Beyaz Benek bir parazittir ve hemen hemen tüm tatlı su akvaryum balıklarında ve sularında bulunabiliyor. Kış aylarının gelmesiyle beraber akvaryumlarında ısıtıcı bulunmaya akvaryumlarda su ısısının değişmesi sebebiyle strese giren balıklarda hastalığın görülme sıklığı artmaktadır. Stres etkisiyle bağışıklık sistemi zayıflayan balığın mukoza tabakasının zayıf düşmesi sonucu parazitler kendilerine uygun konaklama ortamına sahip olurlar. Parazitler zayıflayan mukoza katmanından balığın vücut sıvısına ulaşıp beslenmeye çalışır ve tüm bunları yaparken balığa zarar verir. Balıklar kendilerini kayalara, bitki yapraklarına, dekorasyona veya akvaryumun kenarlarına sürmeye başlar. Ayrıca iştahlarını kaybedebilirler. Derilerinde ve yüzgeçlerinde küçük beyaz lekeler göreceksiniz. Tedavisi aslında kolaydır. Akvaryum ısısını arttırmak ve tuz tedavisi, genelde başarılı olur.
Evet, tetra akvaryumunda midye kırığı kum kullanabilirsiniz. Midye kırığı kum, birçok akvaryum hobisi tarafından tercih edilen bir kum türüdür çünkü doğal görünümlüdür ve akvaryum balıklarının yaşam alanlarının daha doğal olmasını sağlar.
Çok teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
Abi acil cevap 30 litre akvaryum var lepistes bakiyorum pipo filtreyi aciyorum cok dalga oluyor nasıl azaltabilirm filtreyi aciyorum baliklar saklaniyor
Melek balığının ağzında pamukçuk oluşması, çeşitli faktörlere bağlı olabilir. En yaygın nedenlerden biri, melek balığının stres veya hastalıkla mücadele etmesidir. Stresli bir balık, zayıflamış bir bağışıklık sistemi ile karşı karşıya kalabilir ve bu da enfeksiyon riskini artırabilir. Ayrıca, melek balığının ağzındaki pamukçuk oluşumu, kötü su koşullarından veya yetersiz beslenmeden kaynaklanabilir. Pamukçuk, melek balığı ağzında bir enfeksiyon belirtisi olabilir ve zamanında tedavi edilmesi önemlidir. Veteriner hekim veya akvaryum uzmanı tarafından yapılacak bir muayene ve gerekirse uygun ilaçlar, melek balığının sağlığına kavuşmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, melek balığına uygun beslenme ve iyi su koşulları sağlamak da pamukçuk gibi enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olabilir.
Elodea bitkisini zaten her tropikal balık besleyen arkadaşlara tavsiye ediyorum. Pistia (Su Marulu) da çok yayılan bir bitki, havalandırmayı çok iyi yapmak lazım, yoksa akvaryumun tepesini tamamen kapatıyor ve balıkların hava almasına engel olabiliyor. Ancak gene de transgenetik akvaryumunda olabilecek bir bitki.
Balıkları günde sadece bir kere yemle ve şunu da asla unutma, her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yerse, doyar. Hiç bir balık az yemekten ölmez ancak çok yemekten ölür. Bu yüzden fazla yem asla vermemelisin.
Tetrazon bir sürü balığıdır ve en az 6 veya 7 adet guruplar halinde yaşar. Bundan az oldukları zaman diğer balıkların kuyruklarına saldırması normaldir. Akvaryumlarının da en az 60 litre olması gerekir ki ben 150 litreden küçük akvaryumlarda bakılmasını tavsiye etmiyorum.
Akvaryumda birden fazla balık varsa, bazen saldırganlık meydana gelebilir ve mağdur balıkların yüzgeçlerde yarıklar, kopmalar olabilir. Bunun yanında, düşük su kalitesi, kuyrukta yarıklarının görünmesine neden olabilir. Yıpranmış yüzgeçler ve kuyruk bir erime işareti de olabilir.
Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, 3 gün boyunca yem verme. Balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin, daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar.
Abi yardım et transgenetik tetralar hep motorun arkasına sıkışıyor çıkarıyorum akşam bakıyorum en az 3 tanesi girmiş oluyor yardım et abi ne yapmalıyım
Akvaryum suyunun bozuk olması sonucu, havanın en yoğun ve temiz olduğu yere gidiyor olabilir. Ayrıca Tetra balıkları, hava motorunun arkasına saklanmayı tercih ederler çünkü doğal yaşam ortamlarında sularda bulunan bitkilerin gölgesinde veya diğer korunaklı alanlarda yaşarlar ve bu nedenle doğal davranışlarıdır. Hava motorunun arkası da onlar için doğal bir sığınak gibi görünebilir. Akvaryuma balıkların saklanabileceği bitki ve aksesuarlar da koyabilirsin. Ayrıca, hava motoru genellikle akvaryumlarda su yüzeyinde yer alır ve tetra balıkları su yüzeyinde yüzerler, bu nedenle hava motorunun arkasında saklanmak onların doğal davranışlarına da uygun olabilir. Ayrıca hava motorunun yaydığı kabarcıklar tetra balıklarının ilgisini çekebilir ve bu nedenle de onların bu bölgede kalmasını teşvik edebilir.
Filtreye hava getiren hortumun üzerine musluğu koyabilirsin. Bunun için hortumu ikiye kes. Musluğun bir ucunu hava gelen tarafa bir ucunu da hava çıkan tarafa takmalısın. Tek musluk şeklinde olanı kullanmalısın.
Akvaryuma alışma sürecinde böyle bir durum olabilir. Akvaryuma alıştıklarında da yem yemeye başlarlar. Bazı balıklar en az 15 gün bazıları 4 ay yem yemeden yaşar. Yem yememekten değil, fazla yem balığı daha çabuk öldürür. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese bile doyar.
Abi bende Trans genetik tetra besliyorum amma bizim baliklar yemlerini cok yemiyorlar bu neden ola bilir? Birde arkadasimda besliyor bu baliklardan o hemde Koi de besliyor Tetra baligi Koinin kuyrunu yiyor ,bende baska baliklar besliyorum amma benimki diyer baliklarin kuyrunu yemiyor bu neden ola bilir?
Akvaryumunda 5-6 adetten fazla transgenetik tetra varsa kendileri ile uğraşmaktan diğer balıklarla uğraşmazlar. Eğer arkadaşının balık adedi azsa, diğer balıklarla uğraşırlar. Su değerlerini kontrol et. Eğer çok amonyak ve nitrit varsa akvaryumunda stres yüzünden balıklar yem yemekte zorlanırlar.
180 litreye 30 adet koyabilirsin. Yalnız akvaryumu yeni kuruyorsan bütün balıkları bir anda akvaryuma koymanı tavsiye etmem. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. ruclips.net/video/Kj4LGG6pZjI/видео.html Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. ruclips.net/video/Xho7B3i9TEo/видео.html
Hangi tür koydun. Afrika çiklitlerinden koyduysan, 1 erkeğe en az 4 dişi şeklinde koymalısın. Ancak bu akvaryum küçük de gelecektir. Balıklar arasında kavgaların çıkması da muhtemel. Eğer çiklit ağzına yavru aldıysa, 21 gün sonra yavrular doğar. 15 ila 18 gün arasında balığı kusturmanı öneririm.
33-34 litrelik akvaryumunda 7 Terra 4 çöpçü 1 vatoz balıklarım var. Bugün 2. Günüm hocam dünden beri yemleri istediğim gibi yemediler ve ışığı açarken tek bir yere motorun dibine geliyorlar. Bunlar normalmidir? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Akvaryum küçük olmakla beraber, balıklar ilk akvaryuma geldiklerinde böyle davranabilir. Akvaryuma alışınca, yem yemeye de başlayacaktır ancak dediğim gibi akvaryum küçük ve eğer bu akvaryumu da yeni kurduysan, çok yakın zamanda sorunlar çıkacaktır.
Selam, 2 kez 10 litre akvaryuma tetra aldık. fakat ilk aşamada onları suya alıştırmak için 30 dakika poşette akvaryumda , sonra aldığım yerdeki suya akvaryuma koyduğum suyu ekleyerek alıştırdım. fakat kendi akvaryumumda ki suya alıştırırken yavaşlamaya ve sonra onları akvaryuma aldığımızda yavaşca öldüklerini gördüm. buna sebep olan şey nedir. sadece 2 şer adet aldık akvaryum küçük diye. kendi temizleme filtreside var.
Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. ruclips.net/video/gDRZSLfmkHE/видео.html
@@CemCelikel cevabınızdan şunu mu çıkarmalıyım? 10 litre akvaryumda balık yaşamaz. Sorum çok farklı. Dikkatli okumadığınızı düşünüyorum. Sadece 2 tetra bakacağız.
10 litrede hiç bir balık yaşamaz. Yaşatmaya çalışmak da eziyet olur. Hem size hem balıklara ayrıca tetra balıkları sürü balıklarıdır ve en az 6 adet bakılmalıdır, Yoksa strese girip, ölürler.
Tras genetik tetra besliyorum 8 tane oldu motor normal di ama yoruyordu motoru cama doğru üfleyecek şekilde yaptım iyi yapmismiyim yoksa bi zarari olurmu?
Akvaryum küçükse veya filtre akvaryuma göre büyükse bu sorun oluşur. Cama çevirmen bir nebze olsa önlem olsa da asıl yapman gereken, akvaryuma uygun filtre veya filtreye uygun akvaryumun olması önemli. Eğer hç bir şey yapamazsan da filtrenin hava girişi olan hortuma hava musluğu takarak, akvaryuma giren hava miktarını ayarlayabilirsin.
Abi acil cevap ver lepistes besliyorum yavruluğun altında 11 tane yavru vardı anne lepistesi koymuştum sabah kalltım 1 tane yavru üste çıkmış ne yapmalıyım sonra biradha denedim yavruyu alt tarafa koydum kisa surede yine yukari cikti kucuk saklama kabina koysam bisi olurmu isitici filtrw ve hava olmadan
@@CemCelikel hocam aşırı fazla araştırdım şöyle yapmam uygun mudur. ilk olarak çeşme suyunu akvaryuma doldurup bikaç gün bekledikten sonra akvaryumuma su düzenleyicisi atacağım.ondan sonra ise akvaryumu yemleyeceğim.yemler çürüyüp amonyak vs. oluşturduktan sonra sera nitrivec yani bakteri kültürümün çok azını boşaltacağım.sonra 1 adet vatoz balığı alıp akvaryuma koyacağım.ve onuda yemleyeceğim.sonra bakteri kültürünü tekrar boşaltacağım ardından balıklarımı alacağım ve diyelim 80 balığı aynı anda aldım ilk gün 20 tanesini beslermiş gibi yem atacağım.balıkların birden aşırı amonyak oluşturmaması için.2. gün 40 3. gün ise normal şekilde yemleyeceğim.ve hergün biraz daha bakteri kültürü atacağım.
@@CemCelikel anladım.hocam her ay 6 tane almak çok yavaş geldi.tam 1 yılda istediğim sayıya ulaşmış oluyorum.en başta alırken 6 adet alıp sonraki aylarda 12 şer adet takviye etmeyi düşünüyorum.Sorularıma hemen cevap veriyorsunuz ilginiz için sağolun.
Balıkları minimum kayıpla, akvaryuma alıştırman için söylüyorum. Bu bakteriyel döngü kolay oluşan bir şey değil. O yüzden de yavaş yavaş ilerlemeni tavsiye ederim.
Hagen bir marka ismi, ancak piyasada hagen diye bir sürü kum satıyorlar. Bazıları siyah rengi verebilmek için demir tozu bile kullanıyor. Dikkat etmekte fayda var.
@@CemCelikel demır tozu olmayan orjınallederde sorun olmaz dıyorsunuz anladıgım kadarıyla.Ayrıca ılgı alaka ve cevaptan dolayı tsrk ederm ıyı kı abone olmusum dedım ılk defa :D
Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. ruclips.net/video/gDRZSLfmkHE/видео.html
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@@CemCelikel akvaryum 20 litre ve daha koydugum an indi sonra bu gün bir tane daha aldim o iyiydi ama aksam uzeri isten geldim yeni aldığım ufak olan da dipteydi buyukler yukarıda idi sonra baktim kuyrugu yok solungaclar hareketli bir balik ufaklari yiyor anlasilan ama yemininde veriyorum halbuki. 15 transgenerik tetra icin kac litre akvaryum önerirsiniz. Dış filtre lazım mı? Telegram kullaniyor iseniz oradan ekipman linki atabilmeniz mumkun mü yeni başladım bilen birinden sağlam destege ihtiyacım var.
