Okuyan Bilir! - Gazi Tıp Tercih Rehberim

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 18 окт 2024

Комментарии • 121

  • @muhammetzahitkoyuncu3966
    @muhammetzahitkoyuncu3966 4 года назад +13

    Avantajlar:
    * İngilizce bölümü hazırlık eğitimi gerektirir. Bu kimilerine göre bir avantaj kimilerine göre dezavantajtır. Bunun planlamasını yaparak yazmanız gerekir.
    * öncelikle dil avantajı gelir. Türkiyedeki çoğu doktordan daha fazla dil yeterliliğine sahip olursunuz. yurtdışı çalışma planınız varsa veya akademik olarak devam etme niyetiniz varsa onlardan birkaç adım önde olursunuz.
    * bölüm sayıca türkçe tıpın yarısından bile azdır. Son kontenjanları bilmemekle beraber az kişi olmanın avantajı çoktur. İlk üç sene bunu çok hissetmezsiniz. Hatta tr bölümün not ortalaması genelde 3 sene daha iyidir ama sonrasında klinik dersler başlar. Klinik dersler 8 9 kişilik gruplar şeklinde hasta başlarında yapılır. İngilizce bölümü daha az kişi olduğu için gruplarda daha az kişi olur ve derslerin verimi doğal olarak artar. Dolayısıyla klinik stajlarda İngilizce bölümü not ortalaması türkçeyi geçer.
    * Her dersin referans olarak kabul ettiği birkaç textbook vardır. Hocalar ders ekipmanlarını buralardan hazırlarlar. Bizlerden bu kitapları alıp çalışmamızı isterler. Bu her ders için mümkün olmasa da başlıca kitaplar çok meşhurdur ve okunması ciddi yarar sağlar. İngilizce bölümü kitapların orjinalini okuyabilmek ve çıkan son baskılarına hakim olabilmek gibi imkanlar sağlar. Çeviri kitaplar da muhakkak çok değerlidir. Alanında yetkili hocaların birlikte yaptığı çeviri kitaplardan da takip edilebilir ama bu kitaplar orjinal baskıdan en az bir iki sene sonra çıkabilir. Bu avantaj sadece öğrencilik için değil meslek hayatı için de geçerlidir.
    * İnternet üzerinde araştırma yaparken ingilizce veriler türkçe verilerin 10 katından fazla olduğunu söyleyebilirim. Özellikle bilimsel araştırma/makale arama yönünden ingilizce olmazsa olmazdır. Ayrıca derste aklınıza takılan yerleri araştırmak için interneti kullanabilirsiniz. Bu tarz şeyler için tasarlanmış çok güzel siteler bulunmaktadır.
    * Öğrencilikte yurtdışı stajı düşünen İngilizce bölümü öğrencisi diğer öğrencilere göre daha kolay kabul edilir. Tabi ki yapılan İngilizce yeterlilik sınavından alınacak puan bu konuda belirleyicidir.
    * Kısacası avantajların hemen hemen hepsi ingilizcenin Uluslararası ve bilimsel olarak geçerliliğinden kaynaklanıyor. Çekilecek zahmetin alınacak mükafata göre değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yukarda belirttiğim şekilde gelecek planlaması olan kişiler için bu zahmet çekilebilir bir zahmettir. Mükafatını da bir ömür kullanırsınız.

    • @ahmetdonmez3793
      @ahmetdonmez3793 4 года назад

      Abi Yıldırım Beyazıt tıp naısl? Tıp yazacaksan eski yaz dediler ama ora yeni bir üni

    • @muhammetzahitkoyuncu3966
      @muhammetzahitkoyuncu3966 4 года назад

      Ahmet Dönmez kardeşim ankara tıbbiyeliler kanalında YBÜ ile ilgili çok güzel bir video var. Yine bu video gibi güzel açıklıyorlar. Onu izlemeni tavsiye ederim. Yine aklına takılanları yorum olarak video altına sorarsan cevaplar oradaki arkadaşlar😊

    • @doesntmatter1139
      @doesntmatter1139 3 года назад

      Selamlar, benim bir kurstan c2 serifikam var fakat çok geçerli bir sertifika olmadığını ve üzerinden zaman geçtiğini düşünürsek ortalama üstünde bir ingilizceye sahibim. Size göre bu durumda gazi türkçe tercih edip bir yandan da boş vakitlerimde mesleki ingilizcemi geliştirirsem hem derslerdeki tr avantajını kullanmış hem de ingilizce kaynaklardan ders okuyabilir düzeye gelirim diye düşünüyorum, sizce bu görüş mantıklı mı? Kendi yan çalışmamla da yayınları okuyup ingilizce tıp okursam olacağı kadar kendime bir şeyler katacak düzeyde ingilizceye tıp bilgisine erişebilir miyim?

