praf oricum. E LOTERIE efectiv cand cumperi o masina, indiferent de varsta si nr. de km.
Cand aduci masini si le vinzi bineinteles ca telul tau este ca masa de oameni sa fie atrasa de masini cu km multi pentru ca alea se gasesc mai usor dar bineinteles ca o masina cu putini km este mai buna,asta daca nu a stat parcata. Singurul avantaj al unei masini cu multi km este siguranta ca acea masina a rulata . Dar spre exemplu in germania exista autostrada fara limita de viteza unde ii poti pune acul in cap la masina , fapt care uzeaza excesiv motorul .La o masina cu multi km uzura nu se face doar la componete motor ci si la balamale , butoane, tapiterie , butuci incuietori . Oricat de bine ar fi intretinuta o masina cu multi km,aceasta are componentele mobile uzate si asa apare consumul de ulei exagerat,consumul de combustibil si lipsa puterii . Componentele din fabrica sunt mai rezistente decat cele ce se gasesc pe piata si o data ce s-a inceput sa se schimbe piese la masina ,le tot schimbi piese periodic .
Eu cred ca conteaza per ansamblu cum a fost întreținută, dar contează si km si anul de fabricație. Pana la urma pretul de vânzare e pus în funcție de km, an fabricație și uneori de cum merge masina. Eu personal ma uit la an fabricație, istoric service, km și cum arata vizual la interior si exterior. Clar o masina veche cu puțini km cum este de exemplu și a mea, 16 ani și 143000 km iti poate genera probleme oricând datorita anilor, dar dacă o întreții poți sa mai mergi inca atâția km fără mari probleme. Alt exemplu tata-l meu are masina cumpărată de noua în 2008 care acum are sub 100000 km. Încerca sa o vândă ca e prea mare acum pentru el dar nimeni nu crede ca are km reali și din cauza ca este o masina de producție franțuzească nu asa are trecere și căutare ca masinile germane. Efectiv multi spun ca nu se poate sa aiba km reali in atâția ani. Degeaba le spui ca esta a doua masina si ca mai exista o alta cu care merge zilnic, ca accepti orice proba, teste, verificari efectiv nu te crede nimeni și nici măcar nu încearcă sa verifice ce spui. Asta din cauza ca în România piata second hand e super plina de mizerii și mizerabili care vând mașini cu km dati înapoi, cu defecte ascunse și care în orice moment pot genera probleme si accidente. Din pacate nu exista o legislație care sa stopeze acest fenomen în sensul ca orice intervenție la masina obligatoriu sa fie înregistrată cumva si fără sa poata fi modificata, iar cine face smecherii la masini sa ajungă sa plătească scump. Din cauza asta nu ai cum sa dovedești ca ești corect și cinstit intr-o mare de minciuna. Problema asta este intr-o mica masura și prin alte tari, dar ca la noi la nimeni. Fenomenul de tras teapa e artă și face toți banii.
Servus, Am condus mașini și cu mulți km și mașini cu putini km. Contează întreținerea. Am avut mașina de serviciu, Ford Focus ca cel pe care l-ai avut și l-am dus pana la 430.000 km, după care a fost preluata de alt coleg. Am avut mașina personala pe care am cumpărat-o la 265.000 km, și care fusese bine întreținută și mașina e ok și acum. Ultima este luata cu c.a.67.000 km si a fost dusa doar la reprezentanța. Și eu tot la reprezentanța ii fac întreținerea. Totul tine de întreținere. Contează sa și cunoști modelul și să-ți plliez stilul de mers pe ce poate oferi mașina respectivă. Dar consider ca o mașină întreținută poate face fata mai multor stiluri de condus decât una prost întreținută. Problema este ca mulți aleg mașini pe care abia își permit sa le cumpere, variantele sport ale acelor modele, și nu pot susține întreținerea lor. Cum spunea cineva mai devreme, important e sa alegi mașina pe care ți-o permiți, dar nu doar ca și achiziție ci mai ales ca întreținere.
Am cumparat un astra j din 2013 cu aproape toate dotarile posibile cu niste defecte optice la bani buni si dupa ce m-am uitat am mers cu ea,am pus si testul mi sa parut ok. Am luat si un raport carvertikal mai mult de curios desi o luam oricum. Masina avea in bord 290+ mi de km dar pe raport mi-a aparut ca in 2018 avea 326 de mii apoi un an jumate pauza si in romania 252 de mii in 2020. Deci masina are minim 100 de mii dati inapoi dar la 400 de mii merge bine nu are rugina si nici scrugeri de ulei la pretul care l-am negociat a fost un pret corect pentru masina in starea care este si sunt multumit. Ce mi-a placut la raportul carvertikal ca am vazut ca masina are multi km dar aparea ca din tot la cateva luni se facea servis,revizii,reapratii. Masina a mers mult dar a avut reviziile facute si reparata cand sa stricat si accidente nu au aparut si nici urme nu sunt. Pe de alta parte avem un polo in familie din 2001 cumparat ieftin cu doar 117 mii de km. Mi sa parut putin dar cand am schimbat franele am observat toate s-au desfacut greu,erau riginite si nu doar rugina de suprafata era crescuta asa in straturi si mi-am dat seama ca masina a stat mult,acuma ca sa mers cu masina mai mult arata mai bine de dedesubt. Eu unu prefer o masina cu mai mult km intretinuta dacat una cu putini care a stat. O masina se strica stand,garniturile inbatranesc se intaresc bucsaraiele la fel si niciodata nu o sa stii de ce bate cate ceva. Dar cu preturile astea la carburant tot transportul public e cel mai bun daca ar exista si ar fi decent.
Prefer mai noua fie cu km mai multi,in primul rand masina nu are doar motor,eu am cateva mil km facuti cu permis dinainte de 2000,si tot de atunci fac rute prin tară cu job ul,si folosesc de la utilitara la masina premium,si am strans niste experiente si povesti,deci masina mai noua,iar daca esti realist,masina trebuie aleasa pt ceea ce faci,am mai bine de 15 ani de cand masina e strict unealta si nu fier de impresionat nu stiu ce tărăncuta cu nasul pe sus.
Istoricul mașinii conteaza ff mult pt mine, nu are nu cumpăr. Mașinile pe care le am dat aveau un dosar cu tot ce s a făcut la fel ele...până și facturile de la becurile schimbate...neimportant știu, însă istoricul lucrărilor este important.
@@Vladez57c clar, aici poti sa vezi facturi, nu numai o stampila pusa pe o carte de service, daca difera scrisul, daca sunt mai multe service uri in care s-a facut intretinerea este un plus.... eu am fost norocos ca masina avea istoric si online in aplicatia marcii. Dar fff multe cazuri in care nu numai ca nu primesti istoric...ci niste foi in excel cu niste date si asta de la reprezentante de renume...am zis pas.
Voi astia pretentiosi ...va recomand sa luati NOI ! cam multe pretentii pt second hand! :)).. Man ! Unii visati cam mult ! A mea are 307000 km ... din 2013 , si nu a avut nicio intrare in reprezentanta decat primii 4 ani! Merge de rupe asfaltul! ..restul e legenda!! ....
Degeaba are istoric in reprezentanta daca acolo au schimbat uleiul fara filtru de exemplu,il trece in factura da filtrul nou ramane tot in service 🤣,pentru mine aceste documente sunt bune cand nu mai ai hartie igienica
Cea mai buna masina sh este masina care are intre 3 si 5 ani, perioada de timp in care deja sa devalorizat cel mai mult. Toate masinile peste 8-10-12 ani deja sunt masini vechi si trebuie sa fii tampit sa cumperi asa ceva. Daca bugetul nu permite, clar as prefera o masina cu 180.000 de km facuti in 3 ani decat una de 6 ani cu 80000 de km. Masina aia a stat 3 veri in plus la 40 de grade si 3 ierni in namol, sare si temperaturi scazute (plus ca la o asemenea masina clar poti sa dai peste km dati inapoi, nici macar Dan in videourile lui nu e sigur cand o masina are km reali). In concluzie, mai ales daca alegeti o masina Diesel (asa cum ne place tuturor) alegi masina mai noua, cu mai multi km facuti pe autostrada, decat o masina veche cu putini km (poate si dati inapoi) care a fost folosita in oras in conditii foarte proaste.
Cum ai spus depinde cel mai mult cum a fost condusă și întreținută. Mai contează și motorul efectiv al mașinii să nu fie o mizerie care se strică. E o loterie și trebuie să-ți asumi de fapt și să ai pregătiți bani în cazurile în care ai ghinion. Undeva la 15% din valoarea mașinii să ai pregătiți când îți iei sh cu vechime 6-12 ani. De exemplu vrei să-ți iei un șeptar de 2012 care costă 25k, dar mașina aia a costat 100k. Ar fi bine să ai 15k puși deoparte în cazul unei defecțiuni mai serioase.
Am un Peugeot pe care nu l-am mișcat undeva la 6 ani, ținut în garaj. Evident motorul nu a mai pornit. Am servisat masina( frâne, pompe, garnituri) și în prezent mașina are 200k km, din 2002 fabricație. Și merge fără probleme. Dacă în ăștia 6 ani cat a stat pe loc, circula, poate acum avea 300 și ceva mii km. Și nu cred ca era mai bună ca în momentul de față, din contră.
Eu o sa spun cazul meu concret. În septembrie 2020 am luat un megane 1.5 dci 82 cp. Am ales să fie cu puțini km având deja in familie un logan tot 1.5. M-am raportat la cum merge și cum s-a ocupat tata de logan, deci am zis că mașină din 2008 sub 160k km. De asemenea am ales să merg pe o versiune mai slab echipată și cumva mai supra evaluată deși în aceeași bani găseam și megane uri dotate. Pe megane am dat 2700 euro și într un an și jumătate am schimbat doar uleiul filtre și cam atat. Mașina avea la momentul achiziției 115k km iar ultima revizie generală în servis autorizat cu facturi cu tot a fost la 94500. În prezent am 140k km și sunt mulțumit de alegerea mea poate infantilă de a avea câți mai puțini km. Legat de ce mașină să cumperi, dacă vrei una de uzură dar cu puțini km poate și doar rulată în România, aș miza pe un renault fluence sau megane 3 break, motor 1.6 super fiabil din ce știu. La mașină cu mulți km aș merge spre o skoda octavia sau un Jetta. Dacă e necesar spațiul mai mare, aș alege Superb. O seară faină vă doresc!