Transgenetik tetra balıklarının her biri için en az 7 ila10 litrelik akvaryumun olmalı. Yani 15 genetik tetra için akvaryumunun en az 100 ila 150 litrelik bir akvaryumun olmalı. Bazen yeni aldığınız balıkları akvaryuma koyarken veya gene balıkları su değişiminden sonra akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da yatma eğilimi görülebilir. Akvaryum küçük olunca, güçlü olan balıklar,, diğerlerini akvaryumdan atmaya ya da öldürmeye çalışır ki bu süreç, akvaryum büyüklüğüne uygun balık sayısı kalana kadar devam eder. 100 ila 150 litre akvaryum için ufak çaplı bir dış filtre almanı tavsiye ederim. Dış filtre hacmi de 500 ila 750 litre/saat su devri yapanlardan olsun. Ekipman tavsiyesi yapmıyorum ancak en uygununu almanı tavsiye ederim.
Melek balığı ile vatoz balığını bir arada tavsiye etmiyorum. 72 litre 2 melek balığı için küçük bir akvaryum. Transgenetik balıkları sürü balığıdır ve en az 6 adet olmalıdır. 5 transgenetik az. Melek balığı başta olmak üzere, diğer balıkların kuyruk ve yüzgeçlerine vurur. Transgenetik balığı ne kadar fazla olursa, o kadar iyidir.
Renk kaybolması yaşanabilir. Bunun iki sebebi vardır. Y stres ya da hastalık. Bu iki sorunun da en büyük sebebi, akvaryum su koşullarının balığın yaşamasına uygun olmamasıdır.
Abi benim 70 litrelik bi alvaryumum var içinde 5 tane yavru melek 3 tane moli var 5 adet de transgenetik tetra var üretmek için sayıyı ne kadar yapmam gerekiyo birde dişi erkek ayrımı nasıl yapılıyor
70 litre 5 tane melek balığı için küçük bir akvaryum. Her ne kadar küçük olsalar da ileride büyüdüklerinde sorun yaratacaktır. 5 Melek balığı için en az 200 litre olmalı. Moli ile melek balığı beraber yaşarken, transgenetik ile beraber yaşaması için en az 6 adet olması gerekir. 5 ve daha az adette oldukları zaman, melek balığının kuyruklarını didiklerler.
Öncelikle keyifli hobiler dilerim size bir sorum olucakti benim japon baliklarim var ve herzaman değil ama bazen dışkıları şeffaf oluyo bazende seffaf ve dışkıda baloncuk oluyor bunun nedeni nedir ben ic parazit oldugundan supeleniyorum insallah oyle degildir
Bu Japon balığının yediği yemler ile alakalıdır. Devamlı aynı kuru yemi yerlerse, hava kabarcıkları balığın sindirim kanalında birikir ve hava ile beraber atılır. Sağlıklı japon balığı dışkısı, genellikle koyu kahverengi olur. Japon balığı dışkısı hemen dibe batar. Arada farklı yemler verin. Yemi ıslatıp verin ya da kabukları soyulmuş bezelye verin.
Tabiki abone oldum akvaryum hobisiyle alakali en dogru bilgilerin bulundugu kanal . Sakincasi yoksa birsey daha sorucam akvaryumun zeminine kum ,cakil vs. Hicbirsey kiymassam birsey olurmu yoksa gerekli mi
Abi bir şry sorucam benim tetra ve japon balığın vardı 4 tetra Transgenetik olan 2 tane normal japon vardı bir tetra kuyruğunu zorluyodu onu başka akvaryuma aldım diğerleri hiç bir şey yapmıyor ana
Tetralar topluluk balığıdır ve en az 6-7 balık olması gerekir yoksa diğer balıklara rahat vermez ayrıca tropikal balıklardır, soğuk su balıkları ile yaşamaz. Bildiğin gibi japon balığı da bir soğuk su balığıdır.
Erkeğin sırt yüzgeci daha dar ve sivridir. Aynı zamanda, erkeğin "etek" ya da anal alt yüzgecinin ön kısmı fark edilir ölçüde geniştir, dişinin "etek" yani alt yüzgeci ise mide hattına paralel uzanır. Olgun bir dişi de dolgun ve şişmandır.
4 litrede balık bakılmaz. Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. Transgenetik tetralar da sürü balığıdır ve en az 6 adet olmalıdır. Ayrıca 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, 1 vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon tetra ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. ruclips.net/video/gDRZSLfmkHE/видео.html
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Merhaba, videolarınız bilgilendirici ve izlemesi keyifli. Bende moli ve transgenetik tetra var. Ancak cinsiyet ayrımını yapamiyorum. Ayırt edebileceğimiz bir görsel de bulamadim. Sanki hepsinin etegi de aynı karin yüzgeci de aynı. Bir tanesinin uzun tül gibi yüzgeçleri var. Torunlarım olsun istiyorum 😊 boyları 2 - 2.5 / 3cm civarlarında
Belki de hepsi aynı cinsiyettedir. Onun için de anlayamıyor olabilir misin? Bir de daha küçük boyları. Tetralar genelde 4 cm gibi olduklarında ürerler. Moli de sanırım sorun yoktur. Erkeklerin alt yüzgeci sivri olur, dişilerin yuvarlak.
Merhaba.100 litre alvaryumum var.Kaç adet ile başlamalıyım?Az olunca akvaryumda belli olmuyor çünkü.Sadece pipo filtre yeterli mi?suya hareketlilik vermek için iç motor şart mı?
Tetra balıkları sürü balıklarıdır ve en az 6 lı guruplar halinde bakılmalıdır. 200 litre için 12 ila 15 adet uygundur. Ancak yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. ruclips.net/video/Kj4LGG6pZjI/видео.html Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. ruclips.net/video/Xho7B3i9TEo/видео.html
60 litre akvaryumda 8 transgenetik tetra 2 moli 4 panda çöpçü ve 1 cüce vatoz var günde 2 kez yemleme yapıyorum 3 gün içinde su çok bulanık bir hal aldı iç filtrenin güzel çalıştığını düşünüyorum su 25 derecede sabit fakat balıklar sürekli üstte ya da ısıtıcının yanında duruyor. Bulanıklığın sebebi günde çift yem vermem mi yardımcı olursanız sevinirim
Balıkları günde sadece bir kere yemle ve şunu da asla unutma, her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yerse, doyar. Hiç bir balık az yemekten ölmez ancak çok yemekten ölür. Bu yüzden fazla yem asla vermemelisin.
10 litre akvaryumum var markası jebo r231b filtre bozuk acaba 3 mavi 3 yeşil tetra atsam OLUR MU ? YAŞAR MI ? filtrenin yerine hava taşı ile hava vereceğim abi acil yanıt verir misin
10 litre akvaryumda hiç bir balık bakılmaz. En az 40 litre olmalı. 6 tetra için en ideal. 40 litre akvaryuma en az saatte 200 litre çeviren bir filtre almalısın. Ayrıca ısıtıcı ve hava motoruda olmalı.
@@CemCelikel abi daha önce aynı akvaryumda 20 tane falan lepistes besledim şimdi de tetra beslemek istemiştim ama siz bunu deyince vazgeçtim peki az sayıda yani 2-3 tane japon balığı besleyebilir miyim bu arada abi jebo nun kendi filtresi var google a yazarsanız görürsünüz o yeterli olur mu
Japon balığı da beslenmez. Sadece tek japon baksan bile en az 60 litre olması gerekir. Bence sen ağız tadıyla balık bakmak istiyorsan, en az 40 litrelik bir akvaryuma geç. Yoksa çok balık kaybedersin. O kadar parayı ölecek balıklara vermektense, üreyecek balıklara ver.
Tetra balıklarının genelinde bu var. Ancak, yavru balıkların saklanabileceği, yoğun bitki örtüsü olunca saklanabilir ve yaşamlarına da devam edebilir. Bunun dışında, o yavruların pek yaşama şansı yok.
İyi günler Cem bey 120 lt akvaryumda kaçtane genetik tetra besleyebilirim 8 çöpçü 2 cüce vatozum var bunların yanına kaç tane damızlık boy genetik tetra koymalıyım
Tetra balığı vatozla aynı akvaryumda yaşar mı ? Orada çöpçü balığı demissiniz ama ben bilemedim. Suan aynı akvaryuma koydum.Benim vatoz balıklarım tetra balıklardan çok korktu ve kaçıyorlar. Bilemedim ne yapacağım. Çok küçükken aldım vatozları ilk defa balık görüyor Belkı bilemedim Napacan 5 vatoz 5 tetra balığı var şuan. Aynı buyuklukteler ne yapmak gerek???
Tetra ve vatoz bir arada yaşar. Yalnız tetra sayısı az. En az 6-7 adet olmalı. Vaztoz balıkları zaten çok utangaç balıklardır. Tetra sayısını arttırırsan ve vatozların saklanabileceği yerler ayarlarsan, daha iyi olur.
Günde 12 ila 16 saat ışık gereklidir. Bunun dışında günde en az 8 ila 12 saat karanlıkta kalabilirler. Her canlı gibi bu balıklarında uyumaya ihtiyacı vardır. Bu yüzden akşamları akvaryum ışığını kapatmak gerekir.
@@CemCelikel teşekkür ederim abi ben kuzenimle beraber 5 tane besliyoruz tetra dan 2-3 saat önce akvaryum patladı malesef şuan balıkları mecbure fanusa koyduk yarın yeni akvaryum alıp koyacağız fanusun bi zararı olurmu bide üstü açık ya hareketli balıklar atlar mı fanustan cevap verirsen sevinirim abi teşekkürler.
Melek balıklarının bir çifti en az 120 litrelik bir akvaryumda bakılmalıdır. Ayrıca tetra besleyeceksen de en az 6 adet olması gerekir yoksa tetralar melek balıklarının kuyruklarını didikler. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. ruclips.net/video/gDRZSLfmkHE/видео.html
Yeni kurduğum 50 cm lik akvaryumda 9 adet genetik tetra 1 adet ufak vatoz ve 1 adet ufak çöpçü balığım var ama benim sorum genetik tetraların akvaryumun dip tarafında aşağı yukarı 5 cm lik bölümde yüzmeleri yanlış yaptığım ne olabilir yardımcı olabilirmisiniz
Akvaryum bu kadar balık için çok küçük ayrıca akvaryum yeni olduğu için bakteriyel filtrasyon döngüsü de oturmuş durumda değil ve çok fazla amonyak var. Balıklar stres yapıyor ve bu yüzden de bir arada duruyor. Eğer balıkların sayısını azaltmaz ya da daha geniş bir akvaryuma geçmezsen, balıkların hastalanmaya başlayacaktır.
Abi ben trans genetik tetra bakacağım da benim akvaryum 60 litre ve hepsi dolu ve 1 tatlı kaşığı Kays tuzu koydum biraz tuzlu su ama o kadar da tuzlu değil yaşarlar mi
Koyabilirsin ancak fazla koyarsan da su sertliği yüzünden balıkları strese sokacaktır. Stres de balıkları hasta eder. Bu yüzden dozunu arttırmadan tuz kullan. Tuz dediğimz de sofra tuzu değil, kaya ya da epsom tuzu olmalı.
160 litre 80cmx40cm h50cm bi akvaryumum var 850L/saat iç filtrem 20 cm hava taşı ve 25 cm hava borusu var akvaryum zemini için 2 kg lav kırığı 2 adet plastik bitki ve 1 adet toprak testi var 4 adette büyük deniz kabuğu bu akvaryum için kaç adet tetra almam gerekiyor ve akvaryumu kurup suyu koyduktan sonra balıkları kaç gün sonra almam gerekiyor
Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. ruclips.net/video/Kj4LGG6pZjI/видео.html Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. ruclips.net/video/Xho7B3i9TEo/видео.html
Akvaryumum uzunluğu 170 cm genişlik 100 cm var içini tekrar düzdük eskiden yunus ve chiclet üretim yapıp satıyordum şimdi uğraşmak istemiyorum tetra alacağız 50 adet felan sizce boyutlara sayı iyi mi ortalama 1 tona yakın su alıyor akvaryum tahminimce
@@CemCelikel yeniden derken söyle ben küçüklüğümden beri balık işiyle uğraşıyorum bir dönem üretim yapıp satıyordum yunus chicled ve sarı prenses ve chicled türleri balıklarım yaşlandığı benim de artık vaktim olmadığı için tüm kolonimi sattım akvaryumu 1 sene balıksız ama içinde vatoz olacak şekilde boş tuttum bu sene abimin isteğiyle komple temizlik ve ilaçlama ışık tesisatı vs yeniden kurduk ve bu defa daha önce hiç beklemediğim balık türü tetra beslemeye karar verdim
Akvaryumu yeni baştan kuruyorsun. Bu yüzden de benim sana tavsiyem, ilk başta 6 adet ile başlaman. Eğer 2-3 ay yaşatabilirsen, diğer balıkları da yavaş yavaş eklersin.