    • @ptchl
      @ptchl 3 года назад

      @@muhammetzahitkoyuncu3966 çok güzel anlatmışsınız

  • @furkantaspnar3365
    @furkantaspnar3365 4 года назад +5

    Çok verimli ve faydalı açıklamalar olmuş , ellerinize sağlık abilerim ❤️

  • @muhammetzahitkoyuncu3966
    @muhammetzahitkoyuncu3966 4 года назад +9

    Dezavantajlar:
    * Öncelikle avantajlar bölümünde belirttiğim beklentileri olmayan ama tr bölümüne puanı yetmeyip eng yazacak arkadaşlara sesleniyorum. Lütfen yazmayın. Gerçekten zorlanırsınız. Böyle zorluk çekip tıp okumaktan vazgeçen veya 1 2 sene kayıpla tr bölümüne geçen arkadaşlarımız fazlasıyla var. Tr bölümüne puan yetmiyorsa başka üniversite tercih etmenizi öneririm.
    * Eng okumak zordur. Zorluğun nedeni anadilinden farklı bir eğitim almaktan gelir. Bugüne kadar aldığınız eğitimden farklı olacağını aklınızda bulundurun. Sebeplerini açıklayacağım:
    * 1- zihnimiz öğrenme faaliyetini tıpkı düşünce sisteminde olduğu gibi anadilde sağlar. Bunu değiştirmek çok zordur. Öğrendiğiniz bir şeyi zihninize trye çevirip alırsınız bunun kalıcı olması için daha fazla çalışmanız veya tr kaynaktan da çalışmanız gerekir. Genelde daha kolay olduğu için tr kaynaktan çalışmak daha yaygındır. İşte fark burda ortaya çıkar. Gerçekten İngilizce isteyip de yazanlar İngilizce kaynaktan çalışmakta ısrar ederken. Zorunluluktan eng yazanlar tr kaynağa yönelirler. Bir örnekle açıklayım. A kişisi tr okuyor. Derslere genelde girmiyor, Sınava son 7 gün kala çalışıyor ve sınava yönelik hazırlanan öğrenci notlarından çalışıyor. Yaklaşık olarak 70 puan bandında alıyor. B kişisi isteyerek severek eng bölümü yazıyor, derslere genelde giriyor, sınava 14 gün kala çalışmaya başlıyor ve sadece eng kaynaktan çalışıyor. Bu kişi de 70 puan bandında alıyor. C kişisi puanı yettiği için eng yazıyor derslere girmiyor çünkü anlamakta zorluk çekiyor, sınava 7 gün kala tr kaynaktan çalışıyor. 60 puan bandında hatta daha düşük alıyor. Yani Sizden daha az çalışıp daha fazla puan alan trden arkladaşlarınızın olmasına hazır olun. Siz bir notu 1 saatte bitirirken onlar 1 saatte 2 3 not bitirebilirler. Ayrıca tr öğrenci notları sınavda puan almak için çok güzel hazırlanmıştır. Benim zamanımda eng öğrenci notu yoktu. Sonradan çıktı galiba ama yine de tr notlarına yetişmesi zor.
    * 2- zorluğun bir diğer etkeni ders anlatan kısmıdır. Karşımızdaki hocalarımız da biz gibi anadili tr olan kişilerdir. Bilgiyi karşıya aktarırken dilimizde sıkça kullandığımız bize özgü betimleme, deyimler, günlük jargonlar, espriler vb. Kullanırız. Bunlar beynimizde farklı kalıplarda işlenerek bilginin kalıcı olmasını sağlar. Eng anlatım tüm bunlardan noksan yavan bir anlatım içerir. Dersin zevkli olmasının önüne geçebilir. Ayrıca hocalarımız alanlarında en iyilerden sayılı doktorlardır. Fakat doktorluk ve öğretmenlik farklı şeylerdir. Öğretmenlikte bilmek ve bilgiyi karşıya etkili şekilde aktarmak elzemdir. Bazı hocalarımız alanlarında trde en iyilerdendir ve yıllardır tr ders anlatma tecrübesine sahiptirler. Eng dersi de çok güzel anlatsalar bile tr kalitesinde olmayabiliyor. Bizim zamanımızda böyle hocaları kaçırmamak için tr dersine girme durumu bile oluyordu. Hocalarımız genel olarak dersi anlaşılır kılmak adına tr konuşmalar ve tüyolar verebiliyor onların görevi zaten öğretmek ve ellerinden geleni yapıyorlar sağolsunlar.
    * Her ne kadar hazırlık okunsa veya sınavla muafiyet verilse bile anlamını bilmediğiniz kelime ve kalıplarla karşılaşmaya hazır olun. Özellikle ilk 3 sene düzenli olarak kelime haznenize yeni kelimeler katacaksınız. Mesleki İngilizce diye tabir ettiğim bu kelimelere sahip olduktan sonra işiniz daha kolay olacaktır. Ders çalışırken yanınızda tr-eng sözlük bulundurun
    * Sonuç: şahsi görüşüm tr okuyup EN AZ mesleki düzeyde olacak şekilde ingilizce öğrenmek en iyi seçenek. Lakin tr okumak da eng okumak da nihayetinde tıp fakültesi okumaktır ve yoğun, zorlu bir süreçtir. Derslerle uğraşırken ekstradan dil çalışması yapmak ciddi irade ister. Bunun için en uygun zaman 1.sınıftır. Diğer sınıflarda sürekli dil gelişimini sürdürmek gerekir. Söylemesi kolay yapması zor. bu dediğimi uygulayanlar azınlıktır. Ayrıca yaz tatillerinde veya değişim programlarıyla yurt dışına çıkmak çok fayda sağlar. Bu gibi fırsatları iyi değerlendirmek gerekir.

