După Pandemie a căzut cortina, au ieșit în față medici tineri plini de viață și foarte competenți, nu aveau loc să fie cunoscuți mai bine de profesorii din spitale, felicitări pentru marele curaj!!!!V-am lăudat la toată lumea.😊
BRAVO ! Foarte tare . Mi se pare cel mai complet documentar despre diabet . Acopera cam tot ce ai putea sa intrebi despre aceasta boala , ce este , cum apare si cum o poti duce in remisiune . Domnul doctor Victor Chiper mi se pare un tip misto , pe cat este de tanar pe atat este de citit , se vede ca n-a trecut degeaba prin facultate , plus de asta , vorbeste exact pe intelesul omului de rand . Despre domnul doctor Mihail , ce as putea spune ...numai cuvinte de lauda la adresa lui . Urmaresc cu mare interes multe din vlogurile lui si am doua concluzii principale . Prima ar fi ca are numai invitati de valoare , oameni foarte documentati , care chiar stiu ce vorbesc . A doua concluzie ar fi ca domnul doctor Mihail si alti cativa ca el care mai fac astfel de vloguri , au inteles ceea ce multi , multi doctori nu au inteles ( sau poate nu vor sa inteleaga ) , si nici cei din Ministerul Sanatatii , si anume ca acesta ar trebui sa fie unul din pilonii de baza al viitorului medicinei . INFORMARE , INFORMARE , INFORMARE , mai bine si mai usor este sa prevenim decat sa vindecam . Va urez succes la cat mai multe vloguri interesante .
Buna ziua! Domnul doctor este un super profesionist super om😊am ajuns cu fetele la dumnealui cu probleme mari de greutate si tin sa zic ca ne-a explicat orice am fost ascultați oricand am avut nevoie de sfaturi 😊 au trecut doar două săptămâni de la vizita noastră la domnul doctor si se vad deja rezultate !
Felicitări Mihail Pautov pentru inspirata alegere a tânărului invitat medic dr. Victor Chiper diabetolog, profund explicator a manifestărilor bolilor de tip diabetic și complexe.
Un invitat MI - NU - NAT ne ati adus in acest podcast dle.doctor Mihail si nu am cuvinte sa va multumesc amandurora pt.excelenta calitate si profesionalismul de care dati dovada. Va sustin cu drag sa continuati si va respect !
De doi ani diabet de tip 1, vârsta 12 ani, fată, h.165cm BMI 27. Cu sport intens seara fix înainte de cină, 25-35 minute cu corpul și cu greutăți (haltere 0,5/2/7/9 kg.) e singura metodă pentru o glicemie nocturnă constantă între 80 și 100. Deci efortul muscular în cazul ei a făcut minuni, chiar trebuie redusă insulina rapidă la cină. Sunt 5 săptămâni de când aplicăm metoda zilnic și nu a dat greș niciodată. Înainte era nevoie de două corecturi noaptea (glicemia peste 250). Ne-ar plăcea un podcast în aceeași formație despre Diabetul1. Ne place mult Dr. Chiper. Cu respect, din Germania
Bravo, doctore pentru podcast-ul ăsta, pentru toate aceste podcast-uri în care aduce oameni valoroși care ne livrează informații atât de valoroase!!! Sunteți de nora 10!
De mai bine de un an de zile ma documentez, invat despre nutritie, viata sanatoasa etc. de pe diverse canale ale multor medici - cele mai multe in limba engleza - de pe YT. Asa mi-am transformat complet alimentatia si viata. (Ca bonus am slabit 9kg, fara foame si mancand mai mult decat am mancat vreodata in viata!! - insa nu mananc orice si nu mananc oricand) Am ascultat multi medici exprimandu-se despre aceasta tema. Acest tanar medic roman m-a impresionat in mod foarte placut, si sper ca tot mai multi romani sa auda ce spune, si sa ia masuri pentru a-si salva ani din viata si a-si recapata sanatatea. Imi da speranta faptul ca exista canale in limba romana unde toti cei interesati pot sa invete lucruri esentiale pentru sanatate. Succes in continuare, si multumim pentru informatii.
@@chrisslady8490 Mananc doar lucruri pe care le gatesc eu, pe baza de vegetale, multe leguminoase (fasole de toate culorile, naut), quinoa, mei, condimente fara numar (printre care pasta miso, sos de soia, sos de stridii), oua si peste cam o data la saptamana (somon, sardine si macrou din conserva). Zaharul adaugat si alcoolul eliminate 99%. Paine facuta in casa (cu drojdie) din cereale integrale - grau, grau spelt, secara, seminte de in macinate - cu drojdie, dospita cam 5-6 ore. Exista mii de canale pe internet care va invata sa gatiti pe baza de plante, materii prime (nimic ambalat, adica industrial), multe mirodenii, etc. E vorba de vointa de a petrece timp la bucatarie, de interes - pentru mine e efectiv relaxare. Gatesc si ascult muzica sau podcasturi de pe YT. Gatesc cam 10 ore pe saptamana, din care vreo 6-7 in weekend, si alte 3-4 ore in timpul saptamanii, in functie de nevoi. Da, timpul dedicat pregatirii mancarii e pretul unei vieti sanatoase, si o mare sursa de economii in acelasi timp. Nu exista scurtaturi, nici retete / mancaruri miracol, daca eventual asta cautati.