Abi ben neon tetra ve trans genetik tetra besliyorum ama bu son zamanlarda neon tetranın rengi soldu bi köşede baş aşağı duruyor yüzdüğü zamanda zar zor yüzüyor düzgün yüzemiyor neden acaba?
Neon balığı rengini kaybettiğinde, genellikle balığın iyi olmadığının ve kötü su kalitesinden veya hastalıktan etkilendiğine bir işaretidir. Suyu test edin. Amonyak veya nitrit seviyeleri yüksek çıkarsa veya pH aniden değiştiyse, suyun %50'sini hemen değiştirin. Stres, Neon balığının renklerinin solmasına sebep olur, ayrıca bağışıklık sistemine bir saldırı varsa gene renkleri donuk hale gelebilir. Neon balıklarınızın renklerini geri kazanması için yüksek kaliteli yemler ile besleyin. Ayrıca akvaryumun gündüz saatlerinde yeterince ışık almasını sağlayın. Bu, Neon balıklarınızın renklerini korumasına yardımcı olacaktır. Verdiğiniz yem de bu balığın renklerini kaybetmesine neden olur. Devamlı hazır pul ve/veya granül yem vermek, renklerini soldurabilir. Arada canlı yemler vermek, bu balıkların renklerinin de parlamasını sağlar.
Su sıcaklığını aynı tut. Ayrıca musluk suyunu dinlendirerek ver ve suyun hepsini bir seferde değiştirme, balıkların ölebilir. Su değişimi yaparken en fazla toplam suyun en fazla yüzde 30 kadarını değiştir. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmemiş yemleri ve atıkları alarak yap. Hazır ve arıtma suyu kullanma.
Akvaryum suyunda ki bozukluk sonucu balıklarının gözlerinden birini veya her ikisini çevreleyen sıvı dolu torbalar varsa veya doğal olmayan bir şekilde çıkıntı yapıyorsa, bu bir bakteriyel enfeksiyon belirtisidir. Bakteriyel bir hastalık, antibiyotik kullanılarak tedavi edilir. Karantina akvaryumunda sık sık su değişimi yaparak ve yüksek kaliteli yem vererek iyileşme süreci hızlandırılır.
Merhaba bende 20 adet var içine beta aldım sadece 2 tane tetra beta ile uğraşıyor diğerlerinin umrunda bile olmuyor şuanda betayı farklı bir yere aldım korktuğum için sadece 1 gün aynı yerde tuttum emin olamadım sizce beklemelimiyim beta kenarda hep saklanıyordu sabredip beklesem adepte olurlarmı
50 litre 20 adet için küçük en fazla 6 ila 10 adet olması gerekir. Akvaryum küçük olduğu için diğer balıkları rahatsız ediyor. Bence ya akvaryuma uygun sayıda balık besle ya da beta balığını hiç akvaryuma koyma.
Hocam merhabalar, 32 litrelik tepe filtreli ithal akvaryum almayı düşünüyorum, 1 çöpçü, 1 cüce vatoz, 2 tanede japon beslemek için ideal olur mu 32 litre ? Birde tepe filtre uygun olur mu önerir misiniz? Cevaplarsanız çok sevinirim.
32 litre sadece betta balığı için ideal, diğer hiçbir balık için tavsiye etmiyorum ki japon balığı için çok küçük. Japon balığı ile vatoz eğer akvaryum küçük ise beraber yaşamaz. Ayrıca japon balığı akvaryumuna ayrıca bir çöpçü veya başka bir dip balığına gerek yok.
160 litrelik akvaryuma sadece pipo filtre taksam haftada 1 defa %10 dip çekimi yaparak su yenilesem verim alabilir miyim ? yoksa illaki dış filtre olması mı gerek
Öncelikli merhaba çok güzel video 160 litre akvaryum kurdum ciklet için kalsiyum karbonatlı kum ve gnays kayalar ekledim dıs filtre isitici aldim ciklet icin tankim biraz ufak bu ozellikte transgenetik bakabilir miyim icine bir seyler ekleyerek ?
160 litre akvaryumda bakabilirsin. Bu balık eğer bakteriyel döngüsü tam bir akvaryum olursa, çok rahat bakılabilen bir balıktır. Ama 160 litre akvaryum, çabuk kirlenebilecek bir akvaryum olduğu için ilk başlarda fazla balık almamanı tavsiye ederim.
Acil cevap verebilir misiniz, arksdas emanet etti balığı birkaç günlüğüne. Su bulanmış, direk musluktan doldurup değiştirsem olur mu. Bir de yemi yemiyor
Eğer yem yemiyorsa, balık strese girmiş demektir. En büyük stres nedeni de su değerlerinin bozulmuş olmasıdır. Suyu bozan en önemli şey, yenmeye yemler ve organik atıklardır. Bunu önlemenin yolu, sık sık su değişimidir. Suyu bir hortum yardımı ile çek. Çektiğin suyu, dipten çekerek akvaryumdan atmalısın. Bu su atılırken, yenmeyen yemleri ve organik atıklar da akvaryumdan gider. Her seferinde en fazla yüzde 30-40 kadar suyu değiştir. Asla bir seferde bütün suyu değiştirme. Değiştirdiğin su en az 2 gün ağzı geniş bir kapta (Kova-Leğen gibi) bekletmelisin. Eğer dinlenmiş suyun yoksa, yarısı musluk suyu yarısı şişe suyu olabilir ama diğerleri hep dinlenmiş musluk suyu olsun. Günde 1 kere yem versen yeter. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar.
@@CemCelikel teşekkür ederim çok aydınlatıcı oldu. Arkadaş emanet etti, ilk defa balık bakıyorum. Bide tembihledi ölmesin diye. Birkaç gün içinde ölmez inşallah değil mi
sürü balığı olduğunu bilmeden göze hoş geldiği için 6 tane almıştım genelde de bu şekil beslenmesi önerilliyormuş 1 tanesi öldü akvaryumum 30 litre olması lazım 5 tanede sorun çıkarır mı acaba
5 tetra balığı ile 6 tetra balığı arasında büyük fark vardır bu yüzden en az 6 adet olacak şekilde balıkları ayarla. Ayrıca 30 litre balık bakmak için ideal bir büyüklük değildir. Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, 1 vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. ruclips.net/video/gDRZSLfmkHE/видео.html
Hocam merhaba bugun akvaryum aldım bi güzel dizayn ettim su da dinlendi yarın balık almayı düşünüyorum ama akvaryum küçük 1 tane balık da beslemek istemiyorum 35 cm genişligi var 22 cm derinliği var hangi balıkları önerirsin@@CemCelikel
1.5 hafta önce 2 melek ve 2 tetra olan akvaryum kurdum. Sonrasında ise 3 tetra daha aldım sonra gördüm ki melekler tetralara saldırıyor. Melekleri başka akvaryuma aldım sorun şu ki ; aldığım günden beri başta aldığım tetralarım yem yemiyor. Hatta hiç tepki vermiyorlar. İç parazitten şüpheleniyorum ne yapmalıyım sizce ?
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
6 şar edat bakabilirsin. Fakat akvaryumu yeni kuruyorsan, yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. ruclips.net/video/Kj4LGG6pZjI/видео.html Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. ruclips.net/video/Xho7B3i9TEo/видео.html
merhabalar ben transgenetik tetra,Lepistes ve bir adet çöpçü balığı almayı düşünüyorum akvaryum en az kaç cm olmalı ve sadece pipo filtre taksak olurmu?
Teşekkür ederim. Ben bu kanalı zaten bunun için kurdum. Transgenetik ve neon tetra balıkları bir arada yaşayabilecek balıklardır. Yalnız bu balıklar sürü balıkları olduğu için, en az 6 şarlı guruplar halinde bakılmalıdırlar. Yoksa strese girerler.
Abi bu balıkların yumurtlaması için 6 erkek ve 6 kız olması şart mı? Bide bizim akvaryum böğle dikdörtgen ve orta boyda sence yumurtlayabilirlermi? Çok yavru olsun istemiyorumda. 500 bana çok geldi.
Aksolotllar, sucul bir tür olarak doğada tatlı su göl ve nehirlerde yaşarlar. Eğer aksolotlunuz yüzeyde yan duruyor ve zor hareket ediyorsa, birkaç olası nedeni olabilir: 1. **Su Kalitesi:** Aksolotlların su kalitesine duyarlı olduğunu unutmayın. Su kalitesindeki bozulmalar, aksolotlunuzun sağlığını etkileyebilir. Ammonyağın birikimi, yetersiz oksijen seviyeleri veya suyun aşırı kirli olması gibi faktörler aksolotlunuzun davranışını etkileyebilir. 2. **Su Sıcaklığı:** Suyun sıcaklığı, aksolotlunuzun davranışını etkileyebilir. Suyun sıcak veya soğuk olması, aksolotlunuzun metabolizmasını etkileyebilir ve hareketlerini yavaşlatabilir. 3. **Yetersiz Beslenme:** Aksolotllar, sağlıklı büyüyebilmek ve hareket edebilmek için yeterli ve dengeli bir beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Eğer yetersiz veya dengesiz bir şekilde besleniyorsa, hareket kabiliyeti etkilenebilir. 4. **Stres veya Rahatsızlık:** Aksolotllar, çevresel değişikliklere veya stres faktörlerine duyarlı olabilirler. Yetersiz saklanma alanı, aşırı ışıklandırma, yüksek ses veya sık sık rahatsız edilme gibi durumlar aksolotlunuzun stres seviyesini artırabilir. 5. **Hastalıklar:** Aksolotllar, farklı hastalıklara duyarlı olabilirler. Cilt problemleri, parazit enfeksiyonları veya diğer sağlık sorunları aksolotlunuzun davranışını etkileyebilir. Eğer aksolotlunuzun bu tür bir davranışı varsa, öncelikle su kalitesini kontrol etmek, su sıcaklığını uygun seviyede tutmak ve beslenmesini gözden geçirmek önemlidir. Eğer durum düzelmezse veya daha ciddi bir sağlık sorunu şüphesi varsa, bir veteriner hekimden yardım almanız önerilir.
Abi iyi akşamlar bende transgenetik tetra besliyorum bugün bir olay yaşadım mor olan tetram mavi olanı kovalamaya başladı ben normal dedim karışmadim kalktım yarım saat sonra geldim mavi olan balığı ağzına almıştı sonra beni görünce bıraktı fakat farkettimki mavi olan balığın gözünü yemiş balığın gözünü çıkarmış ve balık öldü. Neden böyle yaptı ilk defa yaşıyorum abi cevaplarmisin?
40 litre 15 tetra için çok küçük. Bu yüzden de kendilerine yer açmak için bir birlerine saldırıyorlar. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, 1 vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 transgenetik tetra ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. ruclips.net/video/gDRZSLfmkHE/видео.html
Teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB Ayrıca gene Transgenetik Tetra ile ilgili "Transgenetik Tetra Hangi balıklarla yaşar" ile ilgili bir videom daha var. Onu da izleyebilirsin. ruclips.net/video/P_GboBHq6Hg/видео.html
@@CemCelikel Sen ki balığa mümkün olduğu kasar su tavsiye ediyorsun 6 diyorsan beslerim japon var fazla onları çıkartıp bu balığı besleyecek gönül rahatlığı ile. İyi akşamlar üstad.
