Uzun süre güzel yönetilmiş hisse fonu yöneticilerini konuk almaya devam edebilir Haydar acun ile olan gerçek ten çok güzel ve verimliydi benim için eline emeğine sağlık teşekkür ederim
Ben hesabıma yatan paraya bakarım , temettü şirketine yatırım yapıyorsam temettü vermesi gerekiyor, kendini zorlamayacak kadarını büyümesini zorlamayacak kadarlık kârını dağıtsın o şirketin bileceği is , benim için temettüyü alıp lotumu arttırmak daha önemli, çünkü elimde 1000 lot veya 10000 olduğunda oluşacak farkı iyi biliyorum
Emegine saglik , tek bir dogru yok ; farkli bakis acilari ile yorumlamak guzel ; fakat kararsizlik tehlikesine dusmeden , duzenli alimlara devam ederek protfoyu buyutmeyi de unutmamak lazim
Hocam tüm videolarınızı en baştan not alarak izliyorum. Tüm videoları taradım ama kitap önerisi başlıklı bir video göremedim. Sıfırdan başlayan biri için şöyle kitaplıkk gibi, kült herkesin okuması gerek dediğiniz 10 tane falan kitap önerseniz ne güzel olurr
Ben 5 yıldır temettü yatırımcısıyım,şirketin kârın %30 ile 50 arası dağıtmasını beklerim. Sizin %5 e fit olmanızın sebebi Haydar Acun beyin etkisinde kalmış olmanızdır sanırım. Haydar beyi seviyorum, uzun vade nin değişik bir türünü, değer yatırımını yapıyor, fonundaki şirketleri daha baştan seçerken bir değer beklentisi ile yatırım yapıyor bu nedenle de yüksek temettü beklentisi olmuyor. Maç fonunda neredeyse bir tane bile yüksek temettü veren bir şirket dahi yok çünkü o amaçla kurulmadı. Yüksek temettü getirisi için kurulmuş bir portföye %5 temettü yeter demenin mantıklı bir tarafı yok. Temettü yatırımı farklıdır değer yatırımı farklı. Biz acemiler, bilançodan ve sirketin işinin büyüyecek olmasından bir değeri önceden göremediğimiz için temettü yatırımı yapıyoruz,o zor iş haydar bey gibi profesyonellerin işi. Biz sizi siz olduğunuz için , kendinize özgü olduğunuz için sevdik, Siz bir haydar Acun değilsiniz, benzemeyen çalışmanıza gerek yok. Bu videodan sonra temettücü takipçilerinizin kafası karışacak sizin gibi. Ve siz de artık hem takipçileriniz için hem kendiniz için değer yatırımı ile temettü yatırımı farkı konulu video çekmek zorunda kalacaksınız. Değer yatırımcısı %5 le yetinebilir ama Temettü yatırımcısı için %5 ler komik rakamlar.
tayfun kardeşim Anıl %5 versin %5'ten fazlasını vermesin mi diyor adamın neden Haydar beye benzemeye çalıştığını düşünüyorsun? videoyu bence bi tekrar izle
@tayfundere1999 @@mustafasengel9576 Sadece tekrar izlemesin, daha önceki videolarının hepsini izlesin. Eskiden ne diyorsa aynısını söylüyor. Temettüyle 5 kat büyüyeceğime temettüsüz 10 kat büyümeyi tercih ederim diyordu zaten. Yatırım bir tercihtir.
@mustafasengel9576 "temettü emekliliği mı yok öyle bir şey"diyen foncuyu kendi yayınında sıkıştırmayıp Andersen masalı gibi dinleyip bir hafta sonra da kendin yüzde 5 temettü verse yeter dersen, adama sorarlar iki yıldır bu temettü yayınlarını neden çektin, mesela ben sorayım? gerçekten temettü emekliliği hikaye mi yoksa foncu haydar mı yanılıyor? Ya da Anıl mı? Hangisi?
@@tayfundere19995 milyarlık bir fonu yönetmekle bireysel yatırımcı olmak ve bundan fayda beklemek farklı şeyler. Temettü tek başına anlamlı değil total e bakmak gerekiyor. Anıp bunu inkar etmiyor tersine Anıl da değer yatırımcısı aslında yalnız bu videodada dediği gibi temettü vermeyen şirket adamı kuşkulandırır. Ki bence de doğru mesela adam milyarlarca ciro yapıyor ama ortaklara hiç para vermiyor. Borsaya açıklık oranları istisnalar hariç 30-50 bandında peki bu kadar kazanılan para diğer büyük ortağa neden dağıtılmaz . Burda kendini korumaya çalışma var . 5 yıllık yatırımcı isen gayet iyi anlamışsındır. Anıl o kısmı kesip vermeyebilirdi. Ama verdi herkes aynı düşünmek zorunda değil .
Temettü yatırımı yaparken sektöründe lider, büyüyen, kendini geliştiren, ar-ge yapan ve karının yarısından daha azını yatırımcısı ile paylaşan şirketler seçildiğinde uzun vadede üzmeyeceğini düşünüyorum.
Temettü de vergi çok çok az dikkate almaya değmez. Büyüme hissesi kavramını mantıklı bulmuyorum şöyle bir kıyas yapalım 2020 Ocak ayından günümüze 5 tane büyüme hissesi 5 tane de temettü hissesi karşılaştıralım hangisi büyümüş görelim.
Hocam koskoca şirketi bireysel yatırımcı yaptınız. Şirketleri bireysel yatırımcıymış gibi görmemek gerektiğine inanıyorum. Hemen hemen her yıl temettü veren şirketleri yöneten kişiler bunları bilmiyorlar mı. Hocam öyle anlatıyorsunuz ki genç arkadaşlara size göre temettünün negatif yanlarını göstermek ama bu genç arkadaşları borsadan soğutuyorsunuz. Son söz dikensiz gül olmaz ama yine de gülü koklamayı seviyoruz. Yorumlarınız için teşekkürler.
Sizler temettü konusunu takıntı yapmışsınız. Lot biriktirerek zengin olamayacaksınız. Tecrübe edin görün. Şirketlerin temettü dağırütmasının nedeni büyük ortakların şirketten para çıkarmak istemesi. Tüpraş froto yapıkredi, koç holdinge para girsin diye temettü dağıtıyor. Seninle alakası yok. Temettücüler borsada hiç bir ağırlığı olmayan bir kitle. Borsadaki hisselerin %80 i 15 bin hesaptan yönetiliyor. Temettücülerin ne yaptığının önemi yok. Hiç bir şirket de temettücülere göre hareket etmiyor. Büyük ortak çok para çıkarmak isterse yüksrk temettü verip küçük ortakları zarara sokuyor. Ama 4 işkemden başka hesap yapamadığınız için anlamıyorsunuz. Şirketten 10 lira çıkarıyorsunuz, hisse değeri 10 lira düşüyor, cebinize 9 giriyor. Ve o 9'u şirkete faydası olmayan şekilde hisseye yatırıyorsınuz. Külliyen %10 zarardasınız hesap edemiyorsunuz. Şirketin kredi kullanması ile öz kaynak erimesi ile bilanço küçülmesi ile ettiği zararı saymıyorum. Şunu kavrayın artık. Temettü ile sınıf atlanmaz zengin olunmaz. Sınıf atlamak için dolar bazlı yüksek kazanç getirecek şirket bulmak lazım.
@ borsadan anlamayan temettüden para mı kazanacak sanıyorsunuz? Öyle sanıyorsanız siz de borsadan anlamıyorsunuz demektir. Temettü hedef değildir araçtır. Lot biriktirip zengin olacağını sanan cahillete gerçekleri söylemiş Anıl.