    • @laurau-w8
      @laurau-w8 4 года назад

      Hocam benim İngilizcem C1, TOEFL belgem var, dilde dereceye girdim. İkisine de puanım yetiyor, dediğiniz sıkıntıları yaşar mıyım? Çok kararsız kaldım.

    • @muhammetzahitkoyuncu3966
      @muhammetzahitkoyuncu3966 4 года назад +1

      Roses are violet Reds are blue sıkıntı yaşayacağını zannetmiyorum

    • @bosbombos3364
      @bosbombos3364 3 года назад +1

      Hocam bana baya kalitesiz diye bahsettiler İngilizcesi hocalar cok da kotu anlatmıyor degil mi

  • @muhammetzahitkoyuncu3966
    @muhammetzahitkoyuncu3966 4 года назад +8

    Arkadaşlar merhaba ben İngilizce bölümü 2020 mezunuyum. Sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım.
    •Öncelikle gazi İngilizcenin puanı diğer İngilizce bölümü olan köklü üniversitelerden farklı olarak türkçe bölümünden daha düşük puanlı. Bunun nedeni gazinin İngilizce bölümünü onlarda çok daha sonra açması. Takdir edersiniz ki farklı dilde eğitim programı açmak ders içeriği ve eğitim vericilerin yeterliliği açısından kolay bir şey değil. Bu yüzden gazinin İngilizce bölümü ilk yıllarda bu yeterliliği sağlamakta zorluk çekti. Fakat artık bölüm 13 veya 14 yıllık bir tecrübeye sahip. Bu yüzden yeterlilik açısından endişeniz olmasın. Ayrıca yaklaşık 3 sene önce bölüm olarak uluslararası akreditasyon sağlandı. Yani artık Hacettepe istanbul üniversitesi ve Marmara tıp gibi bir İngilizce bölüme sahip olduğunu söyleyebilirim.
    • anadilde eğitim sorunsalı: bu konuda herkesin kendi şahsi fikri vardır. Ben size kendimin ve İngilizce bölümündeki çoğu arkadaşımın sahip olduğu görüşü aktaracağım. Ben türkçe eğitim alma taraftarıyım. ama bu eğtim esnasında en azından derslerimiz ile ilgili bir textbook’u okuyup rahatça anlayabileceğimiz mesleki ingilizceyi öğrenmenin en doğrusu olduğunu düşünüyorum. Tabi ki İngilizce bölümü okursanız bahsettiğim asgari düzeydeki İngilizceyi öğrenmek mecburiyetindesiniz. Yani deslerdeki kaynakların tamamı zaten bu kitaplardan oluşturuluyor. Ders çalışıp öğrenmek için bu yeterliliği sağlamak zorundasınız. Ama tr tıpta okursanız bu sizin gayretinize kalmış bir seçenek. Ayrıca İngilizce ilk üç sene yüzde yüze yakın oranda kullanılırken klinik stajlar başladığı zaman hasta başı dersler türkiyede yaşadığımız için türkçe olur. Bunun yanında klinikteki hocaları. Çoğu dersi türkçe anlatmayı tercih ediyor. Her ne kadar mevzuata aykırı olsa da çoğu İngilizce öğrencisi de bunu talep ediyor. Sadece yurtdışından gelmiş türkçesi iyi olmayan öğrenciler bunu istemiyor. Kısaca ingilizceyi kullandığımız süre yaklaşık 3.5 veya 4 sene diyebiliriz. Bazı klinik dersleri İngilizcede ısrar ediyorlar. Zaten son sene intörnlük ders yapılmıyor. Bir sonraki yorumda avantaj dezavantaj şeklinde açıklayacağım eğer sorularınız varsa sorabilirsiniz