Abi 30 litre akvaryumum var lepistes üretmek istiyorum (acil) 3d1e oraninda 4 tane balık var akvaryumda pipo filtre ısıtıcı ve biraz yapay bitki var hemen balıkların üremesi için ne yapmalıyım? Ayrıca 3 d 1e daha alacağım cuma günü(ısıtıcı 26°c)
Filtrele de tavsiyem sünger yada pipo filtrelerdir. Bu filtreler bol miktarda hava akışı oluşturur ve balığın ihtiyacı olan bol oksijeni sağlar, ayrıca akvaryum içinde oluşacak olan yüksek su sirkülasyonu balıkların kuyruklarında güçlü kasların oluşmasını sağlar. Bu da lepisteslerin üçgen şeklinde ki kuyruklarının doğal durmasını sağlar. İdeal su pH değeri, 6.8 ile 7.8 arasıdır. Su sertliği 150 ile 400tds arasında olsun.
Merhabalar kusura bakmayın sizi rahatsız ediyorum bende suan trangenetik tetra akvaryumum var beyaz kum var siyah bitki kumuna geçmek istiyorum sizce dogru bir seçim mi
Akvaryumda, eğer beyaz kum ile ilgili bir sıkıntı yoksa, bence geçme. Çünkü bu akvaryumun bütün dengesini bozabilir. Ancak değiştirirsen de bu işlemi çok sakin ve suyun dengesini bozmadan ve balıkları strese sokmadan yapmanı tavsiye ederim. Bu arada bana istediğin zaman soru sorabilirsin.
Su değişimi yaparken, hortum yardımı ile çekebilirsin. Yalnız bunu her seferinde suyun yüzde 30 kadarını değiştirerek yaparsan iyi olur. Biraz zaman alacaktır ancak gene de en uygun şekli bu.
Marka önermiyorum ancak transgenetik balıklar etçildir ve protein ağırlıklı yem yerler. Sana tavsiyem, aldığın yemin en az yüzde 40 kadarı protein içerikli olsun. Bol bol canlı yem ver.
Verdiğiniz bilgiler çok iyi keşke en baştan sizi izleyip öyle akvaryum kursaydim
Umarım bundan sonra videolarımı izleyerek daha çok bilgi sahibi olursunuz.
Sağol abi istediğim balık buydu ama tam bilgim yoktu sayenizde oldu
Sende sağol. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
@@CemCelikel teşekkürler abi
@@CemCelikel abi lepisyenlerin kuyruklarında beyaz benekler var nasıl bi tedavi uygulaya bilirim
Beyaz Benek bir parazittir ve hemen hemen tüm tatlı su akvaryum balıklarında ve sularında bulunabiliyor. Kış aylarının gelmesiyle beraber akvaryumlarında ısıtıcı bulunmaya akvaryumlarda su ısısının değişmesi sebebiyle strese giren balıklarda hastalığın görülme sıklığı artmaktadır. Stres etkisiyle bağışıklık sistemi zayıflayan balığın mukoza tabakasının zayıf düşmesi sonucu parazitler kendilerine uygun konaklama ortamına sahip olurlar. Parazitler zayıflayan mukoza katmanından balığın vücut sıvısına ulaşıp beslenmeye çalışır ve tüm bunları yaparken balığa zarar verir. Balıklar kendilerini kayalara, bitki yapraklarına, dekorasyona veya akvaryumun kenarlarına sürmeye başlar. Ayrıca iştahlarını kaybedebilirler. Derilerinde ve yüzgeçlerinde küçük beyaz lekeler göreceksiniz. Tedavisi aslında kolaydır. Akvaryum ısısını arttırmak ve tuz tedavisi, genelde başarılı olur.
@@CemCelikel teşekkürler abi başka birine sorsam senin kadar iyi bilgi vermezlerdi gerçekten çok sağol iyi aksamlar
Midye kırığı kum kullana bilirmiyiz
Evet, tetra akvaryumunda midye kırığı kum kullanabilirsiniz. Midye kırığı kum, birçok akvaryum hobisi tarafından tercih edilen bir kum türüdür çünkü doğal görünümlüdür ve akvaryum balıklarının yaşam alanlarının daha doğal olmasını sağlar.
Rengarenk bir koloni kursak çıkan yavrular hangi renk olur
Rengarenk olur :)
Why you need to hack your friends instegram? If so, you are a loser
Pierce Robert also you are...
Selam çok güzel sundunuz tşk
Çok teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Bir sorun olursa da sorabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Abi acil cevap 30 litre akvaryum var lepistes bakiyorum pipo filtreyi aciyorum cok dalga oluyor nasıl azaltabilirm filtreyi aciyorum baliklar saklaniyor
Hemen akvaryumu aldığın yere git ve bir tane hava musluğu al. Filtreye hava taşıyan hortuma o musluğu tak ve gelen havayı oradan ayarla.
@@CemCelikel pipo filtreye nasıl takacağım?
Hava gelen hortumun üzerine takılacak.
@@CemCelikel abi plastik köşeli hava vanası yaz çıkar bi ondan var bide normaliden hangisini kullanıyım
Normal olanı kullanabilirsin.
Transgenetik tetra ile japon balıgı yasarmi
Kesinlikle yaşamaz.
@@CemCelikel peki japon balığı ile kuhli loach yaşarmı
Japon balığı ile Kuhli Loach beraber yaşamaz. Tropikal balık olduğu için sıcak su iterler.
@@CemCelikel pet Show Yaşar demişti abi
Kuhli loach balığını ağzına sığarsa, makarna gibi yer. Ancak petshop da balık satacak ki para kazansın.
Hayırlı sabahlar melek balığının birinde ağzı pamukcuk gibi beyaz aft var ne yapmam gerek aydinlatirsaniz sevinirim.
Melek balığının ağzında pamukçuk oluşması, çeşitli faktörlere bağlı olabilir. En yaygın nedenlerden biri, melek balığının stres veya hastalıkla mücadele etmesidir. Stresli bir balık, zayıflamış bir bağışıklık sistemi ile karşı karşıya kalabilir ve bu da enfeksiyon riskini artırabilir. Ayrıca, melek balığının ağzındaki pamukçuk oluşumu, kötü su koşullarından veya yetersiz beslenmeden kaynaklanabilir.
Pamukçuk, melek balığı ağzında bir enfeksiyon belirtisi olabilir ve zamanında tedavi edilmesi önemlidir. Veteriner hekim veya akvaryum uzmanı tarafından yapılacak bir muayene ve gerekirse uygun ilaçlar, melek balığının sağlığına kavuşmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, melek balığına uygun beslenme ve iyi su koşulları sağlamak da pamukçuk gibi enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olabilir.
@@CemCelikel Teşekkür ederim.
Lütfet bir barbus balığı yumurta dökme vidoesu koyun???
Ona da bakarım..
@@CemCelikel Tamam
@@CemCelikel Barbus bir balık yumurtası bulursa söyle bana 😊😊😊
@@CemCelikel Bulundu???
@@CemCelikel Bulundu??? Bana sor
Transgenetik tetra ile eledoa ve pistia bakılabilirmi
Elodea bitkisini zaten her tropikal balık besleyen arkadaşlara tavsiye ediyorum. Pistia (Su Marulu) da çok yayılan bir bitki, havalandırmayı çok iyi yapmak lazım, yoksa akvaryumun tepesini tamamen kapatıyor ve balıkların hava almasına engel olabiliyor. Ancak gene de transgenetik akvaryumunda olabilecek bir bitki.
7 tane tetra baligim var gunde kaç kere beslemeliyim ve her ogunde kaç tane yem atmalıyım
Balıkları günde sadece bir kere yemle ve şunu da asla unutma, her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yerse, doyar. Hiç bir balık az yemekten ölmez ancak çok yemekten ölür. Bu yüzden fazla yem asla vermemelisin.
Merhabalar 5genetik tetram 1 tetrazon yani kaplan tetram 1 çöpçü baligim var kaplan olan kuyruklara saldiriyor ne yapmaliyim acil yardim baska fanusa aldim küsüp yemek yemedi 😅
Tetrazon bir sürü balığıdır ve en az 6 veya 7 adet guruplar halinde yaşar. Bundan az oldukları zaman diğer balıkların kuyruklarına saldırması normaldir. Akvaryumlarının da en az 60 litre olması gerekir ki ben 150 litreden küçük akvaryumlarda bakılmasını tavsiye etmiyorum.
abi bi balıgımın kuyrugu parça parça ne yapmam lazım
Akvaryumda birden fazla balık varsa, bazen saldırganlık meydana gelebilir ve mağdur balıkların yüzgeçlerde yarıklar, kopmalar olabilir. Bunun yanında, düşük su kalitesi, kuyrukta yarıklarının görünmesine neden olabilir. Yıpranmış yüzgeçler ve kuyruk bir erime işareti de olabilir.
@@CemCelikel peki abi kaya tuzu kullansam sıkıntı olurmu Lepistes ve cöpçü var
@@CemCelikel ayrıca hastalığı atlatirsa eski kuyruğu yeniden. Cikacakmı
Akvaryumun su değerlerini normale dönmeli. Yoksa kuyruk erimesi geçmez.
Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, 3 gün boyunca yem verme. Balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin, daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar.
Abi yardım et transgenetik tetralar hep motorun arkasına sıkışıyor çıkarıyorum akşam bakıyorum en az 3 tanesi girmiş oluyor yardım et abi ne yapmalıyım
Akvaryum suyunun bozuk olması sonucu, havanın en yoğun ve temiz olduğu yere gidiyor olabilir. Ayrıca Tetra balıkları, hava motorunun arkasına saklanmayı tercih ederler çünkü doğal yaşam ortamlarında sularda bulunan bitkilerin gölgesinde veya diğer korunaklı alanlarda yaşarlar ve bu nedenle doğal davranışlarıdır. Hava motorunun arkası da onlar için doğal bir sığınak gibi görünebilir. Akvaryuma balıkların saklanabileceği bitki ve aksesuarlar da koyabilirsin.
Ayrıca, hava motoru genellikle akvaryumlarda su yüzeyinde yer alır ve tetra balıkları su yüzeyinde yüzerler, bu nedenle hava motorunun arkasında saklanmak onların doğal davranışlarına da uygun olabilir. Ayrıca hava motorunun yaydığı kabarcıklar tetra balıklarının ilgisini çekebilir ve bu nedenle de onların bu bölgede kalmasını teşvik edebilir.
@@CemCelikel abi bitkilere bakamam ama küpler oluyor böyle içine giriyorlar balıklar ondan koysam olurmu?
Evet, olabilir ayrıca su değerlerini kontrol et.
@@CemCelikel teşekkür ederim abi bide son bişey sorcam benim motordan baloncuk çıkmıyor ama ses falan çıkıyor yani su hareket ediyor neden acaba
Hava alana kısmı, sadece su ile temas ettiği için köpük çıkmıyor. Hava ile temas ederse hava kabarcığı da çıkar.
Abi pipo filtreye hava musluğu takmak istiyorum da nasıl takacağım ayrıca bende 2 tür hava musluğu var hangisi kullanmalıyım
Filtreye hava getiren hortumun üzerine musluğu koyabilirsin. Bunun için hortumu ikiye kes. Musluğun bir ucunu hava gelen tarafa bir ucunu da hava çıkan tarafa takmalısın. Tek musluk şeklinde olanı kullanmalısın.
@@CemCelikel tek musluk derken abi anlamadım
Bundan bahsediyorum.
www.hepsiburada.com/akvaryum-hava-hortum-muslugu-vana-5-li-paket-pm-HB000005JNVW
@@CemCelikel teşekkür ederim
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmayı unutma :)
Yavrularda aynı renkleri yakalarmyız bu balıklar da
Yakalayabilirsin ancak bu bir süreç. Aynı renkte yavruları arada seçe seçe bir arada üretmelisin.
Abi genetik tetra kuyruk uzatmak için ne yapmak gerekir 2:45 deki tetra gibi
Onun cinsi öyle. Uzunkuyruk ya da peçe kuyruklu tetra.
2 3 gün evde yokken hava motorunu kapasam sorun olurmu
Kesinlikle kapatma. Büyük sorunlar çıkabilir.
@@CemCelikel teşekkür ederim
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Akvaryuma alalı 2 gün oldu ama yem yemiyorlar neden acaba
Akvaryuma alışma sürecinde böyle bir durum olabilir. Akvaryuma alıştıklarında da yem yemeye başlarlar. Bazı balıklar en az 15 gün bazıları 4 ay yem yemeden yaşar. Yem yememekten değil, fazla yem balığı daha çabuk öldürür. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese bile doyar.