3sene önce 1 dolara aldığın doas hissesi bu sene sadece 1.5dolar temettü verdi. Öyle olursa böyle olursa somut birşey yok ayrıca şirket yatırım yaparsa o sene vermez yada çok az temettü verir yatırım bitince yine temettüsünü verir. İnsanlara aylık sabit gelir lazım geçim derdinde insanlar hocam birleşik getiri çok mantıklı tuzak falan değil yani
İstisnai bir döneme bakıp şansına gelen getiri üzerinden yorum yapıyorsunuz. Aldığınız temettü ülkede negatif reel faiz verilirken, araba almanın çeyrek altın almak gibi yatırım aracı haline döndüğü, araç satışlarının karaborsaya düştüğü, rezerv satılarak doların baskılandığı dönemde elde edilen istisnai karlılığın dağıtılmasında oluştu. Sen de 2020'de dalganın dibinden girdiğin için hissenin reel maliyetinden yüksek temettü almışsın. Bu söylediğin dünya piyasalarında piyango kazanmak gibi nadiren gerçekleşen bir durum. Şimdi iyi izle değerli TL politikasından vazgeçilince DOAŞ nasıl 1/1,5 dolar arası fiyatlara düşebilir ve senelik temettüsü 10 cent altına gerileyebilir. Bileşik getiri hissenin fiyatı dolar bazlı yükseldiği sürece kazandırır, hisse fiyatı dolar bazlı düştüğünde getiri falan kalmaz zarar edersin. Sen hisseye şans eseri dipten girmişsin. Doaş 20 senede sadece 2 kez 1 doların altına düşmüş. Ama bugün DOAŞ alıyorsan 6 dolardan aldığın DOAŞ lar 1,70 dolara düştüğünde bileşik getirinin aradaki zararı karşılaması 5-10 sene alır.
Hocam temettü yatırım fonu kurun rahatça yatırım yapalım. Marmara Capital de yok mesela. Kurucusu ve yöneticisi olursanız yatırım yaparım. Sizin temettü bilginiz ve Haydar Beye duyulan güvenle fark yaratacağınıza inanıyorum.
Full temettü hisselerinde beklemenin yanlış olduğunu düşünüyorum ben de. Benim stratejim şöyle: %50 temettü, %30 orta vadeli hisseler (6 ay - 2 yıl), %20 kısa vadeli fırsat hisseler (1 ay - 3 ay). Portföy büyüdükçe kısa vadelinin oranını düşürüyorum. Eurobond videosunu şubattan önce bekliyoruz hocam 👍
Şirketlere neden ortak olmalıyız. Hocam çok güzel açıklamış temettü için şirkete neden ortak olamlıyız veya almamalıyız. Matematik içermeyen şahane temel analiz.
Bu videodan öğrendiklerim; astor gibi hem geleceği parlak hem az da olsa temettü veren bir şirkete yatırım yapmakta haklıymışım. Hatta sizin de astor'a yatırım yaptığınıza neredeyse eminim. Kontrolmatik de yine doğru seçimlerim arasında diye düşünüyorum. Ancak ereğli tercihimi sorgulamaya başladım. Geçtiğimiz dönemlerde %100 oranda temettü dağıtmasını iyi olarak yorumlamıştım ama şu an olumsuza döndüm. Ekleme yapmayı düşünüyordum ama ereğlinin sıkıntılarının dönemsel olup olmadığına bakıp ondan sonra karar vereceğim. Yine doas ile ilgili gelecekte sektöründeki daralmaya rağmen yüksek temettü verimi beni cezbediyordu ama artık ona da olumsuzum.
Şuana kadar dedikleriyle çelişmiyor ki. Önceden de temettü benim için çok önemli değil önemli olan temettü veren hisselerin genelde temettü vermeyenlerden daha çok değerlenmesi diyordu
Çok teşekkürler hocam, bizlerin finansal okur yazarlıkta aydınlanmasını (Avrupanın rönesansı gibi :)) sağladığınız için...Tüm videolarını izleyince yatırım yapacağımız şirkete bütünsel bakmamız gerektiğini rahatsız edici bir durum ile karşılaşırsak uzak durmamız gerektiğini anlıyorum... Uzun vadede Tenbagger/Bluechip olacak hisselerin nasıl bulabileceğine dair bir video çekebilir misiniz? Böylece yatırım stratejimi oluştururken çekirdeğe temmettü veren özel hisseleri (sektöründe söz sahibi, hendekleri olan, borcu firma için çok az ya da hiç olmayan, Özsermaye/Kapasite/Hisse başına kar gibi değerlerin yıllara sarih dolar bazında çift haneli büyüdüğü) yerleştirip etrafına bu tür hisseleri yerleştirebilirim... Bir de Jim Simons ile ilgili bir çalışmanız var mı? Yapay zeka yardımı ve makine öğrenmesi ile strateji karının maksimize edilmesi mümkün olabilir mi?
Burada asıl kritik nokta, sürdürülebilir ve güçlü bir pasif gelir modeli kurmak. Tam da bu yüzden dijital gayrimenkul yatırımı öne çıkıyor. Hem promosyon gelirleriyle düzenli nakit akışı sağlıyor hem de gayrimenkul değer artışından kazanç sunuyor. Uzun vadede güçlü bir pasif gelir isteyenler için sağlam bir alternatif! 🏠✨
Bu iki şahsın kafası bileşik getiriye basmıyor olmalı. Bileşik getiriyi anlayabilmek için Einstain kadar da zeki olmaya gerek yok. 25-30 yılda temettü portföylerinden çok büyük servet yapanlardan haberleri yok demek ki? Buffer nasıl dünyanın en zenginlerinden biri oldu? Alsat mı yaptı?
Emeğinize sağlık 🙏 ASELSAN da % 5 gibi çok küçük temettü veriyor ama şirkette hisse kazancı da yoktur. Tamam az temettü veriyorsa iyidir ama böyle şirketlerin hisse kazancı olmalıdır
Her videonda yeni bir bilgi ve her yeni bir bilgi stratejimi değiştiriyor iyi ki varsın abim bizimle kalmaya devam et❤❤❤ Allah sana uzun sağlıklı ömürler versin.
Artıyor. Şirketin büyümesinin hisse fiyatına anında yansımadı gerekmez. Bazen şirket %20 büyümeden önce %40 büyüme beklentisi ile fiyat şişer %20 büyüme beklenti altında kalır ve fiyat düşer. Bu iş 4 işlem değil. Uzun vadede her sene %20 reel büyüyen şirket 5 senede dolar bazlı %100 yapar. Sen fiyatın şiştiğini farketmezsen şirket büyürken fiyatı da büyüyecek diye beklersin.
Bunlar hikaye abicim al sana vesbe bedava eregli bedava senelerdir aynı noktalarda pati çekiyolar borsada stabil getiri diye bişey yok şans ve sabır var psikoloji meselesi istediğin kadar teknik analiz yap hikaye 10 yıl aynı noktada ucuz şirketler var
Satın alınmıs olabilirsin diye dusunmedim degil severek izliyorum ama temettu olayi nereden bakarsan bak kral yatirim bende bugun parami kullanmayip yatirim yapip ileride kârımı alicam simdi zorlanmam ileride bana fayda vericekse eyvallah ;)
Şirket parayı benden daha iyi kullanacak diye yatırım yapıyorum zaten adamlar parayı bana geri veriyor hem de vergilenmiş şekilde , eğer gerçekten parayı mantıklı kullanma yeri kalmadıysa şirketin dağıttığı temettüyü kabul ederim o yıla mahsus ama onun haricinde temettü dağıtmaması benim düşünceme göre daha iyi.
Emtia veya kripto yatırımı hakkında videolar gelecek mi? Warren Buffett, Charlie Munger gibi isimler bu yatırımlar hakkında olumsuz söylemlerde bulunuyorlar. Şirketler bir şeyler üretirken altın veya Bitcoin aldığında yıllar sonra da elinde sadece o kadar altın veya Bitcoin olacak diyorlar. Sadece başka birisinin gelip senden satın almasını beklemekten başka yapacağın bir şey yok diyorlar. Bu konu hakkındaki görüşlerini merak ediyorum?