Tata, care si repara singur masinile si camioanele de inainte de revolutie incoace, mi a spus ca o masina moderna sub 200-300k km e destul de ok (adica se pot considera "km putini" pt un vehicul SH), insa depinde mai mult de masina in sine si de cat de moderna e, per exemplu un mercedes din '94 rupe si la jumate de milion, si la un milion daca e intretinuta si ingrijita. La o masina moderna, trebuie documentat modelul respectiv si slabiciunile, apoi verificata masina in sine (pe care vrem sa o cumparam) in special in privinta slabiciunilor modelului, iar apoi istoria masinii si restul componentelor/starii masini. Asa vad eu lucrurile.
Eu am un mitsubishi lancer din 2010 cumparat de nou are 37000 de km folosită prin București si afară nu am avut accidente cu ea dar am facut ff puțini km pe an. Am mers la 2 3 zile pe distante scurte.
Extern intr-o ora 120-130km vs in Bucuresti 15km ..in aceiasi ora. La 150kkm 1 insema rulaj de 1250 de ore extern vs 10 mii de ore de functionare in Bucuresi. Diferenta e clara!
Clar o masina cu putini km este mai buna ,daca sunt reali .Uzura tuturor componentelor se observa dupa 250000 km +filtru de particule care se stie ca nu tine o vesnicie (am coleg care a curatat filtru dupa care a cumparat unul nou care nu este ieftin )
O mașină care a stat 1 an are toate șansele sa se transforme într-o țeapă. De aia prefer mașinile de la persoane fizice unde proprietarul a ținut-o câțiva ani buni. O mașină echilibrată se găsește foarte ușor chiar dacă are sute de mii. O mașină care merge zi de zi te poți baza că faci un drum de 4-500 km față de una cu 30 de mi zacută printr-o curte.
1. Masina cu km multi iti recomand skoda octavia 2 facelift 2.0 tdi 140 cp poate chiar rs 170 cp,fiabila confort, dotata pret bun, intretinere ieftina 2. Masina pe benzina km putin consum mic, clar toyota, auris hatchback sau break! Sfantul 1.8 aspirat hibrid! Revenind la titlu, fara exceptie, km sau anul sunt niste cifre pe hartie!!!! Conteaza soferul si intretinerea! Degeaba ai masina x cu 150.000 reali, condusa la consum tipic romanesc, mers doar oras, revizii la 15.000 km etc etc , aceeasi masina cu 250.000-300.000 km,exploatata corect, mers preponderent afara, intretinuta din scurt, va fi mai ok din toate pct de vedere si enumar si cateva exemple! 1. Masina cu km mai putini din ex de mai sus va avea pretul mai mare, 2 fiind exploatata nu foarte ok, va avea unele repercusiuni, investitii, plus vor trebui schinbate unele piese mai scumpe( volanta/ambreiaj, telescoape arcuri, directie etc) o masina cu km mai multi pe langa faptul ca daca e intretinuta, castigi la pret fiind mai ieftina datorita km, va avea schimbate majoritatea reparatiilor mai scumpe/complexe! Intr.adevar daca gasesti o masina cu km putini de la un pasionat e o comoara 1 la 100! Totusi romanul vrea km putini si pret mic, dupa aceste criterii dupa achizitie, indiferent de model de masina, este un cazan datorita costurilor post achizitie! Mentalitate de roman autentic!
Mașina cu mai mulți km are de exemplu motor ambreiaj cutie samd mai uzate ! Mai bine o mașină mai veche dar mai puțini km și cel mai important să fie ieftină !
Ford Focus Mk2 benzină 1.6 sau Ghia ,Passat b6 benzină 1.6,a4 b7 benzină 1.6,Jetta 1.6 benzină. Toate din același an și aceeași motorizare ar fi interesant.
O masina cu multi km are mai multe sanse sa fi fost intretinuta prost la un moment dat, nu tot timpul. Va avea mai multa uzura la interior si uzura la conducte de cauciuc supuse caldurii de la motor . Ideala zic eu, este masina care a mers 300 km pe sapt. In medie 15000-20000km pe an. Uzura motorului va aparea la 250000 km si cu ulei schimbat regulat la care se adauga alte componente, senzori, radiatoare, dpf, telescoape, depuneri in galeria de admisie etc...
Clar km. Am avut o mașină adusă de afară cu vechime de 2ani și cu 200 mii km din care 80 mii dați înapoi, am avut mai multe probleme decât cu toate mașinile deținute anterior și după.....
Cum a zis cineva, conteaza mult intretinerea. Dar prima mea masina e una din 2011 cumparata cu vreo 220.000 km. Si se vede, atat timpul cat si kilometri. Interior, exterior, mecanic, chestii din plastic/cauciuc care au o varsta. As opta acum pentru un model care imi place, varianta lui cat mai noua si cu km mai putini, sub 100.000.
Pentru fiecare an si 10mii km in minus trebuie adaugat la buget cate 1000euro. Un autoturism care e cu 1-2ani si 50mii km mai tanar inseamna o diferenta de cateva mii de euro. E cu atat mai dureros cu cat bugetul e mai mic. Eu prefer sa iau un model cat mai nou, dar din primii ani de productie si cu kilometrajul in apropiere de niste revizii capitale gen distributie, ambreiaj. Astfel pot negocia la pret mai ales daca are simptome. Mai dau 1-2000euro pe revizii si stiu sigur ca la capitolele importante nu mai umblu. Plus ca raman bani pentru diferitele probleme care pot aparea, iar cand se strica nu ma zgarcesc sa o repar.
Din pacate teoria asta nu prea mai sta in picioare... la modelele vechi se simte calitatea materialelor folosite si rezistau mult mai bine in timp ca si uzura. La astea mai noi, interioarele nu mai sunt la fel de calitative si apare uzura la foarte putini km. Se regasesc materialele astea ''gen'' ecologice peste tot si efectiv la unele te zgarie pe retina cat de tare s-au deterioarat componente la care nu te-ai astepta (musamaua crapa, textilul se scamoseaza pana se rupe, platice care se contorsioneaza etc). Intre o masina veche si cu putini km si una mult mai noua dar cu multi km, cred ca este mai buna masina mai noua... dar prefer oricand una mai noua cu cat mai putini km.
Vizavi de acest subiect Dan eu îs din categoria celor ce au cumpărat mașină cu mulți km , acum aproape 3 ani am cumpărat un vw touran 2.0 tdi bkd cu dsg cu 291000 km și acum are aproape 342000 km ...am avut probleme cu ea ,gen axu de la pompa de ulei, de iam schimbat pompa ulei, motor refăcut (pentru că pompa fiind defectă na...) a dus motorul la vale , turbina nouă, injector nr.3, brațe față, brațe spate , efectiv mașina a fost o țeapă, plus pe carte mașina era înmatriculată de 11 ani în România, și eu îs al 3lea proprietar în România plus cel de Germania, am cumpărat mașina cu 2900€ voiam passat b6 cu dsg, nu mă încadram în buget. .....ce pot confirma e ca dsg cel puțin la a mea merge impecabil, și da am schimbat ulei în cutie plus filtru și peste aproximativ 11000 km iar îl schimb, gen la 50000 km mi sa spus la service....motorul trage ok , consum mic da cu cheltuieli mari, plus mai am de schimbat egr...continu cere bani mașina asta.......asta e de luam una adusă din Germania nerulată în România era treaba mai bună....așa am fost sfătuit de prieteni să iau adusă...celelalte mașini de dinaintea touranului au fost aduse din Germania....știu că nu-mi citești mesajul, aia e domnule Dan ,zi frumoasă și abia aștept noi clipuri!Sunt fan nr.1!
Oamenii cu bani nu își îngrijesc deloc masinile, trag pe ele cât sunt în garanție, apoi le dau la buyback sau le vând. Asa că sunt de acord cu teoria ta cum că, masinile cu putini km nu sunt neapărat bune ! In altă ordine de idei, mă îndoiesc sa găsești o masina cu peste 250k de km, de vânzare. La noi in țară majoritatea se vând cu 150k / 180k de km !🙈
La mine este simplu: masina de 3 max 4 ani vechime (fix dupa deprecierea maxima de preț din pct de vedere %) si Km undeva la 15-20 km pe an. Cu alte cuvine o mașină de 3-4 ani cu 50-70k km cred ca este sweet spot pt mine. Acum daca ma iei cu unde a fost condusa in ce condiții oh well asta e riscul la SH daca umblam cu drobul de sare luam nouă.
Foarte bine pusă problema, la fel ca si continutul de pe canal. Eu unul as alege mașina mai noua dar cu mulți kilometri, deși sigur că nu iei țeapă nu poți fi niciodată. Long story short, în 2014 am cumparat un Bmw 325 tds din '96 cu 310 mii de kilometri cu numere de Franța cu 4 mii de lei, am folosit-o în paralel si cu alte masini dar am folosit-o la cărat cu remorca de o tonă si o am si in ziua de azi desi e automată, iar la ea am schimbat doar consumabile, iar în 2018 am cumparat de la Socar un Polo 1.2 benzină din 2012 cu 108 mii de kilometri cu 23.500 lei iar după 2 mii de kilometri mi-a sărit de la punct 🤦🏾♂️
Atunci cand cumperi o masina SH nu cumperi masina, ci intretinerea facuta de fostul proprietar masinii. Eu as zice sa mergi pe Ford Focus mk2 sau mk3, desi motoarele pe bezina la mk3 nu prea sunt stralucite cu 1.0 Ecoboost. Dar totusi masina e de un buget rezonabil si nu este overpriced ca modelele VW. O idee buna ar fi sa cumperi doar un Focus pe benzina pe care sa il compari cu vechea ta masina cu 1.6 TDCI ce are peste 400K kilometri.
Bun video. Pentru toți românii care cred ca pe ei îi așteaptă acolo undeva cândva o bijuterie cu 180.000 de km la un preț derizoriu și ăla destul de negociabil pt ca vb aia oricum vânzătorul este un hoț și are numai de câștigat
Eu stau in Deva, merg saptamana viitoare la Cluj sa vad un Renault Latitude 2011. Masina are 273.000 km. Poate pare mult dar din verificarea de pe CV pare sa aibe facute reviziile anual. O sa verific actele si starea masinii cand ajung acolo la un service sau reprezentanta si daca e totul ok o cumpar :) . Poate unii se sperie cand vad un numar mare de kilometri. Dar pentru mine daca a fost intretinuta si are si istoric service full care sa dovdeasca asta e ok, mai degraba as alege una dintrasta decat una cu 150.000km despre care nu stiu nimic.
Am experimentat …. Am luat masina(VWpassat Cc) din 2012 cu 112 km si am bagat 2000£ in ea . Si am tinut-o 8 luni ca deja incepeam sa bag bani in ea. Am cumparat acum 4 luni (AudiA5 SLine) din 2014 la 56.000 nu am schimbat decat ulei sa fiu sigur ca a dost schimbat. Deocamdata nu am probleme ai mizez pe masina cu km putini. Dai un ban dar stai linistit. Parerea mea.