@@chrisslady8490 plante, verdeturi, leguminoase, cereale integrale, ciuperci. Tot ce mananc, gatesc eu. Nimic ambalat din magazin. Fac ceva dulce o data pe saptamana (cu zahar adaugat), in rest, imi fac un desert din fasole neagra+curmale+nuci caju+cacao+apa - toate in blender. Si post intermitent 6/18-8/16 aproximativ.
Felicitări foarte bun podcast!! Te apreciez mult Mihai pentru ceea ce faci pentru noi tatal meu are diabet de tip 2 și mă documentez cum să îl ajut mai bine...totuși vroiam să atingeți și la subiectul "Diabet pe bază de stres" sau dacă riscă diabet persoanele care lucrează schimbul 3... oricum frumos podcast mulțumesc.
Domnul Mihail, un grandios mulțumesc pentru acest podcast. Este exact informația de care aveam nevoie la momentul potrivit. Același lucru îl pot spune despre toate materialele video foarte informative și utile pe care le faceți. Înțeleg că este o muncă enormă. Va apreciez foarte mult. Modul clar și ușor de înțeles în care transmiteți informații, cu diverse exemple. Mulțumesc foarte mult. Succes in continuare.
Multumesc pentru informatiile valoroase , prezentate pe intelesul celor care nu cunosc vocabularul medical. Spor in activitatea dtra si in dedicarea timpului pentru noi cei interesati sa invete .😊
Mulțumesc din suflet pentru acest acest potcast ! Eu am dibet de 13 ani , ma simteam cateodata cu senzatie de lesin si nu știam de ce . Am slabit in 14 zile 10 kg si beam apa multa , abia atunci am fost la medic si am fost diagnosticata cu diabet ! Nu am crescut in greutate asa am ramas ! Va mulțumesc ca existati ! ❤️👍🙏
Am urmarit acest podcast cu mare interes si ma bucur ca sunt medici ca dvs care ajuta in intelegerea mai buna a ceea ce inseamna grija pentru corp si sanatate. Ceea ce vreau sa mentionez este faptul ca medicul nu ti spune, la inceput de prediabet sau diabet, ce poti face concret sa vindeci. Ti se pune diagnosticul si ala esti . 😢Eu am diagnostic de diabet de acum 7 ani...nu mi s a spus decat ca am voie 150 gr paine pe zi..foarte putin orez, foarte putini cartofi..dulciuri clar nu...mamaliga 100 gr..cam asta a fost tot ce am primit eu de la medic. Credeti ma ca nu exagerez cu nimic. Am fost in deriva o vreme pentru ca nu intelegeam de ce l am facut nefiind o mancatoare de dulciuri sau o mare gurmanda. In plus imi lipsea informatia despre diabet( nu stiam msi nimic despre el) , despre alimentatia in diabet, despre ceea ce poti sa faci sa ti fie bine si sa ai glicemii bune. Eram ca intr un cosmar. Am inteles si invatat multe cautand, citind, informandu ma. Am ales sa fac miscare zilnic si fac asta de aproape 5 ani..merg pe jos cel putin o ora sau cu bicicleta pana in 2 ore. Acum inteleg si mai bine ca miscarea , sportul sunt foarte importante. Insa n am reusit sa duc diabetul in remisie din pacate. Pentru mine este ca o lupta continua...sa stiu ca glicemia este in valori optime...si asta imi da stres. Ceea ce nu ati mentionat este cat de importanta este starea de bine a omului...emotional . Eu spun ca este foarte importanta . Multumesc pentru acest podcast care pentru mine este pretios. Bine ar fi ca toti oamenii sa asculte si sa ia aminte inainte de a se confrunta cu probleme de sanatate.
Foarte bun Domnul Doctor.Am mers la consiliere, după începerea tratamentului,eram speriată în privința fiicei mele diagnosticată cu diabet tip 1,făcându mi instructajul,explicându mi concret atât cât să mă facă să înțeleg manifestarea diabetului,cum poate fi controlat,consiliere privind educația nutrițională ,la Spitalul Elias, face parte din echipa Domnului Doctor Sorin Ioacăra !🙏
Toate videourile tale mă motivează mult să fiu perseverentă intr-un stil de viață sănătos. Te urmăresc cu plăcere și interes și pun în practică multe din cunoștințele pe care le împărtășești. It mulțumesc pentru serviciul pe care îl faci pentru cine are urechi să te audă!!!