Anıl Bey merhaba, Holdingler bazen pazarlama, satış, yönetim, muhasebe gibi soyut hizmetlerde grup şirketlerine sene sonunda vergi planlamasi kapsaminda fatura kesebiliyor. Bu tür faturalar kurumlar vergisi açısından transfer fiyatlandırması kapsamında eleştiri konusu olsa da mahkemelerde kurumların eli daha güçlü. Davaları kazanma ihtimali daha yüksek. Bu kapsamda holdingin borsada işlem gören grup şirketine kesmiş olduğu soyut hizmet faturalari aklımda hep ? Olarak kalıyor. Yatırım yaptığımiz şirket için genel yönetim giderleri kapsamında küçük yatirimci için artık tehlike çanları çalıyor diyebilecegimiz bir kriter, ya da kriterler var mı? Bu tür işlemlerle holding kârı borsadaki şirketten kendisine aktarabilir . Bu durumda kurucu ortak holdingden temettusunu alır bizde...
İlk temettü yatırımı yapmadan önce İnternete en çok temettü verecek hisseleri aratmıştım. Maalesef ki yüksek sayılı olanları aldım. Bir yıl geçti. Hepsi ekside. Özellikle bir hissem şuan - %43. Bir yıl içerisinde bir çok bilgi öğrendim. Bir daha hataya düşmedim. Teşekkür ederim ❤
Bu video'daki anahtar kelime sürdürülebilir olmak. Bence büyüme'de sürdürülebilirlik ok. Ama en önemlisi sürdürülebilir bir şekilde rekabet üstünlüğü sağlamak...
Abd temettü etflerin çoğu temettü tuzağıdır. Aman abd de temettü yatırımcılığı olmaz. Abd de portföyünü 300 bin dolar yapar %5 temettü veren bir etf e yatırıp senede 15 bin dolar vergiler çıkınca aylık 1000 dolar emeklilik nakit akışı sağlarsın. Amerikada büyüyen etf ve hisseler senelik %1-2 temettü verirler.o da senede lot sayını %1 arttırmak demek.
Çok düşünmeden sepet yapmalı yatırımcı. Herkes ne kazanırım diye hesap yapıyor ama kimse tasarruf oranını düşünmüyor. Çevremiz % 5-10 tasarruf oranı ile borsa yatırımını beğenmeyen insanlarla dolu. Temettü-bist hisse-yabancı hisse-tematik fonlardan oluşan 7-10 fon seçip yüksek tasarruf oranı ile bunlarla yüklenmek yeterli olacaktır.
Küçük yatırımcı böyle sepet yönetemez. %20 döviz bazlı para fonu %30 altın. %50 borsa fonları. Uzun vadede felaket savaş kriz olur piyasalar çöker. Piyasalar çöktüğünde senin portföy de çöker eğer yedek akçen altının paran yoksa fırsatı kaçırırsın.
x bir tekstil şirketinin, "Kardeşim ben pamuktan iplik ve kumaş üretiyorum ve şuan yeni yatırımlarla hızlı bir şekilde büyüme amacım var. Ama fabrika yatırımları sonrası sadece kumaş değil nihai ürüne kadar (Tişört, gömlek, pantolon vs) kendi bünyemizde üreteceğiz ve bu işin karlılığı bambaşka seviyelere ulaşacak. İşte o zaman düzenli temettü ödemeyi vaat ediyoruz." şeklindeki hikayesini ve vaatlerini temettü yatırımcısı bakış açısıyla nasıl değerlendirirsin Anıl abi, sanırım olumlu ve isteyeceğimiz bir durum olur. Emeklerin için teşekkürler sevgiler
Kendisinin bir rahatsızlığı var bazen çok fazla zayıflıyor bazı dönemler kilosunu geri kazanıyor. Kendisini çok severim ilk zamanlarından beri takip ediyorum
Bunu hep saçma bulmuşumdur. Zaten tüm vergiler ödendikten sonra ortaya net kâr çıkmış. Şirket onu dağıtırken devlet tekrar gelir vergisi alıyor. Herkes de normal karşılıyor.
Büyük ortakların, yabancı ortağın, ana ortak holding sahibinin daha çok daha da çok temettü isteği şirketi olumsuz etkiler mi? Örneğin ana ortak holding başka bir iş kuracak, paraya ihtiyacı var bu nedenle iştiraki olan şirketinden daha çok temettü almaya kalkışırsa gibi.
Ben ev alip kiraya verecegime ev parasini saglam temettu hisselerine yatirir kiraciyla emlakciyla ugrasmam veya acil nakit ihtiyacimda ufak bir parcasini satabilirim. Vergi kismini internetten okuyun aydinlanacaksiniz bence cok az bir vergi veriyorsunuz stopaji vergiden dusebilirsiniz ayrica paralar toplu olarak elinize geliyor, isterseniz vadeye koyarsiniz daha fazla kazanc elde edersiniz.
Hocam Bedellei sermaye artışına katılmak mantıklı mı ? Yaklaşık 1 aydır Videolarını takip ediyorum önce ki videolardan araştıracağım ama eğer yoksa bununla ilgili video hazırlar mısın
bazı noktalar hakkında bilgi bulamadım. mesela ne kadar temettü getirisinden sonra vergi beyanı yapmak gerekiyor. abd borsasından temettu hisselerine yatırım yapılmışsa , ne kadar temettü getirisi için abd de vergi beyanı gerekecek. ve bu noktada abd' de ki hisseler için vergi beyanı nasıl yapılacak.
Usta bu döngüsel şirketlerde güzel temettü verenler var ... Ancak nasıl yatırım yapmalıyız portföy de oranı düşük mü olmalı iyi çalışmalar teşekkürler...
temettü için hisse almanın bir mantığı yok, tüpraş 170 ken hisse başı 10 tl temettü verdi sonrasında hem hissenin değeri 10 tl düştü hemde benim maliyetimi 10 tl düşürdüler, yani sağ cebinden alıp sol cebine koyuyorlar, insanlara hisse aldırabilmek için iyi uydurulmuş güzel bi pazarlama taktiği olarak görüyorum. Ha, hisse uzun vadede kazandırır onun için alıyorum diyen varsa o ayrı
Eurobond olayına değinecek olman güzel. Bir soru da benden gelsin. Yurtdışında bu tahvilleri teminat gösterip onlarla yeni tahvil aldıklarını aldıkları tahvilleri tekrar teminat gösterip onlarla da tahvil aldıklarını duydum. Yani parayı 3 kez çeviriyorlar. Bunu yapabilmek bir şekilde mümkün müdür? Özellikle bankalar kredi musluğunu açtığında vs. Şu an zaten zor da.
Anıl bey ilk yayınınızdan beri sizi takip ediyorum, bir sorum var vakit ayırıp cevaplarsanız sevinirim. Yatırım yapan bir şirketin yatırıma harcadığı nakiti nakit akım tablosundan takip edebiliyorum, ancak gelir tablosunda yatırıma yapılan masrafı nereden takip edebileceğimi bilmiyorum, bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
İstediği kadar büyüsün. İstediği kadar vergilensin. Temettü ödemeyen şirket 1-0 geridedir benim gözümde. Acaba dedirtir. Evet o parayı temettü vermeyip kullanabilirdi. Fakat zaten o durumda bir şirketin yatırımcısıda aldığı temettüyü tekrar hisse alacak bilince sahiptir. Getiriden alınan vergi benim gözümde karsiliginda aldığın güvenin ve mutluluğun yanında degersizdir. Temettü hesabınıza yattı bildirimi bile bu vergiyi görmez. Ayrıca vergide devlete gidiyor. Türkiye kazaniyor
Şirketten çıkan para patronun ve diğer hissedarların cebine giriyor. Sen yeni hisse alsan bile şirkete bir katkın yok. Lotunu artırırsın ama şirketin değeri düşer. İşlerin rayında olduğu gelişmiş bir şirket için güzel bir şey. Ama büyümek isteyen şirket için pek mantıklı değil.