Strict km vs an,parerea mea e ca o masina de 5 ani cu 300k de km, deja are uzuri la cam toate componentele si sunt mai multe sanse sa cada una alta, mai bine una de 10 ani cu sub 200k.Dar nici cu prea putini km pentru ca nu e ok sa fie neumblata.
Gandeste te ca daca acei 200k sunt facuti in oras per total are mai multe ore de functionare. 200k la 50 la ora ii faci in 4k ore pe cand acei 300k ii faci cu 100km/h in 3k ore. Uzura cu 33% mai mare pe cea cu mai putini km.
300mii de km sunt multi , dar taxiurile de prin afara care au cate 600mii si ajung pe roti in Romania , Polonia , Bulgaria s.a.m.d mai fac vreo 200mii si prin tarile respective si tot merg alea au inspirat aer occidental sau ce ? Parerea mea masina poate sa aiba oricati km atata timp cat sau executat lucrarile de mentenanta la timp si corect !
E o chestiune foarte subiectivă treaba asta putini km (mașina mai veche) vs. multi km (mașina mai noua). 1. La niciuna din variante nu poți fi sigur de cum a fost întreținută, chiar daca sa spunem că la ambele exista dovezi. 2. Poate sa fie o mașină mai veche, cu puțini km, ținută în garaj cu care s-a mers doar in concediu și pica varianta cu umezeala, depuneri de rugină și altele. 3. O mașină cu multi km, deși mai nouă, va avea un grad de uzura al motorului mult mai accentuat. Până la urmă uzura motorului e cea mai importantă, fiind cea mai costisitoare componenta a mașinii. Pe parte mecanica, un disc, plăcute etc se înlocuiesc cu niste costuri mai mici. Și acum vin și cu un exemplu. In vara lui 2017 răsfoind celebrul site de licitații Adessa, am remarcat un BMW seria 5 (F10) 520 d, fabricat in 2014 (o mașină care avea maxim 3 ani vechime) și avea un kilometraj de (atenție!!) 538.000 km!!! (Am avut un printscreen, însă am schimbat ceva telefoane de atunci) Acum te întreb eu Dan, ce ai face, ai lua o astfel de mașină?! Lăsând la o parte treaba despre cum a fost întreținută, ție ce îți spune instinctul?! Eu personal nu as lua-o! Cat mai poate duce acel motor?! Ce grad de uzura au componentele acelui motor? Prefer una de doua ori mai veche dar cu jumătate de km, pentru că în niciunul din cazuri nu poți avea nicio certitudine despre cum a fost întreținută, da sa presupunem că la ambele exista documente veridice, dar...mereu există un dar!
Una din cele zece porunci legate de functionarea motoarelor cu ardere interna este: cea mai mare uzura se petrece la pornirea la rece si la mersul in regim urban (acest profil de condus il definesc producatorii auto ca mers in conditii grele). Fix profilul autoturismelor de taxi. Daca un autoturism are 538mii km si uleiul schimbat la intervale corespunzatoare, nu vorbim la 30-50mii ci la 20-25mii km, atunci acel motor e cel putin la fel de bun ca unul de pe un autoturism de taxi sau posta care a vazut 100mii km in oras. Stiu pe cineva care se pricepea la fiare si freca un Peugeot 307 diesel prin Bucuresti, la 6mii km direct ulei si filtru.
Este simplu, pana la urma cat se invarte roata e uzura si pana la urma pica piese, e normal. Toata treaba este ss fie reali dar din experienta proprie, masina luata de noua dusa pana la 150k de km a cerut mult mai mult decat una luata de la o ruda, un an mai noua so dusa pana acum la 48k. Practic la cea de 48k nu am schimbat decat un termostat. Anii nu au treaba, doar km conteaza dar sa fie reali.
Ce masina? Ce motor? Comparam aceiasi marca de masina si acelasi motor la 300 de mii vs 100 de mii sau comparam citrolen cu volsvagin (ca sa nu dau nume)...?
Mai bine ani putini ... degeaba are ani multi si km putini daca a stat in oras cu motorul pornit mai mult timp decat daca ai face 300.000km doar pe autostrada. Uzura va fi mai mare la o masina chinuita in oras care a stat cu motorul pornit mai mult timp doar ca nu vei sti asta😁
Salutare. M-am regasit perfect in cazul 3: am gasit la licitatii o masina din 2/2018 pe la 185k km ce se incadra perfect in bugetul meu. Starea masinii era una peste medie, dar gandindu-ma la acei aproape 50k km pe an am renuntat. Acum imi regret decizia...
Nu vad de ce te descurajeaza un automobil cu multi km. La 185 mii ii faceai revizii gen distributie, ambreiaj, frane, anvelope vara/iarna noi si mergeai linistit 200mii. Culmea daca stii ca faci multi km, devine neeconomic sa iti cumperi una super noua cu 30-40mii km si in 3ani sa o duci in 200mii. Se devalorizeaza mult. Alegerea ideala ar fi chiar un an mai vechi sa o iei mai ieftina, chiar inainte sa ii faci revizii capitale. Eu am prins in 2017 un Ford S-Max din 2006 cu 120mii km 2.0diesel, in 3ani am pus pe ea 90mii si am dat-o. In 2019 am luat un Audi A6 din 2010 la 150mii, tot 2.0 diesel, am facut 80mii si mai trag de ea mult si bine. La 210mii a primit distributie si ambreiaj, in rest ulei si filtre, consum 7 prin Germania si imprejurimi.
@@Victor2.0TDIdebuget Inteleg ce zici si iti dau oarecum dreptare. Dar, masina despre care am scris mai sus avea in 3-4 ani mai multi km decat cele expuse de tine cu vechimea de 9-10 ani. Nu sunt absurd, inteleg ca pe afara se fac km destul de usor, dar asta a fost decizia mea la momentul ala. 😅
@@avali448 ideea e ca eu fac in timpul liber 30mii pe an, anu trecut am facut naveta la serviciu si am mai pus 20mii la o naveta de 90km/zi. In schimb sunt persoane care fac naveta si 2-300km/zi sau mai rau au masina de serviciu cu care umbla si mai mult. Am avut un profesor la universitate care locuia in München, preda curs la Ingolstadt si facea consultanta la un client in Nürnberg. Facea naveta bineinteles cu un 911... mergea cat putea de repede ;)
Consider ca o mașină nou cu mulți km nu are toate furtun ele și garniturile coapte și ca acei km au fost făcut pe autostrada nu prin gropi. Cel mult niște Bucse pe la Articulatie schimbate la 200mii in rest nu ai ce. Eu am luat mașina din 2009 in 2017 si în 3 ani am făcut 20mii cu ea. Pe lângă ca să depreciat cum o foloseam doar la câteva luni când reveneam în tara, discurile au ruginit și s-au ovalizat la 20k..
Întreținerea conteaza cel mai mult , acolo in intretinere se vede adevarata valoare a mașinii! Km sau anul de fabricatie sunt doar niste cifre fara prea mare valoare daca masina nu a fost intretinuta si exploatata corect!
Exact asta vroiam sa zic si eu pot sa am putini km(10.000 pe an) dar totusi sa fac revizia cand trebuie si sa fie ok masina.
Întreținerea asta e subiectiva. O tine neamțul 200mii km și pe cartea servis în cca 5 ani vezi doar schimbul de ulei și filtre la 30k. Pe urma auzi mașina din Germania, întreținută...
Penultima mașină a avut cea mai bună întreținere posibilă cu schimburi de ulei și filtre la fiecare 10.000km. Dar a fost condusă foarte sportiv,la limită. Sincer cu toți banii cheltuiți pe întreținere eu nu aș cumpăra mașina aia hahahahaha
Daca ai o masina cu 500 de mii de km o duci direct la rabla
Felicitări pentru ce faceți! Chiar este nevoie de un pic de educație în domeniul achizițiilor de mașini second hand. Multi oameni strâng bani din greu și se trezesc că au luat țeapă cumpărând cine știe ce rablă.
Dan, tot respectul daca faci acest experiment.
Multumim, sa fie primit!
@@masinapotrivita salutare, spune-mi te rog ce părere ai despre mașinile
Audi a 4 2017-2019 S-tronic? Între aceasta sau un BMW seria 3 automat ce ai alege? Mulțumesc frumos
@@adrianflorin9251 Mai degrabă Seria 3 automat cu cutie de viteze de la ZF cu convertizor de cuplu.. foarte fiabila . Decât DSG'urile păcătoase de la VAG . In principiu păcătoase , dar cer și întreținute minuțios.. ulei schimbat exact la timp.. 60.000 km am auzit că e cifra recomandata ..
Cea Mai buna alegere este sa îți iei exact mașina pe care ți-o permiți , și cumperi una echilibrata și km acceptabili și an bun! Toți isi doresc BMW, Audi, Mercedes , Porsche etc, dar nu toți isi permit și aici intervin ratele, împrumuturile și problemele.
In realitate e greu sa fii cumpatat. Prin Romania conceptul de educatie financiara e inexistent. Eu locuiesc in Germania si observ un stereotip, autoturisme noi, puternice, galagioase, conduse exclusiv de baieti intre 20+ si maxim 35-40ani, in mare parte de origine turca, bineinteles baietii imbracati in trening tip pijama si de cele mai multe ori cu barba aranjata, nu mai zic ochelari de soare si cand e noapte afara. Acesti baieti cel mai probabil au un serviciu, dar locuiesc inca cu parintii si platesc leasing 1000-2000euro la un autoturism pe care il conduc doar in weekend de ici pana colo. In vacanta si alte excurii sigur sigur calatoresc cu autoturismul de familie al parintilor. In Romania garantez ca daca cineva nu are rate la locuinta isi cumpara ceva autoturism premium sclipicios si il parcheaza pe spatiul verde din fata blocului sau in noroi dupa caz.
La noi in Romania exista riscul de teapa aproape peste tot .. pentru că așa e formata mentalitatea aici la noi . Este la moda expresia : putini km.. din germania.. păstrată de la Neamț..bani ok.. că în germania mașinile ieftine sunt bune.. ceea ce nu e adevărat.. și tot așa .
Salutare din Montreal, Dan si fani !
Prin noiembrie 2018 am vazut 'o ocazie' pe internet, n-am rezistat si am mers si am cumparat-o: Jetta TDI 2006, 5 viteze manual, cod motor BRM. Anuntul spunea ca are cutia de viteze blocata in viteza 5 (de fapt era in 3), motorul avea un tuning facut la un atelier de care nu am auzit (are ceva câstig, mai ales la cuplu - a distrus un ambreiaj in 2 luni) si avea 445 000 km. Pret 650 $; nu mergea nici aerul conditionat, frânele erau la final de viata (daca nu le-as fi schimbat si viata mea ajungea la final...), oglinzile si capota erau de alta nuanta (dar nu se vede din avion) si cred ca avea rugina pe aproape orice componenta. Cureaua de distributie fusese schimbata la 435 000 km deasemenea si axa cu came (factura in bord). Vânzatorul era un adolescent...