Abi bende Trans genetik tetra besliyorum amma bizim baliklar yemlerini cok yemiyorlar bu neden ola bilir?
Birde arkadasimda besliyor bu baliklardan o hemde Koi de besliyor Tetra baligi Koinin kuyrunu yiyor ,bende baska baliklar besliyorum amma benimki diyer baliklarin kuyrunu yemiyor bu neden ola bilir?
Akvaryumunda 5-6 adetten fazla transgenetik tetra varsa kendileri ile uğraşmaktan diğer balıklarla uğraşmazlar. Eğer arkadaşının balık adedi azsa, diğer balıklarla uğraşırlar. Su değerlerini kontrol et. Eğer çok amonyak ve nitrit varsa akvaryumunda stres yüzünden balıklar yem yemekte zorlanırlar.
Cok saolun amma bendede tetra baliği 2 tane ondada onda kuyruklarini yiyiyor bende ise yemiyor
Arkadaşının akvaryumu küçük, seninki daha büyük olduğu için de olabilir ancak bu demek değildir ki senin balıklarının da balığın kuyruğunu yemeyecek.
Tesekkur ederim
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Tebrik ederim, gene çok güzel bir video olmuş.
Teşekkür ederim. Bne de çok beğendim bu videoyu. Çok renkli oldu..
Beyaz benek oldu balıklarım, ısıyı attırıp parazitleri dökmek istiyorum balıklarımdan, bu ısı transgenetikler için kaç olmalı
27-28 derecelere çıkarabilirsin.
faunsta yaşar mı?
Transgenik tetra fanus ta yaşamaz !
NOT: fanus ta hiç bir Balık yaşamaz !
@@Akvaryum-j1o bugün 7. gün yaşıyorlar. hergün suyunu değiştiriyorum ama
@@filizbayram6642 suyun yüzde kaçını değiştiriyorsunuz
180 litre akvaryumda kaç adet tetra besleyebilirim, ve vatozlar bu balığa saldırır mi
180 litreye 30 adet koyabilirsin. Yalnız akvaryumu yeni kuruyorsan bütün balıkları bir anda akvaryuma koymanı tavsiye etmem. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin.
ruclips.net/video/Kj4LGG6pZjI/видео.html
Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin.
ruclips.net/video/Xho7B3i9TEo/видео.html
@@CemCelikel değerli bilgileriniz için teşekkür ederim , zaten sizleri izleyerek bilgi ediniyorum , emeklerinize sağlık
Teşekkür ederim :)
@@CemCelikel 3 adet ciklet balığı koydum akvaryuma herhangi bir sorun olmadı, kaç gün sonra balık sayısını 25 30 yapayim hocam
Hangi tür koydun. Afrika çiklitlerinden koyduysan, 1 erkeğe en az 4 dişi şeklinde koymalısın. Ancak bu akvaryum küçük de gelecektir. Balıklar arasında kavgaların çıkması da muhtemel.
Eğer çiklit ağzına yavru aldıysa, 21 gün sonra yavrular doğar. 15 ila 18 gün arasında balığı kusturmanı öneririm.
33-34 litrelik akvaryumunda 7 Terra 4 çöpçü 1 vatoz balıklarım var. Bugün 2. Günüm hocam dünden beri yemleri istediğim gibi yemediler ve ışığı açarken tek bir yere motorun dibine geliyorlar. Bunlar normalmidir? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Akvaryum küçük olmakla beraber, balıklar ilk akvaryuma geldiklerinde böyle davranabilir. Akvaryuma alışınca, yem yemeye de başlayacaktır ancak dediğim gibi akvaryum küçük ve eğer bu akvaryumu da yeni kurduysan, çok yakın zamanda sorunlar çıkacaktır.
Selam, 2 kez 10 litre akvaryuma tetra aldık. fakat ilk aşamada onları suya alıştırmak için 30 dakika poşette akvaryumda , sonra aldığım yerdeki suya akvaryuma koyduğum suyu ekleyerek alıştırdım. fakat kendi akvaryumumda ki suya alıştırırken yavaşlamaya ve sonra onları akvaryuma aldığımızda yavaşca öldüklerini gördüm. buna sebep olan şey nedir. sadece 2 şer adet aldık akvaryum küçük diye. kendi temizleme filtreside var.
Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin.
ruclips.net/video/gDRZSLfmkHE/видео.html
@@CemCelikel cevabınızdan şunu mu çıkarmalıyım? 10 litre akvaryumda balık yaşamaz. Sorum çok farklı. Dikkatli okumadığınızı düşünüyorum. Sadece 2 tetra bakacağız.
10 litrede hiç bir balık yaşamaz. Yaşatmaya çalışmak da eziyet olur. Hem size hem balıklara ayrıca tetra balıkları sürü balıklarıdır ve en az 6 adet bakılmalıdır, Yoksa strese girip, ölürler.
@@ACKGamer837 biz 10 litrelik fanusta yaşattık balığımızı 3-4 yıl bizimle vakit geçirdi. gayet de uzun süre yaşadı
Bu balık 40 sene kadar yaşatılabilir ki 3-4 yaşları en güzel olduğu dönemlerdir. Yani balık tam kıvamına gelmişken, oldurmüşsün.
Tras genetik tetra besliyorum 8 tane oldu motor normal di ama yoruyordu motoru cama doğru üfleyecek şekilde yaptım iyi yapmismiyim yoksa bi zarari olurmu?
Akvaryum küçükse veya filtre akvaryuma göre büyükse bu sorun oluşur. Cama çevirmen bir nebze olsa önlem olsa da asıl yapman gereken, akvaryuma uygun filtre veya filtreye uygun akvaryumun olması önemli. Eğer hç bir şey yapamazsan da filtrenin hava girişi olan hortuma hava musluğu takarak, akvaryuma giren hava miktarını ayarlayabilirsin.
Transgenetik tetra ısıtıcısız ve filtresiz ortamda yaşarmı
Kesinlikle yaşamaz.
Abi acil cevap ver lepistes besliyorum yavruluğun altında 11 tane yavru vardı anne lepistesi koymuştum sabah kalltım 1 tane yavru üste çıkmış ne yapmalıyım sonra biradha denedim yavruyu alt tarafa koydum kisa surede yine yukari cikti kucuk saklama kabina koysam bisi olurmu isitici filtrw ve hava olmadan
Anne yememişse sorun yok demektir. Yoksa, ilk gördü anda yavruyu yiyebilirdi.
@@CemCelikel ya abi stresten kaç tane balık var sayamadımki ayrıca başka anne koycam yavruluğa ozaman nolcak
O zaman yavruyu al ama fala tutamazsın. Rafya varsa akvaryumun içine rafya koy. Yavrular onun içine saklanacaktır.
Efsane video reis👏👏
Teşekkür ederim..
300 litre akvaryuma sadece 1 vatoz ve full transgenetik tetra koyacağımızı varsayarsak.300 litre akvaryuma max kaç adet koyabilirim
80 adet kadar bakabilirsin. Ancak akvaryumu yeni kuracaksan bu kadar balığı bir seferde koyma. Yeni akvaryum sendromu denen çok ölümcül bir durum var.
@@CemCelikel hocam aşırı fazla araştırdım şöyle yapmam uygun mudur.
ilk olarak çeşme suyunu akvaryuma doldurup bikaç gün bekledikten sonra akvaryumuma su düzenleyicisi atacağım.ondan sonra ise akvaryumu yemleyeceğim.yemler çürüyüp amonyak vs. oluşturduktan sonra sera nitrivec yani bakteri kültürümün çok azını boşaltacağım.sonra 1 adet vatoz balığı alıp akvaryuma koyacağım.ve onuda yemleyeceğim.sonra bakteri kültürünü tekrar boşaltacağım ardından balıklarımı alacağım ve diyelim 80 balığı aynı anda aldım ilk gün 20 tanesini beslermiş gibi yem atacağım.balıkların birden aşırı amonyak oluşturmaması için.2. gün 40 3. gün ise normal şekilde yemleyeceğim.ve hergün biraz daha bakteri kültürü atacağım.
Bence 80 adeti bir anda değil 6 şar 6 şar al. Bir ay bak. Yaşatabilirsen bir 6 adet daha al. Kademe kademe ilerle.
@@CemCelikel anladım.hocam her ay 6 tane almak çok yavaş geldi.tam 1 yılda istediğim sayıya ulaşmış oluyorum.en başta alırken 6 adet alıp sonraki aylarda 12 şer adet takviye etmeyi düşünüyorum.Sorularıma hemen cevap veriyorsunuz ilginiz için sağolun.
Balıkları minimum kayıpla, akvaryuma alıştırman için söylüyorum. Bu bakteriyel döngü kolay oluşan bir şey değil. O yüzden de yavaş yavaş ilerlemeni tavsiye ederim.
Abi salyangozu yermi
Genelde iyi geçinen türlerdir. Pek bir birlerine zarar vermezler.
selam alykum bu balıklardan bakmayı dusunuyorm kendım akvaryum yapıyorum.Balıkların altına sıyah hagen bıtkı kumu koysam sorun olur mu balıklara
Hagen bir marka ismi, ancak piyasada hagen diye bir sürü kum satıyorlar. Bazıları siyah rengi verebilmek için demir tozu bile kullanıyor. Dikkat etmekte fayda var.
@@CemCelikel demır tozu olmayan orjınallederde sorun olmaz dıyorsunuz anladıgım kadarıyla.Ayrıca ılgı alaka ve cevaptan dolayı tsrk ederm ıyı kı abone olmusum dedım ılk defa :D
Aklına takılan bir sorun olursa, görür görmez cevaplarım. Ben teşekkür ederim..
25 litrede 6 tane sıkıntı yaratır mı?
Değil reis ben fanusta iki tane bakıyorum
Reis bugün 10 adet balık aldım ama bir tanesi sürekli dipte yatıyor sebebi ne olabilir
Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin.
ruclips.net/video/gDRZSLfmkHE/видео.html
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@@CemCelikel akvaryum 20 litre ve daha koydugum an indi sonra bu gün bir tane daha aldim o iyiydi ama aksam uzeri isten geldim yeni aldığım ufak olan da dipteydi buyukler yukarıda idi sonra baktim kuyrugu yok solungaclar hareketli bir balik ufaklari yiyor anlasilan ama yemininde veriyorum halbuki. 15 transgenerik tetra icin kac litre akvaryum önerirsiniz. Dış filtre lazım mı? Telegram kullaniyor iseniz oradan ekipman linki atabilmeniz mumkun mü yeni başladım bilen birinden sağlam destege ihtiyacım var.
@@CemCelikel ic filtrem var sabah 8 aksam 12 calisiyor
Transgenetik tetra balıklarının her biri için en az 7 ila10 litrelik akvaryumun olmalı. Yani 15 genetik tetra için akvaryumunun en az 100 ila 150 litrelik bir akvaryumun olmalı. Bazen yeni aldığınız balıkları akvaryuma koyarken veya gene balıkları su değişiminden sonra akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da yatma eğilimi görülebilir. Akvaryum küçük olunca, güçlü olan balıklar,, diğerlerini akvaryumdan atmaya ya da öldürmeye çalışır ki bu süreç, akvaryum büyüklüğüne uygun balık sayısı kalana kadar devam eder. 100 ila 150 litre akvaryum için ufak çaplı bir dış filtre almanı tavsiye ederim. Dış filtre hacmi de 500 ila 750 litre/saat su devri yapanlardan olsun. Ekipman tavsiyesi yapmıyorum ancak en uygununu almanı tavsiye ederim.
Lepisteslerde dip çekimi %kaç oranında olmalı
Akvaryum büyükse yüzde 30 kadar yeter ama küçük akvaryumsa, sık sık olmak kaydıyla (Haftada 2-3 kere) Yüzde 10-20 şeklinde olmalı.
Selam bu balıklardan küçük akvaryuma kaç tane almalıyım?
Akvaryum en az 40 lite olmak koşuluyla 6 adet olmalı
4 çöpçü 1 vatoz 3 danio ve 5 transgenetic 2 melek var Moli veya plati ekleyebilir miyim 72 litre akvaryum
Melek balığı ile vatoz balığını bir arada tavsiye etmiyorum. 72 litre 2 melek balığı için küçük bir akvaryum. Transgenetik balıkları sürü balığıdır ve en az 6 adet olmalıdır. 5 transgenetik az. Melek balığı başta olmak üzere, diğer balıkların kuyruk ve yüzgeçlerine vurur. Transgenetik balığı ne kadar fazla olursa, o kadar iyidir.
renk kaybolması yaşanıyor mu
Renk kaybolması yaşanabilir. Bunun iki sebebi vardır. Y stres ya da hastalık. Bu iki sorunun da en büyük sebebi, akvaryum su koşullarının balığın yaşamasına uygun olmamasıdır.