@@talhasoylu898 ne alakası var . Bu sadece güven gostergesi tabiki bunu sırf gösterge için borç alarak temettü veren şirketlerde var bunuda araştırıp goremiyorsan borsada zaten ne işin var. Temettü sadece bir gosterge . Sen aylık kazandığım maaş in hepsini yatırım mi yaparsin yoksa bir kısmını giderlerinemi kullanirsin ?? Olaya böyle bak. Şirket kazandığı paradan kar verecek tabiki. Sen nasıl bir sirketsinki yatırım yapmak için odeyecegin kar payına kadar düşmüşsün. Videoda dediği gibi. Bu demek değil ki temettü veren şirket illa güzel. Bunun yanjnda bir çok kalemede bakmak lazım karıştırmayın olayi
Teşekkür ederiiz Anıl bey .ABD etf fonları ile ilgili bilgi ve vergilendirme konusunu anlatır mısınız bu konu hakkında çok net bilgi yok .. etf fonu temettü yüzde kaç olunca gelir vergisi vermemiz gerekiyor? Sadece satınca mı ödeme yapacağız?biraz bilgi kirliliği var 🙏🏻
Vergi konusunda söylenen çifte vergilendirme yanlış. Temettü miktarınız, beyan etme sınırını aşarsa ve beyan ederseniz, o güne kadar kesilen stopajları mahsup etmeniz mümkün. Kanun şöyle : Beyan edilen tutar üzerinden hesaplanan gelir vergisinden, karın dağıtımı aşamasında yapılan %10 (4936 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı gereği 22/12/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere) oranındaki vergi kesintisinin tamamı (istisnaya isabet eden kısım dahil) mahsup edilecek olup, mahsup sonrası kalan tutar genel hükümler çerçevesinde red ve iade edilecektir. Yani çifte vergilendirme yok.
1 milyon TL net temettü için ödenen gelir vergisi 39.000 TL... Bu kadar konusmaya değmez. Ayrıca gelir vergisi odemek ıstemiyorsan son gun satarsın temettü gunu yenıden alırsın ...
Hocam temettü yatırımında karşılaştırma ölçütü olarak dolar bazında reel getiri sunan eurobond yada emlak kira getirisi gibi getirileri almak daha doğru olmaz mı? Büyüyen şirket yada fırsat maliyeti gibi kavramları uzun vadede temettü yatırımıyla ne kadar yan yana koymak gerekir? Ayrıca herhangi bir yatırım şeklinde her seferinde fırsat maliyetini düşünürsek işin içinden çıkamayız.
Yan tahta hisselerine youtube videolarından öğrendiğin püf noktalar ile gireceksen zarar edersin. Yan tahtalar ancak bu videolardan püf noktası öğrenmeye ihtiyacın kalmadığı kadar deneyim kazandığında bulaşman gereken bir mevzu. Yan tahtalarda sorun fiyatların bilançolarla değil spekülasyonlarla belirlenmesi. Sığ tahtalarda bilanço karlılık falan hikaye olabiliyor birileri tahta üzerinde oynamaya başladığında.
@ hocam tradele işim yok değer yatırımcısıyım. Dediğini anladım spekülatif durum çok oluyor haklısın ama belki bir incelik vardır gerçekten bir trick vardır ve onu yakaladığında iyi yönetilen bir şirket olduğunu anlayıp 3 yıl bist30 kağıdı tutacağına çekersin bir yan tahta kağıdı 3 yıl da x10 yaparsın..
Uzun süre güzel yönetilmiş hisse fonu yöneticilerini konuk almaya devam edebilir Haydar acun ile olan gerçek ten çok güzel ve verimliydi benim için eline emeğine sağlık teşekkür ederim
Mesela gmr fonu ipb fonu tcd fonu gibi
Kripto videonu sabırsızlıkla bekliyorum
Ben hesabıma yatan paraya bakarım , temettü şirketine yatırım yapıyorsam temettü vermesi gerekiyor, kendini zorlamayacak kadarını büyümesini zorlamayacak kadarlık kârını dağıtsın o şirketin bileceği is , benim için temettüyü alıp lotumu arttırmak daha önemli, çünkü elimde 1000 lot veya 10000 olduğunda oluşacak farkı iyi biliyorum
Ağzına ve yüreğine sağlık. Sayende ekonomi (özgürlük) adına çok şeyler öğrendik. Teşekkür ederim, bol kazançlar dilerim.
İşallah zamanla herçeyrek temettü verir şirketler
Olması gereken
Emegine saglik , tek bir dogru yok ; farkli bakis acilari ile yorumlamak guzel ; fakat kararsizlik tehlikesine dusmeden , duzenli alimlara devam ederek protfoyu buyutmeyi de unutmamak lazim
Teşekkürler Anıl bey, biraz daha sade biraz daha az dallandırıp budaklandırsanız belki daha anlaşılır olabilirdi. Emeğine sağlık
Hocam tüm videolarınızı en baştan not alarak izliyorum. Tüm videoları taradım ama kitap önerisi başlıklı bir video göremedim. Sıfırdan başlayan biri için şöyle kitaplıkk gibi, kült herkesin okuması gerek dediğiniz 10 tane falan kitap önerseniz ne güzel olurr
Ben 5 yıldır temettü yatırımcısıyım,şirketin kârın %30 ile 50 arası dağıtmasını beklerim. Sizin %5 e fit olmanızın sebebi Haydar Acun beyin etkisinde kalmış olmanızdır sanırım.
Haydar beyi seviyorum, uzun vade nin değişik bir türünü, değer yatırımını yapıyor, fonundaki şirketleri daha baştan seçerken bir değer beklentisi ile yatırım yapıyor bu nedenle de yüksek temettü beklentisi olmuyor. Maç fonunda neredeyse bir tane bile yüksek temettü veren bir şirket dahi yok çünkü o amaçla kurulmadı.
Yüksek temettü getirisi için kurulmuş bir portföye %5 temettü yeter demenin mantıklı bir tarafı yok.
Temettü yatırımı farklıdır değer yatırımı farklı.
Biz acemiler, bilançodan ve sirketin işinin büyüyecek olmasından bir değeri önceden göremediğimiz için temettü yatırımı yapıyoruz,o zor iş haydar bey gibi profesyonellerin işi.
Biz sizi siz olduğunuz için , kendinize özgü olduğunuz için sevdik,
Siz bir haydar Acun değilsiniz, benzemeyen çalışmanıza gerek yok.
Bu videodan sonra temettücü takipçilerinizin kafası karışacak sizin gibi. Ve siz de artık hem takipçileriniz için hem kendiniz için değer yatırımı ile temettü yatırımı farkı konulu video çekmek zorunda kalacaksınız.
Değer yatırımcısı %5 le yetinebilir ama
Temettü yatırımcısı için %5 ler komik rakamlar.
tayfun kardeşim Anıl %5 versin %5'ten fazlasını vermesin mi diyor adamın neden Haydar beye benzemeye çalıştığını düşünüyorsun? videoyu bence bi tekrar izle
@tayfundere1999 @@mustafasengel9576 Sadece tekrar izlemesin, daha önceki videolarının hepsini izlesin. Eskiden ne diyorsa aynısını söylüyor. Temettüyle 5 kat büyüyeceğime temettüsüz 10 kat büyümeyi tercih ederim diyordu zaten. Yatırım bir tercihtir.