Am reusit sa o aduc acasa (garaj incalzit) si m-am apucat de lucru: cutie de viteze , compresor de aer conditionat si discuri de la dezmembrari + placute de frâna noi; asta a dus pretul la 1100 $.
Avea si actuatorul de turbo (scuze, nu stiu cum i se spune prin RO) stricat, dar am "rezistat" 1 an jumate pâna sa îl repar (9 $ de la dezmembrari + munca de câteva ore).
Ok, masina are acum peste 597 000 km, va trebui sa îi schimb din nou distributia. Am mers cam pe unde am vrut cu ea si nu m-a lasat înca pe nicaieri: Florida, Halifax, Banff (toate astea sunt drumuri pe care oamenii normali le fac cu avionul...).
Am mai cumparat in trecut masini cu multi km si nu am fost dezamagit, în principiu erau ieftine...
Am fost însa dezamagit de 2 masini SH cu vârsta de 3-5 ani si in jur de 100 000 km, ambele cumparate de la reprezentante si cu km reali (chiar erau)... O Honda Civic SI si un VW Jetta Highline.
Concluzia mea: sotia conduce masina noua, când masina mea moare, o iau pe a ei si ea trece din nou la masina noua... Masina SH mai cumpar doar daca este foarte ieftina.
Asta e valabil exclusiv pentru cei care se pricep la fiare. Ai fi surpins cati din cei care se uita la acest canal chiar stiu sa dea la cheie, sa umble unde trebuie si unde nu sa astepte pana se strica etc. etc. Clar ca tu esti o exceptie, nu mai vorbim ca mai ai si garaj incalzit presupun ca si luminat si timp sa repari pe genunchi practic orice la autoturism. Nu mai zic ca piata de dezmembrari din SUA/Canada nu e atat de fragmentata ca aici in UE. Plus ca peste lac vorbiti o singura limba.
@@Victor2.0TDIdebuget de fapt vorbim 2 limbi, si franceza și engleză.
Nu sunt mecanic, doar că am ceva timp, din cand in cand. Am si cititoare de coduri dar imi lipseste elevatorul, nu am cum sa instalez asa ceva.
Dacă vrei sa faci o comparație utila, cumpăra doua mașini identice, aceeași marca, model. Cea mai bună masina e cea cu km și ani putini si cu reviziile facute la timp. Cele cu km sau ani mulți vor avea probleme specifice dar și în funcție de cum au fost întreținute. In plus, anii mulți înseamnă și uzura morală.
În 2019 am cumpărat o Toyota Yaris 1.0 benzină, an 2012, cu 21.000 km.
Am schimbat: fluide (ulei motor, antigel, lichid frână), baterie, discuri frână (erau "colmatate" de rugină).
E mașină de navetă (45 km/zi).
Era să uit: din 2012 - până în 2019 avusese făcută o singură revizie, din cauză că: "nu am mers cu ea". 😄 Merge bine și consumă ulei doar după 10.000 km de la revizie (0,8 - 1 l intre 10.000 - și 15.000 km). Acum are 70.000 km.
Treaba cu subturatul în oraș la diesel e pericol.
Am făcut 2500 km doar în oraș Paris viteza media 29.5km/ora. Mi-a apărut filtru dpf în bord. Am făcut un drum de 50 km dus și 50 întors pe autostrada cu 130 la ora și nu sa stins. Am mai făcut în alta zi un drum de 100km dus și la întoarcere am observat ca dispăruse dpf-ul în bord. Am mai făcut 5000 de atunci dar ii dau mai tare prin oraș.
Am eu un autoturism de vânzare marca Audi A3, motorizare Diesel 1.9 TDI,fabricație 2010! Este foarte bine întreținut acest autoturism.
Conteaza orele de functionare nu doar kilometri, mentenanta dar si calitatea ei si cel mai important stilu de condus ca mai sunt specimene care iau toate gropile bordurile tureaza motoru rece si plecarile de la semafor sunt din a 3.
Total de acord cu tine Dane, dar uneori mă deranjează parca accentul asta pe plăcuțele și discurile de frana. Am schimbat personal plăcuțele cu 120 de lei, e o investiție super mica, nu merita să pui accent pe ea.
Pai depinde de Masina,la una poate sa fie cateva mii
Am spus acum cateva luni in urma ca mi-am luat o Skoda Scala noua 1l - 110cp - DSG ... masina are azi putin peste 6 luni si a ajuns la aproape 13000 km ... am trecut prin niste schimbari in viata noastra care ne-au dus dintr-o tara in alta, drumuri pe care nu le-am luat in considerare cand am luat masina dar drumuri ce au adunat kilometri. Ca sa raspund la intrebarea ta: O masina cu multi km, cu putini kilometri, veche sau noua, nu inseamna ca e o masina proasta. Soferul/proprietarul este direct responsabil de cum si cat isi doreste sa utilizeze acest dispozitiv. Eu cred ca ar trebui in primul rand sa cauti acei propritari de automobile care stiu cum sa isi trateze masinile si de preferat masini care nu au mai mult de doi proprietari. Respect!
M-ai pierdut cu km... Puțini, mulți, veche, nouă... Mașină cu puțini km și mai nouă e varianta cea mai ok.. Baftă!
Honda Civic benzina 1.8 ,an 2007-2008 (cred ca pe acolo ne incadram la 5000 euro...sau nu :) )cu putini km/ Golf VI 2009 diesel 2000 cu muulti km...salutare si mult succes in ceea ce faceti,sunteti foarte faini.
Honda, clar
Al 200-lea Like! Bravo Dane! Mulțumim pentru informații! Să sperăm că vor înțelege toți ceea ce ne explici tu 🙂
Dupa un anumit numar mare de KM parcursi, vrei nu vrei urmeaza marile reparatii...asa ca tot kilometrajul mic este solutia...👍
Achiționează ce îți place și îți aduce satisfacție… indiferent de cât de prudent ești,poți sa dai de epave care arată croaziere sau invers..
Neww Badie
Personal am de un an o masina din 2005 diesel cu multi km. Peste 300 mii. Am schimbat franele si distributia ca am vrut eu si era ft ok cea veche, am mai schimbat si uleiul la cutie. Masina in cauza este un opel vectra c 1.9cdti automata. Am facut 30 mii km cu ea si merge perfect. Am ales sa nu ma mai uit la km pentru ca sunt atatea masini cu km dati inapoi că deja una cu multi km dar care merge e si mai ieftina si ai sanse sa fie pusa la punct de un vanzator de buna credinta. Km sunt cifre, important e sa nu fie stătută masina ca atunci ai de schimbat la ea
Am in momentul asta o masina din 2005 cu putini km, o am cam de 4 ani. Din pacate se simte varsta ( si da e brand premium ). Motorul (benzina) si trenul de rulare ( schimbat complet suspensia cand am cumparat-o ) sunt perfecte dar a cam inceput sa scartie, plastice uscate, etc. O mai tin 1-2 ani si o schimb. Ar fi preferabil ceva mai nou cu multi km, dar din pacate din 2010+ a aparut injectia directa, lanturi si alte panarame la motoare. Solutia: masina noua, fara pretentii, macar acolo stii cat dai lunar la leasing, etc.
Eu inca dețin o Dacia Solenza și rulez cu ea doar prin oraș.
De la 2005 premium la autoturism nou de buget mi se pare un salt foarte mare. Pentru a rezolva problemele asociate injectiei directe a fost adaugata injectie in poarta supapei adica vechea injectie. Te poti uita la aceste modele daca totusi vrei sa ramai pe second hand si multi km, la cele cu distributie pe lant, neaparat avut istoricul de service cu intervale de schimb de ulei la maxim 20mii nicidecum la 30mii cat scrie in carte.
Vezi Toyota 1.4, 1.6 sau 1.8 benzină (după 2007!!!) Vezi grupuri facebook!
cati km ?
Am avut in familie un golf 4 1.9 tdi alh din 2002, aproape de noua, pe care am dat-o la 250000km acum 3 ani si ceva si un golf 5 1.9 tdi bru din 2005 de noua pe care am dat-o la 145000km acum 2 ani si ceva. Amandoua intretinute bine, in reprezentata sau service-uri autorizate. Golf-ul 4 l-am dat deoarece incepea sa manance destui bani in tot felul de lucruri care trebuiau schimbate de siguranta din cauza vechimii (ani) iar la golf-ul 5 m-am suparat efectiv ca tot ramaneam cu ea in drum din diferite motive (rezolvam una, pica alta). Am luat dupa aceea un c class de 2018 cu 15000km un an si ceva vechine si un e class din 2016 cu 40000km, 5 ani vechime, ambele benzina. Doar la e class a trebuit sa schimb un furtun de benzina si antena gps, in rest doar consumabile si revizii, doar in reprezentanta. Pe baza experientei cred ca anii conteaza in primul rand, apoi norocul, dupa aceea km... chiar daca intretii masina.
Salut. Dețin un Sandero 1.4 din 2008, 69k. Eu merg cu ea 95 % în oraș, la un an schimb uleiul (full sintetic) și filtrul ( chiar dacă am facut doar 5000 sau 7000km). Bujiile le-am schimbat la 60.000 chiar dacă funcționau foarte bine, discurile si plăcuțele la 45.000 .... Am schimbat și uleiul la cutia de viteze , plus kit distribuție complet la 4 ani (OEM). Funcționează perfect.
Deasemenea mai dețin un Renault Scenic 2 , din 2006 , 1,9td 131 cp, cumpărat de mine in Germania cu TUV german, dar il folosesc doar o dată pe săptămână 10-20 kilometri in afara orașului. Baterie, plăcuțe, discuri, ulei, filtre schimbate. Perfect funcțional. De fapt aș vrea să-l vând pentru că merg puțin cu el.
Vă urmăresc cu interes, sunteți deosebiti! Succes in continuare!
Ford Focus 2 facelift, motor 1.6 TI-VCT (115 CP), motor benzina cu putere decenta si consum foarte bun.
Te salut Dane!
Am eu o mașina potrivită pentru tine!
Fordul meu fiesta din 2008 118000km reali
Mașina personală!