Buna Ziua la dumneavoastra, Tot ce ati spus eu am trait! Sedentarism , fumat. Kg in plus, aproape de 100 kg!!! La 40 ani ma gandesc ça eram diabetica , nu stiu exact pt ca nu faceam analize pe vremea aceea! Dar la 40 ani am venit in Franta la munca, am slabit fara sa fac ceva 35 kg! Am ramas la greutatea de 70 kg vreo 5 ani! Apoi am inceput sa ma ingras! Apoi am facut analize si glicemia era 1,16 si am inceput sa ma informez cum sa slabesc ,Am inceput sa tin régîmes de diabetic! Acum am 58 ani 65 kg! Nu am luat niciodata medicamente. Glicemia glicata 5,7 Glicemia bazala 1, 10 Dar Acum fac atentie la mancare, ma testez tôt timpul! Eu stiu ça sant diabetica in remisie! Dar medici spun dupa analize ça nu sant , doar rezistenta la insulina! Index homa 2,031
Eu când am fost însărcinată cu fetița mea acuma 4 ani am avut diabet gestițional apoi mia dat regim ei bine cu regimul am slăbit dar în schimb am ajuns la insulină😢 făceam dimineața la amiază și seara așa că nu mă ajutat regimul meu,,dar după naștere am descoperit că nu am rămas cu nimic dar acuma după 4 ani jumătate am glicemia mărită 😢prediabet 😢
Bine venit acest podcast. Eu sunt diabetica tip 1 de 8 ani. La varsta de 34 ani l-am dobandit, in prima faza fiind gestational apoi a devenit permanent. Din luna Aprilie 2023 am senzori medtronic G3. Am 3 copii si anual le fac analizele. Le mai iau glicemia cam la 3 luni cu glucometrul. Am observat ca baiatul de 9 ani are glicemia 102 ajeun, ceea ce m-a determinat sa renunt eu pt o sapt la senzor si sa i-l montez lui sa vad ce se intampla cu corpul lui. Are glicemii stabile dar cam intre 90 si 105. La mese nu are spike-uri mari. La mic-dejun mananca ovaz cu hrisca + un gem facut de mine + mirodenii (seminte in macinate, curcuma, seminte canepa, ghimbir praf, fulgi drojdie inactiva) la aceasta masa are un spike dar nu exagerat zic eu, adica intr-o zi a urcat la 146 iar a doua zi la 121 apoi coboara si ramane ceva vreme buna la 100. La shaorma facuta de mine foarte putin i-a crescut glicemia apoi revine la 100. Noaptea are glicemia stabila intre 80-90-95 spre dimineata urca spre 100-102. Sincer mie nu-mi place glicemia asta de 100 constanta. E normoponderal, destul de activ, iubeste fotbalul (il joaca in fata casei). Ma preocupa situatia lui si imi doresc sa ajunga cu glicemia ajeun intre 80-90.
Cum sa ii dati cereale dimineata???!!! Dimineata si seara se da proteina si legume! Dimineata fabrica ficatul deja glucide, iar la culcare nu mai are ce sa faca cu ea!!
Ce frumos podcast cand se întâlnesc 2 minți luminate si vorbesc cu pasiune de medicina. V-am urmărit cu interes pentru ca am pre-diabet ,mama deja are diabet tip 1 si ii ridic in fiecare luna de la farmacie insulina Novolog (45 units) si Basaglar (42 units), iar din păcate, genetic, îmi vine rândul daca nu iau o măsura sa slăbesc. De 2 ani am început sa iau Metformin 500 mg cat si Hidrochlorothiazide 50 mg pentru tensiune si am Colesterolul ridicat. Locuiesc in USA, CA. Îmi doresc sa slăbesc ,poate mi se va aproba una din injecțiile Wegovy,Ozempic,Muanjaro(Tirzepatide).
Buna ziua! Vă mulțumesc pentru disponibilitateade a ne educa. L-am trimis și altor prieteni cu această boală necruțătoare poate vor găsi că se pot ajuta. Eu nu am diabet, nici prediabet dar tot a reprezentat un plus, podcastul dvs. Fața de cunoștințele pe care le-am acumulat până acum. Multumesc cu mult drag!
Mulțumesc, dragilor! Chiar mi-aș dori un alt material cu privire la prediabet. Si dacă se poate să abordati acest subiect si în cazul copiilor ( care in jurul vârstei de 8-10 ani se cam pufosesc). Mulțumesc!
Interesante informațiile. Și eu mănânc ovăz... dar nu știam că există diferențe între modul în care îl găsim în comerț... Încerc să evit să mai consum prăjituri... Dar recunosc, și când mănânc, mănânc nu glumă. Am mâncat într-o zi 2,5 kg de înghețată. 🙂 Multumesc lui Dumnezeu sunt foarte bine. Am 1,82 înalțime și 72 - 74 kg. Deși eram și sunt slab, aveam un pic burtică (la un moment dat). Însă în ultimul timp am rezolvat-o.
F interesant ar fi despre boli autoimune în general. Tiroidita, psoriazis, spondilita etc. Sunt boli mai puțin cunoscute, despre care auzi mai rar, spre deosebire de diabet care e o boala mai frecventa și lumea mai știe cu ce se mănâncă. F bun și video cu diabet, urmăresc toate episoadele boabe de cunoaștere.
Mulțumim pentru emisiune. Temă interesantă și de actualitate Ce părere aveți despre glucometrele noninvazive(fără înțepături) , ceasuri inteligente care monitorizează starea de sănătate etc.?? Chiar există și sunt de încredere?? Și dacă da , unde pot fi cumpărate ? Mulțumim din nou . ❤
Hi!! Bravo și Felicitări pentru acest material - diabet, prediabet, dr Chiper, Doctor Mihail! Asta ca să dovedesc ca l-am privit până la capăt :) By the way , anything about keto diet ?? Best ! A!