@mustafasengel9576 "temettü emekliliği mı yok öyle bir şey"diyen foncuyu kendi yayınında sıkıştırmayıp Andersen masalı gibi dinleyip bir hafta sonra da kendin yüzde 5 temettü verse yeter dersen, adama sorarlar iki yıldır bu temettü yayınlarını neden çektin, mesela ben sorayım? gerçekten temettü emekliliği hikaye mi yoksa foncu haydar mı yanılıyor? Ya da Anıl mı?
Hangisi?
@@tayfundere19995 milyarlık bir fonu yönetmekle bireysel yatırımcı olmak ve bundan fayda beklemek farklı şeyler. Temettü tek başına anlamlı değil total e bakmak gerekiyor. Anıp bunu inkar etmiyor tersine Anıl da değer yatırımcısı aslında yalnız bu videodada dediği gibi temettü vermeyen şirket adamı kuşkulandırır. Ki bence de doğru mesela adam milyarlarca ciro yapıyor ama ortaklara hiç para vermiyor. Borsaya açıklık oranları istisnalar hariç 30-50 bandında peki bu kadar kazanılan para diğer büyük ortağa neden dağıtılmaz . Burda kendini korumaya çalışma var . 5 yıllık yatırımcı isen gayet iyi anlamışsındır. Anıl o kısmı kesip vermeyebilirdi. Ama verdi herkes aynı düşünmek zorunda değil .
Anıl bey temettü yatırımcısı olarak ,temettünün iyi ve kötü yanlarını öğrenmiş olduk. Teşekkür ederim.
Temettü yatırımı yaparken sektöründe lider, büyüyen, kendini geliştiren, ar-ge yapan ve karının yarısından daha azını yatırımcısı ile paylaşan şirketler seçildiğinde uzun vadede üzmeyeceğini düşünüyorum.
Finansal okuryazarlığımıza katkı sağlamaya devam ediyorsunuz. İlgiyle takip ediyoruz.
Temettü de vergi çok çok az dikkate almaya değmez. Büyüme hissesi kavramını mantıklı bulmuyorum şöyle bir kıyas yapalım 2020 Ocak ayından günümüze 5 tane büyüme hissesi 5 tane de temettü hissesi karşılaştıralım hangisi büyümüş görelim.
Belki 5 yıl geçmişe bakmak , covid sonrası dönemi de kapsadığı için değerlendirme açısından uygun olmayabilir
Teşekkürler hocam her zamanki gibi çok iyi bi videoydu
Hocam koskoca şirketi bireysel yatırımcı yaptınız. Şirketleri bireysel yatırımcıymış gibi görmemek gerektiğine inanıyorum. Hemen hemen her yıl temettü veren şirketleri yöneten kişiler bunları bilmiyorlar mı. Hocam öyle anlatıyorsunuz ki genç arkadaşlara size göre temettünün negatif yanlarını göstermek ama bu genç arkadaşları borsadan soğutuyorsunuz. Son söz dikensiz gül olmaz ama yine de gülü koklamayı seviyoruz. Yorumlarınız için teşekkürler.
Sizler temettü konusunu takıntı yapmışsınız. Lot biriktirerek zengin olamayacaksınız. Tecrübe edin görün. Şirketlerin temettü dağırütmasının nedeni büyük ortakların şirketten para çıkarmak istemesi. Tüpraş froto yapıkredi, koç holdinge para girsin diye temettü dağıtıyor. Seninle alakası yok. Temettücüler borsada hiç bir ağırlığı olmayan bir kitle. Borsadaki hisselerin %80 i 15 bin hesaptan yönetiliyor. Temettücülerin ne yaptığının önemi yok. Hiç bir şirket de temettücülere göre hareket etmiyor. Büyük ortak çok para çıkarmak isterse yüksrk temettü verip küçük ortakları zarara sokuyor. Ama 4 işkemden başka hesap yapamadığınız için anlamıyorsunuz. Şirketten 10 lira çıkarıyorsunuz, hisse değeri 10 lira düşüyor, cebinize 9 giriyor. Ve o 9'u şirkete faydası olmayan şekilde hisseye yatırıyorsınuz. Külliyen %10 zarardasınız hesap edemiyorsunuz. Şirketin kredi kullanması ile öz kaynak erimesi ile bilanço küçülmesi ile ettiği zararı saymıyorum.
Şunu kavrayın artık. Temettü ile sınıf atlanmaz zengin olunmaz. Sınıf atlamak için dolar bazlı yüksek kazanç getirecek şirket bulmak lazım.
Ekonımik okur yazarlığınız çok kötü. Şurada söylenenlerin hiç birini anlamamışsınız ama fikriniz var.
@@darkprofile Haklısınız ben okur ve yazarım ama sizin gibi ekonomik okur yazar değilim.
@@darkprofilebence sen anlamamissin adam yazmiski borsadan anlamayan kişiler için diyor sen sırf konusmak için konuşuyorsun
@ borsadan anlamayan temettüden para mı kazanacak sanıyorsunuz? Öyle sanıyorsanız siz de borsadan anlamıyorsunuz demektir. Temettü hedef değildir araçtır. Lot biriktirip zengin olacağını sanan cahillete gerçekleri söylemiş Anıl.
3sene önce 1 dolara aldığın doas hissesi bu sene sadece 1.5dolar temettü verdi. Öyle olursa böyle olursa somut birşey yok ayrıca şirket yatırım yaparsa o sene vermez yada çok az temettü verir yatırım bitince yine temettüsünü verir. İnsanlara aylık sabit gelir lazım geçim derdinde insanlar hocam birleşik getiri çok mantıklı tuzak falan değil yani
İstisnai bir döneme bakıp şansına gelen getiri üzerinden yorum yapıyorsunuz.
Aldığınız temettü ülkede negatif reel faiz verilirken, araba almanın çeyrek altın almak gibi yatırım aracı haline döndüğü, araç satışlarının karaborsaya düştüğü, rezerv satılarak doların baskılandığı dönemde elde edilen istisnai karlılığın dağıtılmasında oluştu.
Sen de 2020'de dalganın dibinden girdiğin için hissenin reel maliyetinden yüksek temettü almışsın.
Bu söylediğin dünya piyasalarında piyango kazanmak gibi nadiren gerçekleşen bir durum.
Şimdi iyi izle değerli TL politikasından vazgeçilince DOAŞ nasıl 1/1,5 dolar arası fiyatlara düşebilir ve senelik temettüsü 10 cent altına gerileyebilir.
Bileşik getiri hissenin fiyatı dolar bazlı yükseldiği sürece kazandırır, hisse fiyatı dolar bazlı düştüğünde getiri falan kalmaz zarar edersin.
Sen hisseye şans eseri dipten girmişsin. Doaş 20 senede sadece 2 kez 1 doların altına düşmüş.
Ama bugün DOAŞ alıyorsan 6 dolardan aldığın DOAŞ lar 1,70 dolara düştüğünde bileşik getirinin aradaki zararı karşılaması 5-10 sene alır.
Teşekkürler, ağzınıza sağlık, seviyoruz sizi❤
Muazzam anlattı teşekkürler...
Dostum pasif gelir için daire yada dükkan alacak olsak daha çok fazla vergi ödeyeceğiz
Hocam temettü yatırım fonu kurun rahatça yatırım yapalım. Marmara Capital de yok mesela. Kurucusu ve yöneticisi olursanız yatırım yaparım. Sizin temettü bilginiz ve Haydar Beye duyulan güvenle fark yaratacağınıza inanıyorum.
Haydar Bey temettü fonu kurmayacak kadar işi bilen bir insan.