Ar fi perfecta pentru demonstrația ta!🤣🤣🤣
Eu am un ford focus din 2015 si are 230000 km, istoric la ford, motor de 1,5l si merge impecabil. Am preferat o masina mai noua cu multi km decat o masina mai veche cu putini km (ocazie)
Noroc cu romanache ca nu mai vindeau nemtii cotețele
Ascultandu te pe tine am a 3:49 les sa cumpăr o mașină mai nouă din 2020(4ani vechime) cu multi km și până acum sunt foarte mulțumit.
Am avut personal o serie 1 cu 10 ani si 140k km la care s-au stricat foarte multe pentru ca a fost prost intretinuta. In prezent am un x1 care are multi km (260k acum) si 11 ani, e mult mai complex dar e intr-o stare mult mai buna decat cea cu putini kilometri.
ascult videoul asta si in loc de masina eu aud prietena :))) a mea a fost forjata puternic de multi proprietari in cei 4 ani de facultate, apoi tinuta in garaj
Foarte interesanta abordarea si subiectul. Clar de larg interes in Romania.
Intr-adevar modul in care a fost intretinuta si condusa masina, de ce "evenimente" a avut parte va fi decisiv in a face alegerea. Totusi km multi (peste 250.000) inseamna si uzura a unor componente, daca nu au fost inlocuite. Eu cred ca o masina tratata cu bun simt de proprietarul anterior are sanse sa nu iti "manance" banutii.
Subiectul este interesant, abordarea este greșită, parerea mea. Cel putin din cum a pus "problema " In video. In primul rand hai sa stabilim ce inseamna multi km! Cunosc persoane care si-au luat diverse masini cu 350-400.000, si ei considera putin. "Motoarele astea duc".ce inseamna putin? Pt mine putini km inseamna 5-20.000 km. Pt altii 150.000.o alta discutie este unde au fost facuti acei km? Una este sa faci 200.000 la drum intins si alta este in oraș, parerea mea. Si peste toate vorbim de întreținere, istoric modul cum a fost condusă, etc. Lucruri care in principiu, nu le vei ști. Doar daca o cumperi de la cunoscuți. Cu stimă!
Poti cumpara 2 masini exact la fel cu acelasi motor.Una cu multi KM si alta cu putini KM sa vezi care e mai problematica.
Depinde
Chiar la asta ma gandeam azi si căutasem pe olx un Vw up 2017 cu 53mii de km 6500e si altul tot 2017 cu 175mii de km la 4800e.Ma gandesc ca in cea cu 175mii de km in viitor ar fi de schimbat ambreiaj,distribuție adica niste costuri măricele.Internele motorului sunt uzate mult mai mult decât cea cu 53mii de km.As lua masina asta cu mai multi km doar daca as scoate-o mai ieftin astfel încât sa acopere din piesele de schimb.
Salutare tuturor. Da,interesantă discuție. Eu personal prefer chiar și o mașină veche ,cu mulți km dar întreținută. Maxim 10,12 ani . Mulțumesc
Idee buna cu masinile, dar sa incerci sa iei acelasi tip sau macar aceeasi marca... sa nu apara dubii de genul tabla de pe dacie e oricum mai proasta decat aia de pe bmw
Esti adorabil!!!
multumiesc
Consider masina cu multi km si ani putini destul de stresata. La multi km ma refer peste 250k. In fiecare zi mearsa 200 km. In 4 ani face aproape 300k km. Mi se pare enorm. Asta e parerea mea. Poate este gresita. Iar legat de ce sa achizitionezi. Focus 2010 cu putini km si Focus 2010 cu multi km. Ambele 1.6 benzina.
Mai bine ani putini ... degeaba are ani multi si km putini daca a stat in oras cu motorul pornit mai mult timp decat daca ai face 300.000km pt autostrada in mod regulat. Uzura va fi mai mare la o masina chinuita in oras doar ca nu vei sti asta😁
@@OctavianCosco Pai nici ani multi si km putini nu sunt ok, da.
Ma gândesc la majoritatea masinilor din Bucuresti care stau numai în aglomeratie. Dacă ai o mașina de 8 ani si mergi cam 20 km pe zi asta inseamna vreo 60k plus concedii hai inca vreo 35k km adica aprox zi 100k km este si mai stresata intr adevar.
Ar fi cat de cat ok ani multi si km putini daca masina a mers doar in weekend si in concedii si a stat parcata in garaj. 🤔
Sau cred ca cel mai bun best buy ar fi o masina de 6-7 ani care a mers in fiecare zi cam 60-80 km pe autostrada cu 100km/h plus concedii tot depaseste 200k km. 🤔🤔 dar macar sunt mai multi ani. Naiba stie :)))))
@@alexrobert5867 naiba mai stie🤣 pana la urma conteqza sa fie ok masina😂. E aiurea ca o masina de Bucuresti pe langa ca sta in aglomeratie cu motorul pornit ii mai zapaceste si cutia si ambreiajele...
- eu am avut masina de 300.000km care mergea mai bine ca una de 200.000km
- in prezent pt ca nu s au mai gasit masini aduse din afara mi am facut curaj si am luat una de bucuresti care a facut in 2 ani 15.000km si restul pana la 200.000 in Germania. Dar in aia 15.000km de Bucuresti i a julit si strambat jantele foarte rau pe borduri si gropi... si jante pe 20'....
@@alexrobert5867 cel mai ok o masina de la o babuta multi ani si km putini pe autostrada🤣👍😂
@@OctavianCosco Pe aia o cautam toti :))))))
Cred ca dintre cele 2 variante cel mai bine este sa alegi mașina care a fost intretinuta .dacă mașina este mai noua dar are 200.k km poti sa te aștepți sa începi sa bagi bani .turbina, mai faci un 50 k începi cu amortizoare ,arcuri ,bascule ,mai cade câte un injector și ex pot continua. Dacă mașina are 7-8 ani și 50 k mergi cel putin încă 5 ani fără nici o problema, poate un capăt de bara ,și ceva furtune pe la antigel dacă este diesel și dacă este cazul ,eventual o distribuție (dar acesta este valabila în ambele cazuri km /an ),în rest nu prea are ce sa îți ceara ,maibales dacă e benzina .
Am cumpărat acum 3 luni un Opel Zafira an 2018 motor 2.0 CDTI diesel cu 230.000 de km.Multi mi-au spus ca este o alegere proasta pt ca în primul rând este Opel,iar în al doilea rand ca are mulți km în 4 ani,dar am mers pe principiul ca este o masina cât de cât noua și ca acești km ia făcut extraurban,masina fiind luata din Germania,un singur proprietar.
Recomand Sandero 1.5 DCI 85 CP Euro 4 2010!
Aștept cu nerăbdare episoadele viitoare!
Interesant 👏👏👏
Îți recomand A class w169 motorizările mai mari, este cea mai tare mașina pt cupluri și familii mici dpmdv! Poziție la volan(ca in suv ma urc), dotări (senzori fata Spata + parcare laterala automata) , confort (perne de aer la scaun șofer 3 reglări, scaune încălzite), calitatea finisajelor și a construcției, raport - pret calitate (nu este mașina populară) , dimensiuni (super tare pt oraș) iar motorul de 2.0 benz(180 cai sau motorina 140 Cp) foarte bune pt ieșiri! Eu am una model 2008 automata luată in 2018 la 234.000 acum am 290.000 și am schimbat ulei + filtre plus bucse și discuri. Acum vreau sa ii schimb sonda Lambda (se și cere schimbare la 250k) și bujiile ca s a ars una. Am luat-o cu 3700€ și o sa mi-o iau din nou(DACA se duce asta) dar vreau sa încerc varianta de 180 cai benzina. Dar am întâlnit proprietari de b classuri aceeași generație cu 600.000 km și mergea super.
Eu strang toate facturile si bonurile intrate in întreținerea masinii pentru următorul proprietar pentru a putea fi transparentă 100%,dar in acelasi timp o sa tin si la pret pe acest considerent.Pana acum am achiziționat numai masini noi,dar as vrea in curand sa achiziționez o masina sh si o sa fiu atent la orele de funcționare,la mentenanța masinii cu facturi doveditoare,o sa studiez uleiul daca are sau nu depuneri,stadiul plăcuțelor pentru ca iti dai seama cum s-a mers cu masina doar dupa plăcute.Eu de exemplu la masina personală am 35mii de km si din 12.5mm din plăcute au doar pana in 4mm folosiți,in conditii aproape numai extraurban.Daca plăcuțele sunt mâncate dupa doar 20-30mii de km s-a mers foarte prost cu acea masina.
La o mașină cu cutia automată este normal ca plăcuțele de frână să se uzeze mult mai repede, deci teoria ta cu plăcuțele cade din start.
Tu nu ai de unde să știi de când au fost montate plăcuțele și câți km au parcurs.
Eu le schimb singur și doar notez km, nu trec de 30 mii km cu un schimb de plăcuțe pentru că mașina este cu cutia automată și are două tone goală, asta nu înseamnă că merg prost.
@@catalinalexandru1794 daca le schimbi in service iti da factura unde sunt menționați km/anul cand au fost schimbate plăcuțele si garantie pe manopera.Eu nu as cumpara o masina cu schimburi si consumabile facute fara facturi.Pe langa ca sunt sigur ca s-au efectuat acele schimburi ,ridica si pretul de revânzare.Eu nu schimb plăcuțele pana nu se aprinde senzorul de uzura.Mi se pare o prostie la o masina noua(care e plină de senzori) sa schimbi ceva care inca merge si e in parametrii.Oricum nu cred ca tin masina mai mult de 80-100mii km cat are garantie si tot plăcuțele astea o sa le aiba si mai mult ca sigur si cauciucurile actuale,la 25mii cele de vara sunt ca noi😅.Fiecare face cum crede si considera.Eu fac schimburi doar in reprezentanta pentru a creste pretul de revânzare.Nu zic ca tu nu ai face o treaba buna schimbând consumabilele acasa,dar nu sunt eu împăcat psihic cu ideea asta.
Salutare Dan
Chiar ma uit la un touareg cu 360km din anul 2010.. motor mai special deci exclus 3.0 diesel 😈
Depinde de masina si motorizare. Personal am avut 2.0 TDI BKD pe o Skoda din 2006 luat la 390000km reali si in 5 ani de zile cat am detinut-o si 70000km am bagat 300 de lei in motor in garniturile de la pompa tandem si fulia de la alternator. A pornit la sfert si la -20 de grade in varf de munte. Am facut drum de 2500km cu masina fara sa completez ulei si fara pic de stres. Din cei 2500 de km 1250 au fost dintr-o bucata cu 12 ore de condus continuu. Nu am avut NICIO eroare la masina in 5 ani. Masina a fost taxi sau ceva in regim de taxi in Polonia si mai mult ca sigur a fost servisata la timp, pentru ca o masina cu care faci bani o intretii. Km putini sunt degeaba, daca masina a fost detinuta de o persoana care nu stie nici sa citeasca manualul cand e nevoie sa-l citeasca. Si dau un exemplu la Hyundai si Kia...benzinarele cu problemele de consum de ulei la care nu s-a verificat uleiul si s-a mers cu ulei putin in motor...poate sa aiba 100000km la bord sau poate chiar mai putin...motorul ala e praf oricum. E LOTERIE efectiv cand cumperi o masina, indiferent de varsta si nr. de km.