Salut! Poți sa chemi, te rog, pe cineva cu experienta în boli autoimune? Ar fi interesant, având în vedere ca multă lume nu cunoaște f multe lucruri despre aceste boli. Unii le cataloghează doar ca niște simple boli de piele (ca în cazul psoriazisului), sau alte afecțiuni ale articulațiilor. Mersi! Tine o tot asa.
După Pandemie a căzut cortina, au ieșit în față medici tineri plini de viață și foarte competenți, nu aveau loc să fie cunoscuți mai bine de profesorii din spitale, felicitări pentru marele curaj!!!!V-am lăudat la toată lumea.😊
🙏🏻
Foarte bun comentariul, sunt intru totul de acord!
2q3²²@@DoctorMihail
Mulțumesc frumos!
Multumim mult!
BRAVO ! Foarte tare . Mi se pare cel mai complet documentar despre diabet . Acopera cam tot ce ai putea sa intrebi despre aceasta boala , ce este , cum apare si cum o poti duce in remisiune . Domnul doctor Victor Chiper mi se pare un tip misto , pe cat este de tanar pe atat este de citit , se vede ca n-a trecut degeaba prin facultate , plus de asta , vorbeste exact pe intelesul omului de rand . Despre domnul doctor Mihail , ce as putea spune ...numai cuvinte de lauda la adresa lui . Urmaresc cu mare interes multe din vlogurile lui si am doua concluzii principale . Prima ar fi ca are numai invitati de valoare , oameni foarte documentati , care chiar stiu ce vorbesc . A doua concluzie ar fi ca domnul doctor Mihail si alti cativa ca el care mai fac astfel de vloguri , au inteles ceea ce multi , multi doctori nu au inteles ( sau poate nu vor sa inteleaga ) , si nici cei din Ministerul Sanatatii , si anume ca acesta ar trebui sa fie unul din pilonii de baza al viitorului medicinei . INFORMARE , INFORMARE , INFORMARE , mai bine si mai usor este sa prevenim decat sa vindecam . Va urez succes la cat mai multe vloguri interesante .
🙏🏻
Buna ziua! Domnul doctor este un super profesionist super om😊am ajuns cu fetele la dumnealui cu probleme mari de greutate si tin sa zic ca ne-a explicat orice am fost ascultați oricand am avut nevoie de sfaturi 😊 au trecut doar două săptămâni de la vizita noastră la domnul doctor si se vad deja rezultate !
🙏🏻
❤🙏🙏
FELICITĂRI STIMATE D LE DOCTOR PT PROFESIONALIS.UL DV❤❤❤❤❤❤❤❤
Felicitări Mihail Pautov pentru inspirata alegere a tânărului invitat medic dr. Victor Chiper diabetolog, profund explicator a manifestărilor bolilor de tip diabetic și complexe.
Un invitat MI - NU - NAT ne ati adus in acest podcast dle.doctor Mihail si nu am cuvinte sa va multumesc amandurora pt.excelenta calitate si profesionalismul de care dati dovada. Va sustin cu drag sa continuati si va respect !
🙏🏻
Numai bine faceti prin aceste podcasturi, cred ca o sa ajungeti candva la cel mai vizionat sau ascultat podcast din Romania! Numai bine!
🙏🏻🙏🏻 Multumim ca ne urmariti
@@DoctorMihailSuccese depline!
De doi ani diabet de tip 1, vârsta 12 ani, fată, h.165cm BMI 27.
Cu sport intens seara fix înainte de cină, 25-35 minute cu corpul și cu greutăți (haltere 0,5/2/7/9 kg.) e singura metodă pentru o glicemie nocturnă constantă între 80 și 100. Deci efortul muscular în cazul ei a făcut minuni, chiar trebuie redusă insulina rapidă la cină. Sunt 5 săptămâni de când aplicăm metoda zilnic și nu a dat greș niciodată. Înainte era nevoie de două corecturi noaptea (glicemia peste 250).
Ne-ar plăcea un podcast în aceeași formație despre Diabetul1.
Ne place mult Dr. Chiper.
Cu respect,
din Germania
Eu știam că trebuie să faci mișcare după masă, nu înainte...
@@beatriceruscuguerriero9024 diabetul are alte cauze. Astia doi bat câmpii .
Doi doctori tineri de toata lauda are România in persoana dumneavoastră.Felicitari👍🙏❤️
🙏🏻
Bravo, doctore pentru podcast-ul ăsta, pentru toate aceste podcast-uri în care aduce oameni valoroși care ne livrează informații atât de valoroase!!! Sunteți de nora 10!