    • @kemalbahar9443
      @kemalbahar9443 4 года назад

      forum sitelerinde İngilizce tipta hocalardan bazıları yetersiz deniyor böyle bir durum varmı varsa hocalardan yüzde kaçı böyledir

    • @kemalbahar9443
      @kemalbahar9443 4 года назад

      Birde hazırlık eğitimi aldıysanız memnun kaldınız mı fakülteye hazırladı mı ve İngilizce okumak tusta bir dezavantaj oluyor mu

    • @muhammetzahitkoyuncu3966
      @muhammetzahitkoyuncu3966 4 года назад

      Kemal Bahar
      yeterlilikten kasıt dil yeterliliğidir yoksa tüm hocalarımız alanlarında başarılı insanlardır. Evet bazı hocalar zorunluluktan eng derse girmek zorunda kalabiliyor ama bu oran düşüktü bizim zamanımızda. Biz böyle durumda hocam bir de tr anlatın diye istekte bulunuyorduk. Onlarda önemli yerleri tr olarak tekrar ediyorlardı yani sorun olmuyordu. Şimdi bu gibi durumlar daha da azalmıştır. Yeni gelen hocalar zaten başta eng yeterliliğe göre geliyor. Ben hazırlık eğitimi almadım ama alan arkadaşlarım eğitimden memnumdu yeterli olduğunu düşünüyorum. Eng bölüm tus için bir dezavantaj sağlamaz. Tus bambaşka bir boyut onu zamanı gelince farkedersiniz inşallah 😊 şimdiden konuşmak erken

    • @kemalbahar9443
      @kemalbahar9443 4 года назад

      @@muhammetzahitkoyuncu3966 anladim teşekkürler birde ben akademik olarak ilerlemek istiyorum Türkçe tıpa gidip ingilizcemi gelistirsem mi bu konuda daha başarılı olabilirim yoksa İngilizce okuyarak mı

    • @muhammetzahitkoyuncu3966
      @muhammetzahitkoyuncu3966 4 года назад

      Kemal Bahar öyleyse İngilizceye gidersen daha öğrenciyken bu tip çalışmalara katılabilirsin. Hocalarla beraber yayın yapabilir daha öğrenciylen cvni doldurabilirsin. İngilizce senin için daha faydalı olur bence

  • @fahrikocaoglu3537
    @fahrikocaoglu3537 4 года назад +2

    Paylaşımınız için teşekkürler. Bir sorum olacak ders geçme sistemi konusunda Ankara ve Gazi Tıp arasında fark varmı ? ders ders mi sınavlar yapılıyor bir dersiniz kaldığında diğer yı tek onu alarak yıl kaybediyormusunuz ? yoksa kurul şeklinde mi acaba ?

    • @laedri2061
      @laedri2061 4 года назад +1

      Gazi ve Ankara'nın sistemi aynı kurul şeklinde, sadece kurulların yıllık ortalamaya etkileri farklı. Yine ders ders kalım maalesefki olmuyor, yıllık ortalama belli bir puanı geçtiği taktirde geçiyor( yıllık ortalama da genellikle 60), geçemediği taktirde kalıyorsunuz

    • @sametisak6461
      @sametisak6461 4 года назад +2

      Dostum , Ankara tıpın sadece İngilizce bölümünde vize final sistemi var , Türkçesinde aynı gazideki gibi modül-kurul-komite sistemi var, Ankara'da finalin etkisi %80 kurul ortalaması %30 etki eder(evet toplayınca 110:)), gazide %60 komite ortalaması%40 final etki ediyor