20% întreținerea,20% cum a fost condusă și de cine,20% tipul de străzi unde a fost folosită mașina,20% marca mașinii,20% numărul de km.
Cand aduci masini si le vinzi bineinteles ca telul tau este ca masa de oameni sa fie atrasa de masini cu km multi pentru ca alea se gasesc mai usor dar bineinteles ca o masina cu putini km este mai buna,asta daca nu a stat parcata. Singurul avantaj al unei masini cu multi km este siguranta ca acea masina a rulata . Dar spre exemplu in germania exista autostrada fara limita de viteza unde ii poti pune acul in cap la masina , fapt care uzeaza excesiv motorul .La o masina cu multi km uzura nu se face doar la componete motor ci si la balamale , butoane, tapiterie , butuci incuietori . Oricat de bine ar fi intretinuta o masina cu multi km,aceasta are componentele mobile uzate si asa apare consumul de ulei exagerat,consumul de combustibil si lipsa puterii . Componentele din fabrica sunt mai rezistente decat cele ce se gasesc pe piata si o data ce s-a inceput sa se schimbe piese la masina ,le tot schimbi piese periodic .
Eu cred ca conteaza per ansamblu cum a fost întreținută, dar contează si km si anul de fabricație. Pana la urma pretul de vânzare e pus în funcție de km, an fabricație și uneori de cum merge masina. Eu personal ma uit la an fabricație, istoric service, km și cum arata vizual la interior si exterior. Clar o masina veche cu puțini km cum este de exemplu și a mea, 16 ani și 143000 km iti poate genera probleme oricând datorita anilor, dar dacă o întreții poți sa mai mergi inca atâția km fără mari probleme. Alt exemplu tata-l meu are masina cumpărată de noua în 2008 care acum are sub 100000 km. Încerca sa o vândă ca e prea mare acum pentru el dar nimeni nu crede ca are km reali și din cauza ca este o masina de producție franțuzească nu asa are trecere și căutare ca masinile germane. Efectiv multi spun ca nu se poate sa aiba km reali in atâția ani. Degeaba le spui ca esta a doua masina si ca mai exista o alta cu care merge zilnic, ca accepti orice proba, teste, verificari efectiv nu te crede nimeni și nici măcar nu încearcă sa verifice ce spui. Asta din cauza ca în România piata second hand e super plina de mizerii și mizerabili care vând mașini cu km dati înapoi, cu defecte ascunse și care în orice moment pot genera probleme si accidente. Din pacate nu exista o legislație care sa stopeze acest fenomen în sensul ca orice intervenție la masina obligatoriu sa fie înregistrată cumva si fără sa poata fi modificata, iar cine face smecherii la masini sa ajungă sa plătească scump. Din cauza asta nu ai cum sa dovedești ca ești corect și cinstit intr-o mare de minciuna. Problema asta este intr-o mica masura și prin alte tari, dar ca la noi la nimeni. Fenomenul de tras teapa e artă și face toți banii.
Servus,
Am condus mașini și cu mulți km și mașini cu putini km. Contează întreținerea. Am avut mașina de serviciu, Ford Focus ca cel pe care l-ai avut și l-am dus pana la 430.000 km, după care a fost preluata de alt coleg.
Am avut mașina personala pe care am cumpărat-o la 265.000 km, și care fusese bine întreținută și mașina e ok și acum. Ultima este luata cu c.a.67.000 km si a fost dusa doar la reprezentanța. Și eu tot la reprezentanța ii fac întreținerea.
Totul tine de întreținere. Contează sa și cunoști modelul și să-ți plliez stilul de mers pe ce poate oferi mașina respectivă. Dar consider ca o mașină întreținută poate face fata mai multor stiluri de condus decât una prost întreținută. Problema este ca mulți aleg mașini pe care abia își permit sa le cumpere, variantele sport ale acelor modele, și nu pot susține întreținerea lor.
Cum spunea cineva mai devreme, important e sa alegi mașina pe care ți-o permiți, dar nu doar ca și achiziție ci mai ales ca întreținere.
Am cumparat un astra j din 2013 cu aproape toate dotarile posibile cu niste defecte optice la bani buni si dupa ce m-am uitat am mers cu ea,am pus si testul mi sa parut ok. Am luat si un raport carvertikal mai mult de curios desi o luam oricum. Masina avea in bord 290+ mi de km dar pe raport mi-a aparut ca in 2018 avea 326 de mii apoi un an jumate pauza si in romania 252 de mii in 2020. Deci masina are minim 100 de mii dati inapoi dar la 400 de mii merge bine nu are rugina si nici scrugeri de ulei la pretul care l-am negociat a fost un pret corect pentru masina in starea care este si sunt multumit. Ce mi-a placut la raportul carvertikal ca am vazut ca masina are multi km dar aparea ca din tot la cateva luni se facea servis,revizii,reapratii. Masina a mers mult dar a avut reviziile facute si reparata cand sa stricat si accidente nu au aparut si nici urme nu sunt. Pe de alta parte avem un polo in familie din 2001 cumparat ieftin cu doar 117 mii de km. Mi sa parut putin dar cand am schimbat franele am observat toate s-au desfacut greu,erau riginite si nu doar rugina de suprafata era crescuta asa in straturi si mi-am dat seama ca masina a stat mult,acuma ca sa mers cu masina mai mult arata mai bine de dedesubt. Eu unu prefer o masina cu mai mult km intretinuta dacat una cu putini care a stat. O masina se strica stand,garniturile inbatranesc se intaresc bucsaraiele la fel si niciodata nu o sa stii de ce bate cate ceva. Dar cu preturile astea la carburant tot transportul public e cel mai bun daca ar exista si ar fi decent.
Prefer mai noua fie cu km mai multi,in primul rand masina nu are doar motor,eu am cateva mil km facuti cu permis dinainte de 2000,si tot de atunci fac rute prin tară cu job ul,si folosesc de la utilitara la masina premium,si am strans niste experiente si povesti,deci masina mai noua,iar daca esti realist,masina trebuie aleasa pt ceea ce faci,am mai bine de 15 ani de cand masina e strict unealta si nu fier de impresionat nu stiu ce tărăncuta cu nasul pe sus.
@Dan, daca TU o sa inveti ceva cu adevarat nou din toate comentariile de "destepti" ce urmeaza, te rog zi-ne in urmatorul clip ca-s curios tare 😅
Probabil cel mai important e anul..sunt multe chestii care se strica in timp
Istoricul mașinii conteaza ff mult pt mine, nu are nu cumpăr. Mașinile pe care le am dat aveau un dosar cu tot ce s a făcut la fel ele...până și facturile de la becurile schimbate...neimportant știu, însă istoricul lucrărilor este important.
Important e să aibe și istoric real nu făcut la imprimanta .
@@Vladez57c clar, aici poti sa vezi facturi, nu numai o stampila pusa pe o carte de service, daca difera scrisul, daca sunt mai multe service uri in care s-a facut intretinerea este un plus.... eu am fost norocos ca masina avea istoric si online in aplicatia marcii. Dar fff multe cazuri in care nu numai ca nu primesti istoric...ci niste foi in excel cu niste date si asta de la reprezentante de renume...am zis pas.
Voi astia pretentiosi ...va recomand sa luati NOI ! cam multe pretentii pt second hand! :)).. Man ! Unii visati cam mult ! A mea are 307000 km ... din 2013 , si nu a avut nicio intrare in reprezentanta decat primii 4 ani! Merge de rupe asfaltul! ..restul e legenda!! ....
@@mosurenomosureno9057 posibil sa mearga bine si fara sa o verifici:)) fiecare cu norocul lui.👍
Degeaba are istoric in reprezentanta daca acolo au schimbat uleiul fara filtru de exemplu,il trece in factura da filtrul nou ramane tot in service 🤣,pentru mine aceste documente sunt bune cand nu mai ai hartie igienica
Cea mai buna masina sh este masina care are intre 3 si 5 ani, perioada de timp in care deja sa devalorizat cel mai mult. Toate masinile peste 8-10-12 ani deja sunt masini vechi si trebuie sa fii tampit sa cumperi asa ceva. Daca bugetul nu permite, clar as prefera o masina cu 180.000 de km facuti in 3 ani decat una de 6 ani cu 80000 de km. Masina aia a stat 3 veri in plus la 40 de grade si 3 ierni in namol, sare si temperaturi scazute (plus ca la o asemenea masina clar poti sa dai peste km dati inapoi, nici macar Dan in videourile lui nu e sigur cand o masina are km reali).
In concluzie, mai ales daca alegeti o masina Diesel (asa cum ne place tuturor) alegi masina mai noua, cu mai multi km facuti pe autostrada, decat o masina veche cu putini km (poate si dati inapoi) care a fost folosita in oras in conditii foarte proaste.
Cum ai spus depinde cel mai mult cum a fost condusă și întreținută. Mai contează și motorul efectiv al mașinii să nu fie o mizerie care se strică. E o loterie și trebuie să-ți asumi de fapt și să ai pregătiți bani în cazurile în care ai ghinion. Undeva la 15% din valoarea mașinii să ai pregătiți când îți iei sh cu vechime 6-12 ani.
De exemplu vrei să-ți iei un șeptar de 2012 care costă 25k, dar mașina aia a costat 100k. Ar fi bine să ai 15k puși deoparte în cazul unei defecțiuni mai serioase.
Am o mașina din 2013, cumpărată la 800km in prezent are 59mii Km, dacă ești curios sa vezi cum poate arata mai nou ca in 2013 ți-o împrumut 🫡
Honda Acord 2.4 benzina, iar diesel nu stiu , nu sunt fan. Dar mare grija sa nu comparam motoare in 4 cu cele in 6...
Am un Peugeot pe care nu l-am mișcat undeva la 6 ani, ținut în garaj. Evident motorul nu a mai pornit. Am servisat masina( frâne, pompe, garnituri) și în prezent mașina are 200k km, din 2002 fabricație. Și merge fără probleme. Dacă în ăștia 6 ani cat a stat pe loc, circula, poate acum avea 300 și ceva mii km. Și nu cred ca era mai bună ca în momentul de față, din contră.