Abi benim 70 litrelik bi alvaryumum var içinde 5 tane yavru melek 3 tane moli var 5 adet de transgenetik tetra var üretmek için sayıyı ne kadar yapmam gerekiyo birde dişi erkek ayrımı nasıl yapılıyor
70 litre 5 tane melek balığı için küçük bir akvaryum. Her ne kadar küçük olsalar da ileride büyüdüklerinde sorun yaratacaktır. 5 Melek balığı için en az 200 litre olmalı. Moli ile melek balığı beraber yaşarken, transgenetik ile beraber yaşaması için en az 6 adet olması gerekir. 5 ve daha az adette oldukları zaman, melek balığının kuyruklarını didiklerler.
ısıtıcıya gerek var mı oda sıcaklığında ölürler mi
Oda sıcaklığı 18-20 dereceler olduğunu düşünürsek, bu balık 22-26 derecelerde yaşar. Bu yüzden de ısıtıcı olmalı.
Öncelikle keyifli hobiler dilerim size bir sorum olucakti benim japon baliklarim var ve herzaman değil ama bazen dışkıları şeffaf oluyo bazende seffaf ve dışkıda baloncuk oluyor bunun nedeni nedir ben ic parazit oldugundan supeleniyorum insallah oyle degildir
4 baligim var 4undede bazen oluyor
Bu Japon balığının yediği yemler ile alakalıdır. Devamlı aynı kuru yemi yerlerse, hava kabarcıkları balığın sindirim kanalında birikir ve hava ile beraber atılır. Sağlıklı japon balığı dışkısı, genellikle koyu kahverengi olur. Japon balığı dışkısı hemen dibe batar. Arada farklı yemler verin. Yemi ıslatıp verin ya da kabukları soyulmuş bezelye verin.
Yanitiniz icin teşekkür ederim daha dikkatli olucam
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olmayı unutma.
Tabiki abone oldum akvaryum hobisiyle alakali en dogru bilgilerin bulundugu kanal . Sakincasi yoksa birsey daha sorucam akvaryumun zeminine kum ,cakil vs. Hicbirsey kiymassam birsey olurmu yoksa gerekli mi
Transgenetik ile cüce gurami yaşar mı ?
Akvaryum yeteri kadar büyükse ve transgenetik balıklarından en az 6 adet varsa, dikkatli olmak şartıyla bakabilirsin.
Teşekkürler.
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Abi bir şry sorucam benim tetra ve japon balığın vardı 4 tetra Transgenetik olan 2 tane normal japon vardı bir tetra kuyruğunu zorluyodu onu başka akvaryuma aldım diğerleri hiç bir şey yapmıyor ana
Tetralar topluluk balığıdır ve en az 6-7 balık olması gerekir yoksa diğer balıklara rahat vermez ayrıca tropikal balıklardır, soğuk su balıkları ile yaşamaz. Bildiğin gibi japon balığı da bir soğuk su balığıdır.
@@CemCelikel onlar için tam ortak bi sıcaklıkda sabitledim bir süreliğine
Diğerinide yerme koydum
Tetra ve japon balığı bir arada yaşamaz.
@@CemCelikel şuan yaşıyor cem bey
Merhaba cinsiyet ayrımını anlamadım lütfen yardımcı olun
Erkeğin sırt yüzgeci daha dar ve sivridir. Aynı zamanda, erkeğin "etek" ya da anal alt yüzgecinin ön kısmı fark edilir ölçüde geniştir, dişinin "etek" yani alt yüzgeci ise mide hattına paralel uzanır. Olgun bir dişi de dolgun ve şişmandır.
4 litrelik küçük akvaryumum var içinde bu balıktan 2 tane var bişe olurmuu
4 litrede balık bakılmaz. Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. Transgenetik tetralar da sürü balığıdır ve en az 6 adet olmalıdır. Ayrıca 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, 1 vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon tetra ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin.
ruclips.net/video/gDRZSLfmkHE/видео.html
20 litrelik akvaryumda 7 tetra 3 çöpçü 1 vatoz ve 3 japon balığı ile besliyorum. Şimdilik problem yaşamıyoum ama akvaryumun büyütülmesi gerekiyormu?
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Japon balığı bu kadar küçük akvaryumda vatoz ile yaşamaz.
Japon balığı ile tetra balığı ve çöpçü yaşamaz.
Merhaba, videolarınız bilgilendirici ve izlemesi keyifli.
Bende moli ve transgenetik tetra var. Ancak cinsiyet ayrımını yapamiyorum. Ayırt edebileceğimiz bir görsel de bulamadim. Sanki hepsinin etegi de aynı karin yüzgeci de aynı. Bir tanesinin uzun tül gibi yüzgeçleri var. Torunlarım olsun istiyorum 😊 boyları 2 - 2.5 / 3cm civarlarında
Belki de hepsi aynı cinsiyettedir. Onun için de anlayamıyor olabilir misin? Bir de daha küçük boyları. Tetralar genelde 4 cm gibi olduklarında ürerler. Moli de sanırım sorun yoktur. Erkeklerin alt yüzgeci sivri olur, dişilerin yuvarlak.
Merhaba.100 litre alvaryumum var.Kaç adet ile başlamalıyım?Az olunca akvaryumda belli olmuyor çünkü.Sadece pipo filtre yeterli mi?suya hareketlilik vermek için iç motor şart mı?
Fanusta beslenir mi
Kesinlikle beslenmez.
Harika bir video. 200litre akvaryumum var sadece Tetra almak istiyorum içine Kaç tane alsam iyi olur? Çok teşekkür ederim.
Tetra balıkları sürü balıklarıdır ve en az 6 lı guruplar halinde bakılmalıdır. 200 litre için 12 ila 15 adet uygundur. Ancak yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin.
ruclips.net/video/Kj4LGG6pZjI/видео.html
Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin.
ruclips.net/video/Xho7B3i9TEo/видео.html
25 tane fazla gelir di mi hocam?
25 fazla olur. Aslında akvaryum bu kadar balığı taşır ancak bakteriyel filtrasyon döngüsünün de tam olması gerekir. Dikkatli olmak gerekir.
60 litre akvaryumda 8 transgenetik tetra 2 moli 4 panda çöpçü ve 1 cüce vatoz var günde 2 kez yemleme yapıyorum 3 gün içinde su çok bulanık bir hal aldı iç filtrenin güzel çalıştığını düşünüyorum su 25 derecede sabit fakat balıklar sürekli üstte ya da ısıtıcının yanında duruyor. Bulanıklığın sebebi günde çift yem vermem mi yardımcı olursanız sevinirim
Balıkları günde sadece bir kere yemle ve şunu da asla unutma, her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yerse, doyar. Hiç bir balık az yemekten ölmez ancak çok yemekten ölür. Bu yüzden fazla yem asla vermemelisin.
Bir de akvaryumu yeni mi kurdun?
Lütfet bir trans genetik tetra balığı yumurta dökme vidoesu koyun???
Bu videoda tetralar yumurta dökerken bir video var. Onu izleyebilirsin.
ruclips.net/video/kImRb6k1VHw/видео.html
@@CemCelikel yumurta dökme iyi görünmüyor 😕😕😕
Yumurtaları saça saça gidiyor.
Abi gece hava motorunu kapatsam ölürlermi
4 saatten fazla kapatmamalısın. Yoksa akvaryum ölür. Akvaryum ölürse de balıklar da ölmeye başlar.
10 litre akvaryumum var markası jebo r231b filtre bozuk acaba 3 mavi 3 yeşil tetra atsam OLUR MU ? YAŞAR MI ? filtrenin yerine hava taşı ile hava vereceğim abi acil yanıt verir misin
10 litre akvaryumda hiç bir balık bakılmaz. En az 40 litre olmalı. 6 tetra için en ideal. 40 litre akvaryuma en az saatte 200 litre çeviren bir filtre almalısın. Ayrıca ısıtıcı ve hava motoruda olmalı.
@@CemCelikel abi daha önce aynı akvaryumda 20 tane falan lepistes besledim şimdi de tetra beslemek istemiştim ama siz bunu deyince vazgeçtim peki az sayıda yani 2-3 tane japon balığı besleyebilir miyim bu arada abi jebo nun kendi filtresi var google a yazarsanız görürsünüz o yeterli olur mu
Japon balığı da beslenmez. Sadece tek japon baksan bile en az 60 litre olması gerekir. Bence sen ağız tadıyla balık bakmak istiyorsan, en az 40 litrelik bir akvaryuma geç. Yoksa çok balık kaybedersin. O kadar parayı ölecek balıklara vermektense, üreyecek balıklara ver.
Diğer canlı doğuran tüm türler ile yaşasa bile hiç yavru alamassınız çok müthiş bir avcılar yavru yemekte üzerlerine yok 😂😂😂
Tetra balıklarının genelinde bu var. Ancak, yavru balıkların saklanabileceği, yoğun bitki örtüsü olunca saklanabilir ve yaşamlarına da devam edebilir. Bunun dışında, o yavruların pek yaşama şansı yok.
İyi günler Cem bey 120 lt akvaryumda kaçtane genetik tetra besleyebilirim 8 çöpçü 2 cüce vatozum var bunların yanına kaç tane damızlık boy genetik tetra koymalıyım
En az 6 adet almalısın. 2 erkek 4 dişi şeklinde. 120 litrede en fazla 18-20 adet besleyebilirsin.
Tetra balığı vatozla aynı akvaryumda yaşar mı ? Orada çöpçü balığı demissiniz ama ben bilemedim. Suan aynı akvaryuma koydum.Benim vatoz balıklarım tetra balıklardan çok korktu ve kaçıyorlar. Bilemedim ne yapacağım. Çok küçükken aldım vatozları ilk defa balık görüyor Belkı bilemedim Napacan 5 vatoz 5 tetra balığı var şuan. Aynı buyuklukteler ne yapmak gerek???
Tetra ve vatoz bir arada yaşar. Yalnız tetra sayısı az. En az 6-7 adet olmalı. Vaztoz balıkları zaten çok utangaç balıklardır. Tetra sayısını arttırırsan ve vatozların saklanabileceği yerler ayarlarsan, daha iyi olur.
30 lt akvaryuma sahibim tetrallar daha büyük akvaryumlarda yaşamayı seviyorlar. Ben akvaryumumu büyüyecek 7 tetra balığı ve 5 vaztoz ıle
En az 40 litre olsun. Küçük akvaryumlar, tetraları çok agresif yapabilir.
7 tetra balıklarını ve vaztozlarımı Akvaryumu büyütmeden devam edebilir miyim
Teşekkür ederim 40 litre almak şart oldu artık . 🙏🙏
Abi cüce vatoz ile yaşarmı
Yaşar. Ama her ihtimale karşı akvaryumunda en az 6 adet transgenetik tetra olsun.
Peki kaçtane cüce vatoz besliyim
1 tane yeter..
Abi bu balıklar karanlıkta yaşar mı gece ışık yok karanlıkta ölürlermi yani?
Günde 12 ila 16 saat ışık gereklidir. Bunun dışında günde en az 8 ila 12 saat karanlıkta kalabilirler. Her canlı gibi bu balıklarında uyumaya ihtiyacı vardır. Bu yüzden akşamları akvaryum ışığını kapatmak gerekir.
@@CemCelikel teşekkür ederim abi ben kuzenimle beraber 5 tane besliyoruz tetra dan 2-3 saat önce akvaryum patladı malesef şuan balıkları mecbure fanusa koyduk yarın yeni akvaryum alıp koyacağız fanusun bi zararı olurmu bide üstü açık ya hareketli balıklar atlar mı fanustan cevap verirsen sevinirim abi teşekkürler.
Üstünü hava alacak şekilde kapa. Ayrıca yem vermeden 2-3 gün yaşar. Yeni akvaryum alana kadar yem verme. Ancak hava motorunu mutlaka çalıştır..
40 litre akvaryumda 2 melek 2 tetra 1 yoyo loach beslemeye başladım ileride bir sıkıntı olur mu?