🙏🏻🙏🏻
De mai bine de un an de zile ma documentez, invat despre nutritie, viata sanatoasa etc. de pe diverse canale ale multor medici - cele mai multe in limba engleza - de pe YT. Asa mi-am transformat complet alimentatia si viata. (Ca bonus am slabit 9kg, fara foame si mancand mai mult decat am mancat vreodata in viata!! - insa nu mananc orice si nu mananc oricand) Am ascultat multi medici exprimandu-se despre aceasta tema. Acest tanar medic roman m-a impresionat in mod foarte placut, si sper ca tot mai multi romani sa auda ce spune, si sa ia masuri pentru a-si salva ani din viata si a-si recapata sanatatea. Imi da speranta faptul ca exista canale in limba romana unde toti cei interesati pot sa invete lucruri esentiale pentru sanatate. Succes in continuare, si multumim pentru informatii.
Multumim 🙏🏻
doracsiky, puteti sa mi spuneti si mie ce ati mancat, concret , fara sa faceti foame si sa slabiti? Multumesc frumos
@@chrisslady8490 Mananc doar lucruri pe care le gatesc eu, pe baza de vegetale, multe leguminoase (fasole de toate culorile, naut), quinoa, mei, condimente fara numar (printre care pasta miso, sos de soia, sos de stridii), oua si peste cam o data la saptamana (somon, sardine si macrou din conserva). Zaharul adaugat si alcoolul eliminate 99%. Paine facuta in casa (cu drojdie) din cereale integrale - grau, grau spelt, secara, seminte de in macinate - cu drojdie, dospita cam 5-6 ore. Exista mii de canale pe internet care va invata sa gatiti pe baza de plante, materii prime (nimic ambalat, adica industrial), multe mirodenii, etc. E vorba de vointa de a petrece timp la bucatarie, de interes - pentru mine e efectiv relaxare. Gatesc si ascult muzica sau podcasturi de pe YT. Gatesc cam 10 ore pe saptamana, din care vreo 6-7 in weekend, si alte 3-4 ore in timpul saptamanii, in functie de nevoi. Da, timpul dedicat pregatirii mancarii e pretul unei vieti sanatoase, si o mare sursa de economii in acelasi timp. Nu exista scurtaturi, nici retete / mancaruri miracol, daca eventual asta cautati.
@@chrisslady8490 plante, verdeturi, leguminoase, cereale integrale, ciuperci. Tot ce mananc, gatesc eu. Nimic ambalat din magazin. Fac ceva dulce o data pe saptamana (cu zahar adaugat), in rest, imi fac un desert din fasole neagra+curmale+nuci caju+cacao+apa - toate in blender. Si post intermitent 6/18-8/16 aproximativ.
Felicitări foarte bun podcast!! Te apreciez mult Mihai pentru ceea ce faci pentru noi tatal meu are diabet de tip 2 și mă documentez cum să îl ajut mai bine...totuși vroiam să atingeți și la subiectul "Diabet pe bază de stres" sau dacă riscă diabet persoanele care lucrează schimbul 3... oricum frumos podcast mulțumesc.
Domnul Mihail, un grandios mulțumesc pentru acest podcast. Este exact informația de care aveam nevoie la momentul potrivit. Același lucru îl pot spune despre toate materialele video foarte informative și utile pe care le faceți. Înțeleg că este o muncă enormă. Va apreciez foarte mult. Modul clar și ușor de înțeles în care transmiteți informații, cu diverse exemple. Mulțumesc foarte mult. Succes in continuare.
Sanatate multa 🙏🏻
Multumesc pentru informatiile valoroase , prezentate pe intelesul celor care nu cunosc vocabularul medical.
Spor in activitatea dtra si in dedicarea timpului pentru noi cei interesati sa invete .😊
Mulțumesc din suflet pentru acest acest potcast ! Eu am dibet de 13 ani , ma simteam cateodata cu senzatie de lesin si nu știam de ce . Am slabit in 14 zile 10 kg si beam apa multa , abia atunci am fost la medic si am fost diagnosticata cu diabet ! Nu am crescut in greutate asa am ramas ! Va mulțumesc ca existati ! ❤️👍🙏
🙏🏻 Sanatate!
Am urmarit acest podcast cu mare interes si ma bucur ca sunt medici ca dvs care ajuta in intelegerea mai buna a ceea ce inseamna grija pentru corp si sanatate.
Ceea ce vreau sa mentionez este faptul ca medicul nu ti spune, la inceput de prediabet sau diabet, ce poti face concret sa vindeci. Ti se pune diagnosticul si ala esti . 😢Eu am diagnostic de diabet de acum 7 ani...nu mi s a spus decat ca am voie 150 gr paine pe zi..foarte putin orez, foarte putini cartofi..dulciuri clar nu...mamaliga 100 gr..cam asta a fost tot ce am primit eu de la medic. Credeti ma ca nu exagerez cu nimic. Am fost in deriva o vreme pentru ca nu intelegeam de ce l am facut nefiind o mancatoare de dulciuri sau o mare gurmanda. In plus imi lipsea informatia despre diabet( nu stiam msi nimic despre el) , despre alimentatia in diabet, despre ceea ce poti sa faci sa ti fie bine si sa ai glicemii bune. Eram ca intr un cosmar. Am inteles si invatat multe cautand, citind, informandu ma. Am ales sa fac miscare zilnic si fac asta de aproape 5 ani..merg pe jos cel putin o ora sau cu bicicleta pana in 2 ore. Acum inteleg si mai bine ca miscarea , sportul sunt foarte importante.
