ANTREPRENORIATUL, DISCUTAT LA BĂLȚI

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 14 окт 2024
  • Zeci de tineri antreprenori din nordul țării s-au întâlnit astăzi la Bălți Aceștia au făcut schimb de experiență și idei despre cum să-și dezvolte afacerile, să-și promoveze brandul sau să-și crească vânzările. Todată, tinerii au aflat despre subvențiile oferite de Guvern.
    „Am venit pentru a afla mai multe despre posibilile investiții în businessurile noi. La această temă nu sunt prea informat și cred că acest eveniment este destul de bun.”
    „Eu mă ocup de vreo patru-cinci ani cu florile. Cresc crizanteme, eustome. Am venit acum la această întâlnire pentru a vedea cum mă poate ajuta statul”, au spus tinerii.
    Evenimentul a fost organizat de PRIAevents cu scopul de a promova startup-urile locale, dar și a stimula creșterea economică în nordul țării.
    „Am venit să aflu despre oportunitățile care vor fi aduse la cunoștință pentru antreprenorii din Republica Moldova fiindcă am nevoie de ele pentru afacerea mea în prezent. Mă ocup cu servicii de transport național și internațional”, a adăugat antreprenoarea.
    Potrivit specialiștilor, digitalizarea afacerilor a devenit esențială pentru a rămâne competitivi pe piață, dar și pentru a îmbunătăți eficiența și productivitatea companiilor.
    „Este o cale puțin mai de durată, când implementezi un eco-sistem, un software în cadrul companiilor, când încerci să schimbi hardware-ul, adică optezi pentru calculatoare și echipamente mai performante. Sunt investiții destul de costisitoare, dar care pe termen lung aduc o valoare adăugată, dar și economii considerabile”, a declarat Ion Bodrug, președintele Asociației pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale.
    În parteneriat cu autoritățile publice locale, antreprenorii pot obține de la 10 până la 25 de milioane de lei pentru implementarea proiectelor regionale de valorificare a infrastructurii de afaceri.
    „Începând cu data de 1 iulie este lansat apelul din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală unde sunt eligibile și măsuri de susținere economică și aici vorbim de infrastructura de suport în afaceri, sprijinirea incubatoarelor, zonelor economice libere, a pieților angro”, a spus Maria Prisacari, directoarea Agenției de Dezvoltare Regională Nord.
    „Cred că este foarte important și ca antreprenorii să fie mai curajoși, să facă cât mai multe start-upuri, să vadă care sunt domeniile care sunt acum la o căutare mai mare, cum ar fi IT, agricultura”, a menționat Raluca Voivozeanu, CEO PRIAevents, organizatoarea conferinței PRIA YOUNG ENTREPRENEURS BĂLȚI - Sfaturi practice, oportunități de afaceri și finațare pentru tinerii antreprenori și tinerele antreprenoare din R. Moldova.
    „Avem un program „Start pentru Tineri” care presupune granturi de până la 200 de mii de lei. Avem alt program în cadrul „Programului de Susținere a Antreprenoriatului Feminin” în care componenta unu presupune că femeile debudante au acces la granturi de până la 200 de mii de lei, după care pot accesa și alte granturi de până la 500 de mii de lei”, a conchis Vadim Codreanu, director, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului.
    În regiunea de nord a Republicii Moldova activează peste 8300 de întreprinderi mici și mijlocii.
    Site: nordinfo.md/
    Facebook: / nordinfo.md
    Telegram: t.me/nordinfomd
    Instragam: / nordinfo.md

Комментарии •