Melek balıklarının bir çifti en az 120 litrelik bir akvaryumda bakılmalıdır. Ayrıca tetra besleyeceksen de en az 6 adet olması gerekir yoksa tetralar melek balıklarının kuyruklarını didikler. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin.
ruclips.net/video/gDRZSLfmkHE/видео.html
@@CemCelikel Teşekkürler
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Yeni kurduğum 50 cm lik akvaryumda 9 adet genetik tetra 1 adet ufak vatoz ve 1 adet ufak çöpçü balığım var ama benim sorum genetik tetraların akvaryumun dip tarafında aşağı yukarı 5 cm lik bölümde yüzmeleri yanlış yaptığım ne olabilir yardımcı olabilirmisiniz
Akvaryum bu kadar balık için çok küçük ayrıca akvaryum yeni olduğu için bakteriyel filtrasyon döngüsü de oturmuş durumda değil ve çok fazla amonyak var. Balıklar stres yapıyor ve bu yüzden de bir arada duruyor. Eğer balıkların sayısını azaltmaz ya da daha geniş bir akvaryuma geçmezsen, balıkların hastalanmaya başlayacaktır.
Abi ben trans genetik tetra bakacağım da benim akvaryum 60 litre ve hepsi dolu ve 1 tatlı kaşığı Kays tuzu koydum biraz tuzlu su ama o kadar da tuzlu değil yaşarlar mi
Koyabilirsin ancak fazla koyarsan da su sertliği yüzünden balıkları strese sokacaktır. Stres de balıkları hasta eder. Bu yüzden dozunu arttırmadan tuz kullan. Tuz dediğimz de sofra tuzu değil, kaya ya da epsom tuzu olmalı.
160 litre 80cmx40cm h50cm bi akvaryumum var 850L/saat iç filtrem 20 cm hava taşı ve 25 cm hava borusu var akvaryum zemini için 2 kg lav kırığı 2 adet plastik bitki ve 1 adet toprak testi var 4 adette büyük deniz kabuğu bu akvaryum için kaç adet tetra almam gerekiyor ve akvaryumu kurup suyu koyduktan sonra balıkları kaç gün sonra almam gerekiyor
Şu sıcaklığı 24 derece oluyor denedim oda sıcaklığında
25 ila 30 tetra koyabilirsin.
Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin.
ruclips.net/video/Kj4LGG6pZjI/видео.html
Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin.
ruclips.net/video/Xho7B3i9TEo/видео.html
Akvaryumum uzunluğu 170 cm genişlik 100 cm var içini tekrar düzdük eskiden yunus ve chiclet üretim yapıp satıyordum şimdi uğraşmak istemiyorum tetra alacağız 50 adet felan sizce boyutlara sayı iyi mi ortalama 1 tona yakın su alıyor akvaryum tahminimce
Akvaryumu yeniden mi kuruyorsun? Yani her şeyi sıfırdan mı kuruyorsun? Eğer öyleyse, bu kadar çok balığı bir anda akvaryuma koymanı tavsiye etmiyorum.
@@CemCelikel yeniden derken söyle ben küçüklüğümden beri balık işiyle uğraşıyorum bir dönem üretim yapıp satıyordum yunus chicled ve sarı prenses ve chicled türleri balıklarım yaşlandığı benim de artık vaktim olmadığı için tüm kolonimi sattım akvaryumu 1 sene balıksız ama içinde vatoz olacak şekilde boş tuttum bu sene abimin isteğiyle komple temizlik ve ilaçlama ışık tesisatı vs yeniden kurduk ve bu defa daha önce hiç beklemediğim balık türü tetra beslemeye karar verdim
Akvaryumu yeni baştan kuruyorsun. Bu yüzden de benim sana tavsiyem, ilk başta 6 adet ile başlaman. Eğer 2-3 ay yaşatabilirsen, diğer balıkları da yavaş yavaş eklersin.
Abi ben neon tetra ve trans genetik tetra besliyorum ama bu son zamanlarda neon tetranın rengi soldu bi köşede baş aşağı duruyor yüzdüğü zamanda zar zor yüzüyor düzgün yüzemiyor neden acaba?
Neon balığı rengini kaybettiğinde, genellikle balığın iyi olmadığının ve kötü su kalitesinden veya hastalıktan etkilendiğine bir işaretidir. Suyu test edin. Amonyak veya nitrit seviyeleri yüksek çıkarsa veya pH aniden değiştiyse, suyun %50'sini hemen değiştirin. Stres, Neon balığının renklerinin solmasına sebep olur, ayrıca bağışıklık sistemine bir saldırı varsa gene renkleri donuk hale gelebilir. Neon balıklarınızın renklerini geri kazanması için yüksek kaliteli yemler ile besleyin. Ayrıca akvaryumun gündüz saatlerinde yeterince ışık almasını sağlayın. Bu, Neon balıklarınızın renklerini korumasına yardımcı olacaktır. Verdiğiniz yem de bu balığın renklerini kaybetmesine neden olur. Devamlı hazır pul ve/veya granül yem vermek, renklerini soldurabilir. Arada canlı yemler vermek, bu balıkların renklerinin de parlamasını sağlar.
@@CemCelikel cüce vatozun yavruları yeni doğdu suyu değiştirsem sorun olmaz mı hasta olabileceğini düşünüyorum çünkü bi köşede duruyor yem de yemiyor.
Su sıcaklığını aynı tut. Ayrıca musluk suyunu dinlendirerek ver ve suyun hepsini bir seferde değiştirme, balıkların ölebilir. Su değişimi yaparken en fazla toplam suyun en fazla yüzde 30 kadarını değiştir. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmemiş yemleri ve atıkları alarak yap. Hazır ve arıtma suyu kullanma.
Abi benim tetramın gözleri büyüdü son bir haftadır neden olabilir?
Akvaryum suyunda ki bozukluk sonucu balıklarının gözlerinden birini veya her ikisini çevreleyen sıvı dolu torbalar varsa veya doğal olmayan bir şekilde çıkıntı yapıyorsa, bu bir bakteriyel enfeksiyon belirtisidir. Bakteriyel bir hastalık, antibiyotik kullanılarak tedavi edilir. Karantina akvaryumunda sık sık su değişimi yaparak ve yüksek kaliteli yem vererek iyileşme süreci hızlandırılır.
@@CemCelikel 2 gün önce değiştirmiştim abi. Bahsettiğin ilacın tam olarak adını verir misin rica etsem?
Ben veteriner olmadığım için ilaç öneremiyorum ama internetten bir çok ilaç ismi bulabilirsin. Eğer petshopa güveniyorsan, ona da sorabilirsin.
Merhaba bende 20 adet var içine beta aldım sadece 2 tane tetra beta ile uğraşıyor diğerlerinin umrunda bile olmuyor şuanda betayı farklı bir yere aldım korktuğum için sadece 1 gün aynı yerde tuttum emin olamadım sizce beklemelimiyim beta kenarda hep saklanıyordu sabredip beklesem adepte olurlarmı
Akvaryum kaç litre?
@@CemCelikel 50 lt akvaryum
50 litre 20 adet için küçük en fazla 6 ila 10 adet olması gerekir. Akvaryum küçük olduğu için diğer balıkları rahatsız ediyor. Bence ya akvaryuma uygun sayıda balık besle ya da beta balığını hiç akvaryuma koyma.
@@CemCelikel balığı ayırdım teşekkürler
Hocam merhabalar, 32 litrelik tepe filtreli ithal akvaryum almayı düşünüyorum, 1 çöpçü, 1 cüce vatoz, 2 tanede japon beslemek için ideal olur mu 32 litre ? Birde tepe filtre uygun olur mu önerir misiniz? Cevaplarsanız çok sevinirim.
32 litre sadece betta balığı için ideal, diğer hiçbir balık için tavsiye etmiyorum ki japon balığı için çok küçük. Japon balığı ile vatoz eğer akvaryum küçük ise beraber yaşamaz. Ayrıca japon balığı akvaryumuna ayrıca bir çöpçü veya başka bir dip balığına gerek yok.
160 litrelik akvaryuma sadece pipo filtre taksam haftada 1 defa %10 dip çekimi yaparak su yenilesem verim alabilir miyim ? yoksa illaki dış filtre olması mı gerek
Pengasus balığı ile beraber yaşar mı?
Kesinlikle yaşamaz.
Merhabalar ,tek erkek sajica ciclid balığı ile yaşayabilirmi acaba.
Yaşamaz. Çiklit balığı ile tetra türlerinin bir arada olması çok ama çok zor.
Öncelikli merhaba çok güzel video 160 litre akvaryum kurdum ciklet için kalsiyum karbonatlı kum ve gnays kayalar ekledim dıs filtre isitici aldim ciklet icin tankim biraz ufak bu ozellikte transgenetik bakabilir miyim icine bir seyler ekleyerek ?
160 litre akvaryumda bakabilirsin. Bu balık eğer bakteriyel döngüsü tam bir akvaryum olursa, çok rahat bakılabilen bir balıktır. Ama 160 litre akvaryum, çabuk kirlenebilecek bir akvaryum olduğu için ilk başlarda fazla balık almamanı tavsiye ederim.
akşam balık vardı sabah yok kayıp. şaşkınım birbirini yer mi
Muhtemelen akvaryumdan zıplamıştır. Bu balıkların zıplama huyları vardır.
@@CemCelikel buhar camı var
Başka balık var mı? Buhar camında balığın geçebileceği bir aralık var mı? Akvaryumun duvar tarafına baktın mı?
Abi peki buyudukce renklerini atarlarmi
Eğer kullandıkları renkler dandikse, solar.
Acil cevap verebilir misiniz, arksdas emanet etti balığı birkaç günlüğüne. Su bulanmış, direk musluktan doldurup değiştirsem olur mu. Bir de yemi yemiyor
Eğer yem yemiyorsa, balık strese girmiş demektir. En büyük stres nedeni de su değerlerinin bozulmuş olmasıdır. Suyu bozan en önemli şey, yenmeye yemler ve organik atıklardır. Bunu önlemenin yolu, sık sık su değişimidir. Suyu bir hortum yardımı ile çek. Çektiğin suyu, dipten çekerek akvaryumdan atmalısın. Bu su atılırken, yenmeyen yemleri ve organik atıklar da akvaryumdan gider. Her seferinde en fazla yüzde 30-40 kadar suyu değiştir. Asla bir seferde bütün suyu değiştirme. Değiştirdiğin su en az 2 gün ağzı geniş bir kapta (Kova-Leğen gibi) bekletmelisin. Eğer dinlenmiş suyun yoksa, yarısı musluk suyu yarısı şişe suyu olabilir ama diğerleri hep dinlenmiş musluk suyu olsun. Günde 1 kere yem versen yeter. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar.
@@CemCelikel teşekkür ederim çok aydınlatıcı oldu. Arkadaş emanet etti, ilk defa balık bakıyorum. Bide tembihledi ölmesin diye. Birkaç gün içinde ölmez inşallah değil mi
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Fazla yem aymaz ve suyu temiz tutarsanız ölmez. Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
sürü balığı olduğunu bilmeden göze hoş geldiği için 6 tane almıştım genelde de bu şekil beslenmesi önerilliyormuş 1 tanesi öldü akvaryumum 30 litre olması lazım 5 tanede sorun çıkarır mı acaba
5 tetra balığı ile 6 tetra balığı arasında büyük fark vardır bu yüzden en az 6 adet olacak şekilde balıkları ayarla. Ayrıca 30 litre balık bakmak için ideal bir büyüklük değildir. Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, 1 vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin.
ruclips.net/video/gDRZSLfmkHE/видео.html
Hocam merhaba bugun akvaryum aldım bi güzel dizayn ettim su da dinlendi yarın balık almayı düşünüyorum ama akvaryum küçük 1 tane balık da beslemek istemiyorum 35 cm genişligi var 22 cm derinliği var hangi balıkları önerirsin@@CemCelikel
1.5 hafta önce 2 melek ve 2 tetra olan akvaryum kurdum. Sonrasında ise 3 tetra daha aldım sonra gördüm ki melekler tetralara saldırıyor. Melekleri başka akvaryuma aldım sorun şu ki ; aldığım günden beri başta aldığım tetralarım yem yemiyor. Hatta hiç tepki vermiyorlar. İç parazitten şüpheleniyorum ne yapmalıyım sizce ?