Haydar bey herbokolog@@darkprofile
Şirket temettü vermek yerine piyasadaki hisselerini geri alsa daha iyi fiyat istikrarı sağlanır, değerli bir hisse olur
Teşekkür ederiz hocam
Ağzına bilgine sağlık..✨💥
Full temettü hisselerinde beklemenin yanlış olduğunu düşünüyorum ben de. Benim stratejim şöyle: %50 temettü, %30 orta vadeli hisseler (6 ay - 2 yıl), %20 kısa vadeli fırsat hisseler (1 ay - 3 ay). Portföy büyüdükçe kısa vadelinin oranını düşürüyorum.
Eurobond videosunu şubattan önce bekliyoruz hocam 👍
Şirketlere neden ortak olmalıyız. Hocam çok güzel açıklamış temettü için şirkete neden ortak olamlıyız veya almamalıyız. Matematik içermeyen şahane temel analiz.
Tesekkur ederiz emeginize sağlik anıl bey
Bu videodan öğrendiklerim; astor gibi hem geleceği parlak hem az da olsa temettü veren bir şirkete yatırım yapmakta haklıymışım. Hatta sizin de astor'a yatırım yaptığınıza neredeyse eminim. Kontrolmatik de yine doğru seçimlerim arasında diye düşünüyorum. Ancak ereğli tercihimi sorgulamaya başladım. Geçtiğimiz dönemlerde %100 oranda temettü dağıtmasını iyi olarak yorumlamıştım ama şu an olumsuza döndüm. Ekleme yapmayı düşünüyordum ama ereğlinin sıkıntılarının dönemsel olup olmadığına bakıp ondan sonra karar vereceğim. Yine doas ile ilgili gelecekte sektöründeki daralmaya rağmen yüksek temettü verimi beni cezbediyordu ama artık ona da olumsuzum.
Haydar bey'den sonra bakış açınız değişmiş sanırım.
Şuana kadar dedikleriyle çelişmiyor ki. Önceden de temettü benim için çok önemli değil önemli olan temettü veren hisselerin genelde temettü vermeyenlerden daha çok değerlenmesi diyordu
@@mouvid2265Hayır. Tüm temettü hisselerini eşit payla toplarsanız uzun vadede kesin kazanırsınız diyordu))
Tşkler eurobond videosunu bekliyoruz. Selamlar
Çok teşekkürler hocam, bizlerin finansal okur yazarlıkta aydınlanmasını (Avrupanın rönesansı gibi :)) sağladığınız için...Tüm videolarını izleyince yatırım yapacağımız şirkete bütünsel bakmamız gerektiğini rahatsız edici bir durum ile karşılaşırsak uzak durmamız gerektiğini anlıyorum...
Uzun vadede Tenbagger/Bluechip olacak hisselerin nasıl bulabileceğine dair bir video çekebilir misiniz? Böylece yatırım stratejimi oluştururken çekirdeğe temmettü veren özel hisseleri (sektöründe söz sahibi, hendekleri olan, borcu firma için çok az ya da hiç olmayan, Özsermaye/Kapasite/Hisse başına kar gibi değerlerin yıllara sarih dolar bazında çift haneli büyüdüğü) yerleştirip etrafına bu tür hisseleri yerleştirebilirim...
Bir de Jim Simons ile ilgili bir çalışmanız var mı? Yapay zeka yardımı ve makine öğrenmesi ile strateji karının maksimize edilmesi mümkün olabilir mi?
teşekkür ederiz
Sayenizde sürekli şoklar yaşıyoruz Hocam ❤🙏
Burada asıl kritik nokta, sürdürülebilir ve güçlü bir pasif gelir modeli kurmak. Tam da bu yüzden dijital gayrimenkul yatırımı öne çıkıyor. Hem promosyon gelirleriyle düzenli nakit akışı sağlıyor hem de gayrimenkul değer artışından kazanç sunuyor. Uzun vadede güçlü bir pasif gelir isteyenler için sağlam bir alternatif! 🏠✨
Teşekkür ederim bilgilendirme için
Son iki konuğumuz da temettüye sıcak bakmıyordu.
kim onlar?
@ferr-eq5pe Haydar Acun Bey ile Senih Mete Dal Bey ile program yapılmıştı,
Bu iki şahsın kafası bileşik getiriye basmıyor olmalı. Bileşik getiriyi anlayabilmek için Einstain kadar da zeki olmaya gerek yok. 25-30 yılda temettü portföylerinden çok büyük servet yapanlardan haberleri yok demek ki? Buffer nasıl dünyanın en zenginlerinden biri oldu? Alsat mı yaptı?
İşin ilginç yanı adam gibi temettü veren şirketler 2 elin parmağını geçmiyor.
Teşekkürler💕🙏💞
Emeğinize sağlık 🙏 ASELSAN da % 5 gibi çok küçük temettü veriyor ama şirkette hisse kazancı da yoktur. Tamam az temettü veriyorsa iyidir ama böyle şirketlerin hisse kazancı olmalıdır
Yine yaktıb beynimizi 😅👋
Her videonda yeni bir bilgi ve her yeni bir bilgi stratejimi değiştiriyor iyi ki varsın abim bizimle kalmaya devam et❤❤❤ Allah sana uzun sağlıklı ömürler versin.
Şirket yüzde yirmi büyüsede borsadaki değeri stabil şekilde armıyo abicim üstüne insanın içinden geçer gibi yüzde 60 düşürüyolar ben böyle işin....
Artıyor. Şirketin büyümesinin hisse fiyatına anında yansımadı gerekmez. Bazen şirket %20 büyümeden önce %40 büyüme beklentisi ile fiyat şişer %20 büyüme beklenti altında kalır ve fiyat düşer. Bu iş 4 işlem değil. Uzun vadede her sene %20 reel büyüyen şirket 5 senede dolar bazlı %100 yapar. Sen fiyatın şiştiğini farketmezsen şirket büyürken fiyatı da büyüyecek diye beklersin.
Misal 500 milyon dolar edecek firmayı sen piyasada değeri 2 milyar dolarken aldıysan, değer fiyatı kendine doğru zamanla mıknatıs gibi çeker.
Fiyat er yada geç değere ulaşır 😊
Bunlar hikaye abicim al sana vesbe bedava eregli bedava senelerdir aynı noktalarda pati çekiyolar borsada stabil getiri diye bişey yok şans ve sabır var psikoloji meselesi istediğin kadar teknik analiz yap hikaye 10 yıl aynı noktada ucuz şirketler var
Benim size demem fon alın kurtulun
Satın alınmıs olabilirsin diye dusunmedim degil severek izliyorum ama temettu olayi nereden bakarsan bak kral yatirim bende bugun parami kullanmayip yatirim yapip ileride kârımı alicam simdi zorlanmam ileride bana fayda vericekse eyvallah ;)
Şirket parayı benden daha iyi kullanacak diye yatırım yapıyorum zaten adamlar parayı bana geri veriyor hem de vergilenmiş şekilde , eğer gerçekten parayı mantıklı kullanma yeri kalmadıysa şirketin dağıttığı temettüyü kabul ederim o yıla mahsus ama onun haricinde temettü dağıtmaması benim düşünceme göre daha iyi.
Ağzına sağlık :)
Emtia veya kripto yatırımı hakkında videolar gelecek mi? Warren Buffett, Charlie Munger gibi isimler bu yatırımlar hakkında olumsuz söylemlerde bulunuyorlar. Şirketler bir şeyler üretirken altın veya Bitcoin aldığında yıllar sonra da elinde sadece o kadar altın veya Bitcoin olacak diyorlar. Sadece başka birisinin gelip senden satın almasını beklemekten başka yapacağın bir şey yok diyorlar. Bu konu hakkındaki görüşlerini merak ediyorum?
Bu yüzden sadece hisse senedi yoğunluklu fonlara yatırım yapıyorum. 18 yaşındayım. Ayrıca gençler için tavsiyelerin olursa dinlemek isterim.