    • @mehmetff2338
      @mehmetff2338 4 года назад

      @@sametisak6461 Samet bey bilgilendirme için teşekkürler

    • @faf2654
      @faf2654 4 года назад

      @@sametisak6461 peki hangisini okumasi daha kolay olur acaba

    • @laedri2061
      @laedri2061 4 года назад

      Gazi, Ankara'dan daha kolay bilinir hep. İlk 3 sene için Ankara daha zor, son 3 sene için Gazi daha zor diye bir söylemde bulunmakta

  • @Maglupbey
    @Maglupbey 4 года назад +6

    İnflujır mısınız mübarekler 😍

  • @wakabayashi5106
    @wakabayashi5106 2 года назад

    gazi tıpın ankaradaki diğer üniversitelere göre ne gibi avantajları veya dezavantajları vardır?

  • @yagmurn13
    @yagmurn13 3 года назад

    merhaba gazide 4-5.sınıflarda değerlendirme sistemi nasıl, yazılı ve sözlü sınavlar hangi oranda geçme notuna etki ediyor?

    • @makifkocakaya
      @makifkocakaya 2 года назад +1

      Biraz geç oldu ama seneye tercih edecekler için cevaplayayım en azından. %50 sözlü, %30teorik, %20 pratik

  • @hanifehasimler6309
    @hanifehasimler6309 4 года назад +2

    gazi ve dokuz eylül arasında eğitim kalitesi farkı var mıdır ?

    • @ahmetselcukcobanoglu8592
      @ahmetselcukcobanoglu8592 4 года назад

      9 eylülün probleme dayalı eğitim olması gazi ile aşırı farklı olmasına yol açıyor. Probleme dayalı eğitimi araştırmadan yazmamanızı öneririm. Normalde ybuda okuyorum ama gazide komite modelli entegre eğitim sistemi olmasından dolayı bu ikisi arasinda bir tercih yapsam gaziyi seçerdim.

    • @meliike11
      @meliike11 3 года назад +1

      @@ahmetselcukcobanoglu8592 artık bildiğim kadarıyla deü de entegre eğitim sistemine geçmiş, bu konu haricinde değerlendirirseniz deü ve gaziyi ne düşinürsünüz

    • @ahmetselcukcobanoglu8592
      @ahmetselcukcobanoglu8592 3 года назад

      @@meliike11 deu değişti mi bilmiyordum. Açıkcası pandemide çok fazla sosyal iletişim kuramadığımız için okulların son durumu ne bilmiyorum. Izmir sevdanız varsa orayı yazın evinize yakınsa ankarayı yazın :) iki yerde de okuyan dönem 1 leri bulmalısınız çunkü pandemide çok şey değişti ben dönem6 olarak pek bilgi veremeyebilirim.

  • @mehmetff2338
    @mehmetff2338 4 года назад +1

    Stajlar, kalabalıktan verimsiz geçiyor deniyor, haklılık payı var mı?

    • @talhagram
      @talhagram 4 года назад +1

      Bu Türkiye'nin çoğu yerindeki tıp fakültelerinde olan genel bir problem ne yazık ki . Bunu yaşanmayacağı fakülte sayısı azdır diye tahmin ediyorum çünkü eğitim bina şartlarına bakılmadan kontenjan arttırılıyor. Biz de bazı stajlarda 30-40 kişi hasta odasına girmeye çalışıyoruz.

    • @yunusemreses1480
      @yunusemreses1480 4 года назад +2

      Bunu bir örnekle açıklamaları iyi olabilir. Değilse ben hocaların birer birer ellinden tutup muayene öğrettiği bir fakülte henüz duymadım. Fark edilmeyen pek çok yerde dezavantaja sebep oluyordur illa ki.(En basitinden aynı servise giden asansörde sıra azalır.) Ama kararlı ve istekli bir stajyer için kayda değer bir dezavantaj öngörmüyorum. Klinik eğitimimiz hala beğenilir.

    • @talhagram
      @talhagram 4 года назад +1

      Kalabalık olması öğrenmek isteyene engel değil ben genellikle ön taraflarda olur hastayı ilk muayene edenlerden olurdum . Bilgiye isteyen her şartta ulaşabilir

  • @ahmetdonmez3793
    @ahmetdonmez3793 4 года назад +1

    Okuyan abilere bir sorum olacak da ing tip ve türkçe tip arasındaki temel farkları yazabilir mi ? İnn temeli yok ing tip okurken zorlanır miyim son olarak da Gazi ing birkaç yerde eksik diye duydum onlar ne düşünüyor?

