Η ΓΛΩΣΣΑ C++ - ΜΑΘΗΜΑ 2 - ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΚΛΑΣΕΙΣ - ΘΕΩΡΙΑ 1 από 3 - ΚΛΑΣΕΙΣ

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 28 сен 2024

Комментарии • 18

  • @kts9699
    @kts9699 3 года назад +19

    Προγραμματιστής : cow.molly; molly.weight = 500;
    Φυσικός : 500 τι ; Αχλάδια ; Πορτοκάλια ;
    Να είστε καλά κυρίε Ψούνη συνεχίστε την άψογη δουλειά .

  • @pun6666
    @pun6666 4 года назад +11

    Εξαιρετική μεταδοτικότητα.Thanks

  • @asterisray2248
    @asterisray2248 4 года назад +14

    "Φτιαχνω το αρχέτυπο της αγελάδας"
    Ψουνης Δημήτριος , 2020

    • @psounis
      @psounis  4 года назад +17

      2019 για να είμαστε ακριβείς και να μην χαθεί στη λήθη του χρόνου αυτή η κατασκευή.
      Οφείλω να πω ότι δεν το ολοκλήρωσα το αρχέτυπο της αγελάδας. Όποιος θέλει μπορεί να συνεχίσει το έργο μου.

    • @asterisray2248
      @asterisray2248 4 года назад +8

      @@psounis Θα συνεχίσουμε το θεάρεστο αυτό έργο που ονομάζεται "Κλάση Αγελάδα" κ.καθηγητα ...ευχαριστούμε για όλα

  • @Christos_Papapostolou
    @Christos_Papapostolou 2 года назад +1

    Καλησπέρα κύριε Ψούνη και συγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλεία είμαι Πολιτικός Μηχανικός και λόγω δουλείας έχω παρακολουθήσει όλη την σειρά βίντεο για την C και πλέον και για την C++. Θα σας θερμοπαρακαλούσα να αναθεωρήσετε για το ''πάγωμα'' αυτής της σειράς. Ο λαός έχει ανάγκη σειρά βίντεο με STL!!!

    • @psounis
      @psounis  2 года назад +4

      Γεια σου Χρήστο, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που βοήθησαν οι σειρές :-)))
      Δυστυχώς πρέπει να τελειώσουμε πρώτα αυτόν τον κύκλο μαθημάτων που έχει αρχίσει περί το Web. Μετά θα ήθελα κι εγώ να ολοκληρωθεί και η σειρά της C++, θα αργήσουμε όμως! Εύχομαι πολλά και ευχάριστα ταξίδια στον προγραμματισμό!!

  • @gammyhorse
    @gammyhorse 3 года назад

    Κύριε Δημήτρη, ποιος είναι ο λόγος να μη μπορώ να αλλάξω κατευθείαν την τιμή hunger; Αφού ούτως ή άλλως φτιάχνουμε μια public συνάρτηση για να έχουμε πρόσβαση στην ίδια την hunger, δεν είναι πιο εύκολο να δηλώσουμε ως public την hunger και να μπορώ απλά απευθείας να δώσω πχ. molly.hunger = 49; Γιατί τόση φασαρία για το ίδιο αποτέλεσμα;

    • @psounis
      @psounis  3 года назад +2

      Καλησπέρα τέκνον, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στο να κάνει κάποιος όλα τα μέλη ιδιωτικά, τα περισσότερα έχουν να κάνουν με κολπάκια που γίνονται με χρήση έτοιμων βιβλιοθηκών και σε εμπορικές εφαρμογές.
      Για την ώρα μπορεί να φαίνεται όντως περιττό όλο αυτό, αλλά όντως γίνονται πολλά κόλπα (όταν προχωρήσει κάποιος αρκετά στις γνώσεις του για τη γλώσσα) και είναι καλό να έχουμε μια πολιτική να θέτουμε πάντα ιδιωτικά τα μέλη της κλάσης.
      Για την ώρα πάντως, αυτό το link έχει στην πρώτη απάντησή του αρκετές απαντήσεις στο γιατί είναι καλό αυτό: stackoverflow.com/questions/1568091/why-use-getters-and-setters-accessors/1568103

  • @justbill86
    @justbill86 2 года назад +1

    Καλησπερα σας και ευχαριστουμε για τη γνωση! Να ρωτησω στο 15:00 οταν οριζετε την συναρτηση set_hunger θα ηταν μηπως προτιμοτερο να ειναι void και οχι int μιας και δεν επιστρεφει κατι στην main, ή δεν εχει καμμια απολυτως σημασια;

    • @psounis
      @psounis  2 года назад +4

      Πολύ σωστά, κακώς είναι int εκεί (typo), όπως θα συνηθίσουμε και στη συνέχεις που θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά για τους setters, πάντα είναι void μιας και παίρνουν το όρισμα και αλλάζουν την τιμή της μεταβλητής-μέλους και τελειώνουν

  • @ntinossp
    @ntinossp Год назад

    Γεια σας κύριε Ψούνη μπορείτε να προτείνετε κάποιο βιβλίο για ανάλυση συστημάτων. Ευχαριστώ

    • @psounis
      @psounis  Год назад +2

      Όχι Ντίνο, δεν έχω κάποια καλή αναφορά να δώσω.

  • @chrisbon5152
    @chrisbon5152 3 года назад

    Kαλησπέρα δάσκαλε μια ερώτηση η δομή της κλάσης με παραπέμπει στις δομές struct υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ τους ,είναι σωστός ο συνειρμός αυτός ;Δηλαδή η κλάση είναι κάτι σε struct++.

    • @psounis
      @psounis  3 года назад +1

      Ναι είναι σωστό. Θα δούμε αναλυτικά και τις διαφορές/ομοιότητες μεταξύ class και struct στο μάθημα 5.

  • @panagiotistsakonas1491
    @panagiotistsakonas1491 3 года назад

    Γεια σας και συγχαργτήρια για τη δουλειά που κάνετε, επειδή πρόσφατα έτυχε να δω την ορολογία Vector , έχετε δημιουργήσει ανάλογο βίντεο?
    Σε πολλές εταιρίες στο εξωτερικό το technical assessment είναι σχεδόν σίγουρο και κάπου εκεί, συνηδειτοποιείεις πόσα λίγα έχεις δει στη σχολή σου.

    • @psounis
      @psounis  3 года назад +2

      Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για τα καλά λόγια, το vector και οι άλλες δομές που βρίσκονται στην STL θα ήταν στα επόμενα μαθήματα (μετά από αυτά τα 13 που έχω ανεβάσει). Δυστυχώς αυτή η σειρά έχει μπει στον πάγο, οπότε δεν έχω κάτι σχετικό σε μάθημα αυτή τη στιγμή.

    • @panagiotistsakonas1491
      @panagiotistsakonas1491 3 года назад

      @@psounis εχω τελειώσει μηχανικός αυτοματισμού πρόσφατα, οπότε σε όσα graduate προγράμματα έχω κάνει αίτηση , στο interview process πάντα έχει όπως σας ανέφερα μια τέτοια διαδικασία για το επόμενο στάδιο.
      Δυστυχώς νιώθεις πολύ γυμνός όταν μπαίνεις σε αυτή την εμπειρία. Όταν κάνετε αντίστοιχα βίντεο θα σώσετε κόσμο αν σας βρουν.
      Φόρμες που συνάντησα τέτοιας λογικής είναι το codingame & hackerrank. Όπου ταυτόχρονα μπορείς να εγγραφή και training γενικά. Ειδικά στο codingame ταυτόχρονα γράφεις κώδικα και βλέπεις τα αποτελέσματα σε ενα app-game .