Anıl Bey merhaba, Holdingler bazen pazarlama, satış, yönetim, muhasebe gibi soyut hizmetlerde grup şirketlerine sene sonunda vergi planlamasi kapsaminda fatura kesebiliyor. Bu tür faturalar kurumlar vergisi açısından transfer fiyatlandırması kapsamında eleştiri konusu olsa da mahkemelerde kurumların eli daha güçlü. Davaları kazanma ihtimali daha yüksek. Bu kapsamda holdingin borsada işlem gören grup şirketine kesmiş olduğu soyut hizmet faturalari aklımda hep ? Olarak kalıyor. Yatırım yaptığımiz şirket için genel yönetim giderleri kapsamında küçük yatirimci için artık tehlike çanları çalıyor diyebilecegimiz bir kriter, ya da kriterler var mı? Bu tür işlemlerle holding kârı borsadaki şirketten kendisine aktarabilir . Bu durumda kurucu ortak holdingden temettusunu alır bizde...
Adamın kralısın yaşşa lan bizi ihya ettin maşallah guzum gözlerinden öpüyorum seni sağlıklı görüm maşşşşşşşşalllah
Parasal zararı azaltmanın veya parasal kârı artırmanın en temiz yolu öz sermayeyi azaltmak.
İlk temettü yatırımı yapmadan önce İnternete en çok temettü verecek hisseleri aratmıştım. Maalesef ki yüksek sayılı olanları aldım. Bir yıl geçti. Hepsi ekside. Özellikle bir hissem şuan - %43. Bir yıl içerisinde bir çok bilgi öğrendim. Bir daha hataya düşmedim. Teşekkür ederim ❤
Hangi hissede zarardasın
Doas büyük ihtimalle @@ismail_arik
Bu video'daki anahtar kelime sürdürülebilir olmak. Bence büyüme'de sürdürülebilirlik ok. Ama en önemlisi sürdürülebilir bir şekilde rekabet üstünlüğü sağlamak...
ABD ETF temettulerini anlatir misin?
Abd temettü etflerin çoğu temettü tuzağıdır. Aman abd de temettü yatırımcılığı olmaz. Abd de portföyünü 300 bin dolar yapar %5 temettü veren bir etf e yatırıp senede 15 bin dolar vergiler çıkınca aylık 1000 dolar emeklilik nakit akışı sağlarsın.
Amerikada büyüyen etf ve hisseler senelik %1-2 temettü verirler.o da senede lot sayını %1 arttırmak demek.
Çok düşünmeden sepet yapmalı yatırımcı. Herkes ne kazanırım diye hesap yapıyor ama kimse tasarruf oranını düşünmüyor. Çevremiz % 5-10 tasarruf oranı ile borsa yatırımını beğenmeyen insanlarla dolu.
Temettü-bist hisse-yabancı hisse-tematik fonlardan oluşan 7-10 fon seçip yüksek tasarruf oranı ile bunlarla yüklenmek yeterli olacaktır.
Küçük yatırımcı böyle sepet yönetemez. %20 döviz bazlı para fonu %30 altın. %50 borsa fonları. Uzun vadede felaket savaş kriz olur piyasalar çöker. Piyasalar çöktüğünde senin portföy de çöker eğer yedek akçen altının paran yoksa fırsatı kaçırırsın.
Teşekkürler!
Elinize saglik hocam
Abi artık tembel olmadığın için teşekkürller :)) daha sık video gelmesi süper.
Teşekkürler😊
x bir tekstil şirketinin, "Kardeşim ben pamuktan iplik ve kumaş üretiyorum ve şuan yeni yatırımlarla hızlı bir şekilde büyüme amacım var. Ama fabrika yatırımları sonrası sadece kumaş değil nihai ürüne kadar (Tişört, gömlek, pantolon vs) kendi bünyemizde üreteceğiz ve bu işin karlılığı bambaşka seviyelere ulaşacak. İşte o zaman düzenli temettü ödemeyi vaat ediyoruz." şeklindeki hikayesini ve vaatlerini temettü yatırımcısı bakış açısıyla nasıl değerlendirirsin Anıl abi, sanırım olumlu ve isteyeceğimiz bir durum olur. Emeklerin için teşekkürler sevgiler
Tebrik ederim 👍
Kafam çorba oldu hisselerimin kar dağıtım oranına baktım yüzde 70 ve üzeri dagıtmış bu sene çoğu yanlış yoldamıyım 😢 30 aydır tutuyorum elimde
konu dışı kilo almak icin ne kullandıgınız ogrenebilir miyim.Güzel olmuşsunuz.iLK VİDEOLARDA ZAYIFTINIZ
Kendisinin bir rahatsızlığı var bazen çok fazla zayıflıyor bazı dönemler kilosunu geri kazanıyor. Kendisini çok severim ilk zamanlarından beri takip ediyorum
diline sağlık hocam
Senin vidolarını izledikçe beyin devrelerim birbirine karışıyor. Konu ile ilgili Ne kadar az şey bildiğimi hatta bilmediğimi anlıyorum.
Çok teşekkürler 🐟
Kolay gelsin emeginizi sağlık
Şirket zaten faaliyetlerimde vergi ödüyor bana temettü ödediği için neden vergi kasiliyor bunu anlamadım
Bunu hep saçma bulmuşumdur. Zaten tüm vergiler ödendikten sonra ortaya net kâr çıkmış. Şirket onu dağıtırken devlet tekrar gelir vergisi alıyor. Herkes de normal karşılıyor.
Büyük ortakların, yabancı ortağın, ana ortak holding sahibinin daha çok daha da çok temettü isteği şirketi olumsuz etkiler mi?
Örneğin ana ortak holding başka bir iş kuracak, paraya ihtiyacı var bu nedenle iştiraki olan şirketinden daha çok temettü almaya kalkışırsa gibi.
Ben ev alip kiraya verecegime ev parasini saglam temettu hisselerine yatirir kiraciyla emlakciyla ugrasmam veya acil nakit ihtiyacimda ufak bir parcasini satabilirim. Vergi kismini internetten okuyun aydinlanacaksiniz bence cok az bir vergi veriyorsunuz stopaji vergiden dusebilirsiniz ayrica paralar toplu olarak elinize geliyor, isterseniz vadeye koyarsiniz daha fazla kazanc elde edersiniz.
Anıl ve "temettü kötü yanları" adlı video rüyamda görsem inanmazdım izlerken kesin iyi yanlarına doğru kayar dedim öyle oluyordu az daha 😂
Eurobond videosu cok iyi olur bekliyoruz teşekkürler
Emeğine sağlık.
Hocam Bedellei sermaye artışına katılmak mantıklı mı ? Yaklaşık 1 aydır Videolarını takip ediyorum önce ki videolardan araştıracağım ama eğer yoksa bununla ilgili video hazırlar mısın
Usta sanki temettü veren ve vermeyen sirketlerin 10 yillik dolar bazlı getirisi ile alakalı bir video yapacaktın?
Senin eline ağzına sağlık
Emeğinize sağlık hocam. Peki temettünün de kötü yanları varsa en doğru yatırım hangisidir.
bazı noktalar hakkında bilgi bulamadım. mesela ne kadar temettü getirisinden sonra vergi beyanı yapmak gerekiyor. abd borsasından temettu hisselerine yatırım yapılmışsa , ne kadar temettü getirisi için abd de vergi beyanı gerekecek. ve bu noktada abd' de ki hisseler için vergi beyanı nasıl yapılacak.
diğer temettü vergisi videosunu izleyin
Usta bu döngüsel şirketlerde güzel temettü verenler var ... Ancak nasıl yatırım yapmalıyız portföy de oranı düşük mü olmalı iyi çalışmalar teşekkürler...
Piyasada fon alabileceğimiz mobil app hakkında bir kıyaslama videosu gelir mi?