    • @ahmetdonmez3793
      @ahmetdonmez3793 4 года назад

      .

    • @muhammetzahitkoyuncu3966
      @muhammetzahitkoyuncu3966 4 года назад +1

      Ahmet Dönmez yukarda yorumda belirttim kardeşim yine aklıma takılan varsa sorabilirsin

    • @ahmetdonmez3793
      @ahmetdonmez3793 4 года назад

      @@muhammetzahitkoyuncu3966 Anladım Muhammet abi sana şahsi bir soru sormak istiyorum da benim Gazi Tıpa girme olasılığım %100 e yakın değil İngilizce de yazmak istemiyorum. Sence Yıldırım Beyazıt Akdeniz Dokuz Eylül VS mi yazayım yoksa memleketim Elazığ da mı kalayım (Fırat Tıp)

    • @ahmetdonmez3793
      @ahmetdonmez3793 4 года назад

      @@muhammetzahitkoyuncu3966 He abi bir de 1 yıl hazırlık okursam yeterli düzeye gelir mi sence? Bi de hazırlıkta mesela hocolar napıyor sınavları VS nasıl? Yani sadece ing mi anlatılıyor?

    • @muhammetzahitkoyuncu3966
      @muhammetzahitkoyuncu3966 4 года назад

      Ahmet Dönmez ahmet kardeşim tıp fakültelerinde genel olarak iyi düzeyde ve yeterli eğitim verildiğini düşünüyorum. Aslında burda öğrencinin ne kadar istekli ve çalışkan olduğu önemli. Ama ankara şehir olarak diğer şehirlere oranla daha fazla vaka ve hasta çeşitliliğine sahip. Bunun getirmiş olduğu büyük bir tecrübe var. Ben tıp fakültesi eğitiminde ankara ve İstanbulun diğerlerinden biraz daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Tabi yine almak isteyene. Ben senin yerinde olsam önce ankaradakileri yazar sonra Fıratı yazardım. Memlekette ve şehir dışında okumanın avantaj/dezavantajlarını da mutlaka değerlendir

  • @ozlemyldz3460
    @ozlemyldz3460 4 года назад

    Mesela 1. Sinifa gececek biri olarak(insallah) 4. Sinifa gecen birinden kaynak istesem ne kadar isime yarar ya da onun ihtiyaci olabilir mi ilk 3 yilda kullandigi kaynaklara?

    • @kasmseckin675
      @kasmseckin675 4 года назад +1

      Hayırlı olsun. İlk iki yıl için bir anatomi atlası şartken yanına bir fizyoloji kitabı eklenebilir. Onun dışında hocaların "şu kitabı alın, alabilirsiniz, tavsiye ettiğim kitaplar" dediklerini almasak da oluyor. Çünkü not sistemi var, derslerden çıkarılan notlar sınıfla paylaşılıyor ve derslere bile gitmeden sadece bunları okuyarak konu öğrenilebiliyor ve sınıf geçilebiliyor. Ha daha iyi öğrenmek, kafada oturtmak için derslere gidilebilir veya ayrıyeten hocaların söylediği bir iki kitap alınabilir. 4. sınıfa geçen birinin de sanıyorum ki ilk üç yılki kaynaklarına ihtiyacı kalmıyor. Tüm bunlardan cevabı bulabilirsiniz :)

    • @ozlemyldz3460
      @ozlemyldz3460 4 года назад

      @@kasmseckin675 teşekkurler peki atlas icin hangisini önerirsiniz?

    • @kasmseckin675
      @kasmseckin675 4 года назад +1

      @@ozlemyldz3460 genelde sobotta veya netter kullanılır, gerek sayfa sayısının daha makul oluşu gerekse fiyatının daha uygun oluşuyla netter ön plana çıkıyor, sobottaysa daha fazla çizimlere sahip olsa da kemik anatomisinde sobotta daha iyiken kas anatomisinde netter iyidir, diğer konularda bir kıyas yapıldığını görmedim. Ben netteri öneririm, kemiktryken arkadaşlarınızdan da bakabilirsiniz sobottaya.