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Abi yardım eder misin
Çöpçü balığım yüzeye rafyalarin olduğu yere çıkıyor ve bir müddet hareket etmiyor acaba hamile flanmi
Çöpçü balığı büyüdükçe çok daha az hareket eder. Bulabildiği her yere de girip ya da çıkıp dinlenir. Bu onun hamile olduğunu göstermez.
Abi 56 litrelik akvaryumda toplam kaç balık bakabilirim sayı verebilir misin?
Hangi balık türlerine bakmak istiyorsun? Türüne göre değişir.
@@CemCelikel tetrazon, transgenetik ve 3 üncü balık olarak karar veremedim ya danio zebra ya moli kaç tane akvaryum taşır 64+26+34
Ciklet türü baksam toplam kaç balık bakabilirim aklımda bulunsun abi
Akvaryum 56.5 litre. Bu akvaryumda çiklit bakılmaz. Ancak transgenetik, zebra danio ve moli bakabilirsin. Tetrazon bu akvaryum için küçük.
6 şar edat bakabilirsin. Fakat akvaryumu yeni kuruyorsan, yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin.
ruclips.net/video/Kj4LGG6pZjI/видео.html
Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin.
ruclips.net/video/Xho7B3i9TEo/видео.html
merhabalar ben transgenetik tetra,Lepistes ve bir adet çöpçü balığı almayı düşünüyorum akvaryum en az kaç cm olmalı ve sadece pipo filtre taksak olurmu?
En az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. Ancak yeni kurulan akvaryuma hemen bu kadar çok balık koymamalısın.
Abi hem balık aldım h oldu senin dediğin yaptım 2 aydır yaşıyor
Maşallah diyelim de nazar değmesin.
Abi çok yardımcı oluyorsun sağolasın acaba neon tetra ile bu transgenetik tetra birarada yaşayabilir mi ?
Teşekkür ederim. Ben bu kanalı zaten bunun için kurdum. Transgenetik ve neon tetra balıkları bir arada yaşayabilecek balıklardır. Yalnız bu balıklar sürü balıkları olduğu için, en az 6 şarlı guruplar halinde bakılmalıdırlar. Yoksa strese girerler.
Abi bu balıkların yumurtlaması için 6 erkek ve 6 kız olması şart mı? Bide bizim akvaryum böğle dikdörtgen ve orta boyda sence yumurtlayabilirlermi? Çok yavru olsun istemiyorumda. 500 bana çok geldi.
Aksolotllar, sucul bir tür olarak doğada tatlı su göl ve nehirlerde yaşarlar. Eğer aksolotlunuz yüzeyde yan duruyor ve zor hareket ediyorsa, birkaç olası nedeni olabilir:
1. **Su Kalitesi:** Aksolotlların su kalitesine duyarlı olduğunu unutmayın. Su kalitesindeki bozulmalar, aksolotlunuzun sağlığını etkileyebilir. Ammonyağın birikimi, yetersiz oksijen seviyeleri veya suyun aşırı kirli olması gibi faktörler aksolotlunuzun davranışını etkileyebilir.
2. **Su Sıcaklığı:** Suyun sıcaklığı, aksolotlunuzun davranışını etkileyebilir. Suyun sıcak veya soğuk olması, aksolotlunuzun metabolizmasını etkileyebilir ve hareketlerini yavaşlatabilir.
3. **Yetersiz Beslenme:** Aksolotllar, sağlıklı büyüyebilmek ve hareket edebilmek için yeterli ve dengeli bir beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Eğer yetersiz veya dengesiz bir şekilde besleniyorsa, hareket kabiliyeti etkilenebilir.
4. **Stres veya Rahatsızlık:** Aksolotllar, çevresel değişikliklere veya stres faktörlerine duyarlı olabilirler. Yetersiz saklanma alanı, aşırı ışıklandırma, yüksek ses veya sık sık rahatsız edilme gibi durumlar aksolotlunuzun stres seviyesini artırabilir.
5. **Hastalıklar:** Aksolotllar, farklı hastalıklara duyarlı olabilirler. Cilt problemleri, parazit enfeksiyonları veya diğer sağlık sorunları aksolotlunuzun davranışını etkileyebilir.
Eğer aksolotlunuzun bu tür bir davranışı varsa, öncelikle su kalitesini kontrol etmek, su sıcaklığını uygun seviyede tutmak ve beslenmesini gözden geçirmek önemlidir. Eğer durum düzelmezse veya daha ciddi bir sağlık sorunu şüphesi varsa, bir veteriner hekimden yardım almanız önerilir.
1:15 abi ben de 2 mavi bir tane yeşil var
Akvaryumun 40 litre ve üzerindeyse en az 6 adet olması gerekir. Tetra türlerinin hepsi sürü balığıdır. En az 6 adet olması gerekir.
@@CemCelikel abi tamam ama ben de 17 tane Japon balıkları var nasıl yapacağım abi
Bu iki tetra onların kuyruğunu yer. 17 Japon balığı için de çok büyük bir akvaryumun olmalı.
Abi iyi akşamlar bende transgenetik tetra besliyorum bugün bir olay yaşadım mor olan tetram mavi olanı kovalamaya başladı ben normal dedim karışmadim kalktım yarım saat sonra geldim mavi olan balığı ağzına almıştı sonra beni görünce bıraktı fakat farkettimki mavi olan balığın gözünü yemiş balığın gözünü çıkarmış ve balık öldü. Neden böyle yaptı ilk defa yaşıyorum abi cevaplarmisin?
Muhtemelen balık sayısı 6 adetten az. Onun için olmuş olabilir.
@@CemCelikel hayır abi 15 tane var akvarymda
Akvaryum kaç litre?
@@CemCelikel 40 litre abi
40 litre 15 tetra için çok küçük. Bu yüzden de kendilerine yer açmak için bir birlerine saldırıyorlar. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, 1 vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 transgenetik tetra ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin.
ruclips.net/video/gDRZSLfmkHE/видео.html
Abi ben fanusta besliyom?
Fanus çok küçük. Fazla yaşamaz.
Abi japon balıkları fahanus ta nasıl çiftleşir bunun ile ilgili bir video çekermisin lütfennn birde abi bin genetik tetra fahanusta beslenirmi
Fanusta hiçbir balık beslenmemeli
Genetik tetra en az 6 lı guruplar halinde yaşamaşı ve akvaryumunun da en az 60 litre olmalı.
Balıkları aldığın yere geri iade et balıkları fanusta bakmak işkencedir asla beslenmemeli bu şekilde
güzel video..tebrikler.
Teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Ayrıca gene Transgenetik Tetra ile ilgili "Transgenetik Tetra Hangi balıklarla yaşar" ile ilgili bir videom daha var. Onu da izleyebilirsin.
ruclips.net/video/P_GboBHq6Hg/видео.html
Hocam 50 lt'de bu balık beslenebilir mi?
Evet, 6 âdet besleyebilirsin.
@@CemCelikel Sen ki balığa mümkün olduğu kasar su tavsiye ediyorsun 6 diyorsan beslerim japon var fazla onları çıkartıp bu balığı besleyecek gönül rahatlığı ile. İyi akşamlar üstad.
Hocam yanina iki cüce vatoz koysam olur mu? Olmaz dersen bu balıktan 4 ondan 2 koyayım diyorum.
Japon akvaryumunda zaten bu balık yaşamaz. İkisinin su, yem, ısı her şeyi farklı.
@@CemCelikel japonları çıkartıcam sadece tetra olacak ama iki de cüce vatoz olursa yanında süper olur olabilir mi
Abi Tetra akvaryumunda sadece ağaç kökü koyabilir miyim bitkilere çok iyi bakacağımı düşünmüyorum
Ağaç kökü de olur ipek içerikli yapay bitkiler de var. Onları da kullanabilirsin.
Abi 30 litre akvaryumum var lepistes üretmek istiyorum (acil) 3d1e oraninda 4 tane balık var akvaryumda pipo filtre ısıtıcı ve biraz yapay bitki var hemen balıkların üremesi için ne yapmalıyım? Ayrıca 3 d 1e daha alacağım cuma günü(ısıtıcı 26°c)
Filtrele de tavsiyem sünger yada pipo filtrelerdir. Bu filtreler bol miktarda hava akışı oluşturur ve balığın ihtiyacı olan bol oksijeni sağlar, ayrıca akvaryum içinde oluşacak olan yüksek su sirkülasyonu balıkların kuyruklarında güçlü kasların oluşmasını sağlar. Bu da lepisteslerin üçgen şeklinde ki kuyruklarının doğal durmasını sağlar. İdeal su pH değeri, 6.8 ile 7.8 arasıdır. Su sertliği 150 ile 400tds arasında olsun.
Abi benim bir teleskop japonum var yemi akvaryuma atiyorum görmüyor tepki vermiyor ama görme duyusunda bir sorun gözlemleyemedim neden böyle acaba?
Direk ağzına yakın yere bırak yemi.
@@CemCelikel evet öyle yapiyorum acaba neden böyle yapiyor?
Teleskop balığının gözleri iyi görmez. Doğal bir durum söz konusu.
@@CemCelikel çok teşekkürler😊
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmayı unutma :)
Merhabalar kusura bakmayın sizi rahatsız ediyorum bende suan trangenetik tetra akvaryumum var beyaz kum var siyah bitki kumuna geçmek istiyorum sizce dogru bir seçim mi
Akvaryumda, eğer beyaz kum ile ilgili bir sıkıntı yoksa, bence geçme. Çünkü bu akvaryumun bütün dengesini bozabilir. Ancak değiştirirsen de bu işlemi çok sakin ve suyun dengesini bozmadan ve balıkları strese sokmadan yapmanı tavsiye ederim. Bu arada bana istediğin zaman soru sorabilirsin.
@@CemCelikel çok teşekkür ederim peki nasıl değişim yapabilirim bi oneriniz varmı
Su değişimi yaparken, hortum yardımı ile çekebilirsin. Yalnız bunu her seferinde suyun yüzde 30 kadarını değiştirerek yaparsan iyi olur. Biraz zaman alacaktır ancak gene de en uygun şekli bu.
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
@@CemCelikel su değişimi değil kum değişimi nasıl yapabilirim😊
Abi böyle çizgili tetralar var onlarida tanıt acayip güzeller
Sırası ile hepsini yapmaya çalışacağım. Tavsiyen için teşekkür ederim.
Abi elodea bitkisi ile birlikte rafya bir arada olurmu? Ayrıca elodea bitkisi için kum gerekirmi gerekirse hangi kum u alayım
Evet, ikisi bir arada olur. Kum alırsan daha güzel görünür akvaryumun ayrıca kum, eğer çok karıştırmazsan, suyu da temizler.
@@CemCelikel hangi kumu alayım silis kum olurmu lepistes bakıyorum
@@CemCelikel peki yapay bitki ile olurmu?
@@CemCelikel ve bitkinin üremesinde kum önemlimi yada ışık gerekirmi
Silis kum olur. Yapay bitkide olur. Ama canlı bitki çok daha iyi olur. Işık gerekir. Ama gün ışığı gören bir yerdeyse de olur.
Merhaba Transgenetik tetra için yem tavsiyesinde bulunabilirmisiniz markasıyla?
Marka önermiyorum ancak transgenetik balıklar etçildir ve protein ağırlıklı yem yerler. Sana tavsiyem, aldığın yemin en az yüzde 40 kadarı protein içerikli olsun. Bol bol canlı yem ver.
@@CemCelikel çook teşekkür ediyorum🙏
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Abi 2 tanesi 40- 50 cm lik bir akvaryumda olurmu
Bu balığı bakmak istiyorsan en az 6 adet ve 40 litre akvaryuma ihtiyacın var.
@@CemCelikel peki 2 adet olursa ölüyorlarmı bakmak çok istiyorum
Strese girerler. Sürü balığı olduğu için kalabalık bakmakta ayda var.
Selam Abi Transgenetik akvaryumunDeniz kenarından topladığımız Taşlar temizlenip kaynatıldığı zaman akvaryuma koyulur mu
Birde çamaşır suyunda beklet bir gün. Sonra iyice yıkayıp, koy.
ABİ 2 TETRA VAR BALIKLRIMIN KUYRUĞUNU KOPARMIYO (MOLİ VE ÇÖPÇÜ VAR)
Tetra türü balıklar 6 adetten az oldukları zaman bunu yapar.
@@CemCelikel transgenetik tetra
Transgenetik tetra da en az 6 adet olmalı.
@@CemCelikel ama saldırmıyo