Teşekkür ederim
temettü için hisse almanın bir mantığı yok, tüpraş 170 ken hisse başı 10 tl temettü verdi sonrasında hem hissenin değeri 10 tl düştü hemde benim maliyetimi 10 tl düşürdüler, yani sağ cebinden alıp sol cebine koyuyorlar, insanlara hisse aldırabilmek için iyi uydurulmuş güzel bi pazarlama taktiği olarak görüyorum. Ha, hisse uzun vadede kazandırır onun için alıyorum diyen varsa o ayrı
Teşekkür ederim..❤❤
Eurobond olayına değinecek olman güzel. Bir soru da benden gelsin. Yurtdışında bu tahvilleri teminat gösterip onlarla yeni tahvil aldıklarını aldıkları tahvilleri tekrar teminat gösterip onlarla da tahvil aldıklarını duydum. Yani parayı 3 kez çeviriyorlar. Bunu yapabilmek bir şekilde mümkün müdür? Özellikle bankalar kredi musluğunu açtığında vs. Şu an zaten zor da.
Yatan temettuyle bir hisse alip satsak parayi oyle ceksek vergi odemek zorundamiyiz
Bence güzel olmuş harika ama öncelik adet arttırmak olmalı🙏☺️
Bir konferans, toplantı düzenlemeyi düşün Hocam harika olur.
Hocam midas kullanıyorum siz hangi platformda işlem yapıyorsunuz ya da bankacılık uygulamasımı kullanıyorsunuz hangisi daha güvenli olur ?
Anıl bey ilk yayınınızdan beri sizi takip ediyorum, bir sorum var vakit ayırıp cevaplarsanız sevinirim. Yatırım yapan bir şirketin yatırıma harcadığı nakiti nakit akım tablosundan takip edebiliyorum, ancak gelir tablosunda yatırıma yapılan masrafı nereden takip edebileceğimi bilmiyorum, bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
İstediği kadar büyüsün. İstediği kadar vergilensin. Temettü ödemeyen şirket 1-0 geridedir benim gözümde. Acaba dedirtir. Evet o parayı temettü vermeyip kullanabilirdi. Fakat zaten o durumda bir şirketin yatırımcısıda aldığı temettüyü tekrar hisse alacak bilince sahiptir. Getiriden alınan vergi benim gözümde karsiliginda aldığın güvenin ve mutluluğun yanında degersizdir. Temettü hesabınıza yattı bildirimi bile bu vergiyi görmez. Ayrıca vergide devlete gidiyor. Türkiye kazaniyor
Tekrar hisse alınca ne oluyor? Şirketten 10 lira çıkıyorsa ortağın cebine 9 lira giriyor. 9 liralık hisse almak için şirketten 10 lira çıkarıyorsun şirketin fiyatını 10 lira düşürüyorsun. Aldığın 9 liralık hissenin de şirkete bir faydası yok. Temettü yatırımcılarının da fiyat üzerinde etkisi yok. Borsada 8 mikyon yarırımcı var hisselerin %80'i 15bin hesaptan yönetiliyor.
+1
Temettü hastalığına kapılmışsın. Geçmiş olsun.
Şirketten çıkan para patronun ve diğer hissedarların cebine giriyor. Sen yeni hisse alsan bile şirkete bir katkın yok. Lotunu artırırsın ama şirketin değeri düşer. İşlerin rayında olduğu gelişmiş bir şirket için güzel bir şey. Ama büyümek isteyen şirket için pek mantıklı değil.
@@talhasoylu898 ne alakası var . Bu sadece güven gostergesi tabiki bunu sırf gösterge için borç alarak temettü veren şirketlerde var bunuda araştırıp goremiyorsan borsada zaten ne işin var. Temettü sadece bir gosterge . Sen aylık kazandığım maaş in hepsini yatırım mi yaparsin yoksa bir kısmını giderlerinemi kullanirsin ?? Olaya böyle bak. Şirket kazandığı paradan kar verecek tabiki. Sen nasıl bir sirketsinki yatırım yapmak için odeyecegin kar payına kadar düşmüşsün. Videoda dediği gibi. Bu demek değil ki temettü veren şirket illa güzel. Bunun yanjnda bir çok kalemede bakmak lazım karıştırmayın olayi
Teşekkür ederiiz Anıl bey .ABD etf fonları ile ilgili bilgi ve vergilendirme konusunu anlatır mısınız bu konu hakkında çok net bilgi yok .. etf fonu temettü yüzde kaç olunca gelir vergisi vermemiz gerekiyor? Sadece satınca mı ödeme yapacağız?biraz bilgi kirliliği var 🙏🏻
Kripto ile alakalı konuk alacaksak bu o kişi kesin kripto kemal abi olmali😊
Vergi konusunda söylenen çifte vergilendirme yanlış. Temettü miktarınız, beyan etme sınırını aşarsa ve beyan ederseniz, o güne kadar kesilen stopajları mahsup etmeniz mümkün. Kanun şöyle : Beyan edilen tutar üzerinden hesaplanan gelir vergisinden, karın dağıtımı aşamasında yapılan %10 (4936 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı gereği 22/12/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere) oranındaki vergi kesintisinin tamamı (istisnaya isabet eden kısım dahil) mahsup edilecek olup, mahsup sonrası kalan tutar genel hükümler çerçevesinde red ve iade edilecektir. Yani çifte vergilendirme yok.
👏👏
Evet mahsup ediliyor.
Beyan etme sınırını aşmazsa kesiyor ama
1 milyon TL net temettü için ödenen gelir vergisi 39.000 TL...
Bu kadar konusmaya değmez. Ayrıca gelir vergisi odemek ıstemiyorsan son gun satarsın temettü gunu yenıden alırsın
...
Süper❤🎉
Sevgiler🎉🎉🎉
Hocam temettü yatırımında karşılaştırma ölçütü olarak dolar bazında reel getiri sunan eurobond yada emlak kira getirisi gibi getirileri almak daha doğru olmaz mı? Büyüyen şirket yada fırsat maliyeti gibi kavramları uzun vadede temettü yatırımıyla ne kadar yan yana koymak gerekir? Ayrıca herhangi bir yatırım şeklinde her seferinde fırsat maliyetini düşünürsek işin içinden çıkamayız.
Çok bilinmeyenli bir denkleme soktun bizi 😂
PMI verilerinin takibi ve yorumlanması hakkında da bir video yayınlayabilir misiniz?
yeni egean olacak hisseler bölümü gelsin.
O kadar gelir getiren ve vergisi olmayan birşey söyler misiniz? Varsa alacağım.
Yan tahta dedikleri hisselerde nelere dikkat etmeli, bilançolarını okurken önemli ipuçları yakalanabilir mi? Bununla alakalı bit video gelir mi?
Yan tahta hisselerine youtube videolarından öğrendiğin püf noktalar ile gireceksen zarar edersin. Yan tahtalar ancak bu videolardan püf noktası öğrenmeye ihtiyacın kalmadığı kadar deneyim kazandığında bulaşman gereken bir mevzu. Yan tahtalarda sorun fiyatların bilançolarla değil spekülasyonlarla belirlenmesi. Sığ tahtalarda bilanço karlılık falan hikaye olabiliyor birileri tahta üzerinde oynamaya başladığında.
@ hocam tradele işim yok değer yatırımcısıyım. Dediğini anladım spekülatif durum çok oluyor haklısın ama belki bir incelik vardır gerçekten bir trick vardır ve onu yakaladığında iyi yönetilen bir şirket olduğunu anlayıp 3 yıl bist30 kağıdı tutacağına çekersin bir yan tahta kağıdı 3 yıl da x10 yaparsın..
emeğinize sağlık umarım kripto tarafındaki konuk İlker beydir
Teşekkürler.