Dawałeś do analizy obornik od kaczek gęsi? Bo ja brałem od kaczek to N 14,9, P 6, K 16.9kg/t pH 8.1 Obornik leżał na pryzmie 4 miesiące i sie zastanawiam czy to nie był błąd w analizie lub pobranej próby
Kurde co Ty sie nakrecisz. U nas tez sa rozne kurniki itp ale nie znam nikogo kto by tak wyjezdzal. Cudowania multum. Obrocic sie w srodku i wyjazd wprost
Słomek mówi ale czy z sensem to nie koniecznie. Poplony zwykle coś pomaga ale to nie jest fabryka nawozu i wody . Słoma dobra i zła choroby grzybowe i inne rzeczy ujemne A ile np azotu potrzebuje na rozkład
Nawet jak się skończy to każdy zapłaci cenę dopłat w dzierżawie. A uwierzcie ludzie dadzą. Niby się nie opłaca a każdy kawałek na wagę złota i chorendalne dzierżawy. To się nie zmieni
Nawet jak się skończy to każdy zapłaci cenę dopłat w dzierżawie. A uwierzcie ludzie dadzą. Niby się nie opłaca a każdy kawałek na wagę złota i chorendalne dzierżawy. To się nie zmieni
Czekałem na narzekanie i jak zawsze nie zawiodłem się!
🥰
Super film słomek z obornikiem tak że robota idzie u ciebie nawet i zimą, pozdrawiam ciebie słomek i wszystkich widzów serdecznie 🙂🙂🙂
Mógł byś podać jakiś model drugiej ładowarki oraz jak się sprawuje lub czy może nagrywałeś ją wcześniej? Był bym Ci naprawdę wdzięczny 🙂
Tym tandemem cofnąć do szczytu i bys nie musial tyle rewersem nawalac.
życze ci powrotu do zdrowia słomek 😊
Jaka masz wysokosc burt w hl 8011
Mógł byś zrobić kiedyś film o tych gęsiach jak to wygląda z lęgiem i ogólnie całą hodowlą pozdrawiam
Bardzo szczelne srodowisko podobno ciezko sie wbić.
Lux robota
Lepszy obornik jakikolwiek niż wogole nie dać obornika takie jest moje skromne zdanie pozdrawiam
Chyba, że słoma po lancecie
Co sie stalo z lewym blotnikiem?
Dawałeś do analizy obornik od kaczek gęsi?
Bo ja brałem od kaczek to N 14,9, P 6, K 16.9kg/t pH 8.1
Obornik leżał na pryzmie 4 miesiące i sie zastanawiam czy to nie był błąd w analizie lub pobranej próby
U mnie N i K trochę niżej jak u Ciebie wyszło. Wszystko zależy od tego jak dużo ściółki dają
Co hodujesz i ile sztuk ?
Koty i 2 sztuk
Słomek pytanie nawożenie V i VI klasa kwalifikat pszenżyto Atletus i tadeusa jakie bys zastosował ? Dodam pH 6.5 !!
PK i Mg na jakim poziomie ?
@@slomekmowi według badań na z tamtego roku wysokie a magnez b wysokie .
Niemogę zrozumieć dlaczego nie staniesz tą tandemką tak żeby na raz załadować
Może po prostu cofanie mu nie idzie .
Taki sam komentarz miałem napisać 😂. Wystarczy podjechać do przodu i cofnąć obok tego wyjazdu i pyk na raz 😂
Witam a próbowałeś obornik granulowany
Obornik granulowany to możesz używać w ogródku a nie na setkach hektarach 😂
Teraz fendt 924 odpoczywa😊😅
Michał masz prawo jazdy kat T czy B+E ???
T od 12 lat 😀
Pozdrawiam 😀
Kurde co Ty sie nakrecisz. U nas tez sa rozne kurniki itp ale nie znam nikogo kto by tak wyjezdzal. Cudowania multum. Obrocic sie w srodku i wyjazd wprost
Jak spalanie fendta w takim transporcie ?
Podobno co przejazd to musiał odsysać z baku bo tyle oddawał 😉
Słomek mówi ale czy z sensem to nie koniecznie. Poplony zwykle coś pomaga ale to nie jest fabryka nawozu i wody . Słoma dobra i zła choroby grzybowe i inne rzeczy ujemne A ile np azotu potrzebuje na rozkład
coś mówiłeś ze hl bede na sprzedaż to za ile by poszła ?
Tak będzie jeszcze nie myślałem konkretnie nad cena
Słomek - przyczepka do świń sprzedana?
Jeszcze nie ;-)
@@slomekmowi pisałem do Ciebie maila w tej sprawie w piątek wieczorem po 22, edit - spoko, już widzę odpowiedź, jutro się odezwę
Kto to jest Mikołaj?
Pracuje u Was cały rok?
Od 6 grudnia u nich pracuje,saniami przyjechał.
Chłopcze poplon ci tyle da że wyciągnie wszystką wodę nic więcej i że się orobisz przy tym żeby talerzować itp...
Daleko masz z gospodarstwa na te kurniki ?
Mówił na filmie.
Nie ma to jak sie wysmarkać do mikrofonu😂🙈
A Ty jestes slomek plastikowy, czy jedynie prawilny, ekologiczny? 😉
Slomek mówi słyszałeś, ze od 2027 zero dopłat...
No i dobrze ;-) skończą się fikcyjne gospodarstwa
Powinni jeszcze zlikwidować doplaty do maszyn wtedy wrocily by normalne ceny 😊
Ooooooooiooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
Te opony z tyłu w Fendta to slicki prawie..
@@ostry146trochę kultury człowieku