Insa n am reusit sa duc diabetul in remisie din pacate. Pentru mine este ca o lupta continua...sa stiu ca glicemia este in valori optime...si asta imi da stres. Ceea ce nu ati mentionat este cat de importanta este starea de bine a omului...emotional . Eu spun ca este foarte importanta . Multumesc pentru acest podcast care pentru mine este pretios. Bine ar fi ca toti oamenii sa asculte si sa ia aminte inainte de a se confrunta cu probleme de sanatate.
Sanatate multa!
@@DoctorMihail , multumesc frumos.
Multumiri si aplauze pentru informatiile pretioase pe care ni le oferiti!
Felicitari!
Mulțumesc din suflet pentru toate informațiile bune care mă ajută pe drumul meu în scăderea glicemiei.
Sanatate multa!
BUNA ZIUA DA O EMISIUNE FRUMOASA, FOARTE, EDUCATIVA MLTUMIM MULT,SA REVENITI SI CU ALTELE DE GENUL ACESTA.
Dr Mihail, Dr. Chiper 💯
Mulțumiri din Chișinău ❤Domnul doctor 👨⚕️
🙏🏻
Informații de calitate, Respect!!! ❤️
🙏🏻 Multumim
Foarte bun Domnul Doctor.Am mers la consiliere, după începerea tratamentului,eram speriată în privința fiicei mele diagnosticată cu diabet tip 1,făcându mi instructajul,explicându mi concret atât cât să mă facă să înțeleg manifestarea diabetului,cum poate fi controlat,consiliere privind educația nutrițională ,la Spitalul Elias, face parte din echipa Domnului Doctor Sorin Ioacăra !🙏
🙏🏻
@@DoctorMihail❤❤
❤❤❤❤❤Milioane de mulțumiri suflete dragi și PREAIUBITE DE DUMNEZEU....❤❤❤❤❤❤❤❤....Fi ți binecuvintati.....
🙏🏻
Bate "calul" până pricepe,
2 au primit sarcini sa bată fierul pe...
Multymim pentru sfaturi❤
Va multumesc din suflet pu toate materialele utile,sa aveti sanatate si multe clipe minunate alaturi de familie.
Eu vaș ruga să faceți un podcast de la ce se poate face anemia și ce e bine de facut să o tratezi
Super! Va multumim !!!
Toate videourile tale mă motivează mult să fiu perseverentă intr-un stil de viață sănătos.
Te urmăresc cu plăcere și interes și pun în practică multe din cunoștințele pe care le împărtășești.
It mulțumesc pentru serviciul pe care îl faci pentru cine are urechi să te audă!!!
Ma bucur. 🙏🏻🙏🏻 Sanatate multa.
EXCELENT ! BRAVOO ! multumesc
🙏🏻
(Diabet tip 1) . Un podcast foarte bun explicit si o informatie de calitate
🙏🏻
Va multumesc foarte mult amandurora !
🙏🏻
Multumim mult! Am dori intr-un podcast viitor sa vorbiti despre durerea de umeri! Respect!🙏🏻
👍🏻
foarte tare acest podcast! informatii f valoroase!
Va multumim
Un conținut bine structurat si explicat pe intelesul tuturor! 😊 ❤
😮😮😮
Informații Foarte Prețioase!!!
Eu nu am diabet dar am in familie, prieteni si cunoscuți.
Mulțumim din pentru nenumăratele sfaturi daruite!!! 🙏🌺 💖
🙏🏻
Dr Victor Chiper - un sfant!
Mulțumesc mult pentru toate informațiile legate de diabet.
Am aflat foarte , foarte multe despre diabet ,despre dieta recomandată si alte controverse alimentare .
Vă mulțumim forte mult 🤝👍
🙏🏻
Multumesc! Va urmaresc vlogurile cu mare interes, sunt pline de informatii utile, alese pe baze stiintifice. Succes in tot ceea ce faceti!
Multumim 🙏🏻
Multumesc ,Domnilor Doctori ! Sanatate si mult Succes !!!❤❤
🙏🏻
Buna Ziua la dumneavoastra,
Tot ce ati spus eu am trait!
Sedentarism , fumat. Kg in plus, aproape de 100 kg!!!
La 40 ani ma gandesc ça eram diabetica , nu stiu exact pt ca nu faceam analize pe vremea aceea!
Dar la 40 ani am venit in Franta la munca, am slabit fara sa fac ceva 35 kg! Am ramas la greutatea de 70 kg vreo 5 ani! Apoi am inceput sa ma ingras!
Apoi am facut analize si glicemia era 1,16 si am inceput sa ma informez cum sa slabesc ,Am inceput sa tin régîmes de diabetic!
Acum am 58 ani 65 kg!
Nu am luat niciodata medicamente.
Glicemia glicata 5,7
Glicemia bazala 1, 10
Dar Acum fac atentie la mancare, ma testez tôt timpul!