    • @kasmseckin675
      @kasmseckin675 4 года назад +1

      Ayrıca, tus dersaneleri bazen ücretsiz kitap veriyor. Onları alınca zaten daha da gerek kalmıyor diğer kitaplara

    • @ozlemyldz3460
      @ozlemyldz3460 4 года назад +1

      @@kasmseckin675 Anladım çok teşekkürler 😊

  • @muhammedeskin163
    @muhammedeskin163 4 года назад +1

    İngilizce mi Türkçe mi okuyorlar

    • @mehmetff2338
      @mehmetff2338 4 года назад

      Yunus Emre bey ing idi, Talha hocam tr yanlış bilmiyorsam.

    • @muhammedeskin163
      @muhammedeskin163 4 года назад

      @@mehmetff2338 sağ olun

    • @yunusemreses1480
      @yunusemreses1480 4 года назад +2

      @@mehmetff2338bey kardeşim ben Türkçe tıptım. Talha hocam da aynı şekilde. İngilizce tıp hakkında sorularınız olursa bölümü bitiren arkadaşlara yönlendirebiliriz.

  • @fahrikocaoglu3537
    @fahrikocaoglu3537 4 года назад

    Gazi Tıp İng bölümü puanı Türkçe bölüme göre diğer üniversitelerin aksine daha düşük . Puanım ikisine de yetiyor ancak hangisini tercih etmemiz yönünde tavsiye verebilecek olan varmı acaba ? (Bazı yorumlarda ing eğitime ilişkin eleştiriler var !!)

    • @yunusemreses1480
      @yunusemreses1480 4 года назад

      Eleştirilerde kimi noktalarda haklılık payı olabilir. Zira tıp eğitimini hakkıyla İngilizce olarak verebilecek fakülte sayısı memlekette bir elin parmağını geçmez. Gazi'de puanın daha düşük olmasının sebebi bu olabilir. Yine de Gazi'de de okunabileceğini düşünüyorum. (Çoğu kendi çaban olmakla birlikte) genel hekim ortalamasının üzerinde İngilizce yetisiyle mezun olursun. Türkçe tıpa göre en bariz artısı bu olabilir. Ben senin yerinde olsaydım her ikisine puanım yetse Türkçe tıp yazar ama muhakkak bir dil kursuna kaydolur İngilizce'yi ilk 3 senede halletmeye çalışırdım.

    • @talhagram
      @talhagram 4 года назад +1

      Eğitim dilinin anadilde olması öğrenme verimini arttırıyor. Ama ingilizce olmadan da bazi bilgileri elde edemiyoruz. İngilizce şart. Ama eğitim dili olması gerektiğini düşünmüyorum. Ama muhakkak ingilizce okursan da elde edeceklerin var 🙂

    • @Zeynepmaria-f8w
      @Zeynepmaria-f8w 4 года назад +3

      Ben de bu ikilemdeyim. İngilizcesinde kontenjan daha düşük daha verimli olur diye düşünüyorum ama gazi de derslere gelen az oluyormuş zaten Türkçede de. TUS Türkçe olduğu için Türkçe fakülteler daha verimli görünüyor. İngilizcesi daha yüksek olanlar da belli başlı kaliteli eğitimi veren üniversiteler. Kariyer açısından İngilizce avantajlı görünse de Türkçenin puanı daha yüksek demekki artı başka bir şeyler de var diyerek onu yazacağım.

    • @talhagram
      @talhagram 4 года назад +1

      @@Zeynepmaria-f8w İngilizcesi daha yüksek olan yerler de mevcut. Ne olursa olsun çalıştıktan sonra Türkçe tıpta da olur ingilizce tıpta da.

    • @iremarslanyurek-gaziuniver9930
      @iremarslanyurek-gaziuniver9930 4 года назад +3

      Merhabalar Gazi ingilizce tıp 2019 girişli biri olarak sorularınıza cevap verebilirim. Türkçe'ye puanım yetmesine rağmen ingilizce seçtim ve çok memnunum kendi adıma.

  • @esra8603
    @esra8603 4 года назад

    Gülhane tıp yazmak istiyorum bu konuda bilginiz var mı? (Sivil olanı)

    • @baksacs4787
      @baksacs4787 3 года назад

      Sorabilirsin orda okuyorum 4.sınıfım

    • @arzuaksoy7125
      @arzuaksoy7125 3 года назад

      @@baksacs4787 hamidiye tip yazmak.istiyorum nasıldır