Dacă ai grijă de mașină va avea și ea grijă de tine. 👌🏻
Eu o sa spun cazul meu concret. În septembrie 2020 am luat un megane 1.5 dci 82 cp. Am ales să fie cu puțini km având deja in familie un logan tot 1.5. M-am raportat la cum merge și cum s-a ocupat tata de logan, deci am zis că mașină din 2008 sub 160k km. De asemenea am ales să merg pe o versiune mai slab echipată și cumva mai supra evaluată deși în aceeași bani găseam și megane uri dotate. Pe megane am dat 2700 euro și într un an și jumătate am schimbat doar uleiul filtre și cam atat. Mașina avea la momentul achiziției 115k km iar ultima revizie generală în servis autorizat cu facturi cu tot a fost la 94500. În prezent am 140k km și sunt mulțumit de alegerea mea poate infantilă de a avea câți mai puțini km.
Legat de ce mașină să cumperi, dacă vrei una de uzură dar cu puțini km poate și doar rulată în România, aș miza pe un renault fluence sau megane 3 break, motor 1.6 super fiabil din ce știu. La mașină cu mulți km aș merge spre o skoda octavia sau un Jetta. Dacă e necesar spațiul mai mare, aș alege Superb.
O seară faină vă doresc!
Tata, care si repara singur masinile si camioanele de inainte de revolutie incoace, mi a spus ca o masina moderna sub 200-300k km e destul de ok (adica se pot considera "km putini" pt un vehicul SH), insa depinde mai mult de masina in sine si de cat de moderna e, per exemplu un mercedes din '94 rupe si la jumate de milion, si la un milion daca e intretinuta si ingrijita. La o masina moderna, trebuie documentat modelul respectiv si slabiciunile, apoi verificata masina in sine (pe care vrem sa o cumparam) in special in privinta slabiciunilor modelului, iar apoi istoria masinii si restul componentelor/starii masini. Asa vad eu lucrurile.
revino cand nu mai e tata in spate lasa l pe tata ia ti
Ai dreptate, cele noi nu mai sunt fabricate să reziste în timp, sunt facute doar pentru consum.
Maşina cu putini km,cu viitorul o vei vinde mai repede .Când îți cumperi o mașină,,viitoarea vânzare este un factor important..
Eu am un mitsubishi lancer din 2010 cumparat de nou are 37000 de km folosită prin București si afară nu am avut accidente cu ea dar am facut ff puțini km pe an. Am mers la 2 3 zile pe distante scurte.
Extern intr-o ora 120-130km vs in Bucuresti 15km ..in aceiasi ora. La 150kkm 1 insema rulaj de 1250 de ore extern vs 10 mii de ore de functionare in Bucuresi. Diferenta e clara!
Clar o masina cu putini km este mai buna ,daca sunt reali .Uzura tuturor componentelor se observa dupa 250000 km +filtru de particule care se stie ca nu tine o vesnicie (am coleg care a curatat filtru dupa care a cumparat unul nou care nu este ieftin )
Volvo S40: 2009 - 2011 cu motor de 1.6D.
Iti va confirma din plin ca intretinerea ei conteaza mai mult decat nr de km.
O mașină care a stat 1 an are toate șansele sa se transforme într-o țeapă. De aia prefer mașinile de la persoane fizice unde proprietarul a ținut-o câțiva ani buni. O mașină echilibrată se găsește foarte ușor chiar dacă are sute de mii. O mașină care merge zi de zi te poți baza că faci un drum de 4-500 km față de una cu 30 de mi zacută printr-o curte.
1. Masina cu km multi iti recomand skoda octavia 2 facelift 2.0 tdi 140 cp poate chiar rs 170 cp,fiabila confort, dotata pret bun, intretinere ieftina
2. Masina pe benzina km putin consum mic, clar toyota, auris hatchback sau break! Sfantul 1.8 aspirat hibrid!
Revenind la titlu, fara exceptie, km sau anul sunt niste cifre pe hartie!!!! Conteaza soferul si intretinerea! Degeaba ai masina x cu 150.000 reali, condusa la consum tipic romanesc, mers doar oras, revizii la 15.000 km etc etc , aceeasi masina cu 250.000-300.000 km,exploatata corect, mers preponderent afara, intretinuta din scurt, va fi mai ok din toate pct de vedere si enumar si cateva exemple! 1. Masina cu km mai putini din ex de mai sus va avea pretul mai mare, 2 fiind exploatata nu foarte ok, va avea unele repercusiuni, investitii, plus vor trebui schinbate unele piese mai scumpe( volanta/ambreiaj, telescoape arcuri, directie etc) o masina cu km mai multi pe langa faptul ca daca e intretinuta, castigi la pret fiind mai ieftina datorita km, va avea schimbate majoritatea reparatiilor mai scumpe/complexe! Intr.adevar daca gasesti o masina cu km putini de la un pasionat e o comoara 1 la 100! Totusi romanul vrea km putini si pret mic, dupa aceste criterii dupa achizitie, indiferent de model de masina, este un cazan datorita costurilor post achizitie! Mentalitate de roman autentic!
Mașina cu mai mulți km are de exemplu motor ambreiaj cutie samd mai uzate !
Mai bine o mașină mai veche dar mai puțini km și cel mai important să fie ieftină !
Nu neaparat o Masina cu multi km are componentele mai uzate decat una cu mai putini km,depinde de cum a fost ingrijita
Ford Focus Mk2 benzină 1.6 sau Ghia ,Passat b6 benzină 1.6,a4 b7 benzină 1.6,Jetta 1.6 benzină. Toate din același an și aceeași motorizare ar fi interesant.
Multumim mult
O masina cu multi km are mai multe sanse sa fi fost intretinuta prost la un moment dat, nu tot timpul. Va avea mai multa uzura la interior si uzura la conducte de cauciuc supuse caldurii de la motor . Ideala zic eu, este masina care a mers 300 km pe sapt. In medie 15000-20000km pe an. Uzura motorului va aparea la 250000 km si cu ulei schimbat regulat la care se adauga alte componente, senzori, radiatoare, dpf, telescoape, depuneri in galeria de admisie etc...
As alege anul masinii .. in situatia de fata!! Dar momentan as sta in dubii daca sa imi cumpar o masina second hand sau nu !!🤷♂️
bhaaaaaa bata-te ce mi-ai activat OCD'u cand te-ai bagat peste melodia de intro la secunda 00:01 😂🤪
Clar km. Am avut o mașină adusă de afară cu vechime de 2ani și cu 200 mii km din care 80 mii dați înapoi, am avut mai multe probleme decât cu toate mașinile deținute anterior și după.....
Cum a zis cineva, conteaza mult intretinerea. Dar prima mea masina e una din 2011 cumparata cu vreo 220.000 km. Si se vede, atat timpul cat si kilometri. Interior, exterior, mecanic, chestii din plastic/cauciuc care au o varsta. As opta acum pentru un model care imi place, varianta lui cat mai noua si cu km mai putini, sub 100.000.
Pentru fiecare an si 10mii km in minus trebuie adaugat la buget cate 1000euro. Un autoturism care e cu 1-2ani si 50mii km mai tanar inseamna o diferenta de cateva mii de euro. E cu atat mai dureros cu cat bugetul e mai mic. Eu prefer sa iau un model cat mai nou, dar din primii ani de productie si cu kilometrajul in apropiere de niste revizii capitale gen distributie, ambreiaj. Astfel pot negocia la pret mai ales daca are simptome. Mai dau 1-2000euro pe revizii si stiu sigur ca la capitolele importante nu mai umblu. Plus ca raman bani pentru diferitele probleme care pot aparea, iar cand se strica nu ma zgarcesc sa o repar.
Honda civic 8 si mazda 3 ambele ca si ani intre 2008 si 2010 sau cel mai lejer, 2 cazane germane
Din pacate teoria asta nu prea mai sta in picioare... la modelele vechi se simte calitatea materialelor folosite si rezistau mult mai bine in timp ca si uzura. La astea mai noi, interioarele nu mai sunt la fel de calitative si apare uzura la foarte putini km. Se regasesc materialele astea ''gen'' ecologice peste tot si efectiv la unele te zgarie pe retina cat de tare s-au deterioarat componente la care nu te-ai astepta (musamaua crapa, textilul se scamoseaza pana se rupe, platice care se contorsioneaza etc). Intre o masina veche si cu putini km si una mult mai noua dar cu multi km, cred ca este mai buna masina mai noua... dar prefer oricand una mai noua cu cat mai putini km.
Achiziționează, 2 masini aceiași marca și combustibil.
Exeplu: Bmw F10, 2010 putini km, F10 2016 mulți km.
Vizavi de acest subiect Dan eu îs din categoria celor ce au cumpărat mașină cu mulți km , acum aproape 3 ani am cumpărat un vw touran 2.0 tdi bkd cu dsg cu 291000 km și acum are aproape 342000 km ...am avut probleme cu ea ,gen axu de la pompa de ulei, de iam schimbat pompa ulei, motor refăcut (pentru că pompa fiind defectă na...) a dus motorul la vale , turbina nouă, injector nr.3, brațe față, brațe spate , efectiv mașina a fost o țeapă, plus pe carte mașina era înmatriculată de 11 ani în România, și eu îs al 3lea proprietar în România plus cel de Germania, am cumpărat mașina cu 2900€ voiam passat b6 cu dsg, nu mă încadram în buget. .....ce pot confirma e ca dsg cel puțin la a mea merge impecabil, și da am schimbat ulei în cutie plus filtru și peste aproximativ 11000 km iar îl schimb, gen la 50000 km mi sa spus la service....motorul trage ok , consum mic da cu cheltuieli mari, plus mai am de schimbat egr...continu cere bani mașina asta.......asta e de luam una adusă din Germania nerulată în România era treaba mai bună....așa am fost sfătuit de prieteni să iau adusă...celelalte mașini de dinaintea touranului au fost aduse din Germania....știu că nu-mi citești mesajul, aia e domnule Dan ,zi frumoasă și abia aștept noi clipuri!Sunt fan nr.1!
Oamenii cu bani nu își îngrijesc deloc masinile, trag pe ele cât sunt în garanție, apoi le dau la buyback sau le vând. Asa că sunt de acord cu teoria ta cum că, masinile cu putini km nu sunt neapărat bune !
In altă ordine de idei, mă îndoiesc sa găsești o masina cu peste 250k de km, de vânzare. La noi in țară majoritatea se vând cu 150k / 180k de km !🙈
Salut, toate sunt de la bunicute 🤣🤣🤣🤣🤣
Ce-a mai buna mașină, este masina de servici😁
dar noua :-)
La mine este simplu: masina de 3 max 4 ani vechime (fix dupa deprecierea maxima de preț din pct de vedere %) si Km undeva la 15-20 km pe an. Cu alte cuvine o mașină de 3-4 ani cu 50-70k km cred ca este sweet spot pt mine. Acum daca ma iei cu unde a fost condusa in ce condiții oh well asta e riscul la SH daca umblam cu drobul de sare luam nouă.