Eu stiu ça sant diabetica in remisie! Dar medici spun dupa analize ça nu sant , doar rezistenta la insulina!
Index homa 2,031
Bună-ziua dar ce ați făcut ați eliminat carbohidrați.??
Eu când am fost însărcinată cu fetița mea acuma 4 ani am avut diabet gestițional apoi mia dat regim ei bine cu regimul am slăbit dar în schimb am ajuns la insulină😢 făceam dimineața la amiază și seara așa că nu mă ajutat regimul meu,,dar după naștere am descoperit că nu am rămas cu nimic dar acuma după 4 ani jumătate am glicemia mărită 😢prediabet 😢
Bun program 🎉❤
Ca observatie , ar trebui sa fie lăsat sa vorbeasca mai mult dr .Victor si mai puțin intrerupt ....😮
Bine venit acest podcast. Eu sunt diabetica tip 1 de 8 ani. La varsta de 34 ani l-am dobandit, in prima faza fiind gestational apoi a devenit permanent. Din luna Aprilie 2023 am senzori medtronic G3. Am 3 copii si anual le fac analizele. Le mai iau glicemia cam la 3 luni cu glucometrul. Am observat ca baiatul de 9 ani are glicemia 102 ajeun, ceea ce m-a determinat sa renunt eu pt o sapt la senzor si sa i-l montez lui sa vad ce se intampla cu corpul lui. Are glicemii stabile dar cam intre 90 si 105. La mese nu are spike-uri mari. La mic-dejun mananca ovaz cu hrisca + un gem facut de mine + mirodenii (seminte in macinate, curcuma, seminte canepa, ghimbir praf, fulgi drojdie inactiva) la aceasta masa are un spike dar nu exagerat zic eu, adica intr-o zi a urcat la 146 iar a doua zi la 121 apoi coboara si ramane ceva vreme buna la 100. La shaorma facuta de mine foarte putin i-a crescut glicemia apoi revine la 100. Noaptea are glicemia stabila intre 80-90-95 spre dimineata urca spre 100-102. Sincer mie nu-mi place glicemia asta de 100 constanta. E normoponderal, destul de activ, iubeste fotbalul (il joaca in fata casei). Ma preocupa situatia lui si imi doresc sa ajunga cu glicemia ajeun intre 80-90.
E bine ca il monitorizati. Sanatate multa. 👍🏻
Cum sa ii dati cereale dimineata???!!! Dimineata si seara se da proteina si legume! Dimineata fabrica ficatul deja glucide, iar la culcare nu mai are ce sa faca cu ea!!
@@sapphirerhymesda și cu copii mei e o problema dimineața lapte cu biscuiți în fiecare dimineață altceva nu vor
Va ascult cu mult drag si interes, multumim pentru podcastul lamurit foarte bine pe intelesul tuturor❤❤❤ multa sanatate ❤❤
Buna formatie ,pentru informatie ati realizat impreuna !
Informații valoroase! Mulțumim mult!
Si noi dvs
Mi-a facut mare placere sa va ascult, da de gindit. Multumesc! 🙏
🙏🏻
Felicitari pentru subiectul ales si pentru invitat ! Informatii utile pentru noi toti. Multumim !
🙏🏻
Felicitari! 👏🏻 Informatii de calitate! 💡 Va ascult mereu cu mare drag si atenție. ⚠️
Multumim.
Interesantă discuția. Mulțumim!
Ce frumos podcast cand se întâlnesc 2 minți luminate si vorbesc cu pasiune de medicina. V-am urmărit cu interes pentru ca am pre-diabet ,mama deja are diabet tip 1 si ii ridic in fiecare luna de la farmacie insulina Novolog (45 units) si Basaglar (42 units), iar din păcate, genetic, îmi vine rândul daca nu iau o măsura sa slăbesc. De 2 ani am început sa iau Metformin 500 mg cat si Hidrochlorothiazide 50 mg pentru tensiune si am Colesterolul ridicat. Locuiesc in USA, CA. Îmi doresc sa slăbesc ,poate mi se va aproba una din injecțiile Wegovy,Ozempic,Muanjaro(Tirzepatide).
Multumim 🙏🏻
Și eu am probleme dar țin postul intermitent vedem cum o fi
O placere sa va ascult chiar daca anumiti termini nu- i pricep😅...Am priceput trebuie miscare pana traspir,nu-i de ajuns nersul usor😂
Multumim pentru informatiile pretioase!
Buna ziua!
Vă mulțumesc pentru disponibilitateade a ne educa. L-am trimis și altor prieteni cu această boală necruțătoare poate vor găsi că se pot ajuta. Eu nu am diabet, nici prediabet dar tot a reprezentat un plus, podcastul dvs. Fața de cunoștințele pe care le-am acumulat până acum.
Multumesc cu mult drag!
🙏🏻
Multumim ptr.sfaturile utile.
🙏🏻
Multumesc frumos amândurora !
🙏🏻
Un material foarte bun. Am prins cateva noutati pe care o sa le aplic cand gatesc clientilor mei 👨🍳😊👍
🙏🏻
Felicitări pentru tot ceea ce faceți!
🙏🏻
Va iubesc ,sufletele, dumneavostre generoase .
❤❤❤❤Minunate info, Sint in DIRECT interesata de pre...d...!❤❤❤❤ Fi ti binecuvintati....❤❤❤❤ Salutari și vă îmbrățișez ... din California❤❤❤❤
Mulyumesc de informatie utila@
Mulțumesc, dragilor! Chiar mi-aș dori un alt material cu privire la prediabet. Si dacă se poate să abordati acest subiect si în cazul copiilor ( care in jurul vârstei de 8-10 ani se cam pufosesc). Mulțumesc!
Cinsete voua, celor care explicati pe intelesul tuturor ceea ce, unii, ofera pe bani multi!
Interesante informațiile. Și eu mănânc ovăz... dar nu știam că există diferențe între modul în care îl găsim în comerț... Încerc să evit să mai consum prăjituri... Dar recunosc, și când mănânc, mănânc nu glumă. Am mâncat într-o zi 2,5 kg de înghețată. 🙂 Multumesc lui Dumnezeu sunt foarte bine. Am 1,82 înalțime și 72 - 74 kg. Deși eram și sunt slab, aveam un pic burtică (la un moment dat). Însă în ultimul timp am rezolvat-o.
👍🏻
Un podcast binevenit! Sunteți minunat!
Oare puteți să faceți un podcast despre Tiroida autoimuna? Vă mulțumesc .
Buna ziua; notat
F interesant ar fi despre boli autoimune în general. Tiroidita, psoriazis, spondilita etc. Sunt boli mai puțin cunoscute, despre care auzi mai rar, spre deosebire de diabet care e o boala mai frecventa și lumea mai știe cu ce se mănâncă. F bun și video cu diabet, urmăresc toate episoadele boabe de cunoaștere.
Vă mulțumim pentru toate informațiile! ❤
🙏🏻
Adevarati profesionisti Bravo!
Multumim. m
Multumim mult ptr toate informatiile pretioase!
🙏🏻
Excepțional. Felicitări. La cât mai multe!
va urmaresc de cateva luni bune si pe dvs si pe dl dr Chiper! mutumiri pentru informatiile valoroase pentru sanatate!
🙏🏻🙏🏻
cel mai bun podcast din romania
🙏🏻🙏🏻
Mulțumim pentru emisiune. Temă interesantă și de actualitate
Ce părere aveți despre glucometrele noninvazive(fără înțepături) , ceasuri inteligente care monitorizează starea de sănătate etc.?? Chiar există și sunt de încredere?? Și dacă da , unde pot fi cumpărate ?
Mulțumim din nou . ❤
Felicitări sănătate respect
🙏🏻
Foarte tare subiectul doar că trebuia sa-l lași să dezvolte mai mult subiectele. E doar opinia mea.
Un podcast excelent!
Dr Chiper e super!
yes!
Este un material extraordinar! Multumesc.
Informații foarte interesante și utile.
Mulțumesc!
Felicitări!
Hi!! Bravo și Felicitări pentru acest material - diabet, prediabet, dr Chiper, Doctor Mihail! Asta ca să dovedesc ca l-am privit până la capăt :)
By the way , anything about keto diet ??
Best !
A!
🙏🏻
Foarte util pentru toți mai ales pentru diabetici
👍🏻
Bune sfaturi!!!!
👍🏻
MULTUMESC!
Super! Mulțumesc!
Multumim pt podcast si pt informatii! Suntem norocosi ca va avem!
🙏🏻
Salut! Poți sa chemi, te rog, pe cineva cu experienta în boli autoimune? Ar fi interesant, având în vedere ca multă lume nu cunoaște f multe lucruri despre aceste boli. Unii le cataloghează doar ca niște simple boli de piele (ca în cazul psoriazisului), sau alte afecțiuni ale articulațiilor. Mersi! Tine o tot asa.
Multumesc pentru sugestie. 👍🏻
Foarte interesante discuțiile din cadrul Boabe de Cunoaștere.
🙏🏻
Oameni de calitate, informații de calitate.... Mulțumim!
🙏🏻
Felicitări pentru invitatul dr. Chiper.
🙏🏻
Foarte bune informatii ! Multumim !
Ma bucur ca ajuta
Mulțumesc pentru informații sunt foarte utile ,ne ajută foarte mult !
🙏🏻
Mulțumim pentru informațiile utile!
❤❤❤❤❤❤❤❤❤MILIOANEEEEE DE MULTUMIRI...FI TI BINECUVINTATI...❤❤❤❤❤❤❤❤
Foarte utile aceste informații!
Multumim
Felicitări pentru podcast, vă stimez și vă apreciez mult.
Multumesc. 🙏🏻
Mulțumesc mult pentru acest podcast util și nespus de informativ ❤️
🙏🏻
Foarte interesant! Felicitări!
Abia astept și materialul despre uleiul de pește.
Mulțumesc mult!
Multumim , informatii de calitate de la profesionisti de calitate❤❤
🙏🏻
Foarte buna discutia. Felicitari! ❤Dare Flory
multumim
Multumesc de invitatie 💪 Cu educatia corecta ne imbunatatim cu siguranta