Foarte bine pusă problema, la fel ca si continutul de pe canal.
Eu unul as alege mașina mai noua dar cu mulți kilometri, deși sigur că nu iei țeapă nu poți fi niciodată.
Long story short, în 2014 am cumparat un Bmw 325 tds din '96 cu 310 mii de kilometri cu numere de Franța cu 4 mii de lei, am folosit-o în paralel si cu alte masini dar am folosit-o la cărat cu remorca de o tonă si o am si in ziua de azi desi e automată, iar la ea am schimbat doar consumabile, iar în 2018 am cumparat de la Socar un Polo 1.2 benzină din 2012 cu 108 mii de kilometri cu 23.500 lei iar după 2 mii de kilometri mi-a sărit de la punct 🤦🏾♂️
Atunci cand cumperi o masina SH nu cumperi masina, ci intretinerea facuta de fostul proprietar masinii. Eu as zice sa mergi pe Ford Focus mk2 sau mk3, desi motoarele pe bezina la mk3 nu prea sunt stralucite cu 1.0 Ecoboost. Dar totusi masina e de un buget rezonabil si nu este overpriced ca modelele VW. O idee buna ar fi sa cumperi doar un Focus pe benzina pe care sa il compari cu vechea ta masina cu 1.6 TDCI ce are peste 400K kilometri.
Bun video. Pentru toți românii care cred ca pe ei îi așteaptă acolo undeva cândva o bijuterie cu 180.000 de km la un preț derizoriu și ăla destul de negociabil pt ca vb aia oricum vânzătorul este un hoț și are numai de câștigat
Eu stau in Deva, merg saptamana viitoare la Cluj sa vad un Renault Latitude 2011. Masina are 273.000 km. Poate pare mult dar din verificarea de pe CV pare sa aibe facute reviziile anual. O sa verific actele si starea masinii cand ajung acolo la un service sau reprezentanta si daca e totul ok o cumpar :) . Poate unii se sperie cand vad un numar mare de kilometri. Dar pentru mine daca a fost intretinuta si are si istoric service full care sa dovdeasca asta e ok, mai degraba as alege una dintrasta decat una cu 150.000km despre care nu stiu nimic.
Ai luat mașina?
Am experimentat …. Am luat masina(VWpassat Cc) din 2012 cu 112 km si am bagat 2000£ in ea . Si am tinut-o 8 luni ca deja incepeam sa bag bani in ea.
Am cumparat acum 4 luni (AudiA5 SLine) din 2014 la 56.000 nu am schimbat decat ulei sa fiu sigur ca a dost schimbat. Deocamdata nu am probleme ai mizez pe masina cu km putini. Dai un ban dar stai linistit. Parerea mea.
Strict km vs an,parerea mea e ca o masina de 5 ani cu 300k de km, deja are uzuri la cam toate componentele si sunt mai multe sanse sa cada una alta, mai bine una de 10 ani cu sub 200k.Dar nici cu prea putini km pentru ca nu e ok sa fie neumblata.
Gandeste te ca daca acei 200k sunt facuti in oras per total are mai multe ore de functionare. 200k la 50 la ora ii faci in 4k ore pe cand acei 300k ii faci cu 100km/h in 3k ore. Uzura cu 33% mai mare pe cea cu mai putini km.
De acord, dar e un detaliu pe care nu ai cum sa il afli, si poate fi la fel de bine si invers cei 300k facuti in oras si cei 200k facuti pe autostrada
300mii de km sunt multi , dar taxiurile de prin afara care au cate 600mii si ajung pe roti in Romania , Polonia , Bulgaria s.a.m.d mai fac vreo 200mii si prin tarile respective si tot merg alea au inspirat aer occidental sau ce ? Parerea mea masina poate sa aiba oricati km atata timp cat sau executat lucrarile de mentenanta la timp si corect !
Total de acord, dar din păcate foarte multi nu respecta timpii de revizuire și km, plus ca pun piese cele mai ieftine!
Un video cu si despre BMW i8 astept, Multumesc.
E o chestiune foarte subiectivă treaba asta putini km (mașina mai veche) vs. multi km (mașina mai noua).
1. La niciuna din variante nu poți fi sigur de cum a fost întreținută, chiar daca sa spunem că la ambele exista dovezi.
2. Poate sa fie o mașină mai veche, cu puțini km, ținută în garaj cu care s-a mers doar in concediu și pica varianta cu umezeala, depuneri de rugină și altele.
3. O mașină cu multi km, deși mai nouă, va avea un grad de uzura al motorului mult mai accentuat. Până la urmă uzura motorului e cea mai importantă, fiind cea mai costisitoare componenta a mașinii. Pe parte mecanica, un disc, plăcute etc se înlocuiesc cu niste costuri mai mici.
Și acum vin și cu un exemplu. In vara lui 2017 răsfoind celebrul site de licitații Adessa, am remarcat un BMW seria 5 (F10) 520 d, fabricat in 2014 (o mașină care avea maxim 3 ani vechime) și avea un kilometraj de (atenție!!) 538.000 km!!! (Am avut un printscreen, însă am schimbat ceva telefoane de atunci)
Acum te întreb eu Dan, ce ai face, ai lua o astfel de mașină?! Lăsând la o parte treaba despre cum a fost întreținută, ție ce îți spune instinctul?! Eu personal nu as lua-o! Cat mai poate duce acel motor?! Ce grad de uzura au componentele acelui motor? Prefer una de doua ori mai veche dar cu jumătate de km, pentru că în niciunul din cazuri nu poți avea nicio certitudine despre cum a fost întreținută, da sa presupunem că la ambele exista documente veridice, dar...mereu există un dar!
Una din cele zece porunci legate de functionarea motoarelor cu ardere interna este: cea mai mare uzura se petrece la pornirea la rece si la mersul in regim urban (acest profil de condus il definesc producatorii auto ca mers in conditii grele). Fix profilul autoturismelor de taxi. Daca un autoturism are 538mii km si uleiul schimbat la intervale corespunzatoare, nu vorbim la 30-50mii ci la 20-25mii km, atunci acel motor e cel putin la fel de bun ca unul de pe un autoturism de taxi sau posta care a vazut 100mii km in oras. Stiu pe cineva care se pricepea la fiare si freca un Peugeot 307 diesel prin Bucuresti, la 6mii km direct ulei si filtru.
Mă interesează doar modelul și preț/calitate...chestia cu km este mai mult de onestitate în raport cu prețul și istoricul mașinii :)
Sugestie de cumparare - Hyundai i30 2010-11, 1.4 benzina. Sunt tanc masinile alea si sigur nu spargi bugetul cu una.
Este simplu, pana la urma cat se invarte roata e uzura si pana la urma pica piese, e normal. Toata treaba este ss fie reali dar din experienta proprie, masina luata de noua dusa pana la 150k de km a cerut mult mai mult decat una luata de la o ruda, un an mai noua so dusa pana acum la 48k. Practic la cea de 48k nu am schimbat decat un termostat. Anii nu au treaba, doar km conteaza dar sa fie reali.
Ce masina? Ce motor? Comparam aceiasi marca de masina si acelasi motor la 300 de mii vs 100 de mii sau comparam citrolen cu volsvagin (ca sa nu dau nume)...?
Mai bine ani putini ... degeaba are ani multi si km putini daca a stat in oras cu motorul pornit mai mult timp decat daca ai face 300.000km doar pe autostrada. Uzura va fi mai mare la o masina chinuita in oras care a stat cu motorul pornit mai mult timp doar ca nu vei sti asta😁
Ne uitam pe acest canal ca sa ne spuneti Dumneavoastra acest aspect. Raspunsul vine de la voi.
Multumesc.
Cu placere.
In curand urmeaza si exemple
Salutare. M-am regasit perfect in cazul 3: am gasit la licitatii o masina din 2/2018 pe la 185k km ce se incadra perfect in bugetul meu. Starea masinii era una peste medie, dar gandindu-ma la acei aproape 50k km pe an am renuntat. Acum imi regret decizia...
Pe ce site?
Nu vad de ce te descurajeaza un automobil cu multi km. La 185 mii ii faceai revizii gen distributie, ambreiaj, frane, anvelope vara/iarna noi si mergeai linistit 200mii. Culmea daca stii ca faci multi km, devine neeconomic sa iti cumperi una super noua cu 30-40mii km si in 3ani sa o duci in 200mii. Se devalorizeaza mult. Alegerea ideala ar fi chiar un an mai vechi sa o iei mai ieftina, chiar inainte sa ii faci revizii capitale. Eu am prins in 2017 un Ford S-Max din 2006 cu 120mii km 2.0diesel, in 3ani am pus pe ea 90mii si am dat-o. In 2019 am luat un Audi A6 din 2010 la 150mii, tot 2.0 diesel, am facut 80mii si mai trag de ea mult si bine. La 210mii a primit distributie si ambreiaj, in rest ulei si filtre, consum 7 prin Germania si imprejurimi.
@@Victor2.0TDIdebuget Inteleg ce zici si iti dau oarecum dreptare. Dar, masina despre care am scris mai sus avea in 3-4 ani mai multi km decat cele expuse de tine cu vechimea de 9-10 ani. Nu sunt absurd, inteleg ca pe afara se fac km destul de usor, dar asta a fost decizia mea la momentul ala. 😅
@@avali448 ideea e ca eu fac in timpul liber 30mii pe an, anu trecut am facut naveta la serviciu si am mai pus 20mii la o naveta de 90km/zi. In schimb sunt persoane care fac naveta si 2-300km/zi sau mai rau au masina de serviciu cu care umbla si mai mult. Am avut un profesor la universitate care locuia in München, preda curs la Ingolstadt si facea consultanta la un client in Nürnberg. Facea naveta bineinteles cu un 911... mergea cat putea de repede ;)
golf 4 ALH din 2000 350 000 km distributie, bucse, punte spate, praguri schimbate 2000E nu bate nu troncane
Dupa toate calculele cea ma sigura varianta e sa iti cumperi cea mai ieftina ce o gasesti.
Vând Audi A5,diesel, an 2011, 325000 km, merge impecabil.
Consider ca o mașină nou cu mulți km nu are toate furtun ele și garniturile coapte și ca acei km au fost făcut pe autostrada nu prin gropi. Cel mult niște Bucse pe la Articulatie schimbate la 200mii in rest nu ai ce.
Eu am luat mașina din 2009 in 2017 si în 3 ani am făcut 20mii cu ea. Pe lângă ca să depreciat cum o foloseam doar la câteva luni când reveneam în tara, discurile au ruginit și s-au ovalizat la 20k..